27--10--2018----13--ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ - Τα κείμενα Αγ. Γραφής : Σπύρου Φίλου

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 




ΘΕΜΑ : ΑΓΑΠΗ- 02

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ο ένας τον άλλον; Είμαστε υποχρεωμένοι, να τους αγαπάμε χωρίς ανταπόδοση τους άλλους; Και μάλιστα μας τονίζει ο Απ. Παύλος να είναι «ανυπόκριτη» Β΄ Κορινθίους κεφ.6: εδαφ. 6 η αγάπη,  αυτή χωρίς υποκρισία και μάλιστα να είναι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας με πολύ ειλικρίνεια και να μην υπάρχει ίχνος υποκρισίας.
Ο Κύριος πως μας αγάπησε ανιδιοτελώς; Γι’ αυτό και μείς είμαστε υποχρεωμένοι να αγαπάμε χωρίς γογγυσμό.
¨Αλλου το λεει χρεωστε¨
 Με  καθαρότητα, με γνώση, με μακροθυμία, με αγαθότητα, με Πνεύμα Άγιο, με αγάπη ανυπόκριτη·
Να δούμε λίγο τι είναι η καθαρότητα. Είναι  η ιδιότητα του καθαρού να είμαι ανόθευτος σαφής ευδιάκριτος διαυγής στις σχέσεις μου της αγάπης απέναντι στον άλλον.
 Όπως ο Κύριος μας αγάπησε  με καθαρότητα, χωρίς να υπάρχει στην αγάπη του συμφέρον και το μόνο περίμενε από μας, ήταν η αποδοχή του ως Σωτήρα και να στηριζόμαστε σ’ αυτόν. Για το καλό μας.

  Μετά την καθαρότητα μας ζητά να έχουμε :Γνώση – δηλαδή σύνεση φρόνηση σοφία. Να είμαστε συνετοί σ’ αυτό που ο Κύριος μας καλεί να κάνουμε. Να  μάθουμε να γνωρίζουμε τι ζητά από μας για ποιο λόγο ήρθε σ’ αυτόν τον κόσμο και τι θέλει να μας δώσει μέσα από την ζωή που μας καλεί να ζήσουμε. Και αυτό είναι ο Άγιος Λόγος Του. Εκεί μέσα μας μιλάει ο Κύριος.
Ακολουθεί η αγαθότητα. Η αγαθότητα είναι η ιδιότητα της καλοσύνης και της χρηστότητας.
  Και όλα αυτά περικλείουν την αγάπη δια Πνεύματος Αγίου. Και  όλα αυτά φωνάζουν το όνομα του Χριστού μας.
Ο Κύριος μας έδωσε μια παραγγελία να «αγαπάμε ο ένας τον άλλον»
Γιατί όμως να αγαπούμε ο ένας τον άλλον; Διότι :
Η αγάπη αποδεικνύει ότι είμαστε του Κυρίου, μαθηταί του. Είναι χρέος μας να αγαπούμε.(
(Ρωμαίους κεφ.13: εδαφ.10)
 Η αγάπη κακό δεν κάνει στον πλησίον· η αγάπη, λοιπόν, είναι εκπλήρωση του νόμου.
Επίσης η αγάπη είναι χάρις στην οποία πρέπει να περισσεύουμε. Και είναι απόδειξη ότι είμαστε του Κυρίου και ότι πράττουμε αυτό που μας ζητά με αυταπάρνηση του εαυτού μας όπως έκανε και Εκείνος. Αρνήθηκε τον εαυτό του πήρε μορφή ανθρώπου και άφησε τον ουρανό για το χατίρι μας για να μας πει ότι μας αγαπά.
Α΄ Θεσσαλονικείς κεφ.3 εδαφ. 12

Κι εσάς, ο Κύριος να αυξήσει και να περισσεύσει στην αγάπη, του ενός προς τον άλλον και προς όλους, καθώς κι εμείς προς εσάς·.
Επίσης στην ΕπιστολήΑ΄ Πέτρου κεφ. 1: εδαφ.22  μας λέει:
Αφού, λοιπόν, καθαρίσατε τις ψυχές σας με την υπακοή της αλήθειας διαμέσου του Πνεύματος, προς ανυπόκριτη φιλαδελφία, αγαπήστε ένθερμα ο ένας τον άλλον, από καθαρή καρδιά.
Α΄ Ιωάννου κεφ.3: εδαφ.11
Επειδή, αυτή είναι η παραγγελία, που εξαρχής ακούσατε, να αγαπάμε ο ένας τον άλλον·
  Η αγάπη είναι σημάδι ότι είμαστε παιδιά του Θεού και η αγάπη που έχουμε όπως την θέλει είναι μαρτυρία ότι ο Θεός κατοικεί μέσα μας και ότι του μοιάζουμε διότι είναι αγάπη ο Θεός.
  Επιστολή Α΄ Ιωάννου κεφ. 4:εδαφ. 11
Αγαπητοί, επειδή με τέτοιον τρόπο μάς αγάπησε ο Θεός, οφείλουμε κι εμείς να αγαπάμε ο ένας τον άλλον.
Όπου να πάμε μέσα στον Λόγο του Θεού μας λέει ότι οφείλουμε να αγαπούμε διότι με τέτοιον τρόπο που μας αγάπησε ο Θεός έτσι και εμείς.
Εύχομαι ολόψυχα να αγαπήσουμε τον Κύριο μας τον Ιησού Χριστό και να του μοιάσουμε. Να αρνηθούμε τοΕγώ μας.  Ειρήνη στις καρδιές μας   SULTANACHA 















............................