16--2--2016-------03---ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ( BILLY GRAHAM) ΒΑΜΒΑ ΚΑΙ (μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου) ΚΕΦΑΛΑΙΟN ΤΡΙΤΟ Το βιβλίο το αγόρασα το 1970

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 


03---ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ
BILLY GRAHAM) ΒΑΜΒΑ ΚΑΙ (μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου)
ΚΕΦΑΛΑΙΟN ΤΡΙΤΟ
Το βιβλίο το αγόρασα το 1970
01     10-2-2016
 Ο ΘΕΟΣ
Ιώβ 11:7--- Βάμβας
7 Δύνασαι να εξιχνιάσης τα βάθη του Θεού; δύνασαι να εξιχνιάσης τον Παντοδύναμον με εντέλειαν;
Ιώβ 11:7--- Σ. Φίλος
7 Μπορείς να εξιχνιάσεις τα βάθη τού Θεού; Μπορείς να εξιχνιάσεις με εντέλεια τον Παντοδύναμο;
*
Άραγε ποιός είναι ο Θεός; Με τι είναι όμοιος; Πως μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχει; Ποιά είναι η αρχή της υπάρξεως Του; Ημπορούμε να Τον γνωρίσουμε;
  Κάθε άνθρωπος έχει κάμει αυτά τα ερωτήματα είτε προς άλλους είτε προς τον εαυτό του, διότι δεν μπορούμε να μη κοιτάξουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει και να θαυμάσουμε όσον αφορά την δημιουργία του. Καθημερινώς αντικρίζουμε το θαύμα της ζωής και το μυστήριο του θανάτου το θαύμα της δόξης των ανθισμένων δένδρο το μεγαλείο του έναστρου ουρανού την μεγαλοπρέπεια των Ορέων(βουνών) και της θάλασσας. Ποιός έκαμε όλα αυτά; Ποιός συνέλαβε και θέσπισε τον νόμο της βαρύτητας δια του οποίου συγκρατούνται τα πάντα εις την θέση τους; Ποιός δημιούργησε την ημέρα και την νύκτα και την κανονική διαδοχή των εποχών;
  Η μόνη δυνατή απάντησης είναι ότι όλα αυτά κι πολύ περισσότερα αποτελούν το Έργο ενός Υπέρτατου Δημιουργού. Όπως ένα ρολόι πρέπει να έχει κάποιον που το κατασκεύασε έτσι και το σύμπαν που λειτουργεί με τόση ακρίβεια έχει τον Μεγάλο Δημιουργία του. Το ονομάζουμε Θεόν. Είναι ένα όνομα που το γνωρίζει ολόκληρο το ανθρώπινο γένος. Από την πρώτη μας παιδική ηλικία έχομε ψιθυρίσει το όνομα Του 
**

…………………………………..
04---ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ
BILLY GRAHAM) ΒΑΜΒΑ ΚΑΙ (μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου)
ΚΕΦΑΛΑΙΟN ΤΡΙΤΟ
Το βιβλίο το αγόρασα το 1970
02
 Ο ΘΕΟΣ
Η Αγία Γραφή διακηρύττει ότι ο Θεός περί του οποίου μιλούμε ο Θεός περί του οποίου γράφομαι ο Θεός απο τον οποίο πηγάζουν όλες οι ευλογίες είναι ο Θεός που δημιούργησε αυτόν τον κόσμο και μας έβαλε σ’ αυτόν.
  Αλλά θα ρωτήσετε: «Ποιός είναι που είναι;» όλοι γνωρίζουμε το όνομα Του. Τον επικαλούμαστε στις ώρες των μεγάλων δυσκολιών και δοκιμασιών μας. Πολλοί απο μας προσπαθούμε να γεμίσουμε κάθε στιγμή της ζωής μας με την σκέψη Του. Άλλοι λέγουν ότι δεν πιστεύουν  εις Αυτόν και ότι δεν υπάρχει. Και άλλοι πάλιν λέγουν: «εξηγήσατε μου τα περί Αυτού και ίσως θα παραδεχτώ τον Θεό».
  Εάν αισθάνεστε κατ’ αυτόν τον τρόπο και εάν καθ’ όλη την ζωή σας έχετε ακούσει και συζητήσει περί του θεού προτού στηρίξτε την πίστη σας επάνω σ’ Αυτόν και μόνο επάνω
Σ’ Αυτόν ας δούμε ποια ακριβώς συγκεκριμένη περιγραφή μπορεί να μας δώσει η Αγία Γραφή περί Αυτού. 
  Εις αυτό το σταυροδρόμι της ιστορίας του κόσμου που βρισκόμαστε κάθε άνθρωπος θα ήταν δυνατόν να ζητήσει  μια απάντηση εις το ερώτημα,»Με τι είναι όμοιος ο Θεός;» ο καθένας θα μπορούσε ν κάμει αυτό το ερώτημα και να περιμένει μια συγκεκριμένη απάντηση. Ο κάθε ένας δικαιούται να μάθει πέραν πάσης αμφιβολίας, ποιος είναι ακριβώς ο Θεός και τι είναι ικανός να επιτέλεση.
**

