16-9-2015---01-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ Α΄ ΠΕΤΡΟΥ 1 Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου 01-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ Α΄ ΠΕΤΡΟΥ 1 Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου Θέμα: Ποιος είναι ο απ. Πέτρος;

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



 02         10-7-2015-παρασκευη
5 Και ο Σίμωνας, απαντώντας, του είπε: Κύριε, ολόκληρη τη νύχτα, παρόλο που κοπιάσαμε, δεν πιάσαμε τίποτε· αλλ' όμως, στηριζόμενος στον λόγο σου, θα ρίξω το δίχτυ.
Εδώ δοκιμάζετε η πίστη και η υπακοή στον Ιησού Χριστό του Πέτρου.
Πάντα με συγκινεί φοβερά αυτή η κουβέντα του:
αλλ' όμως, στηριζόμενος στον λόγο σου, θα ρίξω το δίχτυ.
Πόσο ο Κύριος αγαπά και ζητά τέτοιες καρδιές, να του λένε ναι Κύριε επειδή το λες εσύ θα το κάνω. Ανθρώπινα δεν είναι δυνατόν αλλά για να το λες έτσι είναι.
Πόσο θαυμάσιο πράγμα είναι η πίστη και η υπακοή στον Λόγο Του.
Λουκάς 5:
1 Και ενώ το πλήθος τον συνέθλιβε για να ακούει τον λόγο τού Θεού, αυτός στεκόταν κοντά στη λίμνη Γεννησαρέτ·
2 και είδε δύο πλοία να στέκονται κοντά στη λίμνη· και οι ψαράδες, καθώς είχαν βγει απ' αυτά, ξέπλεναν τα δίχτυα.
3 Μπαίνοντας δε σε ένα από τα πλοία, που ήταν του Σίμωνα, τον παρακάλεσε να το απομακρύνει λιγάκι από την ξηρά. Και αφού κάθησε, δίδασκε τα πλήθη από το πλοίο.
4 Και καθώς σταμάτησε να μιλάει, είπε στον Σίμωνα: Φέρε ξανά το πλοίο στα βαθιά, και ρίξτε τα δίχτυα σας για να ψαρέψετε.
5 Και ο Σίμωνας, απαντώντας, του είπε: Κύριε, ολόκληρη τη νύχτα, παρόλο που κοπιάσαμε, δεν πιάσαμε τίποτε· αλλ' όμως, ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΣστον λόγο σου, θα ρίξω το δίχτυ.
6 Και όταν το έκαναν αυτό, συνέκλεισαν ένα μεγάλο πλήθος από ψάρια, και το δίχτυ τους ξεσχιζόταν.
7 Και έκαναν νόημα στους συντρόφους, που ήσαν στο άλλο πλοίο, για νάρθουν να τους βοηθήσουν· και ήρθαν, και γέμισαν και τα δύο πλοία, ώστε βυθίζονταν.
8 Βλέποντας δε ο Σίμωνας Πέτρος, έπεσε κοντά στα γόνατα του Ιησού, λέγοντας: Βγες έξω από μένα, επειδή είμαι άνθρωπος αμαρτωλός, Κύριε.
9 Ο λόγος ήταν ότι, τον κατέλαβε έκπληξη και όλους εκείνους που ήσαν μαζί του, για το πλήθος των ψαριών που είχαν πιάσει·
10 παρόμοια, μάλιστα, και τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη, τους γιους τού Ζεβεδαίου, οι οποίοι ήσαν σύντροφοι του Σίμωνα. Και ο Ιησούς είπε στον Σίμωνα: Μη φοβάσαι, από τώρα και στο εξής ανθρώπους θα πιάνεις.
11 Και όταν έφεραν τα πλοία στη γη, αφήνοντας τα πάντα, τον ακολούθησαν.

