28--10-2018----03 - ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ - Τα κείμενα της Αγ. Γραφής είναι: Σπύρου Φίλου

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



ΘΕΜΑ: ΑΓΑΠΗ – 03
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Η αγάπη εκδηλώνεται σε τρία μέρη.
1/ η Αγάπη στο πρόσωπο του χριστού. Και πρέπει να εκδηλώνετε πρακτικά.
Β΄ κορινθίους κεφ.5: εδαφ. 14
«Δεδομένου ότι, η αγάπη τού Χριστού μάς συσφίγγει· επειδή, κρίνουμε τούτο, ότι, αν ένας πέθανε για χάρη όλων, επομένως όλοι πέθαναν·»
  Πάντα, ο Λόγος του Θεού επαναλαμβάνει την αγάπη και η εκδήλωση της αγάπης, πάντα είναι στο πρόσωπο των αδελφών και βέβαια και γύρω στους ανθρώπους που μας πλαισιώνουν.
Όμως είναι πολύ σημαντικό με τους αδελφούς, διότι είμαστε μία οικογένεια που μας μάζεψε ο Κύριος στο πρόσωπο του, και ενώ δεν έχουμε συγγένεια, εδώ βρίσκεται ένα μυστικό μεγάλο, το μυστικό της αγάπης, που βάζει ο Κύριος δια Πνεύματος Αγίου.
   Γινόμαστε αδέλφια, όχι με συγγενικούς δεσμούς, αλλά, κάτι πολύ μεγαλύτερο, γίνεται στην καρδιά μας, η είσοδος της ζωής του Χριστού στη ζωή μας. Γινόμαστε καινούργιοι άνθρωποι και το εγώ μας, πεθαίνει και στην επιφάνεια πια βγαίνει μια καινούργια ζωή, και δια πνεύματος Αγίου έχουμε μια αναγεννημένη ζωή η παλιά έχει πεθάνει και ο καινούργιος άνθρωπος μοιάζει του Χριστού..
Με την εμπειρία μου, όπως και όλοι οι αδελφοί ομολογούν, είναι σαν να βγήκαμε από την ίδια κοιλιά μιας μάννας. Ή σαν να γνωριζόμασταν χρόνια.  Είναι αληθινή αυτή η αγάπη και άμα εμπιστευόμαστε στον Κύριο να μας καθοδηγεί παρεξηγήσεις ποτέ δεν θα γίνουν.
Αυτό θα οφείλεται το πόσο αγάπη έχουμε διαθέσει δια του Κυρίου μας και το εγώ μας το πεθαμένο θάψαμε και αφήνουμε στα χέρια του τον καινούργιο αναστημένο άνθρωπο. Έτσι αυτή η αγάπη είναι το θείο δώρο μεταξύ μας από Εκείνον.
  Η αγάπη αυτή μας δένει διότι γι’ αυτή την οικογένεια που λέγεται Εκκλησία ο Κύριος πέθανε, αναστήθηκε και νικηφόρος μπήκε στα ουράνια φέρνοντας εμάς σαν τρόπαιο.

  Γι’ αυτό οφείλουμε με αληθινή καρδιά να αγαπούμε τους αδελφούς. Αν εμείς
αρχίσουμε να δέρνουμε τον αδελφό μας τότε αγάπη δεν έχουμε αληθινή μέσα στην καρδιά μας, άρα ούτε τον Κύριο αγαπούμε. Αλλά ούτε αναγεννηθήκαμε. Πρέπει να το προσέξουμε αυτό, να μη γίνει η καταδίκη μας.
Όλα να περιστρέφονται γύρω από το πρόσωπο του Χριστού μας. Διότι μας έδωσε ένα μεγάλο δώρο, το δώρο της αγάπης και της αδελφοσύνης. Διότι μια μέρα όλοι μαζί θα είμαστε στον ουρανό μαζί με αυτούς που δεν αγκαλιάσαμε και με αυτούς που αγκαλιάσαμε
  Μια μέρα πήρα τηλέφωνο και ρώτησα μια αδελφή. Πως γίνεται να είμαι στον ίδιο
χώρο με άτομα που με πίκραναν.  Και μου είπε κάτι απλό και
θαυμαστό.

03 - ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ -
Τα κείμενα της Αγ. Γραφής είναι: Σπύρου Φίλου
ΘΕΜΑ: ΑΓΑΠΗ – 03
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
Η αγάπη εκδηλώνεται σε τρία μέρη.

Στον ουρανό πως θα είσαι μαζί τους; την ευχαρίστησα εκείνη την ώρα και το σκεφτόμουν όλη μέρα..
Και το βράδυ το μόνο που έκανα  πήγα στον Κύριο και του είπα να πάρει από μέσα μου ότι κακό υπάρχει διότι πραγματικά πρέπει να αγαπώ και να μην έχω σκέψεις γι’ αυτούς που με πίκραναν.
Και τότε θυμήθηκα τα εδάφια στην Α΄ Ιωάννη κεφ. 2:εδαφ. 9—11
«9/Εκείνος που λέει ότι είναι μέσα στο φως, αλλά μισεί τον αδελφό του, είναι μέχρι τώρα μέσα στο σκοτάδι.
10/Εκείνος που αγαπάει τον αδελφό του μένει μέσα στο φως, και σκάνδαλο σ' αυτόν δεν υπάρχει.
11/Εκείνος, όμως, που μισεί τον αδελφό του είναι μέσα στο σκοτάδι και περπατάει μέσα στο σκοτάδι, και δεν ξέρει πού πηγαίνει, επειδή το σκοτάδι έχει τυφλώσει τα μάτια του.»
Γι’ αυτό ο Κύριος έχει γράψει τον Λόγο του μέσα μας και όταν έχουμε πρόβλημα μας τον θυμίζει και δεν πέφτουμε στο σφάλμα της πικρίας και του θυμού. Εμείς κοιτούμε να πάμε μπροστά.

