8-2-2018---65-----ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 


65
Αυτός και τα στρατεύματα του αντιτίθενται κατ’ ευθείαν σε κάθε τι αληθινό ωραίο και καλό.
1/. Ο διάβολος περιφρονεί τον Λόγο του Θεού
και ενεργεί έτσι ώστε Αυτός (ο Λόγος )αν είναι δυνατόν να μη παραμείνει στις καρδιές των ανθρώπων.
Όταν ο σπόρος που σπείρετε πέφτει εις την «οδόν»
«14 Ο σπείρων τον λόγον σπείρει.
15 Οι δε παρά την οδόν είναι ούτοι, εις τους οποίους σπείρεται ο λόγος, και όταν ακούσωσιν, ευθύς έρχεται ο Σατανάς, και αφαιρεί τον λόγον τον εσπαρμένον εν ταις καρδίαις αυτών».
Μάρκος 4:14-15
14 Εκείνος που σπέρνει τον λόγο, σπέρνει.
15 Και εκείνοι κοντά στον δρόμο είναι αυτοί, προς τους οποίους σπέρνεται ο λόγος· και όταν ακούσουν, έρχεται αμέσως ο σατανάς, και αφαιρεί τον λόγο, που ήταν σπαρμένος μέσα στις καρδιές τους.
 2/. Τυφλώνει τους ανθρώπους για να μη γνωρίσουν τον Χριστό σωτήρα τους.
3 Εάν δε και ήναι το ευαγγέλιον ημών κεκαλυμμένον, εις τους απολλυμένους είναι κεκαλυμμένον,
4 των οποίων απίστων όντων ο Θεός του κόσμου τούτου ετύφλωσε τον νούν, διά να μη επιλάμψη εις αυτούς ο φωτισμός του ευαγγελίου της δόξης του Χριστού, όστις είναι εικών του Θεού.
Β΄. Κορινθίους 4: 3-4
3 Αν, όμως, τώρα είναι σκεπασμένο το ευαγγέλιό μας, είναι σκεπασμένο σ' αυτούς που χάνονται·
4 στους οποίους, καθώς είναι άπιστοι, ο θεός τούτου τού κόσμου τύφλωσε τον νου, για να μη λάμψει επάνω σ' αυτούς ο φωτισμός τού ευαγγελίου τής δόξας τού Χριστού, που είναι εικόνα τού Θεού.
3/. Ο Παύλος τον αποκαλεί «ο πειράζων»
5 Διά τούτο και εγώ μη υποφέρων πλέον έπεμψα διά να μάθω την πίστιν σας, μήπως σας επείρασεν ο πειράζων και αποβή εις μάτην ο κόπος ημών.
Α΄ Θεσσαλονικείς 3:5
5 Γι' αυτό και εγώ, μη υποφέροντας πλέον, έστειλα για να μάθω την πίστη σας, μήπως σας πείραξε αυτός που πειράζει, και ο κόπος μας αποβεί εις μάτην.
…..
Τίποτε δεν φαίνεται να ευχαριστεί περισσότερο τον διάβολο από του να πλανά τους εργάτες του Χριστού. Όπως  πείραζε τον Σωτήρα έτσι τώρα στρέφει την επίθεση του εναντίον των πιστών. Προκαθορίζει τους στόχους στους οποίους μέλει να εξακοντίζει τα βέλη του.
«5 Μη αποστερείτε αλλήλους, εκτός εάν ήναι τι εκ συμφώνου προς καιρόν, διά να καταγίνησθε εις την νηστείαν και εις την προσευχήν· και πάλιν συνέρχεσθε επί το αυτό, διά να μη σας πειράζη ο Σατανάς διά την ακράτειάν σας».
Κορινθίους Α' 7:5
5 Μη αποστερείτε ο ένας τον άλλον, εκτός αν είναι κάτι, ύστερα από συμφωνία, για λίγο καιρό, για να καταγίνεστε στη νηστεία και στην προσευχή· και πάλι να συνέρχεστε στα ίδια, για να μη σας πειράζει ο σατανάς εξαιτίας τής ακράτειάς σας.
…..
Κατέχεται ως επί το πλείστον από ευφυή διανοήματα
…..
11 διά να μη υπερισχύση καθ' ημών ο Σατανάς· διότι δεν αγνοούμεν τα διανοήματα αυτού.
Β΄ Κορινθίους 2: 11
11 επειδή, δεν αγνοούμε τα διανοήματά του.
……
Τα οποία τέκνα του Θεού δεν θα πρέπει να αγνοούν.






………