04---ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ
BILLY GRAHAM) ΒΑΜΒΑ ΚΑΙ (μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου)
ΚΕΦΑΛΑΙΟN ΤΡΙΤΟ
Το βιβλίο το αγόρασα το 1970
03
 Ο ΘΕΟΣ
Το γεγονός ότι δεν έχουμε γνώσιν του Θεού και η άρνησης του ανθρώπου εις το να υπακούσει εις Αυτόν ευρίσκονται εις την ρίζα όλων των προβλημάτων που μας καταθλίβουν. Η σύγχυσης που έχει ο άνθρωπος περί των σχεδίων του Θεού είναι η αιτία που κρατεί τον κόσμο μέσα στο χάος. Η έλλειψης θελήσεως εις το να μάθουμε τους νόμους του Θεού και να υπακούσουμε εις αυτούς έχει επιθέσει ένα τόσο βαρύ φορτίο επί των ψυχών μας.  Είναι λοιπόν ανάγκη να μάθουμε ότι μπορούμε περί Θεού.
   Που πρέπει να προσφύγουν δια την γνώσιν αυτήν; Ποιος μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να μας πει την αλήθεια;
  Δεν είμεθα όλοι εδώ κάτω πεπερασμένα (τελειωμένα) πλάσματα; Έχει άραγε υποδείξει ο Θεός κανένα πρόσωπον εδώ επί της γης με το δικαίωμα μιλήσει περί Αυτού με πάσαν αυθεντία;  Όχι –ο μόνος άνθρωπος ο οποίος μπορούσε να το κάμει έζησε προ δύο χιλιάδων ετών και τον σταυρώσαμε! Πως λοιπόν θα μάθουμε περί αυτού;
  Μπορούμε να ρωτήσουμε τους επιστήμονες και αυτοί θα μας πουν ότι ο Θεός είναι έκφρασης όλων εκείνων που βρίσκονται εις την φύση και την ζωή ότι όλες οι ζωντανές υπάρξεις ταυτίζονται με τον Θεό, ότι η ζωή αυτή καθ’ εαυτής είναι μια έκφρασης της θείας υπάρξεως Του. Θα ας πουν ακόμη ότι μπορείτε να δείτε τον Θεό εις την μικρότερη σταγόνα του νερού ως και το στερέωμα του ουρανού.
**
                                                                               ……………………………….
04---ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ
BILLY GRAHAM) ΒΑΜΒΑ ΚΑΙ (μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου)
ΚΕΦΑΛΑΙΟN ΤΡΙΤΟ
Το βιβλίο το αγόρασα το 1970
04
 Ο ΘΕΟΣ.
Ρωτήστε ένα φιλόσοφο και θα σας πει ότι ο Θεός είναι ο αρχέγονος και αναλλοίωτος δύναμις πίσω από όλη την δημιουργία ότι Αυτός είναι κινητήριος δύναμις η οποία κρατεί η οποία κρατεί εις κίνηση όλους τους κόσμους—η Δύναμις  που δεν έχει ούτε αρχήν ούτε τέλος. Ο φιλόσοφος θα πει ακόμη ότι κάθε μόριον ζωής και ωραιότητας που βλέπουμε είναι μία εκδήλωσις αυτής της δυνάμεως η οποία εκχύνεται από την κινητήριο Πηγή εις ένα ατελεύτητο (χωρίς τέλος) ρεύμα και επανέρχεται πάλιν εις αυτήν.
   Ερωτήσατε ακόμη πιο πέρα και θα σας πουν ότι ο Θεός είναι απόλυτος τα πάντα εν πάση και ότι κανείς δεν μπορεί να μάθει περισσότερα περί αυτού. Υπάρχουν πολλοί διάφοροι ορισμοί δια τον Θεό. Κάθε χώρα κάθε φυλή ανθρώπου κάθε οικογένεια και κάθε άτομο έχουν προσπαθήσει να δώσουν μια εξήγηση του μεγάλου Όντος
Που βρίσκεται πίσω από το σύμπαν. Οι άνθρωποι όλων των αιώνων επεχείρησαν να ανακαλύψουν τον δημιουργό του οποίου έβλεπαν τα έργα αλλά δεν γνώριζαν τον Ίδιον.
Ποια απ όλες ποικίλες αυτές ερμηνείες είναι η ορθή;
Ποια απ όλες τις πολυπληθείς αυτές θεωρίες πρέπει να παραδεχθούμε; Από ποιαν από αυτές τις αυτοδιορισμένες αυθεντίες πρέπει να οδηγηθούμε; Καθώς είδαμε στο προηγούμενο κεφάλαιο μας ο Θεός αποκάλυψε τον Εαυτό Του εις τον Εαυτόν Του εις το Βιβλίο που ονομάζουμε αγία Γραφή. Εάν πιστεύουμε ότι την Γραφήν έχουμε μια αποκάλυψη του Θεού τότε οι διάνοιες μας εντελώς πληρωμένες. Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε ότι έχουμε την ορθή απάντηση και ότι βρισκόμαστε εις τον δρόμο της γνώσεως και της κατανοήσεως της αληθινής φύσεως της αληθινής φύσεως του Θεού.
**

