28-6--2016-----------ANTIXRISTOS ------- (Εκδόσεις «οι Νικητές»Κατερίνη)The HERB VANDER LUGT ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ



ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ;
Ποια είναι αυτή η προσωποποίηση του κακού που στην Αγία Γραφή προσδιορίζεται με τον κωδικό αριθμό666; Μήπως όλη αυτή η συζήτηση σχετικά με τον Αντίχριστο είναι ένα παραμύθι;
Για όλους εκείνους που γνωρίζουν τη Θεοπνευστία της Βίβλου το θέμα αυτού του «διαβόλου ενσαρκωμένου»και πραγματικό είναι και πολύ σοβαρό. Αν ο Αντίχριστος έχει γεννηθεί ή όχι δεν το γνωρίζουμε η Βίβλος όμως μας λέει ότι το πνεύμα του ενεργεί από τώρα στον κόσμο μας.(Α΄ Ιωάννου δ:3).

  Το βιβλιαράκι αυτό ασχολείται προσεκτικά με το τι λέγει και τι δεν λέει η Βίβλος σχετικά με τον ερχόμενο αντίχριστο που το πνεύμα του βρίσκεται ήδη ανάμεσα μας.  Είθε η μελέτη αυτή να σε βοηθήσει να σου λύσει τα ερωτηματικά σου έτσι που να μπορέσεις να βοηθήσεις και άλλους από τη γνώση σου γι αυτόν τον εχθρό του Χριστού.

ΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΘΕΜΑ
  Αρκετές εφημερίδες πρόσφατα παρουσίασαν μια ιστορία για κάποιον που ισχυρίζεται ότι είναι ο Μεσσίας. Διακηρύττει ότι έχει περάσει από μια ολόκληρη σειρά  από ενσαρκώσεις και τώρα αυτή τη φορά πρόκειται να εκπληρώσει αυτό το μοναδικό και κρίσιμο ρόλο. Ο εκπρόσωπος του λέει ότι περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να κάνει τη δημόσια εμφάνιση του.

  Βέβαια εμείς δεν μπορούμε από τώρα να κάνουμε οποιαδήποτε προφητεία και εικασία για την εξέλιξη που θα έχει αυτός ο αυτό-αποκαλούμενος Μεσσίας. Όλοι όμως όσοι γνωρίζουμε τι διδάσκει η Βίβλος γι’ αυτό είμαστε βέβαιοι για ένα πράγμα: δεν είναι αυτός ο πραγματικός Μεσσίας! 

Είναι ένας απατεώνας! Ο Ιησούς Χριστός για τέτοιους μιλούσε όταν προειδοποίησε λέγοντας: «Βλέπετε μη σας πλανήσει τις διότι πολλοί θέλουσιν έλθει επί τω ονόματι μου λέγοντες εγώ είμαι ο Χριστός και πολλούς θέλουσι πλανήσει» (Ματθαίος κδ:4—5).

  «Τότε εάν τις είπη προς ημάς ιδού εδώ είναι ο Χριστός ή εδώ μη πιστεύεστε. Διότι θέλουσιν εγερθεί ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται και θέλουσι  δείξει σημεία μεγάλα και τέρατα ώστε να πλανήσωσιν ει δυνατόν και τους εκλεκτούς»
(Ματθαίος κδ:23—24).
  Οι περισσότεροι μη χριστιανοί δεν είναι έτοιμοι να μιλήσουν για έναν «αντίχριστο» πολλοί όμως είναι εκείνοι οι άνθρωποι που αναγνωρίζουν ότι πολύ σύντομα ίσως χρειαστεί να υπάρξει μια παγκόσμια κυβέρνηση μ’ έναν ισχυρό άνδρα επικεφαλής. Μερικοί μάλιστα προβλέπουν ότι θαρθεί καιρός που σ’ ολόκληρο το Δυτικό κόσμο θα κυριαρχεί ένα μοναδικό νομισματικό σύστημα. Ισχυρίζονται ότι όλα τα έθνη αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο εξαρτημένα το ένα από το άλλο. 

εκφράζουν ακόμα το φόβο ότι οι μικρές χώρες θα μπορούσαν ν’ αποκτήσουν πυρηνικά όπλα αν εύρισκαν τα κατάλληλα υλικά. Ο πολύ γνωστός οικονομολόγος θεολόγος Ζακ Ελλούλ λόγου χάρη επιμένει ότι πλησιάζει ο καιρός που όλες οι αγορές πρώτων υλών θα κατευθύνονται από έναν κεντρικό ηλεκτρικό υπολογιστή. Και τούτο το θεωρεί αναγκαίο γιατί έτσι θα μπορούσαν να εμποδιστούν πολλά ανεύθυνα άτομα να κατασκευάσουν τρομερά και καταστρεπτικά όπλα. Είτε  το θέλουμε είτε όχι βαδίζουμε ολοταχώς σε μια διαρκώς επεκτεινόμενη διεθνοποίηση. 

