14-9-2015-δευτερα--05--Η Μοναδικότητα του Ιησού. Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου Χριστιανική κίνηση αγάπης ΒΗΜΑ - 3- (Bill Bright)

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 


Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ Άγιο Πνεύμα. 
Ξεπερνώντας την αποθάρρυνση και ήττα
ΒΗΜΑ  3
05
Συνέχεια:
Πως μπορεί ένας χριστιανός να πληρωθεί με το Άγιο Πνεύμα;
Αρχικά πρέπει να ξέρουμε ότι όπως ακριβώς υπάρχουν πολλές διαφορετικές εμπειρίες τη στιγμή που δεχόμαστε τον Ιησού Χριστό ως Κύριο και Σωτήρα, έτσι υπάρχουν και διάφορες εμπειρίες για τη στιγμή της πλήρωσης με το Άγιο Πνεύμα. Για παράδειγμα άλλος ανταποκρίνεται στην πρόσκληση να δεχτεί τον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα του στη διάρκεια κάποιας χριστιανικής συγκέντρωσης, ενώ άλλος γονατίζει και προσεύχεται μόνος στο δωμάτιο του. Και δύο αναγεννιούνται και των δύο οι ζωές αλλάζουν με τη δύναμη του Χριστού. Και ασφαλώς υπάρχουν εκατοντάδες άλλες περιπτώσεις όπου άνθρωποι βρίσκουν το Σωτήρα και γίνονται ¨νέα κτίσματα εν Χριστώ¨ κατά τον ίδιο τρόπο και με διαφορετικές εμπειρίες, ειλικρινείς χριστιανοί γεμίζουν από το Άγιο Πνεύμα.
 Πρέπει να διευκρινίσουμε σ’ αυτό το σημείο πως το ¨να πληρωθείς με το Άγιο Πνεύμα¨ δε σημαίνει ότι αποκτάς περισσότερο Άγιο Πνεύμα και γεμίζει από την παρουσία Του, εκείνος έχει μεγαλύτερη ελευθερία να εργαστεί μέσα στη ζωή σου και να σε χρησιμοποίηση να κατευθύνει τη ζωή σου ώστε να εξυψώσεις και να δοξάσεις περισσότερο τον Χριστό.
 Ο Θεός είναι πολύ μεγάλος για να μπει σε ανθρώπινα καλούπια. Υπάρχουν όμως μερικοί πνευματικοί νόμοι που παραβιάζονται.
Εφόσον το Άγιο Πνεύμα ‘ήδη κατοικεί μέσα σε κάθε χριστιανό χρειάζεται να ¨περιμένουμε στην Ιερουσαλήμ¨ όπως ο Ιησούς είχε παραγγείλει στους μαθητές Του, αλλά μόνο να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας ώστε να δεχτούμε τη δύναμη Του. Το Άγιο Πνεύμα θα μας πληρώσει με τη δύναμη Του παραδοθούμε ολοκληρωτικά.
 Είναι πιθανό να πληρωθεί κάποιος με το Άγιο Πνεύμα κάποια στιγμή που είναι μόνος για να ησυχάσει και να ηρεμίσει. Επίσης είναι πιθανό να πληρωθεί κάποιος με  Άγιο Πνεύμα ενώ περπατάει σε κάποιο θορυβώδη δρόμο μιας μεγαλούπολης. Τέτοια ήταν η εμπειρία που είχε ο Ντουάϊτ  Μούντυ. Είναι επίσης  πιθανό να πληρωθεί κάποιος με το Άγιο Πνεύμα και να καταλάβει ότι κάτι υπέροχο έχει συμβεί αλλά εκείνη την ώρα να έχει πλήρη άγνοια για το τι ακριβώς του συνέβηκε.  
