11ον 12ον 6-1-2020 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΔΕΚΑΤΟ KAI Από Τον Κόσμο Της Αγίας Γραφής ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!





 Ο ΙΟΥΔΑΊΚΟΣ  ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

  «Την ημέραν εκείνην έκαμε διαθήκην ο Κύριος προς τον Άβραμ λέγων. Εις το σπέρμα σου έδωσα την γην ταύτην από του ποταμού της Αιγύπτου έως του ποταμού του μεγάλου Ευφράτου».
(Γένεσης 15:16-17-18).
16 και στην τέταρτη γενεά θα επιστρέψουν εδώ· επειδή, δεν αναπληρώθηκε ακόμα η ανομία των Αμορραίων.
17 Και όταν ο ήλιος έδυσε και έγινε πυκνό σκοτάδι, να, ένα καμίνι που κάπνιζε, και μια λαμπάδα φωτιάς, η οποία διαπέρασε ανάμεσα σε τούτα τα διχοτομημένα.
18 Εκείνη την ημέρα ο Κύριος έκανε διαθήκη στον Άβραμ, λέγοντας: Στο σπέρμα σου έδωσα αυτή τη γη, από τον ποταμό τής Αιγύπτου μέχρι τον ποταμό τον μεγάλο, τον ποταμό Ευφράτη·
…………………
  Προ της κλήσεως του Άβραμ δεν υπήρχε διάκρισης Ιουδαίων και Εθνικών. Ο εκλεκτός λαός του Θεού του οποίου ο Άβραμ εκλήθη να ηγηθεί δια να είναι νέον έθνος ονομάσθηκε αρχικώς με το όνομα Εβραίοι. Ως Ιουδαίοι ονομάστηκαν μετά την εμφάνιση του Ιούδα. οι λαοί όλων των άλλων εθνών ήσαν γνωστοί υπό ονομασία Έθνη. Έτσι κατά την εποχή εκείνη υπήρχαν επί της γης και υπήρξαν από της διαιρέσεως των εθνών και εξής δύο χωριστές διακρίσεις ανθρώπων οι Ιουδαίοι και τα Έθνη.
   Η Π.Δ. ασχολείται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου με την εξέλιξη του Ιουδαϊκού λαού και με την σχέση αυτού προς τα έθνη αφ’ ενός
και προς τον Θεό αφ’ ετέρου. Εκτός αυτών δόθηκε υπόσχεσης παρά του Χριστού ότι θα υφίστατο και μία άλλη τάξης ανθρώπων γνωστή υπό  το όνομα Εκκλησία και αποτελούμενη εξ’ Ιουδαίων και Εθνικών
(Ματθαίος 16:18).
18 Και εγώ, μάλιστα, σου λέω ότι: Εσύ είσαι ο Πέτρος, και επάνω σ' αυτή την πέτρα θα κτίσω την εκκλησία μου· και πύλες άδη δεν θα υπερισχύσουν εναντίον της.
…………………………
  Οι Χριστιανοί είναι οι αποτελούντες μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού δια της πίστεως εις τον Θεό και εις τον Υιό Του τον Ιησού Χριστό.
  Οι Χριστιανοί ανεγεννήθησαν και μετέβησαν εκ του θανάτου εις την ζωή.
   Τόσο οι Ιουδαίοι όσο και οι Εθνικοί πιστοί έχουν βαπτιστεί σε ένα Πνεύμα ως Χριστιανοί δια να μετέχουν του σώματος του Χριστού το οποίο ονομάζεται Εκκλησία του Ιησού Χριστού
(Α΄ Κορινθίους 12: 13
12 Επειδή, καθώς το σώμα είναι ένα, και έχει πολλά μέλη, όλα όμως τα μέλη τού ενός σώματος, ενώ είναι πολλά, είναι ένα σώμα· έτσι και ο Χριστός.
13 Επειδή, όλοι εμείς βαπτιστήκαμε διαμέσου τού ενός Πνεύματος σε ένα σώμα, είτε Ιουδαίοι είτε Έλληνες είτε δούλοι είτε ελεύθεροι· και όλοι ποτιστήκαμε σε ένα Πνεύμα.
………………………..

 και εν συγκρίσει προς τις
Πράξεις 2:1—3,
1 ΚΑΙ όταν ήρθε η ημέρα της Πεντηκοστής, όλοι ήσαν με ομοψυχία στον ίδιο τόπο.
2 Και ξαφνικά έγινε ήχος από τον ουρανό, σαν άνεμος που ερχόταν με βία, και γέμισε ολόκληρο το σπίτι όπου ήσαν καθισμένοι.
3 Και φάνηκαν σ' αυτούς γλώσσες σαν φωτιά να διαμοιράζονται, και κάθισε σε κάθε έναν απ' αυτούς ξεχωριστά.
Πράξεις 2: 41—47
46 Και καθημερινά έμεναν σταθερά ως μια ψυχή μέσα στο ιερό, και έκοβαν τον άρτο σε σπίτια· και έτρωγαν μαζί την τροφή με αγαλλίαση και απλότητα καρδιάς,
47 δοξολογώντας τον Θεό, και βρίσκοντας χάρη μπροστά σε ολόκληρο τον λαό. Και ο Κύριος πρόσθετε καθημερινά στην εκκλησία αυτούς που σώζονταν.
και Εφεσίους 1: 22—23).
20 την οποία ενέργησε στον Χριστό, καθώς τον ανέστησε από τους νεκρούς· και τον κάθισε στα δεξιά του στα επουράνια,
21 πιο πάνω από κάθε αρχή και εξουσία, και δύναμη και κυριότητα, και κάθε όνομα που ονομάζεται, όχι μονάχα σε τούτο τον αιώνα, αλλά και στον μέλλοντα·
22 και υπέταξε τα πάντα κάτω από τα πόδια του· και τον έδωσε ως κεφαλή πιο πάνω από όλους στην εκκλησία,
23 η οποία είναι το σώμα του, το πλήρωμα εκείνου που, σε όλα, γεμίζει με πληρότητα τα πάντα.
 (Εφεσίους 2:11—18).
11 Γι' αυτό, να θυμάστε ότι, εσείς, οι άλλοτε εθνικοί κατά σάρκα, που αποκαλείστε ακροβυστία, απ' αυτούς που αποκαλούνται περιτομή, η οποία γίνεται με το χέρι στη σάρκα·
12 ότι, εκείνο τον καιρό, ήσασταν χωρίς Χριστό, απαλλοτριωμένοι από την πολιτεία τού Ισραήλ, και ξένοι από τις διαθήκες της υπόσχεσης, μη έχοντας ελπίδα, και ήσασταν στον κόσμο χωρίς Θεό·
13 τώρα, όμως, διαμέσου τού Ιησού Χριστού, εσείς που άλλοτε ήσασταν μακριά, γίνατε κοντά διαμέσου τού αίματος του Χριστού.
14 Επειδή, αυτός είναι η ειρήνη μας, ο οποίος έκανε τα δύο μέρη ένα, και γκρέμισε το μεσότοιχο του φραγμού,
15 καταργώντας την έχθρα επάνω στη σάρκα του, τον νόμο των εντολών, που είναι στα διατάγματα, ώστε, στον εαυτό του, να κτίσει τούς δύο σε έναν καινούργιο άνθρωπο, φέρνοντας ειρήνη·
16 και να συμφιλιώσει και τους δύο σε ένα σώμα προς τον Θεό διαμέσου τού σταυρού, αφού θανάτωσε διαμέσου αυτού την έχθρα.
17 Και όταν ήρθε, κήρυξε ευαγγέλιο ειρήνης σε σας που ήσασταν μακριά, και σ' αυτούς που ήσαν κοντά·
18 επειδή, διαμέσου αυτού έχουμε και οι δύο την είσοδο προς τον Πατέρα με ένα Πνεύμα.

