6--3--2018-----Η ΑΓΆΠΗ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 




01
Κορινθίους Α' 13
1 Αν μιλάω τις γλώσσες των ανθρώπων και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπη, έγινα ένα κομμάτι χαλκός που βγάζει ήχους ή ένα κύμβαλο που ξεκουφαίνει.
2 Και αν έχω προφητεία, και γνωρίζω όλα τα μυστήρια και όλη τη γνώση, και αν έχω όλη την πίστη, ώστε να μετατοπίζω βουνά, αλλά δεν έχω αγάπη, δεν είμαι τίποτε.
3 Και αν διανείμω όλα τα υπάρχοντά μου, και αν παραδώσω το σώμα μου για να καώ, αλλά δεν έχω αγάπη, τίποτε δεν ωφελούμαι.
4 Η αγάπη μακροθυμεί, αγαθοποιεί· η αγάπη δεν φθονεί· η αγάπη δεν αυθαδιάζει, δεν υπερηφανεύεται,
5 δεν φέρεται με απρέπεια, δεν ζητάει τα δικά της, δεν εξάπτεται, δεν συλλογίζεται το κακό·
6 δεν χαίρεται στην αδικία, συγχαίρει όμως στην αλήθεια.
7 Όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει.
8 Η αγάπη δεν ξεπέφτει ποτέ· τα άλλα, όμως, είτε προφητείες είναι, θα καταργηθούν· είτε γλώσσες, θα σταματήσουν· είτε γνώση, θα καταργηθεί·

Η ΑΓΑΠΗ
Όλοι μα όλοι εδώ μέσα μιλούμε για την αγάπη του Θεού και μεταξύ των αδελφών.
Θα κάνω μια ερώτηση: αλήθεια  τι είναι η αγάπη;
Την έχουμε καταλάβει άραγε; Και στον εαυτό μου το θέτω το ερώτημα όχι μόνο σε αδελφούς και στον κόσμο ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ..
ΜΑΤΘΑΙΟΣ 6:
24 Κανένας δεν μπορεί να υπηρετεί δύο κυρίους· επειδή, ή τον έναν θα μισήσει, και τον άλλον θα αγαπήσει· ή στον έναν θα προσκολληθεί, και τον άλλον θα καταφρονήσει. Δεν μπορείτε να υπηρετείτε τον Θεό και τον Μαμμωνά.
………

Εδώ ο Ματθαίος μας λέγει η αγάπη είναι υπηρεσία ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΕΙ στο πρόσωπο του από αγάπη.
Από αγάπη θα υπηρετήσουμε η θα απορρίψουμε. Μήπως με πίστη δεν βλέπουμε τον Θεό; Ποιον λέει να υπηρετήσουμε ο λόγος Του;
Και  ποιον θα αγαπήσουμε ώστε να πάει η αγάπη στο πρόσωπο του Θεού; η αγάπη στο πρόσωπο του Θεού θα υπηρετηθεί  και στον τον πλησίον μας πόσον μάλλον τον αδελφό η αδελφή μας. Και όχι να του καταρρακώνουμε.
Αντί να βοηθούμε τους πάμε στον γκρεμό και τους δίνουμε μια να πάνε πιο βαθιά.

ΜΑΤΘΑΙΟΣ 23:
15 Αλλοίμονο σε σας, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές· επειδή, περιτριγυρνάτε τη θάλασσα και την ξηρά, για να κάνετε έναν προσήλυτο· και όταν γίνει, τον κάνετε γιο τής γέεννας δυο φορές περισσότερο από σας.
ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΟΥΜΕ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΠΟΣΟ ΘΑΥΜΑΣΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.
Αλλά  συνάμα άμα βρούμε έναν αδελφό η αδελφή και δεν την πάμε για πολλούς λόγους προσωπικούς γιατί την καταρρακώνουμε; Γιατί την πάμε στον γκρεμό και την ρίχνουμε μέσα; Έτσι είπε ο Κύριος; Που είναι η αγάπη του Χριστού;
Για να δούμε και το ύμνο της αγάπης του Πνεύματος;
………………….

