1--3--2018----ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ---Από Τον Κόσμο Της Αγίας Γραφής ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ GEORGE D. BECKWITH Διδάκτωρ φιλοσοφίας = ιεροκήρυκος

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 




ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟΥ

Ο συγγραφέας του ανά χείρας βιβλίου George DBeckwith (Γεώργιος Δ.Μπέγκουϊθ) γεννήθηκε σε μια αγροτική κατοικία στις όχθες της λίμνης Οντάριο μέσα σε ένα αγαπημένο χριστιανικό σπίτι κοντά στον  Winterport της Πολιτείας Νέας Υόρκης της Αμερικής.
Ο πατέρας του ήταν αγρότης και η μητέρα του δασκάλα και κόρη ενός Μεθοδιστή Ποιμένα.  Προ της γεννήσεως του οι γονείς του τον αφιέρωσαν στον Κύριο. Μελετούσαν την Γραφή και είχαν οικογενειακή λατρεία και ευχαριστία εις το τραπέζι.
Το 1903 έλαβε πτυχίο από το Χάι Σκούλ της Albion το 1904 από το διδασκαλείο της Albion και εργάστηκε επί ένα έτος ως δάσκαλος.
  Το 1905 φοίτησε στο Κολέγιο μηχανικής του Πανεπιστημίου των Συρακουσών όπου σπούδασε ζωγραφική και σκιτσογραφία. Έτσι παρασκευάστηκε χωρίς να το αποσκοπεί εις το να σχεδιάσει το διάγραμμα της ιστορίας και των προφητειών της Γραφής.
  Το 1906 φοίτησε στο κολέγιο καλών τεχνών του Πανεπιστημίου Συρακουσών όπου σπούδασε Ιστορία και ειδικεύθηκε στα θέματα του σημιτισμού ως ταύτα παρουσιάζονται τόσο στη Π.Δ. όσο και στην Κ.Δ.
  Το 1909 έλαβε από το Πανεπιστήμιο των Συρακουσών το πτυχίο της φιλοσοφίας και κατά το ίδιον έτος διορίστηκε Κοινωνικός διευθυντής του
Κεντρικού κλάδου της χριστιανικής αδελφότητας των νέων του Σικάγο και το 1911 γενικός γραμματέας του κέντρου χριστιανικής αδελφότητας νέων τουKingston όπου επέδειξε αξιοζήλευτη κοινωνική και χριστιανική δράση.
  Το 1923 εξελέγη μέλος της κομητείας Fulton.
  Το 1937 δημοσίευσε βιβλίο περί της Αμερικανικής
Οικογένειας και:
   Το 1941 το διάγραμμα της Ιστορίας των Προφητειών της Γραφής ως και το ανά χείρας βιβλίο το οποίο μέχρι σήμερα σημείωσε πολλές εκδόσεις.
  Από το 1941 και εντεύθεν ασχολείται εις το κήρυγμα και το συγγραφικό έργο….κλπ.
 «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
 ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ

Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ—Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
01--
  «Σπούδασον να παρασιτήσεις σεαυτόν εις τον Θεόν εργάτη ανεπαίσχυντον ορθοτομούντα τον λόγον της αληθείας».(Β΄ Τιμ.β:15)
«Εν τη καρδία μου εφύλαξα τα λόγια Σου δια να μη αμαρτάνω εις Σε».
(Ψαλμός ριθ:11).
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
   Η Αγία Γραφή είναι ο Λόγος του Θεού και ο Λόγος της αλήθειας. Είναι η αγγελία του Θεού προς τον άνθρωπο. Είναι ο μόνος τέλειος κανόνας ζωής και έργων του ανθρώπου.
  «Ο Λόγος του Θεού είναι ζων και ενεργός και κοπτερώτερος υπέρ πάσαν δίστομον μάχαιραν» (Εβραίους δ:12).
Οι σελίδες του είναι γεμάτες δύναμη. Οι άνθρωποι οφείλουν σήμερα να επιστρέψουν προς την Αγία Γραφή. Η Αγία ραφή αποκαλύπτει ότι το κακό υπάρχει σήμερα εις τον κόσμο είναι αποτέλεσμα της απιστίας.  Είναι το αποτέλεσμα της εγωιστικής θελήσεως εκείνων που τυφλώθηκαν από τον σατανά και ζουν στην αμαρτία. Είναι το αποτέλεσμα της παρακοής του ανθρώπου προς τις εντολές του αγίου και πανσόφου Θεού. Η παρακοή του ανθρώπου προς το θέλημα του Θεού είναι η αιτία του αποχωρισμού εκατομμυρίων ανδρών και γυναικών από της κοινωνίας με τον Θεό. εκατομμύρια ανθρώπων χάνονται εις την αμαρτία και τον θάνατο εξ’ αιτίας των επιθυμιών αυτών. «Η επιθυμία αφού συλλάβη γεννά την αμαρτία η δε αμαρτία εκτελεσθείσα γεννά τον θάνατο».(Ιάκ.α:15) Οργανώσεις αμαρτωλών ανθρώπων ελέγχουν τις κυβερνήσεις των εθνών. Παραβιάζουν όλους τους νόμους του θεού και της πολιτείας εις βάρος της ειρήνης και του πολιτισμού. Αμαρτωλοί άνθρωποι ενώνουν τις προσπάθειες τους κατά του Θεού. Οι καρδιές των αμαρτωλών ανθρώπων λιποψυχούν στις ημέρες μας από του φόβου και της προσδοκίας των επερχομένων δεινών εις την οικουμένη. Ο Ψαλμωδός εις το δεύτερο ψαλμό περιγράφει την κρίσι του Θεού επί των αμαρτωλών ανθρώπων που ενώνουν τις προσπάθειες τους κατ’ Αυτού λέγων: «Ο καθήμενος εν ουρανοίς θέλει γελάσει ο κύριος θέλει εκμυκτηρίσει αυτούς τότε λαλήσει προς αυτούς εν τη οργή Αυτού και εν τω θυμώ Αυτού θέλει συνταράξει αυτούς». Η Αγία Γραφή είναι το μοναδικό βιβλίο που μπορεί να δώσει ικανοποιητική εξήγηση και σαφή αντίληψη περί της αιτίας και της σημασίας της ταραχής και του φόβου που χαρακτηρίζουν την ανήσυχη εποχή μας και είναι ακόμη το μοναδικό βιβλίο που μπορεί να δώσει το φάρμακο κατά της ταραχής και του φόβου. Η Αγία Γραφή είναι το μοναδικό βιβλίο που αποκαλύπτει τον Ιησού Χριστό τον Σωτήρα της ανθρωπότητας. Η Αγία Γραφή μας ομιλεί περί του γεγονότος της αμαρτίας περί της καταστάσεως του ανθρώπου μέσα στην αμαρτία περί της καταδίκης του ανθρώπου ως αμαρτωλού και περί του απολυτρωτικού σχεδίου του Θεού από την αμαρτία εις ζωήν αιώνιον. «Διότι δεν έδωκεν εις ημάς ο Θεός πνεύμα δειλίας αλλά δυνάμεως και αγάπης και σωφρονισμού». (Β΄ Τιμοθέου α:7).   Η αγία Γραφή δεν είναι κοινό βιβλίο. Δι’ εκείνους που δεν πιστεύουν εις τον Θεό είναι βιβλίο κλειστό αλλά δι’ ημάς τους πιστεύοντας είναι Θεόπνευστος λόγος είναι το επίκαιρο και κατάλληλο για κάθε εποχή βιβλίο. ΟUlysses SGrant   αναφερόμενος εις την αγία Γραφή είπε: «Προσκληθείτε εις την Βίβλον ως τον κύριο παράγοντα των ελευθεριών σας γράψτε τα διδάγματά της στις καρδιές σας και εφαρμόζετε αυτά   στην ζωή σας. είμαστε οφειλέτες εις την επιρροή του βιβλίου αυτού δια την περίοδο που κάμαμε εις τον πολιτισμό και εις αυτό πρέπει να αποβλέπουμε ως οδηγό μας για το μέλλον. O William Mc Kinleyείπε: « Όσον βαθύτερα μελετούμε αυτό το θαυμαστό βιβλίο και όσο πιστότερα φιλάττομεν τα θεία διδάγματα του τόσο καλύτεροι πολίται θα είμαστε και το μέλλον μας ως έθνος θα είναι ανώτερο».
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
  
02
ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

O Dwight I.. Moody όταν ρωτήθηκε από πού είχε λάβει τόσην
δύναμη εις την ζωή του απάντησε: «έχω δύναμη ανάλογα προς το πλημμύρισμα της ψυχής μου από τον Λόγο του Θεού».
Ο απ. Παύλος γράφει: «Διαμαρτύρομαι λοιπόν εγώ ενώπιον του Θεού και του Κυρίου μας Ιησού Χριστού όστις μέλλει να κρίνει ζώντας και νεκρούς
εν τη επιφανεία αυτού και τη βασιλεία αυτού κήρυξον τον λόγον εγκαίρως ακαίρως έλεγξον επίπληξον πρότρεψον μετά πάσης μακροθυμίας και διδαχής διότι θέλει ελθεί καιρός οτε δεν θέλουσιν υποφέρει την υγιαίνουσαν διδασκαλίαν αλλά θέλουσιν επισωρεύσει εις εαυτούς διδασκάλους κατά τα ιδίας αυτών επιθυμίας γαργαλιζόμενοι την ακοήν αυτών εις δε τους μύθους θέλουσιν εκτραπεί. Συ δε αγρύπνει εις πάντα  κακοπάθησον εργάσθητι έργον ευαγγελιστού την διακονίαν σου κάμε πλήρη». (Β΄  Τιμόθεος δ:1—5).  Και πάλιν λέγει ο Παύλος: «Διότι θέλουσιν είσθαι οι άνθρωποι φίλαυτοι φιλάργυροι αλαζόνες υπερήφανοι βλάσφημοι απειθείς εις  τους γονείς αχάριστοι ανόσιοι άσπλαχνοι αδιάλλακτοι συκοφάνται ακρατείς ανήμεροι αφιλάγαθοι προδόται προπετείς τετυφωμένοι φιλήδονοι μάλλον παρά φιλόθεοι έχοντες μεν μορφήν ευσεβείας ηρνημένοι δε την δύναμιν αυτής και τούτους φεύγε».
Β΄ Τιμόθεος γ:2—5).
Οι αληθείς χριστιανοί πιστεύουν ταπεινώς εις την διδασκαλία του Λόγου του Θεού. ως υπηρέται του Θεού ας εμβαθύνουμε εις τον Λόγον του Θεού εις την αλήθεια του ιλασμού εις την κατανόηση του θελήματος του θεού εις τις ενέργειες του Αγίου Πνεύματος ξεχνώντας τους εαυτούς μας και τις θλίψεις μας εις την ηρεμία και την ειρήνη που μας δίδει η αιώνιος Αυτού παρουσία. Η αγία Γραφή μπόρεσε να αντέξει εις τον έλεγχον όλων των αιώνων διότι είναι ο Λόγος του Θεού και ο λόγος της Αλήθειας. Οι ανίσχυρες προσπάθειες μερικών άθεων συγγραφέων κατεχόμενοι από πονηρό πνεύμα που ζητούσαν να καταρρίψουν την αξιοπιστία του Λόγου του Θεού και να ισχυριστούν ότι η Αγία Γραφή είναι ψευδής δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Εκατομμύρια ανθρώπων σε όλα τα έθνη βρήκανε οδηγία θάρρος δύναμη και χαρά από τις σελίδες του βιβλίου αυτού. Η αγία Γραφή ονομάσθηκε το βιβλίο των βιβλίων. Όλα μαζί τα 66 βιβλία τηςενώνονται σε ένα βιβλίο. Η Αγία Γραφή περιέχει την καλύτερη φιλολογία. Υπήρξε πάντοτε βιβλίο σε χρήση των γονέων για την διδασκαλία νέων και παιδιών. Οι διδασκαλίες της Αγίας Γραφής ασκούν πανίσχυρη επιρροή  για την δημιουργία μιας κοινωνικής τάξεως εις την οποία η ορθή σκέψης και η ηθική ζωή θα αποτελούν κανόνα.
Η Αγία Γραφή διακρίνεται και εκ του γεγονότος ότι ήταν το πρώτο βιβλίο που εκτυπώθηκε από τον Ιωάννη Γουτεμβέργιο τον διάσημο εφευρέτη της τυπογραφίας. Η εκτύπωσης της έγινε μεταξύ των ετών 1450—1555 μ.Χ.
Στις ημέρες μας τυπώνονται κάθε χρόνο 21.000.000 αντίτυπα της αγίας Γραφήςυπό 21 διαφόρων Βιβλικών Εταιριών εις 800 γλώσσες και διαλέκτους. Οι στατιστικές λέγουν ότι κατ’ έτος πωλούνται περισσότερα αντίτυπα της Αγίας Γραφής παρά άλλων 100 βιβλίων λαμβανομένων συνολικώς.
Από τις 21 αυτές βιβλικές Εταιρίες έχει μεγάλη σημασία να αναφέρουμε εδώ την ιστορία μιας και μόνον της Αμερικανικής Βιβλικής Εταιρίας. Η εταιρία αυτή ιδρύθηκε το έτος 1816 μ.Χ. εις μία αίθουσα του Δημαρχείου της Νέας Υόρκης. Έπειτα  από 125 χρόνια λειτουργίας που συμπληρώθηκαν τον Μάιο το 1941 η Εταιρία έκαμε την 125ην  ετήσια συνέλευση της εις την ίδια αίθουσα.

 ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
03

Κατά τα 125 αυτά χρόνια της λειτουργίας της η αμερικανική βιβλική Εταιρία κυκλοφόρησε σε σύνολο 305.55.700 αντίτυπα της Αγίας Γραφής και τευχών αυτής. Δηλαδή ο μέσος όρος κυκλοφορίας της Γραφής καθ’ όλην αυτήν την περίοδο των 125 ετών ήταν 4 αντίτυπα κάθε ένα λεπτό των 24 ωρών κάθε μιας ημέρας. Τώρα μόνη η Αμερικανική Βιβλική Εταιρία τυπώνει ετησίως πλέον των70.000.000 αντιτύπων της Γραφής ή τευχών αυτής. Το γεγονός αυτό αποτελεί αξιοθαύμαστο ρεκόρ και εμπνέει όλους εκείνους οι οποίοι ενδιαφέρονται για την εξάπλωση του ευαγγελίου. Χιλιάδες ανθρώπων σήμερα σε όλο τον κόσμο μπορούν να δώσουν μαρτυρία προσωπικός περί της σπουδαιότητας της ευρείας κυκλοφορίας του Λόγου του Θεού κρίνοντας από την σωτήριο και αναμορφωτική δύναμη του Λόγου του Θεού στην ίδια τους ζωή.(*).
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Παράγραφος με τον (*) Η αμερικανική  Βιβλική Εταιρία προμήθευσε κατά τα τελευταία έτη στον ελληνικό στρατό 200.000Καινές Διαθήκες οι περισσότερες των οποίων ήταν εις την Νεοελληνική μετάφραση του Έλληνα κληρικού Νεόφυτου Βάμβα. Οι χιλιάδες αυτές οι Κ.Δ. δόθηκαν και δίδονται στους στρατιώτες εκείνους που υπερασπίζονται την ελευθερία της Πατρίδας μας με την πρωτοβουλία της ηγεσίας του Στρατεύματος. Τούτο αποτελεί μια αναγνώριση ότι κατά την δύσκολη αυτή μεταπολεμική περίοδο η εθνική ελευθερία πρέπει να συμβαδίζει με την ελευθερία της ψυχής του Έλληνα πολίτη ή στρατιώτη από την δύναμη της αμαρτίας διότι η δουλεία στην αμαρτία είναι χειρότερη από την εθνική υποδούλωση. Και αυτό ήταν το βαθύτερο νόημα της αιτήσεως της ηγεσίας του Στρατού μας προς την αμερικανική Βιβλική Εταιρία όπως δωρίσει σε κάθε Έλληνα στρατιώτη μία Καινή Διαθήκη—η εξασφάλιση της πνευματικής μας ελευθερίας από την δουλεία της αμαρτίας. Επίσης εις την πατρίδα μας εργάζεται η «Αδελφότης προς διάδοση του Θείου Λόγου εις την Ελλάδα» η οποία με την στενή συνεργασία της εν Αμερική «εκστρατείας προς διανομή ενός εκατομμυρίου Καινών Διαθηκών και του περιοδικού η φωνή του Ευαγγελίου» διένειμε από το 1948 μέχρι σήμερα  170.000 Καινές Διαθήκες κομψότατου σχήματος σε Νοσοκομεία φυλακές σχολεία Εκκλησίες και μεμονωμένα άτομα. Η διανομή συνεχίζεται πετυχημένα. Η Δόξα ανήκει στον Θεό.(Σημείωση του Μεταφραστή).
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Η αγία Γραφή πρέπει να αναγιγνώσκεται από όλους τους ανθρώπους. Πρέπει να μελετάται με προσοχή με προσευχή και τακτικά. Πρέπει να πληροί τις σκέψεις να οδηγεί τα βήματα και να κυβερνά την καρδιά του Ανθρώπου όπου εισέρχεται η Αγία Γραφή έχει αγαθά αποτελέσματα.
«ούτω θέλει είσθαι ο Λόγος μου ο εξερχόμενος εκ του στόματος μου δεν θέλει επιστρέψει εις εμέ κενός αλλά θέλει εκτελέσει το θέλημα μου και θέλει ευοδωθεί εις ότι αυτόν αποστέλλω.(Ησαϊας νε:11).

«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

04-- ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Ο ΑΝΑΡΧΟΣ ΘΕΟΣ –Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ –Η ΑΓΑΠΗ ΘΕΟΥ

«Εγώ είμαι το Α και το Ω αρχή και τέλος λέγει ο Κύριος ο Ων και ο Ην και ο ερχόμενος ο Παντοκράτωρ(Αποκ.α:8).
«Εγώ είμαι Θεός ο Παντοκράτωρ περιπάτει ενώπιον μου και έσο τέλειος. Και θέλω στήσει την διαθήκην μου αναμέσον εμού και σου».(Γεν.ιζ:1—2).
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Ένας μόνο υπάρχει ζων και αληθινός Θεός. Ο Θεός είναι το Α και το Ω η αρχή και το τέλος. Στην Αγία Γραφή ο Θεός ονομάζεται Παντοκράτωρ Κύριος Ιεχωβά Ύψιστος Αιώνιος Και Κύριος των Δυνάμεων. Ο Θεός είναι Δημιουργός του Σύμπαντος. Εν αρχή εποίησεν τα πάντα και τίποτε εξ εκείνων που έγιναν δεν έγινεν εκτός Αυτού. Το παρελθόν της Δημιουργίας είναι ανεξερεύνητο. Ο Θεός δημιούργησε κατ’ αρχάς τον ουρανό και την γη. Η γη μετά την δημιουργία ήτο άμορφος και έρημος. Η γενική γνώμη είναι ότι ο διάβολος επέφερε την καταστροφή αυτή επί της γης. Αργότερα ο Θεός αποκατάστησε την γη η οποία φέρει τα σημεία μιας κατακλυσμικής μεταβολής ως αποτέλεσμα της Θείας κρίσεως κατά την προϊστορική περίοδο του κόσμου. Βλέπε.Ιερ.δ:23—26 Ησα.κδ:1 +με: 18
Ο Θεός δημιούργησε τα ζώα τους ανθρώπους. Δημιούργησε τον άνθρωπο με σκοπό να έχει κοινωνία μαζί του. καθ’  όλους τους αιώνες ο Θεός δοκίμασε την αγάπη του ανθρώπου προς Αυτόν. Ο Θεός επιθυμεί να ενθρονιστεί στην καρδιά του ανθρώπου. Ο Θεός είναι προσωπικότης. Βρίσκεται διαρκώς επί του θρόνου Του. Είναι ο αυτός Θεός χθες και σήμερα και εις τους αιώνες. Είναι ο αιώνιος Θεός της αγάπης.

05--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Ο Θεός είναι τριάς. Τρία πρόσωπα υπάρχουν εις την ενότητα της Θεότητος ο Πατήρ ο Υιός και το άγιο Πνεύμα. Τα τρία αυτά πρόσωπα ήσαν παρόντα κατά την βάπτιση του Χριστού. Το άγιο Πνεύμα εφανερώθει ο Πατήρ ομίλησε και ο Υιός εβαπτίσθει. Ο Θεός είναι Πνεύμα είναι πανταχού παρών είναι παντογνώστης και παντοδύναμος. «Οι Ουρανοί διηγούνται την δόξαν του Θεού και το στερέωμα αναγγέλλει το έργον των χειρών Αυτού. Η ημέρα προς την ημέρα λαλεί λόγον και η νυξ προς την νύκτα αναγγέλλει γνώσιν. Δεν είναι λαλιά ουδέ λόγος των οποίων η φωνή δεν ακούγεται». (Ψαλμός ιθ:1—3).
Η πίστης του ανθρώπου προς τον Θεόν  αποτελεί το μόνο φάρμακο κατά της ταραχής και του φόβου που τόσο επικρατούν σήμερα εις τον κόσμο. Με την πίστη προς τον Θεό συμβαδίζουν υγεία και δύναμης. Πίστευε λοιπόν εις τον Θεό όλες τις ημέρες της ζωής σου μη φοβού διότι Αυτός σε κρατά από το χέρι. Αυτός είναι το καταφύγιο και η δύναμη μας. Το τέκνο του Θεού πρέπει να πιστεύει και να εμπιστεύεται εις τον Θεό καθημερινώς ενώ εργάζεται σύμφωνα με το θέλημα Αυτού με ειρήνη και ευτυχία.
Οι τρεις παράγοντες της επιτυχίας είναι πίστις προς τον Θεό πίστις προς τον εαυτό σου και πίστις προς τους άλλους. Με την τριπλή αυτή πίστη ο άνθρωπος μπορεί να εργάζεται με ενθουσιασμό διότι ενθουσιασμός είναι πίστις εν δράσει. «Εν τη ησυχία και πεποιθήσει θέλει είσθαι η δύναμις σας».
(Ησαϊας λ:1).
Η χώρα μας δεν μπορεί να αγνοήσει τις βασικές διδασκαλίες του λόγου του Θεού. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την εξάρτηση μας από τον Θεό. χωρίς Αυτόν δεν δυνάμεθα να υπάρχομε ως έθνος. Χωρίς τον θεό δεν δύναται να υπάρξει δημοκρατικό πολίτευμα. Οφείλουμε να γνωρίζουμε τον Θεό να
ερευνούμε τις Γραφές και να αποδεχόμαστε την αιώνιο αλήθεια του Λόγου του Θεού. «Εάν ο Κύριος δεν οικοδομήση οίνον εις μάτην κοπιάζουσιν οι οικοδομούντες αυτόν εάν ο Κύριος δεν φυλάξει πόλιν εις μάτην αγρυπνεί ι φυλάττων».(Ψαλμός ρκζ:1)    
«Οι πεποιθότες επί Κύριον είναι ως το Όρος Σιών το οποίον δεν θέλει σαλευθή εις τον αιώνα διαμένει». (ψαλμός ρκε:1)
 «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
06---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ

ΑΙ ΕΠΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΙ—ΑΙ ΔΙΑΘΗΚΑΙ
«…Ο Θεός έκαμε τον κόσμον και πάντα τα εν αυτώ…και διώρισε τους προδιατεταγμένους καιρούς». (Πράξεις ιζ:24—26).

Η μελέτη της Αγίας Γραφής με διάκριση των διαφόρων οικονομιών του θεού σχεδίου είναι υψίστης σπουδαιότητας προκειμένου να μάθει κανείς να ορθοτομεί τον λόγον της Αληθείας. Το απολυτρωτικό σχέδιο του Θεού όπως εκτίθεται εις την Βίβλον δεν είναι δυνατόν να γίνει καταληπτό παρά μόνο δια της διακρίσεως των οικονομιών αυτών.
Οικονομία λέγεται μια χρονική περίοδος κατά την οποία ο Θεός δοκιμάζει τον άνθρωπο ως προς την σχέση του με Αυτόν. Σε κάθε χρονική περίοδο ή οικονομία δίδεται αποκάλυψης του θελήματος του Θεού και ασκείται νέα δοκιμασία της πιστότητας του ανθρώπου. Κάθε  οικονομία αρχίζει με νέο φως εκ μέρους του Θεού και αποκάλυψη και τερματίζεται με σκότος καταστροφή και κρίση. Υπάρχουν επτά Οικονομίαι:
Η οικονομία της Αθωότητας της Συνειδήσεως της Ανθρώπινης Κυβερνήσεως της Επαγγελίας του Νόμου της Χάριτος και της Βασιλείας.

07---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
 Οι πέντε εκ των οικονομιών αυτών πέρασαν ήδη εις την ιστορία και ανήκουν εις το παρελθόν η έκτη είναι η Οικονομία της Χάριτος εις την οποία ζει τώρα η Εκκλησία και η εβδόμη θα έλθει έπειτα από μία περίοδο που ονομάζεται περίοδος της Μεγάλης θλίψεως. Κάθε νέα οικονομία εισάγεται με μία συμφωνία ή Διαθήκη μεταξύ του θεού και του ανθρώπου η οποία καθορίζεται από τον Θεό. Οι Διαθήκες αυτές πρέπει να εκπληρωθούν από τον άνθρωπο κάτω από ορισμένες συνθήκες και περιλαμβάνουν τις υποσχέσεις του Θεού προς τον άνθρωπο. Ο Θεός έκαμε οκτώ διαθήκες με τον άνθρωπο τις εξής:
1/ Την «Εδεμική» Διαθήκη που εδόθη εις τον Αδάμ και την Εύα εις τον κήπο της Εδέμ υπό τον όρο της υπακοής.
(Γεν.α:28—30  + β:15—17).
2/ Την «Αδαμική» Διαθήκη που εδόθει επίσης εις τον Αδάμ και την Εύα μετά την παρακοή τους εις τον Θεό χωρίς να τεθεί κανείς όρος .(Γεν.γ:14—19).
3/ Την προς τον Νώε Διαθήκη που δόθηκε εις αυτόν μετά τον κατακλυσμό χωρίς κάποιου όρου και απευθυνόταν προς ολόκληρο τον κόσμο.(Γεν.η:20 +θ:17).
4/Την «Αβρααμική» Διαθήκη δοθείσα προς τον Αβραάμ. Ήταν διαθήκη χωρίς όρους και επικυρώθηκε προς τον υιόν αυτού τον Ισαάκ όπως επίσης και προς τον υιόν τούτου τον Ιακώβ.
(Γέν.ιβ:1—3 + κς:1—5 + κη:10—15).
5/ Τη «Μωσαϊκή» Διαθήκη δοθείσα εις τον Μωϋσή μετά την έξοδο εις το Όρος Σινά. (Έξοδ. Κ:1—26 και 1—24
+ κε:1—40).
6/ Την «Παλαιστινική» διαθήκη δοθείσα εις τον Ισραήλ υπό τον όρο της μετανοίας του Λαού τούτου. (Δευτερον.λ:1—10).  
7/ Την «Δαβιτική» Διαθήκη δοθείσα εις τον Βασιλέα Δαβίδ.
(Β΄ Σαμουήλ ζ:4—17).
8/ Την «Νέα» Διαθήκη γινομένη προς τον Ισραήλ χωρίς κανενός όρου και η οποία θα περιλαμβάνει την περίοδο που θα επακολουθήσει την Αποκάλυψη του Ιησού Χριστού και την επάνοδο του Ισραήλ εις την Παλαιστίνη.(Ματθ.κζ:28—29
Ιερεμ.λα:31—37 Εβρ. η: 7—13).

>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

08---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Θα παρατηρήστε εις το διάγραμμα ότι κάθε περίοδος τερματίζεται με μία κρίσι. Εις το τέλος κάθε μιας των τεσσάρων πρώτων χρονικών περιόδων η κρίσις εικονίζεται με ένα ορθογώνιο επάνω από την περίοδο.(δυστυχώς δεν ξέρω να το περάσω μέσα το σχεδιάγραμμα). Οι κρίσεις είναι
η εκδίωξης εκ του Παραδείσου η Κιβωτός του Νώε ο Πύργος της Βαβέλ και το Πάσχα. Η κρίσης που γίνεται εις το τέλος της Πέμπτης περιόδου είναι ο Σταυρός εις δε το τέλος της έκτης περιόδου θα λάβει χώραν η Δευτέρα έλευσης του Χριστού. Η κρίσης εις το τέλος της εβδόμης περιόδου είναι Μέγας Λευκός Θρόνος και η Ανακαίνισης της γης δια πυρός.
  Πολλοί από τους μελετώντας τις προφητείες της Γραφής πιστεύουν σήμερα ότι ο Αιώνας της Χάριτος εις τον οποίο ζούμε τώρα πρόκειται σύντομα να τερματιστεί. Παρατηρούν τις επικρατούσες οικονομικές κοινωνικές και θρησκευτικές ανωμαλίες του κόσμου και τα ιδιαίτερα γεγονότα που λαμβάνουν χώραν εις τον κόσμο και παραδέχονται ότι όλα αυτά προαναγγέλλουν μία επικείμενη (επερχόμενη)κρίση. Έχει παρατηρηθεί από προσεκτικούς ανθρώπους ότι μία κρίσης επέρχεται και εις τους ανθρώπους και εις τα έθνη όταν εξαντληθούν οι πόροι τούτων.
 Πολλοί ερευνητές της Γραφής πιστεύουν ότι ο Θεός είναι έτοιμος και πάλι να επέμβει προσωπικός στην πορεία του κόσμου με σκοπό να μεταβάλλει οριστικός τον ρουν της ιστορίας και να κάμει κρίσιν επάνω σε άτομα και έθνη.
 Όσοι γνωρίζουν τον Λόγο του Θεού δεν ευρισκόμαστε εις το σκότος σε σχέσει με τα επικείμενα γεγονότα. Τα μελετούμε καθημερινά υπό το φως της Γραφής και ετοιμαζόμαστε να τα αντιμετωπίσουμε με ευχαριστία και χαρά.
.............................
09---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
 Με την γνώσιν του Λόγου του Θεού όπως την φανερώνει το Άγιο Πνεύμα οι μελετώντες τας Γραφάς έχουν πεισθεί ότι το καθήκον της «διαλλαγής προς τον Θεό» είναι υψίστης σπουδαιότητας για κάθε άτομο. Επίσης τονίζουν ότι η πολυτιμότερη απόκτησης για κάθε πνευματικόν χριστιανό είναι η γνώσης του γεγονότος της προσωπικής σωτηρίας του από την αμαρτία και τον Σατανά δια του καθαρτηρίου αίματος του Ιησού Χριστού του Σωτήρος του ανθρωπίνου γένους και η εν τη πράξει προσωπική καθοδήγησης του  δια του Αγίου Πνεύματος κατοικούντος εις την καρδιά του. Δια της «διαλλαγής προς τον Θεό» ο πιστός γίνεται μέλος του μυστικού σώματος του Χριστού της Εκκλησίας. Προετοιμάζεται έτσι δια το μέλλον χωρίς να φοβάται τα επερχόμενα γεγονότα. Είναι έτοιμος και άγρυπνος δια την Αρπαγή της εκκλησίας και παρασκευάζεται δια να εμφανιστεί προ του βήματος του Χριστού όπου θα κριθούν όσα έπραξε επί της γης και θα λάβει το βραβείο του Στεφάνου που του ανήκει. Τότε θα αποτελέσει μέλος της νύφης του Χριστού και λάβει μέρος εις το δείπνον του Γάμου του Αρνίου διότι θα γίνει όμοιος με τον Χριστόν. Θα μετέχει της Ουράνιας Στρατιάς η οποία θα είναι με τον Χριστό όταν Αυτός αποκαλυφθεί και θα βασιλεύσει μετά του Χριστού κατά τον Αιώνα της Βασιλείας έπειτα από την μεγάλη θλίψι όταν ο Ιησούς Χριστός θα καθίσει επί του Θρόνου του Δαβίδ.
 Είθε όλοι εκείνοι που μελετούν τις χρονικές περιόδους να είναι έτοιμοι κατά τον Αιώνα τούτον της Χάριτος ίνα μετάσχουν εις την δόξαν της μέλλουσας ζωής η οποία επιφυλάσσεται εις όλους εκείνους που αγαπούν τον Θεόν. 
 «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
10---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

« Και ευλόγησεν αυτούς ο Θεός και είπε προς αυτούς ο Θεός αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και γεμίσατε την γην και κυριεύσατε αυτήν»(Γένεσης α:28)

   Η πρώτη χρονική περίοδος που εμφανίζεται εις το διάγραμμα ονομάζεται «Οικονομία της αθωότητας». Εκτείνεται από την δημιουργία του Αδάμ και της Εύας μέχρι της εκδιώξεως αυτών από τον κήπον της Εδέμ.
 Ο Αδάμ εδημιουργήθη κατ’ εικόνα του Θεού και ευρίσκετο εις άμεσον κοινωνία μετ’ Αυτού. Κατά την περίοδον αυτήν ήτο αθώος από κάθε παραβίασιν των νόμων του Θεού διότι δεν είχε γνώσι του καλού και του κακού. Είχε πλασθή με σκοπόν να έχει κοινωνίαν μετά του Θεού.
  Ο Θεός είπε προς τον Αδάμ: « Ιδού σας έδωκα πάντα χόρτον κάμνοντα σπόρον οστις είναι επί του προσώπου πάσης της γης και παν δένδρον το οποίον έχει εν αυτώ καρπόν δένδρου κάμνοντος σπόρον» (Γένεσης α:29). Και εφύτευσεν ο θεός εις τον κήπον της Εδέμ το ξύλον της ζωής και το ξύλον της γνώσεως του καλού και του κακού. «Και έλαβε Κύριος ο θεός τον άνθρωπον και έθεσεν αυτόν εν τω παραδείσω της Εδέμ το ξύλον της γνώσεως του καλού και του κακού. «Και έλαβε ο Κύριος ο θεός τον άνθρωπον και έθεσεν αυτόν εν τω παραδείσω» της Εδέμ δια να εργάζεται αυτόν και να φυλάττει αυτόν προσέταξε δε ο Κύριος ο θεός εις τον Αδάμ λέγων από παντός δένδρου του Παραδείσου ελευθέρως θέλεις τρώγει από δε του δένδρου της γνώσεως του καλού και του κακού δεν θέλεις φάγει απ’ αυτού διότι καθ’ ην ημέραν φάγεις θέλεις εξάπαντος αποθάνει»(Γένεσης Β:15—17).
  Ο Θεός έπλασε επί της γης τον Αδάμ και την Εύα υπό τας πλέον ευνοϊκάς συνθήκας. Οι λόφοι οι κοιλάδες και οι πεδιάδες που ήσαν γεμάτες από κοπάδια ζώων και από ποίμνια προβάτων ήσαν εις την διάθεσιν των. Ο Θεός κάθε πράγμα που είχε κάμει δια τον άνθρωπον και ιδού τα πάντα ήσαν «καλά
λίαν».   
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
11---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
  Ο Θεός τότε έκαμε την πρώτην διαθήκην Του προς τον Αδάμ που περιελάμβανε τους εξής επτά  όρους:
  1/. Να γεμίσουν την γην.
  2/.Να κυριεύσουν την γην.
  3/.Να εξουσιάζουν επί της ζωικής δημιουργίας.
  4/. Να έχουν φυσική μόνον δίαιτα.
  5/.Να εργάζονται τον κήπον της Εδέμ.
  6/.Να μη φάγουν από τού ξύλου της γνώσεως του καλού και του κακού.
  7/.Εν περιπτώσει παρακοής η τιμωρία των θα ήτο ο  θάνατος.
  Ο Διάβολος όστις αντιτίθετο εις το σχέδιο του θεού δια τον άνθρωπον ήλθεν εις τον παράδεισο της Εδέμ δια να πειράξει την Εύα υπό το σχήμα του όφεως του φρονιμότερου όλων των ζώων. Ο πειρασμός συνίστατο εις το να αμφισβητήσει τον λόγο του Θεού εν σχέσει με τον απαγορευμένο καρπό και είπε προς την γυναίκα:»Δεν θέλετε βεβαίως αποθάνει». Εψεύσθη προς αυτήν και την ηπάτησεν ώστε να φάγει από τον απαγορευμένο καρπό.  Η Εύα άκουσε  πεθύμησε έλαβε και έφαγε. Κατόπιν έδωκε και εις τον άνδρα της τον Αδάμ και έφαγε επίσης.
  Το αποτέλεσμα ήταν ότι και οι δύο παράκουσαν εις τον Θεόν. «Ηνοίχθησαν οι οφθαλμοί αμφοτέρων και εγνώρισαν ότι ήσαν γυμνοί και ράψαντες φύλλα συκής έκαμον εις εαυτούς περιζώματα» (Γένεσης γ: 6—7).
  Εν συνεχεία ακούσαντες την φωνήν του Κυρίου εκρύβησαν. Ο Αδάμ απέδωσε ο Αδάμ απέδωσε την ευθύνη της πράξεως του εις την Εύα και η Εύα εις τον όφιν. Οπωσδήποτε έγινα τέκνα του διαβόλου αντί να είναι τέκνα Θεού. Εξεδιώχθησαν ως εκ τούτου από τον παράδεισο και ο Θεός τους απομάκρινε από το ξύλο της ζωής λόγω της αμαρτωλής καταστάσεως των.
......................
12---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
  Είναι φρόνιμο δια τους χριστιανούς να μη πηγαίνουν εις απαγορευμένα μέρη να ιδούν να επιθυμήσουν και να συγκατατεθούν εις το να κάνουν πράξεις που απαγορεύονται.
  Η Εύα υπέκυψε εις τον διάβολο τον ισχυρότερον εχθρόν του Θεού και του ανθρώπου. Από τότε άρχισε η ατελείωτη σύγκρουσης των δυνάμεων του Θεού και των δυνάμεων του Σατανά. Ο Διάβολος μηχανεύθηκε τότε να καταστρέψει το σχέδιο του Θεού δια τον άνθρωπο μεταχειριζόμενος τον πειρασμό της γυναικός. Και έτσι οι δυνάμεις του κακού δεν έπαυσαν να προσπαθούν από εκείνη την εποχή να ματαιώσουν το μέγα απολυτρωτικό σχέδιο του Θεού υπέρ του ανθρώπου.
  Ευθύς αμέσως μετά την πτώση ο θεός έκαμε μία δευτέραν διαθήκη προς τον Αδάμ και την Εύα που ονομάζεται Αδαμική Διαθήκη και περιελάμβανε μία κατάρα και μία υπόσχεση.
  Η κατάρα εδόθη εις τον όφι: «επειδή έκαμες τούτο επικατάρατος να είσαι μεταξύ  πάντων των κτηνών και πάντων των ζώων του αγρού επί της κοιλίας σου θέλεις περιπατεί και χώμα θέλεις τρώγει πάσας τα ημέρα της ζωής σου»
(Γένεσης γ: 14). Η κατάρα είχε σαν αποτέλεσμα ώστε το φρονιμότερο των ζώων να γίνει ένα βδελυρό ερπετό.
  Η υπόσχεσης που εδόθει ήταν η εξής: «Και έχθραν θέλω στήσει αναμέσον σου και της γυναικός και αναμέσον του σπέρματος σου και του σπέρματος αυτής και συ θέλεις κεντήσει την πτέρνα αυτού». (Γένεσης γ:15).
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
13---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
   Εδώ υποδηλούται ο ιλασμός του Χριστού όστις «έγινε αμαρτία « υπέρ ημών. Αυτή ήτο η πρώτη υπόσχεσης περί του Λυτρωτού. Ο Χριστός τελικώς θα νικήσει την αμαρτία τον θάνατο και τον διάβολο. Λόγω της αμαρτίας μετεβλήθη και η κατάστασης της γυναικός. Αι λύπαι της και οι πόνοι της κυοφορίας της επολλαπλασιάσθησαν. Ο άνδρας ανέλαβε την εξουσία επ’ αυτής πράγμα αναγκαίο μετά την είσοδο της αμαρτίας.(Γένεσης γ:16).
  Η κατάρα περιέλαβε ακόμα και την γη εξ’ αιτίας του
Αδάμ.»ακάνθας και τριβόλους θέλει βλαστάνει εις σε και θέλεις τρώγει τον χόρτον του αγρού εν τω υδρώτι του προσώπου σου θέλεις τρώγει τον άρτον σου εωσού επιστρέψεις εις την γη εκ της οποίας ελήφθης επειδή γη είσαι και εις γην θέλεις επιστρέψει».(Γένεσης γ: 18—19).
  Επειδή υπήκουσας εις τον λόγον της γυναικός σου και έφαγες από του δένδρου από του οποίου προσέταξα εις λέγων: Μη φάγεις απ’ αυτού κατηραμένη να είναι η γη εξ’ αιτίας σου με λύπας θέλεις τρώγει τους καρπούς αυτής πάσας τας ημέρας της ζωής σου»(Γένεσης γ:17). Η απόφασης του Θεού περί του Αδάμ ήταν ότι θα υφίστατο τον φυσικό θάνατο και το σώμα του θα επέστρεφε εις την γη από την οποία προήρχετο.
  Η οικονομία της αθωότητας κατέληξε εις μία καταστρεπτική αποτυχία του φυσικού ανθρώπου η οποία εκληρονομήθη από ολόκληρο το ανθρώπινο γένος.

