12--3--2018----75--KAI --76-----ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



ΑΝΑΤΟΛΗ

75 

Δ΄ Η ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΡΔΙΑ

Η Αγία Γραφή διακηρύσσει όχι μόνο την καθολικότητα=(ιδιότητα του καθόλου )της αμαρτίας αλλά και κάτι περισσότερο. Μιλά προς τους ανθρώπους για την έκταση αυτή  που έχει πάρει πάνω στην ανθρώπινη ζωή. Εισβάλλει  σε κάθε καρδιά κι από κει διαφθείρει και παραμορφώνει ολόκληρη τη ζωή έτσι που οι άνθρωποι να γίνονται επαναστάτες απέναντι του Δημιουργού τους.
 Αυτή η αχρειότητα της καρδιάς θα έπρεπε να είναι διαπιστωμένη από κάθε άνθρωπο για τον εαυτό του. Τούτο βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος άνθρωπος να είναι σχετικός ηθικός είναι νομοταγής πολίτης ή ένας ή ένας καλός πατέρας. Ούτε επίσης σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι εξίσου αμαρτωλοί σε έκδηλη αμαρτία ή εσωτερική σκέψη. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ευυπόληπτων αμαρτωλών!  Ανθρώπινη αθλιότης είναι η αδιαφορία του ανθρώπου για τον Θεό.ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟΤ ΑΔΕΝΤΡΑ ΜΟΥ
Δεν υποτάσσεται στον Δημιουργό του και ούτε Του αποδίδει τον σεβασμό που Του    
Ανήκει. Μόνος του έχει αποξενωθεί απ' τον Θεό χωρίς καν να τον ενδιαφέρει κατά πόσο αυτό είναι επιβλαβές για τον εαυτό του. Μόνος του έχει κάμει αυτή την εκλογή:
………..
Ρωμαίους 8:7
7 Επειδή, το φρόνημα της σάρκας είναι έχθρα στον Θεό· για τον λόγο ότι, στον νόμο τού Θεού δεν υποτάσσεται, αλλά ούτε μπορεί.
…………
Ε΄ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ

1/. Εξευτελισμός. Όλα τα προσόντα της ψυχής και του σώματος του ανθρώπου είναι ηθικώς διεστραμμένα. Η φύσης του είναι διεφθαρμένη οι επιθυμίες του μολυσμένες η πνευματική του όρασης τυφλή η θέλησης του κατευθυνόμενη μακριά απ΄ τον Θεό.
ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟΤ ΑΔΕΝΤΡΑ ΜΟΥ

………
Ρωμαίους 1:29-32
29 επειδή, είναι γεμάτοι από κάθε αδικία, πορνεία, πονηρία, πλεονεξία, κακία· είναι γεμάτοι από φθόνο, φόνο, φιλονικία, δόλο, κακοήθεια·
30 ψιθυριστές, κατάλαλοι, με μίσος για τον Θεό, υβριστές, υπερήφανοι, αλαζόνες, εφευρετές κακών, απειθείς στους γονείς,
31 χωρίς σύνεση, παραβάτες συμφωνιών, άσπλαχνοι, ασυμφιλίωτοι, ανελεήμονες·

32 οι οποίοι, ενώ γνωρίζουν τη δικαιοσύνη τού Θεού, ότι εκείνοι που πράττουν τέτοιου είδους πράγματα είναι άξιοι θανάτου, όχι μονάχα τα πράττουν, αλλά και επιδοκιμάζουν με ευχαρίστηση εκείνους που τα πράττουν.
2/. Καταδίκη. Μία μόνη παράβασης  του Νόμου καθιστά τον άνθρωπο ένοχο. Κάθε αμαρτία δε που διεπράχθη είναι άξια καταδίκης και απαιτείται οπωσδήποτε να δοθεί γι' αυτήν κάποια τιμωρία. Αυτό έχει να πει ότι ο νόμος του Θεού είναι
αμετάκλητος.  
Ρωμαίους 3:19
19 Και ξέρουμε ότι όσα λέει ο νόμος, μιλάει προς εκείνους που είναι κάτω από τον νόμο· ώστε να φράξει κάθε στόμα, και ολόκληρος ο κόσμος να γίνει υπόδικος στον Θεό. ΑΝΑΤΟΛΗ

