03--30-6--2016-------------ANTIXRISTOS (Εκδόσεις «οι Νικητές»Κατερίνη)The HERB VANDER LUGT ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ;



03

   Ένας Δυναμικός Απατεώνας. Όταν αποκαλυφθεί στην αρχή ο Αντίχριστος θα φαίνεται να είναι ο άνθρωπος ειρήνης. Στο (Αποκάλυψης ς:2)σκιαγραφείτε σαν καβαλάρης πάνω σε άσπρο άλογο φορώντας στέμμα κρατώντας ένα τόξο και έχοντας μεγάλη επιτυχία. Θα χαιρετηθεί από τα έθνη σαν ένας μεγάλος απελευθερωτής(Αποκάλυψης ιγ:3—4). Θα είναι τόσο έξυπνος που το κράτος του Ισραήλ θα εξαπατηθεί από αυτόν. Ο Ιησούς Χριστός προειδοποίησε «εγώ ήλθον εν τω ονόματι του Πατρός μου και δεν με δέχεσθε εάν άλλος έλθη εν τω ονόματι εαυτού εκείνον θέλετε δεχθεί»  (Ιωάννης ε:43).
  Ένας Αλαζόνας και Βλάσφημος. Από τη στιγμή που ο Αντίχριστος τολμήσει να φανερώσει την πραγματική του ταυτότητα θα γίνει ένας φανερός και τολμηρός βλάσφημος. Διαβάζουμε «και ο βασιλεύς θέλει κάμει κατά την θέλησιν αυτού και θέλει υψωθή και μεγαλυνθή υπεράνω παντός θεού και θέλει μεγαλορρημονήσει κατά του Θεού των θεών και θέλει γένει. Και δεν θέλει φροντίζει περί θεών των πατέρων αυτού ουδέ περί επιθυμία γυναικών ουδέ θέλει φροντίζει θεού διότι θέλει μεγαλυνθή υπεράνω πάντων» (Δανιήλ ια:36—37). Και  στους Εβδομήκοντα το λέγει πιο καλά)
   Ο Παύλος τον περιγράφει σαν «τον υιό της απωλείας τον αντικείμενον και υπεραιρόμενον εναντίον εις πάντα λεγόμενον Θεόν ή σέβασμα ώστε να καθίση εις τον ναόν του Θεού ως Θεός αποδεικνύων εαυτόν ότι είναι Θεός».

Β΄ Θεσσαλονικείς β:3—4).
  Ο Απόστολος Ιωάννης είπε ότι θα έχει «ένα βλάσφημο όνομα» και ότι θα ανοίξει «το στόμα αυτού εις βλασφημίαν εναντίον του Θεού να βλασφημήσει το όνομα αυτού  και την σκηνήν αυτού και τους κατοικούντας εν τω ουρανώ»(Αποκάλυψης ιγ:6 ).
  Ένας Διαβολικός Σατανιστής. Αυτός ο ερχόμενος Αντίχριστος θα ενδυναμωθεί από τον Σατανά και θα τον κάμει αντικείμενο λατρείας. Ο Παύλος διακήρυξε ότι ο ερχομός του Αντίχριστου θα γίνει «κατ’ ενέργειαν του Σατανά εν πάση δυνάμει και σημείοις και τέρασι ψεύδους»

Β΄ Θεσσαλονικείς β:9).
  Ο Σατανάς θα κάνει και ένα θαύμα σ’ αυτόν τον ερχόμενο Αντίχριστο που θα έχει μια τρομερή επίδραση στο ανθρώπινο γένος. Ο Ιωάννης είπε ότι είδε «μιαν των κεφαλών αυτού ως
πεπληγωμένην θανατηφόρος και η θανατηφόρος πληγή αυτού εθεραπεύθη και εθαύμασεν όλη η γη οπίσω του θηρίου. Και προσεκύνησαν τον δράκοντα όστις έδωκεν εξουσίαν εις το θηρίον και προσεκύνησαν το θηρίον». (Αποκάλυψης ιγ:3—4). Το θηρίο θα επανέλθει στη ζωή και θα θεραπευθεί έπειτα από μια θανατηφόρα πληγή.
  Λίγο αργότερα το δεύτερο θηρίο (Αποκάλυψης ιγ:11—18) θα κατεβάσει φωτιά από τον ουρανό και θα ξαναφέρει στη ζωή την εικόνα του πρώτου θηρίου. Τα θαύματα αυτά θα εξυπηρετήσουν ένα διαβολικό σκοπό. Θα εξαπατήσουν τους ανθρώπους και θα τους κάμουν να απορρίψουν τον Θεό και να λατρεύσουν τον Σατανά και τον Αντίχριστο όπως λατρεύουμε τον Πατέρα και τον Ιησού Χριστό.