ΜΑΤΘΑΙΟΣ 24:
12 Και επειδή η ανομία θα πληθύνει, η αγάπη των πολλών θα ψυχρανθεί.
……………….
Αλήθεια γιατί έχει ψυχρανθεί η αγάπη;
Η αγάπη έπρεπε να είναι ζεστή και να φέρνει χαρά κάποιος θα πρέπει να την νιώθει όταν είναι κοντά μας ή  όταν τον πλησιάζουμε να νιώθει αγάπη να νιώθε αίσθημα καλών διαθέσεων αγάπης από μας. Γιατί η αγάπη είναι ένα αίσθημα μεγάλο του ανθρώπου που να μπορεί να εξωτερικεύει τον εσωτερικό του κόσμο και να τον εκδηλώνει με  καλή διάθεση που  έχει μέσα του.

ΜΑΡΚΟΣ 10:
21 Και ο Ιησούς, αφού τον κοίταξε καλά, τον αγάπησε,και του είπε: Ένα σού λείπει· πήγαινε, πούλησε όσα έχεις, και δώσε στους φτωχούς· και θα έχεις θησαυρό στον ουρανό· και έλα, ακολούθα με , αφού σηκώσεις τον σταυρό.
Αλήθεια γιατί εμείς δεν αγαπούμε; Γιατί θέλουμε πάντα να πληγώνουμε αδέλφια;
Γιατί ξεσκεπάζουμε την γύμνια του αδελφού, αδελφής;
Αυτό τι λέγεται; Όχι αγάπη βέβαια. Λέγεται εκδίκηση λέγεται θιγμένος εγωισμός λέγεται υπουλότητα λέγεται σε πατώ και σε λιώνω.
Αλήθεια γιατί;
Ο Κύριος μας έτσι έκανε τον νέο που τον αγάπησε αλλά δεν τον ακλούθησε λόγο των πλούτων του;
Μήπως επειδή έχουμε μια άλφα διδαχή  και δεν μας ακλουθούν τους κάνουμε λιώμα;
Ο Κύριος έτσι έκανε η κάνει Σε μας; Δεν μας έδωσε ελευθερία να τον αγαπούμε η να τον μισούμε; Να τον υπάκουμε η να κάνουμε τα δικά μας;
Ο κύριος πόσες φόρες την ημέρα μας δίνει ευκαιρίας για συγγνώμη πόσες φορές μας συγχωρεί και δεν μας κρίνει μέχρι τέλους;

ΙΩΑΝΝΗΣ 3:
16 Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.
Ας το προσέξουμε καλά αυτό το εδάφιο.
Η  αγάπη του Θεού για χάρη μας ΕΔΩΣΕ κάτι πολύ πολύτιμο τον Υιό του.
ΤΟΝ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΗΚΕ τον είδε ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ στο και έπρεπε να τονΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ εις ΘΑΝΑΤΟΝ
ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ  για μας που δεν το αξίζαμε.
Ας σκεφτούμε καλα και να δουμε τον εαυτό μας πως στεκεται στον κυριο μπροστα και τι καρπο αποδιδεισε εκεινον και να αφησουμε τους αλλους.
ΡΩΜΑΙΟΥΣ 14:
4 ΕΣΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΞΕΝΟ ΔΟΥΛΟ; Στον δικό του Κύριο στέκεται ή πέφτει· όμως, θα σταθεί όρθιος· επειδή, ο Θεός είναι δυνατός να τον στήσει όρθιο.
………..

