24—12-2015-----04----ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ- 24—12-2015 ( BILLY GRAHAM)--ΒΑΜΒΑ ΚΑΙ (μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου) ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ- 24—12-2015

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 


ΠΆΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ 
                          2016  ΕΥΧΟΜΑΑΙ
  
BILLY GRAHAM)--ΒΑΜΒΑ ΚΑΙ (μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΒΔΟΜΟ
04
Από το βιβλίο θα δούμε στο κεφάλαιο αυτό:
Διότι ήλθεν ο Χριστός

Η Αγία Γραφή μας  διδάσκει ακόμα λέγουσα:
Βάμβας:
Κολοσσαεις1:
15 όστις είναι εικών του Θεού του αοράτου, πρωτότοκος πάσης κτίσεως,
16 επειδή δι' αυτού εκτίσθησαν τα πάντα, τα εν τοις ουρανοίς και τα επί της γης, τα ορατά και τα αόρατα, είτε θρόνοι είτε κυριότητες είτε αρχαί είτε εξουσίαι· τα πάντα δι' αυτού και εις αυτόν εκτίσθησαν·
17 και αυτός είναι προ πάντων, και τα πάντα συντηρούνται δι' αυτού,
Σ. Φίλος
Κολοσσαεις1:
15 ο οποίος είναι εικόνα τού αόρατου Θεού, πρωτότοκος κάθε κτίσης·
16 επειδή, διαμέσου αυτού κτίστηκαν τα πάντα, αυτά που είναι μέσα στους ουρανούς κι αυτά που είναι επάνω στη γη, τα ορατά και τα αόρατα, είτε θρόνοι είτε κυριότητες είτε αρχές είτε εξουσίες, τα πάντα κτίστηκαν διαμέσου αυτού και γι' αυτόν·
17 κι αυτός είναι πριν από όλα, και όλα συντηρούνται διαμέσου αυτού·
  Η τελευταία αυτή φράσης φανερώνει ότι Αυτός συντηρεί τα πάντα. Με άλλους λόγους το σύμπαν ολόκληρο ια συντριβείτε εις δισεκατομμύρια άτομα εάν δεν ευρίσκετο υπό την δύναμιν του Ιησού Χριστού. Η Αγία Γραφή λέγει πάλι:

