16-7-2019--01--02--03----ΘΕΜΑ: Να συγχωρούμε--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ- Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!



01--ΘΕΜΑ: Να συγχωρούμε
Ματθαίος  6:
14 Επειδή, αν συγχωρήσετε στους ανθρώπους τα πταίσματά τους, θα συγχωρήσει και σε σας ο ουράνιος Πατέρας σας.
15 Αν, όμως, δεν συγχωρήσετε στους ανθρώπους τα πταίσματά τους, ούτε ο Πατέρας σας θα συγχωρήσει σε σας τα πταίσματά σας.
..........................
Πολλοί χριστιανοί μπερδεύουν τα εδάφια αυτά σύμφωνα στα μέτρα τους.
Την  συγχώρηση με την αληθινή χριστιανική ζωή τους.
Δεν καταλαβαίνουν δυο πράγματα αληθινά.
Το ένα είναι να το συλλογιστούν αυτό που έγινε να δουν την πλευρά τους να δουν που έφταιξαν, και η πρώτη κίνηση είναι να γονατίσουν στον Κύριο μας Ιησού Χριστό να του πουν: έφταιξα συγχώρησε με Κύριε  με ειλικρίνεια και μετά να ζητήσουν συγχώρηση ή αποκατάσταση της σχέσης τους
 με τον άλλον. Αυτό  είναι το σωστό
Όταν φταίξουν σε κάποιον Ζητούν συγχώρηση αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν τακτοποιήσει την σχέση τους με τον άλλον που έχουν βλάψει η έχουν πικράνει. Χωρίς να αναλογιστούν να αποκαταστήσουν πρώτα με τον Θεό το θέμα τους Το παίρνουν επιπόλαια και ζητούν αποκατάσταση να γίνουν όπως πρώτα.
 Ο αληθινός όμως χριστιανός όχι μόνο έχει συγχωρήσει και έχει πληρώσει και πληρώνει την αμαρτία αυτών χωρίς να έχει υποχρέωση που ζητούν να τους συγχωρέσει ο Κύριος  νύχτα μέρα για την ψυχή τους και για να μην βλαστημηθεί το όνομα του Κυρίου Κάνουν το χρέος αυτό, που χωρίς να φταίνε μόνο και μόνο όπως για τον Κύριο γιατί θα δινόταν κακή μαρτυρία του ονόματος  «χριστιανός» Και  χωρίς να αποκαταστήσουν αυτό σωστά όπως πρέπει ζητούν συγγνώμη και πετούν στα μούτρα τους

Τα δυο εδάφια αυτά.
Ματθαίος  6:
14 Επειδή, αν συγχωρήσετε στους ανθρώπους τα πταίσματά τους, θα συγχωρήσει και σε σας ο ουράνιος Πατέρας σας.
15 Αν, όμως, δεν συγχωρήσετε στους ανθρώπους τα πταίσματά τους, ούτε ο Πατέρας σας θα συγχωρήσει σε σας τα πταίσματά σας.
...........................
Ενώ δεν αληθεύουνε. Εδω δείχνει ο διάβολος τα δόντια του αφού δεν μπόρεσε να ταράξει καρδιές στο θέμα το οποίο το έθεσαν στον κύριο, τώρα έρχονται με την μάσκα του μετανοημένου να βλάψουν περισσότερο αυτούς που έβλαψαν.
Ο κύριος να κάνει έλεος στις καρδιές όλων και να δώσει χάρη και αληθινή μετάνοια.
Όπως ο Κύριος μας συγχωρεί συνεχώς πρέπει να συγχωρούμε κι εμείς. Αλλά μετά πρέπει να φλεγόμαστε από αυτά τα άτομα χωρίς να δείχνουμε πικρία αλλά να προσευχόμαστε γι αυτούς, ώστε ο Κύριος να ελέγξει τις καρδιές τους. Εμείς δεν μπορούμε να απορρίψουμε κανέναν διότι υπάρχει κι άλλος λόγος του Κυρίου να τους υπομένουμε με αγάπη. Γιατί; γιατί ο κύριος θα ξεκαθαρίσει το θέμα. Και  το λέγει:
Ματθαίος 13: 28 Και εκείνος είπε σ' αυτούς: Ένας εχθρός άνθρωπος το έκανε. Και οι δούλοι τού είπαν: Θέλεις να πάμε και να τα μαζέψουμε;  29 Και εκείνος είπε: Όχι, μήπως και, μαζεύοντας τα ζιζάνια, ξεριζώσετε μαζί τους και το σιτάρι·
30 αφήστε να αυξάνονται και τα δύο μαζί μέχρι τον θερισμό· και κατά τον καιρό τού θερισμού θα πω στους θεριστές: Μαζέψτε πρώτα τα ζιζάνια, και να τα δέσετε σε δέσμες, για να τα κατακάψετε· το σιτάρι, όμως, συγκεντρώστε το στην αποθήκη μου.
Ειρήνη έλεος του Κυρίου επάνω μας
S.cha