 Θέλεις να πληρωθείς με Άγιο Πνεύμα; Ποια είναι τα κίνητρα σου;
Μήπως απλά αναζητάς μια εμπειρία έκστασης η θέλεις ειλικρινά να υπηρετήσεις τον Κύριο μας Ιησού Χριστό; Με μεγαλύτερη δύναμη για να έχεις και περισσότερα αποτελέσματα στην πνευματική σου ζωή;
Θέλεις  μ’ όλη σου την καρδιά να βοηθήσεις κι άλλους να βρουν το Χριστό;
Δεν θέλω να ισχυριστώ ότι η διαδικασία που προτείνω παρακάτω είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσει κανείς στην πλήρωση με το Άγιο Πνεύμα. Παραθέτω αυτή την  πνευματική διαδικασία πρώτα γιατί βασίζεται στην Αγία Γραφή κι έπειτα γιατί ξέρω από την πείρα μου ότι έχει καλά αποτελέσματα.
Σε προτρέπω να τα συλλογιστείς όλα αυτά με προσευχή:
1/. Κατάλαβε πως η πλήρωση είναι εντολή
Εφεσίους 5:18
18 Και μη μεθάτε με κρασί, στο οποίο υπάρχει ασωτία· αλλά, γίνεστε πλήρεις με το Πνεύμα,
………………………
Αυτή είναι μια προτροπή του Θεού. Νομίζεις ότι θα σου ζητούσε κανείς κάτι που είναι πάνω από τις δυνάμεις σου;
2/. Θυμήσου ότι θα λάβεις δύναμη για υπηρεσία όταν είσαι πληρωμένος.
Πράξεις 1:8
αλλά, θα πάρετε δύναμη, όταν έρθει επάνω σας το Άγιο Πνεύμα· και θα είστε μάρτυρες για μένα και στην Ιερουσαλήμ και σε ολόκληρη την Ιουδαία και στη Σαμάρεια, και μέχρι το τελευταίο άκρο τής γης.
……………………………
 Αν δε λαχταράς να είσαι μάρτυρας του Χριστού ή αν η μαρτυρία σου δε συνοδεύεται από δύναμη, τότε να ξέρεις ότι δεν είσαι πληρωμένος από το Άγιο Πνεύμα. Το Άγιο Πνεύμα ήρθε για να πάρουν δύναμη οι μαθητές –κι εσύ κι εγώ. Γιατί χρειαζόμαστε δύναμη; Για να είμαστε αντιπρόσωποι του Χριστού με την άγια ζωή μας και με τις προσευχές αλλά και με την υλική και χρηματική προσφορά μας στα πέρατα του κόσμου.
Μπορείς να πεις ότι αυτό είναι το κίνητρο που σε κάνει ν’ αναζητάς την πλήρωση με Άγιο Πνεύμα.
3/. Πείνα και δίψα για την πλήρωση με Άγιο Πνεύμα.
Αυτό σημαίνει πως πρέπει να έχουμε μία ισχυρή επιθυμία για πλήρωση με την αναζωογονητική δύναμη του Αγίου Πνεύματος.
Ιωάννης 7:37-39
37 Και κατά τη μεγάλη τελευταία ημέρα τής γιορτής, ο Ιησούς στεκόταν, και έκραξε λέγοντας: Αν κάποιος διψάει, ας έρχεται σε μένα, και ας πίνει·
38 όποιος πιστεύει σε μένα, όπως είπε η γραφή, ποτάμια από ζωντανό νερό θα ρεύσουν από την κοιλιά του.
39 (Αυτό το έλεγε για το Πνεύμα, που επρόκειτο να παίρνουν αυτοί που πιστεύουν σ' αυτόν· επειδή, δεν ήταν ακόμα δοσμένο το Άγιο Πνεύμα· για τον λόγο ότι, ο Ιησούς δεν είχε ακόμα δοξαστεί).
………………………………..
Ματθαίος 5:6
6 Μακάριοι αυτοί που πεινούν και διψούν τη δικαιοσύνη· επειδή, αυτοί θα χορτάσουν.
…………………….
4/. Να υποταχθείς πλήρως στην κυριότητα του Χριστού και στο θέλημα του Θεού.
