8ον--18-5-2020 30ο --ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 
Μακροθυμία 7ον --ΘΕΜΑ: Ταπείνωση πραότητα Μακροθυμία


7ον --ΘΕΜΑ: Ταπείνωση πραότητα Μακροθυμία


  Το θέμα μας είναι η ταπείνωση η πραότητα και η μακροθυμία. Τα  έβαλα μαζί διότι θα τα ανταμώσουμε σε εδάφια τα όποια είναι συγγενείς με την ταπείνωση, πραότητα, και την μακροθυμία.
  Ας ξεκινήσουμε από την Άννα μητέρα του Σαμουήλ του προφήτη. Όπως μας λέει η Ιστορία μας κάθε μέρα  την καταπίκρανε το γεγονός ότι δεν έκανε παιδιά και η άλλη γυναίκα του Ελκανά του άνδρα της η Φεννίνα δεύτερη στη σειρά, κάθε φορά που ήταν μαζί την έλεγε λόγια που την στενοχωρούσαν.
Όμως Η Άννα παρηγορούνταν στον Θεό και στην αγάπη του άνδρα της .  Αυτό το γεγονός την έκανε ακόμα πιο πολύ να καλλιεργήσει την ταπείνωση, την υπομονή, την πραότητα, την ανοχή.
Υπήρχε μέσα της μεγάλος πόνος, διότι ήταν στείρα. Και μέσα στο λαό ήταν μεγάλη ντροπή μια γυναίκα να μη κάνει παιδιά. Διότι όλες έλπιζαν ότι θα είναι ίσως αυτές που θα φέρουν τον Μεσσία.

……..
Σαμουήλ Α' 1
4 Και έφτασε η ημέρα, κατά την οποία ο Ελκανά θυσίασε, και έδωσε μερίδες στη Φενίννα, τη γυναίκα του, και σε όλους τούς γιους της και στις θυγατέρες της.
5 Στην Άννα, όμως, έδωσε διπλάσια μερίδα· επειδή, αγαπούσε την Άννα· αλλ' ο Κύριος είχε κλείσει τη μήτρα της.
6 Και η αντίζηλός της την παρόξυνε υπερβολικά, ώστε να την κάνει να αδημονεί, που ο Κύριος είχε κλείσει τη μήτρα της.

7 Και έκανε έτσι κάθε χρόνο· όσες φορές ανέβαινε στον οίκο τού Κυρίου, έτσι την παρόξυνε· κι εκείνη έκλαιγε, και δεν έτρωγε.
8 Και ο άνδρας της, ο Ελκανά, της είπε: Άννα, γιατί κλαις; Και γιατί δεν τρως; Και γιατί είναι θλιμμένη η καρδιά σου; Δεν είμαι εγώ σε σένα καλύτερος από δέκα γιους;
9 Και η Άννα σηκώθηκε, αφού έφαγαν στη Σηλώ, και αφού ήπιαν· και ο Ηλεί ο ιερέας 7 καθόταν σε μία καθέδρα, κοντά στον παραστάτη τής πύλης τού ναού τού Κυρίου.
10 Κι αυτή ήταν καταπικραμένη στην ψυχή, και προσευχόταν στον Κύριο, κλαίγοντας υπερβολικά.

  Τώρα πια η Άννα είχε αδημονία (ανησυχία) στην καρδιά της. Βλέποντας την άλλη σύζυγο να αραδιάζει γιους και κόρες και να την παροξύνει
Ιωάννης 14:
27 Ειρήνη αφήνω σε σας, ειρήνη τη δική μου δίνω σε σας· όχι όπως δίνει ο κόσμος, σας δίνω εγώ. Ας μη ταράζεται η καρδιά σας μήτε να δειλιάζει.
Ειρήνη Κυρίου στις καρδιές όλων μας. —SCha
……………………………….


ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ
8ον - Θέμα: να δοξαστεί το όνομα του Πατέρα Θεού και να έρθει μετάνοια στον άνθρωπο.
......................
Ματθαίος 11:
25 Κατά τον καιρό εκείνο, ο Ιησούς, αποκρινόμενος, είπε: Σε δοξάζω, Πατέρα, Κύριε του ουρανού και της γης, ότι αυτά τα απέκρυψες από σοφούς και συνετούς, τα αποκάλυψες όμως σε νήπια.
Μάρκος 1:
15 και λέγοντας, ότι: Ο καιρός συμπληρώθηκε και η βασιλεία τού Θεού πλησίασε· μετανοείτε και πιστεύετε στο ευαγγέλιο.
.................

Ο Κύριος όταν κατέβηκε στην γη δεν είχε σκοπό άλλο ως υιός
Παρά να δοξαστεί το Όνομα του Πατέρα Θεού. Με το να κηρύξει μετάνοια και επιστροφή στους ανθρώπους στον Θεό.
Επίσης ήρθε εκτός να προσφέρει τον εαυτό του θυσία και να πεθάνει στην θέση μας
Αλλά και με αυτόν τον τρόπο να δοξαστεί το όνομα του Θεού, γι αυτό ήρθε.
Να  κάνει το θέλημα του και να δηλώνει υπακοή, σε εκείνον, ταυτόχρονα να κηρύξει και μετάνοια.