.........................................
17-7-2019-------02
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
02--ΘΕΜΑ: συγχώρεση
Ματθαίος  6:
14 Επειδή, αν συγχωρήσετε στους ανθρώπους τα πταίσματά τους, θα συγχωρήσει και σε σας ο ουράνιος Πατέρας σας.
15 Αν, όμως, δεν συγχωρήσετε στους ανθρώπους τα πταίσματά τους, ούτε ο Πατέρας σας θα συγχωρήσει σε σας τα πταίσματά σας.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Έφταιξες αδελφέ μου στους αδελφούς σου. το κατάλαβες; Ο κανόνας είναι ο εξής:
Να βρεθείς στον Κύριο με μετάνοια
Να αρχίσεις να καταλαβαίνεις τι έκανες πρώτα στον Κύριο μπροστά και έπειτα στον αδελφό σου.
Και όχι μόνον αυτό αλλά αποκαθιστάς και με την εκκλησία την σχέση σου ώστε να σε βλέπουν οι αδελφοί ότι όντως μετάνιωσες και έχεις ζωή αγία.
Να νιώσεις την ταπείνωση και ενοχή σου μέχρι τα μύχια της καρδιάς σου στον Κύριο και μετά στον αδελφό σου.
Όχι  χωρίς αληθινή μετάνοια και αυτό φαίνεται από τα εδάφια που πρόβαλες κατηγορώντας με θράσος
Ματθαίος 3:8
Κάντε, λοιπόν, καρπούς άξιους της μετάνοιας·
Αυτό δεν το είδες αδελφέ μου;
>>>> 
Ο Κύριος ζητά να κάνουμε καρπούς άξιους της μετανοίας μας. Όταν είναι αληθινή μετάνοια ο Κύριος πληροφορεί ακόμα και αυτόν που έβλαψες και τους γύρω σου .
Ότι και να βλάψεις σε όσο μεγάλο βαθμό τον αδελφό σου στο τέλος όλα γίνονται ένα πιάτο φακή και φεύγει η ζωή σου γλιστρά σαν νερό μέσα από τα χέρια σου. Και  όταν έρθει η ώρα να ευλογηθείς τότε βλέπεις πόσο κακό στον εαυτό σου έκανες χωρίς αληθινή μετάνοια.

Αλλά πάνω από όλα πόνεσε τον κύριο μας Ιησού Χριστό.
Εβραίους 12:
12 «Γι' αυτό, ανορθώστε τα εξασθενημένα χέρια και τα παραλυμένα γόνατα».
13 Και «κάντε στα πόδια σας ίσιους δρόμους»· ώστε, το χωλό να μη εκτραπεί, αλλά μάλλον να θεραπευθεί.
14 Επιδιώκετε ειρήνη με όλους, και τον αγιασμό, χωρίς τον οποίο κανένας δεν θα δει τον Κύριο·
Αν δεν έχουμε καθαρή ζωή (Άγιος θα πει καθαρός)
(Αυτό θα πει άγια ζωή). Και  χωρίς αγία ζωή (καθαρή ΖΩΗ) δεν θα δούμε το πρόσωπο του Θεού.
Πέτρου Α' 1:
16 επειδή, είναι γραμμένο: «Άγιοι να είστε, επειδή εγώ είμαι άγιος».
Πέτρου Α' 1:
15 αλλά, καθώς εκείνος που σας κάλεσε είναι άγιος, έτσι κι εσείς να γίνετε άγιοι σε κάθε διαγωγή·
Πέτρου Α' 3:
12 Επειδή, τα μάτια τού Κυρίου είναι επάνω στους δικαίους, και τα αυτιά του στη δέησή τους· το πρόσωπο, όμως, του Κυρίου είναι ενάντια σ' αυτούς που πράττουν τα κακά».
Ματθαίος  7:
21 Δεν θα μπει μέσα στη βασιλεία των ουρανών καθένας που λέει σε μένα: Κύριε, Κύριε· αλλ' αυτός που πράττει το θέλημα του Πατέρα μου, ο οποίος είναι στους ουρανούς.
22 Πολλοί θα μου πουν κατά την ημέρα εκείνη: Κύριε, Κύριε, δεν προφητεύσαμε στο όνομά σου, και στο όνομα σου εκβάλαμε δαιμόνια, και στο όνομά σου κάναμε πολλά θαύματα;
23 Και, τότε, θα ομολογήσω σ' αυτούς, ότι: Ποτέ δεν σας γνώρισα· φεύγετε από μένα εσείς που εργάζεστε την ανομία.
Αδέλφια μου κι εγώ που τα γράφω λήγω είμαι πιο αμαρτωλη από τον καθένα μας μόνο που ελπίζω στον κύριο μας που μες συγχωρεί όταν ομολογώ την αμαρτία μου αληθινά.

