Γιάννης Ιωάννου-------------- ΨΑΛΜΟΣ 61: ΕΙΣΑΚΟΥΣΕ την κραυγή μου, Θεέ· πρόσεξε στην προσευχή μου. 2 Από τα πέρατα της γης θα κράζω σε σένα, όταν λιποθυμεί η καρδιά μου· οδήγησέ με στην πέτρα, που είναι πάρα πολύ ψηλή για μένα. -----------------3 Επειδή, εσύ έγινες καταφύγιό μου, ισχυρός πύργος, μπροστά στον εχθρό. 4 Μέσα στη σκηνή σου θα παροικώ διαρκώς· θα καταφύγω κάτω από τη σκέπη των πτερύγων σου. (Διάψαλμα).------------------- 5 Επειδή, εσύ, Θεέ, εισάκουσες τις ευχές μου· μου έδωσες την κληρονομιά εκείνων που φοβούνται το όνομά σου. 6 Θα προσθέσεις ημέρες στις ημέρες τού βασιλιά· τα χρόνια του ας είναι σε γενεά και γενεά. ----------------------7 Θα μένει παντοτινά μπροστά στον Θεό· κάνε να τον διαφυλάττουν το έλεος και η αλήθεια. 8 Έτσι θα ψαλμωδώ διαρκώς το όνομά σου, για να εκπληρώνω καθημερινά τις ευχές μου.




ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!
Πέρασαν κάποια χρόνια στη ζωή σου. Κατάλαβες για ποιο σκοπό ζεις; Τι ψάχνεις στη ζωή σου; Νομίζεις ότι με την ματαιότητα αυτής της ζωής μπορείς να χορτάσεις την ψυχή σου; Θυμήσου πως πριν από εσένα πέρασαν άνθρωποι με πλούτη, με δόξα, με βραβεία. Τώρα που είναι; Θα φύγεις απ’ αυτή τη ζωή και δεν ενδιαφέρεσαι να μάθεις γιατί ζεις; Η Καινή Διαθήκη μας πληροφορεί ότι ζούμε για να επιστρέψουμε με πίστη και μετάνοια στον αληθινό και ζωντανό Θεό(1 Θεσσαλονικείς 1:9, Πράξεις 17:30)! Ζούμε για να συναντηθούμε με τον Θεό(1 Ιωάννη 3:2-3)!




Καλημέρα.............
Ομορφη Κυριακή..
.



Η ζωή είναι όμορφη όταν εστιάζεις σε αυτά
που πραγματικά έχουν σημασία !!!KAΛΗΣΠΕΡΑ



Σήμερα που η τεχνολογία έφθασε τον άνθρωπο μέχρι τα αστέρια, που οι επικοινωνίες φέρνουν τους ανθρώπους όλο και πιο κοντά, σήμερα που οι κοινωνίες χρειάζονται πάλι τις πνευματικές τους δυνάμεις για να επιβιώσουν, υπάρχει μια μέθοδος, η δύναμη της πίστης στον Θεό, που φέρνει στην καρδιά και στο σπίτι σας τον πιο εξελιγμένο διαλογισμό που υπάρχει, τον πιο προχωρημένο ενορατικό στοχασμό που υπήρξε ποτέ διότι το Αγιο Πνεύμα του Θεού θα εγκατασταθεί στην καρδιά σας και με ηγεμονικό τόπο θα διοικεί το πνεύμα σας. Όλα αυτά για να σας βοηθήσει να βρείτε μόνοι σας, την ελευθερία της σκέψης σας, του πνεύματος και του λόγου σας, την υγεία από την μάστιγα του 21ου αιώνα, την κατάθλιψη.Ετσι βρίσκοντας αυτή την πνευματική υγεία να μπορείται να βοηθήσετε άλλους συναθρώπους σας να βρούν το σκοπό αυτής της ζωής καθώς και τις κοινωνίες σας να εξελιχθούν, να μεταμορφωθούν και να παράξουν σύγχρονα αγαθά έργα για τον άνθρωπο.



ΔΩΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ!



