13-11--2018----06--KAI -07--Ο Χριστός είναι η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή Robert Murray M'Cheyne-----ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΑΛΙΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗΣ-

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 

Ο Χριστός είναι η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή
06--

 Robert Murray M'Cheyne

Αν γνωρίζεις τον Χριστό, γνωρίζεις την αλήθεια σε σχέση με τον Θεό. Εδωσε ο Θεός τον Υιό Του να πεθάνει για μας. Αν πιστεύεις στον Χριστό δεν υπάρχει πια καμιά κατάκριση για σένα. Ο Θεός είναι ο Πατέρας σου, και ο Θεός είναι αγάπη.

 Έχεις γνωρίσει τον Χριστό που είναι η αλήθεια; Εχει αποκαλυφθεί σε σένα με το Πνεύμα του Θεού; Τότε ασφαλώς θα γνωρίζεις πόσο αληθινό είναι το γεγονός ότι σ’ Αυτόν “είναι κρυμμένοι όλοι οι θησαυροί της σοφίας και της γνώσης” ότι αυτός είναι “το Αλφα και το Ωμέγα” η αρχή και το τέλος ολόκληρης της γνώσης. Αν όμως δεν έχεις γνωρίσει τον Χριστό, τότε δεν γνωρίζεις τίποτα ακόμη απ’ όλα αυτά που θάπρεπε να ξέρεις. Η γνώση σου ολόκληρη είναι σαν ένα ηλιακό σύστημα χωρίς ήλιο.
Τι θα σε ωφελήσει στην αιωνιότητα η γνώση όλου του κόσμου, τα γεγονότα της ιστορίας ή η έντονη πολιτική ζωή της σύντομης επίγειας ζωής σου; Δεν ξέρεις ότι αυτή η γνώση σου θα μετατραπεί σε όργανο βασανισμού στην κόλαση; Τότε θα μετανοιώσεις γιατί αφιέρωσες τόσο πολύ χρόνο στο να διαβάζεις την εφημερίδα σου σε σχέση με τον χρόνο που αφιέρωσες στην Αγία Γραφή. Θα λαχταράς να είχες χρησιμοποιήσει όλη την εξυπνάδα σου και όλη τη γνώση σου για να γνωρίσεις τον Σωτήρα που είναι η αιώνια ζωή.

ΙΙΙ. Ο Χριστός είναι η ζωή. Ολόκληρη η Αγία Γραφή διακηρύττει ότι είμαστε εκ φύσεως νεκροί ως προς την αμαρτία και τα ανομήματα, ότι είμαστε τόσο ανίκανοι να περπατήσουμε στον κόσμο με αγιότητα, όσο ανίκανος είναι ένας νεκρός να σηκωθεί και να περπατήσει.
…………………………….
Ο Χριστός είναι η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή
07--

 Robert Murray M'Cheyne
 Τόσο η Αγία Γραφή όσο και η εμπειρία αποδεικνύουν ότι είμαστε εκ φύσεως νεκροί λόγω της ανομίας μας και της αμαρτίας μας. Αυτός όμως δεν είναι ένας θάνατος που μας καθιστά εντελώς ανενεργούς, γιατί περπατούμε σύμφωνα με την πορεία αυτού του κόσμου, σύμφωνα με “τον άρχοντα των πονηρών δυνάμεων που βρίσκονται ανάμεσα σε ουρανό και γη, στο σατανικό πνεύμα που εξακολουθεί να εξουσιάζει όσους δεν υπακούν στο Θεό”.


Αυτή την αλήθεια την διδασκόμαστε πολύ παραστατικά από την όραση του προφήτη Ιεζεκιήλ. Το Πνεύμα τον μετέφερε στο κέντρο μιας ανοικτής πεδιάδας, που ήταν γεμάτη από ξερά κόκαλα. Καθώς τριγύριζε ανάμεσά τους διαπίστωσε ότι ήταν πάρα πολλά. Και όλα τους εντελώς ξερά!