Ματθαίος 4:
17 Από τότε ο Ιησούς άρχισε να κηρύττει και να λέει: Μετανοείτε· επειδή, πλησίασε η βασιλεία των ουρανών.
Μάρκος 1:
15 και λέγοντας, ότι: Ο καιρός συμπληρώθηκε και η βασιλεία τού Θεού πλησίασε· μετανοείτε και πιστεύετε στο ευαγγέλιο.
Ευαγγέλιο θα πει καλά νέα. Ο Κύριος μας έφερε καλά νέα από τον ουρανό, αρκεί να υπάρξει επιστροφή από τους δρόμους των αμαρτωλών επιθυμιών μας.

Λουκάς 13:
3 Όχι, σας λέω· αλλά, αν δεν μετανοείτε, όλοι παρόμοια θα απολεστείτε.
4 Ή, εκείνοι οι 18, επάνω στους οποίους έπεσε ο πύργος στον Σιλωάμ, και τους θανάτωσε, νομίζετε ότι αυτοί ήσαν περισσότερο αμαρτωλοί από όλους τούς ανθρώπους, που κατοικούν στην Ιερουσαλήμ;
5 Όχι, σας λέω· αλλά, αν δεν μετανοείτε, όλοι παρόμοια θα απολεστείτε.
…………………………

Αυτό που δεν έκανε ο Αδάμ να μην δείξει μετάνοια άρα επέμενε στο να μην υπακούσει τον Θεό και τον αμφισβήτησε με τον ακούσει τον εχθρό του Θεού.
Που αυτός ο εχθρός δεν είχε άλλο σκοπό από το να διαβάλει τον Θεό στα πλάσμα του που όταν το έφτιαξε ήταν η κορωνίδα της δημιουργίας του.
Και όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με το σφάλμα του δεν μετανόησε ούτε ζήτησε συγνώμη αλλά τον είπε και φταίχτη τον Θεό που του έδωσε την Εύα, και η Εύα του είπε ότι το φίδι φταίει σαν να του έλεγε εσύ έφτιαξες το φίδι εσύ φταις.

  Αν δούμε σήμερα τα ζευγάρια ανά τους αιώνες ποτέ δεν φταίνε πάντα ο άλλος φταίει και πάντα το φταίξιμο είναι άλλου.
 Και ο Αδάμ έπεσαι στην παγίδα το εχθρού.
Ο Κύριος έπραξε όλη την επίγεια ζωή του μέσα στο θέλημα του  πατέρα  Θεού. Γι  αυτό πάντα έλεγε:
Ιωάννης 6:
38 επειδή, κατέβηκα από τον ουρανό, όχι για να κάνω το δικό μου θέλημα, αλλά το θέλημα εκείνου που με απέστειλε.
Ιωάννης 4:
34 Ο Ιησούς λέει σ' αυτούς: Το δικό μου φαγητό είναι να πράττω το θέλημα εκείνου που με απέστειλε, και να τελειώσω το έργο του.

.......................
Ιωάννης 5:
30 Δεν μπορώ εγώ να κάνω τίποτε από τον εαυτό μου. Καθώς ακούω, κρίνω· και η δική μου κρίση είναι δίκαιη· επειδή, δεν ζητάω το δικό μου θέλημα, αλλά το θέλημα του Πατέρα, που με απέστειλε.
....................

Έτσι ο Κύριος πάντα έκανε το θέλημα του Πατέρα και απέδειξε ότι ο άνθρωπος μπορούσε να περπατήσει τον Νόμο.
Αν και ήταν φοβερά δύσκολο ο Νόμος να περπατηθεί από τον άνθρωπο. Ο μόνος άνθρωπος που τον  περπάτησε ήταν ο Κύριος μας. Κράτησε  τον Νόμο μέσα σε υπακοή αφιέρωση και ενότητα με τον Πατέρα που  το  θέλημα του ήταν να σωθεί ο άνθρωπος και αυτό έκανε ο Κύριος μέσα στο θέλημα του Πατέρα ήταν να κηρύξει τη μετάνοια και όποιος τον δέχεται σωτήρα να συμφιλιωθεί με τον Πατέρα μέσω πάλι εκείνου δια της μετανοίας.

Ιωάννης 14
 ..: Εγώ είμαι ο δρόμος, και η αλήθεια, και η ζωή· κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα, παρά μόνον διαμέσου εμού·
Στο θέμα μας:
Αυτήν την υπακοή ο Αδάμ δεν μπόρεσε να την τηρήσει και τον αμφισβήτησε ότι του είπε ψέματα ότι θα πεθάνει για να μην γίνει σαν τον Θεό. Άκουσε τον σατανά που κι αυτός ήθελε να γίνει Θεός και ξέπεσε και από αρχάγγελος. Και τώρα στράφηκε να διαφθείρει το δημιούργημα του τον Αδάμ. Ο Αδάμ με το ακούσει τον εχθρό του Θεού δεν δήλωσε μετάνοια ούτε ζήτησε συγχώρεση. Οπότε και επέφερε τον θάνατο επάνω του όπως του είπε ο Θεός. Τον πνευματικό θάνατο πρώτα και μετά τον σαρκικό. Ο εχθρός επέτυχε αυτό που ήθελε, δεν είχε άλλο σκοπό από το να διαβάλλει τον Θεό.

