30-12-2020-

    Μέρος δεύτερον

Ήταν απόψε μια πολύ σκοτεινή νύχτα.  

02

Ψαλμοί 8:3 Όταν θεωρώ τους ουρανούς σου, το έργον των δακτύλων σου, την σελήνη και τους αστέρας, τα οποία συ θεμελίωσες.

Ήταν απόψε μια πολύ σκοτεινή νύχτα.   Μα και από την ώρα που μπήκε ο εχθρός και πλάνεψε τον άνθρωπο να ενδώσει στην ανυπακοή και έγινε εχθρός του Θεού πάντα στην  ανθρωπότητα πλανιόταν το σκοτάδι.

 Και μέσα στο σκοτάδι πάντα ο Θεός

έβρισκε ανθρώπους που τον αγαπούσαν και τον ήθελαν στην ζωή τους. Μέχρι να έρθει το αληθινό φως στην γη ο άρχοντας της ειρήνης να φέρει ειρήνη στους ανθρώπους με τον Θεό.

Ποια ήταν η σκοτεινή νύχτα που ζούσε ο άνθρωπος μακριά από τον Θεό; Μας τον περιγράφει ο λόγος του Θεού.

Το πρώτο πράγμα που μπήκε στην ζωή του ανθρώπου ήταν ο πόνος και ο φόβος του θανάτου.

Γένεσης 4:

2 Κι επιπλέον γέννησε τον αδελφό του τον Άβελ. Και ο Άβελ ήταν βοσκός προβάτων, ενώ ο Κάιν ήταν γεωργός... 8 Και ο Κάιν είπε στον Άβελ τον αδελφό του: Πάμε στην πεδιάδα· κι ενώ ήσαν στην πεδιάδα, αφού ο Κάιν σηκώθηκε ενάντια στον αδελφό του, τον φόνευσε.

Εδώ η ενέργεια έκρυβε δυο πράγματα από τις δυο πλευρές η μία πλευρά:

Την  αγνότητα την αθωότητα του καλού του ανεξίκακου δίκαιου ανθρώπου την καλή τη πίστη που λέμε και πολλά μπορούμε να πούμε.

Η άλλη πλευρά του κακού δόλιου που άλλα σκέπτεται και άλλα προβάλλει και αλλιώς ενεργεί, του ανθρώπου που δεν φοβάται τον Θεό. Δεν έχει ίχνος καλού στην καρδιά του

Με τον φόνο αυτό μπήκε και ο πόνος σαν ρομφαία στην καρδιά των δυο γονιών. Από την μία είδαν τι είναι ο θάνατος από την άλλη έχασαν δύο γιους τον γιο που έγινε δολοφόνος του αδελφού του και βέβαια την απώλεια του σκοτωμένου γιου. Επίσης  στην πορεία της ανθρωπότητας μακριά από τον Θεό υπήρχε όπως είπαμε το πυκνό σκοτάδι της αμαρτίας ας το πούμε αρχίζοντας βαριά  με τα δυο αδέλφια.

Και συνεχίζουμε με τρανταχτά επεισόδια όπως:

Τον  κατακλυσμό που δεν άντεχε ο Θεός να τους βλέπει πόσο μαυρίλα πλάκωσε την ανθρωπότητα μακριά του με την αμαρτία. Τα Σόδομα και Γόμορρα

Και πολλά κατά οικογένειες πριν έρθει το φως που είναι ο Ιησούς Χριστός με την γέννηση του εδώ στην γη.

Βέβαια δεν τον δέχτηκαν όλοι ούτε τον δέχονται αλλά το φως ήρθε να φωτίσει κάθε καρδιά και να τον δεχτεί η να τον απορρίψει.

Όσοι τον δέχτηκαν άλλαξαν ζωή και μπήκαν στον δρόμο τον στενό τον δύσκολο αλλά έχουν ευλογία.

Μας λέγει ο Απ. Παύλος τι είναι οι άνθρωποι μακριά από τον Θεό τον Ιησού Χριστό. Και τι ήταν αυτοί που τον δέχτηκαν και ποιος τους κυβερνούσε πρώτα.

Ρωμαίους 1:21

21 Επειδή, ενώ γνώρισαν τον Θεό, δεν τον δόξασαν ως Θεό, ούτε τον ευχαρίστησαν· αλλά, μέσα στους μάταιους συλλογισμούς τους, αναζήτησαν μάταια πράγματα, και σκοτίστηκε η ασύνετη καρδιά τους.