Ο ΠΙΣΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ :
ΤΙΤΟΣ 1: 
8 αλλά φιλόξενος, φιλάγαθος, σώφρονας, δίκαιος, όσιος, εγκρατής·
9 προσκολλημένος στον πιστό λόγο τής διδασκαλίας, για να είναι δυνατός και να προτρέπει διαμέσου τής υγιαίνουσας διδασκαλίας, και να εξελέγχει αυτούς που αντιλέγουν.
ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΙΣΤΟΣ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΘΑΔΕΙΣ ΟΡΓΙΛΟΣ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΣ.
ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
ΤΙΤΟΣ 1:
7 Επειδή, ο επίσκοπος πρέπει να είναι χωρίς κατηγορία, ως οικονόμος τού Θεού· όχι αυθάδης, όχι οργίλος, όχι μέθυσος, όχι πλήκτης, όχι αισχροκερδής·
………….
8 αλλά φιλόξενος, φιλάγαθος, σώφρονας, δίκαιος, όσιος, εγκρατής·
9 προσκολλημένος στον πιστό λόγο τής διδασκαλίας, για να είναι δυνατός και να προτρέπει διαμέσου τής υγιαίνουσας διδασκαλίας, και να εξελέγχει αυτούς που αντιλέγουν.

ΜΑΤΘΑΙΟΣ 7:
1 Μη κρίνετε για να μη κριθείτε·
2 επειδή, με όποια κρίση κρίνετε, θα κριθείτε· και με όποιο μέτρο μετράτε, θα αντιμετρηθεί σε σας.
3 Και γιατί βλέπεις το ξυλαράκι που είναι στο μάτι τού αδελφού σου, ενώ το δοκάρι που είναι μέσα στο δικό σου μάτι δεν το παρατηρείς;
4 Ή, πώς θα πεις στον αδελφό σου: Άφησε να βγάλω το ξυλαράκι από το μάτι σου, ενώ το δοκάρι είναι μέσα στο μάτι σου;
5 Υποκριτή, βγάλε πρώτα το δοκάρι από το μάτι σου, και τότε θα δεις καθαρά για να βγάλεις το ξυλαράκι από το μάτι τού αδελφού σου.
……………………….

ΜΑΤΘΑΙΟΣ 7:
21 Δεν θα μπει μέσα στη βασιλεία των ουρανών καθένας που λέει σε μένα: Κύριε, Κύριε· αλλ' αυτός που πράττει το θέλημα του Πατέρα μου, ο οποίος είναι στους ουρανούς.
22 Πολλοί θα μου πουν κατά την ημέρα εκείνη: Κύριε, Κύριε, δεν προφητεύσαμε στο όνομά σου, και στο ονομά σου εκβάλαμε δαιμόνια, και στο όνομά σου κάναμε πολλά θαύματα;
23 Και, τότε, θα ομολογήσω σ' αυτούς, ότι: Ποτέ δεν σας γνώρισα· φεύγετε από μένα εσείς που εργάζεστε την ανομία.
…………………..S.cha
 5—3—2018—
Η ΑΓΑΠΗ
02
ΑΛΗΘΕΙΑ : θέλουμε να μπούμε στην βασιλεία των ουρανών;
Θα μου πείτε και ποιος δεν θέλει; Όλοι θέλουμε.
  Ναι αλλά έχει το θέμα προϋποθέσεις. Ναι  ξεκινά απλό πολύ απλό πιστεύω στον Ιησού Χριστό και αρχίζει η πνευματική μου ζωή. Όμως αυτή η πνευματική ζωή έχει εργασία κόπο πνευματικό.
 Όπως ένας σκαφτιάς αν δεν ιδρώσει και δεν κουραστεί δεν παίρνει μεροκάματο.
Γι αυτό αδέλφια μου αλήθεια είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι: να διαθέσουμε τον εαυτό μας στον Ιησού Χριστό αφού πιστέψουμε.
Γίνεται ο Χριστός το κέντρο για μας και όπως η γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο έτσι κι εμείς πρέπει να γυρίζουμε γύρω από τον Χριστό.
Η πυξίδα μας να είναι πάντα στραμμένη στο στόχο και ο στόχος λέγεται: ΖΩΗ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
………

