Iδού έρχομαι ταχέως !!!

 14-12-2020

02-Το μήνυμα των Χριστουγέννων  S.Cha

Μεταφορά Σ. Φίλου της Αγ. Γραφής

 116/. Χάρις τι έργον γεμάτη αγάπη

 1/. Χάρις τι έργον γεμάτη αγάπη Που σε ενώνει με τον Θεό. Αυτή σε σώζει και σου ανοίγει Τον ουρανό

…..

Επωδός

Χάρις τι έργον γεμάτη αγάπη Που σε ενώνει με τον Θεό

2/. Κοίτα το αίμα για σένα τρέχει Για σε πληρώνει αμαρτωλέ. Αυτό σε πλένει και σου χαρίζει  Τον ουρανό

3/. Έλα στη χάρη με αμελήσεις Και συ ν’ ανοίξεις ναι την καρδιά. Θα βρεις γαλήνη και την ειρήνη Με τον Θεό.

…………………..

Μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλος

02-Θέμα: Χάρις τι έργον γεμάτη αγάπη

Χριστούγεννα τι γλυκιά λέξη τι όμορφη.

πόσες ελπίδες και χαρές μας δίνει τίποτα άσχημο δεν την αμαυρώνει αυτήν την λέξη. Και ιδιαίτερα αυτοί που γευτήκαν τα Χριστούγεννα δεχόμενοι την Χάρι.

Διότι του Χριστού η γέννηση δηλώνει ότι ήρθε η ώρα να πάρει χάρη ο άνθρωπος και τέλειωσε η κυριαρχία του εχθρού που τον έχει σκλάβο στην αμαρτία μακριά από τον Θεό.Η χάρις από τον Θεό δόθηκε δια του Υιού Του και μας ενώνει πια μαζί του. Ανοίχτηκε η πύλη του Παραδείσου από τον Ιησού Χριστό διότι αυτός πια κρατά τα κλειδιά και αυτός ανοίγει και κλείνει πόρτες.

Ιωάννης 10:

3 Σε τούτον ο θυρωρός ανοίγει· και τα πρόβατα ακούν τη φωνή του· και τα δικά του πρόβατα τα φωνάζει με το όνομά τους, και τα βγάζει έξω.

Αποκάλυψις 3:

7 ΚΑΙ προς τον άγγελο της εκκλησίας στη Φιλαδέλφεια, γράψε: Αυτά λέει ο άγιος, ο αληθινός, αυτός που έχει το κλειδί τού Δαβίδ· αυτός που ανοίγει, και κανένας δεν κλείνει· και κλείνει, και κανένας δεν ανοίγει.

Ήρθε  το πλήρωμα του χρόνου προ δυο χιλιάδων ετών να ανοίξει η πόρτα της χάρητος η πόρτα να πεταχτούμε όλοι έξω στην ελευθερία (η όπως κάποιος που έχει πιάσει φωτιά το σπίτι του και πετιέται έξω να μην καεί) και να βρεθούμε στην αγκαλιά του Πατέρα.

 Αυτό είναι το μήνυμα των Χριστουγέννων.

Χάρις τι έργον γεμάτη αγάπη

Χαρμόσυνο άγγελμα του ουρανού στον άνθρωπο.

Λουκάς 2:

9 Και τότε, ένας άγγελος του Κυρίου φάνηκε σ' αυτούς ξαφνικά, και δόξα τού Κυρίου έλαμψε ολόγυρά τους, και φοβήθηκαν με μεγάλο φόβο.

10 Και ο άγγελος είπε σ' αυτούς: Μη φοβάστε· επειδή, δέστε, σας φέρνω ένα χαρμόσυνο μήνυμα μεγάλης χαράς, που θα είναι σε ολόκληρο τον λαό·

11 επειδή, σήμερα, στην πόλη τού Δαβίδ, γεννήθηκε σε σας σωτήρας, που είναι ο Χριστός, ο Κύριος.

..................

Έσκυψε ο ουρανός θαυμάζοντας με τον ευχάριστο νέο:

Ότι γεννήθηκε ο Υιός του Υψίστου στη γη.

......................

Λουκάς 1:

32 Αυτός θα είναι μεγάλος, και θα ονομαστεί Υιός τού Υψίστου· και ο Κύριος ο Θεός θα του δώσει τον θρόνο τού Δαβίδ τού πατέρα του·

..............................

