Yiannis Foutros 18 Απριλίου · Τροποποιήθηκε ·Διότι εκείνον που αγαπά ο Κύριος, τον παιδαγωγεί δια μέσου των θλίψεων· μαστιγώνει δε με δοκιμασίες κάθε υιό, που δέχεται κοντά Του ως δικόν Του. Εβραίους 12:6



Ο Κύριος μας ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ είναι το φως του κόσμου αλλά και το φως της ζωής.

Χαρά και αγαλλίαση πλημμυρίζουν την καρδιά μας, έχοντας αυτή την επίγνωση, ότι καθώς Τον ακολουθούμε, δεν υπάρχουν πια τα σκοτεινά κελιά της φυλακής, που μας είχαν φυλακισμένους οι ενοχές της αμαρτίας.

Τώρα πια είμαστε ελεύθεροι και περπατούμε μέσα στο φως της αλήθειας, το φως της ζωής...

Σε ευχαριστούμε και σε δοξάζουμε Κύριε, ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ που με το αίμα Σου, μας καθάρισες, και μας λύτρωσες, ώστε τώρα δίχως τη ντροπή και το βάρος της αμαρτίας, με τις λαμπάδες μας αναμμένες και πλήρεις ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, να Σε προσμένουμε...
..

Μπορεί, αδελφοί μου, τα λόγια αυτά να ακούγονται παράξενα ίσως και σκληρά στα αυτιά μας, αλλά είναι χρήσιμες συμβουλές, που περιέχουν, μόνο Πνευματική ωφελιμότητα για το καθημερινό μας περπάτημα με τον ΘΕΟ.

Πάντοτε και σε όλες τις καταστάσεις της ζωής σας να χαίρεστε. Συνέχεια και αδιάλειπτα να προσεύχεσθε στον θεό. Δια κάθε τι, είτε ευχάριστο είτε δυσάρεστο, να ευχαριστείτε τον θεό, διότι αυτό είναι το θέλημα του θεού, όπως το φανέρωσε ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ σε σας, δια μέσου του κηρύγματός μας.

Διότι εκείνον που αγαπά ο Κύριος, τον παιδαγωγεί δια μέσου των θλίψεων· μαστιγώνει δε με δοκιμασίες κάθε υιό, που δέχεται κοντά Του ως δικόν Του.
Εβραίους 12:6



Απέραντη είναι η χαρά μας, αδελφοί μου, καθώς μελετούμε τα λόγια του Θεού, που κάθε λέξη κρύβει και μια αληθινή υπόσχεση για την ζωή μας.

Ευλογούμε τον ΠΑΤΕΡΑ μας, διότι η αναγέννηση και η σωτηρία μας εξαρτάται αποκλειστικά από την χάρη και το έλεος Του, και όχι από κάποια αξία δική μας.

Δοξάζουμε τον Κύριο μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, που δια της σταυρικής Του θυσίας και ανάστασης, μας έκανε κληρονόμους, μιας κληρονομίας αιώνιας στους ουρανούς.

Ευχαριστούμε το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ που καρποφορεί μέσα μας την πίστη, διότι μόνο με την πίστη ζωντανεύει η ελπίδα για την ένδοξη σωτηρία, που είναι έτοιμη να αποκαλυφθεί την ημέρα της επιφάνειας του Κυρίου.


Είναι στενή η πύλη και δυσκολοπερπάτητος ο δρόμος που οδηγεί στην αιώνια ζωή...

Με αυτά τα λόγια ο Κύριος μας ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, δεν θέλει να μας φοβίσει, αλλά να μας προειδοποιήσει· ότι ο δρόμος Του που ακολουθούμε, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και καλοπέραση, αλλά αγκάθια, μίσος και "διωγμούς".

Όπως ο ίδιος αντιμετώπισε τη μοχθηρία και την κακία του κόσμου, αν ζούμε μέσα στο φως και την αλήθεια Του, τα ίδια ενδέχεται να περάσουμε κι εμείς.

Αδελφοί μου, ας παραμένουμε ακλόνητοι στην πίστη μας σ'Αυτόν, και ας μη συμβιβαζόμαστε με τα πονηρά ρεύματα του κόσμου, διότι έχουμε την υπόσχεση Του, ότι δεν θα μας αφήσει ποτέ μόνους, και στις εχθρικές επιθέσεις του σατανά, θα βγούμε νικητές μαζι Του !!!


Τα λόγια του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, όπως πάντοτε, είναι απλά και ξεκάθαρα.

Στα εδάφια αυτά, δίνει όλη την έμφαση και την προτεραιότητα της καθημερινής μας ζωής, στην έμπρακτη υπακοή στον λόγο του Θεού.

Ο Κύριος μας πρώτος έδωσε το παράδειγμα, με το να είναι πάντοτε η ζωή Του ευθυγραμμισμένη σύμφωνα με το θέλημα του Πατέρα Του.

Το έργο του Ουράνιου Πατέρα ήταν η σωτηρία κάθε ανθρώπου από την καταδυναστεία της αμαρτίας και του διαβόλου.

Αυτό το έργο εξετελέστηκε στην εντέλεια από τον Κύριο μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, σε πλήρη υπακοή προς τον Πατέρα Του, χύνοντας το Άγιο Του αίμα πάνω στο Σταυρό του Γολγοθά για τις δικές μας αμαρτίες.

Ας εκφράζεται λοιπόν, αδελφοί μου, η υπακοή και αγάπη μας προς στον Θεό, όχι μόνο με λόγια αλλά και έργα, για να είμαστε η καρποφόρα συκή, που ευαρεστησε τον Κύριο, όχι με τα φύλλα της αλλά με τον καρπό της...


Διαβάζοντας αυτά τα λόγια, η πρώτη μας αντίδραση είναι να σκεφτούμε ότι αποκλείεται να απευθύνονται σε μας, αλλά στους πλούσιους και μεγιστάνες αυτής της γης, ειδικά την εποχή της λιτότητας που διανύουμε.

Και όμως, η καρδιά μας μπορεί να απασχολείται και να επενδύει σε ένα μάταιο "θησαυρό" (προσωρινές αξίες και εφήμερα αξιώματα), αντί όλη η προσοχή μας να είναι στραμμένη στα πράγματα του Θεού.

Μπορούμε να προλάβουμε τον κίνδυνο αυτό, που περικλείει ακόμα και την απομάκρυνση μας από τον Θεό, αφήνοντας το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, να ρίξει το φως Του στα τρίσβαθα της καρδιάς μας, και να τα εξετάσει.

Ώστε αφού αφαιρέσει όλα τα "σκύβαλα" από μέσα μας, να μείνει στην καρδιά μας, μόνος θησαυρός και Κύριος, ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ !!!



Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για όλα, αδελφοί μου, όπως οι στρατιώτες στην πρώτη γραμμή που δεν αιφνιδιάζονται από τις επιθέσεις του εχθρού, αλλά τις περιμένουν με κάθε ετοιμότητα.

Η άγια κλήση μας, σύμφωνα με την χάρη του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, χρειάζεται προθυμία και πιστότητα, για να μπορούμε να αψηφούμε τον κόσμο και τις δελεαστικές προσφορές του, ακόμα και τις ειρωνείες και τους διωγμούς του.

Καθώς ακολουθούμε με πίστη και εμπιστοσύνη τον αρχηγό και τελειωτή της πίστης μας, που προπορεύεται σε κάθε μάχη, η θριαμβευτική νίκη μας, ενάντια στον Διάβολο και τις σκοτεινές του δυνάμεις, είναι σίγουρη.