17-2-2021
5ον  ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΗΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Σπύρου Φίλου
-01
ΘΕΜΑ: ΕΝΩΜΕΝΟΙS.CHA
 
Υπάρχει ένας ύμνος που μιλά για την ενότητα στο πρόσωπο του Χριστού. Και μου αρέσει πάρα πολύ όταν τον ψάλλουμε νιώθω τόσο να γίνομαι ένα με τους αδελφούς μας και νιώθω ότι ο Κύριος έχει πλημμυρίσει την εκκλησία με την παρουσία του.
****
Είναι  ο ύμνος : 369
1/. Είμαστε ενωμένοι όλοι με τον Χριστό είμαστε ένα σώμα ένδοξο λαμπρό, οι πιστοί μια ποίμνη όλοι κάτω εδώ στη γη.
*****
Επωδός
Για να δουν πως μας κάνει αδελφούς ο Χριστός, με    αγάπη πως ενώνει τους πιστούς.
****
2/. Όλοι μες τον ίδιο δρόμο πάμε μπροστά, προσχωρούμε πιασμένοι απ’ τα χέρια σφιχτά και σκορπούμε τα νέα του Χριστού σ’  όλους παντού.
*****
Ενωμένοι λοιπόν με τον Χριστό μας λέει ο υπέροχος αυτός ύμνος.
Αλλά ο Κύριος μιλεί ακόμα πιο τέλεια το πώς να είμαστε ενωμένοι.
Ιωάννης 15:4
Μείνετε ενωμένοι μαζί μου και εγώ ενωμένος μαζί σας. Όπως το κλήμα δεν μπορεί να φέρει καρπό από μόνο του, αν δεν μείνει ενωμένο με την άμπελο, έτσι κι εσείς, αν δεν μείνετε ενωμένοι μαζί μου.
****
Εδώ το λέει ολοκάθαρα ότι πρέπει να μείνουμε
ενωμένοι μαζί του όπως το αμπέλι επάνω στο κλήμα.
Φέρνει παράδειγμα την άμπελο ότι είναι ο εαυτός του και εμείς είμαστε επάνω στην άμπελο τα κλήματα και ο πατέρας είναι ο αμπελουργός.
Βέβαια αν τα κλήματα δεν είναι ενωμένα στην άμπελο δεν φέρνουν καρπό. Διότι ξέρουμε όταν το καδί φύγει από την άμπελο ξεραίνεται και το βάζουν στη φωτιά. Αν όμως μείνει τότε κλαδεύεται σωστά για να φέρει πολύ καρπό. Έχουμε  εμείς κληματαριές και ξέρω. Όταν τα περίσσια τα κλαδιά που το βλάπτουν κλαδεύονται και έχουμε σταφύλια.
  Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι για να είμαστε ενωμένοι με την άμπελο που λέγεται Χριστός πρέπει να πέσει κάποιο κλάδεμα στην ζωή μας για  φέρουμε καρπό.
  Η ενότητα με τον με τον Κύριο έχει αμέσως σωστό καρπό στη ζωή μας. 
...............................
  ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΗΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Σπύρου Φίλου
02
ΘΕΜΑ: ΕΝΩΜΕΝΟΙ  S.CHA
 Ο Κύριος ήταν και ειναι σπλαχνικός
Λουκάς 6:36
 Να γίνεστε, λοιπόν, σπλαχνικοί, όπως και ο Πατέρας σας είναι σπλαχνικός.
****
Μας δίνει το παράδειγμα των σπλάχνων του Πατέρα.
Του Πατέρα η ευσπλαχνία ήταν:
Μας έστειλε τον Λόγο του που ήταν πάντα μαζί και του ετοίμασε σώμα να ενανθρωπήσει ώστε να σωθούμε εμείς που δεν το αξίζαμε.
*****
Εβραίους 10:5
 Γι' αυτό, μπαίνοντας μέσα στον κόσμο, λέει: «Θυσία και προσφορά δεν θέλησες, αλλά μου ετοίμασες ένα σώμα.
Εβραίους 10:10
Με το οποίο θέλημα είμαστε αγιασμένοι διαμέσου τής προσφοράς τού σώματος του Ιησού Χριστού, που έγινε μια φορά για πάντα.
*****
Αυτά τα εδάφια είναι το απόγειο της ευσπλαχνίας του Κυρίου μας. Άφησε τον ουρανό. για μένα και για σένα αδελφέ μου
****
Φιλιππισίους 2:
5 Το αυτό δε φρόνημα έστω εν υμίν, το οποίον ήτο και εν τω Χριστώ Ιησού,
6 όστις εν μορφή Θεού υπάρχων, δεν ενόμισεν αρπαγήν το να ήναι ίσα με τον Θεόν,
7 αλλ' εαυτόν εκκένωσε λαβών δούλου μορφήν, γενόμενος όμοιος με τους ανθρώπους,
8 και ευρεθείς κατά το σχήμα ως άνθρωπος, εταπείνωσεν εαυτόν γενόμενος υπήκοος μέχρι θανάτου, θανάτου δε σταυρού.
*****
Για αυτό πρέπει να αποκτήσουμε σπλάχνα Χριστού στον αδελφό μας και όχι να τον κομματιάζουμε με την γλώσσα μας και την κριτική που του κάνουμε.. για να προχωρήσει η Εκκλησία που είναι σώμα χριστού θα πρέπει να νιώθουμε και να ζούμε την ενότητα σαν σώμα με κεφαλή Εκείνον.
  Θα κάνουμε την ευσπλαχνία μας πηγή ζωής με τον Κύριο όπως Εκείνος και να εργαστούμε σαν αδέλφια μέσα στην Εκκλησία Του στο σώμα Του. Ποτέ να μην ξεχνάμε πρώτα να γυρίσουμε το δισάκι ανάποδα.
 Στα παλιά χρόνια κουβαλούσαν η άνθρωποι ένα δισάκι με το οποίο μια φορά το μήνα πήγαιναν στην μακρινή πόλη (οι περισσότεροι με τα πόδια 3 ωρών μόνο να πάνε και αυτό το
έζησα) να ψωνίσουν και έβαζαν τα ψώνια μπρος πίσω για να μοιραστεί το βάρος μπορούν να τα κουβαλούν.