...........................
  Επί του διαγράμματος παρουσιάζεται ο Ιουδαϊκός λαός διατηρούμενος εν μέσω όλων των άλλων εθνών. Η Ιουδαϊκή φυλή υφίσταται από 4.000 περίπου ετών. Κατά  την μακράν αυτή περίοδο είχαν πολλές εκδηλώσεις της Παρουσίας του Θεού. κανένα άλλο έθνος δεν γέννησε τόσο μεγάλους άνδρες όπως τον Μωϋσή τον Ιωσήφ τον Ηλία τον Ελισσαιέ τον Δαβίδ τον Ησαϊα τον Ιερεμία τον Ιεζεκιήλ τον Δανιήλ τον Παύλο και πολλούς άλλους.
   Η Ιουδαϊκή φυλή ανεδείχθη υπό του Θεού δια να διδάξει την αλήθεια ότι υπάρχει μόνον Ένας Θεός να γράψει και να διαφυλάξει τας Αγίας Γραφάς.
(Ρωμαίους 3:1—3)
1 ΠΟΙΑ είναι, λοιπόν, η υπεροχή τού Ιουδαίου; Ή, ποια είναι η ωφέλεια της περιτομής;
2 Πολλή, με κάθε τρόπο. Πρώτα μεν, για τον λόγο ότι στους Ιουδαίους εμπιστεύθηκαν τα λόγια τού Θεού.
3 Επειδή, αν μερικοί δεν πίστεψαν, τι με τούτο; Μήπως η απιστία τους θα καταργήσει την πίστη τού Θεού;
να φέρει εις τον κόσμο Σωτήρα όστις είναι ο Ιησούς Χριστός και να δείξει εις τον κόσμο την σωτηρία από της ηθικής καταπτώσεως.
……………………
  Επί του διαγράμματος  η διαθήκη του Θεού προς τον Άβραμ.
  Οι απόγονοι του Άβραμ σημειούνται δια της κεντρικής γραμμής επί του διαγράμματος. Οι Ισραηλίτες βγαίνοντας από την Αίγυπτο περι-πλανηθήκανε μέσα στην έρημο και τότε ο Θεός 
Έδωκε διαθήκη δια του Μωϋσέως την λεγόμενη Μωσαϊκή Διαθήκη. Έτσι δια του Μωϋσέως δόθηκε ο Νόμος προς τον Λαό και κατασκευάστηκε η σκηνή του Μαρτυρίου. Έπειτα από 40 ετών περιπλάνηση στην έρημο εισήλθαν εις την γη της Επαγγελίας και οικοδόμησανa τον Ναό. Στην αρχή κυβερνούνταν από τους Κριτές και έπειτα από Βασιλείς επί των οποίων διαιρέθηκαν σε δύο βασίλεια.
   Εις τον βασιλέα Δαβίδ έδωκε ο Θεός την υπόσχεση ότι ο θρόνος του ουδέποτε θα κατέλυε λέγων: « θέλει στερεωθεί ο οίκος σου και η βασιλεία σου έμπροσθεν σου έως αιώνος ο θρόνος σου θέλει είσθαι στερεωμένος εις τον αιώνα»
 (Β΄ Σαμουήλ 714-17).
14 εγώ θα είμαι σ' αυτόν πατέρας, κι αυτός θα είναι σε μένα γιος· αν διαπράξει ανομία, θα τον σωφρονίσω με ράβδο ανδρών, και με μαστιγώσεις των γιων των ανθρώπων·
15 το έλεός μου, όμως, δεν θα αφαιρεθεί απ' αυτόν, όπως το αφαίρεσα από τον Σαούλ, που έβγαλα από μπροστά σου·
16 και η οικογένειά σου και η βασιλεία σου θα στερεωθεί μπροστά σου μέχρι τον αιώνα· ο θρόνος σου θα στερεωθεί στον αιώνα.
17 Σύμφωνα με όλα αυτά τα λόγια, και σύμφωνα με ολόκληρη αυτή την όραση, έτσι μίλησε ο Νάθαν στον Δαβίδ.
…………………………

