5--10--2018---- Να σωθούμε δια Πίστεως ή δια των καλών έργων; Το πρόβλημα

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 


ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ



Πολλοί άνθρωποι που είναι ειλικρινείς και έχουν καλές προθέσεις παρανοούν το δόγμα της σωτηρίας. Μερικοί κοροϊδευτικά θέτουν το ερώτημα»να σωθούμε αλλά από τι;» Ο Λόγος του Θεού είναι η μόνη έγκυρη πηγή που δίνει απάντηση σε τέτοια ερωτήματα. Να σωθούμε ή να γλυτώσουμε από τις αιώνιες φλόγες της Κόλασης που περιμένουν τους απίστους. Στο κατά Ιωάννη ευαγγέλιο κεφ.3(γ) εδαφ.18 μας λέει «..όποιος δεν πιστεύει έχει ίδη κριθεί…» (δηλαδή όποιος δεν πιστεύει στον Ιησού χριστό γίνεται ένα πνευματικό δικαστήριο αυτό θα πει ότι είδη έχει κριθεί).
Ο Θεός όμως έχει ήδη καθορίσει ότι όσοι δεν πιστεύουν στο δικό Του σχέδιο Σωτηρίας θα απορριφθούν από την παρουσία Του και θα ριφθούν στην Κόλαση με το διάβολο.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

Ίσως να πεις ότι αυτό δεν είναι δίκαιο! Δεν είμαι δα και τόσο κακός! Ίσως σύμφωνα με τα κριτήρια μας ή με τις απόψεις μας που διαμορφώσαμε μετά από συγκρίσεις που κάναμε ο ένας με τον άλλο να μην είμαστε τόσο κακοί. Ωστόσο με το μέτρο του Θεού που είναι η πλήρης αναμαρτησία εσύ κι εγώ είμαστε δύο αμαρτωλοί. Η Βίβλος μας διδάσκει ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε αμαρτωλοί από την φύση μας. Τα σκυλιά δεν πετούν όπως τα πουλιά και τα πουλιά δεν κολυμπούν όπως τα ψάρια. 
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

Είναι στη φύση ενός πουλιού να πετάει και παρομοίως του ψαριού να κολυμπάει… Ο άνθρωπος αμαρτάνει επειδή κληρονόμησε την αμαρτωλή φύση του Αδάμ. «Γι’ αυτό όπως δια μέσου ενός ανθρώπου η αμαρτία μπήκε μέσα στον κόσμο και με την αμαρτία ο θάνατος και με την αμαρτία ο θάνατος πέρασε μέσα σε όλους τους ανθρώπους για τον λόγο ότι όλοι αμάρτησαν» διάβασε παιδί μου την επιστολή προς Ρωμαίους κεφ.5(ε)εδάφιο 12.
Τώρα το ερώτημα που προκύπτει είναι «Πως μπορούμε να σωθούμε από την κρίση του Θεού»; ο δεσμοφύλακας των Φιλίππων έκανε αυτή την ερώτηση και η απάντηση του Αποστόλου Παύλου ήταν σαφής.  ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

 «πίστεψε στον Κύριο Ιησού Χριστό και θα σωθείς εσύ και η οικογένεια σου» Πράξεις κεφ. 16:(ις) εδάφιο 31. Ο Παύλος δεν παρουσίασε στο δεσμοφύλακα μια μακροσκελή λίστα από πράξεις που έπρεπε να εκτελέσει αλλά απλώς του είπε να εμπιστευθεί τον Ιησού Χριστό. εάν τα καλά έργα μας μπορούσαν να μας σώσουν τότε δεν θα υπήρχε λόγος ο Κύριος Ιησούς Χριστός να υποφέρει και να πεθάνει επάνω στο Σταυρό. Αλλά και πάλι ο Λόγος του Θεού έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι «ο Χριστός πέθανε για να σώσει τους αμαρτωλούς»  ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

