14-9-2015-ΔΕΥΤΕΡΑ----Yiannis Foutros--"Εκείνο που ήταν από την αρχή, εκείνο που ακούσαμε, εκείνο που είδαμε με τα μάτια μας, εκείνο που τη θέα του κοιτάξαμε και τα χέρια μας ψηλάφησαν, για τον Λόγο τής ζωής, (και η ζωή φανερώθηκε, και είδαμε και δίνουμε μαρτυρία και εξαγγέλλουμε σε σας την αιώνια ζωή, που ήταν προς τον Πατέρα και φανερώθηκε σε μας·) εκείνο που είδαμε και ακούσαμε, εξαγγέλλουμε και σε σας, για να έχετε κι εσείς κοινωνία μαζί μας· και η δική μας, μάλιστα, κοινωνία είναι μαζί με τον Πατέρα και μαζί με τον Υιό Του, τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ. Κι αυτά τα γράφουμε σε σας, ώστε η χαρά σας να είναι πλήρης". (Ά Ιωάννου 1:1-4) H μαρτυρία του Ιωάννη, του αγαπημένου μαθητή του Κυρίου μας, που Τον έζησε από τόσο κοντά , μεταφέρεται σε μας σήμερα για να μας αναγγείλει τις αιώνιες αλήθειες του Θεού. Οι αλήθειες, που μας δίνουν ελπίδα, δύναμη και θάρρος, για να αψηφούμε τις δύσκολες καταστασεις και τις αντίξοες συνθηκες της καθημερινής πραγματικοτητας, και να εστιάζουμε την προσοχή μας στην χαρά της παρουσίας του Χριστού στην ζωή μας, που δεν μπορεί να συγκριθεί με καμιά άλλη.


Σε κάθε λογό του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, η καρδιά μας και το πνεύμα μας, σαν γη διψασμένη τον δέχεται, για να δροσιστεί και να καρποφορήσει η ζωή Του μέσα μας.

"Όποιος θέλει νάρθει πίσω από μένα, ας απαρνηθεί τον εαυτό του, και ας σηκώσει τον σταυρό του, και ας με ακολουθεί.

Επειδή, όποιος θέλει να σώσει τη ζωή του, θα τη χάσει και όποιος χάσει τη ζωή του εξαιτίας μου και εξαιτίας τού ευαγγελίου, αυτός θα τη σώσει.
Επειδή, τι θα ωφελήσει τον άνθρωπο, αν κερδήσει ολόκληρο τον κόσμο, ζημιωθεί όμως την ψυχή του;

'Η, τι θα δώσει ο άνθρωπος σε ανταλλαγή τής ψυχής του;

Δεδομένου ότι, όποιος ντραπεί για μένα και για τα λόγια μου σ' αυτή τη γενεά, τη μοιχαλίδα και αμαρτωλή, και ο Υιός τού ανθρώπου θα ντραπεί γι' αυτόν, όταν έρθει στη δόξα τού Πατέρα του μαζί με τους αγγέλους".
Τονίζοντας, αδελφοί μου, την ματαιότητα της ζωής, δεν θα ήθελα ποτέ να φέρω απογοήτευση στην καρδιά μας.

Αντίθετα, ο στόχος μου είναι, να δώσω την αρμόζουσα σημασία στην ουράνια ζωή, που μας περιμένει ο Κύριος μας ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, για να ζήσουμε μαζί Του...

...και αυτή η ελπίδα είναι που φέρνει χαρά και δύναμη στην καρδιά μας, ώστε να παραμερίζουμε τις αντίξοες συνθήκες που ζούμε πρόσκαιρα, και να προχωρούμε !!!

"Επειδή Αυτός γνωρίζει την πλάση μας, θυμάται ότι είμαστε χώμα.

Oι ημέρες τoύ ανθρώπoυ είναι σαν τo χoρτάρι σαν τo άνθoς τoύ χωραφιoύ, έτσι ανθίζει...
επειδή, o άνεμoς περνάει από πάνω τoυ, και δεν υπάρχει πλέον· και o τόπoς τoυ δεν τo γνωρίζει πλέoν"

Ψαλμός 105:14-16

...................................