Σήμερα ο πιστός καβαλάει ένα δισάκι δυστυχώς στην πλάτη του. Αλλά  μπροστά του έχει των αδελφών τα σφάλματα και πίσω τα δικά του τα οποία δεν βλέπει. Πρέπει να γυρίσει το δισάκι του να το φέρει μπροστά του και στον Κύριο διότι θα δει τι καβαλάει ο ίδιος και να είναι επιεικείς στον αδελφό του να τον στηρίζει και να έχει ενότητα με τον Κύριο ώστε να φέρει πολύ καρπό. Διότι το δισάκι έχει πολλά και από όλα.
Είναι δύσκολο αλλά το κουβαλάμε. Με λίγα λόγια να κοιτούμε τα δικά μας να περιθάλπουμε τον αδελφό μας ώστε να έχουμε ευλογία στην Εκκλησία.
Αναρωτιόμαστε συνέχεια γιατί δεν προοδεύουν οι εκκλησιές.
Να μην αναρωτιόμαστε αλλά να αναρωτηθούμε για τους εαυτούς μας με ειλικρίνεια μπροστά τον Κύριο.
Εφεσίους 4:32
 γίνεστε δε, ο ένας στον άλλον, χρήσιμοι, εύσπλαχνοι, συγχωρώντας ο ένας τον άλλον, όπως και ο Θεός συγχώρησε εσάς διαμέσου τού Χριστού.
  *****
Ενώ έχουμε τόση εργασία πνευματική ο ένας με τον άλλον να γινόμαστε χρήσιμοι εύσπλαχνοι. Η  ευσπλαχνία ανήκει μέσα στην συμπόνια ώστε με ωθεί να τρέξω να βοηθήσω  διότι πονώ κι εγώ για τον αδελφό μου.
Η ευσπλαχνία Ανήκει στην αγάπη:
Ιωάννης 13:35
 Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχετε αγάπην προς αλλήλους.
*****
Σήμερα εμείς έχουμε τόση αγάπη, ώστε να φαίνετε προς τα έξω;
 Η ευσπλαχνία ανήκει στην συγχώρεση
  Η συγχώρεση είναι πολύ δύσκολο θέμα. Το γνωρίζω από πρώτο χέρι με πολλούς ανθρώπους. Δεν μιλώ έτσι αλλά όλα αυτά τα λέω στον εαυτό μου πρώτα. Διότι ο Κύριος με την χάρη του μου γύρισε το δισάκι μου να δω πως είμαι εγώ. Και όταν εγώ θέλω κάποια πράγματα από τους άλλους τα θέλουν και οι άλλοι από μένα και πρέπει να βλέπω τον Κύριο και όχι τους άλλους. Να βλέπω τον εαυτό μου και να έχω σπλάχνα προς τους άλλους. Τα σπλάχνα κερδίζουν τον άλλον αλλά η κριτική διώχνει.
Ειρήνη αγάπη έλεος του Κυρίου
.......................
 ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΗΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Σπύρου Φίλου
02
ΘΕΜΑ: ανυπακοή- S.CHA
 
Η ευσπλαχνία έχει υπομονή
  Ξέρουμε πως η υπομονή κερδίζει. Αλλά εμείς απογοητευόμαστε την χάνουμε βιαζόμαστε και είμαστε έξω από το θέλημα του Θεού.
 Και ενώ έχουμε να κερδίσουμε με το να περιμένουμε τον Θεό παίρνουμε δικές μας αποφάσεις οπότε αποτυγχάνουμε μπροστά στον Κύριο και τον λυπούμε πολύ ή αν ζούσαμε στην Π.Δ. τον εξοργίζαμε.
ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΗ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Π.Δ.
Ο Θεός έχρισε τον Σαούλ βασιλιά αλλά αυτός πρώτα η ανυπομονησία του και μετά στο επόμενο κεφάλαιο η απληστία και η ανυπακοή στο θέλημα του Θεού του έγινε να χάσει την βασιλεία του
Α' ΣΑΜΟΥΗΛ 13: διαβάστε και το 15 κεφ.
1 Ο Σαούλ ήτο βασιλεύς ενός έτους• αφού δε εβασίλευσε δύο έτη επί τον Ισραήλ,
2 εξέλεξεν ο Σαούλ εις εαυτόν τρεις χιλιάδας εκ του Ισραήλ• και ήσαν μετά του Σαούλ δύο χιλιάδες εν Μιχμάς και εν τω όρει Βαιθήλ, και χίλιοι ήσαν μετά του Ιωνάθαν εν Γαβαά του Βενιαμίν• το δε υπόλοιπον του λαού εξαπέστειλεν έκαστον εις την σκηνήν αυτού.
3 Και επάταξεν ο Ιωνάθαν την φρουράν των Φιλισταίων την εν τω βουνώ• και ήκουσαν οι Φιλισταίοι. Και εσάλπισεν ο Σαούλ διά της σάλπιγγος εν πάση τη γη, λέγων, Ας ακούσωσιν οι Εβραίοι.
4 Και πας ο Ισραήλ ήκουσε να λέγωσιν, Επάταξεν ο Σαούλ την φρουράν των Φιλισταίων, και μάλιστα ο Ισραήλ μισείται υπό των Φιλισταίων. Και συνήχθη ο λαός κατόπιν του Σαούλ εν Γαλγάλοις.
5 Οι δε Φιλισταίοι συνηθροίσθησαν διά να πολεμήσωσι μετά του Ισραήλ, τριάκοντα χιλιάδες αμαξών και εξ χιλιάδες ιππέων και λαός ως η άμμος η επί του χείλους της θαλάσσης κατά το πλήθος• και ανέβησαν και εστρατοπέδευσαν εν Μιχμάς, προς ανατολάς της Βαιθ-αυέν.
 Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ
Ο κίνδυνος λοιπόν δημιουργεί πανικό κάνει από τον τρόμο που μας βάζει ο εχθρός μέσα μας να ξεχάσουμε  ότι έχουμε έναν μοναδικό Κύριο τον Ιησού Χριστό που μας έδωσε πολλές υποσχέσεις. και ότι θα τον νικήσουμε διότι ο ίδιος τον νίκησε
ΙΩΑΝΝΗΣ 11:
11 για κρίση μάλιστα, επειδή ο άρχοντας τούτου τού κόσμου έχει κριθεί.
Οι  πιστοί πολλές φορές το ξεχνούν όπως και ο Σαούλ ξέχασε από τον πανικό του  ότι ο αληθινός Θεός ο ίδιος τον διάλεξε και φυσικό ήταν ότι θα τον βοηθούσε.
Στον Ιωάννη λοιπόν ο Κύριος μας διαβεβαιώνει ότι ο εχθρός του ανθρώπου δικάστηκε και η καταδίκη του δεν αργή να γίνει πραγματικότητα ότι είναι νικημένος, λόγο του ότι ο Κύριος δεν επανήλθε ακόμα, περιμένουμε να έρθει και τον τελευταίο πιστό να τον υποδεχθεί στην οικογένεια που έκανε ή την εκκλησία Του. Τότε  όλα θα πάρουν την θέση τους
Γι αυτό μας προειδοποιεί να αγρυπνούμε. Προσεύχεσθε.
   Και  ο Σαούλ ξέχασε ότι ο Θεός τον έκανε βασιλέα και ήταν κάτω από το χέρι του Θεού και δεν έπρεπε να κάνει βιαστικές κινήσεις.
Ο εχθρός της ψυχής του, του  βάζει τον φόβο ότι ο λαός μικροψύχισε και το βάζει στα πόδια.
Μετά ο φόβος ότι θα χάσει το κύρος του σαν βασιλιάς και θα πρέπει να τον σεβαστούν ότι έχει τη δύναμη του Θεού μαζί του, και το αποδεικνύει με το να βιαστεί να τολμήσει,  ίδιος τνα πλησιάσει τον Θεό και να προσφέρει θυσίες ,χωρίς να είναι η αρμοδιότητα του, ενώ ήταν δουλειά των ιερέων και πόσο μάλλον  αφού περίμενε τον Σαμουήλ δεν έκανε υπομονή.
  Παρά τόλμησε να κάνει παράτυπα ο ίδιος του την θυσία.
 Βλέπετε ότι η υπομονή είναι μέσα στα χαρίσματα του Πνεύματος του Αγίου.
Ας δούμε παρακάτω τι επιπτώσεις είχε αυτό το πράγμα.
6 Ότε οι άνδρες του Ισραήλ είδον ότι ήσαν εν αμηχανία, διότι ο λαός εμικροψύχει, τότε εκρύπτετο ο λαός εις τα σπήλαια και εις τα πυκνόφυτα και εις τους βράχους και εις τα οχυρά μέρη και εις τους λάκκους.
7 Και τινές εκ των Εβραίων διέβησαν τον Ιορδάνην προς την γην Γαδ και Γαλαάδ. Ο δε Σαούλ αυτός ήτο ακόμη εν Γαλγάλοις• και πας ο λαός τρέμων κατόπιν αυτού.
8 Και περιέμεινεν επτά ημέρας, κατά τον διωρισμένον καιρόν υπό του Σαμουήλ• αλλ' ο Σαμουήλ δεν ήρχετο εις Γάλγαλα• και ο λαός διεσκορπίζετο από πλησίον αυτού.
9 Και είπεν ο Σαούλ, Φέρετε εδώ προς εμέ το ολοκαύτωμα, και τας ειρηνικάς προσφοράς. Και προσέφερε το ολοκαύτωμα.
10 Και ως ετελείωσε προσφέρων το ολοκαύτωμα, ιδού, ήλθεν ο Σαμουήλ• και εξήλθεν ο Σαούλ εις συνάντησιν αυτού, διά να χαιρετήση αυτόν.
11 Και είπεν ο Σαμουήλ, Τι έκαμες; Και απεκρίθη ο Σαούλ, Επειδή είδον ότι ο λαός διεσκορπίζετο απ' εμού, και συ δεν ήλθες την διωρισμένην ημέραν, οι δε Φιλισταίοι συνηθροίζοντο εις Μιχμάς,
12 διά τούτο είπα, Τώρα θέλουσι καταβή οι Φιλισταίοι εναντίον μου εις Γάλγαλα, και εγώ δεν έκαμα δέησιν προς τον Κύριον• ετόλμησα λοιπόν, και προσέφερα το ολοκαύτωμα.
Και πάλι οι άνθρωποι είναι ίδιοι δεν καταλαβαίνουν ότι ο Θεός χάρη μας κάνει και έλεος. Πάντα η φύση του ανθρώπου της αμαρτίας είναι να ζητά τον Θεό όταν έχει ανάγκη και μετά τον βάζει στην άκρη και κάνει αυτό που νομίζει αυτός για τον εαυτό του και λέει ότι με τον Θεό είμαι καλά και για τον Θεό το κάνω. Έτσι  και Σαούλ και κάθε Σαούλ τότε και  σήμερα κάνουμε.  Μετά όταν έρχεται η ώρα να θερίσουμε θερίζουμε αγκάθια και όχι με τον Κύριο. Και αναρωτιόμαστε το γιατι.
Για να δούμε παρακάτω τον Σαούλ
………
13 Και είπεν ο Σαμουήλ προς τον Σαούλ, Συ έπραξας αφρόνως• δεν εφύλαξας το πρόσταγμα Κυρίου του Θεού σου, το οποίον προσέταξεν εις σέ• διότι τώρα ο Κύριος ήθελε στερεώσει την βασιλείαν σου επί τον Ισραήλ έως του αιώνος•
14 αλλά τώρα η βασιλεία σου δεν θέλει στηριχθή• ο Κύριος εζήτησεν εις εαυτόν άνθρωπον κατά την καρδίαν αυτού, και διώρισεν ο Κύριος αυτόν να ήναι άρχων επί τον λαόν αυτού, επειδή δεν εφύλαξας εκείνο το οποίον προσέταξεν εις σε ο Κύριος.
