Γιάννης Ιωάννου 21 Απριλίου · -ΑΝΑΡΤΗΣΗ-25-4-2015--ΚΟΛΟΣΣΑΕΙΣ 3:12 Ντυθείτε, λοιπόν, ως εκλεκτοί τού Θεού, άγιοι και αγαπημένοι, σπλάχνα οικτιρμών, καλοσύνη, ταπεινοφροσύνη, πραότητα, μακροθυμία·

Γιάννης Ιωάννου--ΑΝΡΤΗΣΗ 25-4-2015

Απόψε πριν πέσουμε για ύπνο, ας κάνουμε μια προσευχή για τις χίλιες και πλέον ψυχές που χάθηκαν μαζικά και άδικα στη Μεσόγειο τα τελευταία εικοσιτετράωρα...όσο και για αυτούς τους ταλαιπωρημένους και εξαθλιωμένους μετανάστες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που έχασαν τα πάντα.Πατρίδα, συγγενείς και στο τέλος την ίδια την ζωή τους. Πολεμώντας με τα κύματα οι περισσότεροι απο αυτούς αναζητούσαν μια θέση στον ήλιο, έναν τόπο ειρήνης πάνω σ αυτόν τον πλανήτη, που όπως φαίνεται εξαιτίας της αμαρτίας και αποστασίας των ανθρώπων έγινε σκληρός βίαιος και αφιλόξενος. Άνθρωποι σαν και εμάς που με την κακία το μίσος και τους πολέμους εγιναν αντικείμενα εκμετάλευσης και θύματα λαθρεμπόρων σε εναν κόσμο που βρίσκεται κάτω απο την επιρροή του κακού και που δυστυχώςεξουσιάζεται από τους λίγους και προνομιούχους που συνειδητά και ηθελημένα γίνονται όργανα του σατανά σπέρνοντας παντού την αδικία και τον θάνατο .Ο Θεός όλους να μας αφυπνίσει,να κάνει έλεος και ας αναπαύσει τις ψυχες τους...


Η ζωή πράγματι είναι μιά όμορφη δυνατότητα που σου δίνει ο Θεός προκειμένου.. να χαίρεσαι, να απολαυάνεις να χαμογελάς να μυρίζεις, να βλέπεις, να ακούς, να ακουμπάς, να αισθάνεσαι, να θαυμάζεις , να σκέφτεσαι ,να παρατηρείς και να δημιουργείς.Είναι όμως και μιά ευκαιρία να γνωρίσεις τον Δημιουργό σου,τον πλάστη και Σωτήρα σου.Μη παρασυρθείς απο τις ψεύτικες ομορφιές,τις επίπλαστες υποσχέσεις,τις φρούδες ελπίδες και τις μάταιες απολαύσεις αυτού του κόσμου.Μη ξεχάσεις έκείνον που έφτιαξε τα πάντα και στα προσφέρει όλα κατά χάριν γιατί σε δημιούργησε για την δόξα Του.Έδωσε τον Υιό του, τον Σωτήρα Χριστό προσφορά και θυσία στον Σταυρό, για να πληρώσει την αμαρτία σου προκειμένου να γίνει ο επουράνιος πατέρα σου και να μοιραστεί τα σύμπαντα μαζί σου.Σήκωσε το κεφάλι σου ψηλά,δές την αγάπη Του και την αιώνια σωτηρία της ψυχής σου στον Σταυρό του Γολγοθά,πίστεψε στον Χριστό, και πέστου το μεγάλο ευχαριστώ για το δώρο της ζωής μέσα απο την λυτρωμένη πιά ψυχή σου.


ΗΣΥΧΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΣΑΤΕ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ
Η στιγμή που αποφασίζεις να κυνηγήσεις ένα μεγάλο όνειρο είναι μαγική. Σε ενεργοποιεί και σε ενθουσιάζει. Καθώς όμως αρχίζεις να κάνεις σχέδια, τα πάντα καταρρέουν. Αυτό που έδειχνε κάποτε πολύ σπουδαίο στο μυαλό σου, δεν φαίνεται εξίσου καλό στα χαρτιά. Οι σκέψεις που άλλοτε γέμιζαν το κεφάλι σου με ενθουσιασμό και κίνητρα έφυγαν. Τώρα, το μόνο που έχεις είναι ανησυχίες,φόβους και αμφιβολίες. Αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν πρέπει καν να κυνηγήσεις πλέον το όνειρό σου.
Η αλήθεια είναι οτι κάθε μεγάλο όνειρο μπορεί να γκρεμιστεί και να απορριφθεί στο λεπτό μέσα απο μια δύο δυσάρεστες καταστάσεις Το κλειδί είναι να αναγνωρίσουμε πόσο ρευστά ειναι όλα γύρω μας και πόσο ανάξιοι είμαστε να ελέγχουμε τις δύσκολες καταστάσεις που παρουσιάζονται Οι δικαιολογίες αποτυχίας τότε ξεπροβάλλουν απο το πουθενά. Η μία κατόπιν της άλλης για να σε εμποδίσουν να στρέψεις το βλέμμα σου στον εσταυρωμένο, που είναι ο μόνος που μπορεί να αναλάβει με σιγουριά και απόλυτη ασφάλεια το τιμόνι της ζωή σου.Αν τον ζητήσεις, αν Τον επικαλεσθείς με πίστη θα σωθείς αιώνια.Τότε τέλος οι φόβοι.Τέλος οι ανησυχείες και αμφιβολίες.Μαζί σου θα είναι ο Κύριος των κυρίων και ο Βασιλιας των βασιλιάδων ο ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΘΕΟΣ και ΣΩΤΗΡΑΣ.Τότε και μόνο τότε το μεγαλύτερο σου όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα γιατι γίνεσαι παιδί του Θεού και παρόν στην ζωή σου θα είναι πλέον ο Θεός,που μαζί με τον Χριστό που προσφέρθηκε θυσιά για μας στον Σταυρό, μας χάρισε τα πάντα. Και τα εν τοις ουρανοίς και τα επι της γής.




ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!

ΑΣ ΜΗ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
Μη πλανιέστε· ο Θεός δεν εμπαίζεται· επειδή, ό,τι αν σπείρει ο άνθρωπος, αυτό και θέλει θερίσειγια τον λόγο ότι, αυτός που σπέρνει στη σάρκα του, θα θερίσει από τη σάρκαφθορά· αλλά, εκείνος που σπέρνει στο Πνεύμα, θα θερίσει από το Πνεύμα αιώνια ζωήΚαι ας μη αποκάμνουμε πράττοντας το καλό· επειδή, αν δεν αποκάμνουμε, θα θερίσουμε στον πρέποντα καιρό.

Επομένως, λοιπόν, ενόσω έχουμε καιρό, ας εργαζόμαστε το καλό σε όλους, μάλιστα δε στους οικείους τής πίστης.