1/. Ένας στόχος:  Η ΕΝΟΤΗΤΑ
Πολύ δύσκολος αλλά γι αυτό ο Κύριος έδωσε οδηγό δάσκαλο το Πνεύμα το Άγιο να μπορούμε να τα βγάζουμε πέρα με τα δύσκολα και εδώ μας λέγει ο Παύλος να έχουμε ΕΝΟΤΗΤΑ.
 Κορινθίους Α' 1:
10 Σας παρακαλώ δε, αδελφοί, στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, να λέτε όλοι το ίδιο, και να μη υπάρχουν μεταξύ σας σχίσματα, αλλά να είστε εντελώς ενωμένοι, έχοντας το ίδιο πνεύμα και την ίδια γνώμη.
  Η  ενότητα είναι το πιο σημαντικό ανάμεσα στα αδέλφια.
Για να υπάρξει ενότητα πρέπει να έχουμε μέσα μας το Πνεύμα το Άγιο το οποίο το αφήνουμε αφεντικό στην καρδιά μας να εργαστεί καθώς νομίζει εκείνο τι χρειαζόμαστε.

 Τον πιστό το παρομοιάζω με ένα χωράφι γεμάτο δέντρα απεριποίητο να έχουν φυτρώσει και αγκάθες μέσα και να έχει γίνει ένα δάσος και αυτό το λέγω διότι ο ελαιώνας μας που είναι το καμάρι μας αν φύγουμε εμείς και τα παιδιά μας το αφήσουν έτσι θα γίνει διότι στα σύνορα έχει αγκαθιες οι οποίες με την περιποίηση του ελαιώνα  δεν τις αφήνουμε να γίνουν δέντρα ανάμεσα στις ελιές, αλλά τις βγάζουμε και το έχουμε πει πολλές φορές με τον Τάσο ότι αν παρατηθεί ο ελαιώνας θα γίνει δάσος με αγκαθιες και άλλα δέντρα άγρια που φυτρώνουν μέσα που είναι δέντρα μεγάλα και γίνονται και χοντρά. Επίσης  έχει πολλά τριβόλια και πολλά άλλα  πχ γαϊδουράγκαθα  αμέτρητα χόρτα με αγκάθια. Φανταστείτε τώρα τι χωράφι θα παραλάβει κάποιος αφημένο και τι δουλειά θα πατήσει.
Έτσι φαντάζομαι τον άνθρωπο που τον παραλαμβάνει ο Κύριος και δια Πνεύματος Αγίου τι δουλειά χρειάζεται τι υπομονή και πόση επιείκεια έλεος μεγάλο ώστε να στρώσουμε πνευματικά. Χρόνια περνούν.
Αλλά η αγάπη και το έλεος του Κυρίου υπερισχύει και μας κάνει υπομονή ώσπου να δώσουμε τον καρπό που περιμένει.
Για να γίνουμε καλό χωράφι πρέπει να αφήσουμε στα χέρια του τον εαυτό μας.

ΙΩΑΝΝΗΣ 14:
20 Κατά την ημέρα εκείνη θα γνωρίσετε ότι εγώ είμαι σε ενότητα με τον Πατέρα μου, κι εσείς σε ενότητα με μένα, και εγώ σε ενότητα με σας.
Κορινθίους Α' 6:
17 Όποιος, όμως, προσκολλάται με τον Κύριο είναι ένα πνεύμα.
……………………
2/. Δεύτερος   Στόχος: η ταπείνωση
ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ 2:
5 Να είναι, μάλιστα, σε σας το ίδιο φρόνημα, που ήταν και στον Ιησού Χριστό·
6 ο οποίος ενώ υπήρχε σε μορφή Θεού, δεν νόμισε αρπαγή το να είναι ίσα με τον Θεό·
7 αλλά, κένωσε τον εαυτό του, παίρνοντας μορφή δούλου, αφού έγινε όμοιος με τους ανθρώπους·
8 και, καθώς βρέθηκε κατά το σχήμα ως άνθρωπος, ταπείνωσε τον εαυτό του, γινόμενος υπάκουος μέχρι θανάτου, θανάτου μάλιστα σταυρού.
………………..

