Yiannis Foutros-Yiannis Foutros-11-4-2015-M.ΣΑΒΒΑΤΟ



Η αληθινή ειρήνη του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...αυτή μόνο μπορεί να φέρει την πραγματική ανάπαυση στη καρδιά μας.

Ας χαιρόμαστε αδελφοί μου, γι' αυτό το Θείο δώρο, απόψε και καθημερινά, και με βαθειά ευγνωμοσύνη, να Τον ευχαριστήσουμε και να Τον δοξάσουμε.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ αρχίζουμε και τελειώνουμε τη μέρα μας σε ένα πεδίο μάχης, πολεμώντας ένα επικίνδυνα ύπουλο εχθρό, τον σατανά.

Τα όπλα μας δεν είναι υλικά αλλά Πνευματικά, διότι δεν πολεμούμε ενάντια σε σάρκα και αίμα, αλλά με πνεύματα πονηρά και δαιμόνια.

Ας στηριζόμαστε λοιπόν, στην δύναμη του ονόματος του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, διότι μόνο Αυτός νικησε τον εχθρό μας, πάνω στον σταυρό, για εμάς.



Είναι πραγματικά τόσο ωφέλιμα τα κεφάλαια 51,52 και 53 στο βιβλίο του προφήτη Ησαία, που περιγράφει με τόση αλήθεια τον Κύριο μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ σαν "πάσχοντα δούλο".

Χρειάζεται να τα μελετήσουμε με μεγάλη προσοχή και με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος, αυτή η αλήθεια να ριζώσει βαθειά μέσα στη καρδιά μας.

Μόνο έτσι θα υπάρχει μέσα μας, ειλικρινής ευγνωμοσύνη και ευχαριστία, προς τον αγαπημένο μας Κύριο ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, για την υπέρτατη θυσία του, για μας τους αχρείους αμαρτωλούς ανθρώπους.


"Αν με αγαπάτε, τις εντολές μου φυλάξετε..."

Πόσο εύκολα, ανεξαιρέτως για όλους μας, να εκφράζουμε την αγάπη μας θεωρητικά, με γλυκά λόγια και αγκαλιάσματα !

Και βέβαια, αυτά είναι ανθρώπινα και αναγκαία, φτάνει να είναι ειλικρινά και εκ βάθους καρδίας.

Πόσο δύσκολο όμως γίνεται, όταν έρχεται η στιγμή, να εκφράσουμε την αγάπη μας έμπρακτα...

Αυτή την έμπρακτη αγάπη ζητά ο Κύριος μας ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, για να εφαρμόζουμε καθημερινα στη ζωή μας.

Ας εξετάζουμε λοιπόν τον εαυτό μας, πόσο απέχουμε από αυτή την αγάπη, και ας ζητούμε από το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ να μας την προμηθεύει πλούσια, για να ευαρεστούμε τον Κύριο μας, και να έχουμε την επιβράβευση Του, ακούγοντας την ημέρα εκείνη, το

"ΕΥΓΕ ΔΟΥΛΕ ΑΓΑΘΕ !!!"