Όταν είσαι έτοιμος ν’ ανταποκριθείς στο υπέροχο κάλεσμα του ευλογημένου Σωτήρα μας, ¨ Όποιος διψάει, ν’ αρθεί σ’ εμένα και να πιεί¨ είσαι έτοιμος να παραιτηθείς από το δικό σου θέλημα και να υποταχθείς στο θέλημα του Θεού. Έτσι το τέταρτο αυτό βήμα περιλαμβάνει την ολοκληρωτική παράδοση της θέλησης σου χωρίς κανένα δισταγμό στη θέληση του Θεού. Να έχεις φτάσει στο σημείο που λαχταράς με χαρά να κάνεις το θέλημα του Θεού γιατί ξέρεις πως ο Θεός σ’ αγαπά και μπορείς να τον εμπιστεύεσαι, επειδή είναι αξιόπιστος και το θέλημα του είναι το καλύτερο. Μέχρι  τώρα το Άγιο Πνεύμα ήταν απλά ένας ¨φιλοξενούμενος¨ στη ζωή σου γιατί ήρθε να ζησει μέσα σου τη στιγμή που αναγεννήθηκες. Μερικές φορές ήταν κλειδωμένο σ’ ένα δωματιάκι ενώ εσύ χρησιμοποιούσες το υπόλοιπο σπίτι για τη δική σου ευχαρίστηση.
Τώρα το θέλεις να είναι κάτι παραπάνω από φιλοξενούμενος-στην πραγματικότητα μάλιστα θέλεις να του δώσεις τον τίτλο ιδιοκτησίας της ζωής σου και να Του τα κλειδιά κάθε δωματίου. Προσκαλείς το Άγιο Πνεύμα στη βιβλιοθήκη του μυαλού σου στην τραπεζαρία των ορέξεων σου στο σαλονάκι των σχέσεων σου στο δωμάτιο των παιχνιδιών της κοινωνικής ζωής σου. Το προσκαλείς μέσα στα κρυφά δωματιάκια σου όπου προηγουμένως υπήρχαν πράγματα που έκρυβες επειδή ντρεπόσουν. Όλα  αυτά ανήκουν πια στο παρελθόν. 
Τώρα το Άγιο Πνεύμα είναι ο Κύριος!
Η προτροπή βρίσκεται:
Στο  Ρωμαίους12:1-2
1 ΣΑΣ παρακαλώ, λοιπόν, αδελφοί, χάρη των οικτιρμών τού Θεού, να παραστήσετε τα σώματά σας ως θυσία ζωντανή, άγια, ευάρεστη στον Θεό, η οποία είναι η λογική σας λατρεία.
2 Και μη συμμορφώνεστε με τούτο τον αιώνα, αλλά μεταμορφώνεστε διαμέσου τής ανακαίνισης του νου σας, ώστε να δοκιμάζετε τι είναι το θέλημα του Θεού, το αγαθό και ευάρεστο και τέλειο.
…………………………
Είναι πλέον ξεκάθαρη γεμάτη νόημα για σένα και πράγματι θέλεις να προσφέρεις τον εαυτό σου θυσία ζωντανή, αγία και ευάρεστη στο Θεό γιατί είναι η λογική σου λατρεία. Και δε θέλεις πια να συμβιβάζεσαι μ’ αυτόν τον κόσμο αλλά να αλλάζεις ανανεώνοντας το μυαλό σου ώστε να διακρίνεις ποιο είναι το θέλημα του Θεού το καλό και το ευάρεστο και τέλειο.
Τώρα ξέρεις ότι το σώμα σου είναι κατοικία του Αγίου Πνεύματος που ζει μέσα σου. Δεν ανήκεις πλέον στον εαυτό σου γιατί αγοράστηκες με το πολύτιμο αίμα του Ιησού Χριστού γι’ αυτό και θέλεις να δοξάσεις τον Θεό με το σώμα σου και με το πνεύμα σου, που ανήκουν στον Θεό.
Α΄ Κορινθίους 6:19-20
19 Ή, δεν ξέρετε ότι το σώμα σας είναι ναός τού Αγίου Πνεύματος, που είναι μέσα σας, το οποίο έχετε από τον Θεό, και δεν είστε κύριοι του εαυτού σας;
20 Επειδή, αγοραστήκατε με τιμή· δοξάστε, λοιπόν, τον Θεό με το σώμα σας, και με το πνεύμα σας, τα οποία είναι τού Θεού.