  Όπως φαίνεται εις το διάγραμμα αι δέκα φυλαί του βασιλείου του Ισραήλ φέρθηκαν αιχμάλωτοι Εις την Ασσυρία
το 721 π.χ. και έγιναν ένας περιπλανώμενος λαός. Οι δύο άλλες φυλές του Ιούδα και του Βενιαμίν φέρθηκαν αργότερα αιχμάλωτοι και αυτοί στην Βαβυλώνα από τον Ναβουχοδονόσωρ ο οποίος κατέστρεψε τον Ιουδαϊκό Ναό.
   Ο Δανιήλ ένας από τους αιχμαλώτους της Βαβυλώνας αναδείχτηκε εκεί ως προφήτης του Θεού και ερμήνευσε το όνειρο της εικόνας του Ναβουχοδονόσωρ ως επίσης ερμήνευσε και την επί του τοίχου γινομένη άνευ χειρός γραφή κατά του Βαλτάσαρ ακόμη δε και τις δικές του οράσεις.
   Η φυλή του Ιούδα μετά την αιχμαλωσία στην Βαβυλώνα επί 70 χρόνια επανήλθε στην Παλαιστίνη και ανοικοδόμησε τον Ναό και την Ιερουσαλήμ εν μέσω συνεχών ανωμαλιών. Κατά  το έτος 63 π.χ. οι Ιουδαίοι υποδουλώθηκαν στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία η οποία κυβερνούσε την Παλαιστίνη και κατά τον χρόνο της γεννήσεως του Χριστού.
  Οι Ιουδαίοι απέρριψαν τον Ιησού Χριστό τον Μεσσία και τον Σταύρωσαν. Το γεγονός αυτό υπήρξε η αιτία της διασποράς αυτών εις τα Έθνη χωρίς να έχουν πλέον πατρίδα και τούτο συνέβη όταν ο Τίτος κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ κατά το
70 μ.Χ. και διασκόρπισε τις δύο φυλές του Ιούδα.
  Έκτοτε ο Ισραήλ κατέχεται από τύφλωση και θα την διατηρήσει «έως ου εισέλθει το πλήρωμα των Εθνών».
 Πολλές προφητείες αναφέρονται στα βιβλία των προφητών εν
σχέση με την επιστροφή των Ιουδαίων εις την Παλαιστίνη. Οι φυλές του Ισραήλ και του Ιούδα θα επιστρέψουν εκεί στην αρχαία πατρίδα τους όπως σημειώνεται εις το διάγραμμα. Το γεγονός αυτό αναφέρεται εις την προφητική όραση των «ξηρών οστών» Του
 (Ιεζεκιήλ ΄7:11)
11 Η βία αυξήθηκε σε ράβδο ανομίας· κανένας απ' αυτούς δεν θα μείνει ούτε από το πλήθος τους ούτε απ' αυτούς που θορυβούν· και δεν θα υπάρχει αυτός που πενθεί γι' αυτούς.
………………….
Και εις την όραση των δύο ράβδων οι οποίες ενώθηκαν προεικονίζοντας έτσι την ένωση ολόκληρου του οίκου του Ισραήλ. Οι Ιουδαίοι θα επανέλθουν εις την Παλαιστίνη εν απιστία και εκεί θα επιστρέψουν αργότερα εις τον Θεό.»Και θέλω δώσει εις εσάς καρδίαν νέαν και πνεύμα νέον θέλω εμβάλλει εν υμίν και αποσπάσας την λιθίνην καρδίαν από της σαρκός σας θέλω δώσει εις εσάς καρδίαν σαρκίνην. Και θέλω εμβάλλει εν υμίν το Πνεύμα μου  και σας κάμει να περιπατείτε εν τοις διατάγμασι μου και να φυλάττετε τας κρίσεις μου και να εκτελείτε αυτάς. Και θέλετε κατοικήσει εν τη γη την οποία έδωκα εις τους πατέρας σας και θέλετε είσθε  λαός μου και εγώ θέλω είσθαι Θεός σας»
(Ιεζεκιήλ 36:26—28).
24 Επειδή, θα σας πάρω από μέσα από τα έθνη, και θα σας συγκεντρώσω από όλους τούς τόπους, και θα σας φέρω στη γη σας.
25 Και θα ράνω επάνω σας καθαρό νερό, και θα καθαριστείτε· από όλες τις ακαθαρσίες σας, και από όλα τα είδωλά σας, θα σας καθαρίσω.
26 Και θα σας δώσω καρδιά νέα· και θα βάλω μέσα σας πνεύμα νέο, και, αφού θα έχω αποσπάσει την πέτρινη καρδιά από τη σάρκα σας, θα σας δώσω καρδιά σάρκινη.
27 Και θα βάλω μέσα σας το Πνεύμα μου, και θα σας κάνω να περπατάτε στα διατάγματά μου, και να τηρείτε τις κρίσεις μου, και να τις εκτελείτε.
28 Και θα κατοικήσετε στη γη, που έδωσα στους πατέρες σας· και θα είστε λαός μου, και εγώ θα είμαι Θεός σας.
……………………….

   Ο Θεός έδωσε εις τον Ισραήλ δια του Μωϋσέως την Διαθήκη περί της Παλαιστίνης ως αναφέρεται στο
(Δευτερονόμιο 30: 1—10)
1 ΚΑΙ όταν έρθουν επάνω σου όλα αυτά τα πράγματα, η ευλογία και η κατάρα, που έβαλα μπροστά σου, και τα φέρεις σε ενθύμηση στην καρδιά σου, ανάμεσα σε όλα τα έθνη, όπου και αν σε διασκορπίσει ο Κύριος ο Θεός σου,
2 και επιστρέψεις στον Κύριο τον Θεό σου, και υπακούσεις στη φωνή του, σύμφωνα με όλα όσα εγώ σε προστάζω σήμερα, εσύ και τα παιδιά σου, με ολόκληρη την καρδιά σου, και με ολόκληρη την ψυχή σου,
3 τότε, ο Κύριος ο Θεός σου θα σε επαναφέρει από την αιχμαλωσία, και θα σε σπλαχνιστεί, και θα σε συγκεντρώσει ξανά από όλα τα έθνη, όπου ο Κύριος ο Θεός σου σε διασκόρπισε·
4 και αν η διασπορά σου είναι στα έσχατα του ουρανού, και από εκεί θα σε συνάξει ο Κύριος ο Θεός σου, και από εκεί θα σε πάρει·
5 και ο Κύριος ο Θεός σου θα σε φέρει μέσα στη γη, που οι πατέρες σου κληρονόμησαν· και θα την κληρονομήσεις· και θα σε αγαθοποιήσει, και θα σε πολλαπλασιάσει περισσότερο από τους πατέρες σου.
6 Και ο Κύριος ο Θεός σου θα κάνει περιτομή στην καρδιά σου, και στην καρδιά του σπέρματός σου, για να αγαπάς τον Κύριο τον Θεό σου με ολόκληρη την καρδιά σου, και με ολόκληρη την ψυχή σου, για να ζεις.
7 Και ο Κύριος ο Θεός σου θα φέρει όλες τις κατάρες αυτές επάνω στους εχθρούς σου, κι επάνω σε κείνους που σε μισούν, που θα σε καταδιώξουν.
8 Κι εσύ θα επιστρέψεις και θα υπακούσεις στη φωνή τού Κυρίου, και θα εκτελείς όλες τις εντολές του, που εγώ σε προστάζω σήμερα.
9 Και ο Κύριος ο Θεός σου θα σε πληθύνει σε όλα τα έργα των χεριών σου, και στον καρπό τής κοιλιάς σου, και στον καρπό των κτηνών σου, και στα γεννήματα της γης σου, σε αγαθό· επειδή, ο Κύριος θα ευφρανθεί ξανά επάνω σου για αγαθό, όπως ευφράνθηκε επάνω στους πατέρες σου,
10 αν υπακούσεις στη φωνή τού Κυρίου τού Θεού σου, ώστε να τηρείς τις εντολές του, και τα διατάγματά του, που είναι γραμμένα σ' αυτό το βιβλίο τού νόμου· αν επιστρέψεις στον Κύριο τον Θεό σου με ολόκληρη την καρδιά σου, και με ολόκληρη την ψυχή σου.
....................................