  Γι αυτό όταν έχουμε αίτημα στον Κύριο πρέπει να τον εμπιστευτούμε και να του δώσουμε προτεραιότητα να ενεργήσει Εκείνος και η υπομονή μας με την επιμονή μας (επιμονή με καλές προθέσεις) να αποδώσουν ευαρέσκεια στον Κύριο μας.
Ειρήνη ευλογία Κυρίου και έλεος
SULATANA.CHA  
...............................
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΗΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Σπύρου Φίλου
03
ΘΕΜΑ: ενωμένοι  S.CHA
Ιωάννης 14:10
Δεν πιστεύεις ότι εγώ είμαι σε ενότητα με τον Πατέρα, και ο Πατέρας είναι σε ενότητα με μένα; Τα λόγια που εγώ μιλάω σε σας, δεν τα μιλάω από τον εαυτό μου• αλλά, ο Πατέρας που μένει σε ενότητα με μένα, αυτός εκτελεί τα έργα.
 Μιλούμε για ενότητα και μόνο τα εδάφια που μιλούν για τον Κύριο ο οποίος ως άνθρωπος, είχε την ανάγκη να είναι ενωμένος, με τον πατέρα, Ώστε να μπορεί να τον ευαρεστήσει, και να κάνει κατά πάντα το θέλημα Του, και να δώσει το παράδειγμα στον άνθρωπο του νόμου, ότι ως νέος Αδάμ, έκανε το θέλημα του Πατέρα και τώρα μπορεί να προχωρήσει ακόμα στην υπακοή μέχρι θανάτου, θανάτου δε σταυρού.
  Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική η ενότητα με το Πατέρα, πόσο μάλλον εμείς με τον Πατέρα με την παραχώρηση της καρδιάς μας στον Κύριο και στο Πνευμα το Άγιο να είμαστε ενωμένοι μαζί Του, όπως και μεταξύ μας τα αδέλφια μέσα στην Εκκλησία. Όταν μείνουμε σε ενότητα με τον Κύριο δεν θα μιλάμε εμείς αλλά ο Κύριος μέσα από την ζωή μας μέσα από την αγάπη και την συμπαράσταση στους αδελφούς μας ώστε ο κόσμος να βλέπει και να πιστεύει στον Ιησού Χριστό.
 Πόσο πολλές φορές όταν βλέπουμε οικογένειες αγαπημένες και ευλογημένες ποθούμε να ήμασταν και μείς έτσι.
Έτσι ο Κύριος, δημιούργησε μια οικογένεια λυτρωμένων και την ονόμασε Εκκλησία νύμφη εκλεκτή.
...........................
-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΗΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Σπύρου Φίλου
ΘΕΜΑ: ενωμένοι 04
Η  ενότητα των αδελφών είναι ένας κρίκος που δεν έχει αρχή και τέλος . Μόνο κάποιος όταν τον σπάσει θα διαλυθούν τα πάντα.. και αυτό μόνο ο διάβολος μπορεί να το κάνει αν του παραχωρήσουμε έδαφος
Ιωάννης 14:11
Πιστεύετε σε μένα ότι εγώ είμαι σε ενότητα με τον Πατέρα, και ο Πατέρας είναι σε ενότητα με μένα• ειδάλλως, εξαιτίας αυτών των έργων πιστεύετε σε μένα.
Ιωάννης 17:23
 Εγώ σε ενότητα μ' αυτούς, κι εσύ σε ενότητα με μένα• για να είναι σε μια ολοκληρωμένη ενότητα, και να γνωρίζει ο κόσμος ότι εσύ με απέστειλες, και τους αγάπησες όπως αγάπησες εμένα.
 Εδώ στο 17 εδάφιο είναι μια δικλίδα. Ενωμένος ο Κύριος με μας και με τον Πατέρα σε μια ενότητα όλοι μαζί ολοκληρωμένη. Πολλές φορές το βλέπω σαν μια αλυσιδίτσα που δεν έχει αρχή και τέλος.
Που είναι τώρα τα δόγματα που διχάζουν; Ο Κύριος ήρθε να ενώσει και όχι να διχάσει.
Αν μελετώντας τον Λόγο του Θεού δεν προσέξουμε κάποια πράγματα πολύ βασικά τότε ναι η άγνοια κάνει δόγματα.
Ο καθένας να κάνει αυτό εξέταση με τον Λόγο στο χέρι του, και στην δίψα της αλήθειας στην  καρδιά του.
Μερικά βασικά εδάφια:
Ιωάννης 1:
12 Όσοι, όμως, τον δέχθηκαν, σ' αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά τού Θεού, σ' αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του•
13 οι οποίοι, όχι από αίματα ούτε από θέλημα σάρκας ούτε από θέλημα άνδρα, αλλά από τον Θεό γεννήθηκαν.
Ιωάννης 3:
35 Ο Πατέρας αγαπάει τον Υιό, και όλα τα έδωσε στο χέρι του.
36 Όποιος πιστεύει στον Υιό, έχει αιώνια ζωή• όποιος, όμως, απειθεί στον Υιό, δεν θα δει ζωή, αλλά η οργή τού Θεού μένει επάνω του.
Ιωάννης 3:
15 για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.
16 Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.
17 Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό του στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος διαμέσου αυτού.
18 Όποιος πιστεύει σ' αυτόν, δεν κρίνεται• όποιος, όμως, δεν πιστεύει, έχει ήδη κριθεί, επειδή δεν πίστεψε στο όνομα του μονογενή Υιού τού Θεού.
Ιωάννης 11:25 Ο Ιησούς είπε σ' αυτήν: Εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή• αυτός που πιστεύει σε μένα, και αν πεθάνει, θα ζήσει.
Ιωάννης 14:6
Ο Ιησούς λέει σ' αυτόν: Εγώ είμαι ο δρόμος, και η αλήθεια, και η ζωή• κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα, παρά μόνον διαμέσου εμού•
Αυτή την βάση την τόσο απλή πολλά δόγματα την κάνουν τόσο δύσκολη που οι άνθρωποι μπερδεύονται η φανατίζονται σε κάποια πράγματα.
