6--2--2016---ΠΕΜΠΤΗ-21-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ -2016 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ



ΠΕΜΠΤΗ-21-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ -2016
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΛΟΓΟΥ
02
Β΄ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ 7: 1---ΛΟΓΟΣ
1 Μια κι έχουμε τις υποσχέσεις αυτές, αγαπητοί μου, ας καθαρίσουμε τους εαυτούς μας από καθετί που μολύνει το σώμα και το πνεύμα, αναπτύσσοντας την αγιότητα με φόβο Θεού.
 Β΄ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ 7: 1---Σ. ΦΙΛΟΣ
1 Αγαπητοί, έχοντας, λοιπόν, αυτές τις υποσχέσεις, ας καθαρίσουμε τον εαυτό μας από κάθε μολυσμό σάρκας και πνεύματος, εκπληρώνοντας αγιοσύνη με φόβο Θεού.
*
Υπάρχει πνευματική ξηρασία στις εκκλησίες μας που οφείλεται στην ασυνεπή ζωή και στις αμαρτίες των πιστών. Γι’ αυτό
Και υπάρχουν πολλές αναπάντητες προσευχές.
Ησαϊας 59:12
12 Επειδή, οι παραβάσεις μας πλήθυναν μπροστά σου, και οι αμαρτίες μας είναι μάρτυρες εναντίον μας· επειδή, μαζί μας είναι οι παραβάσεις μας· και τις ανομίες μας, εμείς τις γνωρίζουμε·

Η Εκκλησία έχασε την πρώτη αγάπη κι έπαψε να λατρεύει γνήσια το Θεό. Η Εκκλησία δεν πρέπει να περιορίζει το έργο της απλά και μόνο σε κοινωνικό έργο, αλλά πρέπει πρώτα απ’ όλα να σκορπά το ΦΩΣ του Ευαγγελίου στο σκοτεινό κόσμο. Όμως η εκκλησία φαίνεται να έχασε τον προορισμό της. Ο Θεός ζητά ανθρώπους προσευχής κι άγιας ζωής»φρουρούς»ώστε  «ολημερίς κι’ ολονυκτίς» να μη  σωπάσουν.
Ησαϊας 62: 6
6 Επάνω στα τείχη σου, Ιερουσαλήμ, κατέστησα φύλακες, που ποτέ δεν θα σιωπούν, ούτε ημέρα ούτε νύχτα· όσοι ανακαλείτε τον Κύριο, μη φυλάττετε σιωπή.
*
Αλλά να κράζουν προς τον Κύριο. Οι άνθρωποι πίστης στην Αγία Γραφή κι ο ίδιος ο Κύριος μας ξόδευαν χρόνο σε προσευχή, γι αυτό και είχαν νίκες. Σήμερα οι πιστοί ως άτομα και ως Εκκλησία προσεύχονται πολύ λίγο και τυπικά.
Οι  συμπροσευχές είναι αναιμικές και η εκκλησία χωλαίνει.
*
Κύριε κάνε με άνθρωπο προσευχής       Γ. Σ.Κ



………………