Γιάννης Ιωάννου Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ Και εμείς έχουμε γνωρίσει και έχουμε πιστέψει την αγάπη που έχει ο Θεός για μας. Ο Θεός είναι αγάπη, και όποιος μένει μέσα στην αγάπη μένει μέσα στο Θεό, και ο Θεός μένει μέσα του.{Α΄ΙΩΑΝΝ Δ΄16


Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΑΣ
Δεν υπάρχει ανθρώπινη αμαρτία που ο Θεός να μην τη συγχωρεί όταν ο άνθρωπος το θελήσει και το ζητήσει. Για την Εκκλησία και τον Θεό μεγαλύτερη αμαρτία είναι η απελπισία, η αντίληψη ότι ο άνθρωπος μπορεί να κάνει κάτι που ο Θεός δεν μπορεί να συγχωρήσει.
Όμοια με τον Θεό, που ποτέ δεν παύει να αγαπά και να συγχωρεί τον αμαρτωλό, πρέπει και οι άνθρωποι να συμπεριφέρονται με ανάλογο τρόπο.
Η ανταπόκριση ή όχι του ανθρώπου στην αγάπη του Θεού καθώς και η αποδοχή ή όχι του Χριστού ως προσωπικού σωτήρος δημιουργεί την κόλαση ή τον παράδεισο.



Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
( Η Κρίση του κόσμου ).
Μέσα σε διαρκώς αυξανόμενη ανομία, η οργή του Θεού επικρέμαται σαν δαμόκλειος σπάθη, έτοιμη να ξεσπάσει ανά πασα στιγμή επάνω σε κάθε σάρκα ασέβειας.
Τα υπάρχοντα θρησκευτικά συστήματα έχουν αποτύχει οικτρά σ' αυτό που θα έπρεπε να κάνουν, δηλαδή, την ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ.
Και όχι μονο απέτυχαν να εξουδετερώσουν την αμαρτία ( με λύπη το λέω αυτό ), άλλα μερικά απ' αυτά πρωτοστατούν κιόλας διαφημίζοντας αυτήν. Μη πλανάσθε αγαπητοί, ο κόσμος όλος (κείται) βρίσκεται μέσα στη σφαίρα του πονηρού ( A' ΙΩΑΝ.5:19 )....και ο κόσμος όλος είναι υπό κατάρα αμαρτίας ( 3:10,13 ). την γενική διαφθορά της αμαρτίας, καθόσον τα συστήματα είναι αμαρτωλά τα ίδια.Οι εκλεκτοί του Θεού ( οι πραγματικοί χριστιανοί ) διαμαρτύρονται έντονα για την μεγάλη τούτη φοβερή παρεκτροπή εις την διαφθορά του κακού της ανομίας, κηρύττοντες μετάνοια και επιστροφή εις τον Θεό,διότι μόνο άμα υπάρξει αληθινή μετάνοια και επιστροφή ο Κύριος ίσως μεταμεληθεί και αποτρέψει την φοβερή οργή του, η οποια προκαταρτικά έχει ήδη αρχίσει να καταναλώνει τους διαφθείροντας την γη ( ΑΠΟΚ ΙΑ/11:18 ). Η εκλογή βρίσκεται στην καρδιά και την θέληση του κάθε ανθρώπου να αποφασίσει τι να κάνει για να σώσει την ζωή του.
Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ
Και εμείς έχουμε γνωρίσει και έχουμε πιστέψει την αγάπη που έχει ο Θεός για μας. Ο Θεός είναι αγάπη, και όποιος μένει μέσα στην αγάπη μένει μέσα στο Θεό, και ο Θεός μένει μέσα του.{Α΄ΙΩΑΝΝ Δ΄16}

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ
Και εμείς έχουμε γνωρίσει και έχουμε πιστέψει την αγάπη που έχει ο Θεός για μας. Ο Θεός είναι αγάπη, και όποιος μένει μέσα στην αγάπη μένει μέσα στο Θεό, και ο Θεός μένει μέσα του.{Α΄ΙΩΑΝΝ Δ΄16}
ΕΧΕΙΣ ΣΩΘΕΙ;
Η χαρά ή η θλίψη σου για όλη την αιωνιότητα εξαρτάται από την απάντηση που θα δώσεις σ' αυτό το κρίσιμο ερώτημα. Το ερώτημα είναι: Έχεις σωθεί; Δε σε ρωτώ πόσο καλός είσαι ή αν εκκλησιάζεσαι τακτικά, αλλά αν έχεις σωθεί. Είσαι σίγουρος ότι θα πας στον ου­ρανό μετά το θάνατο σου;
Ο Θεός λέει ότι για να είσαι κατάλληλος για τον ουρανό πρέπει να ξαναγεννηθείς. Στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη 3: 7, ο Ιησούς λέει στο Νικόδημο: «Πρέπει να γεννηθείτε ξανά».
Μέσα στην Αγία Γραφή, ο Θεός μας αποκαλύ­πτει τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο μπορείς να αναγεννηθείς, δηλαδή τον τρόπο της σωτηρίας. Το σχέδιο αυτό είναι πολύ απλό! Μπορείς να σω­θείς σήμερα!.Θα ρωτήσεις ίσως με ποιόν τρόπο;
Πρώτον, πρέπει να αναγνω­ρίσεις ότι είσαι αμαρτωλός. «Γιατί όλοι αμάρτη­σαν και βρίσκονται μακριά από τη δόξα του θε­ού» (Ρωμ. 3: 23).
Επειδή, λοιπόν, είσαι αμαρτωλός, είσαι ένοχος μπροστά στον Θεό και καταδι­κασμένος σε θάνατο. «Γιατί πράγματι, ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος» (Ρωμ. 6: 23).Η αιώνια καταδίκη από το Θεό επισύρει αίώνια τιμωρία και επο­μένως αιώνια φωτιά,αιώνια κόλαση.Σκέψου μόνο αυτήν την κατάληξη για την αιωνιότητα.
«... Είναι αποφασισμένο για τους ανθρώπους μια φορά να πεθάνουν και μετά να κριθούν» (Εβρ. 9: 27).Μη φοβάσαι όμως.Υπάρχει λύτρωση.Υπάρχει σωτηρία.
Ο Θεός σε αγάπησε τόσο πολύ, ώστε έδωσε το Γιο Του το Μονογενή, τον Ιησού, για να πεθάνει Αυτός στη θέση σου πάνω στο σταυρό, προκειμένου να αφαιρέσει την αμαρτία σου.Πίστεψε αυτήν την ευλογημένη αλήθεια και μετανόησε. «Αφού γι'αυ­τό ακριβώς,ο Θεός έστειλε εκείνον που δε γνώρισε αμαρτία, τον έκανε αμαρτία για χάρη μας, με σκοπό να γί­νουμε εμείς καρπός της δικαιοσύνης του θεού χάρη σ'Αυτόν» (Β' Κορ. 5:21).