«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

14---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ—Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ—Η ΗΤΤΑ ΤΟΥ
                                 Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ

«Και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον κατ’ εικόνα εαυτού
Κατ’ εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς».(Γένεσης α:27).

  Ο άνθρωπος εδημιουργήθη υπό του Θεού αθώος και κατ’ εικόνα Αυτού και ο Θεός τον έθεσεν επί τη γης μέσα εις ένα τέλειο περιβάλλον. Του έδωκε μεγάλη δύναμη και εξουσία επί της γης και είχε κοινωνία μετ’ αυτού. Ολόκληρος η ιστορία της ανθρωπότητας αναφέρεται εις την σχέση του ανθρώπου προς τον Δημιουργό του. Ο Θεός θέλει να τον αγαπά ο άνθρωπος να τον υπακούει και να είναι πλήρης πνεύματος. Αντιθέτως ο Σατανάς όστις έφερε την αμαρτία και προκάλεσε την πτώση του ανθρώπου δι’ αυτής θέλει να τον ακολουθεί ο άνθρωπος να τον λατρεύει και να αποφύγει κάθε σχέση με τον Θεό με τον Υιό Του Ιησού Χριστό και με το Άγιο Πνεύμα.
Είναι πολύ σπουδαία δια τον άνθρωπο η γνώσης των αληθειών της Αγίας όσον αφορά την δημιουργία του και τις σχέσεις του προς τον Θεό και τον Διάβολο.
  Ο άνθρωπος εικονίζεται εις το διάγραμμα κατά την οικονομία της αθωότητας εν σχήματι ισοπλεύρου τριγώνου. Η φύσης που έλαβε κατά την δημιουργία είναι πολύ διάφορος από την φύσιν των ζώων. Ακόμη μετά την πτώση του ανθρώπου εξακολουθεί να υπάρχει μέγιστη απόστασης μεταξύ του κατωτάτου ανθρωπίνου όντος και του ανώτατου ζώου. Και το ανώτατο ακόμη ζώο δεν έχει ίχνος θρησκευτικού συναισθήματος. Η επιστήμη δεν ανακάλυψε ούτε κατόρθωσε τίποτε δια να γεφυρώσει την απόσταση αυτή.  
.....................................
15---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ


  Ο άνθρωπος εδημιουργήθη κατά θαυμαστό τρόπο και με τριπλή φύσι με πνεύμα ψυχή και σώμα. Εις οιονδήποτε μέρος του κόσμου και εάν γεννηθεί ο άνθρωπος ή οποιαδήποτε φυλή και χρώμα και αν προέρχεται παρουσιάζει μία παγκόσμια ομοιότητα εις την σωματική του κατασκευή και τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται εις το περιβάλλον του και την μόρφωση,
  Το πνευματικό μέρος της ανθρώπινης φύσεως είναι εκείνο που έχει την ικανότητα της γνώσεως.(Α΄ Κορινθίους β:11). Και επειδή ο άνθρωπος είναι πνεύμα δύναται να έχει συνείδηση του Θεού και κοινωνία μετ’ Αυτού. Δύναται ακόμη να ζει πνευματική ζωή εν τω μέτρω της πληρώσεως του από το Πνεύμα του Θεού. αγαπά τα τέκνα του Θεού επιθυμεί να έχει συναναστροφή με αυτά και αισθάνεται τελείαν οικειότητα προς αυτά.(Ιωάννης γ:2—8—Ψαλμός ιη:28).Επειδή ο άνθρωπος επλάσθη με πνευματική φύσι ο θεός δύναται να τον ελευθερώσει από τα δεσμά της αμαρτίας και αν σημείωσε την χειροτέραν κατάπτωση και να τον περιβάλει με την καθαρότητα και την δόξα του ουρανού δια μέσου του Σταυρού.
  Το ψυχικό μέρος της ανθρώπινης φύσεως είναι η έδρα των αισθημάτων των συγκινήσεων των πόθων της αγάπης και της ενεργού θελήσεως του ανθρώπου. Επειδή ο άνθρωπος έχει ψυχή δια τούτο έχει συνειδητή ζωή που τον διακρίνει από το φυτικό βασίλειο(Ψαλμός μβ:1—6). Ο άνθρωπος δύναται να
εκλέξει τον δρόμο που επιθυμεί να ακολουθήσει. Δύναται να αποφασίσει περί της επιτυχίας ή της αποτυχίας του και από αυτόν εξαρτάται να έχει κοινωνία μετά του Θεού. η φυσική σύστασης του ανθρώπου είναι το σώμα του. Υπάρχουν πέντε αισθήσεις εις το σώμα τούτο η όρασης η ακοή η όσφρησης η γεύσης και η αφή. Αυταί αι αισθήσεις δίδουν εις τον άνθρωπο συνείδηση του περιβάλλοντος του.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

16---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

  Ο άνθρωπος δύναται να χαλιναγωγεί το σώμα του και έτσι δια της ορθής χρήσεως των αισθήσεων να προχωρήσει εις τελειοτέραν σχέση μετά του Θεού. Ο Θεός έδωκεν εις τον άνθρωπο την ικανότητα της αναπαραγωγής.
  Ο Θεός είπεν: «αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και γεμίσατε την γη και κυριεύσατε αυτήν»(Γένεσης α:28). Ο Θεός επίσης προίκισε τον άνθρωπο ευθύς εξαρχής με την ικανότητα της εκλογής της τροφής του και της γνώσεως του τρόπου καθ’ ον πρέπει να τρέφει το σώμα του δια να διατηρήσει εις την ζωήν. Η Αγία Γραφή αναφέρει ορισμένους κανόνας δια την φροντίδα του σώματος και την αρμόζουσα διαγωγή με σκοπό να διατηρηθεί το σώμα ικανό προς υπηρεσία και κοινωνία με τον Θεό. Πόσο θαυμαστό δημιούργημα είναι ο άνθρωπος με την ικανότητα που του δίδει ο Θεός να αυξάνει να προφυλάττει εαυτόν από την αμαρτία και τον Σατανά και να ευημερεί. Ο Θεός παρακαλεί τον άνθρωπο να αποβάλλει το κακό από την ψυχή του και να συμφιλιωθεί μαζί Του προτού να είναι αργά.
  Ο Παύλος διατηρεί τους ανθρώπους εις τρεις τάξεις σύμφωνα με την πρόοδο των προς τη τελειότητα του πνευματικού ανθρώπου. Αι τάξεις αυταί είναι ο φυσικός άνθρωπος ο σαρκικός άνθρωπος και ο πνευματικός άνθρωπος. Ο φυσικός άνθρωπος είναι ο Αδαμικός τοιούτος ο οποίος δεν έχει αναγεννηθεί. (Α΄ Κορινθίους β: 14 και ιε: 44). Ο Σατανάς τον νέμεται και τον παίζει στα χέρια του. ο φυσικός άνθρωπος μπορεί να είναι μορφωμένος εύγλωττος και γοητευτικός αλλά το πνευματικό περιεχόμενο της Γραφής του είναι απολύτως άγνωστο διότι δεν άνοιξαν τα μάτια του δια της αναγεννήσεως.   
..............................
17---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
  Ο σαρκικός άνθρωπος είναι ο φρονών τα της σαρκός. Ο
Παύλος χρησιμοποιεί την λέξη «σαρκικός»δια τον πιστό όστις ζει υπό το κράτος της Αδαμικής φύσεως και περιπατεί κατά σάρκα.(Ρωμαίους η:9). Είναι γνωστό ως νήπιον εν Χριστώ μη περιπατών κατά το Πνεύμα. Είναι ικανός να αντιλαμβάνεται τας Γραφικάς αληθείας αλλά μόνο υπό την απλουστέραν των μορφή. Ο Παύλος λέγει ότι οι σαρκικοί αυτοί χριστιανοί ήτο ανάγκη να τρέφονται μόνο με «γάλα» ως νήπια εν Χριστώ διότι δεν μπορούσε να τους θρέψει με «στερεά τροφή» όπως θα το έκανε προς πνευματικούς ανθρώπους. Ο πνευματικός άνθρωπος είναι εκείνος που έχει αναγεννηθεί.
  Ο τοιούτος παρέδωκε τον εαυτό του εις τον Θεό αφ’ ότου εκαθαρίσθει από πάσης αμαρτίας δια του αίματος του Αρνίου ώστε είναι πεπληρωμένος υπό του Πνεύματος και περιπατεί κατά το Πνεύμα εν πλήρη κοινωνία με τον Θεό
(Εφεσίους ε:18—20).
..............................
18---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

  Η πίστης του ανθρώπου δεν πρέπει να στηρίζεται δια της σοφίας αυτού αλλά δια της δυνάμεως του Θεού. Πολλοί θέλουν να κατευθύνουν τον Θεό το θεό αντί να παραχωρούν τους εαυτούς των ώστε να κατευθύνονται υπ’ Αυτού. Θέλουν να δείξουν τον δρόμο εις τον Θεό αντί να ακολουθήσουν με υπομονή εκεί που τους οδηγεί. Ο Ιερεμίας προσευχόταν: «Κύριε γνωρίζω ότι η οδός του ανθρώπου δεν εξαρτάται απ’ αυτού του περιπατούντος ανθρώπου δεν είναι το να κατευθύνει τα διαβήματα αυτού» (Ιερεμίας ι:23). Ο Ψαλμωδός έλεγε: «Δίδαξον με Κύριε την οδόν Σου» (Ψαλμός ιζ:11).
   Η νέα ζωή έρχεται εις τον άνθρωπο όταν αναγνωρίζει το γεγονός της δυνάμεως του Θεού εις την πνευματική ζωή όπως αναφέρεται υπό του Παύλου εις τα κεφάλαια δεύτερον και τρίτον της πρώτης προς Κορινθίους επιστολής και όταν ακόμη αναγνωρίζει ότι η κοσμική ζωή είναι ανάξια να συγκριθεί με την δύναμη που λαμβάνει όταν περιπατεί και ομιλεί με τον Θεό.
   Η επιτυχία μας εξαρτάται απ’ την ενέργεια των κρυμμένων πνευματικών δυνάμεων μέσα εις ένα ήσυχο πνεύμα που επιστηρίζεται εις τον Θεό.
  Εκείνος λέγει προς τον άνθρωπο: «Ησύχασε και γνώρισε ότι είμαι ο Θεός» και πάλι λέγει: «Κύριον τον Θεόν σου θέλεις προσκυνήσει και Αυτόν μόνο θέλεις λατρεύσει»
(Ματθαίος δ:10).
FEIS +GOOGL
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

19---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ

ΑΜΑΡΤΙΑ –ΣΑΤΑΝΑΣ-ΠΟΛΕΜΟΣ

«Η αμαρτία είναι ανομία».(Ιωάννης γ:4).»Εις τον όστις λοιπόν εξεύρει να κάμνει το καλόν και δεν κάμνει εις αυτόν αμαρτία».
(Ιάκωβος δ:17)
«Παν ότι δεν γίνεται εκ πίστεως είναι αμαρτία»
(Ρωμαίους ιδ:23)
«Η δεδομένη όμως εις τας ηδονάς ενώ ζει είναι νεκρά»
Α΄ Τιμοθέου ε:6).

  Ο Σατανάς έφερε την αμαρτία και είναι ο πατήρ του ψεύδους. Αυτός είναι που πειράζει και καταστρέφει τους ανθρώπους καθ’ όλους τους αιώνας.
  Η Γραφή τον παρουσιάζει ως τον Άρχοντα του αιώνος τούτου και τον θεό του κόσμου τούτου. Αυτός είναι ο αρχηγός μεγάλης στρατιάς δαιμονίων τα οποία ενεργούν ως απεσταλμένοι του.
(Ματθαίος ζ:22 και κε:41).
   Ο Σατανάς αναφέρεται εις την Αγία Γραφή με  διάφορα ονόματα. Ονομάζεται Εωσφόρος (Ησαϊας δ:12) Σατανάς (Αποκάλυψηςβ:9) ο άρχων της εξουσίας του αέρος
(Εφεσίους β:2) ο Διάβολος (Αποκάλυψης κ:2) ο Δράκων (Αποκάλυψης ιβ:3)Βεελζεβούλ (Ματθαίος ιβ:24) Βελίαλ
(Β΄ Κορινθίους στ:15) Αβαδδών και απολλύων (Αποκάλυψηςθ:11) Ο Θεός του κόσμου τούτου
(Β΄ Κορινθίους δ:4) ο Όφις
(Γένεσης γ:1) ο Αντίχριστος (Α΄ Ιωάννηςβ:18).
  Αντιθέτως προς όλα αυτά τα ονόματα πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει παρά μόνο ένας αληθινός Θεός ο Παντοδύναμος Θεός ο Δημιουργός του ανθρώπου και του κόσμου ολόκληρου και ότι κάθεται εις τον θρόνο Του δια παντός ως κυβερνήτης του σύμπαντος. Ο Θεός παρακαλεί τον άνθρωπο να εγκαταλείψει το δρόμο της αμαρτίας να αποστραφεί τον Σατανά και να ελευθερωθεί από την αμαρτία και τον θάνατο δια του Ιησού Χριστού του Αμνού του Θεού του αίροντος την αμαρτία του κόσμου του μόνου χορηγού της Αιωνίου Ζωής.
.................................
20---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
 Όταν ο άνθρωπος ελευθερωθεί από την δουλεία του Σατανά δια της αναγεννήσεως  το αισθάνεται και το γνωρίζει. Γνωρίζει ότι μετέβη από εκ του θανάτου εις την ζωήν και ότι έγινε δεκτός ως μέλος του σώματος του Χριστού της Εκκλησίας κατά της οποίας αι πύλαι του άδου δεν θέλουσι κατισχύσει.
  Ο Σατανάς προσπαθεί συνεχώς να δράσει εις την ζωήν των πιστών εν αντιθέσει προς την δύναμιν του Αγίου Πνεύματος.
Προσπαθεί επίσης με τον δικό του απατηλό τρόπο να κλείσει τα μάτια εκείνων που του ανήκουν ώστε να μη μπορέσουν να αντιληφθούν ότι η ζωή των είναι ανίσχυρος εάν δεν αναγεννηθούν και καθαριστούν από της αμαρτίας δια του αίματος του Ιησού Χριστού.
  Η αμαρτία γεννάται μέσα στην ψυχή του ανθρώπου την έδρα των πόθων του και την εστία του δικού του θελήματος. Η αμαρτία συλλαμβάνεται με το μάτι του αμαρτωλού που αποτελεί το παράθυρο της ανθρώπινης ψυχής. Το αποτέλεσμα της αμαρτίας εκδηλώνεται στα λόγια του ανθρώπου που αποτελούν το περίσσευμα της καρδιάς. Αργότερα η αμαρτία εκφράζεται σε όλες τις εκδηλώσεις του ανθρώπου που αποτελούν την εικόνα των σκέψεων του. Τέλος η αμαρτία κατακτά την πορεία του ανθρώπου και όλες τις ενέργειες του σώματος του εις τρόπον ώστε να προδίδετε αυτός και να είναι γνωστός ως ένας μεμολυσμένος αμαρτωλός. Ο άρχων του κόσμου τούτου ενθρονίζεται στην καρδιά του αμαρτωλού και τον καθιστά οπαδό του. ο Ιησούς Χριστός είναι ο μόνος δυνάμενος να συντρίψει την δύναμη της αμαρτίας και του Σατανά.
..............................
21---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ                                              
  Η αμαρτία στην ψυχή του ανθρώπου ομοιάζει με την σαπίλα ως ένα μήλο η οποία όχι μόνο καταστρέφει το μήλο αλλ’ εξαπλούται και εις όλα τα άλλα μήλα που είναι μαζί του και τα καταστρέφει επίσης. Τα καλά μήλα πρέπει να χωρίζονται από τα σάπια δια να διατηρηθούν καλά.
 Ο αναγεννημένος άνθρωπος δεν πρέπει να έχει συναναστροφή μετά των αμαρτωλών αλλά οφείλει να έχει μετά των χριστιανών. Ο αμαρτωλός άνθρωπος γνωρίζει το ορθόν αλλ’ είναι ανίσχυρος καθ’ εαυτόν να καταπολεμήσει το κακό. Δια να έχει δύναμη να πράττει το καλόν πρέπει να καθαρισθεί εκ της αμαρτίας δια του αίματος του Ιησού και να απομακρυνθεί από τον Σατανά με την δύναμη του Αγίου Πνεύματος.
  Ο Ιησούς Χριστός είναι ο μοναδικός Σωτήρας τον οποίο είχε ποτέ και έχει σήμερα ο Κόσμος. Αυτός μόνος δύναται να σώσει τον αμαρτωλό άνθρωπο από την αμαρτία τον Σατανά και τον θάνατο. Αυτός είναι επίσης ο μέγας ιατρός που μπορεί να θεραπεύσει εκείνους που Του εμπιστεύονται παρά το γεγονός ότι η κατάστασης των είναι δυνατόν να θεωρείται αθεράπευτος.
.........................
 22---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
  Ο Σατανάς εδημιουργήθη αρχικώς  ως «χερούβ»κεχρισμένον δια να επισκιάζει. Ο Θεός του είχε αναθέσει μεγάλη ευθύνη και
εξουσία. Ήτο ο «Άγγελος Φρουρός» του θρόνου του Θεού. Ήτο «πλήρης σοφίας και τέλειος εις κάλλος» αφ’ ης ημέρας  εκτίσθει εωσού ευρέθη αδικία εν αυτώ. Εις τον προφήτη (Ιεζεκιήλ κεφ.κη:12—19) ευρίσκομε μία ωραία καταγραφή περί αυτού.
  Η καρδιά του Σατανά υψώθη εξ’ αιτίας του κάλλους και της εξουσίας του. Ο Σατανάς έφθειρε την σοφίαν του και κατέστη υπερήφανος και αυθάδης. Είπεν εν τη καρδία του: «θέλω αναβή εις τον ουρανόν θέλω υψώσει τον θρόνον μου υπεράνω των άστρων του Θεού και θέλω καθίσει επί το όρος της συνάξεως προς τα μέρη του βορρά θέλω αναβή επί τα ύψη των νεφελών θέλω είσθαι όμοιος του Υψίστου» (Ησαϊας ιδ: 13—14). Η συναίσθησης της δυνάμεως  και εξουσίας του τον έκαμε να ματαιοδοξήσει.
  Το εγωιστικό «θέλω» εις τα χείλη του Σατανά αποτελεί την εισαγωγή της αμαρτίας εις τον κόσμο. Έτσι ώστε να οδηγηθεί και να είναι δόλιος πονηρός άγριος σκληρός και κακός και να επαναστατήσει κατά του Θεού και της βασιλείας του Θεού. Ο Σατανάς εξέπεσε από την υψηλή θέση του μέσα εις την βασιλείαν του Θεού εξ’ αιτίας της αμαρτίας του.
...............................
23---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

  Μετά την αποστασία του ο Σατανάς έκαμε την γη και τον αέρα σκηνή των ανατρεπτικών του ενεργειών. Ο Κύριος είπε προς αυτόν: «Θέλω σε καταστρέψει χερούβ επισκιάζον». (Ιεζεκιήλ κη:16).  Ο Κύριος έκαμε μιαν διαθήκην εις την οποίαν υπεσχέθη την τελική καταστροφή του Σατανά δια του Σπέρματος της γυναικός(Γένεσης γ:15). Ο Θεός γνώριζε ότι το σπέρμα αυτό θα ήταν Ο Ιησούς. Ο Ιησούς έχει ήδη νικήσει την αμαρτία και τον θάνατο δια του θανάτου και της αναστάσεως Του και επίκειται ακόμη να καταστρέψει τον Σατανά και όλους τους οπαδούς του και πάντα τα έργα του (Α΄ Ιωάννου γ:8). Ο Ιησούς Χριστός και ότε ακόμη ευρίσκετο επί της γης είχε την δύναμη να εκβάλλει δαιμόνια(Ματθαίος δ:24 και η:16) Ο Σταυρός του Γολγοθά είναι σημείο όπου η ήττα του Σατανά είναι μία διαρκείς πραγματικότης εις την ζωήν του πιστού. Η θυσία εκείνη του Χριστού καθήρεσε κάθε εξουσία του Σατανά επί του ανθρώπου και επί της γης. Έτσι ο Ιησούς Χριστός είναι νόμιμος Κύριος του κόσμου.
...............................
24---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

  Όπως ο Χριστός αντέστη εις τον Διάβολο και τον νίκησε έτσι και ο Χριστιανός πρέπει να ανθίσταται εις αυτόν δια της δυνάμεως του Αγίου Πνεύματος. «Αντισταθείτε εις τον Διάβολον και θέλει φύγει αφ’ ημών». Ο χριστιανός οφείλει να ενδυθεί την πανοπλία του Θεού δια να δυνηθεί να αντισταθεί εις τας μεθοδίας του Διαβόλου. «Διότι δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις σάρκα και αίμα αλλ’ εναντίον εις τας αρχάς και εναντίον εις τας εξουσίας». Ο Χριστιανός πρέπει να ενδυναμούται εν Κυρίω και εν τω κράτει της ισχύος Αυτού(Εφεσίους ς:10—18).Η πίστης εις τον Θεό είναι η νίκη που νικά τον κόσμον. Όταν είχε αποκαταστήσει την γη εις την αρχική της ωραιότητα και τελειότητα και είχε διακηρύξει ότι τα πάντα ήταν « καλά λίαν» ο Σατανάς έκαμε την δευτέρα κακόβουλο απόπειραν του να καταστρέψει το έργο του Θεού. Αυτό το κατόρθωσε με την εξαπάτηση της Εύας της μητρός των πάντων ζώντων. Με δόλιο τρόπο την έκαμε να αμφιβάλλει εις την αξιοπιστία του λόγου του Θεού. Από της στιγμής αυτής εισήλθε η αμαρτία εις τον κόσμο. Ο Χριστός είπε περί του Αγίου Πνεύματος ότι θα ήρχετο θα ήλεγχε τον κόσμον περί αμαρτίας περί αμαρτίας«διότι δεν πιστεύουσιν εις εμέ».
  Ο Σατανάς παρουσιάσθη αρχικώς εις την Εύαν ως Άγγελος φωτός. Παρουσιάσθη υπό μορφήν όφεως. Ο Σκόφηλδ λέγει: «Δεν πρέπει να φαντασθώμεν τον όφιν της Εδέμ ως ερπετό διότι η μορφή αυτή είναι το αποτέλεσμα της κατάρας επί του όφεως. Το δημιούργημα αυτό πρέπει να δεχθούμε ότι ήτο το ωραιότερο μέσα στην Εδέμ όπως και το φρονιμότερο».
......................................
25---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
  Η Εύα σιγά- σιγά επείσθη πρώτον να ακούσει τον Σατανά έπειτα να ίδει τον απηγορευμένον καρπόν και τέλος να λάβει εξ’ αυτού και να φάγει. Ο Παύλος λέγει: «Ο Αδάμ δεν ηπατήθη αλλ’ η γυνή απατηθείσα έγεινε παραβάτης».Κάποιος λέγει: « Η γυνή ημάρτησε επειδή αμφέβαλε εις τον λόγον του Θεού και ο Αδάμ έπεσε παρασυρθείς από την αγάπη που είχε βάλλει ο Θεός εις την καρδίαν του προς την βοηθόν που είχε δημιουργήσει ο Θεός εκ της πλευράς του». Ο πρώτος Αδάμ έπεσε εξ’ αγάπης. Ήτο ένας τύπος του δευτέρου Αδάμ όστις κατήλθε εκεί που ζούσε ο πεσμένος άνθρωπος «έγεινε σαρξ και εσκήνωσεν εν ημίν»
(Ιωάννης α: 14) εκένωσεν εαυτόν έλαβε δούλου μορφήν και ευρέθη κατά το σχήμα ως άνθρωπος(Φιλιππισίους β:7). «Διότι τον μη γνωρίσαντα αμαρτίαν έκαμεν υπέρ ημών αμαρτίαν δια να γείνωμεν ημείς δικαιοσύνη του Θεού δι’ αυτού»
(Β΄ Κορινθίους ε: 21).
.....................................

26---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

  Έτσι ο Σατανάς προκάλεσε την πτώση του ανθρώπινου γένους αλλ’ ο Θεός εν τη απείρω αγάπη Του και εν τω ελέει Του έδωκε την υπόσχεση περί μοναδικού φαρμάκου δια την αμαρτία του ανθρώπου ότι το σπέρμα της γυναικός έμελλε να συντρίψει την κεφαλήν του όφεως. Η  υπόσχεσης του Θεού περί μέλλοντος να έλθει λυτρωμού εξεπληρώθει εις το πρόσωπο του Ιησού  Χριστού. Η Θεία γραμμή εις την Π.Δ. διέρχεται από το Σηθ τον Νώε τον Αβραάμ τον Ισαάκ τον Ιακώβ τον Ιούδα και τον Δαβίδ. Από τους Πατριάρχας αυτούς  αρχίζουν πολλαί υποσχέσεις και προφητείες περί του Ιησού Χριστού αι οποίαι εξεπληρώθησαν κατά την γέννηση αυτού.
  Από την στιγμή που ο Σατανάς παρέσυρε την Εύα και  τον Αδάμ εις την πτώση ήρχισε να περιέρχεται ως λέων ωρυόμενος ζητών τίνα να καταπίη. Τέκνα του οι πονηροί και αμαρτωλοί (Ματθαίος ιγ:38 και Πράξεις γ:10) κατέχονται υπό του Διαβόλου (Λουκάς κβ:3) έχουσι τυφλωθεί από αυτόν (Β΄Κορινθίουςδ:4)έχουν εξαπατηθεί και παγιδευτεί υπ’ αυτού (Β΄ Βασιλέων κβ:21 και Α΄ Τιμοθέου γ:7). Ο Σατανάς ταράττει τους οπαδούς του(Α΄ Σαμουήλ ις:14) αυτοί πράττουσι τας επιθυμίας αυτού.(Ιωάννης η :44). Εν τέλει ούτοι θέλουσι τιμωρηθή μετ’ αυτού(Ματθαίου κε: 41). Κατά τους παρελθόντας αιώνας ακόμη δε και μέχρι σήμερον ο Σατανάς αντέδρασε και αντιδρά εις το σχέδιο του Θεού δια τον άνθρωπον. Ο Χριστός ουδέποτε υποχώρησε προ της δυνάμεως του πονηρού διότι ως μετέχων της Θεότητος εγνώριζε ότι η  δύναμης του Θεού είναι μεγαλυτέρα. Έτσι είπε εις τον Διάβολον: «Ύπαγε οπίσω μου Σατανά».
    Σήμερον ο Σατανάς και οι δαίμονες του είναι ελεύθεροι να πειράζουν και να κατακτούν εκείνους που παραδίδονται εις αυτόν. Ο Σατανάς τώρα οργανώνει τους δικούς του με τας αρχάς της βίας της απληστίας της φιλαυτίας της υπερηφάνειας και των
αμαρτωλών ηδονών και δεν παραλείπει ακόμη να ονομάζει τους δικούς του με ελκυστικά ονόματα δια να εξαπατήσει τον λαό του Θεού.
.................................

27---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ


   Τώρα πλέον είναι ενδεχόμενο εις πάσαν στιγμή να παραλάβει ο Χριστός τους δικούς του την Εκκλησία Του δια να είναι μετ’ αυτού διότι η ώρα έφθασε. Τότε ο Σατανάς  θα είναι απαλλαγμένος από το εμπόδιο του Αγίου Πνεύματος δια να επιφέρει την καταστροφή των ανθρώπων που θα μείνουν εις την γη κατά την περίοδον της μεγάλης θλίψεως.
   Κατά την περίοδον αυτήν θα λάβει χώραν πόλεμος εν τω Ουρανώ και ο Σατανάς μετά των αγγέλων του θέλει ριφθεί επί της γης υπό του αγγέλου Μιχαήλ. Τότε ο Σατανάς θα στραφεί πρώτον κατά των Ιουδαίων του εκλεκτού λαού του Θεού. αργότερα θα δώσει δύναμη εις το θηρίον. Εις το τέρμα της μεγάλης θλίψεως όταν ο Χριστός θα έλθει μετά των στρατιών του Ουρανού δια να κρίνει τα έθνη ο Σατανάς θα δεθεί και θα ριφθεί εις την άβυσσο όπου θα παραμείνει καθ’ όλην την περίοδον της χιλιετούς βασιλείας του Χριστού
   Όταν πληρωθώσι τα χίλια έτη θέλει λυθεί ο Σατανάς και θέλει συλληφθεί και ριφθεί εις την λίμνη του Πυρός του ετοιμασμένου δι’ αυτόν και τους αγγέλους του. έτσι ο Θεός θα εκπληρώσει την υπόσχεση Του και ο Σατανάς θα λάβει την δικαίαν ανταπόδοσιν και θα συντριφθεί (Ματθαίος κε:41 και αποκάλυψης κ:10).
  Συχνά προβάλλεται από πολλούς το ερώτημα: «Διατί ο Θεός επιτρέπει τον πόλεμο»; Οι άνθρωποι αυτοί δεν αντιλαμβάνονται ότι ο πόλεμος είναι μέρος του κακού που υπάρχει σήμερα εις τον κόσμο και τούτο διότι δεν μελετούν τι λέγει ο λόγος του Θεού περί της αμαρτίας. Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι άνθρωποι είναι αμαρτωλοί και ένοχοι και ότι επέτρεψαν εις την αμαρτία να εργάζεται ελευθέρως εις την ζωή τους. δεν παραδέχονται πόσο σοβαρά είναι η κατάστασης εν τη αμαρτία και ποιες είναι οι συνέπειες αυτής. Η αμαρτία είναι πόλεμος μέσα στη ζωή των ανθρώπων και αυτή τους φέρει εις τον πόλεμο με προς τους άλλους.
  Ο άνθρωπος πρέπει να παραδεχτεί ότι υπάρχει κάποια ανωμαλία εις την ζωή του. Θα έπρεπε είχε επηρεαστεί από τα αποτελέσματα του πολέμου και της καταστροφής ώστε να μισεί την αμαρτία να αναζητήσει τον λόγο της ανωμαλίας και να στραφεί προς τον θεό το δημιουργό και συντηρητή του ανθρώπου δια να φωτισθεί και να διδαχθεί από Αυτόν.
  «Εάν δε τις είναι ελλιπής σοφίας ας ζητεί παρά του Θεού του δίδοντος εις πάντας πλουσίως και μη ονειδίζοντος και θέλει δοθεί εις αυτόν»(Ιάκωβος α:5).
  Ο Θεός παιδεύει τον αμαρτωλό άνθρωπο και συχνά μεταχειρίζεται τον πόλεμο δια να διαπιστωθεί ζωηρότερο ότι η αμαρτία είναι πραγματικότης εις τον κόσμο. Όταν ένας λαός επιμένει εις την αμαρτία ο Θεός επιτρέπει την καταστροφή του. καταστρέφει ακόμη έθνη ολόκληρα. Εις την ιστορία της Γραφής μία εχθρική εισβολή ήτο συνήθως Θεία τιμωρία εναντίον ενός έθνους δια τας μεγάλας αμαρτίας του. Εις ορισμένες περιστάσεις Ο Θεός έδωκεν οδηγίας εις τον επίγειον λαό Του να μη φεισθή ουδενός εκ των εχθρών του εν τη μάχη. Εις το τέλος κάθε αμαρτία και κακό θα εξολοθρευτούν.
  Οι άνθρωποι που δεν μελετούν τον λόγο του θεού έχουν συνήθως εσφαλμένας αντιλήψεις περί Θεού. Πρεσβεύουν περί Αυτού ότι είναι μόνον Θεός αγάπης ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο Θεός αγάπης αλλά και Θεός δικαιοσύνης και Θεός οργής όπως μας βεβαιοί η ιστορία της Γραφής. Ο Θεός είναι Θεός δικαιοσύνης και ως εκ τούτου αντιτίθεται εις την αμαρτία και την αδικία. Επιθυμεί να παύσουν οι άνθρωποι ζώντες εις την οδό της αμαρτίας και να ακολουθήσουν την δικαιοσύνη.
............................... 
28---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
    Πίσω από την ακαταστασία του κόσμου ευρίσκονται πονηροί άνθρωποι και πίσω από αυτούς ευρίσκεται ο Σατανάς. Είναι γνωστό ότι οι πονηροί άνθρωποι δημιουργούν τους πολέμους δια να υπηρετήσουν τους εγωιστικούς των σκοπούς. «Διότι δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα αλλ’ εναντίον εις τας αρχάς εναντίον εις αίμα και σάρκα αλλ’ εναντίον εις τας αρχάς εναντίον εις τας εξουσίας εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις»(Εφεσίους ς:12).
  «Εις πάντα ταύτα υπερνικώμεν δια του αγαπήσαντος ημάς» (Ρωμαίους η:37). Εις τας διαφόρους περιστάσεις της ζωής οι πειρασμοί έχουν την σπουδαία αποστολή να βοηθήσουν  να αποκαταστήσουν και να στερεώσουν ημάς εις πνευματικήν ζωήν. Αι πνευματικαί συγκρούσεις μας κατά των πειρασμών αποτελούν τις εκλεκτότερες ευλογίες μας διότι μας κάμνουν να ερευνούμε τον λόγο του Θεού βαθύτερα και να εμπιστευόμεθα εις Αυτόν  περισσότερο. Οι πειρασμοί ομοιάζουν με τους ανέμους που υποχρεώνουν τα μεγάλα δένδρα των ορέων να εισχωρούν με τις ρίζες τους βαθύτερα εις την γη. Ο Σατανάς ζητεί να μας παρασύρει δια των πειρασμών πράγμα που απεργάζεται την τελειωτική του ήττα. Ο Θεός δοκιμάζει τα τέκνα Του και ο Σατανάς τα πειράζει. Ο Θεός ουδέποτε πειράζει και ο Σατανάς ουδέποτε δοκιμάζει.
  Δια του Χριστού όχι μόνον νικώμεν τους πειρασμούς και καταισχύνομε τον Σατανά τον πειραστή αλλά και αιχμαλωτίζομεν

τον εχθρόν υποτάσσομε αυτόν και αποκομίζομε πολλά λάφυρα εκ της μάχης.
   Υπερνικώμεν δια του Ιησού Χριστού.
......................................

29---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΒΔΟΜΟ
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΊΔΗΣΕΩΣ—Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ

«Και είπε Κύριος ο Θεός  Ιδού έγεινεν ο Αδάμ ως εις εξ’ ημών εις το γινώσκει το καλόν και το κακόν». (Γένεσης γ:22).

