15--4--2018--ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ Μεταφορά της Αγίας Γραφής Σπύρου Φίλου



76
ΛΟΥΚΑΣ 24: 47
47 και να κηρυχθεί στο όνομά Του μετάνοια και άφεση αμαρτιών σε όλα τα έθνη, ξεκινώντας από την Ιερουσαλήμ.
Ιωάννης 1:29
29 Κατά την επόμενη ημέρα, ο Ιωάννης βλέπει τον Ιησού να έρχεται προς αυτόν, και λέει: Δέστε, ο Αμνός τού Θεού, που σηκώνει την αμαρτία τού κόσμου.
Πράξεις 10: 43
43 σε τούτον όλοι οι προφήτες δίνουν μαρτυρία, ότι διαμέσου τού ονόματός του θα λάβει άφεση αμαρτιών καθένας που πιστεύει σ' αυτόν.
Α΄ Ιωάννου 1:7
7 Αν, όμως, περπατάμε μέσα στο φως, όπως αυτός είναι μέσα στο φως, έχουμε κοινωνία ο ένας με τον άλλον, και το αίμα τού Ιησού Χριστού, του Υιού του, μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία.
9/.  Απαίτησης να λατρεύεται. Η λατρεία ανήκει μόνο στον Θεό.
Η λατρεία που γίνεται σε διάφορα άψυχα αντικείμενα ή σε κάθε άλλο πρόσωπο εκτός του Θεού είναι ειδωλολατρία. Αυτή είναι μία τρομερή αμαρτία αι η απαρχή πολλών άλλων αμαρτιών. Η Γραφή  όμως μας λέγει περί του Ιησού ότι πρέπει να τον να Τον πιστεύουμε και να τον λατρεύουμε.
Όταν αυτός βρισκόταν ενσαρκωμένος κάτω στη γη ποτέ δεν δίσταζε να δεχθεί τη λατρεία των ανθρώπων.
Ματθαίος 8:2
2 Και ξάφνου, ένας λεπρός, καθώς ήρθε, τον προσκυνούσε, λέγοντας: Κύριε, αν θέλεις, μπορείς να με καθαρίσεις.
….
Ο δε απ. Παύλος μας λέγει «ότι κάποια μέρα θα «κλίνει εις το όνομα του Ιησού παν γόνυ»
Φιλιππησίους 2: 9—10—11
9 Γι' αυτό, και ο Θεός τον υπερύψωσε, και του χάρισε όνομα, που είναι το όνομα πάνω από κάθε άλλο·
10 ώστε στο όνομα του Ιησού να λυγίσει κάθε γόνατο επουρανίων και επιγείων και καταχθονίων·
11 και κάθε γλώσσα να ομολογήσει ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Κύριος, σε δόξα τού Πατέρα Θεού. είναι αληθινή· επειδή, δεν είμαι μόνος, αλλά εγώ και ο Πατέρας, που με απέστειλε…
.. 58 Ο Ιησούς είπε σ' αυτούς: Σας διαβεβαιώνω απόλυτα: Πριν γίνει ο Αβραάμ εγώ είμαι.
….
Ιωάννης 16:28
28 Εξήλθα από τον Πατέρα, και ήρθα στον κόσμο· πάλι αφήνω τον κόσμο, και πηγαίνω προς τον Πατέρα.
Ιωάννης 17:5
5 Και, τώρα, εσύ Πατέρα, δόξασέ με κοντά σου, με τη δόξα που είχα κοντά σε σένα, πριν γίνει ο κόσμος.
Δ/. Οι συνέπειες της αρνήσεως της Θεότητος του Χριστού
  Και κάθε ένας που θα αρνείται την θεότητα του Ιησού Χριστού θα αποκτήσει συνείδηση των συνεπειών αυτής της αρνήσεως.
Δυστυχώς μερικοί πιστεύουν ότι η θεότητα Του είναι ζήτημα μικρής σημασίας κι είναι τόσο αφελείς ώστε να νομίζουν ότι η χριστιανική πίστης είναι επαρκείς και ικανοποιητική κι’ αν ακόμα δεχθούμε ότι ο Ιησούς δεν είναι Θεός. Μετακινούν  έτσι ολόκληρο το οικοδόμημα της πίστεως τοποθετώντας το επί άλλων θεμελίων και μη ενδιαφερόμενοι παρά μόνο για τη διατήρηση εξωτερικής του μορφής.
Αν αφαιρέσουμε την αλήθεια της θεότητας του Χριστού μέσα απ’ τον Χριστιανισμό, εκείνο που μένει δεν είναι παρά μια απλή νεκρή θρησκεία με τύπους και ιεροτελεστίες χωρίς κανένα νόημα. Είναι θρησκεία ανθρώπων που έχουν μεν:
«μορφήν ευσεβείας…»
Β΄ Τιμοθέου 3:5
5 ενώ μεν έχουν μορφή ευσέβειας, όμως έχουν αρνηθεί τη δύναμή της· κι αυτούς, απόφευγέ τους.
….
Εάν λοιπόν ο Ιησούς δεν είναι Θεός τότε:
1/. Έφερε στο στόμα Του ψευδή μαρτυρία. Ήταν ψεύτης και επομένως Αυτός ο Ίδιος ένας αμαρτωλός που χρειαζόταν κάποιον άλλον να δώσει εξιλέωση για τις αμαρτίες Του. προφανώς δε δεν θα μπορούσε Αυτός να εξιλεώσει εμάς. Οι διδασκαλίες περί της αναμαρτησίας Του και του εξιλεωτικού Του έργου θα πρέπει να ήσαν χονδροειδή αποκυήματα φαντασίας.
2/. Η Βίβλος θα πρέπει να είναι ένα αναξιόπιστο βιβλίο που εισάγει ένα σύστημα θρησκείας στηριζόμενο μάλλον σε ψεύδος παρά σε αλήθεια.
Ν ο Ιησούς δεν είναι Θεός τότε η Βίβλος δεν έχει κανένα αυθεντικό   κύρος και μεταβάλλεται  σ’ ένα απλό βιβλίο και μάλιστα όχι αξιόπιστο.
3/. Συνήθως η άρνησης της θεότητα του Χριστού οδηγεί στην άρνηση κάθε υπερφυσικής πραγματικότητας.
Αυτό φυσικά θα απέκλειε την άσπορο σύλληψη του Χριστού Τη σωματική Του Ανάσταση και την πραγματικότητα των θαυμάτων Του. Η χριστιανική πίστης
Δεν μπορεί αφού ξεχωριστεί απ’ τα συστατικά της στοιχεία να διατηρείται ακόμα ακεραία. Στέκει ή πέφτει στην ολότητα της. Μετακίνησε μία στήλη της και θα δεις ότι ολόκληρο το οικοδόμημα της σωριάζεται. Η θεότητα του Χριστού είναι το βασικό εκείνο στοιχείο του οποίου η έλλειψης φέρει την ολοσχερή ακύρωση πίστεως.