19-9-2015--203--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΑΒΙΔ-ΜΑΡΙΑΜ-ΜΩΥΣΗ –ΙΗΣΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΗ—-

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!



 
02
Σουλτανα χαραλαμπιδου
21-Σαν τον Δαβίδ στο Θεό κοντά(75)
1/. Σαν τον Δαβίδ στο Θεό κοντά
Θα ψάλλω μ’ όλη μου την καρδιά
Μπροστά στον βασιλιά
………………
 
2/. Σαν την Μαριάμ, μέσα στην έρημο
Θα χτυπώ τα χέρια μου ,θα τραγουδώ
Μπροστά στο βασιλιά.
…………………….
3/. Σαν τον Μωυσή, πάνω στο βουνό
Θα υψώνω τα χέρια μου και θα νικώ
Μπροστά στο βασιλιά.
…………………….
4/. Σαν τον Ιησού στην Ιεριχώ
Θα φωνάζω με πίστη να πέσει ο εχθρός
Μπροστά στον βασιλιά.
………………………
5/. Ας έρθουμε όλοι εμπρός Του στο θρόνο
Το λαμπρό το δρόμο έχει ανοίξει
Ο Ιησούς Χριστός.
………………………...
 
Σαν την Μαριάμ,
19-9-2015-σαββατο--
2/. Σαν την Μαριάμ, μέσα στην έρημο
Θα χτυπώ τα χέρια μου ,θα τραγουδώ
Μπροστά στο βασιλιά.
…………….
 
Έξοδος 15:19
19 ΕΠΕΙΔΗ, τα άλογα του Φαραώ μπήκαν μέσα στη θάλασσα μαζί με τις άμαξές του και μαζί με τους καβαλάρηδές του, και ο Κύριος έστρεψε επάνω τους τα νερά τής θάλασσας· και οι γιοι Ισραήλ πέρασαν διαμέσου ξηράς, στο μέσον της θάλασσας.
20 ΚΑΙ η Μαριάμ, η προφήτισσα, η αδελφή τού Ααρών, πήρε το τύμπανο στο χέρι της, και όλες οι γυναίκες βγήκαν πίσω απ' αυτή με τύμπανα και χορούς.
21 Και η Μαριάμ ανταποκρινόταν σ' αυτούς, λέγοντας: Ψάλτε στον Κύριο· επειδή, δοξάστηκε με δόξα· το άλογο και τον καβαλάρη του έριξε στη θάλασσα.
Αριθμοί 12:
ΚΑΙ μίλησε η Μαριάμ, και ο Ααρών, ενάντια στον Μωυσή, εξαιτίας της γυναίκας της Αιθιόπισσας, που είχε πάρει· επειδή, γυναίκα Αιθιόπισσα είχε πάρει·
2 και είπαν: Μήπως μόνον στον Μωυσή μίλησε ο Κύριος; Δεν μίλησε και σε μας; Και το άκουσε ο Κύριος.
3 Και ο άνθρωπος ο Μωυσής ήταν υπερβολικά πράος, περισσότερο από όλους τους ανθρώπους, που ήσαν επάνω στη γη.
4 Και ο Κύριος είπε αμέσως στον Μωυσή, και στον Ααρών, και στη Μαριάμ: Βγείτε έξω εσείς οι τρεις προς τη σκηνή τού μαρτυρίου. Και οι τρεις βγήκαν έξω.
5 Και κατέβηκε ο Κύριος σε στύλο νεφέλης, και στάθηκε στη θύρα τής σκηνής τού μαρτυρίου, και κάλεσε τον Ααρών και τη Μαριάμ· και βγήκαν έξω και οι δύο.
6 Και είπε: Ακούστε τώρα τα λόγια μου: Αν υπάρχει μεταξύ σας προφήτης, εγώ ο Κύριος θα γνωριστώ σ' αυτόν με οπτασίες· θα του μιλήσω στον ύπνο·
7 δεν είναι έτσι με τον υπηρέτη μου τον Μωυσή· σε ολόκληρο τον οίκο μου αυτός είναι πιστός·
8 στόμα προς στόμα θα μιλάω σ' αυτόν, και φανερά, και όχι με αινίγματα, και θα βλέπει το πρόσωπο του Κυρίου· γιατί, λοιπόν, δεν φοβηθήκατε να μιλήσετε εναντίον του δούλου μου, του Μωυσή;
9 Και άναψε η οργή τού Κυρίου εναντίον τους, και αναχώρησε.
10 Και η νεφέλη απομακρύνθηκε από τη σκηνή, και να, η Μαριάμ έγινε λεπρή, όπως το χιόνι· και ο Ααρών είδε τη Μαριάμ, και να, ήταν λεπρή.
11 Και ο Ααρών είπε στον Μωυσή: Παρακαλώ, κύριέ μου, μη βάλεις την αμαρτία επάνω μας, επειδή πράξαμε ανόητα, και επειδή αμαρτήσαμε·
12 ας μη είναι αυτή σαν έκτρωμα, που το μισό της σάρκας είναι φαγωμένο, όταν βγαίνει από τη μήτρα τής μητέρας του.
13 Και ο Μωυσής βόησε στον Κύριο, λέγοντας: Παρακαλώ, Θεέ, γιάτρεψέ την.
14 Και ο Κύριος είπε στον Μωυσή: Αν ο πατέρας της έφτυνε μόνον το πρόσωπό της, δεν θα ήταν ντροπιασμένη επτά ημέρες; Ας αποχωριστεί επτά ημέρες από το στρατόπεδο, και ύστερα ας επιστρέψει.
15 Και αποχωρίστηκε η Μαριάμ από το στρατόπεδο επτά ημέρες· και ο λαός δεν σηκώθηκε, μέχρις ότου επέστρεψε η Μαριάμ.
16 Και ύστερα, σηκώθηκε ο λαός από την Ασηρώθ, και στρατοπέδευσαν στην έρημο Φαράν.
 
…………………………….
Ήταν προφήτισσα ήταν αυτή που δοξολόγησε πρώτη τον κύριο για την σωτηρία τους. Όμως έπεσε στο αμάρτημα του γογγυσμού και της κατηγορίας
Πόσο κακό είναι να μιλούμε για τους άλλους. έχω πάρει μαθήματα πολλά  επάνω σ’ αυτό το θέμα. Αδέλφια μου κλειστά τα στόματα μας. Διότι αμαρτάνουμε όταν μιλούμε για άλλους. Πιστέψτε  με το λέω πρώτα στον εαυτό μου. Ο κύριος είναι αυστηρός πάρα πολύ σ’ αυτό το θέμα. Διότι δεν στερεώνετε έτσι η Εκκλησία του Χριστού. Την γκρεμίζουμε.
Ο Θεός είναι ίδιος δεν αλλάζει ούτε άλλαξε αλλά μας δέχεται δια Ιησού Χριστού και μας συγχωρεί, μας ελέγχει δια Πνεύματος Αγίου.
 Γι αυτό πρέπει λέγει ο απ. Παύλος ν’ αχούμε τα αισθητήρια μας γυμνασμένα ώστε αμέσως να ελεγχόμαστε και να καταδικάζουμε το φταίξιμο μας.
 
Εβραίους 5:
14 Η στερεή τροφή, όμως, είναι για τους τελείους, οι οποίοι, χάρη στη συνεχή χρήση, έχουν τα αισθητήρια γυμνασμένα, στο να διακρίνουν το καλό και το κακό.
 Ειρήνη έλεος και χάρη Κυρίου Αμήν
Sultana.cha
 
...................................