22--2--2018-------69--70--KAI 71--- ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 





69

  Αλλά συνεχίζει να διαστρέφει τις αλήθειες του Θεού πάντοτε με το σκοπό να πλανά όσο μπορεί περισσότερες ψυχές για να τις οδηγήσει κι αυτές στην τελική του καταστροφή. Το τέλος αυτής της υποθέσεως θα είναι όταν ο αρχιαπατεών αυτός
θα ριφθεί:
«10 και ο διάβολος ο πλανών αυτούς ερρίφθη εις την λίμνην του πυρός και του θείου, όπου είναι το θηρίον και ο ψευδοπροφήτης, και θέλουσι βασανίζεσθαι ημέραν και νύκτα εις τους αιώνας των αιώνων».

Αποκάλυψης 20:10
10 Και ο διάβολος, που τους πλανούσε, ρίχτηκε στη λίμνη με τη φωτιά και το θειάφι, όπου είναι το θηρίο και ο ψευδοπροφήτης· και θα βασανίζονται ημέρα και νύχτα, στους αιώνες των αιώνων.

Ζ΄ Το μυστικό της νίκης εναντίον του διαβόλου.
  1/. Μην ενδώσεις στην πλάνη ότι ο διάβολος είναι ένα μυθικό πρόσωπο. Δώσε προσοχή στο γεγονός ότι αυτός είναι ένα πραγματικό πρόσωπο μεγάλης δυνάμεως και κακοβουλίας ότι σκοπεύει να σε εξαπατά και να σε παγιδεύει και ότι γνωρίζει τα ασθενή σημεία του χαρακτήρα σου. Ίσως κάποιο απ’ αυτά να είναι η υπερηφάνεια η ασέλγεια η πλεονεξία η αδιαφορία για τους άλλους ο θυμός που ίσως κουβαλάς μέσα σου.
Οποιοσδήποτε όμως κι’ αν είναι αυτός είναι έτοιμος να τα προσβάλλει και σένα να σε κάμει να πέσεις. Να νιώθεις άρρωστος και να ντρέπεσαι τον Θεό πώς να ζητήσεις συγχώρεση και να την πάρεις.

   2/.Γνώριζε ότι η νίκη είναι δυνατή. Αλλά  με τη δική σου δύναμη είναι τελείως αδύνατο να νικήσεις έναν εχθρό δυνατότερο από σένα.
  3/. Πίστευε ότι ο Θεός σε έχει προορίσεινα είσαι πάντα νικητής εναντίον του διαβόλου. Σου έχει δώσει το παράδειγμα του Χριστού ο Οποίος θριάμβευσε εναντίον των πειρασμών στην έρημο της Ιουδαίας για θάρρος και οδηγία.
«1 Τότε ο Ιησούς εφέρθη υπό του Πνεύματος εις την έρημον διά να πειρασθή υπό του διαβόλου…
..10 Τότε ο Ιησούς λέγει προς αυτόν· Ύπαγε, Σατανά· διότι είναι γεγραμμένον, Κύριον τον Θεόν σου θέλεις προσκυνήσει και αυτόν μόνον θέλεις λατρεύσει.
11 Τότε αφίνει αυτόν ο διάβολος, και ιδού, άγγελοι προσήλθον και υπηρέτουν αυτόν».

Ματθαίος 4:1-10-11
1 ΤΟΤΕ, ο Ιησούς φέρθηκε από το Πνεύμα στην έρημο για να πειραστεί από τον διάβολο…
..10 Τότε, ο Ιησούς λέει σ' αυτόν: Πήγαινε, σατανά· επειδή είναι γραμμένο: «Τον Κύριο τον Θεό σου θα προσκυνήσεις και μονάχα αυτόν θα λατρεύσεις».
11 Τότε, ο διάβολος τον αφήνει· και ξάφνου, ήρθαν κοντά του άγγελοι και τον υπηρετούσαν.


ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
70
 Μέσω λοιπόν Αυτού μπορείς και συ να νικάς. Αν ο Θεός σε έχει εφοδιάσει επιπλέον και με την πνευματική πανοπλία πουχρειάζεσαι:
«11 Ενδύθητε την πανοπλίαν του Θεού, διά να δυνηθήτε να σταθήτε εναντίον εις τας μεθοδείας του διαβόλου·
12 διότι δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου· εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις.
13 Διά τούτο αναλάβετε την πανοπλίαν του Θεού, διά να δυνηθήτε να αντισταθήτε εν τη ημέρα τη πονηρά και αφού καταπολεμήσητε τα πάντα, να σταθήτε.

14 Σταθήτε λοιπόν περιεζωσμένοι την οσφύν σας με αλήθειαν και ενδεδυμένοι τον θώρακα της δικαιοσύνης
15 και έχοντες υποδεδημένους τους πόδας με την ετοιμασίαν του ευαγγελίου της ειρήνης·
16 επί πάσι δε αναλάβετε την ασπίδα της πίστεως, διά της οποίας θέλετε δυνηθή να σβέσητε πάντα τα βέλη του πονηρού τα πεπυρωμένα·
17 και λάβετε την περικεφαλαίαν της σωτηρίας και την μάχαιραν του Πνεύματος, ήτις είναι ο λόγος του Θεού,

Εφεσίους 6:11-17
11 ντυθείτε την πανοπλία τού Θεού, για να μπορέσετε να σταθείτε ενάντια στις μεθοδείες τού διαβόλου·
12 επειδή, η πάλη μας δεν είναι ενάντια σε αίμα και σάρκα, αλλά ενάντια στις αρχές, ενάντια στις εξουσίες, ενάντια στους κοσμοκράτορες του σκότους τούτου τού αιώνα, ενάντια στα πνεύματα της πονηρίας στα επουράνια.
13 Γι' αυτό, πάρτε στα χέρια σας την πανοπλία τού Θεού, για να μπορέσετε να αντισταθείτε κατά την πονηρή ημέρα, και αφού καταπολεμήσετε τα πάντα, να σταθείτε.
14 Σταθείτε, λοιπόν, περιζωσμένοι την οσφύ σας με αλήθεια, και ντυμένοι τον θώρακα της δικαιοσύνης,
15 και έχοντας φορεμένα τα υποδήματα στα πόδια με την ετοιμασία τού ευαγγελίου τής ειρήνης·
16 πάνω δε απ' όλα, πάρτε στα χέρια σας την ασπίδα τής πίστης, με την οποία θα μπορέσετε να σβήσετε όλα τα πυρωμένα βέλη τού πονηρού·
17 και πάρτε τήν περικεφαλαία τής σωτηρίας, και τη μάχαιρα του Πνεύματος, που είναι ο λόγος τού Θεού·

……
Σε έχει διδάξεινα προσέχεις και να προσεύχεσαι για δύναμη.
«41 αγρυπνείτε και προσεύχεσθε, διά να μη εισέλθητε εις πειρασμόν. Το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σαρξ ασθενής.
Ματθαίος 26:41
41 Αγρυπνείτε και προσεύχεστε, για να μη μπείτε σε πειρασμό· το μεν πνεύμα είναι πρόθυμο, η σάρκα όμως είναι αδύναμη.
Έχει σφυρηλατήσει πάνω στο αμόνι των σχεδίων Του το επιθετικό σου όπλο τον Λόγο Του.
Μάθε να τον χειρίζεσαι αποτελεσματικά όπως τον χειρίζονταν  και ο Σωτήρας σου.
Και πάνω απ’ όλα σου έχει δώσει ένα θείο Σύμμαχο το Άγιον Πνεύμα που ποτέ δεν θα σ’ αφήσει να ηττηθείς.

   Επομένως :
«7 Υποτάχθητε λοιπόν εις τον Θεόν. Αντιστάθητε εις τον διάβολον, και θέλει φύγει από σάς·»
Ιάκωβος 4:7
7 Υποταχθείτε, λοιπόν, στον Θεό· αντισταθείτε στον διάβολο, και θα φύγει από σας.


ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
71

Είναι δυνατή μια επιτυχής αντίστασης.
Σημείωσε με προσοχή την εντολή που εισηγείται το χωρίο
«7 Υποταχθείτε, λοιπόν, στον Θεό· αντισταθείτε στον διάβολο, και θα φύγει από σας».
Μόνο η αφιερωμένη ψυχή μπορεί να ελπίζει ότι θα νικάει κι όχι εκείνη που προσπαθεί να νικήσει με τη δική της δύναμη.
Θα θρειαμβεύσει μόνο εκείνος που μένει στέρεος στη ζωή της υπακοή καιπου επιτρέπει στο Άγιο Πνεύμα να φέρει εκείνο τη νίκη μέσα σ’ αυτόν και δι’ αυτού.
……………………

Το ανθρώπινο πρόβλημα και οι λύσεις του
  Η μάχη που μαίνεται μεταξύ αοράτων δυνάμεων του καλού και του κακού επεκτείνεται και μέσα στον κόσμο τω ανθρώπων. Σ’ αυτή την επέκταση περιλαμβάνεται και το περί υπάρξεως πρόβλημα του ανθρώπου το οποίο ευρίσκει τη λύση του στο ευαγγέλιο της χάρητος του Θεού.
  Ο κόσμος της σήμερον είναι κόσμος διαχωρισμού διαστάσεων πολέμων και ματαιότητος κι έρχεται να δικαιώσει 

Τα λόγια του Παύλου:
«22 Επειδή εξεύρομεν ότι πάσα η κτίσις συστενάζει και συναγωνιά έως του νύν·
23 και ουχί μόνον αυτή, αλλά και αυτοί οίτινες έχομεν την απαρχήν του Πνεύματος, και ημείς αυτοί στενάζομεν εν εαυτοίς περιμένοντες την υιοθεσίαν, την απολύτρωσιν του σώματος ημών.
Ρωμαίους 8:
22 Επειδή, ξέρουμε καλά ότι ολόκληρη η κτίση συστενάζει, και συμπάσχει με ωδίνες, μέχρι και τώρα.
23 Και όχι μονάχα αυτή, αλλά και εμείς οι ίδιοι που έχουμε την απαρχή τού Πνεύματος, και εμείς οι ίδιοι στενάζουμε μέσα μας, περιμένοντας την υιοθεσία, την απολύτρωση του σώματός μας.
….

Από πάσης απόψεως η αμαρτία πλεονάζει ο εγωισμός κυριαρχεί οι δε άνθρωποι έχουν αντικαταστήσει τον Θεό με το εγώ τους.
  Στην Εδέμ δεν υπήρχε ανθρώπινο πρόβλημα.
Ο άνθρωπος που είχε κτιστεί κατά την εικόνα του Θεού ζούσε σε επαφή και αρμονία με τον Δημιουργό του υπακούοντας τελείως εις Αυτόν. Αλλά ο Αδάμ διάλεξε το δικό του θέλημα αντί του Θεού κι έτσι βύθισε ολόκληρο το ανθρώπινο γένος σε ηθικό και πνευματικό εξευτελισμό.
Αυτή η κακή εκλογή δημιούργησε και το ανθρώπινο πρόβλημα. Σπείροντας ο άνθρωπος τον της ανυπακοής θέρισε τον καρπό της πνευματικής αυτοκτονίας. Έτσι σήμερα είναι τελείως αδύναμος να δώσει λύση στα προβλήματα των μαζών που προκλήθηκαν απ’ την αρχική του αποστασία.

Ηθικώς και πνευματικώς είναι ανίκανος να επανασυνδεθεί με το Θεό. Ανήσυχος προσπαθώντας αγωνιζόμενος αναζητά τον χαμένο Παράδεισο που διαρκώς σαν σκιά του ξεφεύγει.

 Ότι  άνθρωπος δεν μπόρεσε να επιτύχει στην αναζήτηση του για τον Θεό μπόρεσε ο Θεός στην αναζήτησηΤου για τον άνθρωπο.  Το πρόβλημα ενώ παραμένει άλυτο απ’ την πλευρά του ανθρώπου έχει ήδη και για πάντα λυθεί απ΄ την πλευρά του Θεού. Το μέρος αυτό του παρόντος τόμου πραγματεύεται το ανθρώπινο πρόβλημα με όλες του τις δυσκολίες και τη θεία λύση με όλη της τη δόξα. Αμήν












...............