Χάρις τι έργον γεμάτη αγάπη Που σε ενώνει με τον Θεό

Έργο έγινε στον ουρανό και εκτυλίχτηκε στην γη με πολύ σπλάχνα αγάπης στον ταλαίπωρο άνθρωπο τον χτυπημένο πρώτα από τον θάνατο να χάνει αγαπημένα πρόσωπα ιδίως τα παιδιά του να τον χτυπούν αρρώστιες ανίατες. Να τρώγει το ψωμί του με κόπο και ιδρώτα και αν δούμε και την αδικία των ανθρώπων άλλοι φτωχοί και άλλοι πλούσιοι χωρίς καν να έχουν στην συνείδηση τους λύπη και πόνο. Για τους άλλους. Περνούν σαν να μην υπάρχουν  γύρω τους άνθρωποι που υποφέρουν. Το  βλέπουμε στην ιστορία που είπε ο Κύριος του πλουσίου και του φτωχού.

Αυτά βέβαια θα τελειώσουν κάποτε όπως τέλειωσε το κάποτε του κλεισμένου ουρανού και άνοιξε όταν ήρθε η ώρα όταν ωρίμασε ο καιρός. Έτσι και τώρα.

Τώρα έχουμε την περίοδο που διανύουμε της χάρητος. Κάποια στιγμή θα κλείσει αυτή η πόρτα και δεν θα έχουμε πια της χάρητος το δικαίωμα που ο Χριστός μεσιτεύει για μας στον Πατέρα. Τώρα είναι καιρός μας λέγει ο Λόγος του Θεού.

Τιμόθεος Α' 2:

3 Επειδή, αυτό είναι καλό και ευπρόσδεκτο μπροστά στον Σωτήρα μας Θεό·

4 ο οποίος θέλει να σωθούν όλοι οι άνθρωποι, και νάρθουν στην επίγνωση της αλήθειας.

5 Επειδή, ένας Θεός υπάρχει, ένας είναι και ο μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, ο άνθρωπος Ιησούς Χριστός,

Κορινθίους Β' 6:

2 (επειδή, λέει: «Σε καιρό δεκτό σε εισάκουσα, και σε ημέρα σωτηρίας σε βοήθησα»· δες, τώρα είναι καιρός ευπρόσδεκτος, δες, τώρα είναι ημέρα σωτηρίας)·

Εβραίους 8:

6 Τώρα, όμως, ο Χριστός έλαβε μια εξοχότερη υπηρεσία, καθόσον είναι και μεσίτης μιας ανώτερης διαθήκης, που νομοθετήθηκε με ανώτερες υποσχέσεις.

Εβραίους 9:

24 Επειδή, ο Χριστός δεν μπήκε μέσα σε χειροποίητα άγια, αντίτυπα των αληθινών, αλλά στον ίδιο τον ουρανό, για να εμφανιστεί τώρα μπροστά στον Θεό για χάρη μας·

Ο ιερέας του Μωσαϊκού Νόμου που αντιπροσώπευε τον Ιησού Χριστό κάθε φορά έκαμνε θυσία ώστε με το να χύνεται αίμα και να συγχωρείτε ο ίδιος και οι πιστοί. Αυτό γινόταν μέχρι να έρθει ο Χριστός να ενανθρωπήσει να εκπροσωπήσει τον αμαρτωλό άνθρωπο να επωμιστεί ο ίδιος το φταίξιμο του (του ανθρώπου) να τιμωρηθεί επάνω στον σταυρό και να γίνει μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπου να συγχωρηθούν οι αμαρτίες μας.

Αυτό  είναι το νόημα της γέννησης του.

Νόημα αγάπης συγχώρεσης  

Εβραίους 9:

15 Και γι' αυτό είναι μεσίτης καινούργιας διαθήκης, ώστε, διαμέσου τού θανάτου, που έγινε για απολύτρωση των παραβάσεων κατά την πρώτη διαθήκη, να πάρουν την υπόσχεση οι καλεσμένοι της αιώνιας κληρονομιάς.

16 Επειδή, όπου υπάρχει διαθήκη, είναι ανάγκη να υπάρχει ο θάνατος εκείνου που έκανε τη διαθήκη·

17 δεδομένου ότι, η διαθήκη είναι ισχυρή για όσους έχουν πεθάνει· επειδή, ποτέ δεν ισχύει ενόσω ο διαθέτης ζει.

18 Γι' αυτό, ούτε η πρώτη δεν ήταν εγκαινιασμένη χωρίς αίμα·





Είμαστε πια μιας καινούργια διαθήκης κληρονόμοι.

Εύχομαι ευλογία Κύριου να έχουμε.  Αμήν