……………………………………………
04---ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ
BILLY GRAHAM) ΒΑΜΒΑ ΚΑΙ (μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου)
ΚΕΦΑΛΑΙΟN ΤΡΙΤΟ
Το βιβλίο το αγόρασα το 1970
05     10-2-2016
 Ο ΘΕΟΣ.
  Ο Θεός αποκαλύπτει τον Εαυτό Του εις την Γραφή κατά πολλούς τρόπους και εάν διαβάζουμε την Γραφή τόσο προσεκτικά και τόσο τακτικά όπως διαβάζουμε τις εφημερίδες θα είμαστε τόσο ενήμεροι και καλά πληροφορημένοι περί του Θεού όσον και για τόσα άλλα πράγματα της ζωής.
   Όπως το διαμάντι έχει πολλές επιφάνειες έτσι υπάρχουν και αναρίθμητες απόψεις της αποκαλύψεως του Θεού περί του Εαυτού Του οι οποίες παρουσιάζονται ως οι σπουδαιότερες και τις οποίες πρέπει πάντοτε να θυμούμαστε.
Πρώτον. Η Αγία Γραφή διακηρύττει ότι ο Θεός είναι Πνεύμα. Ο Χριστός ομιλών προς την Σαμμαρίτισσα εις το πηγάδι της Σιχάρ έδωσε τον εξής ορισμό περί του Θεού: «Ο Θεός είναι Πνεύμα»
Ιωάννης 4:24--- Βάμβας
24 Ο Θεός είναι Πνεύμα, και οι προσκυνούντες αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνώσι.
Ιωάννης 4:24--- Σ. Φίλος
24 Ο Θεός είναι πνεύμα· και εκείνοι που τον προσκυνούν με πνεύμα και με αλήθεια πρέπει να τον προσκυνούν.
  Τι σκέπτεστε όταν ακούτε την λέξι Πνεύμα; Ποια διανοητική εικόνα φέρει αυτή η λέξις εις τον νουν σας; Μήπως φαντάζεστε ένα ρεύμα ατμού που ταξιδεύει στον ουρανόν; Μήπως η λέξις αυτή εννοεί κάποιο πλάσμα φαντασίας με το οποίον φοβούνται τα παιδιά; Μήπως νομίζετε ότι το πνεύμα είναι μία άμορφος και ασήμαντος υπόστασης; Αντιλαμβάνεστε τι εννοούσε ο Χριστός όταν έλεγε: «ο Θεός είναι Πνεύμα;»
**

……………………………………………
04---ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ
BILLY GRAHAM) ΒΑΜΒΑ ΚΑΙ (μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου)
ΚΕΦΑΛΑΙΟN ΤΡΙΤΟ
Το βιβλίο το αγόρασα το 1970
06     10-2-2016
 Ο ΘΕΟΣ.
Δια να ανακαλύψουμε τι ακριβώς είναι «Πνεύμα» και τι εννοούσε ο Χριστός όταν μεταχειρίστηκε αυτήν την ιδική λέξη οφείλουμε να καταφύγουμε και πάλι στην Γραφή και στην σκηνή όπου ο χριστός μετά την ανάσταση Του λέγει:
Λουκά 24:39--- Βάμβας
39 ίδετε τας χείρας μου και τους πόδας μου, ότι αυτός εγώ είμαι· ψηλαφήσατε με και ίδετε, διότι πνεύμα σάρκα και οστέα δεν έχει, καθώς εμέ θεωρείτε έχοντα.
Λουκά 24:39--- Σ. Φίλος
39 Δείτε τα χέρια μου και τα πόδια μου, ότι εγώ ο ίδιος είμαι· ψηλαφήστε με και δείτε· επειδή, ένα πνεύμα δεν έχει σάρκα και κόκαλα, όπως βλέπετε εμένα ότι έχω.
*
Εκ τούτου μπορούμε να είμεθα βέβαιοι ότι το πνεύμα δεν έχει σώμα. είναι ακριβώς το αντίθετο του σώματος. Εν τούτοις  έχει υπόσταση και δύναμη. Αυτό είναι δύσκολο να το καταλάβουμε διότι προσπαθούμε να το κάνουμε με τηνπεπερασμένη(τελειωμένη) και περιορισμένη εις τα όρια του σώματος διάνοια μας.
   Καθώς είμαστε άνθρωποι που στερηθήκαμε της απεριορίστου ικανότητας την οποία ήθελε αρχικώς ο Θεός να έχουμε ως πλάσματα Του. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την δόξα και το μεγαλείο του Πνεύματος το οποίο βρίσκετε εις τόση απόσταση από την ικανότητα της αντιλήψεως μας. Όταν ακούμε την λέξη «πνεύμα»προσπαθούμε  να την υποβιβάσουμε εις βαθμό ανάλογο προς το μηδαμινό μας ανάστημα και να την προσαρμόσουμε εντός των ορίων της μικρής μας  διανοίας .
Είναι το ίδιο σαν να προσπαθούμε να περιγράψουμε τα κύματα το μεγαλείο και την τρομακτική έκταση του ωκεανού σε ένα πρόσωπο το οποίο δεν είδε μια έκταση ύδατος.
Μεγαλύτερο από ένα βορβορώδες τέλμα (νερό με λάσπη).
Πως μπορείτε ένα τέτοιο πρόσωπο να λάβει την απεραντοσύνη της θάλασσας; Πως μπορεί ενώ βλέπει ένα ανάβαθο και θολό τέλμα να εισδύσει(περάσει μέσα)και να νιώσει τα απύθμενα βάθη την μυστηριώδη ζωή δύναμη του όγκου, το ακατάπαυστο κύλισμα, την φρικτή ασπλαχνία του ωκεανού σε ώρα καταιγίδας ή την υπέροχη ωραιότητα του ωκεανού  σε ώρα γαλήνης; Πως θα μπορούσε οιοσδήποτε που βλέπει μόνο ένα βορβορώδες τέλμα (λασπόνερο)να καταλάβει περί τίνος (γιατί πράγμα) μου μιλούμε; Ποιες  λέξεις θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να δώσετε μια ακριβή εικόνα της πανίσχυρης θάλασσας; Πως θα μπορούσατε να πείσετε ένα τέτοιο πρόσωπο ότι υπάρχει πράγματι ένα τέτοιο καταπληκτικό θέαμα;
**