Η συγνώμη αποτελεί μεγαλείο ψυχηή για τον άνθρωπο που μπορεί να ξεπερνά τον εαυτό του και να ταπεινώνεται ζητώντας τη συγχώρεση του άλλου. Και η συγχώρεση έχει πολυ μεγάλη σημαίια, γιατί αφορά όχι μόνο πράξεις μας με τις οποίες έχουμε αμαρτήσει ενώπιον του Θεού και ζητάμε συγχώρεση, αλλα αφορούν γενικά το κακό που έχουμε προξενήσει στους άλλους.



Πόσο ζυγίζει η αμαρτία;
«Κορόιδευε ένας άθεος έναν ιεροκήρυκα μιά μέρα, λέγοντάς του:
—Μας μιλατε κάθε τόσο γιά φορτίο αμαρτιων καί τά παρόμοια. Πιστέψτε με, ομως,
οτι προσωπικά δέν νοιώθω κανένα τέτοιο βάρος. Ἀλήθεια, πόσο ζυγίζει η αμαρτία;
Ὁ ανθρωπος του Θεου πολύ ψύχραιμα, απάντησε τότε:
—Δέν μου λέτε, ἄν βάλετε πάνω σ’ ένα νεκρό μιά πέτρα εκατό κιλων, θά τή νοιώσει;
—Οχι, απάντησε απορημένος ο αθεος, γιατί εἶναι νεκρός.
—Τό ιδιο συμβαίνει καί μέ σας, κατέληξε ο ιεροκήρυκας.
Εξω από τή Χάρη του Θεού, ο άνθρωπος είναι “νεκρός στίς παραβάσεις καί τά παραπτώματα”(Ἐφ 2, 1).
Γι’ αυτό δέν νοιώθετε τό βάρος της αμαρτίας».



ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ!

Τι κάνει το στρείδι για να κατασκευάσει ένα μαργαριτάρι.
Στην αρχή πέφτει μέσα στο όστρακο ένας κόκκος άμμου κι αυτός ο κόκκος είναι μία δυσκολία για το στρείδι που το ερεθίζει.
Α λέει, πως θα απαλλαχτώ από αυτή τη δυσκολία. 
Με πληγώνει, με πονάει, τι να κάνω;
Και να που αρχίζει να σκέφτεται,... μέχρι την ημέρα που θα καταλάβει ότι ποτέ δεν θα καταφέρει να βγάλει από μέσα του αυτόν τον κόκκο άμμου, αλλά μπορεί να τον σκεπάσει με τρόπο ώστε να γίνει λείος, γυαλιστερός και βελούδινος.
Και όταν πετύχει, γίνεται ευτυχισμένο, και λέει ''Α! Νίκησα μια δυσκολία''
Χιλιάδες χρόνια τώρα, το μαργαριτοφόρο στρείδι διδάσκει την ανθρωπότητα, οι άνθρωποι όμως δεν κατάλαβαν το μάθημα.
Και ποιο είναι αυτό το μάθημα;
Ότι αν καταφέρουμε και περιβάλλουμε τις δυσκολίες μας και ότι άλλο μας στεναχωρεί, με μία φωτεινή, απαλή, ιριδόχρωμη ύλη, θα έχουμε απίστευτα πλούτη.
Να τι πρέπει να καταλάβετε ...
Λοιπόν στο εξής, αντί να παραπονιέστε και να βασανίζεστε χωρίς να κάνετε τίποτα, να εργάζεστε και να εκκρίνετε αυτή την ειδική ύλη
που μπορεί να περιβάλλει τις δυσκολίες σας. Δεν θα επιδιώκουμε η θα προκαλούμε εμείς με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά μας τις δοκιμασίες αλλα όταν χωρίς δική μας υπαιτιότητα ερχονται απο θεού στην ζωή μας είναι μεταφιεσμένες ευλογίες που προάγουν τον χριστιανικό μας χαρακτήρα.
Οταν λοιπόν βρεθείτε μπροστά σε ένα οδυνηρό γεγονός, ένα ανυπόφορο πρόσωπο, χαρείτε λέγοντας:
''Θεέ μου τί τύχη, ακόμη ένας κόκκος άμμου, να η προοπτική για ένα μαργαριτάρι!''
Αν καταλάβατε αυτή την εικόνα του μαργαριτοφόρου στρειδιού
θα έχετε εργασία για όλη σας τη ζωη.