1-6-2016------ΚΑΙ ΝΕΑ ΖΩΗ(του J.PENN-LEWIS) Εκδόσεις ¨Θρίαμβος εν Χριστώ¨αριθ.2 04 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 


ΣΤΑΥΡΟΣ 


ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΖΩΗ(του J.PENN-LEWIS)
Εκδόσεις ¨Θρίαμβος εν Χριστώ¨αριθ.2
04  ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Η πανοπλία αυτή συγκεφαλαιούται με μια λέξη «ΧΡΗΣΤΟΣ». Ο πιστός καλείται να ενδυθεί τον Χριστό» (Ρωμαίους ιγ; 14)και να πιστεύει ότι αυτός φροντίζει για κάθε τι που χρειάζεται. Έχει ανάγκη αληθείας; Ο Χριστόςείναι «Η αλήθεια»
(Ιωάννης ιδ: 6) Χρειάζεται δικαιοσύνη; «Ο Χριστός έγινε γι’ αυτόν δικαιοσύνη (Α΄ Κορινθίους α:30). Ειρήνη; Ο Χριστός ο ίδιος είναι Ειρήνη (Εφεσίουςβ:14). Πίστη; Ο Χριστός είναι ο Αρχηγός και Τελειωτής της πίστεως (Εβραίους ιβ:2). Περικεφαλαία σωτηρίας; Ο Χριστός είναι ο Σωτήρας
(Λουκάς β:11). Χρειάζεται την μάχαιρα του Πνεύματος;
Ο Λόγος του Χριστού είναι η μάχαιρα αυτή.

Όλη η πανοπλία του Θεού βρίσκεται μέσα στον Χριστό. Ο πιστός πρέπει να ξέρει καλά ότι ο Χριστός δεν είναι μόνο το θεμέλιο που μπορεί να σταθεί αλλά μέσα σ’ Αυτόν θα έχει ότι του χρειάζεται για τον αγώνα εναντίον του εχθρού. Ντυμένος μ’ αυτήν την πανοπλία ο πιστός στέκεται εν Κυρίω «Προσευχόμενος» και εν «αγρυπνία» για τον εαυτό του και για τα άλλα μέλη του σώματος του Χριστού χωρίς ν’ απαντήσει (Εφεσίους ς: 18—19). 

Παιδί του θεού εν τω Ονόματι Αυτού όπου κι αν βρίσκεσαι εξωτερικά Στέκε στο μέρος που μπορείς να σταθείς δηλαδή
εν Χριστώ. Δεν βλέπεις ότι υπάρχει για σένα μια πανοπλία για τελεία προφύλαξη εναντίον των μεθοδιών του εχθρού; Έχεις τον Λόγο του Θεού στα χέρια σου μεταχειρίσου τον σαν μάχαιρα εναντίον του αοράτου εχθρού. Μην επιτρέψεις να υπάρχει κανένα σκοτεινό ή αδύνατο σημείο στη ζωή σου ούτε κανένας συμβιβασμός με την αμαρτία. Περπάτα στο φως και το αίμα του Χριστού θα σε καθαρίζει (Α΄ Ιωάννου α:7). Έχε πάντοτε το φρόνημα ότι είσαι νεκρός ως προς την αμαρτία κι αντιμετώπιζε άφοβα τις δυνάμεις του σκότους και ο Θεός θα σε κάνει να σταθείς  και θα σου δίνει την Νίκη δια του Ιησού Χριστού
 (Α΄ Κορινθίους ιε:57). Σε κάθε πειρασμό και δοκιμασία
Στέκε αμετακίνητος με τελεία εμπιστοσύνη στον Θεό κι αν ακόμα γύρω είναι όλα σκοτεινά γνωρίζοντας ότι αυτός θα δώσει την έκβαση και θα διδάξει ότι χρειάζεσαι(Α΄ Κορινθίους ι:13).
Στέκε ενώπιον του Θεού με γυμνή πίστη χωρίς να δεχθείς καμιά αμφιβολία γι’ Αυτόν ξέροντας ότι το σχέδιο Του για σένα είναι πίστης η οποία θα ευρεθεί εις έπαινον και τιμήν και δόξαν όταν φανερωθεί ο Χριστός (Α΄ Πέτρου α:7).
Στέκε εν ειρήνη- 

Στέκε σταθερά εναντίον του εχθρού κι’ άφοβα διατήρησε τη θέση σου κι’ όταν ακόμα δεν μπορείς να δεις ούτε  βήμα μπροστά σου.
Διατήρησε την μέσα σου όταν όλα φαίνονται αντίθετα.
Πες: «είμαι νεκρός προς την αμαρτία».
« Στέκομαι εν Κυρίω».
«Αρνούμαι κάθε τόπο στον εχθρό». Διακήρυξε το όταν οι αόρατες δυνάμεις του εχθρού την πονηρή μέρα έρχονται κατ’ επάνω σου και φαίνεται εξωτερικά ότι είσαι έτοιμος να υποχωρήσεις.

Πες δυνατά ότι ο Θεός είναι αμετάβλητος κι’ όλα όσα έχεις πει στον Θεό τα βεβαιώνεις και πάλι ξέροντας ότι και ο Θεός ότι έχει πει σε σένα είναι πιστός και να το πραγματοποιήσει διότι σ’ Αυτόν δεν υπάρχει αλλοίωσης ή σκιά μεταβολής
(Ιάκωβος α:17). ΑΜΗΝ—Κατά διασκευή
 ΠΟΣΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΗΚΩΘΗΚΕ Ο ΤΑΣΟΣ  ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΑ ΠΑΛΙ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΞΥΛΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΑΣ

«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»