……………………………………………
04---ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ
BILLY GRAHAM) ΒΑΜΒΑ ΚΑΙ (μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου)
ΚΕΦΑΛΑΙΟN ΤΡΙΤΟ
Το βιβλίο το αγόρασα το 1970
07     
Πόσο είναι απείρως δυσκολότερο για μας να αντιληφθούμε τι εννοούσε ο Χριστός όταν έλεγε: «Ο Θεός είναι Πνεύμα!» ο Χριστός όμως το ήξερε! Η αντίληψης Του  δεν ήταν περιορισμένη όπως η δική μας. Τα βλέμματα του δεν ήταν προσηλωμένα στο βρώμικο τέλμα της ζωής. Γνώριζε πλήρως την απεριόριστη έκταση του Πνεύματος και ήλθε με τον σκοπό να μας δώσει να εννοήσουμε μερικά από τα θαυμάσια Του, την παρηγοριά Του  και την ειρήνη Του.
   Γνωρίζουμε ότι το πνεύμα δεν είναι υπόστασης δεσμευμένη μέσα σε ένα σώμα. Το πνεύμα δεν είναι φθαρτό όπως το σώμα ούτε μεταβλητό όπως αυτό(το σώμα).
 Η αγία Γραφή διακηρύττει ότι τέτοιο Πνεύμα  είναι ο Θεός—δεν περιορισμένος σε σώμα δεν είναι περιορισμένος σε σχήμα δεν δεσμεύεται από τίποτα είναι απολύτως απροσδιόριστος και αόρατος από μάτια που μπορούν να βλέπουν μόνο φυσικά πράγματα. Η Γραφή μας λέγει ότι επειδή περιορίζεται σε τέτοια(τοιαύτα) όρια μπορεί (δύναται) να είναι πανταχού παρών δύναται να ακούει να βλέπει να γνωρίζει τα πάντα.
  Δεν έχουμε τέτοιες ιδιότητες και γι αυτό προσπαθούμε να αρνηθούμε στον Θεό την δύναμη να κάμνει πράγματα τα οποία εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε.
  Τολμούμε να πούμε ότι επειδή εμείς δεν μπορούμε να είμαστε πανταχού παρόντες δεν μπορεί ούτε ο Θεός να είναι!
Μοιάζουμε σαν το πρόσωπο εκείνο που αφού άκουσε περί του ωκεανού αποφασίζει τέλος να πάει μια μέρα στην παραλία να πάρει μερικές σταγόνες νερό και ενώ τις κρατάει στα χέρια του αναφωνεί: επί τέλους έκανα δικό μου τον ωκεανό! Τον κρατώ στα χέρια μου τον κατέχω!»
Αληθεια κατέχει ένα μέρος του ωκεανού αλλά την ίδια στιγμή άλλοι άνθρωποι εις χιλιάδες άλλες ακτές μπορούν να σκύψουν προς την θάλασσα και να αποκτήσουν και αυτοί λίγες σταγόνες του ωκεανού. Τα εκατομμύρια των ανθρώπων θα μπορούσαν να πάνε στην παραλία και να απλώσουν τα χέρια τους για να πάρουν νερό από την θάλασσα. Θα μπορούσαν να πάρουν όσο ήθελαν όσο θα χρειάζονταν—και πάλι ο ωκεανός θα έμενε αμετάβλητος. Η μεγαλειώδες δύναμις του θα παρέμενε η ίδια και η ζωή μέσα στα ανεξερεύνητα βάθη του θα συνεχίζεται ανενόχλητα, αν και θα είχε πληρώσει τις ανάγκες κάθε ατόμου χωριστά το οποίο θα είχε πάρει νερό στα χέρια του απο τις αναρίθμητες ακτές του.
**