Όταν ο Κύριος μας πήρε την απόφαση να κατέβει εδώ στη γη και να ντυθεί το σώμα της ταπεινώσεως δεν ήταν εύκολο, θυσίασε τον ουρανό και διακιντύνεψε την υπόσταση του να πάρει όλο το βάρος της απείθειας του ανθρώπου επάνω του να δικαστεί και να κριθεί ένοχος ως προς τις αμαρτίες μας σαν άνθρωπος. Διότι αλλιώς δεν θα ήταν δεκτός ο εξιλασμός μας. Ήμασταν  νεκροί για τον Θεό. Και εκείνος αποφάσισε να πεθάνει για να ζήσουμε εμείς. Και αυτό έγινα αιτία να απογυμνώσει τον εχθρό και τις δυνάμεις του και τους καταντρόπιασε σε όλο τον πνευματικό και επίγειο κόσμο μόνο που τα παιδιά του το βλέπουν. Ο  κόσμος δεν το βλέπει διότι είναι τυφλός.

Κολοσσαεις 2:
13 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί στα αμαρτήματα και στην ακροβυστία τής σάρκας σας, σας ζωοποίησε μαζί του, καθώς σας συγχώρεσε όλα τα πταίσματα,
14 όταν εξάλειψε το χειρόγραφο με τα διατάγματα, που ήταν εναντίον σας, και το αφαίρεσε από το μέσον, καρφώνοντάς το επάνω στον σταυρό·
15 και αφού απογύμνωσε τις αρχές και τις εξουσίες, τις καταντρόπιασε δημόσια, όταν, επάνω του, θριάμβευσε εναντίον τους.
………..
Ευχαριστούμε τον Κύριο που μας έδωσε ζωή από την ζωή του μας έβγαλε από το σκοτάδι και μας έφερε στο φως του.
Ιωάννης 8:
12 Ο Ιησούς, λοιπόν, μίλησε πάλι προς αυτούς, λέγοντας: Εγώ είμαι το φως τού κόσμου· όποιος ακολουθεί εμένα, δεν θα περπατήσει στο σκοτάδι, αλλά θα έχει το φως τής ζωής.  ΑΜΗΝ.
…………………S.cha


6—3—2018—
                Η ΑΓΑΠΗ
03
ΜΑΤΘΑΙΟΣ 7:
13 Μπείτε μέσα από τη στενή πύλη· επειδή, πλατιά είναι η πύλη, και ευρύχωρος ο δρόμος που φέρνει στην απώλεια, και πολλοί είναι αυτοί που μπαίνουν μέσα απ' αυτή.
………………
Στενή λοιπόν η πύλη δύσκολος δρόμος αλλά μας καλεί να τον περπατήσουμε.
Δεν είναι εύκολο να αγαπώ δεν είναι εύκολο να συγχωρώ δεν είναι εύκολο να υποχωρώ δεν είναι εύκολο να μη θυμώνω δεν είναι εύκολο να είμαι ανεξίκακος να ταπεινωθώ , να μη με πιάνει ο εγωισμός  να μη κατακρίνω τον άλλον να μην πάρω εκδίκηση και να υποχωρήσω και να το αφήσω στα χέρια του Θεού. Και πόσα άλλα υπάρχουν.
Πολύ δύσκολος ο δρόμος αλλά έχουμε στα χέρια μας ένα ραβδί που βοήθα στην ανάβαση και λέγεται Ιησούς Χριστός  η λέγεται δρόμος η λέγεται ή φως που φωτίζει τον δρόμο και λειαίνει τους δύσβατους δρόμους και μονοπάτια.
ΙΩΑΝΝΗΣ 14:
6 Ο Ιησούς λέει σ' αυτόν: Εγώ είμαι ο δρόμος, και η αλήθεια, και η ζωή· κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα, παρά μόνον διαμέσου εμού·
………………

