12-12-2020--Το μήνυμα των Χριστουγέννων  S.Cha

Το μήνυμα των Χριστουγέννων  S.Cha

Μεταφορά Σ. Φίλου της Αγ. Γραφής

Η ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΣΗΜΕΡΟΝ

 1/. Η παρθένος σήμερον

Τον υπερούσιων τίκτει

Και η γη το σπήλαιον

Το απρόσιτο προσάγει.

Άγγελοι μετά ποιμένων δοξολογούσι

Μάγοι δε μετά αστέρος οδοιπορούσι

Δι’ ημάς γαρ γεννηθεί πεδίον νέον


Ο προ αιώνων Θεός.

 ΜΑΤΘΑΙΟΣ 5:

Θέμα: Αυτό είναι το νόημα των Χριστουγέννων.

01-(πρώτο μήνυμα)

Ο Κύριος μας πριν γίνει ο κόσμος από πάντα (αιωνίως υπήρχε) είναι το δεύτερο πρόσωπο της Αγ. Τριάδα Όμως όταν τέθηκε το θέμα  δημιουργίας της γης στον ουρανό και αν κάτι πάει στραβά από τον άνθρωπο ποιος θα μπορούσε να πάρει το θέμα σωτηρίας του;. Τότε ο Κύριος προσφέρθηκε ότι θα είναι αυτός που θα σώσει τον άνθρωπο. Το  όνομα του ήταν: ο Λόγος. 

 Ήξερε ο Θεός  ότι ο εχθρός θα προσπαθούσε να τα χαλάσει όλα. (Βέβαια  αυτό είναι άλλο ένα μεγάλο θέμα).

Ιωάννης 1:

1 ΣΤΗΝ αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν προς τον Θεό, και Θεός ήταν ο Λόγος.

Έτσι από την ώρα που το είπε αυτό  γεννήθηκε ο Υιός. Γι αυτό ο Λόγος του Θεού μας λέει ότι:

Εβραίους 1:

5 Επειδή, σε ποιον από τους αγγέλους είπε ποτέ: «Εσύ είσαι Υιός μου, εγώ σήμερα σε γέννησα;». Και πάλι: «Εγώ θα είμαι σ' αυτόν Πατέρας, κι αυτός θα είναι σε μένα Υιός;».

Αλλά ακόμα σαν γεγονός στην γη δεν υπήρχε παρά μόνο στις προφητείες και εκείνο καλυμμένο ότι θα γεννηθεί ως  άνθρωπος ο Λόγος ο Υιός Ιωάννης 1: 14 Και ο Λόγος έγινε σάρκα, και κατοίκησε ανάμεσά μας, (και είδαμε τη δόξα του, δόξαν ως μονογενή από τον Πατέρα), γεμάτος χάρη και αλήθεια.

Αυτό το μαθαίνουμε που το λέγει ο Άγγελος στην Μαρία όταν έγινε η αγγελία η χαρμοσύνη πια του ερχομού του. Λουκάς 1: 30 Και ο άγγελος της είπε: Μη φοβάσαι, Μαριάμ· επειδή, βρήκες χάρη στον Θεό.31 Και πρόσεξε, θα μείνεις έγγυος, και θα γεννήσεις έναν γιο· και θα αποκαλέσεις το όνομά του ΙΗΣΟΎ32 Αυτός θα είναι μεγάλος, και θα ονομαστεί Υιός τού Υψίστου· και ο Κύριος ο Θεός θα του δώσει τον θρόνο τού Δαβίδ τού πατέρα του·

33 και θα βασιλεύσει επάνω στον οίκο τού Ιακώβ στους αιώνες, και η βασιλεία του δεν θα έχει τέλος. Τότε δόθηκε το όνομα του και τότε ονομάστηκε: 32 Αυτός θα είναι μεγάλος, και θα ονομαστεί Υιός τού Υψίστου· Και θα είναι από την γενιά του Δαβίδ.


1 Όταν, όμως, είδε τα πλήθη, ανέβηκε στο βουνό, και αφού κάθισε, ήρθαν κοντά του οι μαθητές του.  2 Και ανοίγοντας το στόμα του, τους δίδασκε, λέγοντας:

3 Μακάριοι οι φτωχοί στο πνεύμα· επειδή, δική τους είναι η βασιλεία των ουρανών.

Εβραίους 10:

3 Αλλά, με τις θυσίες αυτές γίνεται κάθε χρόνο ανάμνηση των αμαρτιών.