  Τρομερά Μισητός και σκληρός. Αυτός ο μελλοντικός παγκόσμιος κυβερνήτης θ’ αποκαλύψει το μίσος και τη σκληρότητα του στον πόλεμο που θα κάμει με τους πιστούς(Αποκάλυψη ιγ:7—40_ Η έκταση και το μέγεθος του μίσους και της αγριότητα του φαίνεται από το γεγονός ότι το μεγάλο πλήθος «το οποίον ουδείς ηδύνατο να αριθμήσει»προσδιορίζοντας σαν μάρτυρες που προέρχονται από «τη μεγάλη θλίψη»(Αποκάλυψης ζ:14). Ο αριθμός  των ανθρώπων που θα εκτελεστούν κάτω από το διωγμό του θα είναι πιο μεγάλος από τα θύματα των διαφόρων δικτατοριών κατά την διάρκεια των τελευταίων 50 χρόνων. Και όλη αυτή η θηριωδία του θα πηγάζει από το μίσος του για τον Χριστό.

   Φοβερά ανήθικος. Ο Αντίχριστος θα απορρίψει όλα τα ηθικά ιδανικά που τηρούσαν οι θρησκευόμενοι άνθρωποι δια μέσου των αιώνων. Ο τίτλος του είναι «ο άνθρωπος της αμαρτίας» (Β΄ Θεσσαλονικείς β: 3). Η απέχθεια του για όλες τις θρησκείες της ιστορίας φανερώνεται στα λόγια «Και δεν θέλει φροντίζει περί των θεών των πατέρων αυτού» (Δανιήλ ια:37). Θα απορρίψει κάθε τι καλό σε κάθε θρησκευτικό  σύστημα. Θα αποδείξει το μίσος του για τον Χριστό επαναστατώντας ενάντια σε κάθε ηθικό ιδανικό.
  Μια άλλη ένδειξη της ανηθικότητας του ανθρώπου αυτού μπορεί να φαίνεται στη δήλωση ότι δεν θα έχει κανένα ενδιαφέρον και επιθυμία για τις γυναίκες (Δανιήλ ια:37)»το λέει καλύτερα στους 70κοντα στο κείμενο». Έτσι είναι πολύ πιθανόν να υποστηρίξει ανοιχτά την ομοφυλοφιλία. Κι’ αυτός σίγουρα είναι ένας άλλος τρόπος που φανερώνει την έχθρα του εναντίον του Ιησού Χριστού.

  Λάτρης της Δύναμης και της Δόξας. Παρ’ όλο που ο Αντίχριστος θα κοροϊδεύει με περιφρόνηση όλες τις θρησκείες της ιστορίας και θα διακηρύττει ανοιχτά ότι αυτός είναι ο Θεός εν τούτοις στο βιβλίο του Δανιήλ αναφέρεται ότι θα τιμήσει με ακριβά δώρα και πολυτίμους λίθους «τον θεό των οχυρωμάτων Μαουζείμ» και θα διεξαγάγει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του «μετά θεού αλλοτρίου» (Δανιήλ ια:38—39). Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα λατρεύει τόσο πολύ τη δύναμη και τη δόξα ώστε θα σπαταλάει χρήματα και πλούτη για το πολεμικό του σύστημα έτσι ώστε να θυμίζει τον τρόπο που οι ειδωλολάτρες τιμούσαν τους θεούς τους. 

Μερικοί σχολιαστές προχωρούν ακόμα περισσότερο και λένε ότι θα φθάσει μέχρι σημείου παραφροσύνης γιατί στην πραγματικότητα θα λατρέψει το ίδιο το πολεμικό του σύστημα. Με  άλλα λόγια η δύναμη θα είναι το είδωλό του.
   Σαν συμπέρασμα μπορούμε να πούμε ότι το κύριο χαρακτηριστικό του Αντίχριστου θα είναι ο ανταγωνισμός του ενάντια στον Ιησού Χριστό. Θα είναι μισητός σκληρός άνομος και ειδωλολάτρης.


 Στην αρχή θα φορέσει τη μάσκα και θα κρύψει τον πραγματικό του εαυτό μέχρις ότου εκπληρώσει τους σκοπούς του.