27--2--2018------35--και --36------H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΖΩΔΙΑΤΗ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 




 35  
                    ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4ον
ΕΝ ΣΟΙ ΛΕΙΠΕΙ
Ο Ιησούς μόλις άφησε τα παιδιά αφού τα αγκάλιασε και τα
ευλόγησε. Εκείνη ακριβώς την ώρα που έβγαινε στο δρόμο συνέβη το ακόλουθο περιστατικό.
«Έδραμε τις και γονυπετής έμπροσθεν αυτού ηρώτα αυτόν Διδάσκαλε αγαθέ τι να κάμω για να κληρονομήσω ζωή αιώνιο; Και ο Ιησούς είπε προς αυτόν. Τι με λέγεις αγαθόν; Ουδείς αγαθός ειμή ο Θεός. Τας εντολάς εξεύρεις «Μη μοιχεύσεις Μη φονεύσεις Μη κλέψεις Μη ψευδομαρτυρήσεις Μη αποστερήσεις Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα». Ο δε αποκριθείς είπε προς αυτόν Διδάσκαλε ταύτα πάντα εφύλαξα εκ νεότητος μου. Και ο Ιησούς εμβλέψας εις αυτόν ηγάπησεν αυτόν και είπε προς αυτόν. Εν σοι λείπει.
Ύπαγε πώλησον όσα έχεις και δος εις τους πτωχούς και θέλεις έχει θησαυρόν εν ουρανώ και ελθέ και ακολούθει μοι σηκώσας τον σταυρόν. Εκείνος όμως σκυθρωπάσας δια τον λόγον ανεχώρησε λυπούμενος διότι είχε κτήματα πολλά. Και περιβλέψας ο Ιησούς λέγει προς τους μαθητάς αυτού. Πόσον δυσκόλως θέλουσιν εισέλθει εις την βασιλείαν του Θεού οι έχοντες τα χρήματα». (Μάρκος 10:17—23). Αν και ο νέος αυτός εφύλαττε τας εντολάς  εν τούτοις επιθύμει να λάβει αιώνιο ζωή. Γι’ αυτό σπεύδει εις συνάντηση του Ιησού όστις είναι ο μόνος ο οποίος προσφέρει αιώνιο ζωή. Πολλά είχε ακούσει για τον Χριστό ήθελε όμως να Τον γνωρίσει προσωπικός και για πάντα να λύσει τις απορίες που είχε. Εις την ζωή του νέου αυτού υπήρχαν καλά πράγματα δια τα οποία ήταν άξιος συγχαρητηρίων. Εφ’ όσον ήταν ελλιπής εις ένα μόνο πράγμα  θα πει ότι στα άλλα όλα ήταν εν τάξει.

«»»»»»»»»«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
HΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΣΠΥΡΟΥ ΖΩΔΙΑΤΗ
 36
         ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ
1/. Ο νέος αυτός δεν ήτανελλιπής ειςηθικότητα.
Όταν ο Χριστός τον ρώτησε αν τηρεί τον νόμο χωρίς να διστάσει είπε: «Ταύτα πάντα εφύλαξα εκ νεότητος μου». Εάν αυτή η αξίωσης δεν ήταν αληθής ο Χριστός καρδιογνώστης όπως ήταν θα το έλεγχε και θα τον ντρόπιαζε για το ψέμα του. Ενθυμείσθε την περίπτωση της Σαμαρείτιδας;
Όταν ο της είπε να πάει να φέρει τον άνδρα της αυτή αμέσως προσπάθησε να αποκρύψει την αμαρτωλή της ζωή και είπε: «δεν έχω άνδρα». Ο Ιησούς ήξευρε ότι αυτό δεν ήταν ορθό και αμέσως της αποκάλυψε ότι γνώριζε όλη της την ζωή λέγων: «Καλώς είπας ότι δεν έχω άνδρα διότι πέντε άνδρας έλαβες και εκείνος τον οποίον έχεις τώρα δεν είναι ανήρ σου τούτο αληθές είπας». Από το μάτι του Χριστού τίποτα δεν κρύβεται.
Σε συγχαίρουμε λοιπόν νέε μας για την ηθική σου για την τιμιότητα σου διότι είσαι πραγματικός κύριος αλλά σου λείπει ένα πράγμα.
2/. Δεν του έλειπε η εξωτερική θρησκεία. Ο Λουκάς μας λέγει ότι ο νέος αυτός ήτο άρχων το οποίο σημαίνει ότι ήτο μέλος του ανώτατου Ιουδαϊκού Εκκλησιαστικού Συνεδρίου του Σανχενδρείμ. Δεν ήταν δε εύκολο να γίνει κανείς μέλος του συνεδρίου αυτού. Έπρεπε να υπερέχει εις χαρακτήρα και εις θρησκευτικό ζήλο. Παρ’ όλον ότι ο άνθρωπος αυτό ήτο νέος κατόρθωσε ν’ ανέβει τόσο  ψηλά σ’ ένα τόσο σπουδαίο εκκλησιαστικό αξίωμα.
Άλλο μέρος του Συνεδρίου αυτού ήτο ο Νικόδημος ο οποίος ήλθε εις τον Χριστό την νύχτα. Αυτός  ήταν γέρος. Δεν ήταν εύκολο κανείς στα νεανικά του χρόνια να καθίσει σ’ ένα τέτοιο συνέδριο. Απαιτείτε εξαιρετική ικανότης την οποίαν ο νέος μας είχε. Ούτε σήμερα δεν βλέπει κανείς μεγάλο εκκλησιαστικά αξιώματα να κατέχονται από νέους. Οι δεσπότες και πατριάρχες είναι συνήθως πρεσβύτεροι στην ηλικία.
Παρ’ όλην όμως την ταχύτητα με την οποία ο νέος αυτός ανήλθε την κλίμακα της εκκλησιαστικής διακρίσεως ο Χριστός όταν τον αντίκρισε του είπε: «Εν σοι λείπει». Αυτό ασφαλώς θα τον καταλύπησε αλλά ήταν η αλήθεια κι’ έπρεπε να την μάθει επειδή αφορούσε το άτομο του. Ίσως και εμείς να ευρισκόμεθα εις την ίδια κατάσταση εις την οποία ευρίσκετο ο νέος της ιστορίας μας να είμαστε κατ’ εξοχήν θρήσκοι να μη αφήνουμε εορτή να μας φύγει να τηρούμε όλους τους εξωτερικούς τύπους να πηγαίνουμε  στην εκκλησία τακτικά και μάλιστα να κατέχουμε εκκλησιαστικό αξίωμα μεγάλο ή μικρό. Ο Χριστός και σε μας τολμά να πει: «Και τι με τούτο; Παρ’ όλη την εξωτερική σου θρησκεία σου λείπει κάτι!».








«»»»»»»»