 Και ο Αδάμ έπεσαι στην παγίδα του.
Ενώ ήταν και σωματικά αθάνατος αλλά κυρίως πνευματικά. Δηλαδή για τον Θεό ο άνθρωπος είναι πεθαμένος εκτός αν πιστέψει ότι ο Χριστός πηρέ την θέση μας, και επάνω του την κατάρα του θανάτου στον σταυρό.
Ιωάννης 14
 6 Ο Ιησούς λέει σ' αυτόν: Εγώ είμαι ο δρόμος, και η αλήθεια, και η ζωή· κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα, παρά μόνον διαμέσου εμού·
....................
Κολοσσαείς 2
13 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί στα αμαρτήματα και στην ακροβυστία της σάρκας σας, σας ζωοποίησε μαζί του, καθώς σας συγχώρεσε όλα τα πταίσματα,
14 όταν εξάλειψε το χειρόγραφο με τα διατάγματα, που ήταν εναντίον σας, και το αφαίρεσε από το μέσον, καρφώνοντάς το επάνω στον σταυρό·
15 και αφού απογύμνωσε τις αρχές και τις εξουσίες, τις καταντρόπιασε δημόσια, όταν, επάνω του, θριάμβευσε εναντίον τους.
...........................

Με την ανυπακοή δεν δοξάζεται ο Πατέρας Θεός.
Ενώ ο Κύριος μας ως άνθρωπος αντιστάθηκε στον εχθρό, όταν το πνεύμα το Άγιο τον μετέφερε στην έρημο εκεί τον πείραξε  και μάλιστα του είπε λόγια από την Αγ. Γραφή που πήρε αλήθειες αλλά μισές αυτές που τον βόλευαν. Το  ίδιο έκανε και στον Αδάμ με την Εύα. Π.Χ. λέει στην Εύα:
Στ' αλήθεια, είπε ο Θεός: Μη φάτε από κάθε δέντρο τού παραδείσου;
Γένεσης 3:
1 ΤΟ φίδι, μάλιστα, ήταν το φρονιμότερο από όλα τα ζώα τού χωραφιού, που έκανε ο Κύριος ο Θεός· και το φίδι είπε στη γυναίκα: Στ' αλήθεια, είπε ο Θεός: Μη φάτε από κάθε δέντρο τού παραδείσου;

......................
Ο εχθρός μεταχειρίστηκε το φίδι, μπήκε μέσα του για να παραπλανήσει το ζευγάρι. Μια  δήθεν αθώα ερώτηση έκανε στην αθώα γυναίκα. Κι  όμως η ερώτηση έκρυβε παγίδα και διάθεση για περεταίρω κουβέντες μέχρι να τους βάλει την αμφιβολία μέσα τους.
... Στ' αλήθεια, είπε ο Θεός: Μη φάτε από κάθε δέντρο τού παραδείσου; Ο  Θεός δεν είπε να μην φάνε από κάθε δέντρο να η διαστρέβλωση του λόγου του Θεού που είπε.

..............
Να τα λόγια του Θεού στον Αδάμ.
Γένεσης 2:
16 Και ο Κύριος ο Θεός έδωσε προσταγή στον Αδάμ, λέγοντας: Από κάθε δέντρο του παραδείσου θα τρως ελεύθερα,
17 από το δέντρο της γνώσης τού καλού και του κακού, όμως, δεν θα φας απ' αυτό· επειδή, την ίδια ημέρα που θα φας απ' αυτό, θα πεθάνεις οπωσδήποτε.
Σωματικά δεν πέθανε ο Αδάμ πέθανε ως προς τον Θεό και τον έχασε. Έγινε από φίλος και πατέρας δικαστής που τον καταδίκασε σε θάνατο. Τώρα πια μόνο ένας αναμάρτητος μπορούσε να τον αθωώσει. Κι αυτός ήταν ο ίδιος ο Λόγος του Θεού.

Ιωάννης 1:
1 ΣΤΗΝ αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν προς τον Θεό, και Θεός ήταν ο Λόγος...
..14 Και ο Λόγος έγινε σάρκα, και κατοίκησε ανάμεσά μας, (και είδαμε τη δόξα του, δόξαν ως μονογενή από τον Πατέρα), γεμάτος χάρη και αλήθεια.
Ιωάννης 14:
27 Ειρήνη αφήνω σε σας, ειρήνη τη δική μου δίνω σε σας• όχι όπως δίνει ο κόσμος, σας δίνω εγώ. Ας μη ταράζεται η καρδιά σας μήτε να δειλιάζει.
Έλεος και χάρη Κυρίου να έχουμε.
s.cha











……