ΑΠΟ ΤΟ 70 Μ.Χ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥΣ
Και η διαθήκη αυτή θα εκτελεστή μετά την επάνοδο του λαού
Τούτου εις την Παλαιστίνη και την επιστροφή τους στον Θεό.
  Τα αντικείμενα της Διαθήκης αυτής θα είναι η αποδοχή του τετελεσμένου έργου του Χριστού εκ μέρους του Ισραήλ και η μέλλουσα αποκατάστασης αυτού.
   Προ της επιστροφής των Ιουδαίων προς τον Θεό και ενώ θα βρίσκονται εις την Παλαιστίνη θα υποστούν την κρίσιν της Μεγάλης Θλίψεως. Ο Θεός θα αποβάλει τους αποστάτες εκ μέσου του λαού και οι παραβάτες του Νόμου του Θεού δεν θα εισέλθουν εις την γην
( Ιεζεκιήλ 20:34—38).
34 Και θα σας βγάλω από τους λαούς, και θα σας συγκεντρώσω από τους τόπους, όπου είστε διασκορπισμένοι, με χέρι κραταιό, και με βραχίονα απλωμένον, και με θυμό που ξεχύνεται.
35 Και θα σας φέρω στην έρημο των λαών, και εκεί θα κριθώ με σας πρόσωπο με πρόσωπο·
36 καθώς κρίθηκα με τους πατέρες σας μέσα στην έρημο της γης τής Αιγύπτου, έτσι θα σας κρίνω, λέει ο Κύριος ο Θεός.
37 Και θα σας περάσω από τη ράβδο, και θα σας φέρω στους δεσμούς τής διαθήκης.
38 Και θα αποκαθαρίσω από μέσα σας τους αποστάτες, κι αυτούς που ασέβησαν σε μένα· θα τους βγάλω έξω από τη γη τής παροικίας τους, και δεν θα μπουν μέσα στη γη τού Ισραήλ· και θα γνωρίσετε ότι εγώ είμαι ο Κύριος.
........................................
Η κρίσης αυτή ονομάζεται εις την Γραφή «ο καιρός της στενοχωρίας του Ιακώβ».
Όταν ο αντίχριστος θα στήσει την εικόνα του Θηρίου οι Ιουδαίοι φεύγοντας από τον διωγμό θα καταφύγουν στις χώρες της Ερήμου πέραν του Ιορδάνου τον Εδώμ τον Μωάβ και τον Αμών
(Αποκάλυψης 13: 14—15).
14 Και πλανούσε αυτούς που κατοικούσαν επάνω στη γη, εξαιτίας των σημείων που του δόθηκαν να κάνει μπροστά στο θηρίο, λέγοντας προς εκείνους που κατοικούσαν επάνω στη γη να κάνουν μια εικόνα στο θηρίο, που έχει την πληγή τής μάχαιρας, και έζησε.
15 Και του δόθηκε η ικανότητα να δώσει πνεύμα στην εικόνα τού θηρίου, ώστε η εικόνα τού θηρίου να μιλήσει, και να κάνει, όσοι δεν προσκυνήσουν την εικόνα τού θηρίου, να θανατωθούν.
16 Και έκανε όλους, τους μικρούς και τους μεγάλους, και τους πλουσίους και τους φτωχούς, και τους ελεύθερους και τους δούλους, να πάρουν χάραγμα επάνω στο δεξί τους χέρι ή επάνω στα μέτωπά τους·
17 και να μη μπορεί κανένας να αγοράσει ή να πουλήσει, παρά μονάχα αυτός που έχει το χάραγμα ή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό τού ονόματός του.
................................
  Τελικώς οι Ιουδαίοι θα αποβλέψουν εις τον Χριστό τον οποίο εξεκέντησαν θα Τον αποδεχτούν ως Μεσσία τους και το Ιουδαϊκό έθνος θα αναζήσει και πάλι.
   Κατά την Βασιλεία του Χριστού οι Ιουδαίοι θα νέμονται (απολαμβάνουν)  την χώρα τους. Τότε τα Έθνη—Πρόβατα της γης θέλουσι ευλογηθεί δια του Ισραήλ και πολλοί θα λέγουν προς τους Ιουδαίους «Θέλομεν υπάγει με σας διότι ηκούσαμεν ότι ο Θεός είναι μες σας
(Ζαχαρίας 8:20—23).
20 Έτσι λέει ο Κύριος των δυνάμεων: Επιπλέον, θάρθουν λαοί, κι αυτοί που κατοικούν σε πολλές πόλεις·
21 και οι κάτοικοι της μιας θα πάνε στην άλλη, λέγοντας: Ας πάμε σπεύδοντας για να εξιλεώσουμε το πρόσωπο του Κυρίου, και να εκζητήσουμε τον Κύριο των δυνάμεων· θα πάω και εγώ.
22 και πολλοί λαοί και ισχυρά έθνη θάρθουν για να εκζητήσουν τον Κύριο των δυνάμεων στην Ιερουσαλήμ, και να εξιλεώσουν το πρόσωπο του Κυρίου.
23 Έτσι λέει ο Κύριος των δυνάμεων: Κατά τις ημέρες εκείνες δέκα άνδρες από όλες τις γλώσσες των εθνών θα πιάσουν σφιχτά, ναι, θα πιάσουν σφιχτά το κράσπεδο ενός Ιουδαίου, λέγοντας: Θα πάμε με σας· επειδή, ακούσαμε ότι ο Θεός είναι με σας.
.................................