  Η Δευτέρα οικονομία είναι η οικονομία της συνειδήσεως. Εκτείνεται χρονικώς από της πτώσεως του Αδάμ μέχρι του κατακλυσμού και περιλαμβάνει μιαν περίοδον 1656 ετών. Ο ορισμός της λέξεως «συνείδησης» είναι γνώσης του καλού και του κακού. Κατά την περίοδον αυτήν η συνείδησης ήταν ο οδηγός του ανθρώπου. Δια της συνειδήσεως ο άνθρωπος κατέκρινε ή εδικαίωσεν εαυτόν( τον εαυτό του). Ο σκοπός προς τον οποίον απέβλεπε η οικονομία της συνειδήσεως ήταν να πράττει ο άνθρωπος ότι ήταν γνωστόν ως καλόν και να συγκρατεί τον εαυτόν του από του να πράττει το κακό. (Γένεσης δ:7). Αν και η συνείδησης έδιδε ικανότητα εις τον άνθρωπον να γνωρίζει και να φοβείται το κακό εν τούτοις δεν προίκισε αυτόν (εαυτό του) με την δύναμη να φυλάττει τον εαυτόν του από του να πράττει τούτο το οποίο μόνο η χάρις δύναται να πραγματοποιήσει.
   Οι απόγονοι του Αδάμ και της Εύας επολλαπλασιάσθησαν ταχέως κατά την περίοδον αυτήν. Αλλά και ταχέως διεφθάρησαν εξ’ αιτίας της ασκήσεως του κακού διότι πρώτον οι «υιοί του Θεού» ήλθον σε επιμιξία με τας «θυγατέρας των ανθρώπων» δεύτερον υπήρχε μεγάλη κακία του ανθρώπου επί της γης διότι οι σκοποί των διαλογισμών της καρδίας αυτού ήσαν μόνο κακία πάσας τας ημέρας» τρίτον η γη είχε πληρωθεί αδικίας (Γεμίσει δεν έπαιρνε άλλο) και «ήτο διεφθαρμένη διότι πάσα σαρξ είχε διαφθείρει την οδόν αυτής επί της γης» και τέταρτον οι άνθρωποι ηρνούντο να υπακούσουν εις το κήρυγμα του Νώε και να δεχθούν τας προειδοποιήσεις του περί της επερχομένης παγκοσμίου καταστροφής.
  Ο αιών της συνειδήσεως αναφέρεται εις τας Γραφάς και ως
αιών αγνοίας (Πράξεις ιζ: 30και Ρωμαίους α:20—32). Αλλ’ η άγνοια δεν αποτελεί δικαιολογία της ασκήσεως του κακού και δεν πρόκειται να απαλλάξει τον άνθρωπο από την τιμωρία.»Διότι όσοι ημάρτησαν χωρίς νόμον θέλουσι και απολεσθεί χωρίς νόμον και όσοι ημάρτησαν υπό νόμον θέλουσι κριθή δια νόμου».
(Ρωμαίους β:12 ).
  Εις το τέλος της οικονομίας της συνειδήσεως επήλθε τιμωρία δι’ όλους τους αμαρτωλούς. Εις το Διάγραμμα και εις την θέσιν Οικονομίας της συνειδήσεως περιλαμβάνονται η αιματηρά θυσία του Άβελ και η εκ των καρπών της γης θυσία του Κάϊν. Ο Κύριος επέβλεψε επί την θυσίαν του Άβελ διότι ήτο αιματηρά(Εβραίουςια:4) αλλ’ όχι και επί την θυσία του Κάϊν ήτις(Η οποία) έγινε άνευ χύσεως αίματος (Γένεσης δ:5 και Α΄ Ιωάννου γ:12). Ο Κάϊν δυσαρεστήθηκε εκ τούτου και έτσι υπό το κράτος της αμαρτίας του φόνευσε τον αδελφόν του τον Άβελ.
  Ο Σηθ εγεννήθη εις τον Αδάμ και την Εύα δια λάβει την θέση του Άβελ εις την βασιλική γραμμή ήτις(η οποία) φέρει προς τον Χριστόν δια της μεσολαβήσεως του Νώε και του Σημ ως δεικνύει η λευκή γραμμή των ονομάτων εις το διάγραμμα. Οι άνθρωποι της οικονομίας αυτής ήσαν έξοχοι αλλά και διεφθαρμένοι. Οι απόγονοι του Κάϊν εξέπεσαν και στράφηκαν κατ’ ευθεία προς την κρίσιν του κατακλυσμού.
  Κατ’ αυτήν την περίοδον έπρεπε ο Θεός να επεμβαίνει προσωπικός εις τας επιθέσεις των ανθρώπων. Μία παγκόσμιο κρίσις επέκειτο εξ’ αιτίας του κακού. Ο Νώε 120 χρόνια προ του κατακλυσμού ότι θα εξαφάνιζε τον άνθρωπο από προσώπου δι’ ενός κατακλυσμού και υπέδειξε εις αυτόν τα σχέδια κατασκευής της Κιβωτού.
 ................................................
30---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
  Ο Νώε υπάκουσε εις τον Θεό και κατασκεύασε την Κιβωτό. Ήταν ένας τύπος πλοίου το σχήμα του οποίου αντιγράφουν σήμερα οι άνθρωποι. Ο Νώε εκήρυξε εις τους ανθρώπους και τους προειδοποίησε περί της επικειμένης καταστροφής αλλ’ αυτοί δεν έδωσαν προσοχή. Ο κατακλυσμός επήλθε και ο Θεός καθάρισε την γη από τα μολύσματα. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη καταστροφή που είδε ποτέ ο κόσμος. Πάσα σαρξ ζώσα επί του προσώπου της γης πέθανε εκτός του Νώε της συζύγου του των υιών του και των συζύγων των και των ζώων που ήσαν εις την Κιβωτό. Ένας Ρώσος πρόσφυγας αεροπόρος ο Ροσκοβίσκυ διηγήθηκε ότι βρήκε το ναυάγιο της κιβωτού εις μία μικρή λίμνη επί της κορυφής του Όρους Αραράτ προ της Ρωσικής επαναστάσεως.
  Ενδείξεις περί του κατακλυσμού υπάρχουν σε διάφορες Χώρες όπως εις την Κίνα τις Ινδίες και το Μεξικό. Ο Ιησούς Χριστός ομιλεί περί του κατακλυσμού στα εδάφια (Ματθαίος κδ: 37 και Λουκά ιζ:26) Ο Παύλος τον αναφέρει εις (το Εβραίους ια:7)και ο Πέτρος μαρτυρεί περί αυτού εις τα εδάφια (Α΄ Πέτρου γ:20και Β΄ Πέτρουβ:5 και γ:3—6).
  «Καθώς έγινε εν ταις ημέραις του Νώε ούτω θέλει είσθαι  και εν ταις ημέρες του Υιού του ανθρώπου έτρωγαν έπιναν ενύμφευον ενυμφεύοντο μέχρι της ημέρας καθ’ ήν ο Νώε εισήλθεν εις την κιβωτόν και ήλθεν ο κατακλυσμός και απώλεσε άπαντας.
(Λουκάς ιζ:26—27).
  Μετά τον κατακλυσμό ο Νώε ευηρέστησεν εις τον με την προσφορά θυσία. Και τότε ο Θεός έδωκε μια διαθήκη άνευ όρων προς τον Νώε. Αυτή ήτο η Τρίτη μεγάλη διαθήκη του Θεού προς τον άνθρωπο(Γένεσης η:20 και Θ:17).
  Η διαθήκη περιελάμβανε τας εξής υποσχέσεις:
  1/. Ο Θεός δεν θα κατηράτο πλέον την γη εξ’ αιτίας του ανθρώπου ουδέ θα επάτασε πλέον πάντα ζώντα. 
  2/. Ο Νώε και οι απόγονοι του θα ηυξάνοντο και θα επληθύνοντο και θα εγέμιζαν την γη.
  3/. Θα ασκούσανε κυριαρχία όπως πρώτα επί πάσαν την ζωική δημιουργία.
  4/. Ηδύναντο να προσθέσουν το κρέας εις την μέχρι τότε φυσική δίαιτα των εφόσον ήθελον χύσει το αίμα του ζώου επί της γης.
  5/. Εδόθη ο νόμος της προσωπικής τιμωρίας δια τους χύνοντας αίμα ανθρώπων.
  6/. Η γη δεν θα καταστρεφόταν ποτέ πλέον δια κατακλυσμού. Το σημείο της διαθήκης αυτής ήταν το τόξο εν τη νεφέλη.
    Προ του κατακλυσμού υπήρξεν ένας άνθρωπος όστις είχε κοινωνία μετά του Θεού ο Ενώχ. Ο άνθρωπος αυτός μετετέθη εις τους ουρανούς δια να ιδεί θάνατο.
Ο Ενώχ είναι τύπος της Εκκλησίας του Χριστού η οποία λόγω της σχέσεως της με τον Χριστό θα μετατεθεί προ της περιόδου της μεγάλης θλίψεως.(Α΄ Θεσσαλονικείς α:10και Γένεσης ε: 24 και Β΄ Θεσσαλονικείς α:7). Η μέθοδος του Ενώχ
σημειούται επί του διαγράμματος εις την περίοδον της οικονομίας της συνειδήσεως με το βέλος που κατευθύνεται προς τα άνω. Ο Νώε διεφυλάχθη κατά τη διάρκεια του κατακλυσμού λόγω υπακοής του εις τον Θεό. αποτελεί  των τύπων των Εβραίων οι οποίοι θα διέλθουν την μεγάλη θλίψι. Η κιβωτός σημειούται επί του διαγράμματος εις το τέρμα της οικονομίας της συνειδήσεως. Υπό την κιβωτόν διαγράφεται ο κατακλυσμός και’ ον οι άνθρωποι της οικονομίας της συνειδήσεως εξωλοθρεύθησαν. Τα πτώματα των ανθρώπων αυτών ετάφηκαν εις ένα υγρό τάφο ενώ οι ψυχές των απήλθαν εις τόπον προορισμένο δια τους αποθνήσκοντας εν τη αμαρτία. Η οικονομία της συνειδήσεως ετερματίσθη με αποτυχία του ανθρώπου.
               «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

31---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΓΔΟΟ

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
                            Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ

«Και είπεν ο Θεός προς τον Νώε και προς τους υιούς αυτού μετ’ αυτού λέγων. Και εγώ ιδού στήνω την διαθήκην μου προς εσάς και προς το σπέρμα σας ύστερον από σας».(Γένεσης θ:8—9).

  Η Τρίτη οικονομία είναι η περίοδος της ανθρώπινης κυβερνήσεως. Ο Νώε και οι τρεις υιοί του ο Χαμ –Σημ και Ιάφεθ μετά των γυναικών αυτών ήσαν οι μόνοι άνθρωποι που απέμειναν δια να αρχίσουν ένα νέο πολιτισμό. Αφού πέρασε ο κατακλυσμός ο Νώε προσέφερε θυσία η οποία ευαρέστησε εις το Θεό όστις έκαμε διαθήκη με τον Νώε ως αναφέρεται εις το προηγούμενο κεφάλαιο. Ο Νώε τότε ήταν 600 ετών και άνω και ο Σημ ο νεότερος υιός του ήταν 98 ετών.
  Ο Θεός έδωκεν εις τον Νώε και τους υιούς του μιαν εξαγνισμένη γη επί της οποίας θα ζήσουν και μεγάλη εξουσία δια να κυβερνούν. Η υποχρέωσης των ήταν να την κυβερνούν δια τον Θεό. έτσι και πάλι υπό την ανθρώπινη κυβέρνηση η σχέσης του ανθρώπου προς τον Θεό τον Δημιουργό του ετέθη υπό δοκιμασία.
Η οικονομία διήρκεσε 427 χρόνια και τερμάτισε και πάλι με την αποτυχία του ανθρώπου.
  Ο Θεός δια της διαθήκης Του προς τον Νώε παρήγγειλε εις αυτούς να αυξάνονται και να πληθύνονται και να γεμίσωσι την γη αλλ’ αυτοί ηρνήθησαν να υπακούσουν. Αντί να γεμίσουν την γη προτίμησαν να μείνουν σε μια περιορισμένη έκταση έμειναν όλοι μαζί εις την πεδιάδα Σεναάρ όπου το έδαφος ήταν πλούσιο και μιλούσαν μια γλώσσα. Και εκεί επιχείρησαν να γίνουν ανεξάρτητοι από τον Θεό.
  Οι υποσχέσεις του Κυρίου προς τους υιούς του Νώε ήταν κατηγορηματικές. Τους είχε αποκαλύψει ότι οι απόγονοι του Χαμ θα ήταν κατώτερος και υπόδουλος λαός(Γένεσης θ:24—25). Η γενεά του Σημ θα είχε μια ιδιαίτερη σχέση με το Θεό. κατά συνέπειαν όλες οι Θείες αποκαλύψεις θα δίδονταν μέσω της γενεάς του Σημ. Οι άγιοι προφήται κατάγονταν από την γενεά αυτήν. Ο Χριστός ήλθε κατά σάρκα από τη γενιά του Σημ
(Γένεσης θ:26—27). Ο Θεός εξ’ άλλου είπε ότι θέλει πλατύνει τον Ιάφεθ δηλαδή τα έθνη τα οποία θα ανέπτυσσαν την ανθρώπινη κοινωνία τις επιστήμες και τις τέχνες(Γένεσης θ:27).
  Κατά την οικονομία της ανθρώπινης κυβερνήσεως οι άνθρωποι ζήτησαν να αποκτήσουν όνομα για τον εαυτό τους και να λησμονήσουν τις εντολές του Θεού. Και είπαν προς αλλήλους
« Έλθετε ας οικοδομήσομε εις εαυτούς πόλιν και πύργον του οποίου η κορυφή να φθάνει εως του ουρανού και ας αποκτήσωμεν εις εαυτούς όνομα μήπως διασπαρώμεν επί προσώπου πάσης της γης (Γένεσης ια:4). Λησμόνησαν τις υποσχέσεις του Θεού και επιχείρησαν να προφυλαχθούν εναντίον ενός άλλου κατακλυσμού.
 ......................................................
32---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

   Ως αποτέλεσμα της οικονομίας της ανθρώπινης κυβερνήσεως προέκυψε η απόφασης του Θεού να επέμβει προσωπικός και να ασκήσει κρίσιν η κοινή γλώσσα υπέστη σύγχυση της γενιάς εκείνης.
  Το πλείστον του κόσμου εξετράπη εις την λατρεία των ειδώλων.
  Εν τούτοις αι διαθήκαι προς τον Αδάμ και τον Νώε εξακολούθησαν να ισχύουν προς τον Εθνικό κόσμο μετά την επελθούσαν διασπορά.
  Η ιστορία της Βαβέλ που σημαίνει σύγχυση παραλλίζεται προς την κατ’ όνομα Εκκλησία η οποία φρονεί τα του κόσμου και η οποία έμελλε να καταλήξει εις τον δι’ ανθρώπων ενοποιηθέντα Παπισμό και εις τις πολυάριθμες αιρέσεις του Προτεσταντισμού. Η Βαβέλ συμβολίζει την Βαβυλώνα.
   Κατόπιν τούτου η οικονομία της ανθρώπινης Κυβερνήσεως σημείωσε αποτυχία και τερματίστηκε με την σύγχυση των γλωσσών και τον διασκορπισμό. Επί διαγράμματος αναφέρονται οι υιοί του Ιάφεθ του Σημ και του Χαμ. Ο Πύργος της Βαβέλ βρίσκεται εις το τέρμα της χρονικής αυτής περιόδου.
   Η ακολουθούσα περίοδος είναι η οικονομία της Επαγγελίας.
................................................
1—3--2018
33---
ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΑΤΟ
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ—Η ΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ
                 Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ—ΤΟ ΠΑΣΧΑ
 
«Ο δε Κύριος είπε προς τον Άβραμ έξελθε εκ της γης σου και εκ της συγγενείας σου και εκ του οίκου του πατρός σου και εις την γην τη οποίαν θέλω σοι δείξει και θέλω μεγαλύνει το όνομα σου και θέλω μεγαλύνει το όνομα σου και θέλεις είσθαι εις ευλογίαν και θέλω ευλογήσει τους ευλογούντας σε και τους καταρωμένους σε θέλω καταρασθή και θέλουσιν ευλογηθεί εν σοι πάσαι αι φυλαί της γης. Και υπήγεν ο Άβραμ καθώς είπε προς αυτόν ο Κύριος.
(Γένεσης ιβ:1—4).
  Η Τετάρτη οικονομία είναι η περίοδος της Επαγγελίας. Διήρκεσε 430 έτη και εκτείνεται από το τέρμα της οικονομίας της ανθρώπινης Κυβερνήσεως εως της Οικονομίας του Νόμου. Προ της οικονομίας της επαγγελίας οι άνθρωποι ζούσαν επί της γης ως ένα Έθνος με μια γλώσσα αλλά μετά την πυργοποιία της Βαβέλ ο Θεός έκρινε σκόπιμο να διαιρέσει τους ανθρώπους εις διάφορα έθνη με διάφορες γλώσσες διότι παράκουσαν εις Αυτόν και λάτρευαν τα είδωλα(Δευτερονόμιο λβ:8).
Η διαίρεσης αυτή των ανθρώπων υπό του Θεού αποτέλεσε την αφετηρία της καταγωγής των εθνών.
   Εις το διάγραμμα και εις την περίοδο της ανθρώπινης κυβερνήσεως σημειούνται τα  ονόματα των διαφόρων υιών του Χαμ Σηθ και Ιάφεθ υιών του Νώε. Έπειτα από τον πύργο Βαβέλ σημειούνται επίσης τα ονόματα των εθνών που δόθηκαν παρά του Θεού ως κληρονομιά εις τους απογόνους του Χαμ Σημ και Ιάφεθ.
    Μετά την διαίρεση των εθνών ο Θεός κάλεσε τον Άβραμ εκ της οικογενείας του Θάρα που έμενε εις την Ούρ των Χαλδαίων να γίνει αρχηγός ενός Έθνους. Ο Θεός θέλησε να χρησιμοποιήσει ένα νέο και εκλεκτό λαό μέσα στα σχέδια Του δια το μέλλον. Ο Θεός έκανε διαθήκη προς τον Άβραμ η οποία αυτή σημειούται εις την βάση του  διαγράμματος και προηγείται των Παγκοσμίων βασιλειών ή Αυτοκρατοριών.
   Ο Άβραμ βγήκε εκ της γης των Πατέρων του  όπως παρήγγειλε εις αυτόν ο Θεός δια να υπάγει εις την γη που του υποσχέθηκε Εκείνος ως κληρονομιά.
   Ο λαός του θα επληθύνετο και θα αποτελούσε ένα χωριστό τον εκλεκτό Λαό του Θεού. Ο Άβραμ μετονομάσθηκε αργότερα σε Αβραάμ. Η προς τούτον διαθήκη του Θεού επιβεβαιόθη  και πάλι ότι δοκιμάσθηκε η πίστης του δια της προσφοράς του Ισαάκ(Γένεσης κβ:15—18).Η διαθήκη του Θεού προς τον Αβραάμ μετατράπηκε τότε σε διαθήκη αιώνιον και ήταν διαθήκη χωρίς όριο και πλήρης χάρητος.
  Η επαγγελία του θεού επαναλήφθηκε προς τον Ισαάκ υιό του Αβραάμ (Γένεσης κς:24) και αργότερα προς τον Ιακώβ υιό του Ισαάκ(Γένεσης κη:1—5). Οι απόγονοι του Αβραάμ έγιναν με τέτοιο τρόπο οι κληρονόμοι της επαγγελίας και έπρεπε να διαμένουν εις την χώρα τους για να απολαύσουν τις ευλογίας της υποσχέσεως του Θεού. Μέχρι σήμερα ουδέποτε αξίωσαν να επανακτήσουν ολόκληρη την γη της επαγγελίας. Η υπόσχεσης όμως του Θεού θα εκπληρωθεί.
....................................................... 
34---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
   Ο Ιακώβ ευλόγησε τον Ιωσήφ τον επιφανέστερο από τους δώδεκα υιούς του. Το όνομα του Ιακώβ μετατράπηκε σε Ισραήλ το οποίο σημαίνει Ισχύς του Θεού. Ο Ιωσήφ εφέρθει εις την Αίγυπτο όπου αφού δοκιμάσθηκε η ακεραιότης του δόθηκε
μεγάλη δύναμης και εξουσία. Ο Ιακώβ και ολόκληρος η οικογένεια του κατέβηκε στην Αίγυπτο εξ’ αιτίας της μεγάλης πείνας εις την γη τους. Ο Ιωσήφ χρησιμοποιήθηκε τότε  υπό του Θεού προς ευλογία των υιών Ισραήλ στη Αίγυπτο όπου αυτοί αυξήθηκαν καταπληκτικά. Μετά τον θάνατο του Ιωσήφ και με την πάροδο των ετών οι υιοί Ισραήλ καταπιέστηκαν κατά υπερβολή στην Αίγυπτο όπου έχασαν μεν τις ευλογίες με το να κατέβουν εκεί αλλά δεν έχασαν και την προς αυτούς διαθήκη του Θεού.
   όταν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου ο Μωϋσής ο οποίος είχε οδηγηθεί με την χάριν του Θεού να περάσει τεσσαράκοντα έτη προπαρασκευής εις την γη αυτή αναδείχθηκε υπό του Θεού ως  ο ελευθερωτής των υιών Ισραήλ εκ της Αιγύπτου.
   Ο Θεός οδήγησε αποφασιστικά τον Μωϋσή προς τον σκοπό αυτό και με την οδηγία του Θεού καθιέρωσε έτσι την εορτή του Πάσχα. Το αίμα του αρνίου ερραντίσθη επί της θύρας κάθε οικίας έτσι ώστε τα πρωτότοκα των οικογενειών των Ισραηλιτών να ελευθερωθούν από τον Άγγελο εξολοθρευτή που θα περνούσε από κάθε οικογένεια.  Έκτοτε εις την Ιουδαϊκή ιστορία το Πάσχα εορτάζεται κάθε έτος ως επίσημος εορτή αναμνήσεως.
   Με τη δύναμη του Θεού οι υιοί Ισραήλ βγήκαν από την Αίγυπτο. Η οικονομία της επαγγελίας τερματίστηκε όταν ο Ισραήλ αντάλλαξε την χάριν με τον Νόμο εις το όρος Σινά. Η οικονομία αυτή ως μέσον δοκιμασίας του λαού ήταν αποκλειστικά Ισραηλιτική. 
   Επί του διαγράμματος και κάτωθεν της οικονομίας σημειώνετε η εμφάνισης των διαφόρων μεγάλων κοσμοκρατοριών  της Βαβυλώνας της Αιγύπτου της Ασσυρίας της Ελλάδας και της Ρώμης. Το σημείο τούτο διαγράφει την σχέση των κοσμοκρατοριών τούτων αλλήλας( μία προς άλλης) ως προς τον εκλεκτόν λαός του  Θεού τους Ιουδαίους.  Αυτού του έθνους του οποίου η γραμμή της προόδου βρίσκεται επί κεφαλής του διαγράμματος καθ΄ ορισμένο χρονικό διάστημα είναι το κυρίαρχο έθνος κατά το διάστημα τούτο και η κυριαρχία του ασκείτο επί του Λαού Ισραήλ. Όταν ο ισραηλιτικός λαός ήταν στην Αίγυπτο κυριαρχείτο υπ’ αυτής. Όταν η Βαβυλών ασκούσε την κοσμοκρατορία της ο λαός του Ιούδα φέρθηκε αιχμάλωτος εκεί. Και η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ήταν κυρίαρχος  καθ’ ον χρόνων έζησε ο Χριστός επί της γης.
   Δια να εννοήσει κανείς την εξέλιξη των εθνών πρέπει να αναγνώσει την Αγία Γραφή προσεκτικά. Η Γραφή είναι το μόνο βιβλίο που μας φέρει εις ορθά συμπεράσματα επί του όλου ζητήματος.
  Η διαθήκη του Θεού προς τον Αβραάμ τον Ισαάκ και τον Ιακώβ συνεχίζεται ως μία αιώνιος διαθήκη.
................................................
34---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ
                            Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

  «Και κατέβη ο Κύριος επί του όρος Σινά εις την κορυφήν του όρους και εκάλεσε Κύριος τον Μωϋσήν επί της κορυφής του όρους και ανέβει ο Μωϋσής».(Έξοδος ιθ:20).

 Η Πέμπτη οικονομία είναι η περίοδος του Νόμου. Η περίοδος αυτή είναι η αναγκαία διέξοδος έπειτα από την αποτυχία των προηγούμενων οικονομιών κατά των οποίων επέτρεψε ο Θεός όπως να αυτό-κυβερνούνται οι άνθρωποι.
    Κατά την οικονομία του Νόμου αποφάσισε ο Θεός να κυβερνά ο ίδιος τον εκλεκτό λαό Του δια των αντιπροσώπων Του.
    Ο Νόμος δόθηκε στον Μωϋσή εκ μέρους του Θεού επί του όρους Σινά.
    Ήταν ένας Νόμος ηθικός κοινωνικός και λειτουργικός και περιελάμβανε ένα ορατό σχέδιο και τρόπον λατρείας.
Η δια του Μωϋσέως διαθήκη αποτελείτο από τρία μέρη. Τις εντολές οι οποίες περιείχαν το άγιο θέλημα του θεού και ήταν διακονία καταδίκης και θανάτου δια των άνθρωπο.
(Έξοδος κ:1—26).
    Οι διατάξεις οι οποίες ασχολούνταν με την κοινωνική ζωή του Ισραήλ και καθόριζαν τις σχέσεις μεταξύ κυρίων και δούλων τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και τιμωρούσαν τα αδικήματα εναντίον άλλων ή τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εν γένει
(Έξοδος κα:1—23). Τέλος το τελετουργικό μέρος του Νόμου ρύθμιζε την θρησκευτική ζωή του λαού. Είς το πρόσωπο του Αρχιερέως ο Ισραηλίτης είχε ένα αντιπρόσωπο του προς τον Θεό και δια των θυσιών αποκτούσε ένα προσωρινό «κάλυμμα» δια της αμαρτίας του εν αναμονή του Σταυρού (Έξοδος κδ:12—31 και Εβραίους ε:1—3και Ρωμαίουςγ:25—26).
   Ο νόμος δόθηκε σε τρία διαδοχικά τμήματα.  Το πρώτο τμήμα δόθηκε προφορικώς ως αναφέρεται εις την (έξοδο κ:1—17). Ο προφορικός Νόμος δεν προέβλεπε ιερατείο ούτε θυσία σε περίπτωση πτώσεως. Δι ’ αυτού (του προφορικού) είχαν δοθεί γενικές οδηγίες δια την κατάκτηση της γης Χαναάν. Το δεύτερον τμήμα του Νόμου δόθηκε εις τον Μωϋσή όταν προσκλήθηκε επί του όρους Σινά για να λάβει τις λίθινες πλάκες. Εκεί έλαβε οδηγίες σε σχέση με την σκηνή του μαρτυρίου την ιεροσύνη και τις θυσίες(Έξοδος κε:31).
   Ενώ βρίσκονταν ακόμα στο όρος ο λαός που οδηγείτο από τον Ααρών παραβήκε την πρώτη εκ των δέκα εντολών και ο Μωϋσής κατερχόμενος από του όρους συνέτριψε τις λίθινες πλάκες του Νόμου.  
   Το τρίτο τμήμα του Νόμου δόθηκε στον Μωϋσή όταν κλήθηκε εκ νέου εις το όρος όπου του παραδόθηκαν νέες πλάκες του Νόμου.
35---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
    Επί του διαγράμματος και εις την θέση της οικονομίας του Νόμου απεικονίζονται οι πλάκες η σκηνή του Μαρτυρίου ο Νόμος η εικών του Ναβουχοδονόσωρ ως ερμηνεύτηκε υπό του Δανιήλ κατά Θείαν αποκάλυψη ο Αστήρ που σημαίνει την εκ παρθένου γέννηση του Χριστού η περίοδος της ζωής του Χριστού. Εις την γραμμή που απεικονίζει την ιστορία του Ισραήλ σημειούται η έξοδος από την Αίγυπτο η διαίρεσης του βασιλείου η διασπορά των δέκα φυλών του Ισραήλ η αιχμαλωσία στην Βαβυλώνα και η επάνοδος των δύο φυλών του Ιούδα εις την Παλαιστίνη.
   Η οικονομία του Νόμου ονομάζεται και οικονομία των Προφητών. Ήταν η περίοδος κατά την οποία οι προφήται προφήτευσαν περί των ερχομένων γεγονότων. Τετρακόσια χρόνια διέρρευσαν μεταξύ της εποχής που η φωνή των προφητών της περιόδου αυτής σίγησε και της εποχής κατά την οποία ακούστηκε η φωνή του Ιωάννου του βαπτιστού  ο οποίος ηγέρθη περί το τέλος της περιόδου και εβόησε εις την έρημο «Ετοιμάσατε την οδόν του Κυρίου».
   Τερματιζόμενης της περιόδου αυτής ήλθε ο Μεσσίας Χριστός  όχι για να καταλύσει τον νόμο αλλά να τον εκπληρώσει δια της προσκλήσεως των ανθρώπων εις το να υπηρετήσουν τον Ζώντα Θεό.
   Κατά το τέλος της περιόδου αυτής οι Ιουδαίοι ιερείς και άρχοντες του Λαού είχαν τόσο πολύ απορροφηθή από το γράμμα του νόμου και τις τυπικές ιεροτελεστίες ώστε αγνόησαν τις προφητείες που αφορούσαν τον αναμενόμενο λυτρωτή. Και έτσι απέρριψαν αυτόν τον νόμιμο Βασιλέα των. Ο Θεός δοκίμασε τον εκλεκτό Του λαό καθ’ όλην την περίοδο. Η  οικονομία του Νόμου εξετείνετο από της εξόδου προς το όρος Σινά μέχρι του Σταυρού του Γολγοθά και την οικονομία της Χάριτος ή αλλιώς η οικονομία της εκκλησίας.
                 «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

36---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
\ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΔΕΚΑΤΟ

                  Ο ΙΟΥΔΑΊΚΟΣ  ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

  «Την ημέραν εκείνην έκαμε διαθήκην ο Κύριος προς τον Άβραμ λέγων. Εις το σπέρμα σου έδωσα την γην ταύτην από του ποταμού της Αιγύπτου έως του ποταμού του μεγάλου Ευφράτου».(Γένεσης ιε:18).

  Προ της κλήσεως του Άβραμ δεν υπήρχε διάκρισης Ιουδαίων και Εθνικών. Ο εκλεκτός λαός του Θεού του οποίου ο Άβραμ εκλήθη να ηγηθεί δια να είναι νέον έθνος ονομάσθηκε αρχικώς με το όνομα Εβραίοι. Ως Ιουδαίοι ονομάστηκαν μετά την εμφάνιση του Ιούδα. οι λαοί όλων των άλλων εθνών ήσαν γνωστοί υπό ονομασία Έθνη. Έτσι κατά την εποχή εκείνη υπήρχαν επί της γης και υπήρξαν από της διαιρέσεως των εθνών και εξής δύο χωριστές διακρίσεις ανθρώπων οι Ιουδαίοι και τα Έθνη.
   Η Π.Δ. ασχολείται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου με την εξέλιξη του Ιουδαϊκού λαού και με την σχέση αυτού προς τα έθνη αφ’ ενός
και προς τον Θεό αφ’ ετέρου. Εκτός αυτών δόθηκε υπόσχεσης παρά του Χριστού ότι θα υφίστατο και μία άλλη τάξης ανθρώπων γνωστή υπό  το όνομα Εκκλησία και αποτελούμενη εξ’ Ιουδαίων και Εθνικών (Ματθαίος ις:18).
  Οι Χριστιανοί είναι οι αποτελούντες μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού δια της πίστεως εις τον Θεό και εις τον Υιό Του τον Ιησού Χριστό.
  Οι Χριστιανοί ανεγεννήθησαν και μετέβησαν εκ του θανάτου εις την ζωή.
   Τόσο οι Ιουδαίοι όσο και οι Εθνικοί πιστοί έχουν βαπτιστεί σε ένα Πνεύμα ως Χριστιανοί δια να μετέχουν του σώματος του Χριστού το οποίο ονομάζεται Εκκλησία του Ιησού Χριστού
(Α΄ Κορινθίους ιβ: 13 και εν συγκρίσει προς τις
Πράξεις β:1—3,41—47 και Εφεσίους α: 22—23). Εις την Χριστιανική  Εκκλησία η διάκρισης σε Ιουδαίους και Εθνικούς δεν υφίσταται. Έτσι τώρα έχουμε τρεις τάξεις ανθρώπων του Ιουδαίους τα Έθνη και την Εκκλησία (Εφεσίους β:14—18).
  Επί του διαγράμματος παρουσιάζεται ο Ιουδαϊκός λαός διατηρούμενος εν μέσω όλων των άλλων εθνών. Η Ιουδαϊκή φυλή υφίσταται από 4.000 περίπου ετών. Κατά  την μακράν αυτή περίοδο είχαν πολλές εκδηλώσεις της Παρουσίας του Θεού. κανένα άλλο έθνος δεν γέννησε τόσο μεγάλους άνδρες όπως τον Μωϋσή τον Ιωσήφ τον Ηλία τον Ελισσαιέ τον Δαβίδ τον Ησαϊα τον Ιερεμία τον Ιεζεκιήλ τον Δανιήλ τον Παύλο και πολλούς άλλους.
 ......................................................
37---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
    Η Ιουδαϊκή φυλή ανεδείχθη υπό του Θεού δια να διδάξει την αλήθεια ότι υπάρχει μόνον Ένας Θεός να γράψει και να διαφυλάξει τας Αγίας Γραφάς.(Ρωμαίους γ:1—2) να φέρει εις τον κόσμο Σωτήρα όστις είναι ο Ιησούς Χριστός και να δείξει εις τον κόσμο την σωτηρία από της ηθικής καταπτώσεως.
  Επί του διαγράμματος  η διαθήκη του Θεού προς τον Άβραμ.
  Οι απόγονοι του Άβραμ σημειούνται δια της κεντρικής γραμμής επί του διαγράμματος. Οι Ισραηλίτες βγαίνοντας από την Αίγυπτο περι-πλανηθήκανε μέσα στην έρημο και τότε ο Θεός 
Έδωκε διαθήκη δια του Μωϋσέως την λεγόμενη Μωσαϊκή Διαθήκη. Έτσι δια του Μωϋσέως δόθηκε ο Νόμος προς τον Λαό και κατασκευάστηκε η σκηνή του Μαρτυρίου. Έπειτα από 40 ετών περιπλάνηση στην έρημο εισήλθαν εις την γη της Επαγγελίας και οικοδόμησανa τον Ναό. Στην αρχή κυβερνούνταν από τους Κριτές και έπειτα από Βασιλείς επί των οποίων διαιρέθηκαν σε δύο βασίλεια.
   Εις τον βασιλέα Δαβίδ έδωκε ο Θεός την υπόσχεση ότι ο θρόνος του ουδέποτε θα κατέλυε λέγων: « θέλει στερεωθεί ο οίκος σου και η βασιλεία σου έμπροσθεν σου έως αιώνος ο θρόνος σου θέλει είσθαι στερεωμένος εις τον αιώνα» (Β΄ Σαμουήλ ζ: 16).
  Όπως φαίνεται εις το διάγραμμα αι δέκα φυλαί του βασιλείου του Ισραήλ φέρθηκαν αιχμάλωτοι Εις την Ασσυρία το 721 π.χ. και έγιναν ένας περιπλανώμενος λαός. Οι δύο άλλες φυλές του Ιούδα και του Βενιαμίν φέρθηκαν αργότερα αιχμάλωτοι και αυτοί στην Βαβυλώνα από τον Ναβουχοδονόσωρ ο οποίος κατέστρεψε τον Ιουδαϊκό Ναό.
   Ο Δανιήλ ένας από τους αιχμαλώτους της Βαβυλώνας αναδείχτηκε εκεί ως προφήτης του Θεού και ερμήνευσε το όνειρο της εικόνας του Ναβουχοδονόσωρ ως επίσης ερμήνευσε και την επί του τοίχου γινομένη άνευ χειρός γραφή κατά του Βαλτάσαρ ακόμη δε και τις δικές του οράσεις.
   Η φυλή του Ιούδα μετά την αιχμαλωσία στην Βαβυλώνα επί 70 χρόνιαεπανήλθε στην Παλαιστίνη και ανοικοδόμησε τον Ναό και την Ιερουσαλήμ εν μέσω συνεχών ανωμαλιών. Κατά  το έτος 63 π.χ. οι Ιουδαίοι υποδουλώθηκαν στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία η οποία κυβερνούσε την Παλαιστίνη και κατά τον χρόνο της γεννήσεως του Χριστού.
  Οι Ιουδαίοι απέρριψαν τον Ιησού Χριστό τον Μεσσία και τον Σταύρωσαν. Το γεγονός αυτό υπήρξε η αιτία της διασποράς αυτών εις τα Έθνη χωρίς να έχουν πλέον πατρίδα και τούτο συνέβη όταν ο Τίτος κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ κατά το 70 μ.Χ. και διασκόρπισε τις δύο φυλές του Ιούδα.
 ............................................................
38---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

  Έκτοτε ο Ισραήλ κατέχεται από τύφλωση και θα την διατηρήσει «έως ου εισέλθει το πλήρωμα των Εθνών».
 
Πολλές προφητείες αναφέρονται στα βιβλία των προφητών εν
σχέση με την επιστροφή των Ιουδαίων εις την Παλαιστίνη. Οι φυλές του Ισραήλ και του Ιούδα θα επιστρέψουν εκεί στην αρχαία πατρίδα τους όπως σημειώνεται εις το διάγραμμα. Το γεγονός αυτό αναφέρεται εις την προφητική όραση των «ξηρών οστών» Του (Ιεζεκιήλ ΄ζ:11) και εις την όραση των δύο ράβδων οι οποίες ενώθηκαν προεικονίζοντας έτσι την ένωση ολόκληρου του οίκου του Ισραήλ. Οι Ιουδαίοι θα επανέλθουν εις την Παλαιστίνη εν απιστία και εκεί θα επιστρέψουν αργότερα εις τον Θεό.»Και θέλω δώσει εις εσάς καρδίαν νέαν και πνεύμα νέον θέλω εμβάλλει εν υμίν και αποσπάσας την λιθίνην καρδίαν από της σαρκός σας θέλω δώσει εις εσάς καρδίαν σαρκίνην. Και θέλω εμβάλλει εν υμίν το Πνεύμα μου  και σας κάμει να περιπατείτε εν τοις διατάγμασι μου και να φυλάττετε τας κρίσεις μου και να εκτελείτε αυτάς. Και θέλετε κατοικήσει εν τη γη την οποία έδωκα εις τους πατέρας σας και θέλετε είσθαι  λαός μου και εγώ θέλω είσθαι Θεός σας»(Ιεζεκιήλ λς:26—28).
   Ο Θεός έδωσε εις τον Ισραήλ δια του Μωϋσέως την Διαθήκη περί της Παλαιστίνης ως αναφέρεται στο (Δευτερονόμιο λ: 1—10) και η διαθήκη αυτή θα εκτελεστή μετά την επάνοδο του λαού
Τούτου εις την Παλαιστίνη και την επιστροφή τους στον Θεό.
  Τα αντικείμενα της Διαθήκης αυτής θα είναι η αποδοχή του τετελεσμένου έργου του Χριστού εκ μέρους του Ισραήλ και η μέλλουσα αποκατάστασης αυτού.
   Προ της επιστροφής των Ιουδαίων προς τον Θεό και ενώ θα βρίσκονται εις την Παλαιστίνη θα υποστούν την κρίσιν της Μεγάλης Θλίψεως. Ο Θεός θα αποβάλει τους αποστάτες εκ μέσου του λαού και οι παραβάτες του Νόμου του Θεού δεν θα εισέλθουν εις την γην( Ιεζεκιήλ κ:34—38). Η κρίσης αυτή ονομάζεται εις την Γραφή «ο καιρός της στενοχωρίας του Ιακώβ».
Όταν ο αντίχριστος θα στήσει την εικόνα του Θηρίου οι Ιουδαίοι φεύγοντας από τον διωγμό θα καταφύγουν στις χώρες της Ερήμου πέραν του Ιορδάνου τον Εδώμ τον Μωάβ και τον Αμών
(Αποκάλυψης ιγ: 14—15).
  Τελικώς οι Ιουδαίοι θα αποβλέψουν εις τον Χριστό τον οποίο εξεκέντησαν θα Τον αποδεχτούν ως Μεσσία τους και το Ιουδαϊκό έθνος θα αναζήσει και πάλι.
   Κατά την Βασιλεία του Χριστού οι Ιουδαίοι θα νέμονται (απολαμβάνουν)  την χώρα τους θα ανοικοδομήσουν τον Ναό και θα επαναληφθούν οι θυσίες. Τότε τα Έθνη—Πρόβατα της γης θέλουσι ευλογηθεί δια του Ισραήλ και πολλοί θα λέγουν προς τους Ιουδαίους «Θέλομεν υπάγει με σας διότι ηκούσαμεν ότι ο Θεός είναι μες σας(Ζαχαρίας η:20—23). Εξ’ αντιθέτου ο Χριστός θα πει προς τα έθνη –Ερίφια «Υπάγετε απ’ εμού οι κατηραμένοι εις το πυρ το αιώνιο» (Ματθαίος κε:41)
   Ο Χριστός θα είναι τότε Βασιλεύς επί της γης κυβερνών από του Θρόνου του πατρός Αυτού Δαβίδ και η Εκκλησία Του θα βασιλεύσει μετ’ αυτού.
   Κατά την περίοδο αυτή ο Σατανάς θα έχει ριφθεί εις την άβυσσο ώστε να μη πλανά τα Έθνη και τα στρατεύματα αυτού θα καταναλωθούν υπό του πυρός το οποίο θα πέσει επάνω τους απ’ τον Ουρανό. «Και είδον άγγελον…και επίασε τον δράκοντα τον όφι τον αρχαίο όστις είναι διάβολος και Σατανάς και έδεσεν αυτόν χίλια έτη. Και έρριψεν αυτόν εις την άβυσσον και έκλεισεν αυτόν και εσφράγισεν επάνω αυτού δια να μη πλανήσει τα έθνη πλέον εωσού πληρωθώσι τα χίλια έτη»(Αποκάλυψης κ:1—3).
   Ότε νέα τάξης θα προκύψει εκ της δοκιμασίας δια του πυρός και θα εγκατασταθούν νέοι  ουρανοί και νέα γη επί της οποίας θα εκτελείται το θέλημα του Θεού.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
 39---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΌ ΣΧΈΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