……………………………
Τώρα με όλη σου την καρδιά θέλεις να ζητάς πρώτα τη βασιλεία του Θεού.
Ματθαίος 6:33
33 Αλλά, ζητάτε πρώτα τη βασιλεία τού Θεού, και τη δικαιοσύνη του· και όλα αυτά θα σας προστεθούν.
Κολοσσαεις 3: 1-3
1 Αν, λοιπόν, συναναστηθήκατε μαζί με τον Χριστό, τα άνω ζητάτε, όπου είναι ο Χριστός καθισμένος στα δεξιά τού Θεού.
2 Τα άνω φρονείτε, όχι αυτά που είναι επάνω στη γη.
3 Επειδή, πεθάνατε, και η ζωή σας είναι κρυμμένη μαζί με τον Χριστό μέσα στον Θεό.
…………………………….
Τώρα μπορείς  να πεις με απερίγραπτη χαρά όπως και ο Παύλος:
Γαλάτες 2:20
20 Μαζί με τον Χριστό έχω συσταυρωθεί· ζω δε όχι πλέον εγώ, αλλά ο Χριστός ζει μέσα σε μένα· σε ότι, όμως, τώρα ζω μέσα στη σάρκα, ζω με την πίστη τού Υιού τού Θεού, ο οποίος με αγάπησε, και παρέδωσε τον εαυτό του για χάρη μου.
Έχεις ανταλλάξει τη ζωή σου με τη ζωή του Χριστού. Αν μπορείς να πεις όλα αυτά τα πράγματα και να τα εννοείς μ’ όλη σου την καρδιά είσαι έτοιμος για το πέμπτο βήμα. Πρίν μιλήσουμε όμως για το επόμενο βήμα ότι πρέπει να στρέψω την προσοχή σου στα λόγια του Σωτήρα μας που βρίσκουμε στο:
κατά Ιωάννη 15:18-20
18 Αν ο κόσμος σάς μισεί, να ξέρετε ότι πρωτύτερα από σας μίσησε εμένα.
19 Αν ήσασταν από τον κόσμο, ο κόσμος θα αγαπούσε το δικό του· επειδή, όμως, δεν είστε από τον κόσμο, αλλά εγώ σας διάλεξα από τον κόσμο, γι' αυτό ο κόσμος σάς μισεί.
20 Να θυμάστε τον λόγο, που εγώ σας είπα: Δεν υπάρχει δούλος μεγαλύτερος από τον κύριό του. Αν εμένα έθεσαν υπό διωγμό, θα θέσουν υπό διωγμό και σας· αν φύλαξαν τον λόγο μου, θα φυλάξουν και τον δικό σας.
…………………………….
Η πληρωμένη με το Άγιο Πνεύμα ζωή δεν είναι εύκολη αν και είναι συναρπαστική γεμάτη συγκινήσεις που όμοιες δεν μπορείς να ζήσεις με άλλο τρόπο.
……………………………..
Είτε είμαστε χριστιανοί είτε όχι κάποια μέρα θα πεθάνουμε. Αν είμαι χριστιανός θέλω να έχω ότι έχει ετοιμάσει ο θεός για μένα και να είμαι ότι με θέλει να είμαι. Αν πρόκειται να υποφέρω και να πεθάνω κάποια μέρα γιατί να μην υποφέρω και να πεθάνω για το υψηλότερο και καλύτερο για τον Ιησού Χριστό τον Κύριο και το Ευαγγέλιο Του! 
Πριν αφήσουμε το θέμα θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι. Έχεις ακούσει ποτέ για κανένα από τα παιδιά του Θεού που υπέφερε για το Χριστό, να έχει μετανιώσει γι αυτό; Εγώ ποτέ δεν άκουσα. Άκουσα μονο δοξολογία λατρεία και ευχαριστίας στο Θεό για το προνόμιο της υπηρεσίας στο Χριστό όσο δύσκολη κι αν ήταν η υπόθεση. Από την άλλη άκουσα πολλούς που δέχτηκαν τον Ιησού Χριστό στη ζωή τους να λένε πόσο πολύ λυπούνται γιατί περίμεναν τόσο πολύ. Μη δημιουργήσεις το ¨σύμπλεγμα του μάρτυρα¨αλλά ούτε να περιμένεις όλα ανθόσπαρτα.