............................................
Όλες οι καλές σου πράξεις ποτέ δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν το χρέος των αμαρτιών σου «ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος το χάρισμα όμως του Θεού είναι αιώνια ζωή δια μέσου του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας» (Επιστπλή Ρωμαίους κεφ.6:εδάφιο23) Το να πιστεύεις στον Χριστό σημαίνει να έχεις πλήρη εμπιστοσύνη στο Πρόσωπο Του. Η Βίβλος αναφέρει στην επιστολή του (επιστολή Ιακώβου Κεφ.2:εδαφ.19) «Εσύ πιστεύεις ότι ο Θεός είναι ένας καλά κάνεις και τα δαιμόνια πιστεύουν και φρίττουν». Τέτοιου είδος πίστης είναι παραδοχή της ύπαρξης του Θεού δεν είναι όμως η σώζουσα πίστη που περικλείει τον όρο εμπιστοσύνη.
Μπορεί να «πιστεύεις» ότι κάποιος άνθρωπος είναι ικανός να πιλοτάρει ένα αεροπλάνο γιατί είδες να το κάνει πολλές φορές στο αεροδρόμιο. Ωστόσο είναι εντελώς άλλο θέμα να μπεις και να πετάξεις με το αεροπλάνο του! Μόνο τότε μπορούμε να μιλήσουμε για πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του πιλότου όταν ανήμποροι πια τοποθετούμε την ζωή μας στα χέρια του.  
ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

Ο θρησκευόμενος έλληνας «πιστεύει» στο ιστορικό πρόσωπο του Χριστού αλλά όπως ένας δύσπιστος θεατής στο αεροδρόμιο αρνείται να εμπιστευθεί την ζωή του στα χέρια κάποιου άλλου. Ο Ιησούς μας λέει: «Ελάτε σε Μένα…» αλλά ο θρήσκος άνθρωπος επιμένει να εμπιστεύεται τις δικές του μεθόδους συμπεριφοράς για να τον οδηγήσουν στον Ουρανό. Οι δικοί του τρόποι απόκτησης της Αιώνιας ζωής φαίνονται καλύτερα σ’ αυτόν παρά να στηριχτεί εντελώς στον Χριστό. «Υπάρχει οδός ήτις φαίνεται ορθή εις τον άνθρωπο αλλά τα τέλη αυτής είναι οδοί θανάτου» (Παροιμίες κεφ.16: εδάφ.25)ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

Οι ιεροτελεστίες της εκκλησίας και οι πράξεις καλοσύνης ίσως φαίνονται ο δρόμος για τη σωτηρία μας αλλά αυτό δεν ισχύει σύμφωνα με τα λεγόμενα της Αγίας Γραφής. Ο Ιησούς είπε: «Εγώ είμαι ο δρόμος και η αλήθεια και η ζωή κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα παρά μόνο διαμέσου Εμού» (Ευαγγέλιο Ιωάννης κεφ.14:εδαφ.6). Τι νομίζεις για τον εαυτό σου; Πιστεύεις και εμπιστεύεσαι τον Κύριο Ιησού; Ελπίζω να αναγνωρίζεις ότι : «Επειδή κατά χάρη είστε σωσμένοι δια μέσου της πίστης και αυτό δεν είναι από σας είναι δώρο Θεού όχι από έργα καλά ώστε να μη καυχηθεί κάποιος» (Επιστολή Εφεσίους κεφ.2:Εδαφ.8—9). Αυτός είναι ο Λόγος του Θεού! γιατί δεν σκύβεις το κεφάλι σου (¨όταν απευθύνεται δεν το λέει στην Κωνσταντίνα ή Άννα αλλά στην κάθε Κων. και Άννα.) και να προσευχηθείς στον Χριστό να συγχωρήσει τις αμαρτίες σου και να έρθει στην καρδιά σου για να αλλάξει τη ζωή σου!

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Ο άνθρωπος έχει δυσκολία να δεχθεί το έλεος και τη συγχώρηση της αγάπης του Θεού εντελώς δωρεάν δίχως να προσπαθήσει «να κάνει κάτι» για να κερδίσει την σωτηρία του. «…το χάρισμα όμως του Θεού αιώνια ζωή διαμέσου του Ιησού του Κυρίου μας»(Επιστολή Ρωμαίους κεφ.6: εδαφ.23)
Ωστόσο εάν μια φωνή από τον Ουρανό μας έλεγε να διανύσουμε γονατιστά μία απόσταση δέκα χιλιομέτρων ή να προσφέρουμε το ποσό των χιλίων ευρώ στην εκκλησία ή να κάνουμε μία χειρονακτική εργασία ή κάτι που είναι χειροποίητο τότε εκατομμύρια ανθρώπων θα έσπευδαν για να το «ΚΑΝΟΥΝ» αυτές τις πράξεις για να αποκτήσουν την εύνοια του Θεού. Η συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους πράξεις για την απόκτηση της σωτηρίας είναι πιο ευκολονόητο για τον άνθρωπο παρά να την αποδεχτεί ως δώρο Θεού! Η λογική του ανθρώπου τον εξαναγκάζει να κάνει έργα για να λάβει τη συγχώρεση του Θεού αλλά η λογική του είναι εντελώς αντιβιβλικός.

