5--12--2015----ΜΙΚΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΒΑΓΓΕΛΗ



ΜΙΚΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΒΑΓΓΕΛΗ

Vaggelis Efraimidis  5-12-2015--
Vaggelis Efraimidis
7 ώρες · Τροποποιήθηκε ·
Υπάρχουν δυο εχθρικές επιρροές καλά στημένες από τον «πονηρό». Η μια είναι η απιστία και η άλλη η υποτιθέμενη ανικανότητα να καταλάβεις.
Η πρώτη αρνείται ότι ο Θεός μας έχει μιλήσει μέσα από τον γραπτό Του Λόγο και η άλλη αρνείται ότι μπορεί να καταλάβει αυτό που ο Θεός έχει μιλήσει.
Και οι δυο αυτές πονηρές επιρροές, συνεργούν στην απομάκρυνση του ανθρώπου από τον ανεκτίμητο θησαυρό του Λόγου του Θεού. Είναι δυο γραμμές που τέμνονται, με σκοπό να αφαιρέσουν την Θεία αποκάλυψη.
Και η μια δεν σ' αφήνει να πας στον Θησαυρό και η άλλη δεν σ' αφήνει να δεις τι έχει μέσα!

12 ώρες ·
«Ο Ιησούς λέει σ' αυτήν: Γυναίκα, γιατί κλαις;» (Ιωάννης 20:15)
---------------------------------------------------------------
-Ποτέ ο Κύριος δεν θα σου κάνει την παρατήρηση για τα δάκρυα σου, ποτέ δεν θα σε κατηγορήσει γι’ αυτό (όπως κάνουν μερικοί άνθρωποι). Ζητά με ευγένεια και τρυφερότητα να μάθει την αιτία, σ’ αφήνει να του ανοίξεις την καρδιά σου και να του πεις τι σε βασανίζει. Θέλει να σε ξελαφρώσει, να βγάλεις αυτό που κουβαλάς μέσα στην ψυχή σου.
-Ο Κύριος θέλει να σε παρηγορήσει σ’ οποιαδήποτε θλίψη κι αν περνάς. Σου δίνει τον χρόνο να εκτονώσεις τα συναισθήματα σου και όποια πικρία υπάρχει μέσα σου. Με υπομονή στέκεται δίπλα σου, με αγάπη, με πιστότητα, με εχεμύθεια, με μια ανοιχτή αγκαλιά.
-Θέλει να σ’ ευλογήσει μέσα στις όποιες συνθήκες κι αν βρίσκεσαι! Είναι ο μοναδικός που βλέπει τα δάκρυα σου και σε καταλαβαίνει! Θέλει να σε κάνει να αναπνεύσεις ξανά και να σε ελευθερώσει από την θλίψη σου!
ΑΜΗΝ!!!

η γειτονια μου και ο φραχτης μου
..........................................
Vaggelis Efraimidis
3 ώρες · Τροποποιήθηκε ·
«Μη με λέτε πια Ναομί (Ευτυχία)· να με φωνάζετε Μαρά (Πίκρα), γιατί ο Παντοδύναμος με πίκρανε αφάνταστα» (Ρουθ 1:20)
--------------------------------------------------------------------------
-Η θλίψη θέλει να εγκατασταθεί στην καρδιά σου και να απλώσει τις ρίζες της, κάνοντας να βλαστήσει κάτι το άγριο και το καταστροφικό. Τα άνθη που θα βγουν απ' αυτή τη βλάστηση λέγονται ΠΙΚΡΙΕΣ και η οσμή τους είναι θυμός και οργή.
-Όλα αυτά επηρεάζουν την ψυχική σου κατάσταση, είναι τα ζιζάνια που πνίγουν το κάλο σπόρο μέσα στην καρδιά. Πρόσεχε τι χώρο παραχωρείς σ' αυτά τα ζιζάνια να αναπτυχθούν μέσα στην καρδιά σου.
-Μη τα αφήνεις ανεξέλεγκτα να αυξάνονται μέσα σου, θα σε παρασύρουν στο βυθό της κατάθλιψης, γεγονός που θα επηρεάσει τη πίστη σου, το είναι σου και το περιβάλλον γύρω σου. Πολέμησε τα και νίκησε τα, με την δύναμη που σου παρέχει ο Θεός!
......................................................................
Vaggelis Efraimidis
7 ώρες ·
«Ο Θεός της υπομονής και της παρηγορίας» (Ρωμ 15:5)
-----------------------------------------------------------------------
-Στις δύσκολες μέρες που περνάμε, γίνε μια παρηγοριά στον διπλανό σου και μια έμπνευση ελπίδας!
-Ζήσε τον Θεό στο μέγιστο που μπορείς και στο μέτρο που σου είναι δοσμένο, και ας Τον να απελευθερώσει την δύναμη και την χάρη Του μέσα από εσένα.
-Γίνε ένα κανάλι δικό Του!
-Γίνε ένας άνθρωπος που ο Κύριος θα φανερώνει την δική Του αγάπη και πιστότητα στους άλλους, μέσα από εσένα!
-Γίνε ένας άνθρωπος που μέσα από το βλέμμα σου, από το άγγιγμα σου, από την απλή παρουσία σου, ο Θεός θα φανερώνεται σ’ αυτούς που πραγματικά Τον έχουν ανάγκη και Τον εκζητούν, μέσα στις καταιγίδες της ζωής!
-Γίνε ένας σύγχρονος Βαρνάβας! (το οποίο μεταφραζόμενο σημαίνει, γιος παρηγοριάς… Πρξ 4:36)
Vaggelis Efraimidis
Χθες στις 6:01 π.μ. ·
«Βγάλε την ψυχή μου από τη φυλακή, για να δοξολογώ το όνομά σου» (Ψλμ 142:7)
--------------------------------------------------------------------------
-Πολλές φορές, μόνος σου κλειδώνεσαι μέσα στη φυλακή σου, με τις επιλογές σου και τις αποφάσεις σου. Προσπαθείς εσύ από μέσα, προσπαθούν και οι άλλοι απ’ έξω να σου ανοίξουν αλλά μάταιος ο κόπος.
-Τότε, πρώτος έρχεται ο φόβος και δεύτερη η απογοήτευση και σε κυριεύουν και χάνεις κάθε ελπίδα για να βγεις. Είσαι σοκαρισμένος στην ιδέα πως θα περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου στην φυλακή σου. Από που θα ‘ρθει η βοήθεια και με ποιον τρόπο; Είναι σκέψεις που συνεχώς σε βασανίζουν.
-Φυσικά και μόνο από τον Ουράνιο Πατέρα σου! Αυτός θα ξεκλειδώσει την πόρτα της φυλακής σου για να βγεις! Με τον τρόπο που θέλει Αυτός κι όχι με τον τρόπο που θέλεις εσύ! Άρα 3 βασικές λέξεις που θα σταθείς: ΥΠΟΜΟΝΗ – ΕΠΙΜΟΝΗ – ΠΙΣΤΗ και η απελευθέρωση θα ‘ρθει!!!