…………………………………
Πριν συνεχίσουμε, ας επαναλάβουμε τα βήματα που αναλύσαμε ως προετοιμασία για την πλήρωση με το Άγιο Πνεύμα:
1/. Κατάλαβε πως η πλήρωση είναι εντολή.
2/. Θυμήσου πως υπάρχει η υπόσχεση ότι θα λάβεις δύναμη για υπηρεσία όταν είσαι πληρωμένος.
3/. Πείνα και δίψα για την πλήρωση με το Άγιο Πνεύμα.
4/. Να υποταχθείς πλήρως στην κυριότητα του Χριστού και στο θέλημα του Θεού.
……………………………
Αν έχεις κάποιες απορίες σχετικά μ’ αυτά τα βήματα ξαναμελέτησε τα ανάλογα κεφάλαια με προσοχή και προσευχή. Μελέτησε τα χωρία που αναφέρονται σε κάθε βήμα. Ζήτησε από το Θεό να σε προετοιμάσει για το επόμενο βήμα ώστε να δεχτείς την πλήρωση του Αγίου Πνεύματος.
……………………...........
5/. Αποκτάμε την πλήρωση του Αγίου Πνεύματος με πίστη.
Αν είσαι χριστιανός, ο Πατέρας Θεός ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα κατοικούν ήδη μέσα σου. Έχεις  στη διάθεση σου μεγάλη πνευματική δύναμη κα ανεξάντλητες πηγές. Για να πληρωθείς με το Πνεύμα να εμπιστεύεσαι Αυτόν να σε κατευθύνει και να σε δυναμώνει σύμφωνα με την εντολή κα την υπόσχεση Του. Στο: Εφεσίους 5:18 μας δίνεται η εντολή:
18 Και μη μεθάτε με κρασί, στο οποίο υπάρχει ασωτία· αλλά, γίνεστε πλήρεις με το Πνεύμα,
Στην: Α΄ Ιωάννου 5:14-15 μας δίνεται η υπόσχεση:
14 Κι αυτή είναι η παρρησία που έχουμε προς αυτόν, ότι: Αν ζητάμε κάτι σύμφωνα με το θέλημά του, μας εισακούει.
15 Και αν γνωρίζουμε ότι μας εισακούει, ό,τι αν ζητήσουμε, γνωρίζουμε ότι παίρνουμε τα αιτήματα που ζητήσαμε απ' αυτόν.
Γνωρίζουμε ότι η πλήρωση μας με το Άγιο Πνεύμα είναι Θέλημα του Θεού.
Γι ‘αυτό καθώς ζητούμε από το Άγιο Πνεύμα να μας γεμίσει μπορούμε να είμαστε βέβαιοι σύμφωνα με το Λόγο του Θεού ότι η προσευχή μας έχει απαντηθεί.
Όπως η σωτηρία έτσι και η πλήρωση από το Άγιο Πνεύμα είναι δώρο του Θεού – δεν την κερδίζουμε εμείς κι ούτε μπορούμε να την κατακτήσουμε.
Και τα δύο τα αποκτάμε παραδίνοντας τελείως με πίστη τη θέληση μας στο Θεό αφού εξομολογηθούμε τις αμαρτίες μας και τη θέληση μας στο Θεό αφού εξομολογηθούμε τις αμαρτίες μας και ακολουθήσουμε τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στο μάθημα 4 αυτού του βιβλίου.                  -------------
Αγία Γραφή                     ---                                ----             ----
Εφ.5:18                           ---                                     ------------
Εντολή        +    πίστη      ---     +    δύναμη      -----------------------
Α΄ Ιωάννου                      --------------                          ------------
5:14-15                            ---        ---                     -----             -----
Υπόσχεση                         ---        ---                          ------------
……………………………………………………………………………………………….