Εύχομαι ειρήνη στις καρδιές μας και εμπιστοσύνη σε Εκείνον Αμήν
SULTANA.CHA 
……………………….
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΗΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Σπύρου Φίλου
Θέμα ενότητα 05
  Εδώ ο Λόγος του Θεού μας λέει να σπουδάζουμε ώστε να διατηρήσουμε την ενότητα μας δια, του Πνεύματος που σύνδεσμος μας θα είναι η ειρήνη.
Όταν λέει να είμαστε σπουδάζοντες, αυτό σημαίνει ότι κάτι μαθαίνω με κάτι συστηματικά ασχολούμαι.
 Όμως οι σπουδές στο σχολείο ή στο Πανεπιστήμιο κάποιοι εργάζονται(καθηγητές-δάσκαλοι) για να βάλουν στο μυαλό των παιδιών πρώτα τα γράμματα μετά το αντικείμενο που θέλουν να σπουδάσουν και να γίνουν τέλειοι στην επιστήμη που διάλεξαν. Ένας ο καθηγητής πολλοί οι μαθητές. Και  όλοι έχουν στο νου τους την συνεργασία και να μάθουν.  Ο καθηγητής να δώσει όλα τα φώτα του στους νέους ανθρώπους που του εμπιστεύονται το μέλλον τους ότι θα μάθουν από αυτόν.
  Ταυτόχρονα και αυτός κάθε μέρα σπουδάζει το αντικείμενο που θα παραδώσει στους μαθητές του.
Εφεσίους 4:3
σπουδάζοντες να διατηρείτε την ενότητα του Πνεύματος διά του συνδέσμου της ειρήνης
*****
Εμείς όμως ως πιστοί και ως άνθρωποι που θέλουμε να σπουδάσουμε τα πράγματα του Κυρίου, πρέπει κάθε μέρα να πηγαίνουμε στο σχολείο του Θεού με καθηγητή το Πνευμα το Άγιο, που θα μας δίνει όλα τα φώτα του μέσα στην καρδιά μας, και έτσι θα προχωρούμε για γνώση όχι μόνο στο μυαλό αλλά και στην πράξη.
  Ο εχθρός μας είναι ο διάβολος. Αυτός νικήθηκε αλλά δεν παύει να κτυπάει την εκκλησία με διαβολές.  Ή αλλιώς όπως  λέγεται σπερμολόγος. Δηλαδή : διαδίδει φήμες ,κακολογεί, και κουτσομπολεύει.
  Φυσικά με το να μεταχειριστεί αδελφούς που δεν προσέχουν ή που είναι ακόμα άγουροι ή βρίσκονται στα μπόσικα θα λέγαμε. Λοιπόν όλοι πρέπει να ανασυνταχτούμε στα πράγματα του Κυρίου και όλοι ξανά από την αρχή, να προχωρούμε με νίκες.
*****
Εφεσίους 4:13
 Εωσού  καταντήσουμε πάντες εις την ενότητα της πίστεως και της επιγνώσεως του Υιού του Θεού, εις άνδρα τέλειον, εις μέτρον ηλικίας του πληρώματος του Χριστού.
Ενότητα αδελφοί μου, πίστη, τέλειοι, επίγνωση, τι έκανε ο Κύριος για μας, και που θέλει να φτάσουμε.
Ας διαβάσουμε το εδάφιο να εμβαθύνουμε με την χάρη του Πνεύματος του Αγίου.
  Εξ’ άλλου δεν μας άφησε μόνους ο Κύριος. Μας έδωσε για δάσκαλο το Πνευμα το Άγιο το οποίο θα μας κατευθύνει και θα μας διδάσκει και θα μας ελέγχει.
*****
Το Πνεύμα το Άγιο κάνει ακριβώς αυτό μέσα μας. Ποιο; Αυτό που λέει ο Απ. Παύλος.
*****
Θεσσαλονικείς Α' 5κεφ.
5 Όλοι εσείς είστε γιοι τού φωτός και γιοι τής ημέρας• δεν είμαστε της νύχτας ούτε του σκότους.
6 Άρα, λοιπόν, ας μη κοιμόμαστε, όπως και οι υπόλοιποι, αλλά ας αγρυπνούμε, και ας εγκρατευόμαστε
 Το πνευμα το Άγιο μας διαβεβαιώνει ότι είμαστε στο φως και όχι στο σκοτάδι.
 ******
Τώρα να γιατί πρέπει να είμαστε ενωμένοι να έχουμε γνώση του Λόγου του Θεού.
*******
Θεσσαλονικείς Α' 5κεφ.
εμείς, όμως, καθώς είμαστε της ημέρας, ας εγκρατευόμαστε, αφού ντυθούμε τον θώρακα της πίστης και της αγάπης, και για περικεφαλαία την ελπίδα τής σωτηρίας.
9 Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν μας προσδιόρισε για οργή, αλλά για απόλαυση σωτηρίας, διαμέσου τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού,
10 ο οποίος πέθανε για χάρη μας, ώστε, είτε αγρυπνούμε είτε κοιμόμαστε, να ζήσουμε μαζί του.
*****
Πρέπει να παρηγορούμε και να οικοδομούμε ο ένας τον άλλον σε όλες τις δυσκολίες και χαρές.
*****
11 Γι' αυτό, παρηγορείτε ο ένας τον άλλον, και οικοδομείτε ο ένας τον άλλον, όπως και κάνετε.
 Αυτό θα πει ενότητα των πιστών. Δόξα στον Κύριο
Ειρήνη δόξα και ευλογία
SULTANA.CHA
………………………………
-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΗΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Σπύρου Φίλου
ΘΕΜΑ: εμπιστευόμενοι Εμπιστεύομαι - επίγνωση -κάλεσε
Ιερεμίας 39:18
18 επειδή, θα σε σώσω οπωσδήποτε, και δεν θα πέσεις με μάχαιρα, αλλ' η ζωή σου θα είναι σε σένα σαν λάφυρο, επειδή στηρίχθηκες με εμπιστοσύνη σε μένα, λέει ο Κύριος.