ο καμπος που φαιννεται των Σερρων απο το σπιτι μου
..............................................
Vaggelis Efraimidis
2 Δεκεμβρίου στις 8:42 μ.μ. ·
Αν θέλεις να φέρεις εις πέρας το έργο του Θεού στη ζωή σου, μη χρησιμοποιείς ανθρώπινες δυνάμεις... θα το καταστρέψεις... μόνο η δύναμη του Αγίου Πνεύματος είναι η κατάλληλη...!!!!
.............................................
Vaggelis Efraimidis
2 Δεκεμβρίου στις 8:25 μ.μ. ·
Πότε έρχεται ο "πονηρός" και σε πειράζει;;;
Όταν έρχεται μια σωματική ανάγκη ή ψυχική επιθυμία, που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, γιατί το θέλημα του Θεού δεν το επιτρέπει...
……………………………………………
Vaggelis Efraimidis
2 Δεκεμβρίου στις 8:16 μ.μ. ·
Η λάμψη της επιτυχίας...
Η μέθη της απόλαυσης...
Και ο φόβος...
Είναι οι τρεις μοχλοί, με τους οποίους προσπαθεί ο "πονηρός" να οδηγήσει τους ανθρώπους έξω από το μονοπάτι της υπακοής προς τον Θεό...
............................................

Vaggelis Efraimidis
2 Δεκεμβρίου στις 7:58 μ.μ. ·
Παιδί μου, εσύ είσαι πάντοτε μαζί μου· και όλα τα δικά μου είναι δικά σου... (Λκ 15:31)
Όλες οι κινητήριες δυνάμεις του Πατέρα σου είναι στη διάθεση σου!!!
...........................................

Vaggelis Efraimidis
2 Δεκεμβρίου στις 7:36 μ.μ. · Τροποποιήθηκε ·
Και ο Ιησούς, απαντώντας σ' αυτόν, είπε: Πήγαινε πίσω μου, σατανά· επειδή, είναι γραμμένο: «Τον Κύριο τον Θεό σου θα προσκυνήσεις, κι αυτόν μονάχα θα λατρεύσεις»... (Λκ 4:8)
Χρησιμοποίησε κι εσύ σαν όπλο ενάντια στον διάβολο τον Λόγο του Θεού!!!
....................................................

Ο Vaggelis Efraimidis νιώθει γαλήνη.
2 Δεκεμβρίου στις 11:55 π.μ. ·
«Μήπως ο Θεός ξέχασε να ελεεί; Τότε, είπα: Αδυναμία μου είναι τούτο• αλλοιώνεται το δεξί χέρι τού Υψίστου; (Ψλμ 77:9,10)
----------------------------------------------------------------------
-Η αδυναμία σου γίνεται φανερή όταν αντιμετωπίζεις περιστάσεις και γεγονότα που δεν μπορείς να τα ελέγξεις. Τότε ανοίγουν τα μάτια σου και συνειδητοποιείς τα όρια σου, καταλαβαίνεις πόσο ευάλωτη είναι η ανθρώπινη ύπαρξη.
-Μπορείς μόνος σου χωρίς την βοήθεια του Θεού να ανατρέψεις μια αδιέξοδος κατάσταση;;; Νομίζω πως όχι!!! Μόνο με την βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρεις!!!

.................................................................
Vaggelis Efraimidis
2 Δεκεμβρίου στις 5:19 π.μ. ·
«Αλλά, για μένα, το να προσκολλώμαι στον Θεό είναι το αγαθό μου• έθεσα την ελπίδα μου επάνω σε σένα, τον Κύριο τον Θεό, για να κηρύττω όλα τα έργα σου» (Ψλμ 73:28)
--------------------------------------------------------------------------
Το να «γαντζώνεσαι» στον Θεό αυτό είναι το πιο αγαθό πράγμα που μπορείς να κάνεις! Είναι το καλύτερο που μπορεί να σου συμβεί! Στον Θεό υπάρχει Ζωή! Στον Θεό θα βρεις απελευθέρωση απ’ όλα αυτά που δένουν, αιχμαλωτίζουν και στο τέλος σκοτώνουν την ψυχή