Γιάννης Ιωάννου -Σαμουήλ Α' 2:1 ΚΑΙ η Άννα προσευχήθηκε, και είπε: Ευφράνθηκε η καρδιά μου στον Κύριο· υψώθηκε το κέρας μου διαμέσου του Κυρίου. Πλατύνθηκε το στόμα μου ενάντια στους εχθρούς μου· επειδή, ευφράνθηκα στη σωτηρία σου.-2 Δεν υπάρχει άγιος όπως ο Κύριος· επειδή, δεν υπάρχει άλλος εκτός από σένα· ούτε υπάρχει βράχος όπως ο Θεός μας.


".ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΝ ΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑ.." Ρωμ.1:16
Όπως υπάρχει η σωματική δύναμη για να ζούμε, έτσι υπάρχει για όλους
και η πνευματική δύναμη η οποία βρίσκεται στο Ευαγγέλιο του Ιησού
Χριστού,.Ο Κύριος μας την δίνει με την Χάρη Του , όταν ταπεινά
κάνουμε το θελημά Του, και με μετάνοια και πίστη δεχτούμε το μεγάλο
δώρο της αγάπης Του που ειναι η θυσία Του για μας και η αιώνια σωτηρία της ψυχής και του πνεύματος μας. Ιωαν.6:47. Α' Τιμοθ.2:4. Β' Πετρου 3:9.


Η Σωτηρία είναι δώρο του Θεού και στηρίζεται στη μετάνοια του ανθρώπου στην πιστή αποδοχή του σωτήριου έργου που έκανε ο Χριστός στον Σταυρό και τη συγχώρεση του Θεού. Δεν εξαρτάται από τη δική μας αναμαρτησία και τελειότητα. Βεβαίως ο χριστιανός δεν μένει μέσα στην αμαρτία, ισχυριζόμενος ότι κάνει καλά. Γνωρίζει πολύ καλά το θέλημα του Θεού και ξεχωρίζει τον κόσμο και «τα εν τω κόσμω». Δηλαδή μπορεί να ζει «εν τω κόσμω», δεν είναι όμως «εκ του κόσμου». Δεν τρέχει με όλους τους ανθρώπους εις «την αυτήν εκχύλησιν της ασωτίας». Ο χριστιανός αποστρέφεται την αμαρτία όπως το προβατάκι αποφεύγει τις λάσπες και τα βρώμικα νερά.


Πολλές φορές είναι που ακούω να λένε ότι ο Θεός είναι απόλυτα Άγιος και απρόσιτος και επειδή είναι ύψιστος και εμείς είμαστε αμαρτωλοί γι'αυτό δεν θέλει καμμιά σχέση μαζί μας γιαυτό μας άφήνει στην μοίρα μας και δεν είναι κοντά μας!Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει! Εμείς σίγουρα έχουμε απομακρυνθεί από το Θεό. Ο Παντοδύναμος Πατέρας μας όμως είναι πανταχού παρών και η φύση Του είναι Αγάπη.Και μας το αποδεικνύει κάθε στιγμή και λεπτό....Αυτός μας δίνει την πνοή την ζωή, δύναμη υπομονή και ότι άλλο χρειαζόμαστε για να συνεχίζουμε να υπάρχουμε!Οχι δεν μας άφησε στην (μοίρα μας) απο αγάπη και έντονο ενδιαφέρον για μας έδωσε τον Υιόν Του τον μονογενή να πεθάνει ως ο χειροτερος αμαρτωλός για να μας σώσει καθώς αν και απόλυτα Αγιος φορτώθηκε την αμαρτία όλου του κόσμου. Την δική μου και την δικήσου αμαρτία διότι ουδείς αναμάρτητος. Είναι λοιπόν πάντα δίπλα μας με κάθε τρόπο! Ευλογημένο βράδυ να'χουμε όλοι! Για αύριο έχει ο Θεός!


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ
Μοιραζόμαστε όλοι κοινές ανησυχίες, τρεφόμαστε από τις ίδιες ανασφάλειες, αγαπάμε και δηλητηριάζουμε τον εαυτό μας, με αρνητικά συναισθήματα συχνά. Κουβαλάμε πληγές και όμορφες στιγμές, φοβόμαστε το άγνωστο και κάνουμε λάθη.
Κάθε βράδυ είναι η ελπίδα για ένα πιο όμορφο πρωινό. Εμείς φτιάχνουμε τον κόσμο που ζούμε, εμείς κάνουμε τα βραδινά όνειρα πραγματικότητα, κάθε βράδυ φτιάχνουμε σκέψεις που διψάνε να γίνουν αληθινές στο πρώτο πρωινό φως.Καλημέρα νέα μέρα. Σήμερα εμπιστεύσου τον Χριστό και ζήτησε με προσευχή και πίστη Αυτός να φτιάξει το πρόγραμμα της ημέρας σου και θα δείς όλα θα πάνε καλά!!