*******
  Είχα στο νου μου να γράψω για το ότι πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον Κύριο.
  Η εμπιστοσύνη είναι  κάτι πολύ σπουδαίο μέσα μας που με βεβαιότητα μεγάλη δίνουμε τον εαυτό μας.
  Έχουμε πίστη απόλυτη και ότι δεν θα μας προδώσει πουθενά.
 Και  σ’  αυτό μόνον ο Κύριος είναι άξιος εμπιστοσύνης . Διότι  εναποθέτουμε πίστη απόλυτη στα χέρια του ησυχάζουμε ότι θα γίνει ότι δήποτε του εμπιστευτήκαμε.
Και αυτή η εμπιστοσύνη που ζητά από μας είναι απόδειξη της πίστης σε Εκείνον.
  Λέμε πιστεύω, αλλά δεν τον έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και αναλαμβάνω εγώ να τα κάνω, νομίζοντας καλλίτερα. Και τότε τρέχουμε και τον παρακαλούμε να μας βοηθήσει να μαζέψουμε τα χάλια μας.
( Έχω ένα σκύλο το Ρεξ. Αυτό το σκυλί πάντα μου δίνει μαθήματα εμπιστοσύνης.
Τι εννοώ. Μου έχει τόση εμπιστοσύνη ώστε να με κάνει να σκάφτομαι ότι ένα ζώο εμπιστεύεται έναν άνθρωπο που δεν φημίζεται για δίκαιος και όμως μου έχει μεγάλη εμπιστοσύνη αποδεδειγμένη.
 Τότε λέω στον εαυτό μου πάντοτε ότι εγώ εμπιστεύομαι τον δικό μου Κύριο με τόση εμπιστοσύνη; Ελέγχομαι. Αυτό ήταν μια παρένθεση.)
Δεν  χρειάζεται να πω ιστορίες για τον σκύλο μου αλλά όταν δούμε την φύση γύρω από το πιο ταπεινό λουλούδι ακόμα και το χώμα μιλούν για την δοξασμένη του παρουσία και βεβαιότητα πόσο ζωντανός και αληθινός είναι ο Κύριος.
  Άρα σαν παιδιά του πρέπει να είμαστε ένα μαζί του σε όλα.
Ο Κύριος να μας δίνει πίστη ειρήνη  ησυχία στην καρδιά μας Αμήν
Πέτρου Β' 1
 2 Ας πληθύνει σε σας χάρη και ειρήνη διαμέσου τής επίγνωσης του Θεού, και του Ιησού τού Κυρίου μας.
Εφεσίους 4:13
μέχρις ότου όλοι ανεξαίρετα να φτάσουμε στην ενότητα της πίστης, και της επίγνωσης του Υιού τού Θεού, σε τέλειον άνδρα, σε μέτρο ηλικίας τού πληρώματος του Χριστού•
Πέτρου Β' 1:3
Καθώς η θεία δύναμή του χάρισε σε μας όλα τα απαραίτητα προς ζωή και ευσέβεια, διαμέσου τής επίγνωσης εκείνου που μας κάλεσε με τη δόξα του και την αρετή.
****•
Ένα κάλεσμα μας κάνει ο Κύριος να τον γνωρίσουμε και να δούμε πόση αγαθότητα έχει και να καταλάβουμε ότι η θεια χάρις του δεν μας άφησε, έτσι χωρίς πληροφόρηση για τον εαυτό Του. Αλλά μας έδωσε όλα τα απαραίτητα π0ως να ζούμε με ευσέβεια. Όπως ο πατέρας μιας οικογένειας φροντίζει τα προς το ζην για την οικογένεια του, έτσι και ο Κύριος την δική Του οικογένεια που είμαστε εμείς, μας έκανε ένα κάλεσμα ζωής. Ο πατέρας ο χοϊκός τα προς το ζην φροντίζει , αλλά ο Ουράνιος για να μην πεθάνουμε ποτέ, προς ζωή.
  Χωρίς  να έχουμε επίγνωση ποιος είναι Αυτός που με καλεί να τον μάθω και να ζήσω γι αυτά που θέλει, και τι έχει κάνει για μένα, πρέπει να ενδιαφερθώ να τον γνωρίσω και να  έχω επίγνωση μετά των πραγμάτων.
 Οπότε έχω επίγνωση πως πρέπει να ζήσω και να τον ευαρεστήσω. Βέβαια  για να τον γνωρίσω πρέπει να μελετώ τον Λόγο του τον άγιο.
 Πως θα φτάσουμε στην ενότητα της πίστης; 
Παραχωρώντας κάθε μέρα τον εαυτό μας στο Πνεύμα το Άγιο να μας πληρώνει και να μας διδάσκει να μας ελέγχει, να μας καθοδηγεί πώς να ευαρεστούμε τον Πατέρα Θεό.
Ας ξαναδούμε λέξη προς λέξη, τι λέει η προς Εφεσίους Επιστολή.
Εφεσίους 4:13
μέχρις ότου όλοι ανεξαίρετα να φτάσουμε στην ενότητα της πίστης, και της επίγνωσης του Υιού τού Θεού, σε τέλειον άνδρα, σε μέτρο ηλικίας τού πληρώματος του Χριστού•
να φτάσουμε να γίνουμε χριστοί. Να  του ομοιάσουμε ώστε να γίνουμε τέλειοι. Ο άνδρας ο σωστός και γνωστικός(σοφός) τον φέρνει ως παράδειγμα ότι ο Κύριος ήταν αυτός και το μέτρο είναι ο Ιησούς Χριστός. Κάθε φορά πρέπει να είμαστε άγρυπνοι και ρωτάμε τον εαυτό μας τι θα ήθελε ο Κύριος να κάνω;
Κάποια μέρα να γίνει ώστε ότι δεν πέθανε άδικα αλλά να πάρει από μας την ανταμοιβή του όταν μας παρουσιάσει στον Πατερά. Μια ανταμοιβή που την απόκτησε με πόνο.