Είτε το θέλουμε είτε όχι θαρθει κάποια μέρα που δεν θα μπορούμε
ν’ αγοράζουμε ορισμένα προϊόντα χωρίς προηγουμένως η αγορά μας αυτή να έχει περάσει από ένα γιγαντιαίο διεθνή οικονομικό υπολογιστή. Είτε το θέλουμε είτε όχι ίσως πολύ σύντομα θα δούμε τα έθνη να συνενώνονται όλα μαζί υπό την αρχηγία ενός ισχυρού ηγέτη γιατί θα το θεωρούν απαραίτητο αυτό για την επιβίωση τους.
  Όλα  αυτά βέβαια δεν αποτελούν έκπληξη για τους χριστιανούς που έχουν γνώση των προφητειών της Αγίας Γραφής.

  Η Βίβλος μας λέει ότι θάρθει καιρός που ο δυτικός κόσμος θα ενωθεί κάτω από την αρχηγία ενός απίστευτα έξυπνου δυναμικού φοβερά δυνατού αλλά ταυτόχρονα και πολύ κακού και διαβολικού ανθρώπου.
ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ;
  Όταν ρωτήσαμε αρκετούς ανθρώπους να μας πουν αν είχαν ιδέα για τον Αντίχριστο πήραμε μια μεγάλη ποικιλία από απαντήσεις. Να τι μας απάντησαν μερικοί απ’ αυτούς.
  Ένας ελκυστικός ηγέτης. «Ο Αντίχριστος πολύ πιθανόν να φανερωθεί στον κόσμο σαν μια θρησκευτική προσωπικότητα της Τηλεόρασης. Θα είναι άνθρωπος με πολλά χαρίσματα και πολύ σύντομα θ’ αποκτήσει μεγάλη δύναμη και εξουσία.

 Όταν στερεωθεί καλά στη θέση του θα προβάλλει το πραγματικό «πιστεύω» και θ’ αποκαλύψει το μίσος του για τον Χριστό και για κάθε τι που έχει σχέση μ’ αυτόν».  
  Κάποιος σαν τον Ιησού Χριστό. «Ο Αντίχριστος πολύ πιθανόν να είναι ένας νεαρός Ιουδαίος 30 ετών όταν θ’ αρχίσει ν’ ανεβαίνει στην εξουσία. Θα διακηρύξει μια νέα θρησκεία και θα κάμει κι αυτός θαύματα όπως έκαμε ο Ιησούς. Αντίθετα με τον Ιησού όμως θα επιδιώξει πολιτική δύναμη και θα την αποκτήσει.
  Συνήγορος μιας νέας γενιάς. 

«Ο Αντίχριστος θα υποστηρίξει μια θρησκεία που διδάσκει την μετεμψύχωση τον πνευματισμό την επικοινωνία με τους νεκρούς κι ένα είδος πανθεϊσμού που λέει θα είμαστε θεοί».
  Ένας  ομοφυλόφιλος. «Σύμφωνα με τη Βίβλο δεν θα έχει καμιά επιθυμία για τις γυναίκες. Έτσι είναι πιθανόν ομοφυλόφιλος. Η σύγχρονη μεγάλη έμφαση που δίνεται για τα
«δικαιώματα των ομοφυλόφιλων»προετοιμάζει το δρόμο για χάρη του.

  Μια φιλοσοφία. «Ο Αντίχριστος δεν θα ναι πρόσωπο αλλά μια επικρατούσα φιλοσοφία που δίνει έμφαση στην ελευθερία του ανθρώπου σε ηθικά ζητήματα και επικαλείται  ανοχή σε κάθε είδους θρησκευτική ιδέα εκτός απ’ αυτήν του χριστιανισμού».
                
ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ

  Ο Αντίχριστος υπάρχει εδώ και περισσότερα από 1900 χρόνια τώρα. Ο απόστολος Ιωάννης διακήρυττε: «…και τώρα πολλοί αντίχριστοι υπάρχουσι».(Α΄ Ιωάννου β:18). Προειδοποίησε επίσης για το «πνεύμα του αντίχριστου το οποίον…και τώρα μάλιστα είναι εν τω κόσμω» (Α΄ Ιωάννου δ:3).
  Αντίχριστοι μπορεί να είναι οι ψευδόχριστοι άνθρωποι σαν κι αυτούς για τους οποίους προειδοποίησε ο Ιησούς όταν είπε ότι θα έρχονταν στο όνομα Του λέγοντας:
«Εγώ είμαι ο Χριστός» (Ματθαίος κδ:5).Αντίχριστοι  μπορούν επίσης να είναι οι φανεροί εχθροί του Ευαγγελίου άνθρωποι που μισούν το Λόγο του Θεού και τον Κύριο Ιησού Χριστό τον ονομάζουν: «ένα φανατισμένο λαοπλάνο» ή «ένα αποτυχημένο επαναστάτη» ή «έναν ασύγκριτο απατεώνα»
  Μια βιβλική μελέτη σαν κι αυτή σχετικά με το θέμα αυτό δεν είναι μια απλή θεωρία για το μέλλον αλλά μπορεί να γίνει πολύ πρακτική και να μας πει πως ν’ αντιμετωπίζουμε τους αντίχριστους και το πνεύμα του αντίχριστου που υπάρχει στον κόσμο σήμερα.
  Αφού το Αποκάλυψης ιγ: 18 αποδίδει τον αριθμό 666 στον αντίχριστο θα οργανώσουμε τη μελέτη μας αυτή γύρω από τρία έξι: (1)=6=πράγματα που γνωρίζουμε γι’ αυτόν(2)=6=πράγματα που δεν γνωρίζουμε και(3)=6= πράγματα που θα πρέπει να κάνουμε.


-----6---------------------------6-------------------------------6
Τι γνωρίζουμε---------Τι δεν -----------------Τι θα πρέπει
                             Γνωρίζουμε--------------να κάνουμε                        

  Ο Αριθμός 666. θα έρθει καιρός που κανένας δεν θα μπορεί
ν’ αγοράζει ή να πουλάει αν δεν φέρει ένα ιδιαίτερο σήμα που θα περιέχει το 666(Αποκάλυψης ιγ:17—18).

  Ο αριθμός 666φαίνεται κατά καιρούς πάνω σε ασφαλιστικές επιταγές κάρτες και σε αποτυπώματα των  ηλεκτρονικών υπολογιστών. Και κάθε φορά που παρουσιάζεται εξάπτονται τα πνεύματα των ανθρώπων. Ο κόσμος το βλέπει σαν σημάδι του επικείμενου ερχομού του Χριστού.
 Έχουν διαδοθεί επίσης φήμες ότι στις Βρυξέλλες υπάρχει ένας γιγαντιαίος ηλεκτρονικός υπολογιστής που καταγράφει πληροφορίες για όλα τα ανθρώπινα όντα και ότι όλοι μας θα πάρουμε έναν αριθμό που θα περιέχει τα ψηφία 666. Όλες  αυτές οι φήμες είχαν αποτέλεσμα να δημιουργήσουν πολλές διαμαρτυρίες εκ μέρους των πολιτών και να σταλούν χιλιάδες γράμματα στις κυβερνήσεις και τους ηγέτες της χώρα μας αλλά και άλλων χωρών του κόσμου.
  «Όστις έχει νουν ας λογαριάσει τον αριθμόν του θηρίου!»
 (Αποκάλυψης ιγ:18).
Η νουθεσία αυτή έγινε αφορμή για πολλά λογοπαίγνια. Χρησιμοποιώντας τα αριθμητικά ισοδύναμα των Εβραϊκών Λατινικών και ελληνικών γραμμάτων υποστήριξαν μερικοί ότι τα κύρια ονόματα ορισμένων διάσημων ανδρών αν προστεθούν δίνουν τον αριθμό 666.Λόγου χάρη στα Εβραϊκά το γράμμα Κ αντιστοιχεί με το 100και το Σ με το 60. χρησιμοποιώντας όλες αυτές τις τρεις γλώσσες οι θεωρητικοί αυτοί πρότειναν κατά καιρούς τα ονόματα του Νέρωνα του Καλιγούλα του Ναπολέοντα του Κάιζερ Γουλιέλμου του Μουσσολίνι του Χίτλερ του Στάλιν και άλλων.

 Μερικοί από τους Πατέρες της πρώτης χριστιανικής Εκκλησίας πίστευαν ότι ο απόστολος Ιωάννης αναφερόταν με αλληγορικό τρόπο στον αυτοκράτορα Νέρωνα για να βοηθήσει την Εκκλησία  ν’ αποφύγει ανώφελους διωγμούς. Οι εκκλησιαστικοί πατέρες έλεγαν ότι ο Νέρων θα ανασταινόταν για να γίνει ο μελλοντικός Αντίχριστος. Λίγοι όμως σχολιαστές της Βίβλου σήμερα που πιστεύουν ότι ο Ιωάννης λέγοντας αυτά τα λόγια είχε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο στο μυαλό του.

συνεχιζεται

                «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»