Πράγματι η Αγία Γραφή μας δίνει την εντολή να κάνουμε καλά έργα ΟΧΙ όμως για την απόκτηση της σωτηρίας αλλά για δύο άλλους λόγους. Πρώτον «..για να δουν τα καλά σας έργα και να δοξάσουν τον Πατέρα σας που είναι στους ουρανούς.(Ευαγγέλιο Ματθαίου κεφ.5:16).
Τα καλά μας έργα είναι η εξωτερική απόδειξη της εσωτερικής αλλαγής που πραγματοποιήθηκε στην καρδιά τη συμπεριφορά και τη ζωή μας. Ο βασικός σκοπός των καλών έργων μας είναι να φέρουν δόξα στο όνομα του Θεού καθώς οι άλλοι άνθρωποι γύρω μας βλέπουν σε μας την αλλαγμένη την καινούργια μας ζωή που έχουμε με τον Ιησού! Ο Απ. Παύλος μας λέει: «επειδή αγορασθήκατε με τιμή δοξάστε λοιπόν τον Θεό με το σώμα σας και με το πνεύμα σας τα οποία είναι του Θεού» (επιστολή Α΄ Κορινθίους κεφ.6: Εδαφ.20).

Η Αγία Γραφή αναφέρει ότι ο Ζακχαίος άρχισε να κάνει καλά έργα ΜΕΤΑ την αναγέννηση του. «Και ο Ζακχαίος αφού σηκώθηκε όρθιος είπε στον Κύριο: Δες τα μισά υπάρχοντά μου κύριε τα δίνω στους φτωχούς και αν συκοφάντησα κάποιον σε κάτι αποδίδω το τετραπλάσια». (Ευαγγέλιο Λουκά κεφ.19 εδάφιο 8). Δεν έκανε αυτές τις αγαθοεργίες για να κερδίσει την σωτηρία του αλλά για να δοξάσει τον Θεό και να εκφράσει τη χαρά και ευγνωμοσύνη του προς τον Θεό.
Η βιβλική σωτηρία θα αλλάξει τον άνθρωπο ακριβώς τη χρονική στιγμή που αυτός γίνεται χριστιανός. Ο Απ. Παύλος δέχθηκε τον Ιησού Χριστό ως προσωπικό του Σωτήρα στο δρόμο για την Δαμασκό Στις Πράξεις κεφ.9: η ιστορία του Παύλου)και η ζωή του μεταμορφώθηκε εκείνη την ημέρα. Έτσι αντί να καταδιώκει τον Χριστό άρχισε να τον δοξάζει! Κατά συνέπεια δεν ήταν τα καλά έργα στη ζωή του Παύλου που του εξασφάλισαν μια θέση στον ουρανό. 
Η υποταγή και η πίστη του στον Χριστό σιγούρεψαν την μελλοντική του θέση στον ουρανό. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να σωθούμε επειδή είμαστε απλά καλοί ή ακολουθώντας τους εκκλησιαστικούς τύπους επειδή γεννηθήκαμε σ’ ένα «χριστιανικό έθνος»! Αλλά πρέπει να αναγεννηθούμε με το Άγιο Πνεύμα κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή όταν γονατίσουμε σκύβοντας το κεφάλι μας και την καρδιά μας μπροστά στον Παντοδύναμο Θεό και επικαλεστούμε το Όνομα του Χριστού για να σωθούμε. Η Σωτηρία είναι για όλους τους ανθρώπους! «Επειδή με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον Κόσμο ώστε έδωσε τον Υιό Του τον μονογενή για να μη χαθεί κανένας που πιστεύει σ’ αυτόν αλλά να έχει αιώνια ζωή» (Ευαγγέλιο Ιωάννη κεφ.3 εδάφιο 16).