6/. Να περιμένεις ότι θα πληρωθείς με το Άγιο Πνεύμα                                       
Πουθενά στην Αγία Γραφή δεν υπάρχει η εντολή να προσευχηθούμε για να πληρωθούμε με το Άγιο Πνεύμα. Πληρωνόμαστε δια πίστεως όπως ακριβώς δια πίστεως δεχόμαστε τον Χριστό. Ο συγγραφέας της προς Εβραίους επιστολής έγραψε:
Εβραίους 11
6 Χωρίς, μάλιστα, πίστη είναι αδύνατον κάποιος να τον ευαρεστήσει· επειδή, αυτός που προσέρχεται στον Θεό, πρέπει να πιστέψει, ότι είναι, και γίνεται μισθαποδότης σ' αυτούς που τον εκζητούν.
Πιστεύεις
ότι ο Θεός θέλει να πληρωθείς με το Άγιο Πνεύμα;
Πιστεύεις
ότι ο Θεός έχει τη δύναμη να σε πληρώσει με το Άγιο Πνεύμα;
Στο κατά Ματθαίον 9:28-29
Ο Ιησούς μίλησε στους τυφλούς και τους λέει: ¨πιστεύετε πως μπορώ να το κάνω αυτό¨;
Του  λένε: ¨Ναι Κύριε.¨
Τότε άγγιξε τα μάτια τους και είπε: ¨όπως το πιστεύετε να σας γίνει¨.
Βρες ένα ήσυχο μέρος και ξαναδιάβασε τα κομμάτια της Αγίας Γραφής που αναφέρονται σ’ αυτό το βιβλιαράκι. (περιοδικό ¨μοναδικότητα του Ιησού)
Δεν είναι ανάγκη να περιμένεις το Άγιο Πνεύμα.  Αν είσαι χριστιανός κατοικεί ήδη μέσα σου. Περιμένει να Του επιτρέψεις να σε πληρώσει.
Να θυμάσαι: ¨ Όπως το πιστεύετε να σας γίνει¨
Και  ¨Αμείβει εκείνους που τον ζητούν¨.
Αφού το αντικείμενο της πίστης σου είναι ο Θεός και ο Λόγος Του, σου συστήνω να ζητήσεις από Αυτόν να σε πληρώσει και αποδέξου την πλήρωση του Πνεύματος Του ως έκφραση της πίστης σου στην εντολή και υπόσχεση του Θεού. Χωρίς  να εκλιπαρείς προσευχήσου και πες:
Αγαπημένε Πατέρα σε χρειάζομαι. Πεινώ και διψώ για μια περισσότερο ζωντανή σχέση μαζί Σου…
                    --      Θεός      --
                              --   --  --  --  -- 
          Η-       ------------------          Η-
       Πίστη     --                           Πλήρωση
        Σου       --       +               του Θεού
                     ------------------
                     --               --
                     --               --
------------------------------------------------------------
Έχεις ειλικρινά παραδώσει τη ζωή σου στον Χριστό; Κι έχεις υποτάξει τη θέληση σου στη θέληση Του;
Πιστεύεις ότι πληρώθηκες με το Άγιο Πνεύμα αυτή τη στιγμή; Αν είναι έτσι, ευχαρίστησε Τον γι’ αυτό. Ευχαρίστησε Τον για την παρουσία Του μέσα σου και τη δύναμη Του. Ευχαρίστησε Τον δια πίστεως γιατί θα έχεις νίκες εκεί όπου είχες ήττες, γιατί θα έχεις αποτελέσματα από τη μαρτυρία σου.
Δόξαζε το Θεό και να Τον ευχαριστείς συνεχώς.
Εφεσίους 5:20
20 ευχαριστώντας πάντοτε για όλα τον Θεό και Πατέρα στο όνομα του Κυρίου Ιησού Χριστού·
Α΄   Θεσσαλονικείς 5:18
18 Σε όλα να ευχαριστείτε· επειδή, αυτό είναι το θέλημα του Θεού σε σας εν Χριστώ Ιησού.

…………………………………