Βάμβας :
Εβραίους 1:10-12
10 καί· Συ κατ' αρχάς, Κύριε, την γην εθεμελίωσας, και έργα των χειρών σου είναι οι ουρανοί·
11 αυτοί θέλουσιν απολεσθή, συ δε διαμένεις· και πάντες ως ιμάτιον θέλουσι παλαιωθή,
12 και ως περιένδυμα θέλεις τυλίξει αυτούς, και θέλουσιν αλλαχθή· Συ όμως είσαι ο αυτός, και τα έτη σου δεν θέλουσιν εκλείψει.
Σ. Φίλος:
Εβραίους 1:10-12
10 Κι: «Εσύ, Κύριε, καταρχάς, θεμελίωσες τη γη, και οι ουρανοί είναι έργα των χεριών σου.
11 Αυτοί θα απολεστούν, εσύ όμως παραμένεις· και όλοι θα παλιώσουν σαν ιμάτιο,
12 και θα τους τυλίξεις σαν περικάλυμμα, και θα αλλαχτούν· εσύ, όμως, είσαι ο ίδιος, και τα χρόνια σου δεν θα εκλείψουν».
Και πάλι λέγει ο Χριστός περί του Εαυτού του:
Βάμβας :
Αποκάλυψις 1
8 Εγώ είμαι το Α και το Ω, αρχή και τέλος, λέγει ο Κύριος, ο ων και ο ην και ο ερχόμενος, ο παντοκράτωρ.
Σ. Φίλος:
Αποκάλυψις 1
8 Εγώ είμαι το Α και το Ω, η αρχή και το τέλος, λέει ο Κύριος, ο Ων και ο Ην και ο Ερχόμενος, ο Παντοκράτορας.
Αυτός και μόνον Αυτός είχε την ικανότητα να επαναφέρει τον άνθρωπο προς τον Θεό. Αλλά το ήθελε; Εάν το ήθελε όφειλε να έλθει στην γη. Όφειλε  να λάβει μορφή δούλου.
Όφειλε να γίνει όμοιος με τους ανθρώπους και να ταπεινώσει, Εαυτόν γινόμενος υπήκοος μέχρι θανάτου
Βάμβας :
Φιλιππησίους 2:
8 και ευρεθείς κατά το σχήμα ως άνθρωπος, εταπείνωσεν εαυτόν γενόμενος υπήκοος μέχρι θανάτου, θανάτου δε σταυρού.
Σ. Φίλος:
Φιλιππησίους 2:
8 και, καθώς βρέθηκε κατά το σχήμα ως άνθρωπος, ταπείνωσε τον εαυτό του, γινόμενος υπάκουος μέχρι θανάτου, θανάτου μάλιστα σταυρού.
Όφειλε να αναμετρηθεί με την αμαρτία να αντιμετωπίσει και να νικήσει τον Σατανά τον εχθρό της ανθρώπινης ψυχής.
Όφειλε να εξαγοράσει  τους αμαρτωλούς από την δουλαγορά της αμαρτίας να λύσει τα δεσμά των και να απελευθερώσει τους αιχμαλώτους της να καταβάλλων το τίμημα και αυτό το τίμημα θα ήτο το ίδιον Αυτού αίμα. Όφειλε να πληγωθεί υπό του Θεού και να χωρισθεί από Αυτόν. Όφειλε να τραυματισθεί δια τας παραβάσεις ημών και να ταλαιπωρηθεί δια τας ανομία ημών. Όφειλε  να συμφιλιώσει τον άνθρωπο προς τον Θεόν και να καταστεί ο Μέγας Μεσίτης της ιστορίας. Όφειλε να λάβει θέση αντικαταστάτου και να πεθάνει αντι του αμαρτωλού ανθρώπου. Και όλα αυτά να γίνουν εκουσίως.
    Δόξα στον Θεό διότι αυτό  ακριβώς έλαβε χώραν. Ρίπτων  το βλέμμα Του από τις επάλξεις του ουρανού είδε τον πλανήτη μας να κρέμεται εις το διάστημα—καταδικασμένο
Συντετριμμένο και συρόμενο προς την κόλαση. Είδε εσάς και εμένα αγωνιζόμενους κάτω από το φορτίο των αμαρτιών μας και δεμένους με τις αλυσίδες και τα σχοινιά της αμαρτίας. Και τότε έλαβε την απόφαση Του εις την αίθουσα συμβουλίων του Θεού. Αι αγγελικαί δυνάμεις έκλιναν τα βλέμματα με ταπείνωσης και τρόμο ενώ ο Βασιλεύς των βασιλέων  και ο Κύριος των κυρίων όστις ηδύνατο να προστάζει τους κόσμους του απέραντου διαστήματος εισήλθε εις το αδαμαντοστόλιστο άρμα Του πέρασε τις μαργαριταρένιες πύλες διέσχισε τους ουράνιους κρημνούς και μια μαύρη νύχτα της Ιουδαίας που τα άστρα έψαλλαν από κοινού και οι συνοδοί άγγελοι τον δοξολογούσαν εγκατέλειψε το άρμα του απέβαλε τα ιμάτια της δόξα ς Του και έγινε άνθρωπος.
  Υποθέστε ότι ενώ βαδίζω εις ένα δρόμο πατώ σε μια μυρμηγκοφωλιά. Θα ήταν δυνατόν να σκύψω και να πω στα μυρμήγκια: «¨Είμαι πολύ λυπημένος που πάτησα επάνω στη φωλιά σας και την κατέστρεψα,εις τρόπον ώστε να σας προξενήσω τόσην σύγχυση. Επιθυμώ να σας πω ότι σας αγαπούσα και δεν ήθελα να σας κάμω αυτήν την καταστροφή και θα ήθελα να σας βοηθήσω.

Σεις όμως που μ’ ακούτε μου λέγετε: Αυτό είναι παράλογο, αδύνατο τα μυρμήγκια δεν εννοούν την γλώσσα σας».
Αυτό είναι ακριβέστατο! Πόσο θα ήταν θαμαστότερο εάν μπορούσα  να γίνω μάλλον μυρμήγκι για λίγες στιγμές με την δική τους γλώσσα να τους μιλήσω για την αγάπη μου προς αυτά! 
  Αυτό είναι ακριβώς εκείνο που έκαμε ο Χριστός. ήλθε δια να φανερώσει τον Θεό εις τους ανθρώπους. Αυτός μας είπε ότι ο Θεός μας αγαπά και ενδιαφέρεται για την ζωή μας. Αυτός μας διηγήθηκε περί του ελέους και της μακροθυμίας και της χάρητος του Θεού. Αυτός μας υποσχέθηκε την αιώνιον ζωή.
Συνεχίζεται.