13--2--2018---44-------ΣΠΥΡΟΥ ΖΩΔΙΑΤΗ H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 


μια υπέροχη ανατολή από το σπίτι μου το 2013 πολύ πρωί
44
Η ΑΝΘΡΩΠΑΡΕΣΚΕΙΑ
Πρόκειται περί της απολύσεως του Βαραββά ή του Χριστού. Ένας από τους δύο έπρεπε να ελευθερωθεί. Ο Πιλάτος είχε πιστοποιήσει ότι ο Χριστός ήταν αθώος.
Οι κατηγόριες του όχλου αποδείχτηκαν αστήρικτες κατηγόριες. Εσκέφθη όμως ο Πιλάτος τι θα έλεγε ο όχλος τι θα έκαμνε εν περιπτώσει που αυτός θα πήγαινε κατά της κοινής γνώμης; Ασφαλώς θα γινόταν μεγάλη ταραχή η οποία υπήρχε κίνδυνος να εκτοπίσει  τον Πιλάτο από την σπουδαία του θέση. Για να περνώ καλά πρέπει να τάχω καλά με τον κοσμάκη θα συλλογίστηκε ασφαλώς ο Πιλάτος.
Έτσι συλλογίζονται πολλοί άλλοι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέται. Υπάρχει τελεία αδιαφορία για την αλήθεια για την δικαιοσύνη. Εις τις χριστιανικές εκκλησίες σήμερα οι ποιμένες βλέπουν πολλά τα άτοπα πολλά τα’ αντιχριστιανικά πολλά τα’ ανήθικα! Πόσοι όμως έχουν το θάρρος να νικήσουν την αμαρτία της ανθρωπαρέσκειας και να πουν το άσπρο – άσπρο και το μαύρο – μαύρο; «Ο Πιλάτος λοιπόν θέλων να κάμει στον όχλο το αρεστό απέλυσε εις αυτούς τον Βαραββά και παρέδωκε τον Ιησού αφού μαστίγωσε Αυτόν δια να σταυρωθεί»

(Μάρκος 15:15).
15 Ο Πιλάτος, λοιπόν, θέλοντας να κάνει το αρεστό στο πλήθος, τους απέλυσε τον Βαραββά, και τον Ιησού, αφού τον μαστίγωσε, τον παρέδωσε για να σταυρωθεί.
…………………..
Ιδού άνθρωποι που διοικούσαν τότε οι δε σημερινοί μας κυβερνήται εις όλα τα επίπεδα της ζωής δεν είναι καθόλου καλύτεροι. Θέλουν να κάμουν εις τον όχλον το αρεστόν. Η ανθρωπαρέσκεια είναι αμαρτία άραγε; Και βέβαια διότι σταύρωσε τον Χριστό.
Αγαπητέ μου αναγνώστη μη προτιμήσεις να ευχαριστήσεις τον κόσμο τους συγγενείς τους φίλους σου σταυρώνοντας τον Χριστό αποδεχόμενος Αυτόν ως τον προσωπικό σου Σωτήρα κατατάσσεις τον κόσμο ως εχθρόν σου.

Κάποια κόρη ήλθε εις τον ιεροκήρυκα της και του είπε: «Μα αιδεσιμότατε όταν δεχθώ τον Χριστό πρέπει ν’ αφήσω τον κόσμο». Μη φοβάσαι της είπε ο ιεροκήρυξ «δεν θα είναι ανάγκη για σένα ν’ αφήσεις τον κόσμο μόνος του θα σε αφήσει». Και πραγματικά ο ίδιος ο Χριστός είπε: «Μη νομίσετε ότι ήλθα να βάλω ειρήνην επί την γην δεν ήλθον να βάλω ειρήνην αλλά μάχαιραν.
Διότι ήλθα να διαχωρίσω άνθρωπον κατά του πατρός αυτού και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφη κατά της πενθεράς αυτής. Και εχθροί του ανθρώπου θέλουσιν είσθαι οι οικιακοί αυτού. Όστις αγαπά πατέρα ή μητέρα υπέρ εμέ δεν είναι άξιος εμού και όστις αγαπά υιόν ή θυγατέρα υπέρ εμέ δεν είναι άξιος εμού όστις δεν λαμβάνει τον σταυρόν αυτού και ακολουθεί οπίσω μου δεν είναι άξιος εμού. Όστις εύρη την ζωήν αυτού θέλει απολέσει αυτήν και όστις απολέσει την ζωήν αυτού δι εμέ θέλει εύρη αυτήν».

(Ματθαίος 10:34—39).
 34 Μη νομίσετε ότι ήρθα να βάλω ειρήνη επάνω στη γη· δεν ήρθα να βάλω ειρήνη, αλλά μάχαιρα.
35 Επειδή, ήρθα να διαχωρίσω άνθρωπο ενάντια στον πατέρα του, και θυγατέρα ενάντια στη μητέρα της, και νύφη ενάντια στην πεθερά της.
36 Και εχθροί τού ανθρώπου θα είναι οι άνθρωποι του σπιτιού του.

37 Όποιος αγαπάει πατέρα ή μητέρα περισσότερο από μένα, δεν είναι άξιος για μένα· και όποιος αγαπάει γιο ή θυγατέρα περισσότερο από μένα, δεν είναι άξιος για μένα.
38 Και όποιος δεν παίρνει τον σταυρό του, και ακολουθεί πίσω από μένα, δεν είναι άξιος για μένα.
39 Όποιος βρει τη ζωή του, θα τη χάσει· και όποιος χάσει τη ζωή του για μένα, θα τη βρει.
…………………


Η απόρριψης της αμαρτίας της ανθρωπαρέσκειας σημαίνει την επώμισιν (στους ώμους) του σταυρού του Χριστού. Είθε ο καθένας μας να εκλέξει τον Χριστό παρά την πρόσκαιρη απόλαυση της αμαρτίας. 

.......