   Ο Χριστός θα είναι τότε Βασιλεύς επί της γης κυβερνών από του Θρόνου του πατρός Αυτού Δαβίδ και η Εκκλησία Του θα βασιλεύσει μετ’ αυτού.
   Κατά την περίοδο αυτή ο Σατανάς θα έχει ριφθεί εις την άβυσσο ώστε να μη πλανά τα Έθνη και τα στρατεύματα αυτού θα καταναλωθούν υπό του πυρός το οποίο θα πέσει επάνω τους απ’ τον Ουρανό. «Και είδον άγγελον…και επίασε τον δράκοντα τον όφι τον αρχαίο όστις είναι διάβολος και Σατανάς και έδεσεν αυτόν χίλια έτη. Και έρριψεν αυτόν εις την άβυσσον και έκλεισεν αυτόν και εσφράγισεν επάνω αυτού δια να μη πλανήσει τα έθνη πλέον εωσού πληρωθώσι τα χίλια έτη»(Αποκάλυψης 20:1—3).
1 ΚΑΙ είδα έναν άγγελο που κατέβαινε από τον ουρανό, ο οποίος είχε το κλειδί τής αβύσσου, και στο χέρι του μια μεγάλη αλυσίδα.
2 Και έπιασε τον δράκοντα, το αρχαίο φίδι, που είναι διάβολος και σατανάς· και τον έδεσε για 1.000 χρόνια.
3 Και τον έρριξε στην άβυσσο, και τον έκλεισε, και σφράγισε από πάνω του, για να μη πλανήσει πλέον τα έθνη, μέχρις ότου συμπληρωθούν τα 1.000 χρόνια· και ύστερα απ' αυτά πρέπει να λυθεί για λίγο καιρό.
....................................
   Ότε νέα τάξης θα προκύψει εκ της δοκιμασίας δια του πυρός και θα εγκατασταθούν νέοι  ουρανοί και νέα γη επί της οποίας θα εκτελείται το θέλημα του Θεού.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
  Οι Ιουδαίοι αγαπούν την Παλαιστίνη την γη της Επαγγελίας. Από το 70 μ.Χ. που καταστράφηκε η Ιερουσαλήμ η χώρα αυτή είναι εγκαταλελειμμένη και η ερημωμένη. Τώρα άρχισε να αναθάλλει(ξανανθίζει) και πρόκειται «Να ανθίσει ως ρόδο».
   Η Παλαιστίνη είναι η καρδιά και το κέντρο του κόσμου και αποτελεί ένα συνεκτικό(κατάλληλο) κόμβον μεταξύ τριών μεγάλων ηπείρων. Κατέχει μία στρατηγική γεωγραφική θέση επί της γης και είναι μήλον της Έριδος μεταξύ των εθνών. Προ του πρώτου Παγκοσμίου πολέμου η Παλαιστίνη κατείχετο υπό των Τούρκων επί πολλά χρόνια. Κατά το 1917 η Ιερουσαλήμ καταλήφθηκε υπό του στρατηγού Άλεμπυ ο οποίος εκ της μελέτης της Αγίας Γραφής γνώριζε την σημασία της εκπορθήσεως της πόλεως. Προτού μπει μέσα εις την Ιερουσαλήμ ο Στρατηγός κατέβηκε από το άλογο του απεκαλύφθει(ξεσκέπασε το κεφάλι του –αποκαλύπτομαι –θεωρώ κάποιον κατά πολύ ανώτερο μου)—απεκαλύφθει και μπήκε στην πόλη ασκεπής. Κανείς πυροβολισμός δεν ερρίφθει διότι οι Τούρκοι δεν τόλμησαν να πυροβολήσουν κατά του στρατηγού του οποίου το όνομα έμοιαζε με την λέξιν Αλλάχ που σημαίνει εις την γλώσσα τους «Θεός».
   Η χώρα γύρω από την Ιερουσαλήμ είναι τόσο πλούσια ώστε είναι δυνατόν να γίνουν στο έδαφος της μέχρι πέντε θερισμοί σε ένα χρόνο. Έτσι η γεωργία αναπτύσσεται εις την Παλαιστίνη πολύ γρήγορα. Μετά την κατάληψη της Ιερουσαλήμ έγιναν έρευνες για την εξακρίβωση της συνθέσεως των υδάτων της Νεκράς Θάλασσας. Εξακριβώθηκε λοιπόν ότι τα ύδατα αυτά είναι πλούσια σε αξιόλογα και χρήσιμα χημικά στοιχεία τα οποία είναι δυνατόν να εξαχθούν εκ των υδάτων δια της εξατμίσεως. Εξακριβώθηκε επίσης ότι ο Θεός προέβλεψε ώστε οι όχθες της Νεκράς θάλασσας να είναι εξ’ αργίλου και να είναι δυνατόν να κατασκευαστούν μεγάλες δεξαμενές σε διάφορα επίπεδα. Οι   δεξαμενές αυτές συνέχονται (επικοινωνούν) μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο ώστε όταν αντλείται το νερό εις την πρώτη εξ αυτών και δια της μεγάλης θερμότητας του ήλιου γίνεται εξάτμισης αυτού(νερού) τότε τα βαρύτερα στοιχεία που προέρχονται στο νερό να παραμείνουν στον πυθμένα της δεξαμενής το δε υπόλοιπο νερό μπορεί να διοχετευθεί εις την αμέσως κατώτερη αργιλώδη δεξαμενή όπου επακολουθεί η ίδια διαδικασία δια τα ελαφρότερα στερεά στοιχεία χάρις εις την συνεχή εξάτμιση του ύδατος μέσα σε αυτές τις δεξαμενές.
   Επί αιώνες αυτά τα πολύτιμα στοιχεία παρασύρονται από την περιοχή από τις βροχές και των ρυάκων αποτίθενται μέσα στην Νεκρά Θάλασσα.