…………………………………..
Ματθαίος 4:
18 Και ο Ιησούς περπατώντας κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας, είδε δύο αδελφούς, τον Σίμωνα, που λέγεται Πέτρος, και τον Ανδρέα τον αδελφό του, να ρίχνουν δίχτυ στη θάλασσα· επειδή, ήσαν ψαράδες.
19 Και τους λέει: Ελάτε πίσω μου, και θα σας κάνω ψαράδες ανθρώπων.
20 Και εκείνοι, αφήνοντας αμέσως τα δίχτυα, τον ακολούθησαν.
21 Και αφού προχώρησε από εκεί, είδε άλλους δύο αδελφούς, τον Ιάκωβο, τον γιο τού Ζεβεδαίου, και τον Ιωάννη τον αδελφό του, μαζί με τον Ζεβεδαίο τον πατέρα τους, να επισκευάζουν τα δίχτυα τους, στο πλοίο, και τους κάλεσε.
22 Και εκείνοι, αφήνοντας αμέσως το πλοίο και τον πατέρα τους, τον ακολούθησαν.
Πόσες φόρες αναρωτήθηκα πως άφησαν τα δίχτυα τους την δουλειά τους που τους τάιζε και τον ακολούθησαν. Πάντα  θαυμάζω σ’ αυτό το σημείο. Και ένα ακόμα περισσότερο για τους δυο Ζεβεδαίους. Ήταν με τον πατέρα τους στην δουλειά. Άφησαν πατέρα καράβι δίχτυα και ακλούθησαν τον Ιησού. Εκείνος ο πατέρας δεν διαμαρτυρήθηκε; Όχι διότι ο Λόγος θα το έλεγε αυτό. Πρέπει να πίστεψαν πιο μπροστά στο ποιος είναι ο Ιησούς και το έκαναν αυτό.
Δηλαδή οικογένεια ενωμένη και είχαν όπως φαίνεται λόγο συζητήσεως δεν ότι θέλει ο καθένας αλλά συνεννοήσιμη.
 Ο Πέτρος όπως βλέπουμε είχε οικογένεια εκτός που το επιβεβαιώνει ο Απ. Παύλος και στα ευαγγέλια διαβάζουμε ότι θεραπεύεσαι την πεθερά του ο Κύριος. 
Ματθαίος 8:
14 Και αφού ο Ιησούς ήρθε στο σπίτι τού Πέτρου, είδε την πεθερά του κατάκοιτη και να πάσχει από πυρετό.
15 Και έπιασε το χέρι της, και ο πυρετός την άφησε· και σηκώθηκε, και τους υπηρετούσε.
16 Κι όταν έγινε βράδυ, έφεραν σ' αυτόν πολλούς δαιμονιζόμενους· και έβγαλε τα δαιμόνια με έναν λόγο, και όλους εκείνους που έπασχαν, τους θεράπευσε·
17 για να εκπληρωθεί αυτό που ειπώθηκε από τον προφήτη Ησαϊα, λέγοντας: «Αυτός πήρε τις ασθένειές μας, και βάσταξε τις αρρώστιες μας».
…………………………………………
Όπως  διαβάζουμε ο Πέτρος είχε οικογένεια. Κι όμως τα άφησε όλα και ακολούθησε τον Ιησού.
Σίγουρα ο Κύριος δεν θα χάλασε την οικογένεια του Πέτρου, διότι είναι υπέρ της οικογένειας.
Η Γραφή (λόγος) δεν μας λέγει τι έγινε η οικογένεια αλλά από τον απ. Παύλο  μαθαίνουμε ότι είχε την γυναίκα του και σίγουρα μεγάλα παιδιά θα είχε.
Αλλά μας λέγει ο απ. Παύλος ότι όλοι είχαν τις οικογένειες τους οι απόστολοι και άλλοι σημαντικοί αδελφοί.
Κορινθίους Α' 9:
5 Μήπως δεν έχουμε εξουσία να φέρνουμε μαζί μας μια αδελφή γυναίκα, όπως και οι υπόλοιποι απόστολοι, και οι αδελφοί τού Κυρίου, και ο Κηφάς; (Πέτρος).
Ειρήνη έλεος και χάρη Κυρίου αμήν

Sultanacha