2--2--2018---59--και -60--ΜΑΖΙ ---ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



59
4/.Θα συνοδεύουν τον Κύριο μας κατά την δεύτερη Του έλευση.
«31 Όταν δε έλθη ο Υιός του ανθρώπου εν τη δόξη αυτού και πάντες οι άγιοι άγγελοι μετ' αυτού, τότε θέλει καθήσει επί του θρόνου της δόξης αυτού»,
Ματθαίος 25
31 Και όταν έρθει ο Υιός τού ανθρώπου μέσα στη δόξα του, και όλοι οι άγιοι άγγελοι μαζί του, τότε θα καθήσει επάνω στον θρόνο τής δόξας του.
….

«7 εις εσάς δε τους θλιβομένους άνεσιν μεθ' ημών, όταν ο Κύριος Ιησούς αποκαλυφθή απ' ουρανού μετά των αγγέλων της δυνάμεως αυτού
8 εν πυρί φλογός, κάμνων εκδίκησιν εις τους μη γνωρίζοντας Θεόν και εις τους μη υπακούοντας εις το ευαγγέλιον του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού»,
Θεσσαλονικείς Β' 1
7 σε σας, όμως, που θλίβεστε, άνεση μαζί μας, όταν ο Κύριος Ιησούς αποκαλυφθεί από τον ουρανό μαζί με τους αγγέλους τής δύναμής του,
8 μέσα σε φλόγα φωτιάς, κάνοντας εκδίκηση σ' αυτούς που δεν γνωρίζουν τον Θεό, και σ' αυτούς που δεν υπακούν στο ευαγγέλιο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού·
….

5/.Φέρουν τα τέκνα του Θεού στον ουρανό.
Ο Ιησούς παραμερίζοντας την κουρτίνα που χωρίζει τον κόσμο απ’ τον άλλο αποκαλύπτει ότι οι άγγελοι οδηγούν τους δικαίους απ’ τον κόσμο τούτο στην ουράνια δόξα:
«22 Απέθανε δε ο πτωχός και εφέρθη υπό των αγγέλων εις τον κόλπον του Αβραάμ· απέθανε δε και ο πλούσιος και ετάφη».
Λουκάς 16
22 Πέθανε, όμως, ο φτωχός και φέρθηκε από τους αγγέλους στον κόλπο τού Αβραάμ. Πέθανε δε και ο πλούσιος και θάφτηκε.

……………………….
Δ΄ Η Υπεροχή των ανθρώπων έναντι των Αγγέλων
  Παρά το γεγονός ότι οι άγγελοι υπερέχουν απ’ τους ανθρώπους σε αγιότητα δύναμη σοφία εν τούτοις τα τέκνα του Θεού στην πραγματικότητα είναι ανώτερα απ’ τους αγγέλου κατά το ότι κατέχουν θέσεις κι απολαμβάνουν προνόμια τα οι άγγελοι δεν δύνανται ν’ αποκτήσουν.
1/. Άγγελοι λόγου χάριν δεν κηρύττουν το Ευαγγέλιο
Αυτό είναι ένα ειδικό προνόμιο των τέκνων του Θεού.
 Πουθενά  στη Βίβλο δεν αναφέρεται κάποιος άγγελος να έδωσε αγγελία της σωτηρίας. Ακόμα κι ο άγγελος που του ανατέθηκε η υπόθεσης της σωτηρίας του ευνούχου χρησιμοποίησε άνθρωπο για το έργο του ευαγγελισμού.

Όταν ο Κορνήλιος ζητούσε να βρει σωτηρία ένας άγγελος τον συμβούλεψε να αναζητήσει τον Πέτρο χωρίς ο ίδιος να κηρύξει το ευαγγέλιο στον Κορνήλιο.
Οι άνθρωποι έχουν το υψηλό προνόμιο το οποίο οι άγγελοι δεν απολαμβάνουν  να κηρύττουν το ευαγγέλιο  και να παρακαλούν τους ανθρώπους να συμφιλιωθούν με τον Θεό.
2/. Οι άνθρωποι θα κρίνουν κάποτε αγγέλους
Υπάρχει μόνο ένα εδάφιο που μας μιλά για την θαυμάσια αυτή αλήθεια η οποία παρ’ όλο που δεν είναι ξεκαθαρισμένη
Εν’ τούτοις είναι σαφής στο ότι οι πιστοί κάποια μέρα θα κρίνουν και αγγέλους.
«3 Δεν εξεύρετε ότι αγγέλους θέλομεν κρίνει; πόσω μάλλον βιωτικά;»