  Οι Ιουδαίοι αγαπούν την Παλαιστίνη την γη της Επαγγελίας. Από το 70 μ.Χ.που καταστράφηκε η Ιερουσαλήμ η χώρα αυτή είναι εγκαταλελειμμένη και η ερημωμένη. Τώρα άρχισε να αναθάλλει(ξανανθίζει) και πρόκειται «Να ανθίσει ως ρόδο».
   Η Παλαιστίνη είναι η καρδιά και το κέντρο του κόσμου και αποτελεί ένα συνεκτικό(κατάλληλο) κόμβον μεταξύ τριών μεγάλων ηπείρων. Κατέχει μία στρατηγική γεωγραφική θέση επί της γης και είναι μήλον της Έριδος μεταξύ των εθνών. Προ του πρώτου Παγκοσμίου πολέμου η Παλαιστίνη κατείχετο υπό των Τούρκων επί πολλά χρόνια. Κατά το 1917 η Ιερουσαλήμ καταλήφθηκε υπό του στρατηγού Άλεμπυ ο οποίος εκ της μελέτης της Αγίας Γραφής γνώριζε την σημασία της εκπορθήσεως της πόλεως. Προτού μπει μέσα εις την Ιερουσαλήμ ο Στρατηγός κατέβηκε από το άλογο του απεκαλύφθει(ξεσκέπασε το κεφάλι του –αποκαλύπτομαι –θεωρώ κάποιον κατά πολύ ανώτερο μου)—απεκαλύφθει και μπήκε στην πόλη ασκεπής. Κανείς πυροβολισμός δεν ερρίφθει διότι οι Τούρκοι δεν τόλμησαν να πυροβολήσουν κατά του στρατηγού του οποίου το όνομα έμοιαζε με την λέξιν Αλλάχ που σημαίνει εις την γλώσσα τους «Θεός».
   Η χώρα γύρω από την Ιερουσαλήμ είναι τόσο πλούσια ώστε είναι δυνατόν να γίνουν στο έδαφος της μέχρι πέντε θερισμοί σε ένα χρόνο. Έτσι η γεωργία αναπτύσσεται εις την Παλαιστίνη πολύ γρήγορα. Μετά την κατάληψη της Ιερουσαλήμ έγιναν έρευνες για την εξακρίβωση της συνθέσεως των υδάτων της Νεκράς Θάλασσας. Εξακριβώθηκε λοιπόν ότι τα ύδατα αυτά είναι πλούσια σε αξιόλογα και χρήσιμα χημικά στοιχεία τα οποία είναι δυνατόν να εξαχθούν εκ των υδάτων δια της εξατμίσεως. Εξακριβώθηκε επίσης ότι ο Θεός προέβλεψε ώστε οι όχθες της Νεκράς θάλασσας να είναι εξ’ αργίλου και να είναι δυνατόν να κατασκευαστούν μεγάλες δεξαμενές σε διάφορα επίπεδα. Οι   δεξαμενές αυτές συνέχονται (επικοινωνούν) μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο ώστε όταν αντλείται το νερό εις την πρώτη εξ αυτών και δια της μεγάλης θερμότητας του ήλιου γίνεται εξάτμισης αυτού(νερού) τότε τα βαρύτερα στοιχεία που προέρχονται στο νερό να παραμείνουν στον πυθμένα της δεξαμενής το δε υπόλοιπο νερό μπορεί να διοχετευθεί εις την αμέσως κατώτερη αργιλώδη δεξαμενή όπου επακολουθεί η ίδια διαδικασία δια τα ελαφρότερα στερεά στοιχεία χάρις εις την συνεχή εξάτμιση του ύδατος μέσα σε αυτές τις δεξαμενές.
   Επί αιώνες αυτά τα πολύτιμα στοιχεία παρασύρονται από την περιοχή από τις βροχές και των ρυάκων αποτίθενται μέσα στην Νεκρά Θάλασσα.
   Υπολογίζονται ότι μέσα σ’ αυτήν υπάρχουν χημικές ουσίες
όπως το χλώριο το βρώμιο η ποτάσα το κάλιο και άλλης αξίας  1200 μέχρι 1300δισεκατομμυρίων δολαρίων. Υπολογίζεται επίσης ότι υπάρχουν εκεί ποσότητες βρωμίου 260 εκατομμυρίων δολαρίων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ιατρικούς σκοπούς και έχει ήδη εξαχθεί ποτάσα αξίας 70 δισεκατομμυρίων
Δολαρίων. Ολόκληρα πλοία έχουν φορτωθεί με ποτάσα από την νεκρά Θάλασσα η οποία μεταφέρθηκε στην Αμερική.
   Ο Θεός προέβλεψε ώστε να υπάρχουν εκεί αυτά τα χημικά στοιχεία προς χρήσιν σε ώρα ανάγκης και προς εκπλήρωση των σχεδίων Του στο μέλλον. Η Χάϊφα ο μεγάλος λιμένας επί της Μεσογείου έχει ανακαινισθεί. Εκεί φορτώνονται συνεχώς πλοία δια να μεταφέρουν πετρέλαια σε άλλες χώρες. Δια την μεταφορά του πετρελαίου από την Βαγδάτη στην Χάϊφα κατασκευάσθηκε ένας αγωγός 600 μιλίων. Εις την Παλαιστίνη παρήχθησαν και φορτώθηκαν εκ του λιμένος της Χάϊφας μέσα σε ένα έτος 60.000 τόνοι ποτάσας.
............................................................... 
40--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
   Η μοναδική πηγή της μεγάλης Βρετανίας με ποτάσα και βρώμιο είναι η Νεκρά Θάλασσα. Έχουν καταστρωθεί σχέδια έγερση εις την Παλαιστίνη 125 νέων εργοστασίων προς παραγωγή χημικών προϊόντων και υφασμάτων. Η καλλιέργεια της ελιάς έχει αυξηθεί κατά το έν τρίτον μέσα σε δύο έτη. Η κτηνοτροφία και η γεωργία αναπτύσσονται τώρα σε μεγαλύτερη κλίμακα. Στο Ιορδάνη ποταμό έχει αναγερθεί ένα φράγμα δια την παραγωγή ηλεκτρικής δυνάμεως προς χρήση της βιομηχανίας και προς φωτισμό. Το έργο αυτό δύναται να συγκριθεί επιτυχώς με εκείνα των καταρρακτών του Νιαγάρα.  Έχουν επίσης συγχρονισμένες πόλεις όπως το Τέλ –Αβίβ με συ σύγχρονες τράπεζες και ξενοδοχεία. Η Τέλ—Αβίβ έχει πληθυσμό 100.000 ανθρώπων οι τοποθεσίες δε επί των οποίων έχουν κτισθεί αυτές οι πόλεις ήταν έρημοι και άγονοι πριν λίγα ακόμα χρόνια. Εξ’ άλλου επί του όρους σκοπός έχει αναγερθεί ένα Ιουδαϊκό Πανεπιστήμιο.
  Έπειτα από όλα αυτά δεν είναι παράδοξο ότι αυτή η γη της Επαγγελίας που περικλείει τόσο πλούτο και χρήσιμα ορυκτά αποτελεί το μήλο της έριδος μεταξύ πολλών εθνών.
   Εις τις πεδιάδες Ιεζραέλ έχουν διεξαχθεί πολλές μάχες για την κατοχή της χώρα αυτής και πρόκειται να λάβει χώραν εκεί μία άλλη μεγάλη μάχη η μάχη του Αρμαγεδδών. Τότε ο Ιησούς Χριστός θα θέσει τέρμα εις τους πολέμους διότι θα κατέλθει να κρίνει τα έθνη και να εγκαταστήσει την βασιλεία Του επί της γης. Ειρήνη και αφθονία των πάντων χαρακτηρίζουν την βασιλεία αυτή και τα έθνη—Πρόβατα θα ευημερήσουν και θα ευλογηθούν
   Οι Ιουδαίοι  είναι το βαρόμετρο του μέλλοντος. Ήδη βρίσκονται εις την Παλαιστίνη 425.000 Ιουδαίοι. Το Ιουδαϊκό περίπτερο εις την Παγκόσμιο έκθεση της Νέας Υόρκης είχε μεγάλη σπουδαιότητα διότι παρουσίασε την παραγωγή και τα σχέδια αναπτύξεως της Παλαιστίνης. Πολλοί Ιουδαίοι της Αμερικής αγοράζουν γη και μετέχουν σε βιομηχανίες της Παλαιστίνης. Πράγματι η συκή εκβλαστάνει.
  Πολλοί μεταξύ των Ιουδαίων έχουν ήδη εις τον Χριστό και έχουν αποδεχθεί Αυτόν ως Μεσσία τους. μεγάλο έργο έχει γίνει στην Αμερική μεταξύ των Ιουδαίων των οποίων τα μάτια άνοιξαν προς το φως.        Τώρα ενθυμούνται εκείνα που είπε ο Χριστός όταν ήταν επάνω στη γη. «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή». Το συμπέρασμα όλων αυτών είναι ότι ο οίκος Ιακώβ θα απολαύσει πράγματι την κληρονομιά του.
   Ας προσέξουμε τώρα από κοντά τους όρους υπό τους οποίους οι Ιουδαίοι θα εισέλθουν εις την γη της Επαγγελίας ως διαγράφονται εις τη Διαθήκη του Θεού περί της Παλαιστίνης.
   Οι Ιουδαίοι ουδέποτε μέχρι σήμερα κατέκτησαν την γη της Παλαιστίνης σύμφωνα προς αιώνιον διαθήκην προς τον Αβραάμ ούτε είχαν ποτέ υπό την κατοχή τους ολόκληρη τη χώρα. (Δευτερονόμιο κθ: και λ: ). Εν τούτοις η διαθήκη αυτή θα εκπληρωθεί. Η σχετική με την Παλαιστίνη διαθήκη περιλαμβάνει επτά θέματα.
  1/. Την διασπορά λόγω παρακοής.(Δευτερονόμιο λ:1)
  2/. Την μέλλουσα επιστροφή του Ισραήλ προς τον Θεό  ενώ θα
        βρίσκονται στην διασπορά.(Δευτ. λ.2)
  3/. Την επιστροφή του Κυρίου (Δευτ. λ3)
  4/. Την αποκατάσταση στην γη τους(Εδάφ.5).
  5/. Την επιστροφή του Ισραήλ εν τω συνόλω του ως Έθνος
        (εδάφ..6).
  6/. Την κρίση κατά των εχθρών αυτού(εδάφιο 7).
  7/. Την εθνική ευημερία του Ισραήλ (εδάφιο 9)
..................................................................
 41--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ  ΔΩΔΕΚΑΤΟ

 ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΑΙ ΚΑΙ ΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΙ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

  «Και έχομεν βεβαιότερον  τον προφητικόν λόγον εις τον οποίον κάμνετε καλά να προσέχητε ως εις λύχνον φέγγοντα εν σκοτεινώ τόπω εωσού έλθη η αυγή της ημέρας και ο φωσφόρος ανατείλη εν ταις καρδίαις υμών τούτο πρώτον εξεύροντες ότι ουδεμία προφητεία της Γραφής γίνεται εξ’ ιδίας του προφητεύοντος διασαφήσεως. Διότι δεν ήλθε ποτέ προφητεία  εκ θελήματος ανθρώπου αλλ’ υπό του Πνεύματος του Αγίου κινούμενοι ελάλησαν οι άγιοι άνθρωποι του Θεού».(Β΄ Πέτρου α:19—21).
 «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

  Εις τους πιστούς που ζουν σήμερα αρμόζει να εξετάζουν τα συμβαίνοντα εις τον κόσμο υπό το φως των προφητειών της Βίβλου και να διαβλέπουν εξ’ αυτών τας μέλλουσας εξελίξεις.  
Έπειτα από την γνώσι της σωτηρίας θα έπρεπε να ακολουθεί η γνώσης του προφητικού σχεδίου του Θεού περί των χρόνων εις τους οποίους ζούμε. Προφήτης λέγεται εκείνος ο οποίος εκφέρει αγγελία που αποκαλύφθηκε σε αυτόν από του Θεού είτε περί καθηκόντων πρακτικής ζωής είτε περί γεγονότων του μέλλοντος. Εις την εκδοθείσαν υπό του Σκόφηλδ Αγία Γραφή αναφέρεται ένας κατάλογος πολλών προφητειών της Βίβλου οι οποίες εκπληρώθηκαν.
  Η περίοδος των προφητών καλύπτει ένα χρονικό διάστημα 500 περίπου ετών. Οι προφήται της περιόδου αυτής είναι οι εξής:
  1/. Προφήται προ της αιχμαλωσίας: Αβδιού (887π.χ.) Ιωνάς (862 π.χ.) Ιωήλ(800 π.χ.) Αμώς (787 π.χ.) Ωσηέ (785π.χ.) Ησαϊας (760—698 π.χ.) Μιχαίας (750—710 π.χ.)

Ναούμ (713 π.χ.) Σοφονίας (630 π.χ.) Ιερεμίας (629—588 π.χ.) Αββακούμ (626 π.χ.) 
  2/. Προφήται της αιχμαλωσίας: Δανιήλ (607—534 ) Ιεζεκιήλ
(565—574 π.χ.)
  3/. Προφήται μετά την αιχμαλωσία: Αγγαίος (520 π.χ.) Ζαχαρίας (520—518 π.χ.).
   Δια την εξακρίβωση της σημασίας εκάστου κατ’ ιδίαν μέρους της Αγίας Γραφής πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν ο κεντρικός σκοπός των προφητειών (Β΄ Πέτρου α:20). Τα βασικά κεφάλαια που μας οδηγούν να μελετούμε τις προφητείες σαν ένα σύνολο είναι τα: (Δευτερονόμιο 28—29—και 30 εκ των Ψαλμών 2ος  και του Δανιήλ τα 2και 7)
  Η κλεις (το κλειδί) η οποία αποσφραγίζει την σημασία των προφητειών πρόρρησης=(που ειπώθηκε προηγουμένως ή παλιότερα) περί των δύο ελεύσεων του Μεσσία κατά την πρώτη δια να πάθει εν ταπεινώσει (σε ταπείνωση) και κατά την δεύτερη δια να βασιλεύσει εν δόξη (σε δόξα).                                        
   Ο διάβολος μισεί τους προφήτες διότι δεν θέλει να μάθει ο κόσμος ότι αυτός και τα έργα του πρόκειται να καταστραφούν υπό του Χριστού. Μισεί την Γραφή μισεί τους Χριστιανούς και μισεί επίσης τον Χριστό. Το γεγονός ότι εξ όλων των προφητειών της Βίβλου ουδεμία έμεινε ανεκπλήρωτος εν τω καιρώ της αποτελεί σαφή απόδειξη περί της αληθείας της Αγίας Γραφής.
  Κάθε χριστιανός δικαιούται να πιστεύει ότι όλες αφορούν το παρόν και το μέλλον προφητείες θα εκπληρωθούν με τον ίδιο τρόπο όταν έρθει η ώρα τους διότι η Γραφή είναι Λόγος Αλήθειας.
   Ο Δανιήλ ο προφήτης του Θεού κατά την αιχμαλωσία της Βαβυλώνας λέγει: «Και εγώ άκουσα αλλά δεν εννόησα τότε είπον Κύριε μου ποίον το τέλος τούτων; Και είπε ύπαγε Δανιήλ διότι είναι κεκλεισμένοι και εφραγισμένοι έως του εσχάτου καιρού»
(Δανιήλ ιβ:8—9).
   Είναι βέβαιον ότι ζούμε στις έσχατες ημέρες διότι το Άγιο Πνεύμα ανοίγει τους οφθαλμούς των Χριστιανών δια να ιδούν την σημασία των προφητειών. Υπάρχουν χιλιάδες Χριστιανοί οι οποίοι δεν εκπλήττονται από την όλην στροφή την φοβερή των γεγονότων
Αντί να κλονίζεται η πίστη τους βλέπουν  ότι προφητείες της Γραφής εκπληρώνονται προ των οφθαλμών τους.
    Οι πιστοί αυτοί ενδιαφέρονται έτσι περισσότερο στην μελέτη του Λόγου του Θεού και είναι δραστηριότεροι εις το έργο τους διότι αυξάνει η ελπίδα τους καθόσον βλέπουν την ημέρα προσεγγίζουσαν και «προσμένουν την μακαρία ελπίδα και επιφάνεια της δόξης του Μεγάλου Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού» (Τίτος β:13). Η θεραπεία δια το παγκόσμιο χάος της σήμερον βρίσκεται εις την προσωπική επάνοδο του Ιησού Χριστού.
42--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
   Ο κόσμος και η κοσμική Εκκλησία που δεν ακολουθούν τον Θεό δεν μπορούσαν να εννοήσουν τα παράδοξα γεγονότα περί των οποίων διαβάζουν στις εφημερίδες και τα περιοδικά και ακούν στο ραδιόφωνα και στους δρόμους. Είναι τόσο πολυάσχολοι ώστε δεν βρίσκουν τον χρόνο να διαβάζουν τον προφητικό λόγο του Θεού στις Γραφές. Οι συνετοί όμως εννοούν τον και διδάσκουν σύμφωνα προς αυτόν.
  Οι προφητείες βρίσκουν τον τρόπο  να μεταφέρονται στην ιστορία χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο τυφλός κόσμος. Αλλά γι’ αυτούς που ερευνούν την Γραφή παρέχεται αιφνίδιο φως και κατανόησης επί ορισμένων προφητειών αυτής.
   Ενώ τα γεγονότα αυτά εκτυλίσσονται η κατά γράμμα ακριβής εκπλήρωσης τους παρέχει φως εις τους ερευνητές του Λόγου του Θεού. Και έτσι οι μελετώντες την Γραφή μπορούν να μεγαλύνουν τον Θεό διότι τους δίδεται κατανόησης των γεγονότων του παρόντος και του μέλλοντος εις το φως του Προφητικού Λόγου.
    «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ
                           ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ

«Και η Ιερουσαλήμ θέλει είσθαι πατουμένη υπό των Εθνών εωσού εκπληρωθώσιν οι καιροί των εθνών»Λουκάς κα:24)

  Ο όρος «Έθνη» περιλαμβάνει όλα τα έθνη της γης εκτός των Εβραίων.
  Ως εκ τούτου όλος ο κόσμος διαιρείται σε δύο τάξεις—τους Εβραίους ή Ισραηλίτες και τα Έθνη. Οι «καιροί των Εθνών» είναι η χρονική περίοδος η οποία άρχισε το 606 π.χ. όταν η παγκόσμιος εξουσία περιήλθε στα χέρια του Ναβουχοδονόσωρ βασιλέως της Βαβυλώνας κατ’ επιταγή  του Θεού (Ιερεμίας κζ:1—21). Και όταν ο Ναβουχοδονόσωρ εισέβαλε εις την Παλαιστίνη και έφερε τους Ιουδαίους αιχμάλωτους εις την Βαβυλώνα κατέστρεψε δε συγχρόνως τον Ιουδαϊκό Ναό της Ιερουσαλήμ. Η αιχμαλωσία αυτή των Ιουδαίων υπήρξε το αποτέλεσμα της παρακοής των εις τας εντολάς του Θεού και της στροφής των προς την ειδωλολατρία. Οι καιροί των Εθνών θα εξακολουθήσουν μέχρι της Αποκαλύψεως του Ιησού Χριστού.
  Υπάρχει διαφορά μεταξύ της περιόδου που ονομάζεται «Καιροί των Εθνών» και του όρου «Πλήρωμα των Εθνών»
  Το πλήρωμα των εθνών αναφέρεται εις την ολοκλήρωση της ομάδας εκείνης των ανθρώπων απ’ τα έθνη οι οποίοι απαρτίζουν την Εκκλησία του Χριστού. Η περίοδος αυτή της Εκκλησίας άρχισε κατά την Πεντηκοστή και θα εξακολουθήσει μέχρι την αρπαγή της.(της Εκκλησίας).  Ο Παύλος λέγει «τύφλωσης κατά μέρος έγινε εις τον Ισραήλ εωσού εισέλθει το πλήρωμα των Εθνών»(Ρωμαίους ια:25).
  Κατά τα τελευταία έτη ελάχιστος αριθμός των Εβραίων έχουν
πιστέψει εις τον Χριστό μέχρις ότου μετά την Αρπαγή κατάλοιπο ένα μέρος εκ του συνόλου του Ισραήλ θα επιστρέψει εις τον Κύριο και Μεσσία και θα μαρτυρήσει περί Αυτού. (Ρωμαίους ια:4—5 και Αποκάλυψης ζ:3—8).
  «Το πλήρωμα των Εθνών»αποτελεί την ολοκλήρωση των σκοπών του Θεού καλούντος εκ μέσου των εθνών ένα λαό δια να ανήκει εις τον Χριστό—την Εκκλησία.
 .........................................................................................
43--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
   Κατά την διάρκεια αιχμαλωσία της Βαβυλώνας άκμασαν δύο προφήτες ο Ιεζεκιήλ και ο Δανιήλ οι οποίοι έγραψαν δια την ιστορία του Εθνικού κόσμου μεταξύ των οποίων κυριότερος είναι ο Δανιήλ.
   Ο Δανιήλ επέβη μέγας προφήτης διότι μέσα στην καρδιά του
αποφάσισε να μη εκκλίνη από του Θεού και ο Θεός τον χρησιμοποίησε. Ενώ βρισκόταν σε ξένη γη δεν ντρεπόταν ή φοβόταν να ομολογεί τον Θεό και εμπιστεύεται εις Αυτόν. Δεν έκαμε συμβιβασμούς με τον Διάβολο και αυτό είναι το μυστικό κάθε καρποφόρου ζωής. Ο Θεός κυβερνά τις σκέψεις των αγίων Του που ομοιάζουν προς τον Δανιήλ.
  Ο Δανιήλ έγινε τοιουτοτρόπως ο ακόλουθος Βασιλέων έλαβε μεγάλη εξουσία στην Βαβυλώνα και αναγνωρίσθηκε ως ο πρώτος των σοφών. Και παράλληλα μίλησε με αγγέλους και ο Θεός  τον ικάνωσε να ερμηνεύσει το όραμα της εικόνας του Ναβουχοδονόσωρ όπως και τις δικές του οράσεις το σύνολο των οποίων δίδει την προφητική εικόνα της εξελίξεως των Εθνών και «Των καιρών των εθνών».
   Η εικόνα του δεύτερου κεφαλαίου του Δανιήλ αναφέρεται εις το διάγραμμα ευθύς μετά την αιχμαλωσία στη Βαβυλώνα. Το όνειρο του Ναβουχοδονόσωρ και οι οράσεις του Δανιήλ στο έβδομο κεφάλαιο έχουν παρόμοια ερμηνεία. Η εικόνα του ονείρου συνίστατο από τέσσερα διάφορα μέταλλα τα οποία αντιπροσωπεύουν τέσσερις κοσμοκρατορίες. Κάθε μέταλλο που διαδέχεται το προηγούμενο ήταν μεν κατώτερης αξίας παρουσίαζε όμως μεγαλύτερη δύναμη. Τα τέσσερα ζώα των οράσεων του Δανιήλ τα οποία ανέβαιναν από την Θάλασσα αντιπροσώπευαν τις ίδιες κοσμοκρατορίες της εικόνας.
  Η βαβυλωνιακή βασιλεία παρουσιάζεται στην εικόνα με την
χρυσή κεφαλή και εις την όραση του Δανιήλ με το θηρίο που ήταν όμοιο με λέοντα και είχε πτέρυγας αετού.
  Η Μηδοπερσική βασιλεία παρουσιάζεται εις την εικόνα με το στήθος και τους βραχίονες αυτής εξ’ αργύρου και εις την όραση του Δανιήλ με το θηρίο που ήταν όμοιο με άρκτο και σηκώθηκε κατά το ένα πλάγιο (την Περσία εννοεί) και είχε τρεις πλευρές στο στόμα αυτού μεταξύ των οδόντων αυτού.(Το θηρίο= εννοεί την Μηδοπερσική βασιλεία).
  Η Ελληνική αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου παρουσιάζεται στην εικόνα με την κοιλιά αυτής και τους μηρούς αυτής εκ του χαλκού και εις την όραση του Δανιήλ με θηρίο όμοιο με πάρδαλη έχοντας τα νότα του τέσσερις πτέρυγας και τέσσερις κεφαλές που αντιπροσωπεύουν την εις τέσσερα κράτη διαίρεση της βασιλείας αυτής.
   Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία παρουσιάζεται στην εικόνα με τις κνήμες εκ σιδήρου και τα πόδια αυτής μεν εκ σιδήρου μέρος δε εκ πηλού και εις την όραση του Δανιήλ με ένα θηρίο τρομερό και καταπληκτικό και ισχυρό σφόδρα(=( ορμητικός βίαιος εξαιρετικά ισχυρός )και είχε μεγάλους οδόντας κατέτριβε και κατασυνέτριβε και καταπατούσε το υπόλοιπο με τους πόδας αυτού και αυτό ήταν διαφορετικό πάντων των θηρίων των προ αυτού και είχε δέκα κέρατα.
   Η ιστορία των Εθνών μόλις είχε περάσει την περίοδο των κνημών της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας όταν αυτή καταστράφηκε. Η ιστορία της αυτοκρατορίας αυτής δεν έφθασε στην περίοδο των ποδών και των δέκα δακτύλων της εικόνας του ονείρου του Ναβουχοδονόσωρ. Οι δέκα δάκτυλοι των οποίων μέρος ήταν εκ σιδήρου και μέρος εκ πηλού αντιπροσώπευαν την περίοδο των δέκα βασιλείων της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας υπό την τελική μορφή τα οποία μέλλουν να συντριφθούν υπό του αποκοπέντος «λίθου άνευ χειρών». «εθεώρεις εωσού απεκόπη λίθος άνευ χειρών και χτύπησε την εικόνα επί τους πόδας αυτής τους εκ σιδήρου και πηλού και κατασύντριψε αυτούς». Τότε ο σίδηρος ο πηλός ο χαλκός ο άργυρος και ο χρυσός κατασυντρίφτηκαν μαζί και έγιναν ως λεπτό άχυρο αλωνιού θερινού. Και ο άνεμος σήκωσε αυτά και κανένας τόπος δε βρέθηκε γι αυτούς ο δε λίθος αυτός που χτύπησε την εικόνα έγινε όρος μεγάλο και γέμισε όλη την γη». Ο Ιησούς Χριστός είναι ο «Λίθος» όστις απεκόπη άνευ χειρών και ο οποίος θα έλθει πάλι και θα εκπληρώσει την προφητεία αυτήν.
 ................................................. 
44--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
    Ως εκ τούτου η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία η οποία κατεστράφη πρόκειται να αναβιώσει και πάλι δια να εκπληρωθεί η προφητεία της εικόνας του ονείρου του Ναβουχοδονόσωρ και να τερματιστούν οι καιροί των Εθνών. Έτσι λέγουν ο Δανιήλ και ο Ιωάννης εις την Αποκάλυψη του. οι Αυτοκρατορίες σηκώνονται και πέφτουν κατ’ επιταγήν του Θεού και κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να μεταβάλει το σχέδιο του θεού εν σχέση με τους «Καιρούς των Εθνών» όπως αναφέρεται προφητικώς εις

την αγία Γραφή.
  Εκείνος που μελετά τις Γραφές πρέπει να παρακολουθήσει τις σχετικές παραπομπές που αναφέρονται εις τον Δανιήλ και εις την αποκάλυψη περί ιστορίας των Εθνών όπως αυτή αποκαλύπτεται εις την εικόνα του Ναβουχοδονόσωρ στις οράσεις του Δανιήλ και εις την Αποκάλυψη του Ιωάννου.
Έτσι αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τις προφητείες της Γραφής οι οποίες μας μιλούν περί του τέρματος της περιόδου των καιρών των Εθνών.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

«Διότι τόσον ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον ώστε έδωκε τον Υιόν αυτού τον Μονογενή δια να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν αλλά να έχει ζωήν αιώνιον. Επειδή δεν απέστειλεν ο Θεός τον Υιόν αυτού εις τον κόσμον δια να κρίνει τον κόσμον αλλά δια να σωθή  κόσμος δι’ αυτού».(Ιωάννης γ:16—17).
                «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

  «Εάν ομολογήσεις δια του στόματος σου τον Κύριο Ιησού και πιστεύσεις εν τη καρδία σου ότι ο Θεός ανέστησεν αυτόν εκ νεκρών θέλεις σωθεί».(Ρωμαίους ι:9).
                «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
   Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Μονογενής Υιός του θεού. γεννήθηκε εκ Πνεύματος Αγίου υπό της Παρθένου Μαρίας εις την Βηθλεέμ της Ιουδαίας. Είναι το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος.
    Επί του διαγράμματος η γέννησης του Χριστού εικονίζεται δι’ ενός αστέρος και η σταύρωσης Του δι’ ενός σταυρού. Μετά τον σταυρό ακολουθούν η ανάστασης και η ανάληψης Του. Ο Ιησούς Χριστός ήτο απ’ αρχής. Επί τη γης έζησε περίπου 33 έτη. Τώρα ζει εις τα δεξιά του Θεού και εις όλη την αιωνιότητα. Όταν ο Ιησούς ήταν επί της γης είχε κοινωνία μετά του Θεού διότι ήταν Άγιος.
Η κοινωνία εκείνη ήταν το υπόδειγμα κοινωνίας την οποία ζητεί ο Θεός από τον άνθρωπο. Όταν ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο του έδωκε ικανότητα ώστε να έχει κοινωνία μαζί Του. Δυστυχώς  ο άνθρωπος υποχώρησε στον πειρασμό αμάρτησε και είχε πλέον ανάγκη Σωτήρος ο οποίος θα τον επανάφερε εις την κοινωνία μετά του Θεού με την υψηλή αποστολή να γίνει Σωτήρας του ανθρώπου να ελευθερώσει αυτόν από τα δεσμά της αμαρτίας και να τον επαναφέρει προς τον Θεό. Ο Χριστός ήλθε εις την γη για να λυτρώσει τον χαμένο κόσμο εκ του θανάτου και να χαρίσει την αιώνιο ζωή. Δια να εκπληρώσει την αποστολή Του έδωκε την ζωή Αυτού επί του Σταυρού ως Αμνός του Θεού ο αίρων την=(να ανακαλέσει-να υποβαστάξει-να αφαιρέσει- αυτό έκανε ο Χριστός) αμαρτία του κόσμου. Σταυρώθηκε πέθανε τάφηκε.
   Την Τρίτη ημέρα ανέστη εκ νεκρών νικώντας δια του θανάτου Του τον θάνατο. Μετά την Ανάσταση ου εθεάθη επί της γης υπό της Μαρίας της Μαγδαληνής και των μαθητών Του.
   Συνανεστράφη και συνομίλησε μαζί τους επί 40 ημέρες μετά την ανάσταση Του κατόπιν δε ανελήφθη εις τους Ουρανούς όπου τώρα κάθεται εις τα δεξιά του Θεού. Βρίσκεται εκεί ως ο Αρχιερεύς ημών «κατά την τάξη Μελχισεδέκ»(Εβραίους ς:20). Η έκφρασης αυτή «κατά την τάξη» αναφέρεται εις το βασιλικό αξίωμα και εις το αμετάθετο της Ιεροσύνης του Χριστού εις τον αιώνα (Εβραίους  ζ: 23—24 και Γένεσης ιδ: 18). Τώρα ο Χριστός μεσιτεύει υπέρ ημών των τέκνων του Θεού. Επειδή Αυτός ζει θέλομε ζήσει και εμείς διότι σωθήκαμε με το αίμα Του και ανήκουμε εις Αυτόν. Ο Χριστός θα έλθει και πάλι να κρίνει ζώντας και νεκρούς.
  Ο τυφλός κόσμος ουδέποτε θα μπορέσει να βγει από το σκότος παρά μόνο όταν ανοίξει τα μάτια του προς την αληθινή έννοια της αποστολής και της δυνάμεως του Ιησού Χριστού και μετανοήσει εκ των πονηρών αυτού οδών αποδεχόμενος Αυτόν ως Λυτρωτή και Σωτήρα του. ο Χριστός είναι ο μόνος δυνάμενος να λυτρώσει τον χαμένο κόσμο από τον θάνατο και να δώσει την ζωή.
 ........................................................
45--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

   Αυτό είναι το Ευαγγέλιο οι καλές αγγελίες της Γραφής.
   Η Παλαιά Διαθήκη περιλαμβάνει πολλές κατηγορηματικές προφητείες που αφορούν την γέννηση την ζωή την διακονία τον θάνατο την ανάσταση την ανάληψη και την υπερύψωση του Χριστού. Πολλές από τις Προφητείες αυτές εκπληρώθηκαν όπως αναφέρεται εις την Καινή Διαθήκη. «Και αρχίσας από του Μωϋσέως και πάντων των προφητών διηρμήνευεν εις αυτούς τα περί των γεγραμμένα εν πάσαις ταις Γραφαίς»(Λουκάς κδ: 27).
  Αναφέρουμε εδώ μερικές από αυτές τις προφητείες της Π.Δ. και την εκπλήρωση τους εις την Κ.Δ.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ======================= ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ
Σπέρμα γυναικός—Γένεσης γ:15==========Γαλάτας δ:4
Σπέρμα Αβραάμ—Γένεσης ιζ: 7+κβ:18=====Γαλάτας γ:16
Σπέρμα Δαβίδ—Ψαλμός ρλβ:11=========Πρ.ιγ:23+Ρωμ.α:3
Γέννησης εκ Παρθένου—Ης.ζ:14===========Λουκ.α:35
Γέννησης εν Βηθλεέμ Μιχ.ε:2==============Ματθ.β:1
Η δημόσια διακονία Του—Ησα.ξα:1—2======Λουκ.δ:16—21 
Έναρξης αυτής εις Γαλιλαία—Ησα.θ:1—2====Ματθ.δ:12—16
Η είσοδος Του εις Ιεροσόλυμα—Ζαχ.θ:9======Ματθ.κα:1—5
Ο ζήλος Του—Ψαλμός  ξθ:9===============Ιωαν.β:13—17
Απερρίφθη υπό των αδελφών Του ψαλ.ξθ:8===Ιωαν.11—12+ζ:5
Επροδόθη υπό φίλου—Ψαλμ.μα:9==========Ιωαν.γ:18—21
Επωλήθη αντί τριάκοντα αργύρια Ζαχ.ια:12===Ματθ.κς:15
Η σιωπή Του ενώ κατηγορείτο—Ησα.νγ:7===Ματθ.κζ:12—14
Επτύσθη και εμαστιγώθη—Ησα.ν:6====Μαρκ.ιδ:65+Ιωαν.ιθ:1
Ο χιτών Του ετέθη εις κλήρον—ψαλμ.κβ:18=====Ματθ.κζ:35
Ο εξιλαστήριος θάνατος Του—Ησα.νγ:12========Ματθ.κ28
Η σαρξ Του δεν είδε διαφθορά—Ψαλ.ις:10—11===Πραξ.β:31
Η ανάστασή Του—Ψαλμ.ις:10—11 =========Πραξ.Β:32
Η ανάληψης Του—Ψαλμ.ξη:18=============Εφεσ. Δ:8—10
Η υπερύψωσης Του—Ψαλμ.ρα:1===============Εβρ.α:3
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Ο αιώνιος Χριστός είναι το κύριο θέμα ολοκλήρου της Γραφής.
Ήλθε εκ σπέρματος Αβραάμ και ως τοιούτος αποτελεί την
ευλογία ολόκληρου του κόσμου. Ο σταυρός επί του οποίου έκαμε ιλασμό επί των αμαρτιών ημών είναι πηγή νέας ζωής.  Καταγόταν από τον Οίκο Δαβίδ. Τοιουτοτρόπως θα γίνει ο Βασιλεύς του Ισραήλ «Ο επιθυμητός των Εθνών».
  Ο Ιησούς Χριστός είναι το Άλφα και το Ωμέγα. Την καταγωγή Του βρίσκουμε εκ του Θεού εις το: (Ιωάννης α:12 και εκ του Αβραάμ εις το (Ματθαίος 1—17 ). Ο ίδιος ο Χριστός τονίζει Εαυτόν μετά του Θεού λέγων: «Εγώ και ο Πατήρ εν εσμέν».
  Η Παλαιά Διαθήκη δια της ιστορίας των νόμων της των θυσιών της και των προφητειών της αποτελεί προετοιμασία δια την έλευση του Ιησού Χριστού εις τον κόσμο. Τα Ευαγγέλια αναφέρουν την φανέρωση του Χριστού εις τον κόσμο. Η Αποκάλυψης αποτελεί την συγκεφαλαίωση όλων των σχεδίων του Θεού εν τω Χριστώ και δια του Χριστού. Εις την Π.Δ. υποκρύπτεται η Κ.Δ. και εις την
Κ. Διαθήκη αποκαλύπτεται η Π. Διαθήκη.
   Ο Χριστός είναι η χρυσή κλωστή της νίκης που διατρέχει το μήκος ολοκλήρου της Γραφής. Εν τω Προσώπου του Χριστού η Γραφή παρουσιάζεται μια συνεχής και αδιάσπαστος ιστορία της ανθρωπότητας εν σχέσει της προς τον Θεό. Ο Χριστός ο οποίος είναι η αλήθεια συνδέει το ένα προς  άλλο τα 66 βιβλία της Γραφής εις μια προοδευτική αποκάλυψη της Αλήθειας με τελεία αρμονία εις την διδασκαλία.
 ...........................................................................
46--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

  Επί του διαγράμματος θα παρατηρήσετε ότι ο Χριστός ήταν Προφήτης κατά την διάρκεια της επιγείου ζωής Του. τώρα κατά την οικονομία της Εκκλησίας ήτις είναι οικονομία Χάριτος ο Χριστός Είναι ο μέγας Αρχιερεύς ημών. Και κατά την περίοδο της βασιλείας η οποία θα διαδεχθεί την περίοδο της μεγάλης θλίψεως επί της γης θα είναι ο Βασιλεύς.         
  Ο Χριστός θα καταστρέψει τον θάνατο.
«διότι επειδή ο θάνατος ήλθε δι’ ανθρώπου ούτω και δι’ ανθρώπου η ανάστασης των νεκρών. Επειδή καθώς πάντες αποθνήσκουσιν εν τω Αδάμ ούτω πάντες θέλουσι ζωοποιηθή εν τω Χριστώ. Έκαστος όμως κατά την ιδίαν αυτού τάξιν ο Χριστός είναι η απαρχή έπειτα όσοι είναι του Χριστού εν τη παρουσία Αυτού ύστερον θέλει είσθαι το τέλος όταν παραδώσει τη βασιλεία εις τον Θεό και Πατέρα όταν

Καταργήσει πάσαν αρχήν και πάσαν εξουσίαν και δύναμιν. Διότι πρέπει να βασιλεύσει εωσού θέση πάντας τους εχθρούς υπό τους πόδας Αυτού έσχατος εχθρός καταργείται ο θάνατος.
( Α΄ Κορινθίουςιε:21—23). Ο Χριστός είναι το «σπέρμα της γυναικός» περί του οποίου εγένετο ο λόγος εις το (Γένεσης γ:15)».
   Αυτός τελικώς θα καταστρέψει τον Διάβολο και τα έργα αυτού.
   Ο παλαιός ύμνος που διδαχθήκαμε περί του Χριστού και της αγάπης Του ενώ ακόμη βρισκόμαστε εις το περιβάλλον της χριστιανικής οικογενείας μας εκφράζει την ανάγκη ολοκλήρου της ζωής μας.

  Πόσον μέγαν φίλον Έχομεν ω Ιησού οία χάρης και αγάπη λάμπει εν τω βίο σου….