Δεύτερον πρέπει να λάβουμε υπόψη» ότι αν και η σωτηρία δεν αποκτάται με έργα θα κερδίσουμε αιώνια βραβεία σύμφωνα με την πιστότητα που δείξαμε στην υπηρεσία του Θεού και στο θέλημα Του κατά την διάρκεια της ζωής μας. «Και δέστε έρχομαι γρήγορα και ο μισθός μου είναι μαζί μου για να αποδώσω σε κάθε έναν όπως θα είναι το έργο του» (Αποκάλυψη κεφ.22 εδάφιο 12) «Αν το έργο κάποιου που οικοδόμησε μένει θα πάρει μισθό αν το έργο κάπου κατακαεί θα ζημιωθεί αυτός όμως θα σωθεί αλλά με τέτοιον τρόπο σαν μέσα από φωτιά»ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ
(Επιστολή Α΄ Κορινθίους κεφ.3:εδάφ. 14) Παρατήρησε επίσης ότι μπορείς να σωθείς και να πας στον Ουρανό με λίγα ή δίχως βραβεία ζώντα απλά μια εγωκεντρική ζωή.
Οφείλω επίσης να σε προειδοποιήσω ότι μπορεί να κάνεις καλά έργα να μην καταλήξεις τελικά στον Ουρανό! «Πολλοί θα μου πουν κατά την ημέρα εκείνη: Κύριε-Κύριε δεν προφητεύσαμε στο όνομά Σου και στο όνομα Σου εκβάλαμε δαιμόνια και στο όνομα Σου κάναμε πολλά θαυμαστά έργα; Και τότε θα ομολογήσω σ’ αυτούς ότι: Ποτέ δεν σας γνώρισα φεύγετε από Μένα εσείς που εργάζεστε την ανομία».ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

(Ευαγγέλιο Ματθαίος κεφ.7:εδαφ.22-23)
Η θλιβερή αλήθεια είναι ότι ο Θεός θα απορρίψει πολλούς επειδή δεν είχαν μια προσωπική επαφή με το Θεό σύμφωνα με τους όρους Του. τα καλά τους έργα τα αποκαλεί ανομία γιατί αλαζονικά προσπαθούν να δικαιωθούν. Μπορείς να το κατανοήσεις αυτό; Γιατί δεν έρχεσαι στον Σωτήρα Χριστό και να εμπιστευτείς το ολοκληρωμένο Του έργο στον Σταυρό του Γολγοθά για να λάβεις την Σωτηρία. Οικοδόμησε τα βραβεία σου ή αλλιώς έργα σου πάνω στον ακρογωνιαίο λίθο που είναι ο Ιησούς Χριστός. «Επειδή ο Υιός του ανθρώπου πρόκειται νάρθει στη δόξα του Πατέρα του μαζί με τους αγγέλους του και τότε θα αποδώσει στον καθένα σύμφωνα με την πράξη Του» (Ευαγγέλιο Ματθαίουκεφ.16:εδάφ.27).
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

Εμπιστεύσου τον Ιησού Χριστό σήμερα! Σκύψε το κεφάλι σου και προσευχήσου ομολογώντας όλες τις ανάγκες σου στον Ιησού Χριστό τώρα! «Επειδή καθένας που θα επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου θα σωθεί» (Επιστολή Ρωμαίους κεφ.10:εδάφ.13) 
Εάν δεν γνωρίζεις πώς να προσευχηθείς μπορείς να πεις τα παρακάτω λόγια: 
«Κύριε Ιησού Σε παρακαλώ συγχώρεσε με. Παραδέχομαι ότι είμαι αμαρτωλός και δεν μπορώ να σωθώ με τη δική μου προσπάθεια. Σ’ ευχαριστώ για την άφεση των αμαρτιών μου δια της σταυρικής Σου θυσίας. Σε χρειάζομαι και εμπιστεύομαι μόνο Εσένα για την Σωτηρία μου! Σώσε με αγαπημένε μου Κύριε. Αμή!»
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ


ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΡΑΓΕ ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ;
«…Και καθώς ήσαν οι ημέρες του Νώε έτσι θα είναι και η παρουσία του Υιού του ανθρώπου»
(Ευαγγέλιο Ματθαίου κεφ24: εδάφ.37)
Πριν πολλά χρόνια γύρισα σπίτι μου ένα βράδυ και ανακάλυψα ότι κάποιος κλέφτης το είχε διαρρήξει και είχε πάρει αρκετά από τα πράγματα μας. Δεν είχα ιδέα ότι μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Καμιά προειδοποίηση. Ήμουν τελείως απροετοίμαστος και δεν είχαμε καμιά ασφάλεια για να πληρώσει για τις απώλειες μας…
Να γνωρίζετε όμως τούτο ότι αν ήξερε ο οικοδεσπότης σε ποιο τρίωρο της νύχτας έρχεται ο κλέφτης θα αγρυπνούσε και δεν θα άφηνε να διαρρηχθεί το σπίτι του. Γι αυτό κι εσείς γίνεστε έτοιμοι.
Επειδή κατά την ώρα εκείνη που δεν στοχάζεστε έρχεται ο Υιός του Ανθρώπου»(εννοεί τον ίδιο του τον εαυτό ο Κύριος)(Ευαγγέλιο Ματθαίου Κεφ.24:εδάφ.44).
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

Η ΑΣΕΒΕΙΑ
Στις μέρες του Νώε. «Ο Θεός είδε ότι πληθυνόταν κακία του ανθρώπου επάνω στη γη…»(Π. Διαθήκη Γένεση κεφ.6: Εδαφ.5). Η βίβλος λέει ότι οι καρδιές των ανθρώπων ήσαν γεμάτες κακία συνεχώς και περιγράφει ένα κόσμο από ασεβείς ανθρώπους που είχαν ένα άγριο και εγωιστικό τρόπο ζωής… «Και διαφθάρηκε η γη μπροστά στο Θεό και καταγέμισε η γη από αδικία» (Π. Διαθήκη Γένεση Κεφ.6:Εδάφιο 11).
Έτσι μοιάζει και ο κόσμος μας σήμερα! Οι άνθρωποι προγραμματίζουν το χρόνο τους για διασκέδαση για αναψυχή για αθλητισμό για κινηματογράφο για γάμους αρραβώνες και για σεξουαλικές σχέσεις και οτιδήποτε άλλο στην προσωπική τους απόλαυση αλλά δεν καθόλου χρόνο για τον Θεό! ότι δήποτε άλλο εκτός απ’ τον Θεό…
Η κοινωνία μας έχει επαναπροσδιορίσει τον ηθικό κώδικα των αξιών για τη σημερινή γενιά. Έχουμε δικαιολογήσει την έκτρωση «δικαιώματα των γυναικών» Έχουμε αποκαλέσει την ομοφυλοφιλία «εναλλακτικό τρόπο ζωής». Η αύξηση των εξαρτημένων από τα ναρκωτικά και των βίαιων θανάτων μεγαλώνει με τρομακτικά ποσοστά.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

Και παρ’ όλο που το πρόβλημα της ανηθικότητας αγνοείται από τον περισσότερο κόσμο ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός εξακολουθεί να λέει ότι είναι κακό!
Τώρα με την σύγχρονη τεχνολογία ο κόσμος ξοδεύει χρόνο στους κινηματογράφους και στην τηλεόραση όπου μπορεί να βλέπει άνετα την πορνογραφία και την εγκληματική βία να παρουσιάζεται μπροστά σου σαν μια αποδεκτή συμπεριφορά. Ακόμα πολλοί χρησιμοποιούν το χρόνο τους περπατώντας και συγχρόνως ακούγοντας από φορητά κασετόφωνα τους σατανιστικά μηνύματα από την μουσική ροκ. Δυστυχώς οι άνθρωποι σήμερα προγραμματίζουν το χρόνο τους για να επιτύχουν οικονομικά έτσι που να εκπληρώσουν όλα τα όνειρα τους…να αγοράσουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο και καινούργιο σπίτι» καινούργια «καινούργια παιχνίδια»
Κλπ. Όλοι μας χρειαζόμαστε χρήματα για να ζήσουμε αλλά δεν θα πρέπει να ζούμε μόνο για τα χρήματα!
ΑΥΤΑ  ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ





.......................................