   Υπολογίζονται ότι μέσα σ’ αυτήν υπάρχουν χημικές ουσίες
όπως το χλώριο το βρώμιο η ποτάσα το κάλιο και άλλης αξίας  1200 μέχρι 1300 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Υπολογίζεται επίσης ότι υπάρχουν εκεί ποσότητες βρωμίου 260 εκατομμυρίων δολαρίων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ιατρικούς σκοπούς και έχει ήδη εξαχθεί ποτάσα αξίας 70 δισεκατομμυρίων
Δολαρίων. Ολόκληρα πλοία έχουν φορτωθεί με ποτάσα από την νεκρά Θάλασσα η οποία μεταφέρθηκε στην Αμερική.
   Ο Θεός προέβλεψε ώστε να υπάρχουν εκεί αυτά τα χημικά στοιχεία προς χρήσιν σε ώρα ανάγκης και προς εκπλήρωση των σχεδίων Του στο μέλλον. Η Χάϊφα ο μεγάλος λιμένας επί της Μεσογείου έχει ανακαινισθεί. Εκεί φορτώνονται συνεχώς πλοία δια να μεταφέρουν πετρέλαια σε άλλες χώρες. Δια την μεταφορά του πετρελαίου από την Βαγδάτη στην Χάϊφα κατασκευάσθηκε ένας αγωγός 600 μιλίων. Εις την Παλαιστίνη παρήχθησαν και φορτώθηκαν εκ του λιμένος της Χάϊφας μέσα σε ένα έτος 60.000 τόνοι ποτάσας.
   Η μοναδική πηγή της μεγάλης Βρετανίας με ποτάσα και βρώμιο είναι η Νεκρά Θάλασσα. Έχουν καταστρωθεί σχέδια έγερση εις την Παλαιστίνη 125 νέων εργοστασίων προς παραγωγή χημικών προϊόντων και υφασμάτων. Η καλλιέργεια της ελιάς έχει αυξηθεί κατά το έν τρίτον μέσα σε δύο έτη. Η κτηνοτροφία και η γεωργία αναπτύσσονται τώρα σε μεγαλύτερη κλίμακα. Στο Ιορδάνη ποταμό έχει αναγερθεί ένα φράγμα δια την παραγωγή ηλεκτρικής δυνάμεως προς χρήση της βιομηχανίας και προς φωτισμό. Το έργο αυτό δύναται να συγκριθεί επιτυχώς με εκείνα των καταρρακτών του Νιαγάρα.  Έχουν επίσης συγχρονισμένες πόλεις όπως το Τέλ –Αβίβ με συ σύγχρονες τράπεζες και ξενοδοχεία. Η Τέλ—Αβίβ έχει πληθυσμό 100.000 ανθρώπων οι τοποθεσίες δε επί των οποίων έχουν κτισθεί αυτές οι πόλεις ήταν έρημοι και άγονοι πριν λίγα ακόμα χρόνια. Εξ’ άλλου επί του όρους σκοπός έχει αναγερθεί ένα Ιουδαϊκό Πανεπιστήμιο.
  Έπειτα από όλα αυτά δεν είναι παράδοξο ότι αυτή η γη της Επαγγελίας που περικλείει τόσο πλούτο και χρήσιμα ορυκτά αποτελεί το μήλο της έριδος μεταξύ πολλών εθνών.
   Εις τις πεδιάδες Ιεζραέλ έχουν διεξαχθεί πολλές μάχες για την κατοχή της χώρα αυτής και πρόκειται να λάβει χώραν εκεί μία άλλη μεγάλη μάχη η μάχη του Αρμαγεδδών. Τότε ο Ιησούς Χριστός θα θέσει τέρμα εις τους πολέμους διότι θα κατέλθει να κρίνει τα έθνη και να εγκαταστήσει την βασιλεία Του επί της γης. Ειρήνη και αφθονία των πάντων χαρακτηρίζουν την βασιλεία αυτή και τα έθνη—Πρόβατα θα ευημερήσουν και θα ευλογηθούν
   Οι Ιουδαίοι  είναι το βαρόμετρο του μέλλοντος. Ήδη βρίσκονται εις την Παλαιστίνη 425.000 Ιουδαίοι. Το Ιουδαϊκό περίπτερο εις την Παγκόσμιο έκθεση της Νέας Υόρκης είχε μεγάλη σπουδαιότητα διότι παρουσίασε την παραγωγή και τα σχέδια αναπτύξεως της Παλαιστίνης. Πολλοί Ιουδαίοι της Αμερικής αγοράζουν γη και μετέχουν σε βιομηχανίες της Παλαιστίνης. Πράγματι η συκή εκβλαστάνει.

  Πολλοί μεταξύ των Ιουδαίων έχουν ήδη εις τον Χριστό και έχουν αποδεχθεί Αυτόν ως Μεσσία τους. μεγάλο έργο έχει γίνει στην Αμερική μεταξύ των Ιουδαίων των οποίων τα μάτια άνοιξαν προς το φως.            Τώρα ενθυμούνται εκείνα που είπε ο Χριστός όταν ήταν επάνω στη γη. «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή». Το συμπέρασμα όλων αυτών είναι ότι ο οίκος Ιακώβ θα απολαύσει πράγματι την κληρονομιά του.
   Ας προσέξουμε τώρα από κοντά τους όρους υπό τους οποίους οι Ιουδαίοι θα εισέλθουν εις την γη της Επαγγελίας ως διαγράφονται εις τη Διαθήκη του Θεού περί της Παλαιστίνης.
   Οι Ιουδαίοι ουδέποτε μέχρι σήμερα κατέκτησαν την γη της Παλαιστίνης σύμφωνα προς αιώνιον διαθήκην προς τον Αβραάμ ούτε είχαν ποτέ υπό την κατοχή τους ολόκληρη τη χώρα. (Δευτερονόμιο 29: οποιος θελει να διαβασει το κεφαλαιο είναι πολύ ωραο προφητικο
1 ΑΥΤΑ είναι τα λόγια τής διαθήκης, που ο Κύριος πρόσταξε στον Μωυσή να κάνει προς τους γιους Ισραήλ στη γη τού Μωάβ· εκτός από τη διαθήκη, που έκανε σ' αυτούς στο Χωρήβ.
2 ΚΑΙ ο Μωυσής κάλεσε ολόκληρο τον Ισραήλ, και τους είπε: Εσείς είδατε όλα όσα ο Κύριος έκανε μπροστά στα μάτια σας στη γη τής Αιγύπτου, στον Φαραώ, και σε όλους τούς δούλους του, και σε ολόκληρη τη γη του,
3 τους μεγάλους πειρασμούς, που είδαν τα μάτια σου, τα σημεία, και τα τεράστια, εκείνα τα μεγάλα·
4 όμως, ο Κύριος δεν σας έδωσε καρδιά για να καταλαβαίνετε, και μάτια για να βλέπετε, και αυτιά για να ακούτε, μέχρι τούτη την ημέρα.
5 Και σας περιέφερα 40 χρόνια στην έρημο· τα ιμάτιά σας δεν πάλιωσαν επάνω σας, και το υπόδημά σου, δεν πάλιωσε στο πόδι σου.
6 Ψωμί δεν φάγατε, και κρασί και σίκερα δεν ήπιατε· για να γνωρίσετε ότι εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σας.
...................................
(Δευτερονόμιο και 30: ). οποιος θελει να διαβασει το κεφαλαιο είναι πολύ ωραο προφητικο
1 ΚΑΙ όταν έρθουν επάνω σου όλα αυτά τα πράγματα, η ευλογία και η κατάρα, που έβαλα μπροστά σου, και τα φέρεις σε ενθύμηση στην καρδιά σου, ανάμεσα σε όλα τα έθνη, όπου και αν σε διασκορπίσει ο Κύριος ο Θεός σου,
2 και επιστρέψεις στον Κύριο τον Θεό σου, και υπακούσεις στη φωνή του, σύμφωνα με όλα όσα εγώ σε προστάζω σήμερα, εσύ και τα παιδιά σου, με ολόκληρη την καρδιά σου, και με ολόκληρη την ψυχή σου,
3 τότε, ο Κύριος ο Θεός σου θα σε επαναφέρει από την αιχμαλωσία, και θα σε σπλαχνιστεί, και θα σε συγκεντρώσει ξανά από όλα τα έθνη, όπου ο Κύριος ο Θεός σου σε διασκόρπισε·
4 και αν η διασπορά σου είναι στα έσχατα του ουρανού, και από εκεί θα σε συνάξει ο Κύριος ο Θεός σου, και από εκεί θα σε πάρει·
5 και ο Κύριος ο Θεός σου θα σε φέρει μέσα στη γη, που οι πατέρες σου κληρονόμησαν· και θα την κληρονομήσεις· και θα σε αγαθοποιήσει, και θα σε πολλαπλασιάσει περισσότερο από τους πατέρες σου.
.......................