Ακριβώς αυτή είναι η εικόνα που έχει κάθε παιδί του Θεού για τον κόσμο. Τα ξερά κόκαλα είναι πολλά, και όλα τους είναι ξερά. Και αναρωτιέται ακριβώς αυτό που ο Θεός ρώτησε τον Ιεζεκιήλ. “Μπορούν να γίνουν ζωντανοί άνθρωποι αυτά τα κόκαλα;” Ναι, φίλε μου, μπορούν. Αυτό άλλωστε δεν μας διδάσκει και η εμπειρία; Είναι αλήθεια ότι οι νεκροί δεν ξέρουν ότι είναι νεκροί. Κι’ όμως αν ο Κύριος αγγίξει την καρδιά σου θα το ανακαλύψεις. Προφητεύουμε σε ξερά κόκαλα, γιατί αυτή είναι η μέθοδος του Κυρίου. Καθώς προφητεύουμε μεταδίδουμε πνοή. Εξέτασε λοιπόν τη ζωή σου. Εξέτασε πώς πορεύτηκες σύμφωνα με τις επιταγές του κόσμου. Περπάτησες πάντα με το ρεύμα του κόσμου; Ποτέ αντίθετα; Εξέτασε την καρδιά σου και δες πως έχει στραφεί ενάντια σε όλες τις εντολές του Κυρίου..
Προσπάθησες πολλές φορές να τηρήσεις τις εντολές του Θεού, προσπάθησες να αποφύγεις τις άνομες επιθυμίες, ή να εμποδίσεις τη γλώσσα σου να προφέρει λόγια οργής, ή πικρίας ή καταλαλιάς, προσπάθησες να προφυλάξεις την καρδιά σου από αισθήματα ζήλιας, μίσους ή απληστίας – αν προσπάθησες ποτέ – και φαντάζομαι ότι πολλοί από σας το έχετε προσπαθήσει, και ανακαλύψες ότι ήταν αδύνατο. Ηταν σαν να είσαι νεκρός και να προσπαθείς να σηκωθείς. Επρεπε να παλέψεις με τον ίδιο σου τον εαυτό. Είσαι νεκρός – δεν έχεις καινούργια ζωή, που είναι η αναγέννηση. Μην απορείς που σου λέμε ότι πρέπει να αναγεννηθείς. Πρέπει να ενωθείς με τον Χριστό γιατί ο Χριστός είναι η ζωή.


Αν υποθέσουμε ότι ένα νεκρό πόδι μπορεί να ενωθεί με ένα ζωντανό σώμα, τόσο τέλεια ώστε όλοι οι μυς να μπορούν να δεχθούν τα ποτάμια του ζωντανού αίματος, να ενωθεί κόκαλο με κόκαλο, τένοντας με τένοντα, νεύρο με νεύρο, τότε το πόδι, αν και νεκρό μέχρι τότε, θα αποκτήσει ζωή. Μέχρι τότε ήταν κρύο, άκαμπτο, ανίκανο να κινηθεί, εντελώς άχρηστο. Τώρα είναι ζεστό, εύκαμπτο, γεμάτο ζωή και κίνηση. Είναι ένα ζωντανό πόδι, επειδή ενώθηκε με αυτό που ήταν ζωή.


Αν υποθέσουμε ότι μια μαραμένη κληματόβεργα ενώνεται με ένα ζωντανό κλήμα, τόσο τέλεια έτσι ώστε όλοι οι χυμοί από το ζωντανό κλήμα να περάσουν σ’αυτό, δεν το βλέπεις ότι το μαραμένο κλαδί, αν και νεκρό μέχρι τότε, θα αποκτήσει ζωή; Αυτό που ήταν νεκρό, μαραμένο και χωρίς καρπό, τώρα είναι γεμάτο χυμούς, ζωή, ενέργεια. Είναι ένα ζωντανό κλαδί, γιατί έχει ενωθεί με το κλήμα που είναι η ζωή του. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ο Χριστός είναι η ζωή για κάθε ψυχή που στηρίζεται σ’ Αυτόν. Αυτός που είναι ενωμένος με τον Κύριο, είναι ένα πνεύμα.


Νοιώθεις ότι η ψυχή σου είναι σαν το νεκρό πόδι – κρύα, σκληρή, ανίκανη να κινηθεί, φθαρμένη; Ακούμπησε στον Χριστό – ενώσου με αυτόν με πίστη και θα γίνεις ένα πνεύμα μ’ Αυτόν, θα ζεσταθείς, θα αποκτήσεις ζωή και ενέργεια στην υπηρεσία του Θεού.


Μοιάζει η καρδιά σου με το μαραμένο κλαδί – ξερή, άκαρπη, μαραμένη, χωρίς φύλλα; Ακούμπησε στον Χριστό, γίνε ένα μ’ Αυτόν και το πνεύμα σου θα γίνει ένα με το δικό Του. Τότε θα ανακαλύψεις στ’ αλήθεια ότι ο Χριστός είναι η ζωή. Η ζωή σου θα κρυφτεί μαζί με του Χριστού στον Θεό. Τότε θα μπορείς να λες, “τώρα πια δε ζω εγώ, αλλά ζει στο πρόσωπό μου ο Χριστός. Κι’ η τωρινή σωματική μου ζωή είναι ζωή βασισμένη στην πίστη μου στον Υιό του Θεού, που με αγάπησε και πέθανε εκούσια για χάρη μου”.


Φίλε μου, ο μόνος τρόπος για να γίνεις άγιος είναι να ενωθείς με τον Χριστό. Κι αν το έχεις ήδη κάνει αυτό, και αισθάνεσαι ότι είσαι αναπαυμένος, θυμήσου ότι αυτό σου συμβαίνει επειδή κρατάς το χέρι του Χριστού. “Μείνετε ενωμένοι μαζί μου, τότε θα ‘μαι κι εγώ ενωμένος μαζί σας … για να δίνετε άφθονο καρπό γιατί χωρίς εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε”.














...........