  Όλοι είμαστε δούλοι του Κυρίου δεν έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε ξένον δούλο παρά ο Κύριος του που είναι κάτω από την εξουσία του. Εμείς προχωρούμε.
2/ η αγάπη για τον Λόγο του Θεού
Ψαλμός κεφ.119: εδαφ.97
«Πόσον αγαπώ τον νόμον σου· όλην την ημέραν είναι μελέτη μου.»
Ο ψαλμωδός μας λέγει ότι αγαπά το νόμο του Θεού και όλη την ημέρα είναι η μελέτη του.
Ασφαλώς  δεν εννοεί όλη μέρα να είμαστε με ένα βιβλίο στο χέρι να διαβάζουμε. Αλλά να είναι γραμμένος μέσα στην καρδιά μας και να είναι μελέτη μας από καρδιάς.
Πάντα υπήρχαν οι άνθρωποι οι[ κοσμικοί] που λέμε σήμερα  και φυσικά πάντα υπήρχαν της εποχής οι πειρασμοί. Πέραν του λαού Ισραήλ που γνώριζε τον αληθινό Θεό οι υπόλοιποι άνθρωποι είχαν, και έχουν  την συνείδηση που βέβαια ο Θεός έχει βάλλει μέσα στον άνθρωπο.
Οπότε είτε ήξεραν τον αληθινό Θεό  είτε είχαν συνείδηση υπήρχαν και οι ασυνείδητοι.
  Ο ψαλμωδός  ήξερε τον αληθινό Θεό και ζούσε στο νόμο του Θεού και ο νόμος ήταν πια στην καρδιά του γραμμένος.
  Εμείς ζούμε στη χάρη έχουμε το Λόγο της χάριτος από τον Κύριο και πρέπει να ζούμε γι’ Αυτόν. Το χρωστούμε να ζούμε για τον Κύριο. Χρωστούμε να μελετούμε να προσευχόμαστε για να μην πέφτουμε στις παγίδες του κόσμου που βέβαια κρύβεται πάντα από πίσω ο πονηρός.

Καλύτερα φτωχός παρά πλούσιος και να μην είχα γνωρίσει  τον Κύριο. Καλύτερα
γραμμένος ο Λόγος του στην καρδιά μου παρά η αμαρτία που φέρνει θάνατο..
3/ αγάπη προς τους αδελφούς και πάλι.
Α΄ Ιωάννου Επιστολή κεφ. 3: εδαφ. 14
«Έγραψα σε σας, πατέρες, επειδή γνωρίσατε εκείνον που υπήρχε εξαρχής· έγραψα σε σας, νεαροί, επειδή είστε δυνατοί και ο λόγος τού Θεού μένει μέσα σας και νικήσατε τον πονηρό»..
Με λίγα λόγια μας το επιβεβαιώνει και ο Ιωάννης. Μας λέγει, είμαστε δυνατοί είτε νέοι, είτε γέροι, διότι ο Λόγος του Θεού είναι γραμμένος μέσα στην καρδιά μας και με αυτόν έχουμε νικήσει τον πονηρό. Γιατί άραγε; Διότι είναι ολοκληρωτικά δοσμένη στον Κύριο, η καρδιά μας και φυσικά δεν χωρά η αμαρτία. Διότι κάνουμε αυτό που
λέγει ο Λόγος του. Βέβαια ο πιστός δεν είναι απείραχτος από τον πονηρό αλλά με την δύναμη του Πνεύματος αντιστέκεται και αν τυχόν αμαρτήσει άθελα του τότε έχει τον Κύριο να μεσιτεύει στον Πατέρα Θεό. Πιο πολύ απευθύνεται στους νέους που η ζωή είναι πιο ελκυστική ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν και πέφτουν. Γι’  αυτό τους λέγει να είναι δυνατοί στο Λόγο να μένει γραμμένος μέσα τους και όταν ο πειρασμός θα έρθει θα τον νικήσουν.

Κατά Ιωάννη κεφ.1: εδαφ.12—13
12/«… Όσοι, όμως, τον δέχθηκαν, σ' αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά τού Θεού, σ' αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του·
13/οι οποίοι, όχι από αίματα ούτε από θέλημα σάρκας ούτε από θέλημα άνδρα, αλλά από τον Θεό γεννήθηκαν»..
  Από την ώρα που γνωρίσαμε τον Κύριο άλλαξε η ζωή μας. Είμαστε παιδιά του Θεού.
Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό για το ότι ενώ είμαστε ξένοι γινόμαστε αδέλφια γεμάτα αγάπη και φροντίζουμε ο ένας τον άλλον μία οικογένεια και Πατέρα τον Θεό.
 Η ΑΓΑΠΗ, είναι πολύ θαυμαστή αλλά, και πολύ δύσκολη και έχει μεγάλο κόπο, όπως: υπομονή ανεκτικότητα και ανανέωση καθημερινή με προσευχή για να κρατάει συνεχώς. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να είμαστε δεμένοι με τον Κύριο οπότε ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ μας που μας τον θυμίζει η μελέτη που κάνουμε. Όλα μαζί στραμμένα τα πάντα στο ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Ειρήνη στην καρδιά μας Αμήν  SULTANA.CHA

















...................