……………………………………………
04---ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ
BILLY GRAHAM) ΒΑΜΒΑ ΚΑΙ (μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου)
ΚΕΦΑΛΑΙΟN ΤΡΙΤΟ
Το βιβλίο το αγόρασα το 1970
08     
Έτσι συμβαίνει και με τον Θεό. Δύναται να είναι πανταχού παρών ν’ ακούει τις προσευχές όλων εκείνων που τον επικαλούνται εν τω ονόματι του Χριστού. Να ενεργεί μεγαλειώδη θαύματα δια των οποίων κρατούνται τα άστρα
Εις τας θέσεις των τα φυτά να ξεφυτρώνουν από τη γη και τα ψάρια να κολυμπούν εις την θάλασσα. Δεν υπάρχουν όρια εις τας ικανότητας του Θεού. Δεν  υπάρχουν όρια εις την σοφία Του, την δύναμή Του εις την αγάπη Του εις το έλεος Του. Εάν έχετε προσπαθήσει να περιορίσετε τον Θεό σταματήστε! Μη προσπαθείτε να εντοπίσετε Αυτόν ή τα έργα Του εις μία ορισμένη θέση ή σφαίρα. Δε ν θα τολμούσατε να περιορίσετε τον ωκεανό. Δεν θα είχατε ποτέ την τόλμη να επιχειρήσετε να μεταβάλετε την τροχιά της σελήνης η να σταματήστε την γη ενώ στρέφεται περί τον άξονα της. Πόσο απείρως είναι μωρότερο να επιχειρήσουμε να περιορίσουμε τον Θεό ο οποίος δημιούργησε όλα αυτά τα θαυμάσια!
  Είμαι αιωνίως ευγνώμων εις τη μητέρα μου για πολλά πράγματα, αλλά μία από τις πλέον μονίμους ευλογίες που έφερε εις την ζωή μου ήταν ότι με δίδαξε στην ηλικία των δέκα ετών ότι «ο Θεός είναι Πνεύμα Άπειρον Αιώνιον και αναλλοίωτο!»
**

……………………………………………
04---ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ
BILLY GRAHAM) ΒΑΜΒΑ ΚΑΙ (μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου)
ΚΕΦΑΛΑΙΟN ΤΡΙΤΟ
Το βιβλίο το αγόρασα το 1970
08     
  Τον ορισμό τούτο  περί του Θεού απεδέχθην καθ’ όλην μου την ζωή, και όταν ένας άνθρωπος αναγνωρίζει μέσα στην καρδιά του, ότι ο Θεός είναι Πνεύμα άπειρον Αιώνιον και αναλλοίωτο αυτό θα τον βοηθήσει εις το να νικήσει τον πειρασμό όπως Τον περιορίσει. Η αναγνώρισης αυτή βοηθά εις το να νικήσουμε κάθε αμφιβολία εν σχέση με την ικανότητα αυτού να επιτελέσει πράγματα τα οποία εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε!    
   Μερικοί που αμφιβάλουν ότι η Αγία Γραφή είναι γνήσιος Λόγος του Θεού το κάμνουν διότι δεν θέλουν να αναγνωρίσουν τίποτα εις τον Θεό εξ’ εκείνων που αυτοί δεν μπορούν να κατορθώσουν. Εάν έχετε κάποια αβεβαιότητα όσον αφορά την θεοπνευστία της αγίας Γραφής πηγαίνετε ρίξετε και πάλι το βλέμμα σας σ’ αυτήν. Κοιτάξτε την με το φως του ανθρώπου εκείνου που σε όλη του τη ζωή έβλεπε με προσήλωση μέσα σε ένα τέλμα γεμάτο λάσπη και ο οποίος για πρώτη φορά αντικρίζει την θέα του ωκεανού!
   Ίσως τώρα βλέπεται μόνο για πρώτη φορά την λάμψη της απεριορίστου δυνάμεως του Θεού. Ίσως τώρα μόνο αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε τι είναι πράγματι ο Θεός.
Διότι εάν ο Θεός είναι Πνεύμα όπως διακήρυξε ο Ιησούς Χριστός τότε δεν γεννάται πρόβλημα δια την πρόνοια Του και την εξουσία Του επί των ανθρωπίνων πραγμάτων ούτε αμφιβολία περί της θεοπνευστίας των ανθρώπων εκείνων που έγραψαν την Αγία Γραφή.
Το κάθε πράγμα βρίσκει την θέση του όταν (άπαξ)μια φορά αντιληφτείτε ποιος και τι είναι ο Θεός εις την πραγματικότητα.
**

……………………………………………
04---ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ
BILLY GRAHAM) ΒΑΜΒΑ ΚΑΙ (μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου)
ΚΕΦΑΛΑΙΟN ΤΡΙΤΟ
Το βιβλίο το αγόρασα το 1970
09     
Δεύτερον. Η Αγία Γραφή αποκαλύπτει τον Θεό ως Πρόσωπο. Εις όλες τις σελίδες λέγει: «Ο Θεός αγαπά». «Ο Θεός λέγει» «Ο Θεός κάνει». Όλες οι ιδιότητες τις οποίες αποδίδουμε εις ένα πρόσωπο αποδίδονται και εις τον Θεό.

Πρόσωπο είναι εκείνο που αισθάνεται σκέπτεται εύχεται επιθυμεί και παρουσιάζει όλες εν γένει τις εκδηλώσεις της προσωπικότητας.
  Εμείς οι άνθρωποι περιορίζομε την προσωπικότητα εντός του σώματος. Η πεπερασμένη αντίληψης μας δεν μπορεί να συλλάβει την έννοια προσωπικότητας η οποία εκδηλώνεται δια του υλικού σώματος. Γνωρίζουμε ότι κατά την στιγμή του θανάτου η προσωπικότης μας θα εγκαταλείψει το σώμα μας και θα απέλθει προς τον προορισμό που την περιμένει. Όλα
 αυτά τα γνωρίζουμε εν τούτοις δυσκολευόμαστε να τα παραδεχτούμε.
  Πόσον μεγάλη αποκάλυψης εάν ήταν δυνατόν   να αντιληφθούμε όλοι εκ πείρας ότι η προσωπικότης δεν πρέπει να ταυτίζεται με μία φυσική ύπαρξης. Ο Θεός δεν είναι περιορισμένος εις σώμα και όμως είναι Πρόσωπο. Αισθάνεται, σκέπτεται, αγαπά συγχωρεί και συμπαθεί προς όλα τα προβλήματα και τις θλίψεις που αντιμετωπίζουμε.  
**
   