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΟΡΦΑΝΙΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ
ΙΩΑΝΝΗΣ 14:
15 Αν με αγαπάτε, φυλάξτε τις εντολές μου.
16 Και εγώ θα παρακαλέσω τον Πατέρα, και θα σας δώσει έναν άλλον Παράκλητο, για να μένει μαζί σας στον αιώνα,
17 το Πνεύμα τής αλήθειας, το οποίο ο κόσμος δεν μπορεί να λάβει, επειδή δεν το βλέπει ούτε το γνωρίζει· εσείς, όμως, το γνωρίζετε, επειδή μένει μαζί σας, και μέσα σας θα είναι.
18 Δεν θα σας αφήσω ορφανούς· έρχομαι σε σας.
  Για όλα αυτά που περιγράφω ο Κύριος μας έδωσε το πνεύμα το Άγιο να μας κατευθύνει στο αγαθό στον υπέροχο κόσμο τον πνευματικό που περιβάλετε από εκείνον.
Το Πνεύμα το Άγιο  δεν αφήνει τον πιστό βρώμικο τον αγιάζει κάθε μέρα και του δίνει ζωή καθαρή διδάσκοντας τον και κάνοντας τον έλεγχο ώστε να μετανοεί και να τα βρίσκει με τον Κύριο του.

ΙΩΑΝΝΗΣ 16:
7 Εγώ, όμως, σας λέω την αλήθεια· σας συμφέρει να αναχωρήσω εγώ· επειδή, αν δεν αναχωρήσω, ο Παράκλητος δεν θάρθει σε σας· αλλά, αφού αναχωρήσω, θα τον στείλω σε σας.
8 Και όταν έρθει εκείνος, θα ελέγξει τον κόσμο για αμαρτία, και για δικαιοσύνη, και για κρίση·
9 για αμαρτία μεν, επειδή δεν πιστεύουν σε μένα·
10 για δικαιοσύνη δε, επειδή πηγαίνω στον Πατέρα μου, και δεν με βλέπετε πλέον·
11 για κρίση μάλιστα, επειδή ο άρχοντας τούτου τού κόσμου έχει κριθεί.
………..

Τώρα ο πιστός αφού πίστεψε ότι έχει λάβει σωτηρία δια Ιησού Χριστού το χωράφι της καρδιάς μας αναλαμβάνει το Πνεύμα το Άγιο να το καθαρίσει.
 Και τα λόγια του Κυρίου μας να τα φυτέψει μέσα και να καρποφορήσουμε .να μας τα διδάξει.
Αλλά δεν θα τα διδάξει σε παλιό άνθρωπο αλλά σε καινούργιο άνθρωπο ξαναγεννημένο από τον Πνεύμα το Άγιο με άδεια καρδιά με άδειο μυαλό.
Επάνω στα παλιά δεν μπαίνουν τα καινούργια.
Το μυαλό  και να είναι έτοιμο να πάρει τον λόγο μέσα του και να τον κάνει πηγή ευλογίας και ζωής. Τώρα πια νέοι άνθρωποι ξαναγεννημένοι όπως ένα νεογέννητο μωρό που αρχίζει να βλέπει να σκέφτεται και να μαθαίνει. Έτσι και ο πιστός αρχίζει να έχει νέα ζωή με τον Θεό.
……………………

ΜΑΤΘΑΙΟΣ 9:
16 Κανένας δεν βάζει μπάλωμα από καινούργιο ύφασμα επάνω σε παλιό ιμάτιο· επειδή, το αναπληρωματικό του κομμάτι τραβάει από το ιμάτιο, και γίνεται χειρότερο σχίσιμο.
17 Ούτε βάζουν νέο κρασί σε παλιά ασκιά· ειδάλλως, σχίζονται τα ασκιά, και το κρασί χύνεται, και τα ασκιά χαλούν· αλλά, βάζουν νέο κρασί σε καινούργια ασκιά, ώστε και τα δύο διατηρούνται.
ΛΟΥΚΑΣ 5:
38 Αλλά, το νέο κρασί πρέπει να μπαίνει μέσα σε καινούργια ασκιά· και τότε και τα δύο διατηρούνται.
Με λίγα λόγια είμαστε το νέο κρασί που μπαίνει σε καινούργια ασκιά.
Ειρήνη και έλεος στις καρδιές μας εύχομαι ολόψυχα. Αμήν
s.cha

.................