04 1--7--2016------- ANTIXRISTOS (Εκδόσεις «οι Νικητές»Κατερίνη)The HERB VANDER LUGT ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ;


04

2 Β/. ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ: ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.
  Παρ’ όλο που ξέρουμε τι είδους άνθρωπος θα είναι ο Αντίχριστος εν τούτοις δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι πριν αποκτήσει εξουσία και δύναμη. Αν υπάρχει και ζει στον κόσμο
μας σήμερα δεν το ξέρουμε γιατί η ταυτότητα του δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμα. Κάθε προσπάθεια να τον αναγνωρίσουμε με τα αριθμητικά ισοδύναμα του αριθμού  666 είναι ανώφελη.
                           «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
2 Γ/. ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ: ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ
   Η γνώση για το τι είδους άνθρωπος θα είναι ο Αντίχριστος μπορεί να μας βοηθήσει να διακρίνουμε ορισμένα θρησκευτικά φαινόμενα που συμβαίνουν στις μέρες μας. Θα μπορούμε να αναγνωρίσουμε τους «Αντίχριστους» των ημερών μας και το «πνεύμα του Αντιχρίστου»(Α΄ Ιωάννης β:18 και δ:3). Ένα δημόσιο πρόσωπο που αρνείται τη θεότητα του Χριστού την εξιλαστήρια θυσία Του ή τη σωματική Του ανάσταση αντιπροσωπεύει το πνεύμα του Αντιχρίστου. Άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι έχουν ένα μεσσιανικό ρόλο είναι αντίχριστοι παρ’ όλο που μπορεί να λένε πολλά θετικά πράγματα για τον Κύριο Ιησού Χριστό. Κι’ ακόμα άνθρωποι που κοροϊδεύουν και περιπαίζουν τα ύψιστα ηθικά ιδανικά αντιπροσωπεύουν το πνεύμα εκείνου που η Βίβλος τον ονομάζει «άνθρωπο της ανομίας».σαν συμπέρασμα μπορούμε να πούμε ότι δεν μπορούμε βέβαια να εντοπίσουμε και να προσδιορίσουμε τον Αντίχριστο σαν πρόσωπο μπορούμε όμως σίγουρα να αναγνωρίσουμε τους αντίχριστους και το πνεύμα του Αντίχριστου οποτεδήποτε τους συναντούμε.
                    «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
--------6------------------------6-------------------------6
Τι γνωρίζουμε--------------Τι δεν ---------------Τι θα πρέπει----
---------------------------Γνωρίζουμε-------------Να κάνουμε------
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
1α/Τους καιρούς-------2β/.Την ακριβή-----23γ/ Να είμαστε--
-----------Του-----------Ημερομηνία-------------έτοιμοι-------------
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
2 α/.---Το χαρακτήρα--2β/.Την ταυτότητα ---2γ/.Να έχουμε
-------------Του -------------------Του----------------Διάκριση
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
3 α/. Τη στρατηγική -----3β/.Το έθνος ή------3γ/.Να είμαστε
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
-------------Του -------------Τη φυλή του-------Προσεκτικοί------
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

3 Α/.ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ: ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ
  Ο Αντίχριστος θα κερδίσει τη θέση του με απάτη. Θα παίζει το ρόλο του σοφού ηγέτη καθώς θα ανεβαίνει τα σκαλοπάτια της πολιτικής εξουσίας. Θα παρουσιαστεί σαν άνθρωπος ειρήνης και φίλος του λαού Ισραήλ αλλά τελικά δεν θα είναι τίποτα απ’ όλα αυτά.
   Άνθρωπος ειρήνης. Το γεγονός ότι θα παρουσιαστεί σαν άνθρωπος ειρήνης φαίνεται στο 6ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης όπου περιγράφεται σαν καβαλάρης σ’ ένα άσπρο άλογο κρατώντας ένα τόξο χωρίς βέλη φορώντας το στεφάνι του νικητή και κατακτώντας τη μια επιτυχία μετά την άλλη (εδάφια 1—2). Αυτή είναι  μια εικόνα ειρηνικής κατάκτησης σαν και τις διεθνείς συνθήκες των ημερών μας. Πλήθη μεγάλα θα τον βλέπουν σαν λυτρωτή τους και τα κοιτάζουν τον Σατανά σαν θεό τους. (Αποκάλυψης ιγ: 4) λέει «και προσεκύνησαν τον δράκοντα οστις έδωκεν εξουσίαν εις το θηρίον και προσεκύνησαν το θηρίον λέγοντες: Τις όμοιος με το θηρίον; Τις δύναται να πολεμήσει με αυτό;»
  Η ειρηνική αυτή εικόνα όμως πολύ σύντομα θα καταστραφεί. Το άσπρο άλογο το διαδέχεται ένα κόκκινο που είναι σύμβολο επανάστασης και αιματοχυσίας (Αποκάλυψης ς:3—4).
  Φίλος του λαού Ισραήλ. Ο Αντίχριστος θα κάμει συνθήκη με το λαό Ισραήλ που φαινομενικά θα ανακουφιστεί και θ’ αποκτήσει ένα αίσθημα ασφαλείας. Στη μέση όμως αυτής της επταετούς συνθήκης ξαφνικά θα στραφεί ενάντια στους Ισραηλίτες. Θα απαγορεύσει τις θυσίες τους και θ’ αρχίσει να ερημώνει την Ιερουσαλήμ (βλέπε Δανιήλ θ: 27 και Ματθαίος κδ:15—22).
                  «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

3Β.ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ: ΤΟ ΕΘΝΟΣ Η ΤΗ ΦΥΛΗ ΤΟΥ
   Παρ’ όλο που γνωρίζουμε τη στρατηγική του δεν μπορούμε όμως να ξέρουμε την εθνικότητα του ή την ταυτότητα της φυλής του. πολλές προσπάθειες έχουν γίνει για να βρεθεί μια βιβλική βάση ώστε να παρουσιασθεί σαν Ιουδαίος Σύριος απόγονος του Χαμ όλες αυτές οι θεωρίες είναι αβάσιμες.

              «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»