……………………………………………
04---ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ
BILLY GRAHAM) ΒΑΜΒΑ ΚΑΙ (μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου)
ΚΕΦΑΛΑΙΟN ΤΡΙΤΟ
Το βιβλίο το αγόρασα το 1970
10
Τρίτον. Η Αγία Γραφή εκθέτει ότι ο Θεός δεν είναι μόνο Πνεύμα και Πρόσωπο αλλά ότι είναι και Αγία και δικαία υπόστασης. Από την Γένεση μέχρι της Αποκαλύψεως ο Θεός αποκαλύπτει Εαυτόν ως Άγιον Θεόν. Είναι απολύτως και κατά πάντα τέλειος. Είναι απείρως άγιος ώστε να μη δύναται να αγγίξει τον αμαρτωλό άνθρωπο και να μη δύναται να ανεχθεί αμαρτωλά όντα. Είναι  Άγιος και Τέλειος Θεός.
   Εάν μπορούσαμε να συλλάβουμε την πραγματική εικόνα της απείρου δικαιοσύνης του Θεού ποιάν διαφορά θα έκαμνε τούτο εις τρόπον της ζωής μας ως ατόμων και ως εθνών! Εάν μπορούσαμε να αναληφθούμε το τρομερό βάραθρο το οποίο χωρίζει τον αμαρτωλό άνθρωπο από την τέλεια δικαιοσύνη του Θεού, ο κόσμος θα μετεβάλλετο αυτό’ στιγμή! Η γραφή διακηρύττει ότι αυτός είναι το φως «και σκοτία εν Αυτώ δεν υπάρχει ουδεμία»--το Υπέρτατο Όν το αναμάρτητο και ακηλίδωτο.
 Και εδώ πάλι υπάρχει ένα δύσκολο θέμα για να το κατανοήσει ο ατελείς άνθρωπος. Σε μας των οποίων τα σφάλματα και οι αδυναμίες είναι εκδηλωτικές (φανερές)  παντού μόλις μπορούμε να φανταστούμε την καταπληκτική αγιότητα του Θεού—οφείλουμε όμως να την αναγνωρίσουμε εάν πρόκειται να διδαχθούμε και να ωφεληθούμε από την Αγία Γραφή.
**

……………………………………………
04---ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ
BILLY GRAHAM) ΒΑΜΒΑ ΚΑΙ (μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου)
ΚΕΦΑΛΑΙΟN ΤΡΙΤΟ
Το βιβλίο το αγόρασα το 1970
11
  Το χάσμα το οποίο χωρίζει τον ατελή άνθρωπο από τον τέλειο Θεό τονίζεται σε όλες τις σελίδες της Αγίας Γραφής. Το βλέπουμε εις την διαίρεση της σκηνής του Μαρτυρίου και του Ναού εις τα Άγια και Άγια των Αγίων. Σημειώνεται εις τις καθορισμένες προσφορές οι οποίες έπρεπε να γίνονται εάν ένας αμαρτωλός ήθελε να πλησιάσει τον Θεό. Υπογραμμίζεται από την καθιέρωση μιας ειδικής ιερατικής τάξεως η οποία έπρεπε να μεσιτεύει μεταξύ του Θεού και του λαού. Τονίζετε εις το βιβλίο του Λευιτικού υπό των νόμων ακαθαρσίας. Το βλέπουμε εις τις πολυπληθείς εορτές του Ισραήλ ως και εις την απομόνωση του λαού τούτου εις την Παλαιστίνη από των άλλων λαών. Η αγιότης διέπει όλε τις άλλες ιδιότητες του Θεού.
   Οι Γραφές διακηρύττουν ότι ο θρόνος του Θεού  έχει έδρα (εδράζεται)επάνω στη βάση της αγιότητας Αυτού. Η ύπαρξης τόσο μεγάλου χάσματος μεταξύ του Θεού και του
 αμετανόητου αμαρτωλού οφείλεται εις το γεγονός ότι ο Θεός είναι άγιος ο δε άνθρωπος μολυσμένος. Η αγία γραφή λέγει ότι οι ανομίες μας, μας χώρισαν από του Θεού—μας χώρισαν τόσο πολύ ώστε έχει κρύψει το πρόσωπο Του από μας και δεν δύναται να μας ακούει όταν τον επικαλούμαστε.
Τούτο διότι ο Θεός είναι τόσο καθαρός ώστε να μη δύναται να επιδοκιμάζει το κακό. Είναι τόσο άγιος ώστε να μη μπορεί να έχει καμιά δοσοληψία με την αμαρτία. Προτού να εισέρθει η αμαρτία εις την ζωή του ανθρώπου ο Θεός και ο άνθρωπος είχαν κοινωνία μετ’ αλλήλων. Τώρα η κοινωνία αυτή έχει διακοπή και κάθε σχέσης  μεταξύ του Θεού και του ανθρώπου εκτός του Ιησού Χριστού έχει χαθεί.  
**