  «Ο Θεός όμως πλούσιος ων εις έλεος δια την πολλήν αγάπην αυτού με την οποίαν ηγάπησεν ημάς και ενώ ήμεθα νεκροί δια τα αμαρτήματα εζωοποίησεν ημάς μετά του Χριστού»
(Εφεσίους β:4—5).
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

47--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟΝ ΠΕΜΠΤΩΝ

Ο ΤΑΦΟΣ—ΑΙ  ΨΥΧΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΘΑΝΟΝΤΩΝ—ΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ

 «Μη θαυμάζετε τούτον διότι έρχεται ώρα καθ’ ην πάντες οι εν τοις μνημείοις θέλουσιν ακούσει την φωνήν αυτού και θέλουσιν εξέλθει οι πράξαντες τα αγαθά εις ανάστασιν ζωής οι δε πράξαντες τα φαύλα εις ανάστασιν κρίσεως».
(Ιωάννης κ:23—29).
  Προς συσχετισμό με τα αναφερόμενα εις το παρόν κεφάλαιον ας στρέψουμε την προσοχή μας εις το κάτω μέρος του Διαγράμματος όπου εικονίζονται: πρώτον ο τάφος δεύτερον η θέση για τις ψυχές των αποθανόντων δικαίων τρίτον η θέσεις για τις ψυχές των αποθανόντων αμαρτωλών τέταρτον το μέγα χάσμα μεταξύ των δύο αυτών θέσεων πέμπτον αι αναστάσεις εκ νεκρών.
  Πολλοί άνθρωποι δεν διακρίνουν ότι θα πραγματοποιηθούν
χωριστές  αναστάσεις εκ των νεκρών και ότι θα λάβουν χώραν περισσότερες της μια κρίσεως.
  Δεν διακρίνουν ότι η Γραφή μιλά περί μιας μακράς περιόδου χιλίων ετών μεσολαβούσης μεταξύ της αναστάσεως των δικαίων κατά την δευτέραν έλευση του Χριστού και της αναστάσεως εκείνων που έπραξαν τα φαύλα δια να κριθούν ενώπιον του λευκού Θρόνου.
  Το μόνο στοιχείο του ανθρώπου το οποίο πεθαίνει είναι το σώμα του.
  Ο τάφος είναι ο επί της γης τόπος όπου τα σώματα των αποθανόντων δικαίων και πονηρών αποτίθενται σε αναμονή της αναστάσεως εις την οποίαν θα έχει μέρος εκάστη εκ των τάξεων αυτών.
  Η ψυχή του ανθρώπου δεν πεθαίνει αλλά εξακολουθεί να ζει μετά τον θάνατο του σώματος και απέρχεται στον ετοιμασμένο τόπο γι’ αυτήν.
  Ο τόπος όπου απέρχονται οι ψυχές των δικαίων ονομάζεται «Παράδεισος» εις το διάγραμμα εικονίζεται ο παράδεισος ως ευρισκόμενος υπό του τάφου κατά το διάστημα που προηγήθη της αναστάσεως του Χριστού. Αλλά μετά την ανάσταση του Χριστού τοποθετείτε εις τον Ουρανό.
  Ο Χριστός πέθανε αλλά ανέστη και πάλι νίκησε τον θάνατο. Όταν το σώμα Του ανέστη εκ του τάφου ο τάφος αυτός ανοίχθηκε και η ψυχή Αυτού και το Πνεύμα επανήλθαν δια να ενωθούν με το σώμα Του επί της γης. Έτσι ο Χριστός έγινε απαρχή των κεκοιμημένων. (αρχή των αυτών που κοιμήθηκαν εν Κυρίω).
  Ο Χριστός εν τη ανάσταση Του ηχμαλώτισεν αιχμαλωσίαν. Ηλευθέρωσεν τας ψυχάς των δικαίων εκ του άδου και μετατόπισε τον παράδεισον εις τους ουρανούς. Ο Παύλος ονομάζει παράδεισο τούτον τρίτον ουρανό κατοικία του Θεού(Β΄ Κορινθίους ιβ:1—4). Οι δίκαιοι όιτινες ηλευθερώθησαν υπό του Χριστού εκ του άδου μετέβησαν εις τον εν ουρανοίς παράδεισον.  Ο παράδεισος αυτός φαίνεται εις το διάγραμμα μετά την ανάληψη του Χριστού. Τώρα τα πνεύματα και οι ψυχές των δικαίων πηγαίνουν κατά τον θάνατο εις τον παράδεισο εν ουρανοίς και θα παραμένουν εκεί έως ότου έλθει ο Χριστός δια να παραλάβει την εκκλησία Του κατά την αρπαγή οπότε τα σώματα των κεκοιμημένων δικαίων θα κληθώσι εκ των τάφων. Επί  του διαγράμματος σημειούται μέγα χάσμα στηριγμένο κάτω υπό τον τάφον παράδεισο και υπό το χάσμα τούτο βρίσκεται ο τόπος δια τις ψυχές των αδίκων. Το μέγα τούτο χάσμα μεταξύ του παραδείσου και τόπου όπου βρίσκονται οι ψυχές των αδίκων είναι αδιάβατο.
  Η ιστορία του πλούσιου και του Λαζάρου που αναφέρει ο (Λουκάς κεφ.ις:19—31) βεβαιώνει ότι τα πνεύματα των αποθνησκόντων έχουν συνείδηση υπάρξεως και ότι φέρουν «ψυχικό σώμα»το οποίο τους δίδει την ικανότητα να αναγνωρίζονται υπό την μορφή που είχαν επί της γης διότι ο πλούσιος αναγνώρισε τον Λάζαρο και συνομίλησε περί αυτού μετά του Αβραάμ δια μέσου του αδιάβατου χάσματος.
  Το πνεύμα δεν είναι στερημένο σώματος και το σώμα αυτό λέγεται «ψυχικόν».
 ....................................................................................
48--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

  Η θέσης κάθε ψυχής μετά θάνατο εξαρτάται από την στάση την οποία τήρησε επάνω στη γη απέναντι του Σωτήρος Ιησού Χριστού. Εάν δηλαδή αποδέχθηκε τον εξιλαστήριο θάνατο του Χριστού επί του Σταυρού και εσώθη δι’ Αυτού. Εάν ο αμαρτωλός αναγεννηθεί και σωθεί ενώ βρίσκεται ακόμη εις την παρούσα ζωή ούτως ώστε το Πνεύμα του Θεού να κατοικήσει στην καρδιά του και να γίνει ναός του ζώντος Θεού τότε η ψυχή και το Πνεύμα αυτού μετά τον αποχωρισμό εκ του σώματος μεταβαίνουν εις τον παράδεισο τον τόπο που προορίζεται δια τις ψυχές των δικαίων. Ο τρόπος κατά τον οποίο ζει ένα πρόσωπο ως χριστιανός καθορίζει την αμοιβή ή τον στέφανο που θα λάβει όταν παρουσιασθεί προ του προ του βήματος του Χριστού.
  Εάν ένας άνθρωπος παραμένει άνευ σωτηρίας ενώ ζει επί της γης και το κακό έχει τον θρόνο του εις την καρδιά του ώστε να μη υπάρχει θέση δια τον Θεό μέσα στη ζωή του τότε η ψυχή του απέρχεται εις τον τόπο που έχει ετοιμασθεί δια τας ψυχάς των αδίκων. Έτσι η κατάστασης ενός ανθρώπου επί της γης σωσμένου ή μη καθορίζει που θα παραμείνει το πνεύμα του μετά θάνατο ως και τον χρόνο κατά τον οποίο το σώμα του θα αναστηθεί εκ νεκρών.
   Εφ’ όσον από του Αδάμ και εξής επικράτησε ο φυσικός θάνατος ο θάνατος του σώματος πρόκειται να λάβει χώραν και
φυσική ανάστασης. «Επειδή πάντες αποθνήσκει εν τω Αδάμ ούτω και πάντες θέλουσι ζωοποιηθή εν τω Χριστώ»(Α΄ Κορινθίους ιε: 22). Εδώ και ο θάνατος και η ανάστασης αναφέρονται εις το σώμα.
   Η πρώτη ανάσταση είναι ανάσταση δικαίων.  Λαμβάνει χώραν εις δύο στάδια καθώς αναφέρεται εις το διάγραμμα. Το πρώτο στάδιο συμπίπτει με την αρπαγή της Εκκλησίας οπότε οι νεκροί εν Χριστώ θα αναστηθούν πρώτον ενώ τα σώματα των ανθρώπων που έζησαν στην αμαρτία θα παραμείνουν εις τους τάφους των.
  Το δεύτερο στάδιο της πρώτης ανάστασης θα περιλαμβάνει τους αγίους της μεγάλης θλίψεως και θα λάβει χώραν κατά το τέλος της θλίψεως. Άγιοι  αυτοί θα είναι οι ομολογήσαντες τον Χριστό κατά την περίοδο της μεγάλης θλίψεως οι μη λατρεύσαντες το θηρίον ούτε την εικόνα αυτού και οι οποίοι δεν έλαβαν το χάραμα επί των μετώπων αυτών και επί την χείρα αυτών (Αποκάλυψης κ:4). Οι ψυχές των αγίων βρίσκονται σε αναμονή της αναστάσεως των σωμάτων αυτών. Οι άγιοι αυτοί θα αναστηθούν και θα λατρεύσουν τον Χριστό ημέραν και νύκτα μέσα στο Ναό Αυτού.
 .............................................
49--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

 (Αποκάλυψης ζ:15)
  Οι χριστιανοί που θα ζουν επί της γης κατά την στιγμή της αρπαγής δεν θα ιδούν θάνατο διότι θα αρπαχθούν αμέσως δια να είναι μετά του Χριστού.
  Αυτοί γεννήθηκαν δύο φορές και δεν πρόκειται να πεθάνουν καμία. Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί δύο φορές και πεθάνουν θα πεθάνουν μόνο μία φορά κατά τον θάνατο του σώματος. Εκείνοι όμως που γεννήθηκαν μία φορά δηλαδή την κατά σάρκα γέννηση πρόκειται να πεθάνουν δύο φορές δηλαδή θα υποστούν σωματικό και πνευματικό θάνατο.
  Εις τον Άδην θα παραμείνουν οι ψυχές των πονηρών μέχρι την Δευτέρα ανάσταση του Ιησού Χριστού. Κατά την Δευτέρα ανάσταση θα εξέλθουν εκ των τάφων τα σώματα των αδίκων και θα ενωθούν και πάλι με τις αμαρτωλές ψυχές τους και θα εμφανισθούν προ του «Μεγάλου Λευκού Θρόνου» δια κρίσι. Μετά την κρίσι θα ριφθούν εις την λίμνη του πυρός και τούτο είναι ο δεύτερος θάνατος.
   Η πρώτη ανάστασης αφορά τους σωσμένους. Οι τα αγαθά
Ποιήσαντες θέλουσι εξέλθει εις ανάσταση ζωής. Η Δευτέρα ανάστασης αφορά τους πράξαντες τα φαύλα οι οποίοι θα εξέλθουν εις ανάσταση κρίσεως. (Ιωάννης ε:29).
  «Μακάριος και άγιος όστις έχει μέρος εις την πρώτην ανάσταση επί τούτου ο θάνατος δεν έχει εξουσία αλλά θέλουσιν είσθαι ιερείς του Θεού και του Χριστού και θέλουσιν βασιλεύσει μετ’ αυτού χίλια έτη» (Αποκάλυψης κ:6).
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΕΚΤΟ

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ—Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ—Ο ΠΙΣΤΟΣ

  «Διότι εφανερώθει η χάρις του Θεού η σωτήριος εις πάντας τους ανθρώπους διδάσκουσα ημάς να αρνηθώμεν την ασέβειαν και τα κοσμικάς επιθυμίας και να ζήσωμεν προσμένοντες σωφρόνως και δικαίως και ευσεβώς εν τω παρόντι καιρώ προσμένοντες την μακαρίαν ελπίδα και επιφάνειαν της δόξης του Μεγάλου Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.»(Τίτος β:11—13).
...............................

50--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
 Η οικονομία της Χάριτος είναι η παρούσα οικονομία εις την οποίαν ζούμε. Εκτείνεται από του σταυρού του Γολγοθά μέχρι της δευτέρας ελεύσεως  του Χριστού. Η Χάρις του θεού περιγράφεται από τον Παύλο ως «χρηστότης και φιλανθρωπία του Σωτήρος ημών Θεού» (Τίτος γ:4) και ως αγαθότης προς ημάς εν χριστώ Ιησού»
(Εφεσίους β:7).
   Ο Θεός έσωσεν ημάς ουχί εξ έργων δικαιοσύνης τα οποία επράξαμεν ημείς αλλά κατά το έλεος Αυτού.»Διότι κατά χάριν είσθε σεσωσμένοι δια της πίστεως και τούτο δεν είναι από σας Θεού το δώρον» (Εφεσίους β:8)). Η Χάρις του Θεού είναι η ευμένεια της οποίας δεν είμαστε άξιοι και η οποία παρασχέθηκε δωρεάν σε μας τους ανάξιους αμαρτωλούς.  «Ίνα δικαιωθέντες  δια της χάριτος εκείνου γίνωμεν κληρονόμοι κατά την ελπίδα της αιωνίου ζωής» (Τίτος γ:7).
  Ο καθηγητής Σκόφιλδ λέγει ότι η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού σώζει δικαιώνει συγχωρεί λυτρώνει προσφέρει κληρονομιά αποκαθιστά εξασφαλίζει θρόνο προς τον οποίον ερχόμαστε με παρρησίας δια να λάβουμε έλεος και βοήθεια μας διδάσκει πώς να ζούμε και μας δίδει ευλογημένη ελπίδα. «Ας πλησιάζωμεν λοιπόν μετά παρρησίας δια να λαμβάνομεν έλεος και να εύρωμεν βοήθειαν εν καιρώ χρείας».
(Εβραίους δ:16).
  Ο Χριστός λέγει «αρκεί εις σοι η χάρις μου»
  Η Οικονομία της χάριτος είναι θαυμαστή διότι είναι η οικονομία του Ευαγγελίου της Χάριτος του Θεού. Ας  συγκρίνουμε την οικονομία του Νόμου την οποία διαδέχθηκε.
  Η οικονομία του Νόμου είναι Ιουδαϊκή ενώ η οικονομία της Χάριτος είναι οικονομία του Ευαγγελίου και της Εκκλησίας. Ο Ιουδαϊκός Νόμος δεν συγχέεται με την Χάρι διότι ο νόμος περιλαμβάνει τις απαγορεύσεις του Θεού ενώ η Χάρις εκθέτει τις προσφορές του Θεού. Ο Νόμος κλείνει ενώ η Χάρις ανοίγει. Ο Νόμος κατακρίνει και τον καλύτερο άνθρωπο ενώ η Χάρις δικαιώνει και τον χειρότερο. Ο Νόμος επιφέρει κατάρα και θάνατο ενώ η Χάρις συγχωρεί λυτρώνει και ζωοποιεί. Ο Νόμος  χαρακτηρίζεται από το πνεύμα του μίσους αλλ’ η Χάρις εμπνέει αγάπη ειρήνη και αίνον.
  Ο Νόμος και η Χάρις υπήρχαν αφ’ ότου πλάσθηκε ο Αδάμ αλλά κατά την διάρκεια της οικονομίας του Νόμου ο οποίος δόθηκε υπό του Μωϋσέως ο Νόμος ήταν επικρατέστερος. Τώρα όμως κατά την διάρκεια της οικονομίας της χάριτος επικρατεί η χάρις και η αλήθεια που ήλθαν δια Ιησού Χριστού
(Λουκάς κγ:43+ Ρωμαίους ε:15 +Α΄ Κορινθίους ς:9—11).
  Ο Ιησούς Χριστός ήλθε ερχομένης της οικονομίας της χάριτος να πληρώσει (εκπληρώσει)τον νόμο του Θεού. Ο Ψαλμωδός ομιλεί περί του Νόμου του Θεού λέγοντας «Αλ’ εν τω νόμω του Κυρίου είναι το θέλημα Αυτού και εν τω
Νόμω αυτού μελετά ημέραν και νύκτα»  (Ψαλμός α:2).  
 .......................................................
51--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
  Ο Νόμος εδόθη εις την περίοδο της ανθρώπινης κυβερνήσεως εξ’ αιτίας των παραβάσεων. Ο θεός έδωκε τον Νόμο εις τον Μωϋσή δια να φέρει τον ένοχο άνθρωπο εις συναίσθηση της αμαρτίας του. «Όσοι είναι εξ έργου Νόμου υπό κατάραν είναι» (Γαλάτας γ:10) «διότι εξ’ έργων Νόμου δεν θέλει δικαιωθή ουδεμία σαρξ ενώπιον αυτού δια του Νόμου γίνεται η γνώρισις της αμαρτίας» 
(Ρωμαίους γ:20). «Η δύναμις της αμαρτίας είναι ο νόμος»
Α΄ Κορινθίους ιε:56)
Ο άνθρωπος δεν δικαιούται(δικαιώνεται) εξ’ έργων Νόμου αλλά δια της πίστεως εις τον Ιησούν Χριστό (Γαλάτας γ:26) Ο Νόμος δεν είναι εκ πίστεως (Γαλάτας γ:12). «Πριν δε έλθει η πίστις εφρουρούμεθα υπό τον Νόμον…Ώστε ο νόμος έγινε παιδαγωγός ημών εις τον Χριστόν δια να δικαιωθώμεν εκ πίστεως αφού όμως ήλθεν η πίστις δεν είμεθα πλέον υπό παιδαγωγόν».
(Γαλάτας γ:23—25).    
  «Περιπατείται κατά το Πνεύμα και δεν θέλετε εκπληροί την
Επιθυμίαν της σαρκός» (Γαλάτας ε:16)  ο Παύλος λέγει προς τους πιστούς «Η αμαρτία δεν θέλει σας κυριεύσει επειδή δεν είσθε υπό νόμον αλλ’ υπό χάριν»(Ρωμαίους α:14).
  Η οικονομία της χάριτος είναι θαυμαστή διότι είναι οικονομία της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού. Η Εκκλησία είναι το ζων σώμα του Ιησού Χριστού ο οργανισμός εις τον οποίο ο Χριστός είπε: «Θέλω οικοδομήσει την Εκκλησία μου». Το να είναι κανείς μέλος της μεγάλης αυτής οικογενείας των πιστών οι οποίοι λυτρώθηκαν με το πολύτιμο αίμα του Χριστού αποτελεί μία ανεκτίμητη πείρα.
   Η Χριστιανική εκκλησία περιλαμβάνει προσκεκλημένους ανθρώπους εκ των έξω αδιάφορο εάν προέρχονται εξ’ Ιουδαίων ή εξ’ Εθνικών.
  Διαρκούσης της Οικονομίας της εκκλησίας τόσο οι Ιουδαίοι που σώζονται δια του Χριστού όσο και οι Εθνικοί έχουν την δυνατότητα να μετέχουν εξ’ ίσου των υποσχέσεων του Θεού προς την Εκκλησία. Ο Θεός προσκαλεί κατά θαυμαστό τρόπο τον λαό Του εκ μέσου όλων των εθνών και της γης. Οι προσκεκλημένοι τούτοι πρέπει να αναγεννηθούν και να βαπτισθούν δια του Αγίου Πνεύματος. Αυτό είναι το μυστήριο της εκκλησίας.
  Η οικονομία της Χάριτος είναι επίσης θαυμαστή διότι είναι οικονομία του Αγίου Πνεύματος. Κάθε σεσωσμένος λαμβάνει το Άγιο Πνεύμα.
  Κάθε άνθρωπος που γεννάται εις τον κόσμο είναι εκ φύσεως τέκνον οργής και νεκρός εν τη αμαρτία και ελευθερώνεται εκ της καταστάσεως αυτής δια της αναγεννήσεως. Η αναγέννηση καταργεί τον Πνευματικό θάνατο που κληρονομήσαμε από τον Αδάμ και αποτελεί την αρχή της πνευματικής ζωής του πιστού στο Χριστό. Ο Θεός δίδει το Άγιο Πνεύμα εις τους δικούς του την στιγμή που πιστεύουν εις την ανάσταση Αυτού εκ των νεκρών δια την δικαίωση τους.
  Η οικονομία της χάριτος είναι θαυμαστή ακόμη διότι είναι κατ’ εξοχήν οικονομία του ευαγγελισμού. Ο αντικειμενικός σκοπός της σωτηρίας ψυχών. Το να συμμετέχει κανείς σε ένα κύκλο πιστών εκ της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού οι οποίοι έχουν ως αντικείμενο τον ευαγγελισμό ψυχών τούτο αποτελεί μία μεγάλη ευλογία.
..........................................................................

52--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟΤΟΥ ΘΕΟΥ

   Μέσα εις το σχέδιο του Θεού περί Σωτηρίας κατά την οικονομία αυτήν της χάριτος είναι πρόσκλησης εκ του κόσμου των ανθρώπων εκείνων οι οποίοι θα αποτελέσουν την Εκκλησία του Χριστού κατά της οποία πύλαι άδου δεν μπορούν να κατισχύσουν =(νικήσουν να ή να έχουν την τελική νίκη—αι Πύλαι άδου).
   Οι προσκεκλημένοι αυτοί αποτελούν ένα σώμα την Εκκλησία έχουν ένα Πνεύμα το Άγιο Πνεύμα και οικοδομούνται επί ενός θεμελίου του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας.
  Η κοσμική Εκκλησία της σήμερον αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ανθρώπινης ψυχής διότι δεν θέλησε να αναγνωρίσει το μυστικό της σοφίας και δυνάμεως του Αγίου Πνεύματος κατά την παρούσα οικονομία Αυτού.
  Η Εκκλησία μένει άνευ ελπίδος εάν δεν διοικείται από το Άγιο Πνεύμα.
  Μέσα εις την κοσμική Εκκλησία μπορούν να υπάρχουν άνθρωποι με δράσι και ενθουσιασμό όπως το να βοηθήσουν την ανθρωπότητα αλλά το έργο τους στερείτε πνευματικών αποτελεσμάτων.
  Ο σαρκικός νους δεν αντιλαμβάνεται τα πράγματα του Θεού διότι δεν έχει επαφή με το Άγιο Πνεύμα. Το Πνεύμα είναι εκείνο που ζωοποιεί. Η λαμπάς του σαρκικού ανθρώπου δεν έχει έλαιο το οποίο σημαίνει το Άγιο Πνεύμα. Αυτοί οι άνθρωποι μη έχοντας έλαιο εις τις λαμπάδες τους δεν θα είναι έτοιμοι όταν έλθει ο ΝΥΜΦΙΟΣ.
  Οι αυτοαποκαλούμενες συγχρονισμένες Εκκλησίες βρίσκονται μάλλον εις το στρατόπεδο του Σατανά. Προσπαθούν να κάμνουν το καλό αλλά δεν περιέχουν πνευματική βοήθεια. Δεν έχουν αναγεννηθεί σε ζωή αιώνιο.
  Το αποκάλυψης γ:1 λέγει «Εξεύρω τα έργα σου ότι το όνομα
έχεις ότι ζεις και είσαι νεκρός». Ο Σατανάς παρουσιάζεται σε αυτές τις Εκκλησίες ως άγγελος φωτός και οι διάκονοι αυτού παρουσιάζονται ως διάκονοι δικαιοσύνης αλλ’ αγνοούν την πραγματικότητα την χάρι του Αγίου Πνεύματος.
  Ο Σατανάς εφευρίσκει συνεχώς νέα θρησκευτικά συστήματα που στερούνται της βοηθείας του Αγίου Πνεύματος  συστήματα που απευθύνονται εις την ξεπεσμένη ανθρώπινη φύσι και απορρίπτουν την αναγέννηση.
   Τα κύρια χαρακτηριστικά των συστημάτων αυτών του Σατανά είναι η λατρεία ειδώλων και η εκμετάλλευσης πράγματα τα οποία μισεί ο Θεός.
  Η Εκκλησία έχει ανάγκη να ιδεί τον Ιησού και να Τον γνωρίσει ως μόνο Σωτήρα της. Ο Χριστός πρέπει να παρουσιάζεται εις την ζωή και τις πράξεις των πιστών Χριστιανών.
   Κάθε αναγεννημένος άνθρωπος κατά την οικονομία αυτή της χάριτος είναι κάτοχος δύο φύσεων μιας την οποία κατέχει εκ γενετής και η οποία είναι εξ’ ολοκλήρου διεφθαρμένη και μιας άλλης της νέας φύσεως η οποία προέρχεται εκ του Θεού δια της αναγεννήσεως και είναι εξ’ ολοκλήρου αγαθή.
  Ο καθηγητής Σκόφιλδ λέγει ότι εκείνοι που δεν έχουν αναγέννηση μπορεί να είναι μορφωμένοι ικανοί με καλή διάθεση γενναιόφρονες αξιαγάπητοι ακόμη και θρησκευτικοί άνθρωποι. Εν  τούτοις όμως κανείς εξ’  αυτών δεν ζητεί να κατανοήσει το θέλημα του Θεού να υπακούσει εις Αυτόν να

αρέσκει εις Αυτόν και να έχει κοινωνία μετ’ Αυτού.
  Οι άνθρωποι που δεν έχουν αναγεννηθεί στερούνται των ευλογιών που απορρέουν από την θυσία του Χριστού και απορρίπτουν τον λόγο Αυτού.
  Συχνά παρουσιάζονται γεμάτοι από συμπάθεια προς τις συμφορές και προς όλους τους ανικανοποίητους πόθους της ανθρωπότητας αλλ’ η πραγματικότης είναι ότι από την καρδιά των ανθρώπων αυτών που δεν εγεννήθησαν «εξέρχονται οι διαλογισμοί οι κακοί πορνεία φόνοι κλοπαί πλεονεξία πονηρία δόλος ασέλγεια βλέμμα πονηρό βλασφημία υπερηφάνεια αφροσύνη.  Πάντα ταύτα τα πονηρά έσωθεν εξέρχονται και μολύνουν τον άνθρωπο»(Μάρκος ζ:22—23). 
    « Ο φυσικός όμως άνθρωπος δεν δέχεται τα του Πνεύματος του Θεού διότι είναι μωρία εις αυτόν και δεν δύναται να γνωρίσει αυτά διότι πνευματικός ανακρίνονται»
(Α΄ Κορινθίους β:14).
  « Διότι το φρόνημα της σαρκός είναι έχθρα προς τον Θεό επειδή εις το νόμο του Θεού δεν υποτάσσεται αλλ’ ουδέ δύναται όσοι δε είναι της σαρκός δεν δύνανται να αρέσωσιν εις τον Θεόν».(Ρωμαίους η:7—8).
  Ο χριστιανός έχει δύο φύσεις. Δια της γεννήσεως λαμβάνει ανθρώπινη φύση. Ο πιστός εξακολουθεί να φέρει τον παλαιό άνθρωπο. Η αναγέννησης είναι μια νέα δημιουργία μας νέας φύσεως και όχι η αναμόρφωσης της παλαιάς. Ο Νικόδημος ήταν ηθικός και θρησκευτικός άνθρωπος αλλ’ ο Χριστός του είπε: «Εάν τις δεν γεννηθεί άνωθεν δεν δύναται να ίδει την βασιλείαν του Θεού».(Ιωάννης γ:3).
  «Διότι πάντες είσθε υιοί Θεού δια της πίστεως της εν Χριστώ Ιηού» (Γαλάτας γ:26).
 .........................................................................................
53--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

   Εξ αντιθέτου εάν δεν έχετε πίστιν εις τον Ιησού Χριστό δεν είσθε τέκνα Θεού. Εάν κανείς δεν αναγεννηθεί και δεν εισέλθει εις την οικογένεια του Θεού δεν έχει το δικαίωμα να ονομάζει τον Θεό Πατέρα Του.
  Ο Θεός δεν είναι Πατήρ όλων των ανθρώπων ούτε  όλοι οι άνθρωποι είναι αδελφοί προς αλλήλους από πνευματικής πλευράς. «Διότι κατά χάριν είσθε σεσωσμένοι δια της πίστεως και τούτο δεν είναι από σας  Θεού το δώρον»(Εφεσίους β:8 και Γαλάτας γ:6και ς:15).
   Όλα τα μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού είναι αναγεννημένα είναι αδελφοί εν Χριστώ και ο Θεός είναι πατέρας αυτών. (Α΄ Πέτρου β:9—12).
   Η ιδιότητα του Θεού ως Πατέρας αποκαλύπτεται μόνο εις την Εκκλησία του Ιησού Χριστού. Οπότε εάν ένας είναι στον Χριστό είναι νέο κτίσμα τα παλιά παρήλθαν και ιδού τα πάντα έγιναν νέα. (Β΄ Κορινθίους ε:17).
   «Μετά του Χριστού συνεσταυρώθην. Ζω δε ουχί εγώ αλλ’ ο Χριστός ζει εν εμοί καθ’ ο δε τώρα ζω εν σαρκί ζω εν τη πίστη του Υιού του Θεού όστις με ηγάπησε και παρέδωκεν εαυτόν υπέρ εμού» (Γαλάτας β:20).
«Διότι απεθάνετε και η ζωή σας είναι κεκρυμμένη μετά του Χριστού εν τω Θεώ. Όταν  ο Χριστός η ζωή ημών φανερωθεί τότε και σεις μετ’ αυτού θέλετε φανερωθεί εν δόξη».
(Κολοσσαείς γ:3—4).
   «Όστις έχει τον υιόν έχει την ζωήν όστις δεν έχει τον Υιόν του Θεού την ζωήν δεν έχει». (Α΄ Ιωάννου ε:12)
   Εν τούτοις οι δύο φύσεις η παλαιά και η νέα την οποία αποκτά κάποιος δια της αναγεννήσεως συνυπάρχουν εις τον πιστό. Μεταξύ των δύο αυτών φύσεων υφίσταται σύγκρουσης όπως και δια μέσου των αιώνων υφίσταται μεταξύ του Θεού και του Διαβόλου δια την απόκτηση των ανθρώπινων ψυχών. Η σαρξ και το πνεύμα αντιμάχονται το ένα προς το άλλο. Ο μόλις επιστρέψας εις τον Χριστόν όπως και ο προ πολλού τοιούτος ο οποίος έχει το θάρρος εις την δύναμη της θελήσεως του δοκιμάζουν δυσκολία να εισέλθουν εις το νόημα εις το νόημα της ζωής εξ’ αιτία αυτής της συγκρούσεως.
  Μόνο η δύναμης του Πνεύματος του Αγίου μπορεί να διαλύσει αυτήν την σύγχυση. «Περιπατείτε κατά το Πνεύμα και δεν θέλετε εκπληροί την επιθυμία της σαρκός» (Γαλάτας ε:16).
  Η οικονομία της Χάριτος είναι και οικονομία της Εκκλησίας.
  Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού έχει ζωή αιώνιο. Ο θείος αυτός οργανισμός υπήρχε στα σχέδια του Θεού που προ καταβολής κόσμου  αλλ’ έλαβε υπόσταση μετά την ανάληψη
του Χριστού. Επί του διαγράμματος και εις την θέση της οικονομίας της Χάριτος σημειούται η Εκκλησία ως ιδρυθείσα κατά την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και εξακολουθούσα να υπάρχει επί της γης μέχρι της αρπαγής. Η Εκκλησία του Χριστού δεν είναι εκ της γης αλλ’ εκ του ουρανού (Εφεσίους α:3). Τα μέλη της είναι ξένοι και παρεπίδημοι εις τον κόσμο αυτό.
  Επί του διαγράμματος αναφέρονται τα ονόματα των επτά Εκκλησιών της Ασίας ως περιγράφονται εις το βιβλίο της Αποκαλύψεως κεφάλαια 2—και 3.
   Ένα βιβλίο του L.S.Harrison υπό του τίτλου «Τα θαυμάσια της Μεγάλης Αποκαλύψεως» δίδει μία σαφή εικόνα των επτά τούτων εκκλησιών. Οι  επτά επιστολές προς τις Εκκλησίες  αυτές δίδουν την χρονολογική και προφητική εικόνα των επτά περιόδων της οικονομίας της Εκκλησίας ως και μία επταπλή αγγελία προς την Εκκλησία. Οι επτά αστέρες που σημειούνται επί του διαγράμματος και άνω των Εκκλησιών αντιπροσωπεύουν τους αγγέλους των Εκκλησιών τούτων (Αποκάλυψης α:12—16). Ο Ιωάννης είδε τον ευλογητό του Κύριο ημών ιστάμενο εν τω μέσω των Εκκλησιών  και ενδεδυμένο ως μέγας Αρχιερεύς. Οι οφθαλμοί Αυτού ήσαν ως «Φλοξ πυρός» και «οι πόδες αυτού όμοιοι με χαλκολίβανον». Και οι δύο αυτές εκφράσεις είναι συμβολικές της κρίσεως. Επτά αστέρες ήσαν εν τη δεξιά αυτού αντιπροσωπεύοντας τις αγγελίες προς τις Εκκλησίες. «Και εκ του στόματος αυτού εξήρχετο ρομφαία δίστομος οξεία» σύμβολον του δικαιώματος όπως κάμνει χρήσιν.
  Εις εκάστην επιστολή προς τις Εκκλησίες ο Κύριος λέγει: «Γνωρίζω τα έργα σου». Και εις τις επιστολές αυτές ο Κύριος αναφέρει προφητικός τις πνευματικές συνθήκες που θα επικρατούσαν κατά τις επτά διαδοχικές περιόδους της παρούσης οικονομίας της Εκκλησίας.
.............................................. 
54--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

   Η Εκκλησία της Εφέσου το 95 μ.Χ. αναφέρεται εις τα χωρία Αποκάλυψης 6:1—7. Έφεσος σημαίνει «επιθυμητός». Εις την  επιστολή προς την Εκκλησία της Εφέσου περιγράφεται η αγάπη του Κυρίου προς την Εκκλησία Του. παράλληλα ο
Κύριος κατακρίνει την πρώτη αυτήν Εκκλησία διότι άφησε την πρώτη αγάπη και λησμόνησε την φωνή του Αγίου πνεύματος. Η υπόσχεση του Κυρίου προς την εκκλησία τούτη είναι: «εις τον νικώντα θέλω δώσει εις αυτόν να φάγει εκ του ξύλου της ζωής το οποίο είναι εν μέσω του παραδείσου του Θεού».
  Η Εκκλησία των Σμυρναίων 95—315 μ.Χ. στην αποκάλυψη β:8—11αντιπροσωπεύει την περίοδο των διωγμών υπό την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία την οποία χαρακτηρίζουν μεγάλα παθήματα. Δέκα αυτοκράτορες επεχείρησαν να συντρίψουν την Εκκλησία χωρίς να το κατορθώσουν. Η υπόσχεσης του Κυρίου προς την Εκκλησία αυτή ήταν: «γίνου πιστός μέχρι θανάτου και θέλω σοι δώσει το στέφανο της ζωής.
  Η Εκκλησία της Περγάμου 315—500 μ.Χ.
Αποκάλυψης β:12—17 σημαίνει «κοινωνία γάμου» και κοσμική Ανάδειξη. Προηγουμένως η  Εκκλησία ήταν στον κόσμο αλλά δεν ήταν εκ του κόσμου. Αργότερα εισήλθαν εις την Εκκλησία πολλά εκ του Ιουδαϊσμού και ετέθει αυτή υπό αυτοκρατορική εύνοια. Η υπόσχεσης προς την Εκκλησία της περιόδου αυτής ήταν: «Εις τον νικώντα θέλω δώσει εις αυτόν ψήφο λευκή και επί την ψήφο όνομα νέο γεγραμμένον το οποίο ουδείς γνωρίζει ει μη ο λαμβάνων»
  Η εκκλησία των Θυατείρων 500—1000 μ.χ. στην Αποκάλυψη β: 24—25—27—28—29    σημαίνει «Θυσίαν και η αγγελία του Κυρίου προς την εκκλησία αυτή ήταν: «Όσοι δεν έχουσι την διδαχήν ταύτην και οίτινες δεν εγνώρισαν τα βάθη του Σατανά ως λέγουσι δεν θέλω βάλει εφ’ ημάς άλλο βάρος πλην εκείνο το οποίον έχετε κρατήσατε εωσού έλθω».
  Η Εκκλησία των Σάρδεων 1500—1800 μ.Χ. στην Αποκάλυψη γ: 1—16περιλαμβάνει την περίοδο της Αναμορφώσεως κατά την οποία εν τούτοις ολίγοι έμειναν αμόλυντοι. Η υπόσχεσης του Κυρίου προς την Εκκλησία αυτή είναι: «Ο νικών ούτος θέλει ενδυθή ιμάτια λευκά και δεν θέλει εξαλείψει το όνομα αυτού εκ του Βιβλίου της ζωής και θέλω ομολογήσει το όνομα αυτού ενώπιον του Πατρός μου και ενώπιον των αγγέλων αυτού».
 ........................................
55--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
  Η Εκκλησία της Φιλαδέλφειας στην

Αποκάλυψη γ: 7—13 αναφέρεται εις την περίοδον του
19ου  αιώνος και σημαίνει «αγάπη προς τους αδελφούς». Η περίοδος αυτή είναι περίοδος Ιεραποστολών. Η ιστορία των Χριστιανών Ιεραποστόλων οι σκοποί τους οι θυσίες τους οι περιπέτειες τους οι νίκες τους η αφοσίωσης τους εις την υπόθεση της Εκκλησίας του Χριστού είναι πραγματικότητα που ανυψώνουν και εμπνέουν.  Κατά την περίοδο αυτή της εξαπλώσεως του Ευαγγελίου δια των ιεραποστόλων εμφανίζονται άνθρωποι όπως ο Δαβίδ Λίβιγκστον ο οποίος είχε ο οποίος είχε την μεγαλοψυχία να θυσιαστεί ενώ εξερευνούσε την μαύρη Ήπειρο της Αφρικής με την ελπίδα της απελευθερώσεως ψυχών που ζούσαν στο σκότος της αμαρτίας.
  Εκεί υπηρέτησαν περιώνυμοι Ιεραπόστολοι όπως και άλλοι μεταξύ των Ινδικών φυλών μέσα εις τα δάση της Βορείου Αμερικής. Άλλοι πάλι  ταξίδεψαν προς τις κοραλλιογενείς νήσους Του Ειρηνικού Ωκεανού ενώ ο Χούδσον Ταίηλορ ίδρυσε την Εσωτερική Ιεραποστολή της Κίνας ένας άνθρωπος πλήρης Πνεύματος Αγίου και πίστεως με σπάνιας δυνάμεως και προσευχής με θαυμάσιες οργανωτικές ικανότητες με ενεργητική πρωτοβουλία και με μεγάλη επιρροή επί των ανθρώπων. Εκατοντάδων τέτοιων ανθρώπων θα μπορούσαμε να αναφέρουμε που υπήρξαν ισχυρής πίστεως  εργάτες εις την υπόθεση της Χριστιανικής εκκλησίας κατά την περίοδο αυτήν της Ιεραποστολικής δράσεως και οι οποίοι απέδειξαν ότι ο Θεός δύναται να εργασθεί σε όλες τις εποχές δια της ζωής ταπεινών αφιερωμένων και αυτοθυσιαζόμενων πιστών ανδρών και γυναικών.
  Εις την εκκλησία της ιεραποστολικής δράσεως ο Κύριος δεν βρίσκει σφάλματα και δίδει εις αυτήν  την υπόσχεση: «Ιδού έθεσα ενώπιον σου θύραν ανεωγμένην και ουδείς δύναται να κλείσει αυτήν. Όστις νικά θέλω κάμει αυτόν στύλον εν τω ναώ του Θεού μου».
       «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
56--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΕΒΔΟΜΟ

                  ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ

« ουχί δια δυνάμεως ουδέ δια ισχύος αλλά δια του Πνεύματος μου λέγει ο Κύριος των δυνάμεων».(Ζαχαρίας δ:6).
  «Και ότε ήλθεν της Πεντηκοστής ήσαν άπαντες ομοθυμαδόν εν τω αυτό τόπω. Και εξαίφνης έγινεν ήχος εκ του ουρανού ως ανέμου βιαίως φερομένου και εγέμισεν όλον τον οίκον όπου ήσαν καθήμενοι. Και εφάνησαν εις αυτούς διαμεριζόμεναι γλώσσαι ως πυρός και εκάθισαν εις ένα έκαστον αυτών. Και επλήσθησαν άπαντες Πνεύματος Αγίου. Και ήρχισαν να λαλώσι ξένας γλώσσας καθώς το Πνεύμα έδιδεν εις αυτούς να λαλώσι».
           «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
  Το Άγιο Πνεύμα είναι το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος ως αναφέρεται επί κεφαλής του διαγράμματος και υφίσταται ανέκαθεν απ’ αρχής.
  Κατά τους χρόνους της ιστορίας της Π.Δ. το Άγιον Πνεύμα επήρχετο επάνω σε θεοσεβείς ανθρώπους και ειργάζετο θαυμασίως δι αυτών. Το έργο του Αγ. Πνεύματος ήταν δημιουργικό έργο καθοδηγήσεως και θείας ενεργείας. Οι εκδηλώσεις του Πνεύματος γινόταν αναλόγως των περιστάσεων και με ορισμένο πάντοτε σκοπό. Η έκφρασης εις την Π.Δ. για τις εκδηλώσεις αυτές είναι:
«Το Πνεύμα το Άγιον επήλθε»
    Το Άγιο Πνεύμα κατηύθυνε την ζωή των πιστών ανθρώπων όπως ο Ενώχ ο Ιώβ ο Αβραάμ ο Μωϋσής ο Δανιήλ ο Ηλίας ο Ελισσαιέ.
    Εις το βιβλίο του Ησαϊα μα:10 ο Κύριος λέγει: «Μη φοβού διότι εγώ είμαι μετά σου μη τρόμαζε διότι εγώ είμαι ο θεός σου σε ενίσχυσα μάλιστα σε βοήθησα μάλιστα σε υπερασπίθην δια της δεξιάς της δικαιοσύνης μου».
    Αργότερα όταν ο Χριστός ήταν εδώ στη γη μίλησε προς τους μαθητές Του περί του Αγίου Πνεύματος και αποκάλυψε προς αυτούς ότι Αυτός έπρεπε να απέλθει και ότι το Πνεύμα το Άγιο θα ερχόταν προς αυτούς για να μείνει μαζί τους.(Ιωάννης ιδ:17). Και  πάλι είπε: «Συμφέρει εις εσάς να απέλθω  εγώ διότι εάν δεν απέλθω ο Παράκλητος δεν θέλει ελθεί προς εσάς αλλ’ αφού απέλθω θέλω πέμψει αυτόν προς εσάς (Ιωάννης ις:7). Ώστε η επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος  εις την εκκλησία εξαρτιόταν
από την ανάληψη του Ιησού Χριστού. Η επιφοίτησης σημειούται επί του διαγράμματος κατά την οικονομίαν της χάριτος εν συνεχεία προς την ανάληψη του Ιησού Χριστού. Ο Χριστός γνώριζε ενώ ήταν επί της γης ότι πρέπει να απέλθει και να λάβει την θέσιν Του εις τα δεξιά του Θεού όπου ευρίσκεται τώρα. Γνώριζαν  ότι θα ήταν για μας ο Μέγας Αρχιερεύς κατά την τάξιν Μελχισεδέκ για να μεσιτεύει για μας οι οποίοι Τον ακολουθούμε.
   Ο Ιησούς αναλήφθηκε καθώς είπε εις τους ουρανούς αλλά προ της αναλήψεως Του εξεπλήρωσε την μεγάλη αποστολή της ζωής Του. έδωσε την ζωή Αυτού αντί πολλών. Έγινε θυσία δια της προσφοράς του επί του Σταυρού χυθέντος αίματος Αυτού διότι ήταν ο αμνός ο αμνός του Θεού ο αίρων την αμαρτία του κόσμου. Μας αγαπά τόσο πολύ ώστε έκαμε ιλασμό(καθαρισμό) περί των αμαρτιών μας. «Μεγαλυτέραν ταύτης αγάπην δεν έχει ουδείς του να βάλει τις(κάποιος0 την ψυχήν αυτού υπέρ των φίλων αυτού»
(Ιωάννης ιε:13).
   Ο Ιησούς ανέστη εκ νεκρών έγινεν απαρχή των κεκοιμημένων.
Νίκησε την αμαρτία και τον θάνατο και τώρα ζει δια παντός. Τον δεχόμαστε ως Σωτήρα μας πιστεύοντες εις Αυτόν. «Πίστευσον εις τον Κύριον Ιησούν Χριστόν και θέλεις σωθή συ και ο οίκος» (Πράξεις ις:31)
   Ο Ιησούς Χριστός έστειλε μετά την ανάληψη Του το Άγιο Πνεύμα τον Παράκλητο όπως υποσχέθηκε κατά την ημέρα της Πεντηκοστής ώστε να κατοικεί στις καρδιές των δικών Του. το Άγιο Πνεύμα ανέλαβε το υπούργημα του Παράκλητου να όπως είχε φανερώσει ο Ιησούς περί της αποστολής του και ήταν ο αντιπρόσωπος του επί της γης δια να μένει μετά των πιστών Του. Το Άγιο Πνεύμα είναι ο Χριστός χωρίς τους περιορισμούς της σαρκός και του υλικού κόσμου. Ο Σταυρός του Γολγοθά άνοιξε την πηγή από την οποία ανέβλυσαν επάνω στους μαθητές οι ευλογίες της Πεντηκοστής.
 ......................................................
 57--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

   Ο Χριστός είπε: «Θέλω οικοδομήσει  την Εκκλησία Μου».
Η Εκκλησία ιδρύθηκε την ημέρα της Πεντηκοστής. Το Άγιο
Πνεύμα ήλθε τότε ως αντιπρόσωπος του Χριστού δια να οικοδομήσει την Εκκλησία την Νύμφη  του Αρνίου να κατευθύνει αυτήν  και να μένει εν αυτή (μαζί με την εκκλησία)εφ’ όσον θα βρίσκεται επί της γης μέχρι της αρπαγής.
  Το Άγιο Πνεύμα ήλθε επίσης δια να ελέγξει τον κόσμο περί αμαρτίας περί δικαιοσύνης και περί κρίσεως.
  Κατά την Πεντηκοστή η ζωή των μαθητών που ήσαν συνηγμένοι μεταμορφώθηκε δια του Αγίου Πνεύματος. Νέα δύναμης ήλθε να εργαστεί μέσα στις καρδιές τους. ο φόβος εξαφανίστηκε και αυτοί μίλησαν περί της αλήθειας
  Ο Χριστός ενώ ακόμη ήταν επί της γης είπε προς τους μαθητάς Του: «Ο Παράκλητος το Πνεύμα το Άγιο το οποίο θέλει πέμψει ο Πατήρ εν τω ονόματι Μου εκείνος θέλει σας διδάξει πάντα και θέλει σας υπενθυμίσει πάντα όσα είπαν προς εσάς»
(Ιωάννης ιδ: 26)
  Η Γραφή κάμνει λόγο στις (Πράξεις δ:31) περί μιας άλλης ομάδας πιστών οι οποίοι έλαβαν το Άγιο Πνεύμα. «Μετά δε την δέηση αυτών εσείσθει ο τόπος όπου ήσαν συνηγμένοι και επλήσθησαν άπαντες Πνεύματος Αγίου και ελάλουν τον λόγον του Θεού μετά παρρησίας..(33) και μετά δυνάμεως μεγάλης απέδιδαν την μαρτυρία της αναστάσεως  του Κυρίου Ιησού. Η χριστιανική Εκκλησία σήμερα είναι πλήρης του Αγίου Πνεύματος. Αυτό κατοικεί εις το σώμα του κάθε πιστού διότι είναι ναός του ζώντος Θεού τον διδάσκει και τον εμπνέει εις την προσευχή. Το Άγιο Πνεύμα αποκαλύπτει  όσα ο Χριστός δεν μας είπε ζωοποιεί τα θνητά ημών σώματα προικίζει τον πιστό με ικανή ενεργητικότητα και δύναμη για να εργάζεται πάντοτε περισσότερο. Όταν ο χριστιανός πληρούται δια του Αγίου Πνεύματος λαμβάνει το χάρισμα της δυνάμεως του Χριστού. Όταν κανείς δεν έχει το Άγιο Πνεύμα δεν μπορεί να κάμνει έργον Χριστού διότι η ζωή του στερείται δυνάμεως.
 Το Άγιο Πνεύμα είναι του Θεού το Πνεύμα της Αληθείας ως επίσης και το Πνεύμα του ελέγχου της μαρτυρίας της δυνάμεως της ζωής του αγιασμού της βοήθειας της σοφίας της ελευθερίας της πραότητας της αγάπης της χάριτος της αποκαλύψεως της προφητείας της λογικής δόξας.
 Εν τω πληρώματι του Πνεύματος υπάρχει αφθονία σοφίας πλούτου και δυνάμεως. Ο πληρωμένος υπό του Αγίου Πνεύματος άνθρωπος αποτελεί το υπόδειγμα της τελειότητας που μας παρουσιάζει ο Θεός δια την ζωή μας. Ένας τέτοιος άνθρωπος ζει κοντά στον Θεό και ευχαριστιέται που έχει κοινωνία μαζί με Αυτόν. Από την σχέση αυτή αντλεί όλη την απαιτούμενη ετοιμασία και δύναμη προς υπηρεσία.
  Η πείρα των πεπληρωμένων υπό του Πνεύματος ανθρώπων ανδρών και γυναικών εκδηλώνεται κατά πολλούς τρόπους εφ’ όσον ζουν με το Θεό. κάθε πιστός πρέπει να έχει κάποιαν  ώραν που θα ευρίσκεται μόνος μετά του Θεού.
 Η κοινωνία αυτή με τον Θεό είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί είτε μέσα εις το δωμάτιο είτε κατά την ώραν της μελέτης είτε έξω σε ένα κήπο είτε μέσα εις τα ωραία δάση. Γίνεται να πραγματοποιηθεί βαθιά πρωί ή κατά την ώραν που αρχίζει το λυκόφως ενώ βρίσκεται σε μια βάρκα εις την ήσυχη θάλασσα. Ακόμη και σε ένα ψηλό βουνό η κατά μήκος μιας ήσυχης παραλίας ή ακόμη και στη μέση ενός μεγαλόπρεπου ωκεανού.
  Όταν είμαστε κατ’ ιδίαν μόνοι με τον Θεό τότε μπορούμε να καταλάβουμε και να συλλάβουμε τους μυστικούς εκείνους
φθόγγους  που αναδίδονται από όλα τα πράγματα και είναι γεμάτοι από θείαν δύναμιν. Κάποιος λέγει: «Ο Κύριος μου έφυγε προς τα δάση» αλλά και εκ των δασών έρχεται πάλιν έτοιμος προς υπηρεσία.
 .........................................................................
58--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
   Τα δώρα και τα υπουργήματα του Αγίου Πνεύματος είναι πολλά. Κατωτέρω αναφέρουμε μερικά από αυτά.
  1==Το Άγιο Πνεύμα είναι δημιουργός της αναγεννήσεως
       (Ιωάννης γ: 5—6 ).
  2==Εστάλη υπό του Χριστού παρά του Πατρός
        (Ιωάννης ιε: 26)
  3==Είναι δώρο του Πατρός (Νεεμίας θ:20).
  4==Εστάλη εν τω ονόματι του Χριστού (Ιωάννης ιδ:26).
  5==Μαρτυρεί περί του Χριστού (Ιωάννης ιε:26).
  6==Εδόθει εκ παραλλήλου προς την υπερύψωαιν του Χριστού
      (Ψαλμός ξη:18).
  7==Μεταδίδει την αγάπην του Θεού (Ρωμαίους ε:3—8)
  8==Εδόθη προς διδασκαλίαν (Νεεμίας θ:20).
  9==Εμπνέει ελπίδα (Ρωμαίους ιε:15)
10==Μένει πάντοτε μετά των Αγίων (Ιωάννης ιδ:16—17).
11== Διδάσκει τους πιστούς (Ιωάννης ιδ:26).
12== Οικοδομή την Εκκλησία (Πράξεις θ:31)
13==Αγιάζει την Εκκλησία (Ιεζεκιήλ  λζ:28—
       Ρωμαίους ιε:16).
14==Είναι Παρήγορος της Εκκλησίας(Πράξεις θ:31).
15== Εδόθη δια της μεσιτείας του Χριστού (Ιωάννης ιδ:16)
16==Είναι η πηγή της σοφίας (Ησαϊας ια:12).
17== Δίδεται εις απάντηση της Προσευχής (Λουκάς ια:12).
18== Αγωνίζεται κατά της αμαρτίας(Γένεσης ς:3)
19==Εδόθη κατόπιν υποσχέσεως (Πράξεις β:38—39).
20== Δίδεται εις τους μετανοούντας και πιστεύοντας
        (Πράξεις β:38)
21== Δίδεται εις τους πειθαρχούντας εις τον Θεόν
        (Πράξεις ε:32).
22== Αναγεννά τον Πιστό (Ρωμαίους η).
23== Εδόθη εις τα Έθνη (Πράξεις ι:43—45).
24== Αποκτάται δια της πίστεως (Γαλάτας γ:14).
25== Αποτελεί απόδειξη της μετά του Χριστού ενότητας
        (Α΄ Ιωάννου γ:24).


26== Εδόθη ως εγγύηση της συνεχούς ευμενείας του Θεού
        (Ιεζεκιήλ λθ:29).
27== Οδηγεί εις πάσαν την αλήθειαν (Ιωάννης ις:13)
28== Αποκαλύπτει τα του Χριστού (Ιωάννης ις:14).
29== Κατευθύνει τα βήματα του πιστού (Πράξεις ις:6—7).
30== Διερευνά τα πάντα (Ρωμαίους ια:33—34).
31== Ενισχύει τους πιστούς εις το να υπομένουν τους διωγμούς
         και απαντούν όταν κρίνονται (Μάρκος ιγ: 11).
32== Δημιουργεί και προσφέρει ζωή (Ιώβ λγ:4).
33== Συμπαραστέκεται και βοηθά στις αρρώστιες μας.
         (Ρωμαίους η:26)
34== Προσκαλεί και αποστέλλει τους υπηρέτες Του

        (Ησαϊας μη:16)
35== Οδηγεί που πρέπει να κηρύξουμε
         (Α΄ Κορινθίους β:13 και Πράξεις ις:6—10).
36== Διδάσκει τι πρέπει να κηρύττομε (Α΄ Κορινθίους β:13
37== Κατευθύνει τις αποφάσεις της Εκκλησίας (Πράξεις ιε:26)
38== Ενδυναμώνει τους ασχολουμένους εις το κήρυγμα ΄
         (Α΄ Κορινθίους ιβ:8).
39== Μίλησε δια των προφητών(Πράξεις α:16)
40== Αναγγέλλει τα μέλλοντα (Λουκάς β: 26).
41== Είναι η πηγή θαυματουργικής δυνάμεως(Ματθαίος ιβ:28)
42== Βαπτίζει τους πιστούς εις έν σώμα την Εκκλησίαν
        (Α΄ Κορινθίους  ιβ:13)
43== Ο κόσμος δεν δύναται να Το λάβει (Ιωάννης ιδ:17)
44== Το έργον του Θεού δεν γίνεται δι’ ανθρώπινης δυνάμεως
         αλλά δια του Αγίου Πνεύματος (Ζαχαρίας δ:6).
  Τα εμβλήματα του Αγίου Πνεύματος είναι διάφορα όπως η περιστερά.(Ματθαίος γ:16) το πυρ το οποίο φωτίζει καθαρίζει και Θερμαίνει (Ματθαίος γ:11) το έλαιον το οποίο συμβολίζει το χρίσμα της αφιερώσεως θεραπεύει και εξαγνίζει
(Ψαλμός με :7)

 ........................................................................................
59--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
  Η βροχή η οποία αναζωογονεί και δίδει ευφορία η σφραγίδα  η οποία επισημοποιεί και εξασφαλίζει την γνησιότητα η φωνή η οποία οδηγεί ομιλεί και προτρέπει (Ησαϊας ς:8) το ύδωρ το οποίο καθαρίζει και χορηγείται δωρεάν(Ιωάννης γ:5) ο άνεμος ο οποίος Είναι ισχυρός ελεύθερος και ζωογόνος (Ιωάννης γ: 8).
  Μεταξύ του Αγίου Πνεύματος και του πονηρού πνεύματος του Διαβόλου υφίσταται ανέκαθεν ανταγωνισμός και αντίκεινται προς άλληλα. Η σαρξ οδηγημένη από τον διάβολο επιθυμεί ενάντια του Πνεύματος και το Πνεύμα ενάντια της σαρκός.
  Το Πνεύμα οδηγεί τον άνθρωπο προς τον ουρανό. «Οι καρποί του Πνεύματος είναι αγάπη χαρά ειρήνη μακροθυμία χρηστότης αγαθοσύνη πίστις πραότης εγκράτεια». Το Άγιο Πνεύμα δίδει βεβαιότητα δύναμη ασφάλεια αυταπάρνηση νίκη ευτυχία κατανόηση ικανοποίηση θάρρος εμπνέει αγίους πόθους προικίζει τον πιστό με αγαθή
επιρροή καθιστά ευτυχισμένες τις οικογένειες και εισάγει εις τον Ουρανό. Εάν οδηγούμαστε δια του Πνεύματος δεν είμαστε κάτω από το Νόμο, ενώ η σάρκα οδηγεί προς αυτόν χωρίς να εξασφαλίζει καμία ωφέλεια εις τον άνθρωπο. Τα έργα της σαρκός είναι μοιχεία πορνεία ακαθαρσία ζηλοτυπία θυμός μάχες διχοστασίες αιρέσεις φθόνος φόνος μέθη κώμοι (κραιπάλη ακόλαστη οργιώδης ζωή) και τα όμοια τούτων.
(Γαλάτας ε: 17—21).  Οι άνθρωποι που πράττουν αυτά βασιλείαν Θεού δεν θα κληρονομήσουν. Ο φυσικός άνθρωπος δεν δέχεται τα του Πνεύματος του Θεού διότι είναι μωρία εις αυτόν και δεν μπορεί να γνωρίσει αυτά  διότι πνευματικώς ανακρίνονται. (Α΄ Κορινθίους β:14
  Η ανθρώπινη διάνοια όταν στερείται του Πνεύματος του Θεού είναι ανεπαρκείς ασταθείς και ανίσχυρος. Η φιλοσοφία των ανθρώπων είναι πιθανόν να ζητεί λύση των βασικών προβλημάτων της ζωής αλλά δίδει εις τον άνθρωπο την δύναμη να λύσει τα προβλήματα αυτά.  Ο άνθρωπος δεν δύναται δια των αισθήσεων να αντιληφθεί τα ακατάληπτα ούτε δια της λογικής να γνωρίσει τα ασύλληπτα. Η ανθρώπινη διάνοια περιβάλλεται από μεγάλα μυστήρια και έχει ανάγκη σοφίας.

.............................................................. 
60--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

  Ο άνθρωπος γνωρίζει ποιος έπρεπε να  είναι και γνωρίζει επίσης ότι αστόχησε πάντοτε τον σκοπό του. Εκείνο που χρειάζεται δεν είναι απλώς το φως αλλά κάτι περισσότερο—η δύναμης. Ο άνθρωπος αφημένος εις τον εαυτό του πιέζεται και καταβάλλεται από μεγάλες αμαρτίες.
  Έχει ανάγκη συγχωρήσεως απολυτρώσεως και απαλλαγής από την αμαρτία.
  Οι δούλοι της αμαρτίας δεν είναι ελεύθεροι.
  Η ανθρώπινη φιλοσοφία ενδεχόμενο να είναι αληθείς και να προκαλεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της διανοίας αλλ’ ουδέποτε είναι επαρκείς για να φέρει τον άνθρωπο εις τον λιμένα της ειρήνης με τον Θεό. Το ασθενές φως ανθρώπινης σοφίας αδυνατεί να κοιτάξει στο ανεξερεύνητο μέλλον ή να εξιχνιάσει τα σκοτεινά άδυτα της καρδιάς του ανθρώπου.
  Η ιστορία της ανθρώπινης σκέψης φανερώνει ότι ο κόσμος δια της σοφίας δεν γνώρισε το Θεό.
  Η ειρήνη και δύναμης βρίσκονται στο Πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Το Άγιο Πνεύμα αποκαλύπτει μεγάλα μυστήρια με τέτοια απλότητα ώστε ο νεογέννητος χριστιανός μπορεί να αντιληφθεί και να θέσει εις εφαρμογή. Οι πιστοί συγχωρούνται δια κάθε αμαρτία δια του Ιησού Χριστού διότι «ούτε όνομα άλλο είναι υπό τον ουρανόν δεδομένον μεταξύ των ανθρώπων δια του οποίου πρέπει να σωθώμεν»
(Πράξεις δ:12).
 Εκείνο που χρειάζεται ο άνθρωπος είναι να γνωρίσει τον Παντοδύναμο Κύριο ο οποίος συγχωρεί και μεταμορφώνει την ζωή του ανθρώπου και καθιστά αυτόν τέλειο όπως ο Πατέρας ο Ουράνιος είναι τέλειος. Τότε πλέον η ελευθερία  δεν αποτελεί άλυτο πρόβλημα διότι δια του θαύματος της Χάριτος ο σεσωσμένος άνθρωπος ελευθερώθηκε από τον νόμο της αμαρτίας. Ο νόμος του πνεύματος της ζωής εν Χριστώ Ιησού τον ελευθέρωσε από τον νόμο της αμαρτίας και του θανάτου. Τότε τα μυστήρια της ζωής που έφεραν εις αμηχανία τον άνθρωπο καθ’ όλους τους αιώνες βρίσκουν την τελική λύση δια του Αγίου Πνεύματος.
  Η πίστης αναπαύεται εις την επίγνωσιν=(επίγνωση =ακριβής και ενσυνείδητη γνώση ) του Ιησού Χριστού. Ο άνθρωπος πρέπει να τον γνωρίσει. Η Εκκλησία πρέπει να αποκτήσει τους θησαυρούς του Αγίου Πνεύματος
και οφείλει προς τούτο να ερευνά τας Γραφάς.
   Ο Θεός φανέρωσε δια του Πνεύματος Του ότι υπάρχει ζωή για μάς διότι το Πνεύμα ερευνά τα πάντα και αυτά τα βάθη του Θεού τα οποία μας αποκαλύπτει.(Α¨ Κορινθίους β:10).
  Ο Θεός θέλει και δύναται να χρησιμοποιήσει μια εκκλησία της οποίας τα μέλη και οι ποιμένες είναι πλήρεις Πνεύματος Αγίου. Κάθε Εκκλησία της σήμερον όπως και του παρελθόντος η οποία υστερεί ως προς το υψηλό ιδεώδες της ζωής δεν δύναται να ανταποκριθεί εις την κλήση της ,οποιαδήποτε και αν είναι η οργάνωσης της. Δυστυχώς η σύγχρονος Εκκλησία διοικείται από ανθρώπους έχει συνδεθεί με τον κόσμο και κυριαρχείται από ανθρώπους και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι αρεστή εις τον Θεό. Τέτοια Εκκλησία δεν μπορεί να αντιδράσει προς σωτηρία του κόσμου εκ της αμαρτίας και να εκπληρώσει την αποστολή εις την οποία την καλεί ο Χριστός. Η σύγχρονη νεωτερίζουσα εκκλησία είναι εξασθενημένει εις πνευματική δύναμη και εις την πραγματικότητα αποκλίνει βαθμιαίως από την πνευματική αξία που προσδίδει η δια του Αγίου Πνεύματος γέννησης της.
  Η αληθής Εκκλησία του Χριστού  είναι πλήρης Πνεύματος Αγίου. Ο Θεός θέλει σήμερα τέτοια εκκλησία. «Το αυτό φρόνημα έστω εν υμίν το οποίο ήτο και εν τω Χριστώ Ιησού.»
..........................................................................
61--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΟΓΔΟΟ

Η ΔΕΥΤΕΡΑ  ΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

  «Ας μη ταράττεται η καρδία σας πιστεύετε εις τον Θεόν και εις εμέ πιστεύετε. Εν τη οικία του Πατρός μου είναι πολλά οικήματα ει δε μη ήθελον σας ειπεί υπάγω να σας ετοιμάσω τόπον πάλιν έρχομαι και θέλω παραλάβει εμαυτόν δια να είσθε και σεις όπου είμαι εγώ»(Ιωάννης ιδ:1—3).
  «άνδρες Γαλιλαίοι τι ίστασθε εμβλέποντες εις τον ουρανόν; Ούτως ο Ιησούς όστις ανελήφθη αφ’ ημών εις τον ουρανόν θέλει ελθεί ούτω καθ’ όν τρόπον ίδετε αυτόν πορευόμενον εις τον ουρανόν».(Πράξεις α:11).
  «Διότι τούτο λέγομεν δια του λόγου του Κυρίου ότι ημείς οι ζώντες όσοι απομένομεν εις την παρουσία του Κυρίου δεν θέλομεν προλάβει τους κοιμηθέντας. Επειδή αυτός ο Κύριος θέλει καταβή απ’ Ουρανού με κέλευσμα με φωνή αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού και οι αποθανόντες εν Χριστώ θέλουσιν αναστηθή πρώτον Έπειτα ημείς οι ζώντες όσοι απομένομεν θέλομεν αρπαχθή μετ’ αυτών εν νεφέλαις εις απάντηση του Κυρίου εις τον αέρα και ούτω θέλομεν είσθαι πάντοτε μετά του Κυρίου».
(Α΄ Θεσσαλονικείς δ:15—17).
  Η Δευτέρα έλευσης του Χριστού είναι η «μακαρία ελπίδα» που εμπνέει την Χριστιανική Εκκλησία.  Ο λόγος του Θεού μας λέγει να ετοιμαζόμαστε (Λουκάς ιβ:31—38).να προσδοκούμε
 (Λουκάς ιβ:ε:7—8) να είμαστε πιστοί (Λουκάς ιβ:42—44). Να μακροθυμούμε(Ιάκωβος ε:7—8). Να μένομε σε Αυτόν
(Α΄ Ιωάννου β:28) να είμαστε προσεκτικοί (Ρωμαίους ιδ:58).
  Εκείνος που είναι έτοιμος να συναντήσει τον Κύριο δεν ικανοποιείται εις τούτο μόνο και την προσδοκία αλλ’ επιζητεί να μιλήσει και σε άλλους περί της ελεύσεως του Χριστού και τους βοηθάει ώστε να ετοιμάζονται και αυτοί προς συνάντηση του Κυρίου «Δια τούτο και σεις γίνεσθε έτοιμοι διότι καθ’ ήν ώραν δεν στοχάζεσθε έρχεται ο Υιός του ανθρώπου».
  Ο χριστιανός που βρίσκεται σε αυτόν τον ανήσυχο  κόσμο ευχαριστεί τον Θεό και χαίρετε δια την ετοιμασία του. Την θέση του χριστιανού αυτού εκφράζει το γνωμικό: «Επάνω σε ένα κλαδί που λυγίζει κάθεται ένα πουλί και κελαηδάει γιατί έχει φτερούγες».
  Η Δευτέρα έλευσης του Χριστού κατέχει θέση πρωτεύουσα εις ολόκληρο Καινή Διαθήκη. Περισσότερα πράγματα αναφέρονται περί της δευτέρας ελεύσεως του Χριστού παρά για την πρώτη. Και εις την Π.Δ. γίνεται μνεία περί της Δευτέρας ελεύσεως του Χριστού είκοσι φορές περισσότερο παρά για την πρώτη. Εις κάθε τριάντα εδάφια της Κ.Δ. το ένα αναφέρεται εις την επάνοδο του Χριστού.
  Η Δευτέρα έλευσης του Χριστού αποτελεί το κλειδί δια την κατανόηση της Γραφής. Περί αυτής μίλησε ο ίδιος ο Χριστός(Ματθαίος κδ: 6—27 και κε:31—32 Ιωάννης ιδ:2—3 και κα:22). Επίσης μίλησαν οι απόστολοι (Αποκάλυψης α:7 και Α¨ Ιωάννου 28 και Ιούδα α:14—15 και Ιάκωβος ε:7 και Β΄ Πέτρος α:16 και θ:27 και Φιλήμονας γ:20—21 και Τίτος β:13 και Α΄ Κορινθίους ια:26)
  Ο Παύλος κάμνει λόγο περί της ελεύσεως του Κυρίου 50 φορές. Ακόμα και άγγελοι εκ του ουρανού μιλούν για το μεγάλο τούτο γεγονός (Πράξεις α:10—11 και Αποκάλυψης ια;3—12). Η έλευσης του Χριστού είναι η μόνη θεραπεία δια το σημερινό χάος εις το οποίο βρίσκεται ο κόσμος. Οι αλήθειες που βρίσκονται εις τον Λόγο του Θεού οδηγούν εμάς τα τέκνα Του ει το να πιστεύουμε ότι η Δευτέρα έλευσης του Χριστού είναι πλησίον επί θύραις.
Πλείστοι=(πολλοί)από τους μελετώντας την Γραφή συμφωνούν ότι έχουν εκπληρωθεί σχεδόν όλα τα σημεία τα οποία αναφέρονται εις την έλευση του Χριστού και έχουν προφητευθεί εις τον Λόγο του Θεού.
 ......................................................................................................
62--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

   Όταν ο Χριστός ήταν με τους μαθητές Του είπε προς αυτούς. «Όταν δε ταύτα αρχίσωσι να γίνονται ανακύψατε και σηκώσατε τας κεφαλάς σας διότι πλησιάζει η απολύτρωσις σας» και πάλι είπε: «Και θέλουσιν ιδεί τον Υιόν του ανθρώπου ερχόμενον εν Νεφέλαις μετά δυνάμεως και δόξης πολλής»(Λουκάς κα:27—28).
  Οι μαθητές είπαν προς τον Ιησού. «Ειπέ προς ημάς πότε θέλουσι γίνει ταύτα; Και τι το σημείον της παρουσίας Σου και της συντελείας του αιώνος;»
  Μόνον η παντογνωσία του Θεού δίνεται να απαντήσει εις τις ερωτήσεις αυτές και Εκείνος απάντησε εκ των προτέρων με προφητικό τρόπο. Παραθέτουμε κατωτέρω τα σημεία που αναφέρονται προφητικώς και τα οποία εισάγουν αμέσως εις την περίοδον της δευτέρας ελεύσεως του Χριστού.
  Πολλά εκ των σημείων αυτών αναφέρονται εις το 24ον κεφάλαιο του Ματθαίου και το 21ον του Λουκά δίδουν δε μία ακριβή εικόνα των συνθηκών της παρούσης περιόδου εις ολόκληρο τον κόσμο.
                     «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
   1ον ==Η σημερινή κατάστασης των εθνών είναι όμοια προς εκείνη Που προηγήθηκε του κατακλυσμού. «Καθώς έγινεν εν ταις ημέραις του Νώε ούτω θέλει είσθαι και εν ταις ημέραις του ιού του ανθρώπου».(Λουκάς ιζ:26—30).
  Ο κόσμος τότε είχε απορροφηθή με τα υλικά συμφέροντα και ξέχασε τον Θεό. Στις ημέρες του Νώε συνεβαίνανε τα ακόλουθα:
  1== Αύξησης του πληθυσμού των πόλεων
  2== Πρόοδος εις τον πολιτισμό.
  3== Λατρεία του Θεού ως Δημιουργού αλλ’ όχι ως Λυτρωτού.
  4== Σύγχυσης των πιστών μετά του κόσμου.
  5==Χαλάρωσης των ηθών όσον αφορά την γυναίκα και τον γάμο.
  6== Δαιμονοπληξία.
  7== Αδιαφορία των θρησκευτικών οδηγών με αποτέλεσμα να ελαττωθούν οι περιπτώσεις ειλικρινούς μετανοίας προς τον Θεό.
  8== Οι άνθρωποι ήταν φιλήδονοι μάλλον παρά φιλόθεοι
  9== Η κακία επικρατούσε σε ολόκληρο τον κόσμο όπως τις ημέρες του Νώε.
                     «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
  2ον  «Η ανομία και το έγκλημα αφθονούν. Τα περισσότερα εγκλήματα γίνονται σήμερα από τους νέους. «Εν ταις εσχάταις ημέραις θέλουσιν ελθεί καιροί κακοί».
  3ον «Επικρατούν οι ψευδόχριστοι η αποστασία εις την Εκκλησία η λατρεία δαιμονίων και οι διδασκαλίες αυτών(Α΄ Τιμοθέου δ:1).
  4ον «Οι άνθρωποι είναι κοσμικοί χλευασταί γελωτοποιούν την Γραφή και ονομάζουν τους πιστούς ανθρώπους με σκουριασμένες ιδέες».
  5ον «Διωγμοί κατά των Ιουδαίων και Χριστιανών».
  6ον ¨Παρατηρείται αύξησης της γνώσης και των συγκοινωνιών».
  «Πολλοί θέλουσι περιτρέχει και η γνώσης θέλει πληθυνθή» λέγει ο Δανιήλ. «Αι άμαξαι θέλουσι κινείσθαι με σίδηρον και λάμποντα εν τη ημέρα της ετοιμασίας αυτού και τα ελάτινα δόρατα θέλουσι σεισθή τρομερά. Αι άμαξαι θέλουσι θορυβείσθαι  εν ταις οδοίς θέλουσι συγκρούεσθαι η μία μετά της άλλης εν ταις πλατείαις η θέα αυτών θέλει είσθαι ως λαμπάδες θέλουσι τρέχει ως αστραπαί»(Ναούμ β:3—4). Η προφητεία αυτή αναφέρεται εις τα αυτοκίνητα και ελέχθη προ2.600 χρόνια και πλέον.
  Ακόμη και περί αεροπλάνων υπάρχουν προφητείαι:
«Ως πτηνά  διαπετώμενα επί τους νεοσσούς ούτως ο Κύριος των δυνάμεων θέλει υπερασπισθεί την Ιερουσαλήμ υπερασπιζόμενος και ελευθερώνων αυτήν διαβαίνων και σώζων αυτήν».
 (Ησαϊας λα:5). Αυτή η προφητεία ελέχθη 2.667 έτη προτού εκπληρωθεί κατά το1917 όταν ο στρατηγός Allenby κατέλαβε και ελευθέρωσε την Ιερουσαλήμ.
 Η γνώσης αυξάνει σταθερώς δια του ραδιόφωνου του τηλεφώνου του τηλεγράφου και τόσων άλλων μέσων. Όλα μαρτυρούν ότι πλησιάζουμε προς το τέλος.
   7ον  Παρατηρείται μεγάλη συσσώρευσης πλούτου και όμως το εθνικό χρέος αυξάνει και δεν υπάρχει προσφορά εργασίας.
   8ον Σημειώνονται κοινωνικές ανωμαλίες οικονομική στενοχώρια φόβος φορολογίες βαρύτατες απεργίες ασθένειες. Όλα αυτά προηγούνται της Δευτέρας Ελεύσεως του Χριστού.
   9ον Πόλεμοι και σχέδια ειρήνης απασχολούν τον κόσμο. Και εν τω μεταξύ ο πόλεμος εξαπλώνεται.
  10ον Συνάπτονται συμμαχίες και συνασπισμοί και έτσι προπαρασκευάζουν τον δρόμο δια τον υπεράνθρωπο τον αντίχριστο.
  11ον Σεισμοί πλημμύρες επιδημίες και λιμοί είναι τα σημεία των καιρών(Ματθαίος κδ:7). Οι σεισμοί σημειώνονται τόσο συχνά αυτά τα τελευταία χρόνια ώστε οι άνθρωποι δεν παύουν να τους απαριθμούν. Και απόκειται να σημειωθεί ένας σεισμός ο μέγιστος όλων(Ζαχαρίας ιδ: 4—8). Σε πλείστα (Πολλά) μέρη και σήμερα μεγάλη πείνα υπάρχει.
  12ον Οι επικρατούσες συνθήκες προκαλούν μίσος σε πολλούς και λαμβάνουν χώραν ανατροπές και συγκρούσεις. Στον κόσμο παρατηρείται ένας γενικός αναβρασμός.
 13ον  Εκδηλώνεται αφ’ ενός μεν Πνεύμα δικτατορικό όπως και εις τις ημέρες του Ναβουχοδονόσωρ αφ’ ετέρου δε τάσης προς ομοσπονδίες όπως και στην πρώτη περίοδο της παλαιάς Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Δανιήλ β:31—45).
 14ον  Άλλο σημείο είναι η επάνοδος των Ιουδαίων εις την Παλαιστίνη χωρίς καμία πίστη εις τον Μεσσία τους.
 15ον  Η Εκκλησία δεν ενδιαφέρεται δια την έλευση του Χριστού ενώ εξ’ άλλου σημειούται τόση αποστασία μέσα στην Εκκλησία. Ελάχιστος αριθμός ανθρώπων αποβλέπει εις την επάνοδο του Χριστού(Λουκάς ιβ:40)
 16ον  Σημεία εις τον Ουρανό.
17ον Η αληθινή Εκκλησία του Χριστού αρχίζει να καταλαβαίνει τις προφητείες της Γραφής που αφορούν την Δευτέρα έλευση του Χριστού. Ο προφητικός λόγος δεν είναι τώρα κλειστό βιβλίο όπως ήταν στο παρελθόν.
  Όλα αυτά πείθουν ότι ο καιρός της επανόδου του Χριστού είναι Κοντά. «Αγρυπνείτε λοιπόν και γίνεσθε έτοιμοι».
  Η Δευτέρα έλευσης του Χριστού λαμβάνει χώραν εις δύο στάδια.
 ................................................................
63--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
  Πολλοί χριστιανοί περιπλέκονται εν σχέσει με το ζήτημα της
Δευτέρας ελεύσεως διότι δεν δίδουν προσοχή εις την διάκριση αυτή. Τα δύο στάδια αυτά χωρίζονται απ’ αλλήλων με μία περίοδο επτά ετών.
  Το πρώτο στάδιο επανόδου του Χριστού ονομάζεται «Αρπαγή» όπως σημειούται εις το διάγραμμα. Κατ’ αυτήν ο Χριστός έρχεται δια την Εκκλησία Του. Το δεύτερο στάδιο ονομάζεται «Επιφάνεια» ως επίσης σημειούται εις το διάγραμμα. Κατ’ αυτήν έρχεται ο Χριστός μαζί με την εκκλησία Του και με όλες τις δυνάμεις των ουρανών για να κρίνει τα έθνη και να εγκαταστήσει την βασιλεία Του επί της γης. Οι άγιοι κατά τον χρόνον της αρπαγής πηγαίνουν προς τον Χριστό δια να είναι μετ’ Αυτού επί της γης.
  Η έλευσης του Χριστού κατά την αρπαγή θα είναι αιφνίδια.  «Αγρυπνείτε λοιπόν διότι δεν εξεύρετε την ημέραν ουδέ την ώραν καθ’ ην ο Υιός του ανθρώπου έρχεται» (Ματθαίος κε:13).
  Οι άγιοι αποτελούν το σώμα του Χριστού το οποίο δεν μπορεί να διασπαστεί (δεν δύναται να διασπασθή). Η Γραφή εκθέτει ότι η Αρπαγή λαμβάνει χώραν προ της μεγάλης θλίψεως την οποία δεν πρόκειται να υποστεί η εκκλησία ως σώμα του Χριστού.
 (Λουκά κα: 36 και Β΄ Πέτρου β:9).      
   Η περίοδος των επτά ετών μεταξύ των δύο σταδίων της ελεύσεως του Χριστού είναι πλήρης από γεγονότα. Επί της γης θα εκδηλωθεί η μεγάλη θλίψης «ο καιρός της στενοχώριας του Ιακώβ» (Ιερεμίας λ:7)και στον ουρανό θα λάβει χώραν η κρίσης των έργων της Εκκλησίας «προ του βήματος του Χριστού» και ο γάμος του Αρνίου (Β΄ Κορινθίους ε:10 και Αποκάλυψης ιθ:7). Τότε ο Χριστός θα αναλάβει την βασιλεία Του: «Άς χαίρωμεν και ας αγαλλώμεθα και ας δώσωμεν εις αυτόν διότι ήλθεν ο γάμος του Αρνίου και η γυνή αυτού ητοίμασεν εαυτήν».
 ......................................................
64--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