Άλλωστε κανείς δεν είναι αναμάρτητος παρά μόνο ο κύριος μας ο Ιησούς Χριστός. Και παρηγορούμε στο  Λόγο του Κυρίου μας μέσω του Ιωάννου την επιστολή.
Α΄Ιωαννου 1:
5 Και αυτή είναι η υπόσχεση, την οποία ακούσαμε απ' αυτόν και την αναγγέλλουμε σε σας, ότι: Ο Θεός είναι φως και σ' αυτόν δεν υπάρχει κανένα σκοτάδι.
6 Αν πούμε ότι έχουμε κοινωνία μαζί του και περπατάμε στο σκοτάδι, λέμε ψέματα και δεν πράττουμε την αλήθεια.
7 Αν, όμως, περπατάμε μέσα στο φως, όπως αυτός είναι μέσα στο φως, έχουμε κοινωνία ο ένας με τον άλλον, και το αίμα τού Ιησού Χριστού, του Υιού του, μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία.
8 Αν πούμε ότι δεν έχουμε αμαρτία, εξαπατούμε τον εαυτό μας και η αλήθεια δεν υπάρχει μέσα μας.
9 Αν ομολογούμε τις αμαρτίες μας, ο Θεός είναι πιστός και δίκαιος ώστε να συγχωρήσει σε μας τις αμαρτίες, και να μας καθαρίσει από κάθε αδικία.
10 Αν πούμε ότι δεν αμαρτήσαμε, κάνουμε αυτόν ψεύτη και ο λόγος του δεν υπάρχει μέσα μας.
Ειρήνη έλεος και χάρη Κυρίου αμην
Sultana.cha

...........................
17-7-2019------03
03 ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου
03--ΘΕΜΑ: Να μάθουμε να να συγχωρουμε
Ματθαίος  6:
14 Επειδή, αν συγχωρήσετε στους ανθρώπους τα πταίσματά τους, θα συγχωρήσει και σε σας ο ουράνιος Πατέρας σας.
15 Αν, όμως, δεν συγχωρήσετε στους ανθρώπους τα πταίσματά τους, ούτε ο Πατέρας σας θα συγχωρήσει σε σας τα πταίσματά σας.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Ματθαίος 7
1 Μη κρίνετε για να μη κριθείτε·
2 επειδή, με όποια κρίση κρίνετε, θα κριθείτε· και με όποιο μέτρο μετράτε, θα αντιμετρηθεί σε σας.
3 Και γιατί βλέπεις το ξυλαράκι που είναι στο μάτι τού αδελφού σου, ενώ το δοκάρι που είναι μέσα στο δικό σου μάτι δεν το παρατηρείς;
4 Ή, πώς θα πεις στον αδελφό σου: Άφησε να βγάλω το ξυλαράκι από το μάτι σου, ενώ το δοκάρι είναι μέσα στο μάτι σου;
5 Υποκριτή, βγάλε πρώτα το δοκάρι από το μάτι σου, και τότε θα δεις καθαρά για να βγάλεις το ξυλαράκι από το μάτι τού αδελφού σου.
.................................
 Ο Κύριος δεν είπε μόνο να συγχωρούμε όπως μας συγχώρησε αλλά να μην κρίνουμε κανένα γιατί με όποιο μέτρο κρίνουμε με εκείνο θα μας κρίνει.
Στα πρώτα αυτά κεφάλαια από το 5 μέχρι το 8 είναι η επί του όρους ομιλία., η οποία  δίνει την σωστή στάση των πιστών μεταξύ τους. Ότι αμάρτησα έχω εγώ συγχωρηθεί  από τον Κύριο και έτσι δεν πρέπει να βλέπω τον αδελφό μου ο ποιος έχει και αυτός ελαττώματα και αγωνίζεται όπως κι εγώ.
Ματθαίος 7
1 Μη κρίνετε για να μη κριθείτε·
2 επειδή, με όποια κρίση κρίνετε, θα κριθείτε· και με όποιο μέτρο μετράτε, θα αντιμετρηθεί σε σας.
Όμως παρά πολλοί χριστιανοί πέφτουν στην κατάκριση.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι τρομεροί εγωιστές νομίζουν ότι είναι τέλειοι και έχουν τόσο θράσος να κατηγορούν συνέχεια. Και αντί να έχουν Κύριο τον Ιησού Χριστό έχουν τον κατήγορο μας(Κυριο-διάβολο) που ακόμα βρίσκεται στα επουράνια και κατηγορεί την εκκλησία του Κυρίου που είμαστε όλοι εμείς.