 Εν τούτοις η διαθήκη αυτή θα εκπληρωθεί. Η σχετική με την Παλαιστίνη διαθήκη περιλαμβάνει επτά θέματα.
  1/. Την διασπορά λόγω παρακοής.
(Δευτερονόμιο 30:1
1 ΚΑΙ όταν έρθουν επάνω σου όλα αυτά τα πράγματα, η ευλογία και η κατάρα, που έβαλα μπροστά σου, και τα φέρεις σε ενθύμηση στην καρδιά σου, ανάμεσα σε όλα τα έθνη, όπου και αν σε διασκορπίσει ο Κύριος ο Θεός σου,
.................................
  2/. Την μέλλουσα επιστροφή του Ισραήλ προς τον Θεό  ενώ θα βρίσκονται στην διασπορά.
(Δευτερονόμιο. 30.2)
2 και επιστρέψεις στον Κύριο τον Θεό σου, και υπακούσεις στη φωνή του, σύμφωνα με όλα όσα εγώ σε προστάζω σήμερα, εσύ και τα παιδιά σου, με ολόκληρη την καρδιά σου, και με ολόκληρη την ψυχή σου,
  3/. Την επιστροφή του Κυρίου
(Δευτερονόμιο. 30:3)
3 τότε, ο Κύριος ο Θεός σου θα σε επαναφέρει από την αιχμαλωσία, και θα σε σπλαχνιστεί, και θα σε συγκεντρώσει ξανά από όλα τα έθνη, όπου ο Κύριος ο Θεός σου σε διασκόρπισε·
 4/. Την αποκατάσταση στην γη τους
(Δευτερονόμιο.30 (Εδάφ.4).
4 και αν η διασπορά σου είναι στα έσχατα του ουρανού, και από εκεί θα σε συνάξει ο Κύριος ο Θεός σου, και από εκεί θα σε πάρει·
  5/. Την επιστροφή του Ισραήλ εν τω συνόλω του ως Έθνος.
Δευτερονόμιο.30 (Εδάφ.5).
5 και ο Κύριος ο Θεός σου θα σε φέρει μέσα στη γη, που οι πατέρες σου κληρονόμησαν· και θα την κληρονομήσεις· και θα σε αγιοποιήσει, και θα σε πολλαπλασιάσει περισσότερο από τους πατέρες σου.
(Δευτερονόμιο. 30 (εδάφ..6).
 6 Και ο Κύριος ο Θεός σου θα κάνει περιτομή στην καρδιά σου, και στην καρδιά του σπέρματός σου, για να αγαπάς τον Κύριο τον Θεό σου με ολόκληρη την καρδιά σου, και με ολόκληρη την ψυχή σου, για να ζεις.
 6/. Την κρίση κατά των εχθρών αυτού
(Δευτερονόμιο.30 (εδάφιο 7).
7 Και ο Κύριος ο Θεός σου θα φέρει όλες τις κατάρες αυτές επάνω στους εχθρούς σου, κι επάνω σε κείνους που σε μισούν, που θα σε καταδιώξουν.
  7/. Την εθνική ευημερία του Ισραήλ
(Δευτερονόμιο.30  (εδάφιο 8-9).
8 Κι εσύ θα επιστρέψεις και θα υπακούσεις στη φωνή τού Κυρίου, και θα εκτελείς όλες τις εντολές του, που εγώ σε προστάζω σήμερα.
9 Και ο Κύριος ο Θεός σου θα σε πληθύνει σε όλα τα έργα των χεριών σου, και στον καρπό τής κοιλιάς σου, και στον καρπό των κτηνών σου, και στα γεννήματα της γης σου, σε αγαθό· επειδή, ο Κύριος θα ευφρανθεί ξανά επάνω σου για αγαθό, όπως ευφράνθηκε επάνω στους πατέρες σου,
...................................

ΚΕΦΑΛΑΙΟ  ΔΩΔΕΚΑΤΟ

 ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΑΙ ΚΑΙ ΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΙ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

  «Και έχομεν βεβαιότερον  τον προφητικόν λόγον εις τον οποίον κάμνετε καλά να προσέχητε ως εις λύχνον φέγγοντα εν σκοτεινώ τόπω εωσού έλθη η αυγή της ημέρας και ο φωσφόρος ανατείλη εν ταις καρδίαις υμών τούτο πρώτον εξεύροντες ότι ουδεμία προφητεία της Γραφής γίνεται εξ’ ιδίας του προφητεύοντος διασαφήσεως. Διότι δεν ήλθε ποτέ προφητεία  εκ θελήματος ανθρώπου αλλ’ υπό του Πνεύματος του Αγίου κινούμενοι ελάλησαν οι άγιοι άνθρωποι του Θεού».
(Β΄ Πέτρου 1:16—21).
16 Επειδή, σας γνωστοποιήσαμε τη δύναμη και παρουσία τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ότι δεν ακολουθήσαμε σοφιστικούς μύθους, αλλά ότι γίναμε αυτόπτες μάρτυρες της μεγαλειότητας εκείνου.
17 Επειδή, πήρε από τον Πατέρα Θεό τιμή και δόξα, όταν ήρθε σ' αυτόν από τη μεγαλόπρεπη δόξα μια τέτοια φωνή: «Αυτός είναι ο Υιός μου ο αγαπητός, στον οποίο εγώ ευαρεστήθηκα».
18 Κι αυτή τη φωνή την ακούσαμε εμείς, καθώς ήρθε από τον ουρανό, όταν ήμασταν μαζί του στο άγιο βουνό.
19 Και έχουμε βεβαιότερο τον προφητικό λόγο, στον οποίο κάνετε καλά να προσέχετε, σαν σε λυχνάρι που φέγγει μέσα σε σκοτεινόν τόπο, μέχρις ότου έρθει η αυγή τής ημέρας, και ο φωσφόρος ανατείλει μέσα στις καρδιές σας,
20 ξέροντας πρώτα τούτο, ότι καμιά προφητεία τής γραφής δεν γίνεται από την προσωπική εξήγηση εκείνου που προφητεύει.
21 Επειδή, δεν ήρθε ποτέ προφητεία από θέλημα ανθρώπου, αλλά, οδηγούμενοι από το Άγιο Πνεύμα, μίλησαν οι άγιοι άνθρωποι του Θεού.
 «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»