……………………………………………
04---ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ
BILLY GRAHAM) ΒΑΜΒΑ ΚΑΙ (μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου)
ΚΕΦΑΛΑΙΟN ΤΡΙΤΟ
Το βιβλίο το αγόρασα το 1970
12
Ο άνθρωπος μόνο δια τον Ιησού Χριστό μπορεί να επανακτήσει και πάλιν την κοινωνία του με τον Θεό.
  Ο άνθρωπος αυτός καθ’ εαυτόν είναι αμαρτωλός χωρίς να μπορεί να μεταβάλλει την κατάσταση του και ανίκανος να φτάσει τα αυτιά του Θεού με την ακάθαρτο γλώσσα του. Ο άνθρωπος θα έμενε χαμένος για πάντα εάν ο Θεός μέσα στο άπειρον Του έλεος δεν έστελνε τον Υιόν Αυτού  να γεφυρώσει το χάσμα.
  Εις το γεγονός της αγιότητας του Θεού ανευρίσκομε τον λόγο δια τον οποίο πέθανε ο Χριστός. Η αγιότης Του  απαιτούσε την πλήρη τιμωρία της αμαρτίας και η αγάπη Του προσέφερε τον Ιησού Χριστό δια να υποστεί την τιμωρία αυτή και να παρασκευάσει σωτηρία εις τον άνθρωπο. Επειδή ο Θεός τον οποίο λατρεύουμε είναι καθαρός άγιος ευθύς και δίκαιος Θεός δια τούτο απέστειλε τον Μονογενή Αυτού Υιόν δια να καταστήσει δυνατή την είσοδο μας προς Αυτόν. Εάν 
όμως αγνοήσουμε την βοήθεια που μας έστειλε εάν αποφύγουμε να υπακούσουμε εις τους νόμους τους οποίους Εκείνος θέσπισε δεν δυναμεθα να επικαλεσθούμε το έλεος Του όταν η τιμωρία της οποίας είμεθα άξιοι πέσει επάνω μας.    
   Τέταρτον. Ο Θεός είναι αγάπη. Όπως συμβαίνει και με τις άλλες ιδιότητες του Θεού πολλοί άνθρωποι που δεν διαβάζουν την Γραφή τους δεν κατορθώνουν να αντιληφθούν τι εννοούν οι Γραφές όταν λέγουν:«Ο Θεός είναι αγάπη».
  Ούτε εμείς είμαστε πάντοτε βέβαιοι περί του τι εννοούμε όταν χρησιμοποιούμε αυτήν την λέξη «αγάπη». Η λέξης αυτή κατάντησε να έχει πολλές φορές την πλέον κακή χρήση από όλες  τις λέξεις της γλώσσας μας. Χρησιμοποιούμε την λέξη αγάπη δια να εκδηλώσουμε τις ταπεινότερες  όσον τις υψηλότερες για να εκδηλώσουμε τις ταπεινότερες όσο και υψηλότερες ανθρώπινες σχέσεις.
Λέμε επί παραδείγματι  «αγαπώ τα ταξίδια» «αγαπώ τη σοκολάτα» «αγαπώ το αυτοκίνητο» και λοιπά. Και όταν τύχη να πούμε «αγαπώ τον γείτονα» οι περισσότεροι από μας λέγουν απλώς και μόνο χωρίς να το αισθανόμαστε πραγματικά.
 **

……………………………………………
04---ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ
BILLY GRAHAM) ΒΑΜΒΑ ΚΑΙ (μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου)
ΚΕΦΑΛΑΙΟN ΤΡΙΤΟ
Το βιβλίο το αγόρασα το 1970
13
Δεν είναι λοιπόν παράδοξο ότι δεν έχουμε μια ακριβή και  σαφή  ιδέα περί του τι εννοεί η Αγία Γραφή όταν λέγει:
«Ο Θεός είναι αγάπη»
Α΄ Ιωάννου 4:8---- Βάμβας
8 Όστις δεν αγαπά δεν εγνώρισε τον Θεόν, διότι ο Θεός είναι αγάπη.
Α΄ Ιωάννου 4:8---- Σ. Φίλος
8 Εκείνος που δεν αγαπάει, δεν γνώρισε τον Θεό· επειδή, ο Θεός είναι αγάπη.
*
  Μη κάνετε το σφάλμα να σκεφτείτε ότι επειδή ο Θεός είναι αγάπη πρόκειται όλα να είναι ευχάριστα ωραία και με ευτυχές τέλος και ότι κανείς  δεν θα τιμωρηθεί για τις αμαρτίες του.
Η αγιότητα του Θεού απαιτεί την τιμωρία κάθε (πάσης) αμαρτίας αλλ’ εκ παραλλήλου η αγάπη του Θεού καταστρώνει το σχέδιο και τον τρόπο της απολυτρώσεως δια τον αμαρτωλό άνθρωπο. Η αγάπη του Θεού προετοίμασε τον σταυρό του Χριστού δια του οποίου δύναται ο άνθρωπος να έχει συγχώρηση και καθαρισμό. Εκείνο που έστειλε τον Ιησού Χριστό εις τον σταυρό ήταν η αγάπη του Θεού! 
  Μη αμφισβητείτε ποτέ την μεγάλη αγάπη του Θεού, διότι είναι τόσο αναλλοίωτο μέρος του Θεού όσον και η αγιότητα Του. Είναι αδιάφορο πόσο μαύρες είναι οι αμαρτίες σας ο Θεός σας αγαπά. Εάν δεν υπήρχε η αγάπη του Θεού κανείς από μας δεν θα είχα ελπίδα εις την μέλλουσα ζωή. Αλλ’ ο Θεός είναι αγάπη! Και η αγάπη του για μας είναι αιώνια! Ρωμαίου ς 5:8--- Βάμβας
8 αλλ' ο Θεός δεικνύει την εαυτού αγάπην εις ημάς, διότι ενώ ημείς ήμεθα έτι αμαρτωλοί, ο Χριστός απέθανεν υπέρ ημών.
Ρωμαίους 5:8--- Σ. Φίλος
8 Ο Θεός, όμως, δείχνει τη δική του αγάπη σε μας, επειδή, ενώ εμείς ήμασταν ακόμα αμαρτωλοί, ο Χριστός πέθανε για χάρη μας·
*
  Οι υποσχέσεις  περί αγάπης και της συγχωρήσεως εκ μέρους του Θεού είναι τόσο πραγματικές ασφαλείς και κατηγορηματικές όσο δύναται ανθρώπινη γλώσσα να τις περιγράψει. Αλλά όπως μιλούμε περί ωκεανού δεν μπορούμε να εννοήσουμε ολόκληρη την ωραιότητα του, μέχρις ότου πράγματι να τον δούμε έτσι συμβαίνει και με την αγάπη του Θεού.
**