Αποκάλυψις 12:
10 Και άκουσα μια δυνατή φωνή στον ουρανό που έλεγε: Τώρα έγινε η σωτηρία και η δύναμη και η βασιλεία τού Θεού μας, και η εξουσία τού Χριστού του· επειδή,ρίχτηκε κάτω ο κατήγορος των αδελφών μας,που τους κατηγορεί μπροστά στον Θεό μας ημέρα και νύχτα.
Γι αυτό καλά θα είναι να προσέχουμε πως βαδίζουμε με τον Κύριο και επεξεργαζόμαστε την πνευματική μας ζωή. Οι παγίδες είναι τόσο μεγάλες που ο διάβολος τις βάζει ώστε να παγιδεύει τα παιδιά του Θεού.
Ιωάννου Α' 3:
8 Αυτός που πράττει την αμαρτία είναι από τον διάβολο, επειδή ο διάβολος απαρχής αμαρτάνει. Γι' αυτό φανερώθηκε ο Υιός τού Θεού, για να καταστρέψει τα έργα τού διαβόλου.
Ιωάννης 13:
2 Και αφού έγινε δείπνο, (ο δε διάβολος είχε ήδη βάλει στην καρδιά τού Ιούδα τού Σίμωνα, του Ισκαριώτη, να τον παραδώσει)·
Εύχομαι ειρήνη ευλογία και έλεος στις καρδιές μας

Πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε για πότε εισχωρεί ο διάβολο στην καρδιά μας με τις επιθυμίες μας τα θέλω μας και το εγώ μας και όταν ελεγχθούμε από το Πνεύμα το Άγιο μένουμε εμβρόντητοι πόσο ευάλωτοι ήμασταν και απρόσεκτοι.
Τοτε ερχεται ο παρηγοριτικος Λογος του Θεου ναμας πει να ομολογουμε τις αμαρτίες μας .
Α΄ Ιωάννου 1:
5 Και αυτή είναι η υπόσχεση, την οποία ακούσαμε απ' αυτόν και την αναγγέλλουμε σε σας, ότι: Ο Θεός είναι φως και σ' αυτόν δεν υπάρχει κανένα σκοτάδι.
6 Αν πούμε ότι έχουμε κοινωνία μαζί του και περπατάμε στο σκοτάδι, λέμε ψέματα και δεν πράττουμε την αλήθεια.
7 Αν, όμως, περπατάμε μέσα στο φως, όπως αυτός είναι μέσα στο φως, έχουμε κοινωνία ο ένας με τον άλλον, και το αίμα τού Ιησού Χριστού, του Υιού του, μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία.
8 Αν πούμε ότι δεν έχουμε αμαρτία, εξαπατούμε τον εαυτό μας και η αλήθεια δεν υπάρχει μέσα μας.

9 Αν ομολογούμε τις αμαρτίες μας, ο Θεός είναι πιστός και δίκαιος ώστε να συγχωρήσει σε μας τις αμαρτίες, και να μας καθαρίσει από κάθε αδικία.
10 Αν πούμε ότι δεν αμαρτήσαμε, κάνουμε αυτόν ψεύτη και ο λόγος του δεν υπάρχει μέσα μας.αννης 1:
Και αυτή είναι η υπόσχεση, την οποία ακούσαμε απ' αυτόν και την αναγγέλλουμε σε σας, ότι: Ο Θεός είναι φως και σ' αυτόν δεν υπάρχει κανένα σκοτάδι.
6 Αν πούμε ότι έχουμε κοινωνία μαζί του και περπατάμε στο σκοτάδι, λέμε ψέματα και δεν πράττουμε την αλήθεια.
7 Αν, όμως, περπατάμε μέσα στο φως, όπως αυτός είναι μέσα στο φως, έχουμε κοινωνία ο ένας με τον άλλον, και το αίμα τού Ιησού Χριστού, του Υιού του, μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία.
8 Αν πούμε ότι δεν έχουμε αμαρτία, εξαπατούμε τον εαυτό μας και η αλήθεια δεν υπάρχει μέσα μας.
9 Αν ομολογούμε τις αμαρτίες μας, ο Θεός είναι πιστός και δίκαιος ώστε να συγχωρήσει σε μας τις αμαρτίες, και να μας καθαρίσει από κάθε αδικία.
10 Αν πούμε ότι δεν αμαρτήσαμε, κάνουμε αυτόν ψεύτη και ο λόγος του δεν υπάρχει μέσα μας.
Ειρήνη έλεος και χάρη Κυρίου. Αμήν
SultanaCha


..........................