Κορινθίους Α' 6                                     
3 Δεν ξέρετε ότι θα κρίνουμε αγγέλους; Πόσο μάλλον βιοτικά πράγματα;
Τι ένδοξος και υψηλή σκέψεις είναι αυτή κατά την οποία τα λυτρωμένα τέκνα του Θεού έχουν το προνόμιο να κρίνουν αγγέλους! Πόσο προσεκτικοί και αυστηροί θα έπρεπε να είναι οι χριστιανοί στη ζωή τους κάτω από το φως αυτού του αποκλειστικού και αγίου προνομίου! ΑΜΗΝ

.................
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
60
Κεφάλαιο 10
Ο Διάβολος

Απ’ την αρχή της πορείας του έργου της λυτρώσεως ο διάβολος (εχθρός)υπήρξε μόνιμος εχθρός του Θεού
Ο άνθρωπος πρέπει να γνωρίσει τι η Βίβλος διδάσκει ως προς τον εχθρό αυτό της ψυχής του εάν θέλει να εξηγήσει τις ανώμαλες συνθήκες που τον περιβάλλουν και να αποκρούσει νικηφόρα τις επιθέσεις του.

  Τρεις πλανημένες αντιλήψεις που ο διάβολος έχει εμπνεύσει στους ανθρώπους προς το συμφέρον του είναι οι εξής: η πρώτη είναι αρκετά διαδεδομένη πίστης ότι δεν υπάρχει προσωπικός
Διάβολος. Η Δευτέρα είναι εκείνη που διδάσκει ότι ο διάβολος είναι ένα  φανταστικό δημιούργημα με μεγάλα αυτιά και απαίσια όψη κάτι παρόμοιο με τα κακοποιά πνεύματα του Μίλτωνος.   
Η δε Τρίτη είναι ότι αποκλειστικός τόπος διαμονής του διαβόλου είναι η κόλασης. Καμιά από τις απόψεις αυτές δεν ευσταθεί σύμφωνα με την διδασκαλία των Γραφών. Το να αγνοήσει κάποιος ή να υποτιμήσει τη δύναμη του διαβόλου είναι σαν να παραχωρείται στα χέρια του και στα τεχνάσματα του.

Α΄ Οι Βιβλικοί Χαρακτηρισμοί Του Διαβόλου.
  Ο εχθρός του Θεού χαρακτηρίζεται μέσα στη Βίβλο με διάφορα ονόματα. Ότι είναι :
30 Δεν θέλω πλέον λαλήσει πολλά μεθ' υμών· διότι έρχεται ο άρχων του κόσμου τούτου· και δεν έχει ουδέν εν εμοί.
Ιωάννης 14
30 Δεν θα μιλήσω πολλά πλέον μαζί σας· επειδή, έρχεται ο άρχοντας τούτου τού κόσμου, και δεν έχει τίποτε μέσα σε μένα.
4 των οποίων απίστων όντων ο Θεός του κόσμου τούτου ετύφλωσε τον νούν, διά να μη επιλάμψη εις αυτούς ο φωτισμός του ευαγγελίου της δόξης του Χριστού, όστις είναι εικών του Θεού.

Κορινθίους Β' 4
4 στους οποίους, καθώς είναι άπιστοι, ο θεός τούτου τού κόσμου τύφλωσε τον νου, για να μη λάμψει επάνω σ' αυτούς ο φωτισμός τού ευαγγελίου τής δόξας τού Χριστού, που είναι εικόνα τού Θεού.
……
8 Εγκρατεύθητε, αγρυπνήσατε· διότι ο αντίδικός σας διάβολος ως λέων ωρυόμενος περιέρχεται ζητών τίνα να καταπίη·
Πέτρου Α' 5
8 Εγκρατευθείτε, αγρυπνήστε· επειδή, ο αντίδικός σας ο διάβολος περιτριγυρίζει, σαν ωρυόμενο λιοντάρι, ζητώντας ποιον να καταπιεί.

……
2 Και επίασε τον δράκοντα, τον όφιν τον αρχαίον, όστις είναι Διάβολος και Σατανάς, και έδεσεν αυτόνχίλια έτη,
Αποκάλυψις 20

2 Και έπιασε τον δράκοντα, το αρχαίο φίδι, που είναι διάβολος και σατανάς· και τον έδεσε για 1.000 χρόνια.

...........