10-9-2015------ Yiannis Foutros 6 Σεπτεμβρίου · -----Ψαλμοί 87-------ΤΟ θεμέλιό του είναι στα άγια βουνά.--------- 2 Αγαπάει ο Κύριος τις πύλες τής Σιών, περισσότερο από όλα τα σκηνώματα του Ιακώβ.---------------- 3 Ένδοξα μιλήθηκαν για σένα, πόλη τού Θεού. (Διάψαλμα).------------------ 4 Θα αναφέρω τη Ραάβ, και τη Βαβυλώνα, ανάμεσα σ' εκείνους που με γνωρίζουν· δες, η Παλαιστίνη, και η Τύρος, μαζί με την Αιθιοπία· αυτός γεννήθηκε εκεί.----------------- 5 Και για τη Σιών θα πουν: Αυτός και εκείνος γεννήθηκε σ' αυτή· και ο ίδιος ο Ύψιστος θα τη στερεώσει.------------------- 6 Ο Κύριος θα αριθμήσει, όταν καταγράψει τούς λαούς, ότι αυτός γεννήθηκε εκεί. (Διάψαλμα). --------------------7 Και οι ψάλτες, καθώς και οι παίκτες των οργάνων, θα λένε: Όλες οι πηγές μου είναι σε σένα.

Ποιός μπορεί να αρνηθεί, ότι ζούμε σε μια έρημο, σε μια κοινωνία καθόλου φιλική, και κάθε μέρα που περνά γίνεται όλο και πιο εχθρική, στην αγάπη, στην τιμιότητα, στην αλήθεια, στην δικαιοσύνη, στην ηθική και γενικά σε όλες τις αξίες που μας προίκισε ο Θεός ;

Ομως, εμείς δεν θα καταθέσουμε τα Πνευματικά μας "όπλα", δεν θα απελπιστούμε, αλλά αντίθετα θα αντισταθούμε, και θα πολεμήσουμε τις σκοτεινές δυνάμεις που μας περιβάλλουν, με την αλήθεια και το φως του Ευαγγελίου του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Σε αυτή την μάχη, όπως και σε κάθε καθημερινή μας μάχη ενάντια στις σκοτεινές, σατανικές δυνάμεις, είμαστε νικητές, διότι πάντοτε προπορεύεται για εμας, ο ίδιος ο Θεός.




Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ είναι το ζωντανό νερό, η αληθινή ζωή !!!

"Και κατά τη μεγάλη τελευταία ημέρα τής γιορτής, ο Ιησούς στεκόταν, και έκραξε λέγοντας:
Αν κάποιος διψάει, ας έρχεται σε μένα, και ας πίνει·
όποιος πιστεύει σε μένα, όπως είπε η γραφή, ποτάμια από ζωντανό νερό θα ρεύσουν από την κοιλιά του.
(Αυτό το έλεγε για το Πνεύμα, που επρόκειτο να παίρνουν αυτοί που πιστεύουν σ' Αυτόν· επειδή, δεν ήταν ακόμα δοσμένο το 'Αγιο Πνεύμα· για τον λόγο ότι, ο Ιησούς δεν είχε ακόμα δοξαστεί)".



Πόσο εύκολα, ανεξαιρέτως για όλους μας, να εκφράζουμε την αγάπη μας θεωρητικά, με γλυκά λόγια και αγκαλιάσματα !

Και βέβαια, αυτά είναι ανθρώπινα και αναγκαία, φτάνει να είναι ειλικρινά και εκ βάθους καρδίας.

Πόσο δύσκολο όμως γίνεται, όταν έρχεται η στιγμή, να εκφράσουμε την αγάπη μας έμπρακτα...

Αυτή την έμπρακτη αγάπη ζητά ο Κύριος μας ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, για να εφαρμόζουμε καθημερινα στη ζωή μας.

Ας εξετάζουμε λοιπόν τον εαυτό μας, πόσο απέχουμε από αυτή την αγάπη, και ας ζητούμε από το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ να μας την προμηθεύει πλούσια, για να ευαρεστούμε τον Κύριο μας, και να έχουμε την επιβράβευση Του, ακούγοντας την ημέρα εκείνη, το

"ΕΥΓΕ ΔΟΥΛΕ ΑΓΑΘΕ !!!"
7 Σεπτεμβρίου "Αν με αγαπάτε, τις εντολές μου φυλάξετε..."

..................................