Ησαΐας 53:11 Θα δει τους καρπούς του πόνου της ψυχής του, και θα χορτάσει• ο δίκαιος δούλος μου θα δικαιώσει πολλούς διαμέσου τής επίγνωσής του• επειδή, αυτός θα σηκώσει τις ανομίες τους.
******
Βλέπουμε πάλι ότι η δικαίωση γίνεται δια μέσου της επιγνώσεως του έργου της απολυτρώσεως που έκανε παίρνοντας την ανομία μας επάνω Του. αυτοί θα δικαιωθούν όσοι γνωρίζουν αποδέχονται και ζούνε μαθαίνοντας τον Κύριο.
  Εύχομαι ειρήνη στην καρδιά μας και επίγνωση του Κυρίου μας.
SULTANA.CHA
……………………..
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΗΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Σπύρου Φίλου
ΘΕΜΑ: για τη δόξα του 01
Πέτρου Β' 1:3
Καθώς η θεία δύναμή του χάρισε σε μας όλα τα απαραίτητα προς ζωή και ευσέβεια, διαμέσου τής επίγνωσης εκείνου που μας κάλεσε με τη δόξα του και την αρετή•
Ψαλμοί 26:8
Κύριε, αγάπησα την κατοίκηση του οίκου σου, και τον τόπο τής σκηνής τής δόξας σου.
*****
Αυτό  πρέπει να το δούμε με πολύ καθαρή καρδιά με απόλυτη ευσέβεια όπως βέβαια και όλο το Λόγο του Θεού.
 Όμως για να δούμε την δόξα του Θεού και να αγαπήσουμε την κατοίκηση του όπως λέει ο Ψαλμωδός:
Ψαλμοί 26:8
Κύριε, αγάπησα την κατοίκηση του οίκου σου, και τον τόπο τής σκηνής τής δόξας σου.
 Πρέπει να αγαπήσουμε τον Χριστό που είναι ο μόνος αληθινός Θεός και Σωτήρας μας και να πιστέψουμε σε Αυτόν ώστε να δούμε την δόξα του μέσα από καθαρή καρδιά πλυμένη και καθαρισμένη με το αίμα Του.
 Έγινε ένα κάλεσμα από τον Κύριο κάλεσμα μετανοίας και εμπιστοσύνης σε Εκείνον.
Ειρήνη Κυρίου Αμήν
S.Cha
……………………………….
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ Φίλου Αγίας Γραφής
Θέμα: κάλεσε - 01
 Ο Κύριος όταν ήρθε, και ενσαρκώθηκε προς Σωτηρία μας.
Το πρόγραμμα είχε, μέσα στο θέμα Σωτηρίας ,και ανθρώπινη συνεργασία.
  Δηλαδή όταν θα έκανε ένα κάλεσμα, έπρεπε κάποιες καρδιές να τον αποδεχτούν, να του έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη και αγάπη, στο πρόσωπο Του.
  Βέβαια ο Κύριος κάλεσε ανθρώπους, με όλα τα προτερήματα τους και τις αναποδιές τους ,την καλή πλευρά του χαρακτήρα και την κακή πλευρά του χαρακτήρα τους.
  Εκ των προτέρων γνώριζε, ότι αυτός είναι ο άνθρωπος, ο αμαρτωλός ,με όλα τα καλά του και τα κακά του διότι, δεν είχε έρθει ακόμα η ώρα του της θυσίας του, ούτε του Πνεύματος του Αγίου ώστε να εργαστεί στην καρδιά του, οπότε όταν έκανε το κάλεσμα το έκανε σε ανθρώπους αμαρτωλούς.
Ματθαίος 4:21
Και προσχωρήσας εκείθεν είδεν άλλους δύο αδελφούς, Ιάκωβον τον του Ζεβεδαίου και Ιωάννην τον αδελφόν αυτού, εν το πλοίο μετά Ζεβεδαίου του πατρός αυτών επισκευάζοντας τα δίκτυα αυτών, και εκάλεσεν αυτούς.
Μάρκος 1:20
και ευθύς εκάλεσεν αυτούς. Και αφήσαντες τον πατέρα αυτών Ζεβεδαίον εν τω πλοίω μετά των μισθωτών, υπήγον οπίσω αυτού.
Μάρκος 9:35
Και καθήσας εκάλεσε τους δώδεκα και λέγει προς αυτούς· Όστις θέλει να ήναι πρώτος, θέλει είσθαι πάντων έσχατος και πάντων υπηρέτης
*******.
  Το πρώτο κάλεσμα το βλέπουμε ότι το άρχισε ο Κύριος, με μια παρέα 12 ανθρώπων, που τους ονόμασε μαθητές του.
Έπρεπε να μαθητεύσουν ,κοντά στον Κύριο ώστε να σταθούν μια μέρα, στο δικό Του  πόδι. Ή καλύτερα ύψος Του.
 Μήπως και σήμερα, έτσι δεν σπουδάζουν τα παιδιά μας και στέκονται στο ύψος γνώσης, των καθηγητών τους;
  Όμως εδώ μιλούμε για γνώσεις, των πνευματικών θεμάτων και αντιμετώπισης της σάρκας.
  Δυο διδασκαλίες σε ένα. Και αυτό γίνεται Θεόθεν.
 Το κατάλαβαν μετά, οι μαθητές όταν ήρθε το Πνευμα το Άγιο, και άνοιξε την καρδιά τους, το πνευμα τους, και τους θύμισε όλα όσα έμαθαν, τριάμισι χρόνια δίπλα στον Κύριο και διδάσκαλο τους.
 Αυτό είναι το κάλεσμα το πρώτο σε ανθρώπους της καινούργιας ουράνιας βασιλείας που ο Κύριος κήρυξε.
******
Ματθαίος 3:2
και λέγων· Μετανοείτε· διότι επλησίασεν η βασιλεία των ουρανών.
  Να τι περιέχει η καινούργια ουράνια βασιλεία .ΜΕΤΑΝΟΙΑ
Ματθαίος 4:17
Από τότε ήρχισεν ο Ιησούς να κηρύττει και να λέγει· Μετανοείτε διότι επλησίασεν η βασιλεία των ουρανών.