.................................
 ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
76
3/. Αποχωρισμός απ' τον Θεό που σημαίνει θάνατος.
Ο Κύριος είναι φύση Άγιος. Δεν δύναται λοιπόν να έχει επικοινωνία με όχι άγια δημιουργήματα.
………
Αμώς 3:
3 Μπορούν δύο να περπατήσουν μαζί, αν δεν είναι σύμφωνοι;
………….
Αποχωρισμός απ' τον Θεό έχει να πει θάνατος. Οι άνθρωποι εκ φύσεως είναι: "νεκροί..)
Εφεσίους 2:1
1 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί, εξαιτίας των παραβάσεων και των αμαρτιών, σας ζωοποίησε·
Ρωμαίους  5:21
21 ώστε, όπως η αμαρτία βασίλευσε διαμέσου τού θανάτου, έτσι και η χάρη να βασιλεύσει διαμέσου τής δικαιοσύνης σε αιώνια ζωή, διαμέσου τού Ιησού Χριστού τού Κυρίου μας.

Ρωμαίους 6:23
23 Επειδή, ο μισθός τής αμαρτίας είναι θάνατος· το χάρισμα, όμως, του Θεού αιώνια ζωή διαμέσου τού Ιησού Χριστού τού Κυρίου μας.
"η ψυχή η αμαρτήσασα αυτή θέλει αποθάνει".
Ιεζεκιήλ 18:4
4 Δέστε, όλες οι ψυχές είναι δικές μου· όπως η ψυχή του πατέρα, έτσι και η ψυχή τού γιου, είναι δική μου· η ψυχή που αμάρτησε, αυτή θα πεθάνει.
Ακόμα κι ο φυσικός θάνατος τον οποίον οι άνθρωποι  υφίστανται, (ή θα υποστούν ή δέχονται)τον αποχωρισμό δηλαδή του πνεύματος απ΄ το σώμα, και είναι κι αυτός ο χωρισμός αποτέλεσμα της αμαρτίας. 

…………………….
ΣΤ΄ Η ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ

1/. Αν δεν μεσολαβήσει κάτιστη ζωή του ανθρώπου το οποίο να σώσει απ' τις συνέπειες της αμαρτίας του η θέσης του τελικά θα είναι πολύ τραγική. Ο αποχωρισμός του απ' τον Θεό θα γίνει αιώνιος, ο εξευτελισμός του θα είναι πλήρης.
Θα περάσει όλη την αιωνιότητα στην κόλαση "όπου…"
…………
Μάρκος 9:44
44 όπου "το σκουλήκι τους δεν πεθαίνει, και η φωτιά δεν σβήνει".
…………
Όμως ο άνθρωπος μόνος του δεν δύναται (δεν μπορεί δεν έχει δύναμη) Να θεραπεύσει την κατάσταση του. Είναι ανίσχυρος
Να απελευθερώσει τον εαυτό του απ' την αμαρτία, να τον απαλλάξει απ' τις συνέπειες της να τον σώσει απ' την καταστροφή που τον περιμένει. Μόνο ο Θεός μπορεί να κάμει το έργο αυτό.
2/. Αν ο άνθρωπος θέλει να σωθεί,
ο μόνος τρόπος μέσω του οποίου θα πάρει τη σωτηρία του είναι εκείνος δια του Ιησού Χριστού. Δόξα εις τον Θεό για τον Υιό Του που  δύναται να σώσει "εις το παντελές…"

……
Εβραίους  7: 25
25 Γι' αυτό, μπορεί και να σώζει ολοκληρωτικά αυτούς που προσέρχονται στον Θεό διαμέσου αυτού, ζώντας πάντοτε για να μεσιτεύσει για χάρη τους.
…..
Και τον πιο ακάθαρτο και ελεεινό άνθρωπο και να τον κάμει ένα παιδί του Θεού.











....................