Η προς Ρωμαίους Επιστολή Κεφάλαιο έκτον Μετάφραση του Λόγου

 …………………………………..
ΦωτόΦωτό
…………………………………..
Η προς Ρωμαίους Επιστολή

Κεφάλαιο έκτον Μετάφραση του Λόγου


Ρωμαίους 6
1 Τι συμπέρασμα, λοιπόν, θα βγάλουμε; Να εξακολουθήσουμε να αμαρτάνουμε για να μας δοθεί περισσότερη χάρη;
2 Όχι βέβαια! Εμείς που πεθάναμε απέναντι στην αμαρτία, πώς θα ζήσουμε πια μέσα σ' αυτήν;
3 Ή μήπως δεν ξέρετε πως όσοι βαφτιστήκαμε στ' όνομα του Ιησού Χριστού, βαφτιστήκαμε στο θάνατό του;
4 Με το βάφτισμα, λοιπόν, θαφτήκαμε μαζί του στο θάνατο, έτσι που, όπως ακριβώς αναστήθηκε ο Χριστός από τους νεκρούς χάρη στο μεγαλείο του Πατέρα, έτσι να ζήσουμε κι εμείς μια καινούργια ζωή.
5 Γιατί αν έχουμε εξομοιωθεί μαζί του στη φύση του θανάτου του, τότε θα εξομοιωθούμε μαζί του και στη φύση της ανάστασής του,
6 αφού το ξέρουμε καλά, πως η παλιά μας φύση σταυρώθηκε μαζί του, έτσι που να καταργηθεί η παλιά αυτή αμαρτωλή φύση για να μην είμαστε πια δούλοι της αμαρτίας.
7 Γιατί βέβαια, ο νεκρός είναι απαλλαγμένος από την εξουσία της αμαρτίας.
8 Κι αν πεθάναμε μαζί με τον Χριστό, πιστεύουμε ότι θα ζήσουμε επίσης μαζί του,
9 αφού γνωρίζουμε πως ο Χριστός, ο οποίος αναστήθηκε από τους νεκρούς, δεν πεθαίνει πια. Ο θάνατος απ' εδώ κι ύστερα δεν τον κυριεύει πια.
10 Γιατί, επειδή ακριβώς πέθανε για την αμαρτία, πέθανε μια για πάντα, κι επειδή ακριβώς ζει, ζει για το Θεό.

 …………………………………..
ΦωτόΦωτό
…………………………………..
11 Έτσι κι εσείς, να θεωρείτε τους εαυτούς σας ότι είστε νεκροί για την αμαρτία και ότι ζείτε πια για το Θεό, χάρη στον Ιησού Χριστό, τον Κύριό μας.
12 Ας μη βασιλεύει, λοιπόν, η αμαρτία στο θνητό σας σώμα, ώστε να υπακούτε σ' αυτήν σύμφωνα με τις επιθυμίες του σώματος.
13 Ούτε να παραδίνετε τα μέλη του σώματός σας σαν όργανα αδικίας στην αμαρτία, αλλά παραδώστε τους εαυτούς σας στο Θεό, καθώς είστε αναστημένοι από τους νεκρούς, και τα μέλη σας σαν όργανα δικαιοσύνης για το Θεό.
14 Γιατί η αμαρτία δε θα σας κυριέψει, μια και δε ζείτε πια κάτω από το νόμο αλλά κάτω από τη χάρη.
…………………………………..
ΦωτόΦωτό
…………………………………..
Δουλεία και ελευθερία.
15 Τι, λοιπόν; Θα αμαρτήσουμε, επειδή δεν είμαστε κάτω από νόμο, αλλά κάτω από χάρη;
Μη γένοιτο.
16 Δεν ξέρετε ότι σε όποιον παριστάνετε τον εαυτό σας δούλους για υπακοή, είστε δούλοι εκείνου στον οποίο υπακούτε: Ή της αμαρτίας για θάνατο ή της υπακοής για δικαιοσύνη;
17 Ευχαριστία, όμως, ανήκει στον Θεό, επειδή υπήρχατε δούλοι τής αμαρτίας, πλην υπακούσατε από καρδιάς στον τύπο τής διδασκαλίας, στον οποίο και παραδοθήκατε.
 …………………………………..
ΦωτόΦωτό
…………………………………..

 18 Κι έτσι, αφού ελευθερωθήκατε από την αμαρτία, γίνατε δούλοι της δικαιοσύνης.
19 (Χρησιμοποιώ ανθρώπινες παρομοιώσεις εξαιτίας της φυσικής σας αδυναμίας). Ακριβώς, λοιπόν, όπως υποδουλώσατε κάποτε τα μέλη σας στην ανηθικότητα και στην παρανομία, με συνέπεια να ζείτε μέσα στην παρανομία, έτσι υποδουλώστε τώρα τα μέλη σας στη δικαιοσύνη για να ζείτε άγια.
20 Γιατί, βέβαια, όσο ήσασταν δούλοι της αμαρτίας, δε δεσμευόσασταν από τη δικαιοσύνη.
21 Αλλά ποιο ήταν το όφελός σας τότε κάνοντας εκείνα, για τα οποία τώρα ντρέπεστε; Γιατί βέβαια, η κατάληξη εκείνων είναι θάνατος!
…………………………………..
ΦωτόΦωτό
…………………………………..

22 Τώρα όμως που απελευθερωθήκατε από την αμαρτία και υποταχθήκατε στο Θεό, έχετε τον καρπό σας, που φέρνει αγιασμό και καταλήγει σε ζωή αιώνια.

23 Γιατί πράγματι, ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος, ενώ η παροχή χάρης από το Θεό είναι ζωή αιώνια, χάρη στον Χριστό Ιησού, τον Κύριό μας. Αμήν