4 Επειδή, είναι αδύνατον το αίμα ταύρων και τράγων να αφαιρεί αμαρτίες.

5 Γι' αυτό, μπαίνοντας μέσα στον κόσμο, λέει: «Θυσία και προσφορά δεν θέλησες, αλλά μου ετοίμασες ένα σώμα.

6 Σε ολοκαυτώματα και προσφορές περί αμαρτίας δεν ευαρεστήθηκες.

7 Τότε, είπα: Δες, έρχομαι, (στον τόμο τού βιβλίου είναι γραμμένο για μένα), για να κάνω, ω Θεέ, το θέλημά σου».

8 Αφού πιο πάνω είπε, ότι: «Θυσία και προσφορά, και ολοκαυτώματα, και προσφορές περί αμαρτίας, δεν θέλησες, ούτε ευαρεστήθηκες σ' αυτές»· (που προσφέρονται σύμφωνα με τον νόμο)·

9 τότε είπε: «Δες, έρχομαι, για να κάνω, ω Θεέ, το θέλημά σου». Αναιρεί το πρώτο, για να συστήσει το δεύτερο.

Εδώ μας εξηγεί ότι μέχρι να έρθει ο Χριστός (Μεσσίας αυτό θα πει Χριστός Κεχρισμενος Μεσσίας)

Ο  Θεός δεχόταν τα ζώα να γίνουν θυσία για τον άνθρωπο να χυθεί αίμα διότι ήταν άξιος θανάτου και δεν μπορούσε αλλιώς να πλησιάσει τον Θεό και να πάρει εξιλέωση για τις αμαρτίες του.Όμως αυτό ήταν προσωρινό διότι έπρεπε κάποιος να αναλάβει να πεθάνει και μια για πάντα να εξιλεωθεί ο άνθρωπος χωρίς να θυσιάζονται ζώα. Και άξιος ήταν χωρίς αμαρτία μόνο ο Θεός. Να λοιπόν γιατί ενανθρώπηση να γιατί γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός που σήμερα γιορτάζουν όλοι χωρίς να ξέρουν τo νόημα των Χριστουγέννων που κάποτε γεννήθηκε ο γιος του Θεού και τον αποκαλούσε Πατέρα τον Θεό.

Να γιατί του λέει όταν προσευχόταν όχι μόνο για τους μαθητές του αλλά και για όλους όσους πιστέψουν σε Αυτόν. Πολύ βασικό έργο παίζει η ενότητα των μελών. Προσεύχεται  να είναι ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Όπως αυτός με τον Πατέρα

Ιωάννης 17:

20 Και δεν παρακαλώ μονάχα γι' αυτούς, αλλά και για εκείνους που θα πιστέψουν σε μένα διαμέσου τού λόγου τους· 21 για να είναι όλοι ένα· όπως εσύ, Πατέρα, είσαι σε ενότητα με μένα και εγώ σε ενότητα με σένα, να είναι κι αυτοί ένα σε ενότητα με μας· για να πιστέψει ο κόσμος ότι εσύ με απέστειλες22 Και εγώ, τη δόξα που μου έδωσες, έδωσα σ' αυτούς· για να είναι ένα, όπως εμείς είμαστε ένα 23 Εγώ σε ενότητα μ' αυτούς, κι εσύ σε ενότητα με μένα· για να είναι σε μια ολοκληρωμένη ενότητα, και να γνωρίζει ο κόσμος ότι εσύ με απέστειλες, και τους αγάπησες όπως αγάπησες εμένα.

Εφεσίους 1:

4 καθώς μάς έκλεξε διαμέσου αυτού πριν από τη δημιουργία τού κόσμου, για να είμαστε άγιοι και χωρίς ψεγάδι μπροστά του με αγάπη· 5 αφού μας προόρισε σε υιοθεσία διαμέσου τού Ιησού Χριστού στον εαυτό του, σύμφωνα με την ευδοκία τού θελήματός του,

Μας διάλεξε όσοι τον δεχτούμε. Ο Θεός δεν κάνει προσωποληψία θέλει όλοι να σωθούμε. Αλλά δεν τον δέχονται όλοι τον γιο του οπότε όσοι διαλέγουν να πιστέψουν τον Χριστό είναι οι διαλεγμένοι του.

Ρωμαίους 11: 32 Επειδή, ο Θεός έκλεισε τους πάντες μέσα στην απείθεια, για να ελεήσει τους πάντες. Εύχομαι έλεος να κάνει ο Θεός στις καρδιές μας να τον δεχτούμε τον Ιησού Χριστό. Αμήν