04--30--6--2016---------ΤΟ ΣΚΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ (*)

ΤΟ ΣΚΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ (*)
ΥΠΟ ΑΙΔ. ΣΠΥΡΟΥ ΖΩΔΙΑΤΗ Δ. Θ.
ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ «Ο ΛΟΓΟΣ»
ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ ΑΘΗΝΑΙ
……………
Το σκίσιμο του καταπετάσματος
Η αρχή της οικονομίας της χάρητος.
04
  Είδαν το καταπέτασμα να σκίζεται με τα αόρατα χέρια του Θεού από πάνω μέχρι κάτω.  Σύξυλος θα έμεινε χωρίς άλλο ο ιερέας εκείνος που παρακολουθούσε τη σκηνή μέσα στο ναό, χωρίς να καταλάβει ότι αυτό συνέβαινε μπροστά στα μάτια του ότι σχετιζόταν με το θάνατο του Ιησού Χριστού στο Γολγοθά. Τι θα έπρεπε άραγε να πει ο ιερέας εκείνος αν δεν ήταν τυφλωμένος πνευματικά; Θα έπρεπε να αναφωνήσει και να πει «πάει τέλειωσε. 
Το  παραπέτασμα είναι άχρηστο από τώρα και ύστερα. Ότι συμβόλιζε έχει πια εκπληρωθεί. Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει κλειστό το καταπέτασμα γιατί ο Χριστός πέθανε επάνω στο σταυρό.  Κι έχει τερματίσει ο Χριστός κάθε τι το παραδοσιακό  στο οποίο μέχρι τη στιγμή
Αυτή πιστεύαμε. Είναι μια καινούργια αρχή μιας καινούργιας εποχής. Είναι η αρχή της περιόδου της χάρητος του Ιησού Χριστού κι όχι των τελετουργικών λειτουργιών με τις οποίες είμαστε συνηθισμένοι».
…..

Σκίζεται Το Καταπέτασμα
Και Πιστεύει Πλήθος Εβραίων Ιερέων.
……
Δεν ξέρω αν έχετε προσέξει πως σαν αποτέλεσμα—είμαι βέβαιος—του σκισίματος του καταπετάσματος πολλοί ιερείς πίστεψαν στο Χριστό.
Διαβάζουμε στις:
Πράξεις των αποστόλων 6:7—Βάμβας
7 Και ο λόγος του Θεού ηύξανε, και επληθύνετο ο αριθμός των μαθητών εν Ιερουσαλήμ σφόδρα, και πολύ πλήθος των ιερέων υπήκουον εις την πίστιν.

Πράξεις των αποστόλων 6:7—Σ. Φίλος
7 Και ο λόγος τού Θεού αύξανε, και ο αριθμός των μαθητών στην Ιερουσαλήμ πληθυνόταν υπερβολικά· και μεγάλο πλήθος από τους ιερείς υπάκουε στην πίστη.
……
Και πιστεύω απόλυτα πως το σημαντικότερο γεγονός που φώτισε τους ιερείς αυτούς τους πολλούς για να δεχτούν το Χριστό ήταν το σκίσιμο του καταπετάσματος τους μπροστά στα μάτια τους τη στιγμή ακριβώς που ο Χριστός θυσιάζονταν πάνω στο σταυρό.
  Οι μεν Ρωμαίοι—ο εκατόνταρχος και οι άλλοι στρατιώτες—τραντάχτηκαν από το σεισμό. Τους  Εβραίους όμως τι τους τράνταξε; Το σκίσιμο του καταπετάσματος. Σα να κατέβηκε ο Θεός κι έσκισε όλα εκείνα τα οποία πίστευαν για τις τελετουργίες και τις θυσίες των ιερέων και των αρχιερέων και σα να έλεγε ο Θεός!

«Ιδού ο αμνός του Θεού ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου».
Εκείνο που είπε ο Πρόδρομος την πρώτη εκείνη μέρα που είδε το Χριστό τώρα εκπλη5ρώνεται πάνω στο σταυρό.
Ο Υιός του Θεούο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου σταυρωνόταν και δεν μπορούσε αυτός να ήταν ο απλώς
Άνθρωπος αλλά ήταν ο Θεός ενσαρκωμένος. Μια καινούργια περίοδος στην ιστορία του κόσμου σχετίζεται με το θάνατο του Ιησού Χριστού.


  Ποια είναι τα μαθήματα που διδασκόμαστε από το σκισμένο καταπέτασμα;