Η ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ- (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ)


Κεφάλαιο πρώτο   01
 Αποστολέας και παραλήπτες
Ρωμαίους 1
1 Εγώ ο Παύλος, δούλος του Ιησού Χριστού, καλεσμένος απόστολος, ξεχωρισμένος για το Ευαγγέλιο του Θεού -
2 που το υποσχέθηκε από πριν ο Θεός μέσω των προφητών του στις Αγίες Γραφές,
3 σχετικά με το Γιο του, ο οποίος, παίρνοντας ανθρώπινη φύση, ήρθε στον κόσμο από το γένος του Δαβίδ,
4 καί ο οποίος με την ανάστασή του από τους νεκρούς αποδείχτηκε δυναμικά, χάρη στό Πνεύμα της αγιοσύνης, πως είναι ο Γιος του Θεού. Δηλαδή ο Ιησούς Χριστός ο Κύριός μας,
5 μέσω του οποίου λάβαμε εμείς τη χάρη καί την αποστολική διακονία να κηρύξουμε σε όλα τα έθνη την υπακοή στην πίστη, για τη δόξα του ονόματός του,
6 μεταξύ των οποίων είστε κι εσείς προσκαλεσμένοι του Χριστού -
7 προς όλους εσάς τους αγαπητούς του Θεού, που κληθήκατε να είστε άγιοι, εύχομαι η χάρη και η ειρήνη που πηγάζουν από το Θεό Πατέρα μας και τον Κύριο Ιησού Χριστό να είναι μαζί σας.
…………………………………..

Το ευαγγέλιο δύναμη Θεού για σωτηρία

16 Άλλωστε δεν ντρέπομαι για το Ευαγγέλιο του Χριστού, γιατί είναι δύναμη Θεού για σωτηρία στον καθένα που πιστεύει, τόσο για τον Ιουδαίο αρχικά όσο και για τον Έλληνα.
17 Γιατί μέσα σ' αυτό αποκαλύπτεται η δικαιοσύνη του Θεού, που από την πίστη ξεκινά και στην πίστη καταλήγει, όπως είναι γραμμένο στη Γραφή: «Ο δικαιωμένος χάρη στην πίστη του, θα ζήσει».
.............................................
01-Η επιθυμία του Παύλου να επισκεφθεί τη Ρώμη

8 Πρώτα απ' όλα ευχαριστώ, διά του Ιησού Χριστού, το Θεό μου, για όλους εσάς, γιατί η πίστη σας διαλαλείται σε όλο τον κόσμο.
9 Μάρτυράς μου είναι ο Θεός, τον οποίο υπηρετώ ολοψυχα στο έργο του Ευαγγελίου του Γιου του, πως σας θυμάμαι αδιάκοπα,
10 παρακαλώντας πάντοτε στις προσευχές μου μήπως με κάποιον τρόπο μού έρθουν επιτέλους βολικά τα πράγματα, με το θέλημα του Θεού, να σας επισκεφθώ.
11 Γιατί λαχταρώ πολύ να σας δω για να σας μεταδώσω κάποιο πνευματικό χάρισμα για τη στήριξή σας στην πίστη.
12 Κι αυτό βέβαια σημαίνει, πως μαζί με σας θα ενθαρρυνθώ κι εγώ ανάμεσά σας από την πίστη που έχει ο καθένας - τη δική σας και τη δική μου πίστη.
13 Και θέλω να το ξέρετε αδελφοί ότι πολλές φορές το έβαλα σκοπό να σας επισκεφθώ, ώστε να συντελέσω και ανάμεσά σας σε κάποια καρποφορία, όπως έγινε και στα υπόλοιπα έθνη, αλλά εμποδίστηκα μέχρι τώρα.
14 Διότι έχω το χρέος εγώ να κηρύξω και σε Έλληνες και σε αλλόφυλους, και σε μορφωμένους και σε αμόρφωτους.
15 Έτσι, από τη δική μου τη μεριά είμαι πρόθυμος να κηρύξω και σε σας στη Ρώμη.
.........................................................
………………………………………………
02--Η ανθρώπινη ενοχή ή η απιστία και οι συνέπειες της
26 Ακριβώς γι' αυτό το λόγο τους παράτησε ο Θεός στα αισχρά τους πάθη. Έτσι, οι γυναίκες μετέτρεψαν τη φυσική τους χρήση στην αφύσικη.
27 Παρόμοια και οι άντρες παράτησαν τη φυσική χρήση της γυναίκας και, μέσα στο πάθος τους, ξάναψαν μεταξύ τους, διαπράττοντας την αχρειότητα άντρες σε άντρες και εισπράττοντας έτσι για τον εαυτό τους την αμοιβή που τους άρμοζε για την πλάνη τους.
28 Έτσι, λοιπόν, καθώς απέφυγαν ενσυνείδητα να ερευνήσουν και να αποκτήσουν μια σαφή γνώση για το Θεό, τους παράτησε ο Θεός στην ακρισία τους, να συνεχίσουν να κάνουν όσα δεν αρμόζουν.
29 Τους εγκατέλειψε ξέχειλους με όλη την αδικία τους, την πορνεία τους, την πονηρία τους, την πλεονεξία τους, την κακία τους. Ολόγιομους με φθόνο, φόνο, διένεξη, απάτη, κακοήθεια. Ψιθυριστές,
30 κατάλαλους, εχθρούς του Θεού, αναιδείς, περήφανους, αλαζόνες, επινοητές κακών, ανυπάκουους  στους γονείς,
31 επιπόλαιους, ασυνεπείς, άστοργους, πεισματάρηδες, σκληρόκαρδους.
32 Οι οποίοι, παρόλο που γνωρίζουν πολύ καλά τη δίκαιη απόφαση του Θεού, πως όσοι τα κάνουν αυτά είναι άξιοι θανατικής καταδίκης, όχι μόνο τα κάνουν, αλλά και εκδηλώνουν την εύνοιά τους σ' εκείνους που τα κάνουν!

……………………………………
χιόνια στο χωριό μας 9-2-2015