Yiannis Foutros-7-4-2015-Yiannis Foutros


Ο Απόστολος Παύλος συμβουλεύει τον Τιμόθεο και εμάς σήμερα, τι πρέπει να επιδιώκει ο άνθρωπος του Θεού, για να ζει μια "αληθινή" Χριστιανική ζωή, και να μη συμβιβάζεται με αυτή την φαινομενικά όμορφη και γεμάτη παγίδες του πονηρού, που για τον Θεό είναι αμαρτία.
Ο Κύριος μας, που γνωρίζει τη καρδιά και γενικά όλες τις φάσεις της ζωής μας, είναι ο μόνος που μπορει να μας δώσει δύναμη, κουράγιο και χαρά, για να ξεπερνούμε τις δύσκολες στιγμές, που καθημερινά αντιμετωπίζουμε.
Ας καταφεύγουμε λοιπόν σε Αυτόν, με δέηση και ικεσία, για βοήθεια και παρηγοριά, αλλά ας μη αμελούμε να τρέχουμε πάλι σε Αυτόν, με ευχαριστία και δοξολογία.

Είναι ωφέλιμο, να εξετάζουμε συνεχώς τον εαυτό μας, αν η ζωή μας ειναι ευθυγραμμισμένη με τις οδηγίες του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του καρπού Του.

Η εξέταση αυτή, χρειάζεται να γίνεται με επιμέλεια και φόβο Θεού, για να αποφεύγονται επικίνδυνα "γλιστρήματα", που πάντοτε καταλήγουν μοιραία ...



Πόσο ευαρεστείται και δοξαζεται ο Κύριος μας ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, καθώς ζούμε μαζί, με ενότητα και ομοψυχία, όπως αρμοζει στα μέλη του σώματος Του, που είναι η εκκλησία.

Να κατεργαζόμαστε με φόβο και τρόμο την δική μας σωτηρία, και να ομολογούμε, με παρρησία και ζήλο το σωτήριο έργο Του, όπου και αν βρεθούμε.

Η έμπρακτη έκφραση της αγάπης μας προς τον Κύριο μας, είναι η υπακοή και η εκτέλεση των εντολών Του.


Η πίστη μας, αδελφοί μου, ας αγκαλιάσει με δύναμη αυτά τα λόγια, σήμερα, και ας φωνάξουμε βαθειά μέσα μας :
"Ο ΚΥΡΙΟΣ ΦΥΛΑΤΤΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ" !!!
Και τότε, η χαρά θα πλημμυρίσει την καρδιά μας, και όλοι οι φόβοι και οι ανησυχίες μας, θα φύγουν μακριά μας.



Αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι να παραδεχθούμε τα λάθη και τα σφάλματα μας, ώστε να ετοιμάσουμε τον δρόμο προς την μετάνοια και μετά να τρέξουμε στον Κύριο μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, για συγχώρεση.Yiannis Foutros

Η πλήρης αποκατάσταση μας απέναντι στον Θεό, εξαρτάται πρώτα από την αναγνώριση της αμαρτίας μας, της ειλικρινής μας μετάνοιας και στη συνέχεια η εκζήτηση για συγχώρεση.

Η μόνη προϋπόθεση, για να έχουμε ειρήνη και χαρά της σωτηρίας μας, είναι, η καρδιά μας να είναι ελευθερη από το βάρος της συνείδησης μας από την αμαρτία.

"Μια εικόνα χίλιες λέξεις"
Γνωρίζουμε όλοι μας τη σημασία της φράσης αυτής, και την μεγάλη αλήθεια που κρύβει...

Η εικόνα μας, δηλαδή η ζωή μας, ας μιλάει αυτές τις λέξεις που θα θέλαμε να κηρύξουμε για τον Κύριο μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.

Η έμπρακτη ΠΙΣΤΗ, ΥΠΟΜΟΝΗ, ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΑΓΑΠΗ, ας είναι καθημερινά, η αντανάκλαση της ζωής του Χριστού στη δική μας ζωή, για να δουν οι άνθρωποι τριγύρω μας, το θαύμα του Θεού και να Τον δοξάσουν.

"Καμιά δύναμη δεν μπορεί να μας χωρίσει από την αγάπη του Θεού"

Τι υπέροχη αλήθεια, του λόγου του Θεού !!!

Η αλήθεια που γεμίζει την καρδιά μας με δύναμη, χαρά και ανάπαυση, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε όλες τις δυσκολίες, το προσωρινό διάστημα της ζωής μας, εδώ κάτω στη γη.