……………………………………………
04---ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ
BILLY GRAHAM) ΒΑΜΒΑ ΚΑΙ (μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου)
ΚΕΦΑΛΑΙΟN ΤΡΙΤΟ
Το βιβλίο το αγόρασα το 1970
14
   Κανείς δεν μπορεί να σας περιγράψει τα θαυμάσια της αγάπης του Θεού, μέχρις ότου πράγματι την δηχθείτε λάβετε πειραν αυτής εις την ζωή σας και αποκτήσετε πράγματι αληθινή ειρήνη με τον Θεό.
  Η αγάπη του Θεού  δεν αποκτάται διανοητικώς. Η πεπερασμένη διάνοια σας δεν είναι ικανή μα ασχοληθεί με αντικείμενο τόσο μεγάλο όσο είναι η αγάπη του Θεού. Θα δυσκολεύεστε ασφαλώς να εξηγήσετε πως μια μαύρη αγελάδα μπορεί να τρώγει πράσινη χλόη και να παράγει λευκό γάλα—εν τούτοις πίνετε το γάλα και τρέφεστε μ’ αυτό. Το μυαλό σας δεν μπορεί να παρακολουθήσει όλες τις περίπλοκες εξελίξεις που λαμβάνουν χώραν όταν φυτεύετε  ένα μικρό σπόρο και παράγει γλυκά κόκκινα καρπούζια—εν τούτοις  τα τρώγετε και τα απολαμβάνετε! Το μυαλό σας δεν μπορεί να εξηγήσει τον ηλεκτρισμό που παράγει το φως με την βοήθεια του οποίου διαβάζετε ίσως αυτή την στιγμή—γνωρίζετε όμως ότι υπάρχει και ότι σας φωτίζει δια να διαβάζετε.
    Οφείλετε να δεχτείτε τον Θεό δια πίστεως—δια πίστεως το Υιό Του τον Κύριο Ιησού Χριστό. Και όταν γίνει αυτό δεν υπάρχει πλέον θέση για την αμφιβολία. Δεν πρόκειται πλέον να διερωτάστε εάν ο Θεός είναι στην καρδιά σας ή όχι διότι θα είσθε εις θέση να το γνωρίζετε. Όταν κανείς με ρωτά πως μπορώ να είμαι βέβαιος περί του ποιος είναι και τι είναι πράγματι ο θεός, ενθυμούμαι την ιστορία του μικρού παιδιού που πετούσε χαρταετό. Ήταν  μια ωραία ημέρα για το πέταγμα του χαρταετού, ο άνεμος ήταν κατάλληλος και μεγάλα κυματιστά σύννεφα διάβαιναν στον ουρανό. Ο χαρταετός έβγαινε συνεχώς ψηλότερα έως ότου κρύφθηκε μέσα στα σύννεφα.
 «Τι κάνεις αυτού;» ρώτησε το παιδί ένας άνθρωπος.
«Πετώ χαρταετό» απάντησε εκείνο.
«Πετάς ένα χαρταετό;» είπε ο άνθρωπος. «Πως μπορείς να είσαι βέβαιος αφού δεν τον βλέπεις»
« αλήθεια» είπε το παιδί «δεν τον βλέπω αλλά κάθε λίγο αισθάνομαι ένα τράβηγμα  και έτσι είμαι βέβαιος ότι ο χαρταετός μου πετά».
Μη πεισθείτε στα λόγια κανενός για τον Θεό. Ζητήστε να Τον βρείτε για τον εαυτό σας και τότε και σεις θα γνωρίστε από το θαυμάσιο και θερμό τράβηγμα των «σχοινιών της αγάπης»
Του Θεού επί της καρδίας σας ότι όντως ο Θεός είναι εκεί και συνδέεται  μαζί σας. ΑΜΗΝ
.......................................................

..........................................................