5ον --30ον --ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

……….............................
03-Θέμα: ενότητα
 Η ενότητα για να υπάρχει μέσα στην εκκλησία θα πρέπει να έχουμε όλοι μας, δοσμένη την καρδιά μας  στον Κύριο με ταπείνωση επίγνωση ότι μας έκανε χάρη και δεν αξίζαμε τίποτα. Χρωστούσαμε τόσα πολλά που δεν ξεπληρώνονταν με τίποτα παρά μόνο με θάνατο και μακριά του. Και αν δεν ήταν Αυτός να χαρίσει αυτά που χρωστούσαμε δεν επρόκειτο να έχουμε επαφή με τον Πατέρα Θεό.
Ας θυμηθούμε την παραβολή που είπε Εκείνος.
Ματθαίος 18:
23 Γι' αυτό, η βασιλεία των ουρανών ομοιώθηκε με έναν άνθρωπο βασιλιά, που θέλησε να εξετάσει τους λογαριασμούς του με τους δούλους του.
24 Και όταν άρχισε να εξετάζει, φέρθηκε σ' αυτόν ένας οφειλέτης 10.000 ταλάντων.
25 Και επειδή δεν είχε να τα αποδώσει, ο κύριός του πρόσταξε να πουληθεί αυτός, και η γυναίκα του, και τα παιδιά του, και όλα όσα είχε, και να αποδοθεί αυτό που χρωστούσε.

26 Καθώς, λοιπόν, ο δούλος, έπεσε στα πόδια του, τον προσκυνούσε, λέγοντας: Κύριε, μακροθύμησε σε μένα, και θα σου τα αποδώσω όλα.
27 Και επειδή ο κύριος εκείνου τού δούλου τον σπλαχνίστηκε, τον άφησε ελεύθερο, του χάρισε μάλιστα και το δάνειο.
28 Όταν, όμως, εκείνος ο δούλος βγήκε έξω, βρήκε έναν από τους συνδούλους του, που του χρωστούσε 100 δηνάρια· και αφού τον έπιασε τον έπνιγε, λέγοντας: Απόδωσέ μου ό,τι χρωστάς.
29 Πέφτοντας, λοιπόν, ο σύνδουλός του στα πόδια του, τον παρακαλούσε, λέγοντας: Μακροθύμησε σε μένα, και θα σου τα αποδώσω όλα.
30 Εκείνος, όμως, δεν ήθελε, αλλά φεύγοντας, τον έβαλε σε φυλακή, μέχρις ότου αποδώσει εκείνο που χρωστούσε.
31 Βλέποντας, όμως, οι σύνδουλοί του αυτά που έγιναν, λυπήθηκαν υπερβολικά· και καθώς ήρθαν, φανέρωσαν στον κύριό τους όλα όσα έγιναν.
32 Τότε, αφού τον προσκάλεσε ο κύριός του, του λέει: Δούλε πονηρέ, όλο εκείνο το χρέος σού το χάρισα, επειδή με παρακάλεσες·
33 δεν έπρεπε κι εσύ να ελεήσεις τον σύνδουλό σου, όπως κι εγώ σε ελέησα;

34 Και επειδή ο κύριός του οργίστηκε, τον παρέδωσε στους βασανιστές, μέχρις ότου αποδώσει σ' αυτόν ολόκληρο εκείνο που όφειλε.
35 Έτσι και ο ουράνιος Πατέρας μου θα κάνει σε σας, αν δεν συγχωρήσετε από την καρδιά σας κάθε ένας στον αδελφό του τα παραπτώματά τους.

..................

Κι όμως ο Πατέρας Θεός δίνοντας τον γιό Του θυσία για μας, μας έδωσε και το Πνεύμα το Άγιο το παραχώρησε για να μας κρατήσει μαζί του, άγιους καθαρούς στην καρδιά μας. Το έδωσε να κατοικίσει να διδάξει να προτρέψει τις καρδιές μας στο θέλημα Του.
 Στην περίπτωση αυτή δυο άνθρωποι ενεργούν μέσα μας.
 Ο  παλιός  και ο καινούργιος. Ο παλιός είναι ο σαρκικός άνθρωπος ο οποίος τα θέλει όλα. Και πατάει επάνω στον άλλο για να περάσει.
Πολλές φορές θρησκεύεται χωρίς πίστη και νομίζοντας ότι πιστεύει με κανόνες που δεν έβαλε ο Κύριος. γι αυτό χωρίς το Πνεύμα το Άγιο δεν γνωρίζουμε τον Πατέρα.

Θρησκεύεται  έχει γνώσει της αμαρτίας αλλά δεν έχει τη δύναμη να σταματήσει. Ο Απόστολος Παύλος μας τα λέγει καλύτερα για τον παλιό άνθρωπο.
Μιλά για την ανθρώπινη διαστρέβλωση του Λόγου.
Τιμόθεος Α' 6:
Αυτά να διδάσκεις και να νουθετείς.
3 Αν κάποιος διδάσκει διαφορετικές διδασκαλίες, και δεν ακολουθεί τα υγιαίνοντα λόγια τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού, και τη διδασκαλία, αυτή σύμφωνα με την ευσέβεια,
4 είναι τυφλωμένος από υπερηφάνεια, και δεν ξέρει τίποτε, αλλά νοσεί για συζητήσεις και λογομαχίες· από τις οποίες προέρχεται φθόνος, φιλονικία, βλασφημίες, πονηρές υπόνοιες,
5 μάταιες συζητήσεις ανθρώπων με διεφθαρμένο
 τον νου, και οι οποίοι έχουν αποστερηθεί την αλήθεια, νομίζουν δε την ευσέβεια ότι είναι μέσον για πλουτισμό. Από τέτοιου είδους ανθρώπους να απομακρύνεσαι.