  Εις τους πιστούς που ζουν σήμερα αρμόζει να εξετάζουν τα συμβαίνοντα εις τον κόσμο υπό το φως των προφητειών της Βίβλου και να διαβλέπουν εξ’ αυτών τας μέλλουσας εξελίξεις.  
Έπειτα από την γνώσι της σωτηρίας θα έπρεπε να ακολουθεί η γνώσης του προφητικού σχεδίου του Θεού περί των χρόνων εις τους οποίους ζούμε. Προφήτης λέγεται εκείνος ο οποίος εκφέρει αγγελία που αποκαλύφθηκε σε αυτόν από του Θεού είτε περί καθηκόντων πρακτικής ζωής είτε περί γεγονότων του μέλλοντος. Εις την εκδοθείσαν υπό του Σκόφηλδ Αγία Γραφή αναφέρεται ένας κατάλογος πολλών προφητειών της Βίβλου οι οποίες εκπληρώθηκαν.
  Η περίοδος των προφητών καλύπτει ένα χρονικό διάστημα 500 περίπου ετών. Οι προφήται της περιόδου αυτής είναι οι εξής:
  1/. Προφήται προ της αιχμαλωσίας: Αβδιού (887π.χ.) Ιωνάς (862 π.χ.) Ιωήλ (800 π.χ.) Αμώς (787 π.χ.) Ωσηέ (785π.χ.) Ησαϊας (760—698 π.χ.) Μιχαίας (750—710 π.χ.)
Ναούμ (713 π.χ.) Σοφονίας (630 π.χ.) Ιερεμίας (629—588 π.χ.) Αββακούμ (626 π.χ.) 
  2/. Προφήται της αιχμαλωσίας: Δανιήλ (607—534 ) Ιεζεκιήλ
(565—574 π.χ.)
  3/. Προφήται μετά την αιχμαλωσία: Αγγαίος (520 π.χ.) Ζαχαρίας (520—518 π.χ.).
   Δια την εξακρίβωση της σημασίας εκάστου κατ’ ιδίαν μέρους της Αγίας Γραφής πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν ο κεντρικός σκοπός των προφητειών (Β΄ Πέτρου α:20). Τα βασικά κεφάλαια που μας οδηγούν να μελετούμε τις προφητείες σαν ένα σύνολο είναι τα: (Δευτερονόμιο 28—29—και 30 εκ των Ψαλμών 2ος  και του Δανιήλ τα 2και 7)
  Η κλεις (το κλειδί) η οποία αποσφραγίζει την σημασία των προφητειών πρόρρησης=(που ειπώθηκε προηγουμένως ή παλιότερα) περί των δύο ελεύσεων του Μεσσία κατά την πρώτη δια να πάθει εν ταπεινώσει (σε ταπείνωση) και κατά την δεύτερη δια να βασιλεύσει εν δόξη (σε δόξα).                                          
   Ο διάβολος μισεί τους προφήτες διότι δεν θέλει να μάθει ο κόσμος ότι αυτός και τα έργα του πρόκειται να καταστραφούν υπό του Χριστού. Μισεί την Γραφή μισεί τους Χριστιανούς και μισεί επίσης τον Χριστό. Το γεγονός ότι εξ όλων των προφητειών της Βίβλου ουδεμία έμεινε ανεκπλήρωτος εν τω καιρώ της αποτελεί σαφή απόδειξη περί της αληθείας της Αγίας Γραφής.
  Κάθε χριστιανός δικαιούται να πιστεύει ότι όλες αφορούν το παρόν και το μέλλον προφητείες θα εκπληρωθούν με τον ίδιο τρόπο όταν έρθει η ώρα τους διότι η Γραφή είναι Λόγος Αλήθειας.
   Ο Δανιήλ ο προφήτης του Θεού κατά την αιχμαλωσία της Βαβυλώνας λέγει: «Και εγώ άκουσα αλλά δεν εννόησα τότε είπον Κύριε μου ποίον το τέλος τούτων; Και είπε ύπαγε Δανιήλ διότι είναι κεκλεισμένοι και εφραγισμένοι έως του εσχάτου καιρού»
(Δανιήλ ιβ:8—9).
   Είναι βέβαιον ότι ζούμε στις έσχατες ημέρες διότι το Άγιο Πνεύμα ανοίγει τους οφθαλμούς των Χριστιανών δια να ιδούν την σημασία των προφητειών. Υπάρχουν χιλιάδες Χριστιανοί οι οποίοι δεν εκπλήττονται από την όλην στροφή την φοβερή των γεγονότων

Αντί να κλονίζεται η πίστη τους βλέπουν  ότι προφητείες της Γραφής εκπληρώνονται προ των οφθαλμών τους.

    Οι πιστοί αυτοί ενδιαφέρονται έτσι περισσότερο στην μελέτη του Λόγου του Θεού και είναι δραστηριότεροι εις το έργο τους διότι αυξάνει η ελπίδα τους καθόσον βλέπουν την ημέρα προσεγγίζουσαν και «προσμένουν την μακαρία ελπίδα και επιφάνεια της δόξης του Μεγάλου Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού» (Τίτος β:13). Η θεραπεία δια το παγκόσμιο χάος της σήμερον βρίσκεται εις την προσωπική επάνοδο του Ιησού Χριστού.
   Ο κόσμος και η κοσμική Εκκλησία που δεν ακολουθούν τον Θεό δεν μπορούσαν να εννοήσουν τα παράδοξα γεγονότα περί των οποίων διαβάζουν στις εφημερίδες και τα περιοδικά και ακούν στο ραδιόφωνα και στους δρόμους. Είναι τόσο πολυάσχολοι ώστε δεν βρίσκουν τον χρόνο να διαβάζουν τον προφητικό λόγο του Θεού στις Γραφές. Οι συνετοί όμως εννοούν τον και διδάσκουν σύμφωνα προς αυτόν.
  Οι προφητείες βρίσκουν τον τρόπο  να μεταφέρονται στην ιστορία χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο τυφλός κόσμος. Αλλά γι’ αυτούς που ερευνούν την Γραφή παρέχεται αιφνίδιο φως και κατανόησης επί ορισμένων προφητειών αυτής.
   Ενώ τα γεγονότα αυτά εκτυλίσσονται η κατά γράμμα ακριβής εκπλήρωσης τους παρέχει φως εις τους ερευνητές του Λόγου του Θεού. Και έτσι οι μελετώντες την Γραφή μπορούν να μεγαλύνουν τον Θεό διότι τους δίδεται κατανόησης των γεγονότων του παρόντος και του μέλλοντος εις το φως του Προφητικού Λόγου.



...............................