  Τι λέγει η Γραφή περί του τρόπου με το οποίο θα έλθει ο

Χριστός κατά την αρπαγήν;  Θα έλθει λέγει «με κέλευσμα» το οποίο θα απευθύνεται προς τους «αποθανόντας εν Χριστώ» και το οποίο θα ακούσουν αυτοί. Θα έλθει «με φωνή αρχαγγέλου» έτσι ώστε όσοι ζουν και είναι δικοί Του να αντιληφθούν την πρόσκληση  Του. Όπως οι μαθητές επί της γης είδαν τον Ιησού απερχόμενο έτσι η Εκκλησία θα Τον ιδεί ερχόμενον κατά την αρπαγή.
  Θα έλθει με «σάλπιγγα Θεού» η οποία θεωρείται η τελευταία πρόσκλησης των αποθανόντων εν Χριστώ οι οποίοι ήδη άκουσαν το κέλευσμα και οι οποίοι αναστήθηκαν εκ των λοιπών νεκρών και εξήλθαν εκ τω τάφων των.
  Η σάλπιγγα του Θεού θα είναι και τελική πρόσκλησης προς τους ζώντας κατά την ώρα εκείνη πιστούς οι οποίοι θα είναι έτοιμοι και θα μεταμορφωθούν εν ριπή οφθαλμού. Θα είναι μία πρόσκλησης προς τους δικαίους και αγίους ζώντας και νεκρούς να εγκαταλείψουν την γη και να συναντήσουν τον Κύριο και Σωτήρα τους εις τον αέρα.
  Το Άγιο Πνεύμα το οποίο είναι μετά της Εκκλησίας επί της γης από την ημέρα της Πεντηκοστής θα απέλθει(φύγει) και Αυτό.
  Τα σώματα των «αποθανόντων εν Χριστώ θα αναστηθούν εκ των νεκρών πρώτα. Τα σώματα των νεκρών που δεν θα αναστηθούν τότε ανήκουν στους «λοιπούς των νεκρών» οι οποίοι έζησαν εν (ή μέσα στην) αμαρτία. Αυτοί δεν θα ακούσουν το κέλευσμα του Χριστού διότι δεν τον γνωρίζουν. Θα παραμείνουν στους τάφους τους και δεν θα αναστηθούν παρά στην Δευτέρα ανάσταση η οποία θα λάβει χώραν μετά την χιλιετή βασιλεία και η οποία θα είναι ανάστασης κρίσεως προ του λευκού Θρόνου κρίσεως εκείνων που έπραξαν τα φαύλα.
(Ιωάννης ε:28—29 και Αποκάλυψης κ:11—15).
  «Μη θαυμάζετε τούτο έρχεται ώρα καθ’ ην πάντες οι εν τοις μνημείοις θέλουσιν ακούσει την φωνήν Αυτού».
  Η ανάστασις των αποθανόντων εν Χριστώ ομοιάζει με την ενέργειαν μαγνήτη ο οποίος μέσα από ένα σωρό ανακατεμένων μικρών τεμαχίων σιδήρου ξύλων ή καουτσούκ προσελκύει προς τον εαυτό του μόνο κομμάτια του σιδήρου τα οποία είναι συγγενή προς την φύσι του αφήνει δε όλα τα άλλα αντικείμενα που δεν μετέχουν της φύσεως του. Τοιουτοτρόπως η αρπαγή θα είναι το πρώτο στάδιο της δευτέρας ελεύσεως του Χριστού. Το πολίτευμα ημών είναι εν τοις ουρανοίς.
 ................................................................
65--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ


  Η έλευσης του Χριστού στον κόσμο ως βρέφος ονομάζεται πρώτη έλευσης του Χριστού. Ήλθε όχι δια να υπηρετηθεί αλλά δια να υπηρετήσει και να δώσει την ψυχή Αυτού αντί πολλών. Ήλθε δια να σώσει ψυχές. Έπαθε κατά σάρκα και ανελήφθη σωματικός. Έτσι και η Δευτέρα έλευσης του Χριστού θα είναι σωματική και θα έλθει δια την απολύτρωση του σώματος ανδρών γυναικών τον οποίων έσωσε τις ψυχές από την αμαρτία.
  Πολλοί διδάσκαλοι επιχειρούν να εξηγήσουν την προσωπική επάνοδο του Χριστού και αποτυγχάνουν διότι στερούνται της γνώσεως και του Πνεύματος του Λόγου του Θεού. Η Δευτέρα έλευσης του Χριστού δεν σημαίνει τον θάνατο του πιστού όπως προσπαθούν να παραστήσουν. Δεν σημαίνει ακόμα την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος κατά την Πεντηκοστή ούτε την επιστροφή του αμαρτωλού ούτε την διάδοση του Χριστιανισμού ούτε την καταστροφή της Ιερουσαλήμ. Η Δευτέρα έλευσης σημαίνει εκείνο που είπε ο Ιησούς: «Πάλι έρχομαι και θέλω σας παραλάβει προς εμαυτόν (τους αποθανόντας και ζώντας πιστούς) δια να είσθε και σεις όπου είμαι εγώ».
  Η Εκκλησία προορίζεται να παίξει σπουδαίο ρόλο εις το σχέδιο του Θεού διότι τα μέλη της θα βασιλεύσουν μετά του Χριστού.
  Η Δευτέρα έλευσης του Χριστού σημαίνει δια τον αναγεννημένο Χριστιανό ότι θα γίνει όμοιος με τον Χριστό ότι θα γίνει όμοιος με τον Χριστό ότι θα είναι μετ’ Αυτού και ότι θα βασιλεύσει
μετ’ Αυτού.     
  Δια τον Ιουδαίο ο οποίος απέρριψε τον Χριστό και τώρα καταπατείται και διώκεται η επάνοδος του Χριστού επί της γης θα σημάνει την ελπίδα μιας νέας ζωής. Οι Ιουδαίοι θα ον αναγνωρίσουν τότε και θα τον δεχθούν ως Μεσσία τους. αυτό θα αποτελέσει απαρχή αποκαταστάσεως τους εις την χώρα τους εν ειρήνη και αναδείξεως των και πάλι ως έθνος.
(Ιερεμίας ς:14—15 Ησαϊας μγ:5—7 Πράξεις ιε:14—17).
  Οι εκτάσεις της ερήμου στην Παλαιστίνη θα οικοδομηθούν θα κατοικηθούν και θα καλλιεργηθούν. Οι σχετικές (γι’ αυτό ως προς την έρημο και υπόλοιπα) οι προφητείες δεν έχουν ξεπληρωθεί ακόμα.
  Για τα έθνη η επάνοδος του Χριστού θα σημάνει την
καταστροφή του παρόντος πολιτικού συστήματος του κόσμου του οποίου ο άρχων είναι ο διάβολος (Δανιήλ ιθ:11). Θα σημάνει το τέλος των πολέμων των ταραχών και των ανατρεπτικών κινημάτων. Θα σημάνει την κρίση των εθνών της γης τον χωρισμό αυτών σε έθνη—πρόβατα και εις έθνη –ερίφια την καταστροφή των τελευταίων και την επιβίωση εν ειρήνη των εθνών—προβάτων τα οποία ονομάζονται «δίκαιοι».
(Ματθαίος κε:31—40 Μιχαίας δ:3—4 Ησαϊας β)
  Η επάνοδος του Χριστού θα σηκώσει την κατάρα από τη γη η οποία θα ανθίσει ως ρόδο θα δώσει τον καρπό της.
(Ησαϊας λε:1 ψαλμός ξζ:6). 
  Ας είμαστε λοιπόν έτοιμοι διότι «οφθαλμός δεν είδε και ωτίον δεν ήκουσε και εις καρδίαν ανθρώπου δεν ανέβησαν όσα ητοίμασεν ο Θεός εις τους αγαπώντας Αυτόν»
(Α΄ Κορινθίους β:9).
              «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

66--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟΝ ΕΝΑΤΟΝ

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ

  «Διότι τότε θέλει είσθαι θλίψις μεγάλη οποία δεν έγινεν απ’ αρχής κόσμου έως του νυν ουδέ θέλει γίνει. Και αν δεν συνετέμνοντο αι ημέραι εκείνοι δεν ήθελε σωθή ουδεμία σαρξ δια τους εκλεκτούς θέλουσι συντμηθεί αι ημέραι εκείναι». (Ματθαίος κδ:21—22).
            «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
  Η περίοδος της θλίψεως περιλαμβάνει επτά έτη και ακολουθεί ευθύς μετά την αρπαγή της Εκκλησίας και την ανάκληση του Αγίου Πνεύματος από τη γη. Δηλαδή εκτείνεται από της αρπαγής της Εκκλησίας μέχρι της επιφανείας του Χριστού
(Ιερεμίας λ:3—7) και ταυτίζεται με την εβδομηκοστή εβδομάδα του Δανιήλ(Δανιήλ θ:27) και την ημέρα του Αντιχρίστου. Ο Αντίχριστος θα αποκαλυφθεί μετά την αρπαγή και θα αποβεί ο απόλυτος δικτάτωρ του κόσμου. Η περίοδος αυτή υποβάλει σε μεγάλη δοκιμασία τόσο τους Ιουδαίους όσο και τους εθνικούς οι οποίοι δεν σώθηκαν δια του Χριστού. Εκείνα που θα συμβούν κατά την περίοδο αυτή περιγράφονται εις την
(Αποκάλυψη κεφ.ς:1και ιθ:21).
  Η αναχώρησης εκ της γης όλων των αληθινών Χριστιανών θα προκαλέσει μεγάλο φόβο και σύγχυση επ’ αυτής. Τα επτά έτη της περιόδου μεγάλης θλίψεως διαιρούνται εις δύο ίσα χρονικά διαστήματα εκ τριών και ημίσεως ετών εκάστου. Στην  αρχή της περιόδου κατά την οποία  ανοίγονται οι σφραγίδες
(Αποκάλυψης ς:1) θα αποκαλυφθεί ο Αντίχριστος ο οποίος θα συνάψει μια συνθήκη με τον Ιουδαϊκό λαό την οποία εν τούτοις θα καταργήσει εις το τέλος του πρώτου ημίσεως της περιόδου.
  Ο Σατανάς ο οποίος ονομάζεται πάντοτε μέγας δράκων θα καταρριφθεί τότε εκ του ουρανού μετά των αγγέλων αυτού. Αυτός αντιτάχθηκε πάντοτε εις το έργον του Θεού και κάμνει παν ότι είναι δυνατόν για να αντιταχθεί και εις τον εκλεκτό λαό του Θεού. Με αυτόν τον τρόπο θα κατευθύνει όλη την οργή του ειδικώς κατά των Ιουδαίων διότι εκ της φυλής τούτων γεννήθηκε ο Χριστός και υπερυψώθηκε με δύναμη. Ο Αντίχριστος θα περιβληθεί την δύναμη του Διαβόλου. Η μεγάλη θλίψις θα περιλαμβάνει κυρίως τα τελευταία 3 ½ έτη της όλης περιόδου των επτά ετών και ονομάζεται «καιρός της στενοχωρίας του Ιακώβ».
  Τότε ένα άλλο θηρίο αναβαίνει εκ της γης το οποίο ονομάζεται ψευδοπροφήτης. Βλασφημεί τον Θεό και αναγκάζει τους ανθρώπους να λατρεύουν το πρώτο θηρίο. Επίσης υποχρεώνει όλους τους πάντας λάβουν το «χάραγμα» επί της χειρός τους της δεξιάς ή επί των μετώπων τους και εκδίδει πρόσταγμα να μη δύναται κανείς να αγοράσει ή να πωλήση εάν δεν φέρει το χάραγμα αυτό. Ο Αντίχριστος τότε αναγνωρίζεται ως Παγκόσμιος Κυβερνήτης και λατρεύεται ως Θεός.
 .................................................................................................
67--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

  Το πιστό υπόλοιπο του εκλεκτού λαού του Ισραήλ θα ελευθερωθεί τότε από όλη την οργή και θα καταφύγει σε τόπο παρασκευασμένο δι’ αυτό όπου θα κρυφθεί επί 3 ½ χρόνια. Ο χρόνος αυτός θέλει συντμηθεί κατά τον λόγον του Χριστού προς χάριν των εκλεκτών του Θεού.
  Η περίοδος όμως αυτή θα είναι περίοδος σωτηρίας. Ένα σύνολο από 144.000ανθρώπων εκ του Ισραήλ παρουσιάζεται σφραγισμένων. Ένα άλλο πλήθος «οίτινες έπλυναν τας στολάς αυτών και ελεύκαναν αυτάς εν τω αίματι του Αρνίου» σώζονται κατά την περίοδο της μεγάλης θλίψεως.
   Δεν αποτελούν αυτοί την Εκκλησία αλλ’ εδέχθησαν τον Σωτήρα μετά την αρπαγή της Εκκλησίας. Όλοι αυτοί είναι άγιοι μάρτυρες της αιματηρής περιόδου της μεγάλης θλίψεως. Οι ψυχές αυτών μετά το θάνατο τους εμφανίζονται κάτω του θυσιαστηρίου όπως αναφέρει ο Ιωάννης. Οι μάρτυρες αυτοί είναι εκείνοι που θα κηρύξουν το «Ευαγγέλιο της Βασιλείας» και θα διωχτούν μέχρι θανάτου. Θα είναι το σταχυολόγημα εκ του θερισμού και θα αναστηθούν και αυτοί για να συμμετάσχουν στις στρατιές του ουρανού.
  Ο σκόφηλδ λέγει ότι το αναρίθμητο πλήθος εκ των εθνών όπως αναφέρεται στην Αποκάλυψη ζ:9 περί των οποίων λέγεται έρχονται εκ της μεγάλης θλίψεως δεν είναι η Εκκλησία αλλά κατέχουν μία θέση παρόμοια με εκείνη των Λευιτών απέναντι των ιερέων όπως βλέπουμε στον Μωσαϊκό Νόμο.
(Αποκάλυψης ζ:15)
  Εις την Αποκάλυψη (κεφ. ιζ ) αναφέρεται γυνή ενδεδυμένη πορφύρα και κόκκινο και καθισμένη επί θηρίου κόκκινο γεμάτο ονόματα βλασφημίας έχοντας κεφαλές επτά και κέρατα δέκα.  Αυτή θα είναι η αποστάτης εκκλησία των ημερών εκείνων η οποία βραδύτερον θα καταστραφεί (αργότερα).
  Οι Ιουδαίοι τότε θα αναγνωρίσουν ότι ο Χριστός είναι ο Μεσσίας των και ότι το Πνεύμα του Θεού έχει ξεχυθεί επάνω σ’ αυτούς. 
  Συγχρόνως αποστέλλονται τρεις άγγελοι για να κηρύξουν προς τον κόσμο. Ο ένας κηρύττει «το αιώνιο Ευαγγέλιο» της κρίσεως ο δεύτερος αναγγέλλει την πτώση της Βαβυλώνας και ο τρίτος αναφέρει λόγους κρίσεως κθ’ όλων εκείνων που κάμπτονται στο να λατρεύουν το θηρίο.
  Η περίοδος αυτή θα τερματιστεί με την μάχη του Αρμαγεδώνα εις την πεδιάδα Μεγιδδώ. Ο Χριστός θα επιστρέψει αιφνιδίως μέσα σε δόξα και με όλες τις δυνάμεις των ουρανών και θα θέσει τέρμα εις τους «καιρούς των Εθνών  και την περίοδο της θλίψεως. Θα έλθει για να κρίνει τα Έθνη και να εγκαταστήσει την Βασιλεία Του επάνω στη γη.
  Επί του Διαγράμματος αναφέρονται οι σφραγίδες οι σάλπιγγες οι φιάλες ο Σατανάς και οι δυνάμεις του που ρίχνονται εκ των ουρανών  ο Αντίχριστος ο ψευδοπροφήτης η εικόνα του θηρίου
Η ενδεδυμένη κόκκινο η γυναίκα το θυσιαστήριο ο λίθος ο οποίος απεκόπη άνευ χειρός ο Αρμαγεδών η Επιφάνεια και το όρος των ελαιών
 ............................................................................................
68--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
  Η βασιλεία του Αντίχριστου  που θα εγκαθιδρυθεί επί της γης κατά την περίοδο της Μ. θλίψεως θα είναι μία ψευδείς και παραποιημένη βασιλεία. Η τριάς της βασιλείας αυτής θα είναι Σατανάς ή Δράκων  αντιποιούμενος τον Θεό και Πατέρα το πρώτο θηρίο ή αντίχριστος αντιποιούμενος τον Υιόν  και το δεύτερο θηρίο ή ψευδοπροφήτης αντιποιούμενος το Άγιον Πνεύμα. Όταν οι μαθηταί του Χριστού προσεύχονταν όπως τους δίδαξε Εκείνος λέγοντας «Ελθέτω η βασιλεία Σου»απέβλεπαν εις την πραγματική βασιλεία του Χριστού η οποία θα ακολουθήσει την περίοδο της Μ. Θλίψεως και της επιφανείας του Χριστού.
  Εις το τέλος της Μ. Θλίψεως ο Χριστός θα εγκαταστήσει τη βασιλεία Του και οι Ιουδαίοι θα δεχθούν Αυτόν ως βασιλέα τους. ο Σατανάς θα συλληφθεί θα δεθεί και θα ριφθεί εις την άβυσσο όπου θα μείνει μέχρι να πληρωθούν χίλια έτη. Ο Αντίχριστος και ο ψευδοπροφήτης θα ριφθούν εις την «λίμνη του πυρός». Ο Χριστός τότε θα κρίνει τα έθνη και ο Θεός θα δοκιμάσει τον άνθρωπο ακόμη μιαν φορά κατά την περίοδο αυτή. 
  Ο Σατανάς θα λυθεί μετά χίλια έτη για να πλανήσει τα έθνη οπότε θα δοθεί τέρμα εις την προαιώνια σύγκρουση μεταξύ Θεού και Σατανά ο οποίος θα ριφθεί τελικά εις την λίμνη του πυρός όπου είναι το θηρίο και ο ψευδοπροφήτης και εκεί θα βασανίζονται ημέρα και νύκτα εις τους αιώνες των αιώνων.
  Αυτός που μελετά την Αποκάλυψη βρίσκει εκεί τις λεπτομέρειες περί της δράσεως των αγγέλων  με τις σφραγίδες και τις φιάλες (Αποκάλυψης ς: και η:).Ο Σατανάς γνωρίζει ότι κάμνει τον τελευταίο κύκλο της προαιωνίου συγκρούσεως του με τον Χριστό και ότι τον χάνει.
  Κατά την ταραγμένη αυτή εποχή η «χάρις του Θεού» αποκαλύπτεται και πάλι: «πας όστις υπακούσει εις τον Θεό θέλει  σωθεί».
  Ας θυμηθούμε την υπόσχεση του Θεού. «Ο υπομείνας εως τέλους ούτως θέλει σωθεί». ¨Γίνου πιστός μέχρι θανάτου και θέλω δώσει τον στέφανον της ζωής».(Αποκάλυψη β:10).
69---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ

Η ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΊΑ—Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
                   ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ

    «Και τα δέκα κέρατα τα οποία είδες είναι δέκα βασιλείς οίτινες βασιλείαν δεν έλαβον έτι αλλά μία ώραν λαμβάνουσιν εξουσίαν ως βασιλείς μετά του θηρίου….
  Ούτοι θέλουσι πολεμήσει με το Αρνίον και το Αρνίον θέλει νικήσει αυτούς διότι είναι Κύριος των Κυρίων και βασιλεύς των Βασιλέων»( Αποκάλυψης ιζ:12—14).
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

  Εις τους χρόνους του Δανιήλ προ 2.500 και πλέον ετών και κατά την διάρκεια της αιχμαλωσία στην Βαβυλώνα ο Θεός έδωκε ένα όνειρο εις τον Ναβουχοδονόσωρ βασιλέα της Βαβυλώνας. Αυτό το όνειρο παρουσίαζε την εικόνα ανθρώπου του οποίου το σώμα αποτελούνταν από διάφορα μέταλλα.  Η ερμηνεία του ονείρου όπως αποκαλύφθηκε στον Δανιήλ υπό του Θεού περιλάμβανε την ύπαρξη την ανάπτυξη και την δύναμη των παγκοσμίων αυτοκρατοριών οι οποίες επρόκειτο να έλθουν
  Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ως παγκόσμιος δύναμη αντιπροσωπευόταν από τις κνήμες του πόδες και τους δακτύλους της εικόνας
 Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία καταστράφηκε και έπαυσε να υπάρχει προτού εκπληρωθούν οι προφητείες όπως αποκαλύπτονταν στην εικόνα του ονείρου ή με άλλα λόγια η ιστορία της αυτοκρατορίας εξελιχθεί μέχρι των δακτύλων της εικόνας. Τοιουτοτρόπως εκείνοι που μελετούν τις προφητείες της Γραφής έχουν δίκιο να φρονούν(σκέπτονται) ότι η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία πρόκειται να αναβιώσει προς εκπλήρωση των προφητειών και ότι η αναβίωση αυτή θα λάβει χώραν κατά την περίοδο της μεγάλης.
  Η μορφή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας αποτελούμενης από δέκα βασίλεια τα οποία είναι και η τελευταία φάσης της υπάρξεως της αντιπροσωπεύεται υπό των δέκα δακτύλων της εικόνας του ονείρου(Δανιήλ β: και ζ: ). Κατά τον ίδιο τρόπο αντιπροσωπεύεται και υπό των δέκα κεράτων του τρομακτικού θηρίου της οράσεως του Ιωάννου στην Πάτμο
(Αποκάλυψης ιζ:12).
  Η Γραφή λέγει ότι δέκα βασίλεια της εικόνας του ονείρου κατασυντρίφτηκαν από ένα λίθο ο οποίος απεκόπη άνευ χειρών. Ο λίθος αυτός είναι ο ίδιος ο Χριστός «η πέτρα του Ισραήλ» (Γένεσης μθ:24 Δανιήλ β:34—45). «Ο δε λίθος που χτύπησε την εικόνα έγινε όρος μέγα και γέμισε όλη την γη».
  «Ο Θεός ο μέγας έκαμε γνωστό εις τον βασιλέα ότι πρόκειται να γίνει μετά από αυτά και αληθινό είναι το ενύπνιο και πιστή η  ερμηνεία του»
................................................. 
70---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

   Σήμερα τα έθνη της γης σείονται αλληλοσυγκρούονται και μεταβάλουν την όψη. Στις εφημερίδες και τα περιοδικά αναγιγνώσκουμε καταπληκτικά άρθρα σχετικά με αυτές τις μεταβολές και ακούμε τα ίδια πράγματα από το ραδιόφωνο και τις εξέδρες. Οι μελετώντες τις Γραφές παρακολουθούν με ζωηρό ενδιαφέρον όλες τις μεταβολές οι οποίες λαμβάνουν χώραν μεταξύ των εθνών διότι οι προφητείες εκπληρώνονται και γνωρίζουν τι πρέπει να αναμένουν.
  Ο Θεός μεταχειρίσθηκε τον Ναβουχοδονόσωρ βασιλιά της Βαβυλώνας να υποτάξει ασθενέστερα έθνη και να ηγηθεί μιας ισχυρής και παγκοσμίου Αυτοκρατορίας. (Δανιήλ β:37—38).
  Κατά τον ίδιο τρόπο μεταχειρίζεται και σήμερα ο Θεός κακούς ηγέτες δια να φέρει προς το τέρμα της την παρούσα οικονομία της Χάριτος.
  Σιδηροί δικτάτορες συντρίβουν σήμερα ανίσχυρα έθνη και τα υποχρεώνουν σε υποταγή. Επιχειρούν να συνάψουν συμμαχίες εθνών και προσπαθούν να γίνουν κοσμοκράτορες. Πράγματα τα οποία φαίνονταν αδύνατα δια των ανθρώπων λαμβάνουν χώραν σήμερα δια της προσταγής του Θεού.
  Η Γραφή ομιλεί περί δύο ομοσπονδιών εθνών ομοσπονδιών εθνών που πρόκειται να γίνουν της ομοσπονδίας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας όπου θα αναβιώσει και της ομοσπονδίας του Βορρά. Οι εφημερίδες της εποχής μας παρουσιάζουν χωρίς  να το αντιλαμβάνονται την ροπή των εθνών προς σχηματισμό των δύο αυτών μεγάλων ομοσπονδιών.
  Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μουσολίνη είχε απαγγέλλει την αναβίωση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας κατά την 9ην Μαΐου το 1936 και παρά της ανατροπές που συνέβηκαν κατά την διάρκεια του τελευταίου παγκοσμίου πολέμου και μετ’ αυτόν το πνεύμα που κατείχε τον Μουσολίνη δεν εξέλιπε.
  Ο Θεός θα χρησιμοποιήσει το θηρίο τον Αντίχριστο ο οποίος θα εκπηδήσει από κάποια γωνία της υπό αναβίωση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας δια να εκπληρώσει τα σχέδιά του προς κατάκτηση των ανίσχυρων εθνών και δια τον σχηματισμό μιας ομοσπονδίας εθνών κατά την περίοδο της μεγάλης θλίψεως.
  Δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο ηγέτης ο οποίος θα αναλάβει τον ρόλο του Αντίχριστου.
  Ο Ιουδαϊκός λαός δεν πρόκειται ως σύνολο να δεχθεί τον Ιησού τον πραγματικό Χριστό ως Μεσσία του διότι ελάχιστοι μόνο Ιουδαίοι έχουν μέχρι σήμερα επιστραφεί στο Χριστό ,εν τούτοις όταν έλθει «ο καιρός της στενοχώριας του Ιακώβ» θα τον δεχθούν διότι θα αναγνωρίσουν εις το πρόσωπον Του εκείνον τον οποίο σταύρωσαν.
  Εν τω μεταξύ και όταν αποκαλυφθεί ο Αντίχριστος μετά την αρπαγή οι Ιουδαίοι θα τον δεχθούν αντί του πραγματικού Χριστού διότι θα συνάψουν μαζί του μία συνθήκη εις την αρχή της περιόδου της θλίψεως και την οποία αυτός θα καταργήσει μετά το πρώτο μισό της περιόδου.
  Οι σημερινοί δικτάτορες κατευθύνουν τα πράγματα προς την λύση τους κατά τρόπον αξιοσημείωτο.  Ποιόν κλονισμό θα υποστούν εκείνοι που θα παραμείνουν επί της γης μετά την
αρπαγή ανακαλύπτοντας ότι οι σεσωσμένοι που ήταν έτοιμοι να συναντήσουν τον Κύριο αρπάχτηκαν οι δε παραμένοντες θα εξουσιαστούν από τον Αντίχριστο.
  Ο δικτάτωρ αυτός θα αναπτύξει ταχέως την δραστηριότητα του κατά την περίοδο της μεγάλης θλίψεως και μετά την ακύρωση της συνθήκης με τους Ιουδαίους. Εξ όσων μελετούμε θα στρέψει τις κατακτήσεις του προς την Αίγυπτο και από εκεί θα αρχίσει την τελευταία του εκστρατεία. Να τι λέγει σχετικά ο Δανιήλ.: «Και θέλει εκτείνει την χείρα αυτού επί τους τόπους  και η γη της Αιγύπτου δεν θέλει εκφύγει. Και θέλει κυριεύσει τους θησαυρούς του χρυσίου και οι Λύβυες και οι Αιθίοπες θέλουσιν είσθαι κατόπιν των βημάτων αυτού»
(Δανιήλ ια:42—43).
 ...................................................
71---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

  Οι βασιλείς του Νότου θα έλθουν εναντίον του και το θηρίο θα τους νικήσει όπως όλες τις χώρες της Μεσογείου εκτός του Εδώμ του Μωάβ και του Αμών(Δανιήλ ια:41). Τα έθνη αυτά θα αποτελέσουν καταφύγιο δια το πιστό υπόλοιπο του Ισραήλ το οποίο θα διωχθεί.
  Οι ομοσπονδία του Βορρά παρασκευάζεται επίσης δια κατακτήσεις. Η Ρωσία και η Γερμανία όπως και άλλες χώρες του Βορά έχουν πάντοτε βλέψεις επί της Παλαιστίνης.
  Η ομοσπονδία του Βορρά περιγράφεται ως εξής εις την Γραφή: «Μετά πολλάς ημέρας θέλει γίνει επίσκεψης εις σε νε τοις εσχάτοις χρόνοις θέλει ελθεί εις την γη ήτις ηλευθερώθει εκ της μαχαίρας και συνήχθη εκ πολλών λαών εναντίον των ορέων του Ισραήλ τα οποία κατέστησαν έρημα δια παντός αυτός όμως μετεφέρθη εκ του μέσου των λαών και θέλουσι κατοικίσει πάντες ασφαλώς. Και θέλει αναβή και ελθεί ως ανεμοζάλη θέλεις είσθαι ως νέφος δια να σκεπάσει την γην σου και πάντα τα τάγματα σου και πολύς λαός μετά σου» (Ιεζεκιήλ λη:8—9).
  Κατά τα τελευταία έτη ο Ισραήλ Επανέρχεται εις την χώραν του μετά την διασπορά του μεταξύ των εθνών. Διάβασε  Ιεζεκιήλ λς-λη. Εις το δέκατο κεφάλαιο της Γενέσεως αναφέρεται η καταγωγή των εθνών που μνημονεύει ο Ιεζεκιήλ ως ο Γωγ ο Μαγώγ ο Ρως ι Θουβάλ ο Γομέρ και ο Θωγαρμά.
  Ο Αντίχριστος μέλλει να ταραχθεί εξ’ αιτίας ειδήσεων που θα
έλθουν εξ ανατολής και εκ του Βορρά. Με τα δέκα έθνη της ομοσπονδίας του θα αντιμετωπίσει την ομοσπονδία του Βορρά με επί κεφαλής των Γώγ στην κοιλάδα του Ιερζραέλ. Και οι δύο ομοσπονδίες θα αποβλέπουν εις τον πλούτο της Παλαιστίνης.  Κατά την σύγκρουση αυτή ο Αντίχριστος θα είναι ο νικητής και θα γίνει ο αρχηγός των στρατιών όλων των εθνών. Η επιτυχία αυτή θα τον εξωθήσει εις την μάχη του Αρμαγεδδών για να πολεμήσει κατά του εκλεκτού λαού του Θεού του Ισραήλ. Ως εκ’ τούτου η μάχη αυτή θα λάβει χώραν εκ μέρους των ηνωμένων εθνών υπό την αρχηγία του Αντιχρίστου στρεφομένων κατά των Ιουδαίων. Τότε θα λάβει χώραν η επιφάνεια του Ιησού χριστού εκ των ουρανών καθημένου επί λευκού ίππου. Το αποτέλεσμα της ελεύσεως του Χριστού να πολεμήσει κατά του Αντίχριστου θα είναι η καταστροφή των δυνάμεων του τελευταίου.
Να πως περιγράφει τα γεγονότα εκείνα η Αποκάλυψης:  «Και είδον το θηρίον και τους βασιλείς της γης και τα στρατεύματα αυτών συνηγμένα δια να κάμωσι πόλεμον με τον καθήμενον επί του ίππου και με το στράτευμα αυτού.
  Και επιάσθει το θηρίον και μετά τούτου ο ψευδοπροφήτης όστις έκαμε τα σημεία ενώπιον αυτού με τα οποία επλάνησε τους λαβόντας το χάραγμα του θηρίου και τους προσκυνούντας την εικόνα αυτού ζώντες ερρίφθησαν οι δύο εις την λίμνην του πυρός την καιομένην με το θείον. Και οι λοιποί εφονεύθησαν με την ρομφαίαν του καθημένου επί του ίππου την εξερχομένην εκ του στόματος αυτού και πάντα τα όρνεα εχορτάσθησαν εκ των σαρκών αυτών». (Αποκάλυψης ιθ:19—21).
  Έτσι θα τερματιστεί η εξουσία του Αντίχριστου του  βασιλέως της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας όταν αναβιώσει. Οι άνθρωποι οφείλουν να ερευνούν τας Γραφάς και να αντιληφθούν τι λέγει ο Θεός δια την μέλλουσα πορεία των εθνών.
  Ο Χριστός θα έλθει κατά την επιφάνεια Αυτού με όλες τις δυνάμεις του ουρανού επί του Όρους των Ελαιών για να τερματίσει το έργο του αντίχριστου να κρίνει τα έθνη και να εγκαταστήσει την βασιλεία Του. (1)
‘’’’’’’’’’’’’’’’
(1)σημείωση του Μεταφραστή:
Ο συγγραφεύς ονομάζει αντίχριστο στο παρόν βιβλίο τον πολιτικό ηγέτη της μελλούσης να ανασυσταθεί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας εκείνος ο οποίος αντιστοιχεί στο προς το πρώτον θηρίο το αναβαίνον από την θάλασσα του ιγ κεφαλαίου της Αποκαλύψεως.
Εν τούτοις πολλοί ερμηνευταί την ονομασία του αντίχριστου αποδίδουν εις το δεύτερο θηρίο του ίδιου κεφαλαίου που παρουσιάζεται ως αρνίον μιμούμενος το αληθινό αρνίον και το οποίον εκ των αναφερομένων υπουργημάτων που φαίνεται να εκπροσωπεί την θρησκευτική εξουσία η οποία εργάζεται υπέρ του θηρίου και ως εκ τούτου το θηρίο τούτο μάλλον συγκεντρώνει ιδιότητας αντίχριστου. Οπωσδήποτε το ζήτημα είναι δευτερεύουσας σημασίας εφ’ όσον μάλιστα οι προφητείες θα αποσαφηνιστούν μόνον κατά την εκπλήρωσή τους.(1)
        »»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
72---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΚΟΣΤΟ ΠΡΩΤΟ\

ΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ

«δεν υπάρχει τώρα λοιπόν ουδεμία κατάκρισις εις τους εν Χριστώ Ιησού τους μη περιπατούντας κατά σάρκα αλλά κατά το Πνεύμα. Διότι ο νόμος του Πνεύματος της ζωής εν Χριστώ Ιησού με ηλευθέρωσεν από του νόμου της αμαρτίας και του θανάτου.»(Ρωμαίους η:1—2).
  «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
  Κρίσις ονομάζεται κάτι που φέρει την καταστροφή ή την θλίψι
Θεωρείται ως τιμωρία δια την αμαρτία. Ως προκύπτει εκ των Γραφών υπάρχουν επτά κρίσεις οι οποίες και αναφέρονται εις το κάτω μέρος του διαγράμματος.
  Το Άγιο Πνεύμα αποκαλύπτει εις τον πιστό στην μελέτη του Λόγου του Θεού ότι υπάρχουν περισσότερες από μία αναστάσεις εκ των νεκρών και ότι υπάρχουν ορισμένες κρίσεις οι οποίες διαφέρουν απ’ αλλήλων κατά τον χρόνο τον τόπο τον σκοπό και τα αποτελέσματα.
  Εν τούτοις πολλοί κήρυκες και διδάσκαλοι προσπαθούν να εξηγήσουν ότι υπάρχει μία μόνο γενική ανάστασης ακολουθημένη από μία γενική κρίσι. Οι επτά κρίσεις περί των οποίων ομιλούμε είναι:
  1/. Η κρίσις των αμαρτιών του πιστού απ το ίδιο τον Ιησού Χριστό επάνω στο Σταυρό με αποτέλεσμα την Σωτηρία.
  2/. Η κρίσις του εγώ του πιστού απ’ αυτό τον ίδιο ενώ βρίσκεται εδώ επί της γης με αποτέλεσμα τον αγιασμό.
  3/. Η κρίσις των έργων του πιστού εκ μέρους του Χριστού με αποτέλεσμα την ανταμοιβή αυτού.
  4/. Η κρίσις του Ιουδαϊκού λαού επί της γης εκ μέρους του Θεού με αποτέλεσμα την αποκατάσταση αυτού.
  5/. Η κρίσις των εθνών επί της γης υπό του Υιού του ανθρώπου με αποτέλεσμα τον διαχωρισμό αυτών.
  6/. Η  κρίσις των εκπεσόντων αγγέλων εις τον αέρα εκ μέρους των Αγίων με αποτέλεσμα την καταδίκη αυτών.
7/. Και η κρίσις των αδίκων ενώπιον του Θεού εν ουρανώ με αποτέλεσμα την κόλαση.
 Αυτές οι κρίσεις λαμβάνουν χώραν ως θέλετε παρατηρήσει εις διάφορα μέρη. Μερικές γίνονται επί τη γης άλλες εις τον αέρα και μία στους ουρανούς. Αναφέρονται επίσης τρεις διάφοροι θρόνοι. Ένας εξ’ αυτών ονομάζεται «Βήμα Χριστού προ του οποίου θα κριθούν τα έργα του πιστού (Ρωμαίους ιδ:10). Άλλος θρόνος επί της γης ονομάζεται «Θρόνος  της δόξης Αυτού» προ του οποίου θα λάβει χώραν η κρίσις των εθνών (Ματθαίος κε:31—32).
 Και άλλος θρόνος ονομάζεται «Μέγας λευκός θρόνος» ενώπιον του οποίου θα λάβει χώραν η κρίσις των αποθανόντων αδίκων κατά την Δευτέρα ανάσταση.(Αποκάλυψης κ:11—12).
                     «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Η ΠΡΩΤΗ ΚΡΙΣΙΣ ΔΙΑ ΤΑΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ

  Η κρίσις αυτή έλαβε χώραν εις τον Σταυρό του Ιησού Χριστού όπου Εκείνος πλήρωσε την ποινή της παραβάσεως του Νόμου του Θεού εκ μέρους των αμαρτωλών. Η κρίσις αυτή έχει παρέλθει. Ο Χριστός εξηγόρασεν ημάς εκ της κατάρας του νόμου γενόμενος κατάρα υπέρ ημών (Γαλάτας γ:13).  Εκείνος ανέλαβε στον εαυτό Του την ενοχή δια τις δικές μας αμαρτίες.
Η αγάπη Του προς εμάς ήταν τόσο μεγάλη ώστε έδωκε την ίδια τη ζωή Του για να μπορέσουμε εμείς να εκφύγουμε την υπέρτατη ποινή του νόμου η οποία είναι θάνατος.
  Ας χαιρόμαστε και ας αγαλλώμαστε αινούντες (εξυμνώντας) τον Ιησού Χριστό ο οποίος μας λύτρωσε από την κρίσι αυτή και έδωκε σε μας τους δικούς Του αιώνια ζωή. Ο Παύλος είπε: «πίστευσον εις τον Κύριον Ιησούν Χριστόν και θέλεις σωθεί συ και ο οίκος σου»
(Πράξεις ις:31). Και ο Χριστός είπε: «Ο ακούων τον λόγον  μου και πιστεύων εις τον πέμψαντά με έχει ζωήν αιώνιον και εις κρίσιν δεν έρχεται αλλά μετέβη εκ του θανάτου εις την ζωήν»
(Ιωάννης ε:24—25).
              «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
73---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΡΙΣΙΣ—ΤΟΥ ΕΓΩ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ
 Η κρίσις αυτή είναι του ΕΓΩ του πιστού. Ο κριτής είναι ο ίδιος ο πιστός. Αυτός ως παιδί του Θεού έχει αποδεχθεί τον ιλασμό (εξιλέωση) του Χριστού αναγεννήθηκε και έλαβε πνευματική φύσι. Η φύσι αυτή δεν εξαφανίζει την παλαιά αδαμική φύση αλλά προστίθεται εις αυτήν ως νέα φύσι.
Έτσι ο πιστός κατέχει δύο φύσεις οι οποίες ανταγωνίζονται η μία κατά της άλλης.
  Εις τον αγώνα αυτό ο Χριστιανός πρέπει να κρίνει εαυτόν καθ’ εκάστην ημέρα (κάθε ημέρα) και να οδηγείται από το Πνεύμα το Άγιο. Η φύσις εκείνη του Χριστιανού εις την οποία επιτρέπει να ενεργεί εις την ζωή του είναι και η υπερισχύουσα. (Αναγέννησης)
(Α΄ Κορινθίους ια: 28—34 και Ρωμαίους ιδ: 13)
  Η κρίσις του ΕΓΩ είναι ακόμη η ηθική κατάκρισις του πιστού στρεφομένη μάλλον κατά του εαυτού του επειδή επιτρέπει στους δικούς του δρόμους και συνήθειες να ενεργούν παρά εναντίον προς αυτούς τους δρόμους και συνήθειες του. Εάν παραμελείτε η κρίσις του ΕΓΏ τότε επεμβαίνει ο Κύριος για να κρίνει και το αποτέλεσμα της κρίσεως Του είναι παιδεία όχι όμως κατάκρισις. «Αλλ’ όταν κρινώμεθα  παιδευόμεθα υπό του Κυρίου δια να μη κατακριθώμεν μετά του κόσμου».
  Η πνευματική φύσις αναπτύσσετε όταν οδηγείται ελεύθερα υπό του Αγίου Πνεύματος. Η Αύξησης ενισχύεται με την μελέτη του Λόγου του Θεού την υπακοή εις Αυτόν την χριστιανική υπηρεσία και κοινωνία μετά των πιστών ως και με προσευχή και την ευχαριστία.
 Η σαρκική φύσις υπερισχύει όταν ο άνθρωπος ενδιαφέρεται περισσότερο περί του τι σκέπτεται ο κόσμος γι’ αυτόν παρά τι σκέπτεται ο Θεός.
  Με την προσπάθεια να αρέσει στον κόσμο ο άνθρωπος γίνεται υπερήφανος και εγωιστής και έτσι αμαρτάνει. Ο Θεός δύναται να τιμωρήσει και θα τιμωρήσει τους αμαρτάνοντας
(Εβραίους ιβ:3-12) Καμιά παρακοή οσονδήποτε μικρή δεν είναι ατιμώρητη. «Εάν ομολογώμεν τας αμαρτίας ημών είναι πιστός και δίκαιος ώστε να συγχωρήσει τας αμαρτίας εις ημάς τας αμαρτίας και καθαρίσει ημάς από πάσης αδικίας»(Α΄ Ιωάννου α:9).
  Όταν ασκούμε την δικαία κρίσι επί του εαυτού μας η πνευματική  φύσις δεσπόζει της σαρκικής φύσεως. «Μακάριος όστις δεν κατακρίνει εαυτόν εις εκείνο το οποίο αποδέχεται»
(Ρωμαίους ιδ:22).
                         «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
74---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ


ΤΡΙΤΗ ΚΡΙΣΙΣ—ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ
  Η κρίσις αυτή και οι υπόλοιπες τέσσερις ανήκουν εις το μέλλον.
Η κρίσις αφορά μόνο τους σωσμένους την Εκκλησία του Ιησού Χριστού και έρχεται ευθύς μετά την οικονομία της Εκκλησίας. Θα λάβει χώραν εις τον αέρα «προ του Βήματος του Χριστού» επί του Οποίου κριτής είναι ο Ίδιος. (Α΄ Θεσσαλονικείς δ:17 και Α΄ Κορινθίους δ:5 ).
  Επί του διαγράμματος εικονίζεται εν συνεχεία της αμαρτίας αλλά κρίσις των έργων του πιστού. Πρέπει πάντες να εμφανισθώμεν έμπροσθεν του Βήματος του Χριστού.
(Β΄ Κορινθίους ε:10 Α΄ Κορινθίους γ:8—14 Ματθαίος ι:42 και ις:27 Λουκάς ιθ:17 Α΄ Κορινθίους θ:24—25 Β΄ Τιμοθέου δ:8 και Αποκάλυψης καβ:12)
  Όλα τα έργα μας θα δοκιμασθούν δια του πυρός. Όλα τα νεκρά έργα του πιστού παρουσιάζονται προ του βήματος του Χριστού ως «χόρτος και καλάμια» τα οποία θέλουσι κατακαεί και απωλεσθεί. Άνθρωποι οι οποίοι κατέχοντες σήμερον υψηλές θέσεις επί εις την γη Εκκλησία ενδεχόμενο να είναι ελάχιστοι εις την βασιλεία των ουρανών. Το κριτήριο θα είναι εκεί ο τρόπος κατά τον οποίο χρησιμοποιήσαμε τις ευκαιρίες μας δια να ομολογήσουμε τον Χριστό και να κερδίσουμε άλλους εις Αυτόν εδώ επί της γης αναλόγως προς την ικανότητας μας την θέση τα μέσα και τις θυσίες μας. Ο Θεός και κάθε πιστός ιδιαιτέρως μπορούν να καθορίσουν τι πρέπει αυτός και πώς να το κάμνει.
  Η κρίσις των έργων του πιστού θα αποφέρει σε τούτο είτε «ζημία είτε ανταμοιβή». Η ανταμοιβή του πιστού περιγράφεται εις το επόμενο κεφάλαιο.
                            «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΡΙΣΙΣ—ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ

Η κρίσις αυτή ονομάζεται «καιρός της στενοχωρίας του Ιακώβ»
(Ιερεμίας λ: 4—7 Δανιήλ ιβ:1) και λαμβάνει χώραν επί της γης μετά την επιστροφή των Ιουδαίων εις την Παλαιστίνη και μετά το πλήρωμα των εθνών».
  Η αιτία δια την κρίσι αυτή είναι προφανής. Οι Ιουδαίοι ως λαός παράκουσαν στον Θεό. Τον απέρριψαν (Α΄ Σαμουήλ η:7)
Απέρριψαν τον Ιησού Χριστό (Λουκάς κγ:18) και απέρριψαν επίσης το Άγιο Πνεύμα (Πράξεις ζ:51—54—60). Δηλαδή απέρριψαν τον Τριαδικό  Θεό.
  Προς τιμωρία των οι Ιουδαίοι διεσπάρησαν μεταξύ όλων των εθνών και τώρα μόλις επιστρέφουν αμετανόητοι εις την χώρα τους.  Απόκειται( εξαρτάται από τον Θεό) να κριθούν όταν τερματιστεί η Οικονομία της Χάριτος  και κατά την διάρκεια της μεγάλης θλίψεως όταν ο αντίχριστος θα είναι επί της γης. Τότε θα ριφθούν εις το «χωνευτήριο της θλίψεως». Τέλος κατά την επιφάνειαν του Χριστού το Ιουδαϊκό Έθνος θα αποκατασταθεί κατά τον Λόγο του Θεού.(Ησαϊας να:8).  
                             «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

75---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ


ΠΕΜΠΤΗ ΚΡΙΣΙΣ—ΔΙΑ ΤΑ ΕΘΝΗ

  Κατά τον χρόνο της κρίσεως αυτής η Εκκλησία θα έχει κριθεί εις τον αέρα (Τα έργα των πιστών που την αποτελούν) και οι Ιουδαίοι θα έχουν κριθεί επί της γης. Οι «καιροί των Εθνών» θα έχουν πληρωθεί(ολοκληρωθεί).Τα Έθνη λοιπόν κατά την Επιφάνεια του Ιησού Χριστού εις το τέλος της μεγάλης θλίψεως θα παραστούν προ του Κυρίου δια να κριθούν αναλόγως της συμπεριφορά των προς τους «αδελφούς Του»τους Ιουδαίους
(Ιωήλγ:2). Κριτής θα είναι ο Χριστός μαζί με την Εκκλησία Του. Κατά την κρίσι αυτή δεν αναφέρεται ότι «ηνοίχθησαν βιβλία».
  Αποτέλεσμα της κρίσεως αυτής θα είναι τα «Έθνη—πρόβατα» θα κληρονομήσουν την βασιλεία και θα μετέχουν των σεσωσμένων εθνών της Νέας Γης(Αποκάλυψης κα:24).
  «Τα Έθνη—Ερίφια» θα ριφθούν εις το πυρ το αιώνιο και ως έθνη θα καταστραφούν. Κατά την κρίσι αυτή δεν κρίνονται άτομα κατ’ ιδίαν αλλά τα έθνη. «Διότι ιδού εν ταις ημέραις και εν τω καιρώ εκείνω όταν επιστρέψω τους αιχμαλώτους του Ιούδα και της Ιερουσαλήμ θέλω συνάξει έτι πάντα τα έθνη και θέλω κριθή μετ’ αυτών εκεί υπέρ του λαού μου και της κληρονομίας του Ισραήλ τον οποίον διέσπειρα μεταξύ των εθνών και διεμοιράσθησαν την γην μου»(Ιωήλ γ:1—2)

                 «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

ΕΚΤΗ ΚΡΙΣΙΣ—ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΕΣΟΝΤΑΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ  ]

  «Και αγγέλους οίτινες δεν εφύλαξαν την εαυτώ αξίαν αλλά κατέλιπον το ίδιον αυτών κατοικητήριον εφύλαξε με παντοτινά δεσμά υποκάτω του σκότους δια την κρίσιν της μεγάλης ημέρας»
(Ιούδας 6) Αυτή είναι η ημέρα του Κυρίου (Ησαϊας β:9—22).
  Ο Σατανάς θα λάβει την καταδίκην του μετά τα χίλια έτη της Βασιλείας και προ της Κρίσεως ενώπιον του Μεγάλου λευκού θρόνου της (Αποκαλύψεως κα:11—15). Κατά τον χρόνον αυτόν θα κριθούν και άλλοι εκπεσόντες άγγελοι. «Ο Θεός δεν εφείσθη  αγγέλους αμαρτήσαντας αλλά ρίψας αυτούς εις τον τάρταρον δεδεμένους με αλύσεις σκότους παρέδωκε δια να φυλάττωνται εις κρίσιν» (Β΄ Πέτρου β:4).  
  Ο Μιχαήλ ο Αρχάγγελος είπε προς τον διάβολο όταν αγωνιζόμενος φιλονικούσε με αυτόν για το σώμα του Μωϋσή.
«Ο Κύριος να σε επιτιμήσει» (Ιούδας 9). Εις την (Αποκάλυψη κ:10) βρίσκουμε τα εξής: «Και ο διάβολος ο πλανών αυτούς ερρίφθει εις την λίμνη του Πυρός και του θείου όπου είναι το θηρίο και ο ψευδοπροφήτης και θέλουσι βασανίζεσθαι ημέρα και νύκτα εις τους αιώνας των αιώνων».
                 «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
76---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΕΒΔΟΜΗ ΚΡΙΣΙΣ—ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΘΑΝΟΝΤΑΣ ΑΔΙΚΟΥΣ

« Οι δε λοιποί των νεκρών δεν ανέζησαν εωσού πληρωθώσι τα χίλια έτη». Οι νεκροί αυτοί είναι οι άδικοι οι οποίοι δεν μετείχαν στην πρώτη ανάσταση και των οποίων τα ονόματα θα παραμένουν εις τον τάφο ενώ οι ψυχές τους θα βρίσκονται εις τον άδη τον τόπο της αναμονής δια τους άδικους μέχρι της δευτέρας αναστάσεως.
  «Και είδον θρόνον λευκόν μέγαν και τον καθήμενον επ’ αυτού από προσώπου του οποίου έφυγεν η γη και ο ουρανός και δεν ευρέθη τόπος δι’ αυτά. Και είδον τους νεκρούς μικρούς και μεγάλους ισταμένους ενώπιον του Θεού και τα βιβλία ηνοίχθησαν και βιβλίον άλλο ηνοίχθη το οποίον είναι της ζωής και εκρίθησαν
οι νεκροί εκ των γεγραμμένων εν τοις βιβλίοις κατά τα έργα αυτών».(Αποκάλυψης κ:11—12).
  Βλέπομε λοιπόν ότι υπάρχει και ανάστασης των αδίκων νεκρών η Δευτέρα Ανάστασης κατά την οποία οι νεκροί της κατηγορίας αυτής θα σταθούν προ του μεγάλου λευκού θρόνου δια να κριθούν κατά τα έργα αυτών. Κριτής θα είναι ο Θεός. Η γη τότε θα ανακαινισθεί δια πυρός.
  «Και όστις δεν ευρέθη γεγραμμένος εν τω βιβλίω της ζωής ερρίφθη εις την λίμνην του πυρός»(Αποκάλυψης κ:15).
  «Και ο θάνατος και ο Άδης ερρίφθησαν εις την λίμνην του πυρός. Ούτος είναι ο δεύτερος θάνατος».
  «Μακάριος και άγιος όστις έχει μέρος εις την πρώτην ανάσταση επί τούτων ο θάνατος δεν έχει εξουσίαν αλλά θέλουσιν είσθαι ιερείς του Θεού και του Χριστού και θέλουσι βασιλεύσει μετ’ Αυτού χίλια έτη»(Αποκάλυψης κ:5—6).
                       «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

77---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΝ

             ΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΙ

«Ιδού έρχομαι ταχέως κράτει εκείνο το οποίον έχεις δια να μη λάβη μηδείς τον στέφανον σου».(Αποκάλυψης γ:11)

 Από του Βήματος του Χριστού ενώπιον του οποίου ο πιστός θα κριθή δια «τα έργα του» ο Χριστός θα δώσει στεφάνους εις εκείνους που θα κριθούν άξιοι ανταμοιβής. Τα έργα του πιστού θα δοκιμαστούν δια πυρός.
  Άλλοι εκ των έργων του θα κατακαούν και θα προξενήσουν ζημιά εις τον πιστό και άλλα θα αντέξουν εις το πυρ δια τα οποία αυτός θα λάβει ανταμοιβή. Η ημέρα εκείνη θα είναι «Ημέρα στεφάνου» δι’ εκείνους που θα δικαιούνται ανταμοιβής. Η Καινή Διαθήκη αναφέρει πέντε στεφάνους.
1/. Ο στέφανος της ζωής(Ιάκωβος α:12—Αποκάλυψης β:10).
  Ο στέφανος της ζωής είναι ο στέφανος των μαρτύρων και αναφέρεται  δύο φορές εις την Γραφή. Θα δοθεί εις εκείνους που Υποφέρουν διωγμό για χάριν του Χριστού. «Γίνου πιστός μέχρι θανάτου και θέλω σοι δώσει τον στέφανον της ζωής»
2/. Ο στέφανος της δόξης (Α΄ Πέτρου ε:2—4).
Αυτός ο στέφανος των «πρεσβυτέρων» ή «ποιμένων» και θα απονεμηθεί σε εκείνους που δίδαξαν πιστά τον λόγο του Θεού από αγάπη προς τον Χριστό. 
3/. Ο στέφανος της καυχήσεως
(Α΄ Θεσσαλονικείς β:19—20).
  Αυτός ο στέφανος δι’ εκείνους που κερδίζουν ψυχές δια τον Κύριο Ιησού Χριστό. Θα είναι μεγάλη ανταμοιβή να δούμε εκείνους κερδίσαμε στον Χριστό.
  Μακάρι να κάμνωμε και να λέγουμε μόνο εκείνα που θα συντελέσουν εις την σωτηρία πολλών ψυχών χωρίς να περιμένουμε ατομική ανταμοιβή ή ευγνωμοσύνη. Μερικοί χριστιανοί είναι δυνατόν να απομακρύνουν αμαρτωλούς ανθρώπους από τον Χριστό λόγω της στάσεως τους προς αυτούς για τον απλό λόγο ότι φανερώνουν εις την έκφραση του προσώπου τους την εκ μέρους τους καταδίκη του αμαρτωλού.
  «Μη κρίνεται δια να μη κριθείτε». Κάθε χριστιανός πρέπει να χαίρεται συνεχώς για την σωτηρία του. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να παρουσιάζει ένας που ζητεί να κερδίσει ψυχές είναι το ιλαρό πρόσωπο (Β΄ Τιμοθέου β:23—26)
4/. Ο στέφανος της δικαιοσύνης(Β  Τιμοθέου δ:8)
  Ο στέφανος αυτός προορίζεται γι’ αυτούς που ποθούν και περιμένουν την Επιφάνεια του Χριστού και θα δοθεί σε αυτούς κατά την ημέραν της Επιφάνειας. Υπάρχουν σήμερα πολλοί άνθρωποι οι οποίοι δεν πιστεύουν εις την επάνοδο του Χριστού παρά το γεγονός ότι Εκείνος είπε: «Πάλιν έρχομαι». Θα έλθει κατά τον τρόπο που έφυγε. «πας όστις έχει την ελπίδα ταύτην επ’ αυτόν καθαρίζει εαυτόν καθώς εκείνος είναι καθαρός»
(Α΄ Ιωάννου γ:3).
  5/. Ο άφθαρτος στέφανος (Α΄ Κορινθίους θ: 25—27).
  Ο στέφανος αυτός είναι ο στέφανος της Νίκης και προορίζεται γι’ αυτούς που έχουν εγκράτεια. Ανήκει εις εκείνους που δεν παραδίδονται εις τις επιθυμίες της σάρκας και στις ηδονές και απολαύσεις οι οποίες παρεμβάλλονται για να
καταστρέψουν ή να ανακόψουν το έργο του Θεού.
  Οι μεγαλύτερες μάχες της ζωής συνάπτονται μέσα στην καρδιά. Ας δεχθούμε την βοήθεια του Χριστού και Εκείνος θα κερδίσει τις μάχες για μας.
 Ας αγωνισθούμε δια να κερδίσουμε τον άφθαρτο στέφανο του Νικητού.
 Πόσον μέγαν φίλον έχομεν εν τω Χριστώ!
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

78---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΚΟΣΤΟ ΤΡΙΤΟ

Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ

« Και θέλει δώσει εις Αυτόν Κύριος ο Θεός τον Θρόνο του Δαβίδ του πατρός Αυτού και θέλει βασιλεύσει επί τον οίκον του Ιακώβ εις τους αιώνας και της βασιλείας Αυτού δεν θέλει είσθαι τέλος».
(Λουκάς α:32—33).

 Ο Κύριος των ουρανών θα εγκαταστήσει επί της γης βασιλεία η οποία θα αποκαλυφθεί αιφνιδίως όταν «ο λίθος όστις απεκόπη άνευ χειρών» κτυπήσει τα Έθνη. Η αποκατάστασης των επιγείων πραγμάτων δεν πρόκειται να γίνει με την βαθμιαία επιστροφή του κόσμου προς τον Χριστό και την εξέλιξη της πνευματικής καταστάσεως των ανθρώπων. Ο Ιησούς Χριστός θα κτυπήσει και θα κρίνει τα έθνη και έπειτα θα εγκαταστήσει την Βασιλεία Του επί της γης η οποία θα είναι πραγματική και ορατή βασιλεία. Θα είναι επίσης μοναδική και παγκόσμιος βασιλεία και θα καταλάβει την θέση όλων των κυβερνήσεων και όλων των εθνών.
«Αι βασιλείαι του κόσμου έγιναν του Κυρίου ημών και του Χριστού Αυτού και θέλει βασιλεύσει εις τους αιώνας των αιώνων». (Αποκάλυψης ια:15).
  Ο Χριστός θα βασιλεύσει προσωπικός επί της γης και επί του Θρόνου του πατρός Του Δαβίδ. Η βασιλεία Του θα είναι αιώνιος και θα συμβασιλεύσει μετά των Αγίων της πρώτης Αναστάσεως.  Η έδρα της βασιλείας του Χριστού θα είναι εις την Ιερουσαλήμ.
Εις το όνομα του Ιησού Χριστού θα κλείνει κάθε γόνατο επουρανίων και επιγείων και καταχθονίων.
(Φιλιππισίους β:10).
   Ο Ισραήλ τότε θα σωθεί και θα γίνει η κεφαλή των εθνών.
   Η χιλιετής βασιλεία του Χριστού εκτείνεται από της εποχής της επιφάνειας Αυτού μέχρι του «Μεγάλου λευκού Θρόνου». Κατ’ αυτήν θα διαρρεύσουν χίλια χρόνια αναπαύσεως και ευλογίας υπό την άμεσον επίβλεψη του Χριστού ως βασιλέως. Θα είναι μία περίοδος ενδόξου προόδου και παγκοσμίου ευημερίας και η γη θα αποδώσει τους καρπούς αυτής.
  Εν τούτοις στην φύσι των ανθρώπων θα υπάρχει ακόμα έμφυτο το κακό. Και έτσι θα υπάρχουν καρδιές που μεταβλήθηκαν και καρδιές που θα μείνουν αμετάβλητες. Ο κόσμος θα υποταχθεί σε υπακοή εις τον Βασιλέα κατά την διάρκεια της χιλιετούς βασιλείας αλλά το κακό θα υπάρχει στις καρδιές των ανθρώπων αν και ο Σατανάς θα απουσιάζει. Όταν η αμαρτία θα παρουσιάζεται θα καταπνίγεται αμέσως.
  Ως εκ τούτου η χιλιετής βασιλεία δεν θα είναι τέλεια εις αγιότητα παρ’ όλον ότι θα χαρακτηρίζεται από μεγάλες ευλογίες και ευημερία. Η κατάρα του Θεού επί του φυσικού κόσμου θα αποσυρθεί τότε (Ησαϊας νε:13) αλλά η αμαρτία θα επιδιώκει να εκδηλωθεί όπως θα συμβεί κατά την νέα αποστασία του κόσμου οδηγημένου υπό του Σατανά κατά το τέλος του αιώνος της Βασιλείας.

79---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ


  Τότε ο Σατανάς θα λυθεί έπειτα από την χιλιετή δέσμευση του εντός της αβύσσου και θα ηγηθεί μιας νέας αποστασίας κατά του Θεού οπότε ο κόσμος θα έχει να διαλέξει μεταξύ του Θεού και του Σατανά.
  «Και όταν πληρωθώσι τα χίλια έτη θέλει λυθεί ο σατανάς εκ της φυλακής αυτού. Και θέλει εξέλθει δια να πλανήσει τα έθνη εις τας τέσσερες γωνίας της γης τον Γώγ και τον Μαγώγ δια να συνάξει αυτούς εις πόλεμον των οποίων ο αριθμός είναι ως η άμμος της θαλάσσης. Και ανέβησαν επί το πλάτος της γης και περιεκύκλωσαν το στρατόπεδον των αγίων και την πόλιν την ηγαπημένην»(Αποκάλυψης κ:7—9). Τα ονόματα Γωγ και Μαγώγ δεν πρέπει να συγχύζονται με τα αναφερόμενα εις τον
 Ιεζεκιήλ κεφ. λη και λθ.
Η προφητεία του Ιεζεκιήλ εκπληρώνεται προ της χιλιετηρίδος ενώ η σκηνή των άνω εδαφίων εκτυλίσσεται μετά την χιλιετή βασιλεία.
  Πλήθη ανθρώπων θα συρρεύσουν τότε προς τον Σατανά επαναστατώντας κατά του Θεού. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι όλοι οι αποστάτες θα καταστραφούν δια πυρός το οποίο θα κατέλθει εξ ουρανών και ο Σατανάς θα ριφθεί εις την λίμνη του πυρός. Τότε θα στηθεί ο Μέγας Λευκός Θρόνος δια την κρίσιν των αμαρτωλών οι οποίοι θα αναστηθούν εκ νεκρών. Μετά την κρίσι τους θα ριχτούν και αυτοί εις την Λίμνη του Πυρός και αυτός θα είναι ο δεύτερος θάνατος.
  Ο Θάνατος αποτέλεσμα της αμαρτίας και ο Άδης ο τόπος διαμονής των πονηρών ψυχών και πνευμάτων θα καταστραφούν όσοι δε ευρεθούν εις τον Άδην θα ριφθούν εις τον τόπο της αιωνίου καταδίκης τους την Λίμνη του Πυρός.
  Ως αναφέρεται εις τον Λόγο του Θεού την χιλιετή βασιλεία θα μία άνευ προηγουμένου σύγχυσης και ταραχή που καταλήγουν σε παγκόσμια αποστασία και πόλεμο τα οποία εν τούτοις θα εκλείψουν ταχέως δια του πυρός που θα κατέλθει από του Θεού εκ του Ουρανού. (Αποκάλυψης κ:9). 
             «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΚΟΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ

ΝΕΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΗ

«Και είδον ουρανόν νέον και γην νέαν διότι ο πρώτος ουρανός και η πρώτη γη παρήλθε και η θάλασσα δεν υπάρχει πλέον. Και εγώ ο Ιωάννης είδον την πόλιν την αγίαν την νέαν Ιερουσαλήμ καταβαίνουσαν από του Θεού εκ του ουρανού ητοιμασμένην ως νύμφην κεκοσμημένην δια τον άνδρα αυτής. Και ήκουσα φωνήν μεγάλην εκ του ουρανού λέγουσαν Ιδού η σκηνή του Θεού μετά των ανθρώπων και θέλουσιν είσθαι λαοί αυτού και αυτός  ο Θεός θέλει είσθαι μετ’ αυτών Θεός αυτών».
(Αποκάλυψης κα:1—3).
  Εις το τέλος του διαγράμματος παρουσιάζονται Νέοι Ουρανοί και Νέα Γη. Οι σκοποί του Θεού θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου εις μία οικονομία τελειότητας κατά την οποίαν ο άνθρωπος θα έχει αποκατασταθεί η γη θα έχει ανακαινισθεί ο Σατανάς και η αμαρτία θα έχουν νικηθεί ο θάνατος και ο Άδης θα έχουν εξαφανισθεί και ο Χριστός θα έχει στεφθεί Βασιλεύς βασιλέων και Κύριος κυρίων.
  Τότε ο Χριστός θα έχει τερματίσει την χιλιετή βασιλεία Του και θα έχει θέσει όλους τους εχθρούς Του υπό τους πόδας Του. Θα έχει τερματίσει επίσης το έργο που του ανατέθηκε ως Υιού του ανθρώπου. Κατ’ αυτήν την τέλεια και αιώνια οικονομία ο Χριστός θα παραδώσει την βασιλεία εις τον Θεό και Πατέρα «δια να είναι ο Θεός τα πάντα εν πάσι».
  Η σημασία της εκφράσεως «ουρανός νέος και γη νέα» είναι εξόχως σπουδαία και ενδιαφέρουσα και υπάρχουν πολλές ερμηνείες της εκφράσεως αυτής.
  Το πρώτο εδάφιο του κεφαλαίου τούτου της Γραφής είναι δυνατόν να εκληφθεί ότι διδάσκει ότι η γη ως πλανήτης και ο ουρανός που την περιβάλλει πρόκειται να καταστραφούν εξ’ ολοκλήρου δια του πυρός. εάν μελετήσουμε προσεκτικά το
Εδάφιο αυτό θα δούμε ότι δεν φαίνεται να εννοεί μια ολοκληρωτική καταστραφή.
 Η λέξης «νέος» εις αυτό το εδάφιο δεν σημαίνει ότι κάτι νέο θα αποκτήσει τώρα ύπαρξη. Εκείνο που σημαίνει είναι ότι κάτι τι που ήδη υπάρχει θα ανασυγκροτηθεί θα ανακαινισθεί ή φυσικώς θα μεταμορφωθεί δια του πυρός. την σημασία αυτή της λέξεως «νέος» αποδέχονται οι περισσότεροι μελετηταί της Γραφής.

80---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ


 «Εάν προσέξουμε εις την γραφική έκφραση «το σχήμα του κόσμου τούτου παρέρχεται» θα αντιληφθούμε ότι η ανακαίνισης περί της οποίας γίνεται λόγος αφορά την εξωτερική όψη της γης. Η κατάρα την οποία ο Σατανάς και η αμαρτία επέφεραν εις το πρόσωπο της γης θα αφαιρεθεί και θα καταργηθεί η ατμόσφαιρα που περιβάλλει την γη θα εξυγιανθεί από το κακό και από κάθε πράγμα που προξενεί φθορά. Η παλαιά δημιουργία του ουρανού και της γης πρέπει να καθαρισθεί από το μόλυσμα της αμαρτίας». (Β΄ Πέτρου γ:5—15).
  Δεν φαίνεται καθόλου πιθανόν ότι η παρούσα γη την οποία ο Θεός δημιούργησε εν αρχή πρόκειται να εκμηδενισθεί. Και τούτο διότι η αρχική γη η οποία ερημώθηκε εις τους προϊστορικούς χρόνους εκ μέρους του Σατανά αποκαταστάθηκε και πάλι από τον Θεό. η ίδια γη η οποία έγινε αντικείμενο κατάρας προ του κατακλυσμού λόγω των αμαρτωλών ανθρώπων και των έργων αυτών εξυγιανθεί από τούτων δια του κατακλυσμού ο οποίος κάλυψε ολόκληρη την γη έστι ώστε να προκύψει δια του Νώε ένας νέος κόσμος.
  Κατά τον ίδιο τρόπο είναι πιθανόν ότι το πρόσωπο της γης η οποία κατά την εποχή του Αδάμ και της Εύας μέσα στον κήπο της Εδέμ ήταν καθαρά λόγω της αθωότητας του ανθρώπου θα καθαριστεί από την αμαρτία δια του πυρός και της καταστροφής πάσης οργανικής υπάρξεως επάνω στη γη εις τρόπον ώστε να ελευθερωθεί και πάλι η γη από την αμαρτία και να καταστεί κατάλληλο –περιβάλλον δια να κατοικείται από τους αγίους οι οποίοι λυτρώθηκαν από την αμαρτία και θα αναστηθούν δια να απολαύσουν την γη μέσα στην αγιότητα.
  Η φυσική εξήγησης πολλών διδασκαλιών της Γραφής σε

σχέση με την γη είναι ότι η γη αυτή θα αποβεί η τελική κατοικία των λυτρωμένων. Η γη θα καταστεί τέλεια για να κατοικήσουν επάνω σ’ αυτήν οι άγιοι στην βασιλεία του Θεού.      Εις την Γένεση αναφέρεται ένας επίγειος παράδεισος που απωλέσθη και μία κατάρα που υπεβλήθηκε. Απ’ εναντίας εις την Αποκάλυψη περιγράφεται η κατάργησης της κατάρας δια του πυρός και δια κρίσεως και η αποκατάστασης ενός επίγειου παράδεισου. «Γενεά υπάγει και γενεά έρχεται η δε γη διαμένει εις τον αιώνα» (Εκκλησιαστής α:4).
  Η Γραφή ομιλεί περί της αιωνίου κατοικίας ενδόξων υπάρξεων επί μιας δοξασμένης γης όπου θα διανύουν την αιωνιότητα.
 Η χιλιετής βασιλεία δεν θα είναι εποχή τελειότητας διότι κατ’ αυτήν θα υπάρχει πνευματική πάλη εντός των καρδιών πολλών ανθρώπων. Εις την οικονομία όμως του «Νέου ουρανού και Νέας Γης» δεν θα υπάρχει πόνος ασθένεια λύπη στεναγμός και δάκρυα.
  Ο Χριστός θα έχει θριαμβεύσει κατά της αμαρτίας και του θανάτου και θα έχει παραδώσει την ένδοξο βασιλεία εις τον Θεό. Ολόκληρος ο κόσμος θα εξαρτάται από τον Θεό και το Αρνίον και πάντα τα ουράνια και επίγεια θα έχουν υποταχθεί εις τον Υιόν του Θεού.
  Το χάσμα μεταξύ ουρανού και γης θα έχει γεφυρωθεί. Η σκηνή του Θεού θα είναι μετά των ανθρώπων και έτσι ο χωρισμός του ανθρώπου από του Θεού θα τερματιστεί. Οι δούλοι του Θεού θέλουσιν ιδεί Αυτόν και θέλουσι Τον υπηρετήσει εν αγαλλιάσει. Εκεί δεν θα υπάρχει πλέον νύκτα διότι Αυτός ο Θεός θα είναι το φως του Σύμπαντος.
  Μία νέα πόλις αγία πόλις θα κατέλθει τότε εκ των ουρανών η Νέα Ιερουσαλήμ ετοιμασμένη ως νύμφη κεκοσμημένη δια τον άνδρα αυτής. Και δεν θα υπάρχει εκεί Ναός διότι ο Κύριος των Δυνάμεων και το Αρνίον θα είναι Ναός αυτής.
  Τότε η σκηνή του Θεού θα είναι μετά των ανθρώπων.
       «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΚΟΣΤΟ ΠΕΜΠΤΟ

ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ—ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ

ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
 «Ερευνάτε τας Γραφάς διότι σεις νομίζετε ότι εν αυταίς έχετε ζωήν αιώνιον και εκείναι είναι αι μαρτυρούσαι περί εμού».
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
 Η γνώσις της Αγίας Γραφής αποτελεί ως αποκαλύπτεται υπ’ Αυτού του Θεού ένα σημαντικό μέρος της αληθινής μορφώσεως κάθε ανθρώπου. Και πράγματι κανείς δεν μπορεί να ονομάζεται μορφωμένος χωρίς να αποκτήσει την γνώση αυτή. Καμία άλλη μόρφωσης την οποία μπορεί κανείς να αποκτήσει από τα στοιχειώδη ή τα ανώτερα εκπαιδευτήρια δύναται να αντικαταστήσει την εκ του Λόγου του Θεού διδασκαλία όπως ανακαλύπτεται δια του Αγίου Πνεύματος. Από την μελέτη της Αγίας Γραφής όπως μας αποκαλύπτεται αυτή δια του Αγίου Πνεύματος μπορούμε ως χριστιανοί να μάθουμε το σχέδιο του Θεού κατά τους παρελθόντας αιώνας το σχέδιο αυτού για την σωτηρία ημών δια του αίματος του Ιησού Χριστού και ακόμα το προφητικό σχέδιο Αυτού για το μέλλον της Εκκλησίας Του και του κόσμου. Επίσης μπορούμε να μάθουμε όλους τους σκοπούς του Θεού δια την γη επί της οποίας ζούμε.
  Η Γραφή αποκαλύπτεται ότι ο ευαγγελισμός ψυχών είναι θεμελιώδης αρχή του Χριστιανισμού. Όλοι οι αληθινά αναγεννημένοι πιστοί  σήμερα ενδιαφέρονται σήμερα δια την σωτηρία του απολωλότος (χαμένου πνευματικά) και για το έργο της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού. Το ευαγγέλιο είναι δύναμις Θεού προς σωτηρία εις πάντα τον πιστεύοντα.
  Οι Χριστιανοί ασχολούμενοι εις το έργο του Ευαγγελισμού πρέπει να είναι συνετοί ώστε να βασίζουν την πρόσκληση τους προς τους μη σωσμένους όπως: να δεχθούν τον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα τους και Λυτρωτή τους επάνω στην αυθεντία του Γραπτού Λόγου του Θεού.
  Ο Λόγος περί τούτου είναι το κήρυγμα του Ευαγγελίου που προέρχεται από τον γραπτό Λόγο του Θεού περιβάλλεται αείποτε με την δύναμη του Αγίου Πνεύματος το οποίο ενεργεί πάντοτε αποτελεσματικά και σταθερά για να πληρώνει τις ανάγκες της ανθρώπινης ψυχής.
81---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΤΟΥ ΘΕΟΥ


ΤΟΥ ΘΕΟΥ

    Απ’ εναντίας το κήρυγμα που προέρχεται από την ανθρώπινη σοφία μένει άνευ αποτελέσματος και αποτυγχάνει διότι δεν έχει θεμέλια πνευματικά.
 Ο Ευαγγελιστής Μούντι έλεγε ότι δεν γνώρισε κανένα αληθινά επιστραμμένο εις τον Χριστό που να μη υπέστη την επίδραση του Λόγου του Θεού.
 Δια της παγκοσμίου διαδόσεως της Αγίας Γραφής τίθεται εις δράσιν μία ακατάβλητος δύναμις. Όταν ένα άτομο λάβει τον Λόγο του Θεού του δίδεται η ευκαιρία να τον αναγνώσει. Αν και είναι δυνατόν να μη ενδιαφερθεί με το περιεχόμενο του εξ’ αρχής εν τούτοις η πιθανότης να τον απορρίψει είναι ακόμη μικρότερη εφ’ όσον το βιβλίο είναι κτήμα του. έτσι μπορεί να λάβει τον Λόγο του Θεού μαζί του και να αναγνώσει εξ’ αυτού όταν είναι μόνος και απερίσπαστος εντός του δωματίου του οπότε οι θόρυβοι του κόσμου απομακρύνονται εκ της ψυχής του.
 Όταν ένας άνθρωπος αποσύρεται μόνος με την Αγία Γραφή τότε το Άγιο Πνεύμα βρίσκει την ευκαιρία να κάμει το έργο Του και να φέρει τον αμαρτωλό εις συναίσθηση της αμαρτίας του και τότε ο άνθρωπος μπορεί να ακούσει τους ψιθυρισμούς του Πνεύματος οι οποίοι έχουν την ικανότητα να κατευθύνουν αυτόν εις την αναγέννηση της ζωής του.
 Φαίνεται ότι το Άγιο Πνεύμα εντυπώνει κάποτε ορισμένα εδάφια της Γραφής εις τρόπον ώστε να αποκτούν ιδιαιτέρα δύναμη και πειστικότητα.
 Ο αποτελεσματικός ευαγγελισμός εξυπηρετείται με συνδυασμένη εντύπωση εις την οποία συμβάλλουν και η ακοή και η όρασης. Η εντύπωσης αυτή θα προκαλέσει πολύ ευκολότερα εις τον αμαρτωλό την συναίσθηση της αμαρτίας του ειλικρινή μετάνοια και αναγνώριση της ανάγκης του Χριστού ως Σωτήρα. Η σκέψης αυτή περί καλύτερης κατανοήσεως των Γραφών δι’ οπτικών μέσων εκείνων που τις μελετούν ενέπνευσε και την έκθεση της Ιστορίας και των προφητειών της Γραφής δια του Διαγράμματος το οποίο βρίσκεται στο τέλος τη παρούσας μελέτης.(το διάγραμμα φυσικά δεν μπορώ να το αποδώσω).
 Ο Θεός δύναται να βοηθήσει τον άνθρωπο δια του γραπτού 
Λόγου Του και δια του Αγίου Πνεύματος ώστε να υποτάξει ακόμα και τις αντιτιθέμενες εις αυτόν δυνάμεις και να τις χρησιμοποιήσει ως μέσα επί των οποίων θα βαδίσει μέχρι και αυτών των πυλών του ουρανού και της παρουσίας του ζώντος Θεού.
  Ο Θεός δύναται να στρέψει όλες αυτές τις ενάντιες δυνάμεις προς το αγαθό του ανθρώπου. Και ακόμα περισσότερο μπορεί να λάβει μια ζωή συντετριμμένη από τον πόνο και την θλίψι και να την μεταβάλλει εις μία άρπα της οποίας η μουσική θα αποτελεί συνεχή αίνο προς τον Θεό. Ο Παντοδύναμος Θεός δύναται να μας κάνει ισχυρότερους από τις περιστάσεις μας…
 Ο Χριστός είπε: «Εγώ είμαι η οδός η αλήθεια και η ζωή ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα ειμή δι’ εμού». «Ούτε όνομα άλλο είναι υπό τον ουρανόν δεδομένον μεταξύ των ανθρώπων  δια του οποίου πρέπει να σωθώμεν»
(Ιωάννης ιδ:6 Πράξεις δ:12).
  Ο Θεός θέλει να γνωρίσουν οι άνθρωποι τον Λόγο Του   την Αγία Γραφή. Δεν στρέφει την προτίμησή Του προς τους ανθρώπους που θεωρούνται μεγάλοι αλλά προς εκείνους που ταπεινοί και πιστοί έχουν τόλμη να παρουσιάζουν εις την ζωή τους την μεγαλοσύνη του Κυρίου αυτών. «Κύριος ο Θεός σου εν μέσω σου ο δυνατός θέλει σε σώσει» (Σοφονίας γ:17). Ο Ιησούς είπε προς τους μαθητές του:
  «Έλθετε οπίσω μου και θέλω σας κάμει αλιείς ανθρώπων».
Και αυτό σήμαινε:
  Θα σας κάμω να λαλείτε τους λόγους μου εν δυνάμει.
  Θα σας κάμω χρησίμους σε κάθε στιγμή.
  Θα σας κάμω στοργικούς ειλικρινείς ευσεβείς.
  Θα σας κάμω αγωγούς του ελέους μου.
  Θα σας κάμω ότι αδυνατείτε να είσθε αφ’ εαυτών.
  Θα σας κάμω τέλος όμοιους προς Εμέ.
  Διά της προσευχής επιτυγχάνονται περισσότερα πράγματα από όσα μπορεί να φανταστεί ο κόσμος. ΑΜΗΝ