...................
Ο καινούργιος άνθρωπος πια κατά Χριστόν η εν Χριστό, αλλάζει διότι θέλει να ζήσει όπως θέλει ο Θεός αγωνίζεται να τον ευαρεστήσει  και να καθαρίσει η ζωή του από το κακό παρελθόν του. Και πιστεύει ότι το έκανε αυτό ο Χριστός σταυρώνοντας τον, επάνω στο σταυρό μαζί του  και αναστήθηκε μαζί του νέος καινούργιος άνθρωπος.
Εμπιστεύθηκε και εμπιστεύεται τον λόγο του Κυρίου
Μια υπόσχεση από τις πολλές είναι και αυτή η τόσο σημαντική με τις άλλες υποσχέσεις.
Και επιβεβαίωση της ενσαρκώσεως του
Ιωάννης 1: (Φίλος)
12 Όσοι, όμως, τον δέχθηκαν, σ' αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά τού Θεού, σ' αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του·
13 οι οποίοι, όχι από αίματα ούτε από θέλημα σάρκας ούτε από θέλημα άνδρα, αλλά από τον Θεό γεννήθηκαν.
14 Και ο Λόγος έγινε σάρκα, και κατοίκησε ανάμεσά μας, (και είδαμε τη δόξα του, δόξαν ως μονογενή από τον Πατέρα), γεμάτος χάρη και αλήθεια.

……………………….
Ιωάννης 3:   (φίλος)
15 για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.
16 Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.
17 Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό του στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος διαμέσου αυτού.
18 Όποιος πιστεύει σ' αυτόν, δεν κρίνεται· όποιος, όμως, δεν πιστεύει, έχει ήδη κριθεί, επειδή δεν πίστεψε στο όνομα του μονογενή Υιού τού Θεού.
19 Κι αυτή είναι η κρίση, ότι το φως ήρθε στον κόσμο, και οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φως· για τον λόγο ότι, τα έργα τους ήσαν πονηρά.

……………………….
Ιωάννης 5:  (Βάμβας)
24 Αληθώς, αληθώς σας λέγω ότι ο ακούων τον λόγον μου και πιστεύων εις τον πέμψαντά με έχει ζωήν αιώνιον, και εις κρίσιν δεν έρχεται, αλλά μετέβη εκ του θανάτου εις την ζωήν.
Ιωάννης 5:  ( φίλος)
24 Σας διαβεβαιώνω απόλυτα, ότι εκείνος που ακούει τον λόγο μου, και πιστεύει σ' αυτόν που με απέστειλε, έχει αιώνια ζωή, και σε κρίση δεν έρχεται, αλλά έχει ήδη μεταβεί από τον θάνατο στη ζωή.
Ιωάννης 6:  (Βάμβας)
47 Αληθώς αληθώς, σας λέγω, Ο πιστεύων εις εμέ έχει ζωήν αιώνιον.
Ιωάννης 11:  (Βάμβας)
25 Είπε προς αυτήν ο Ιησούς· Εγώ είμαι η ανάστασις και η ζωή· ο πιστεύων εις εμέ, και αν αποθάνη, θέλει ζήσει·
Ιωάννης 12: ( Βάμβας)
44 Ο δε Ιησούς έκραξε και είπεν· Ο πιστεύων εις εμέ δεν πιστεύει εις εμέ, αλλ' εις τον πέμψαντά με,
45 και ο θεωρών εμέ θεωρεί τον πέμψαντά με.
Ιωάννης 12:  (Βάμβας)
46 Εγώ ήλθον φως εις τον κόσμον, διά να μη μείνη εν τω σκότει πας ο πιστεύων εις εμέ.
Αυτά τα λίγα εδάφια που έβαλα μας φτάνουν για να έχουμε πίστη εμπιστοσύνη σε Εκείνον και να ζούμε την δική του ζωή.
Να δούμε τι ήμασταν και από πού μας έβγαλε ο Κύριος

Εφεσίους 2: (Βάμβας)
1 Και εσάς όντας νεκρούς διά τας παραβάσεις και τας αμαρτίας ζωοποίησε,
2 εις τας οποίας περιπατήσατε ποτέ κατά το πολίτευμα του κόσμου τούτου, κατά τον άρχοντα της εξουσίας του αέρος, του πνεύματος το οποίον ενεργεί την σήμερον εις τους υιούς της απείθειας·
Ήμασταν  νεκροί στα μάτια του Θεού και πήραμε ζωή από τον Χριστό.

Ιωάννης 14:
27 Ειρήνη αφήνω σε σας, ειρήνη τη δική μου δίνω σε σας· όχι όπως δίνει ο κόσμος, σας δίνω εγώ. Ας μη ταράζεται η καρδιά σας μήτε να δειλιάζει.
Ειρήνη έλεος και χάρη Κυρίου Αμήν.
Ειρήνη Κυρίου στις καρδιές όλων μας. —SCha







  







....................