Γιάννης Ιωάννου-Γιάννης Ιωάννου-ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ-12-4-2015-





Σε λίγες ώρες θα εορτάσουμε την Ανάσταση Του. Ας αναλογιστούμε
λοιπόν, το νόημα της αντιπροσωπευτκής του θυσίας,των παθών και του μαρτυρίουΤου.Να του δείχνουμε καθημερινά ότι καταλάβαμε τον λόγο της θυσίας του. Ότι δεν θυσιάστηκεάδικα, έτσι απλά και μόνο για να στηθεί μια θρησκεία που παρερμηνεύει τους λόγους του,και την προσφορά της αγάπης του.Έχυσε το Αίμα Του για να μας σώσει απο τα τρομερά δεινά των αμαρτιών μας που μας καταδίκαζαν στην αιώνια απώλεια και να μας δώσει την Αιώνια ζωή στον παράδεισο της δικής Του αιώνιας αγάπης.Για αυτήν την αγάπη, για αυτήν την καλοσύνη ήρθε να μας διδάξει ο Ιησούς Χριστός. Για αυτήν σταυρώθηκε. Μόνο που δυστυχώς δεν τον ακούσαμε.
Δεν τον καταλάβαμε





Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Η ΥΠΕΡΕΧΟΥΣΑ ΠΑΝΤΑ ΝΟΥ!


Ο Χριστός με την Ενανθρώπηση, τα Πάθη, τον Σταυρό και την Ανάσταση επέδειξε την άμετρη αγάπη και την άφατη ευσπλαχνία του Θεού προς τον άνθρωπο. Έλαβε την ανθρώπινη σάρκα για να απαθανατίσει τη σάρκα.
Δέχτηκε εκούσια τον θάνατο για να νικήσει τον θάνατο. Με την σταυρική θυσία κατετρόπωσε τον Διάβολο και τον θάνατο, που ήταν συνέπεια της αμαρτίας.
Ο άνθρωπος, η εικόνα του Αρχέτυπου Υιού, με την πτώση του Αδάμ αμαυρώθηκε, αλλά με την Ανάσταση του Κυρίου ζωοποιήθηκε.
Με την Ανάσταση του Θεανθρώπου δόθηκε η δυνατότητα στον άνθρωπο να φθάσει στην Θέωση, στη λύτρωση, στη σωτηρία. Με στόχο τη μέθεξη της Θεοποιού ενέργειας του Θεού, πορεύεται από την κάθαρση της καρδιάς στον φωτισμό του νου και εξασφαλίζει την ειρήνη.Καλό Πασχα!