22 Ενώ έλεγαν ότι είναι σοφοί, έγιναν μωροί.

23 Και άλλαξαν τη δόξα τού άφθαρτου Θεού σε ομοίωμα εικόνας φθαρτού ανθρώπου, και πουλιών και τετράποδων και ερπετών.(ειδωλολατρία)

24 Γι' αυτό και ο Θεός τούς παρέδωσε σε ακαθαρσία, διαμέσου των επιθυμιών των καρδιών τους, ώστε να ατιμάζονται τα σώματά τους αναμεταξύ τους.

25 Οι οποίοι αντικατέστησαν την αλήθεια τού Θεού με το ψέμα, και απέδωσαν σεβασμό και λάτρευσαν την κτίση, παρά εκείνον που την έκτισε, ο οποίος είναι άξιος ευλογίας στους αιώνες. Αμήν.

26 Γι' αυτό, ο Θεός τούς παρέδωσε σε πάθη ατιμίας· επειδή, και οι γυναίκες τους αντικατέστησαν τη φυσική χρήση με την αφύσικη·

27 παρόμοια δε και οι άνδρες, αφήνοντας τη φυσική χρήση της γυναίκας, άναψαν μέσα τους από την επιθυμία τους ο ένας προς τον άλλον, κάνοντας την ασχημοσύνη, αρσενικοί σε αρσενικούς, και απολαμβάνοντας στον εαυτό τους την πρέπουσα αντιμισθία της πλάνης τους.(σοδομία)

28 Και καθώς αποδοκίμασαν το να έχουν επίγνωση του Θεού, ο Θεός τούς παρέδωσε σε αδόκιμο νου, ώστε να κάνουν εκείνα που δεν πρέπει·

29 επειδή, είναι γεμάτοι από κάθε αδικία, πορνεία, πονηρία, πλεονεξία, κακία· είναι γεμάτοι από φθόνο, φόνο, φιλονικία, δόλο, κακοήθεια·

30 ψιθυριστές, κατάλαλοι, με μίσος για τον Θεό, υβριστές, υπερήφανοι, αλαζόνες, εφευρέτες κακών, απειθείς στους γονείς,

31 χωρίς σύνεση, παραβάτες συμφωνιών, άσπλαχνοι, ασυμφιλίωτοι, ανελεήμονες·

32 οι οποίοι, ενώ γνωρίζουν τη δικαιοσύνη τού Θεού, ότι εκείνοι που πράττουν τέτοιου είδους πράγματα είναι άξιοι θανάτου, όχι μονάχα τα πράττουν, αλλά και επιδοκιμάζουν με ευχαρίστηση εκείνους που τα πράττουν.

Εφεσίους 2

1 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί, εξαιτίας των παραβάσεων και των αμαρτιών, σας ζωοποίησε·

2 μέσα στις οποίες κάποτε περπατήσατε, σύμφωνα με το πολίτευμα του κόσμου τούτου, σύμφωνα με τον άρχοντα της εξουσίας τού αέρα, του πνεύματος, που σήμερα ενεργεί στους γιους της απείθειας·

3 ανάμεσα στους οποίους και όλοι εμείς συναναστραφήκαμε κάποτε, σύμφωνα με τις επιθυμίες της σάρκας μας, κάνοντας τα θελήματα της σάρκας και των συλλογισμών· και ήμαστε από τη φύση μας τέκνα οργής, όπως και οι υπόλοιποι.

...................

Τώρα όμως που ήρθε το φως στον κόσμο και οι άνθρωποι που το δέχτηκαν έφυγαν από το σκοτάδι και μπήκαν στο φως της ζωής του Χριστού. Έφυγαν από την κυριαρχία του άρχοντα σκότους και μπήκαν στην κυριαρχία  του άρχοντα του φωτός που είναι ο Ιησούς Χριστός. Εφεσίους 2

1 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί, εξαιτίας των παραβάσεων και των αμαρτιών, σας ζωοποίησε·

....

Τώρα πια δεν έχει δύναμη ο θάνατος αλλά η ζωή. Με την Ανάσταση του αναστηθήκαμε κι εμείς όσοι των δεχόμαστε.

ΑΜΗΝ










Δοξασμένο το όνομα του. Αμήν