********
  Μας κάλεσε για μετάνοια. Μετάνοια σημαίνει αλλάζω γνώμη και ζωή βέβαια.
*****
Ματθαίος 4:23
Και περιήρχε το ο Ιησούς όλην την Γαλιλαία, διδάσκων εν ταις συναγωγαίς αυτών και κηρύττων το ευαγγέλιον της βασιλείας και θεραπεύων πάσαν νόσον και πάσαν ασθένεια μεταξύ του λαού.
  Και αν δούμε τι περιέχει αυτή η βασιλεία του Θεού  στην επί του Όρους ομιλία θα δούμε πολλά.
  Καλό είναι να την διαβάζουμε για να μπορούμε να ελέγχουμε τον εαυτό μας και να προσευχόμαστε ώστε το Πνευμα το Άγιο να εργάζεται μέσα μας και να προκόβουμε πνευματικά χωρίς να βλέπουμε τους άλλους παρά μόνο συνοδοιπόρους στο δρόμο που μας χάραξε ο Κύριος.
S.Cha
……………………………………..
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ Φίλου Αγίας Γραφής
Θέμα: κάλεσε - 02
Ματθαίος 11:12
 Από δε των ημερών Ιωάννου του βαπτιστού έως του νυν η βασιλεία των ουρανών βιάζεται, και οι βιασταί αρπάζουσιν αυτήν.
Μόνο ένα εδάφιο από το:
 Ματθαίος 5 κεφάλαιο όπου βρίσκεται η  επι του όρους ομιλία.
 Ματθαίος 5:10
Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης, διότι αυτών είναι η βασιλεία των ουρανών.
 Αυτό το κάλεσμα το επικύρωσε ο Κύριος στην προσευχή Του, για μένα, και σένα αδελφέ μου που διαβάζεις, αυτά τα απλά λόγια και σκέψεις μου.
Ιωάννης 17:
9 και υπέρ αυτών εγώ αγιάζω εμαυτόν, διά να ήναι και αυτοί ηγιασμένοι εν τη αληθεία.
20 Και δεν παρακαλώ μόνον περί τούτων, αλλά και περί των πιστευσόντων εις εμέ διά του λόγου αυτών·
21 διά να ήναι πάντες εν, καθώς συ, Πάτερ, είσαι εν εμοί και εγώ εν σοι, να ήναι και αυτοί εν ημίν εν, διά να πιστεύει ο κόσμος ότι συ με απέστειλας.
*******
Σ’ αυτό το κάλεσμα αδελφοί μου είμαστε όλοι. Διότι  πιστέψαμε ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός είναι αυτός ο Λόγος του Θεού που ενσαρκώθηκε κήρυξε απορρίφτηκε πέθανε για αυτούς που θα πιστέψουν ότι είναι ο αμνός του θεού ο οποίος πέθανε επάνω στο σταυρό για μένα και σένα.
Ιωάννης 1
1 Εν αρχή ήτο ο Λόγος, και ο Λόγος ήτο παρά τω Θεώ, και Θεός ήτο ο Λόγος.
2 Ούτος ήτο εν αρχή παρά τω Θεώ.
3 Πάντα δι' αυτού έγειναν, και χωρίς αυτού δεν έγεινεν ουδέ εν, το οποίον έγεινεν.
4 Εν αυτώ ήτο ζωή, και η ζωή ήτο το φως των ανθρώπων.
*****
Επομένως αδελφοί, αν θέλουμε το φως, και όχι το σκοτάδι, από τώρα πρέπει να αποδεχτούμε ή να απορρίψουμε τον Ιησού Χριστό, και να ζούμε οικιοθελώς στο φως η  στο σκοτάδι.
  Εύχομαι να διαλέξουμε την καλή μερίδα όπως η Μαρία.
Λουκάς 10:42
πλην ενός είναι χρεία· η Μαρία όμως εξέλεξε την αγαθήν μερίδα, ήτις δεν θέλει αφαιρεθή απ' αυτής.
Πράξεις 1:16-17
16 Άνδρες αδελφοί, έπρεπε να πληρωθεί η γραφή αύτη, την οποίαν προείπε το Πνεύμα το Άγιον διά στόματος του Δαβίδ περί του Ιούδα, όστις έγεινεν οδηγός εις τους συλλαβόντας τον Ιησούν,διότι ήτο συνηριθμημένος με ημάς και έλαβε την μερίδα της διακονίας ταύτης.
Πράξεις 1:23-25-26
23 Και έστησαν δύο, Ιωσήφ τον καλούμενον Βαρσαβάν, όστις επωνομάσθη Ιούστος, και Ματθία.
24 Και προσευχηθέντες είπον· Συ, Κύριε, καρδιογνώστα πάντων, ανάδειξον εκ των δύο τούτων ένα, όντινα εξέλεξες,
25 διά να λάβη την μερίδα της διακονίας ταύτης και αποστολής, εκ της οποίας εξέπεσε ο Ιούδας διά να απέλθει εις τον τόπον αυτού.
26 Και έδωκαν τους κλήρους αυτών, και έπεσε ο κλήρος εις τον Ματθία, και συγκατεψηφίσθη μετά των ένδεκα αποστόλων.
******
  Όπως βλέπουμε, όποιος δεν θέλει την μερίδα του, ενώ έχει αριθμηθεί μαζί με τους μαθητές, και τους πιστούς αργότερα  όταν, απαρνηθεί τον Κύριο, χάνει την μερίδα του και κάποιος άλλος θα πάρει την θέση του.
Αυτό έγινε στον κύκλο των μαθητών του Κυρίου με τον Ιούδα.
  Όμως και σήμερα βλέπουμε ανθρώπους που ήταν μαζί μας και τώρα είναι ενάντιοι μας, και ζουν στον κόσμο. Αυτό εγώ δεν μπορώ να το κρίνω ως άνθρωπος, μόνο ο Κύριος. Όμως  μπορώ να τον φέρνω στην παρουσία του Κυρίου, με πόνο ψυχής στην προσευχή μου.
Ειρήνη του Κυρίου και ασφάλεια Πνεύματος Αγίου στην καρδιά μας Αμήν
S. Cha
………………………