07-ΑΡΙΘ.--23-7-2019---07-ΑΡΙΘ.-Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ-

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ
                   ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 1ον

                 ==1==
Θέλεις να γνωρίσεις τον αληθινό και ζώντα Θεό; θ' άθελες να αποκτήσεις την γλυκειά βεβαιότητα ότι όλες σου οι αμαρτίες συγχωρήθηκαν; θέλεις να  μάθεις πως θα γίνεις τέκνον του Θεού; Εάν ενδιαφέρεσαι τότε  λίγη ώρα προσοχής στην ανάγνωση του μικρού αυτού βιβλιαρίου και να βρεις τις Θέλεις να γνωρίσεις τον αληθινό και ζώντα Θεό; θάθελες να αποκτήσεις την γλυκειά βεβαιότητα ότι όλες σου οι αμαρτίες συγχωρήθηκαν; θέλεις να  μάθεις πως θα γίνεις τέκνον του Θεού; Εάν ενδιαφέρεσαι τότε  λίγη ώρα προσοχής στην ανάγνωση του μικρού αυτού βιβλιαρίου και να βρεις τις 

απαντήσεις στα ερωτήματα που αναφέραμε ανωτέρω καθώς και σε άλλα πολλά ερωτήματα που απασχολούν το μυαλό σου.

Οι αλήθειες που περιέχονται στο βιβλίο αυτό βασίζονται σε κάποιο άλλο Βιβλίο που ονομάζεται Αγία Γραφή είναι το Βιβλίο στο οποίο ο Θεός αποκάλυψε τον Εαυτό Του στον άνθρωπο. Η Αγία Γραφή είναι ο Λόγος του Θεού. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μας διαβεβαιώσουν ότι η Αγία Γραφή είναι ο Λόγος του αληθινού και ζώντος Θεού. Πιστεύουμε πρώτα στην μεταμορφώνουσα δύναμη της. Σ’ ‘όλα τα μέρη του κόσμου άλλαξε η ζωή χιλιάδων ανθρώπων επειδή διάβασαν ή άκουσαν την αγγελία αυτού του Βιβλίου. Άπιστοι αμαρτωλοί έγιναν αγνοί και άγιοι άνθρωποι. Η ζωή αυτών που κάποτε βρισκόταν στο σκοτάδι και στην απελπισία είναι τώρα γαμέτη από ειρήνη και χαρά. Γνωρίζουμε επίσης ότι η Αγία Γραφή είναι ο Λόγος του Θεού από τις εκατοντάδες των προφητειών που ελέχθησαν χιλιάδες χρόνια πριν και πραγματοποιήθηκαν κατά τον ακριβή τρόπο όπως είχε προείπει η Αγία Γραφή ότι θα εξεπληρώνοντο.
  Το γεγονός ότι την Αγία Γραφή συνέγραψαν περισσότερα από πενήντα πρόσωπα σε μια περίοδο 1600ετών και μ’ όλα ταύτα να υπάρχει σε όλα τα μέρη της τέλεια αρμονία σαφέστατα μας αποδεικνύει ότι ήταν Αυτός ο Ίδιος ο θεός που κατεύθυνε τους προφήτες για να γράψουν. Ο Θεός μας αποκαλύπτει τον Εαυτό Του μέσον της Αγίας Γραφής. Είναι αυτή που μας πληροφορεί ότι ο θεός είναι αθάνατο Πνεύμα. Μαθαίνουμε ότι Αυτός είναι Άγιος και ότι είναι πιο καθαρός και από τις Ακτίνες του ήλιου.
Επειδή ο Θεός είναι Άγιος πρέπει να τιμωρήσει την αμαρτία και την ανομία. Ο Θεός είναι Παντοδύναμος. Δεν υπάρχει τίποτε που να μην μπορεί να το κάμη. Η δύναμης Του εκδηλώνεται σ’ όλη την πλάση στην οποία ζούμε. Είναι Παντογνώστης. Γνωρίζει ότι το όλο παρελθόν και κάθε λεπτομέρεια του παρόντος. Γνωρίζει κάθε γεγονός που αναμένει το μέλλον.
Είναι πανταχού παρών. Δεν υπάρχει τόπος στους ουρανούς και σ’ όλη την γη που να μη βρίσκεται Αυτός. Ο Θεός είναι αμετάβλητος. Εργάζεται τα πάντα κατά την πρόθεση του Ιδικού Του
θελήματος. Ο Θεός είναι Αγάπη. Η αγάπη είναι η φύσης της υπάρξεως Του. Αγαπά κάθε άνδρα και γυναίκα κάθε αγόρι και
κορίτσι σ’ όλο το πρόσωπο της γης.
Στάθηκες ποτέ να αναλογισθείς πως δημιουργήθηκε αυτός ο κόσμος; Σκέφθηκες ποτέ για Εκείνον που έβαλε τον ήλιο την Σελήνη και τα άστρα εκεί που βρίσκονται; Σκέφτηκες ποτέ πως ξεκίνησε η ζωή στον κόσμο που ζούμε; Η Αγία Γραφή είναι το μόνο βιβλίο σ’ όλο τον κόσμο που μας απαντά στις ερωτήσεις αυτές. Ο άνθρωπος μπορεί να εξετάζει θεωρητικά όλα τα ζητήματα αλλά η Αγία Γραφή είναι το μοναδικό βιβλίο στον κόσμο που μας αποκαλύπτει από πού ήλθε ο άνθρωπος γιατί βρίσκεται εδώ που πηγαίνει;

                         «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Η Αγία Γραφή μας διδάσκει πως και γιατί ο Θεός έπλασε τα πάντα. Έκαμε τον ήλιο την σελήνη τα άστρα και τα τοποθέτησε στην κατάλληλη θέση τους. Έκαμε  την γη  «Και όλα τα εν αυτή». Είπε και έγιναν. Έκαμε τον άνθρωπο κατ’ εικόνα Εαυτού από το Χώμα της γης. Δεν μας είναι δύσκολο να το πιστεύουμε επειδή γνωρίζουμε ότι με τον θάνατο το σώμα μας επιστρέφει πάλι στο χώμα. Η επιστήμη μας βεβαιώνει ότι το ανθρώπινο σώμα έχει τα ίδια χημικά συστατικά και την ίδια αναλογία όπως και το χώμα της γης. Ο Θεός έλαβε το χωμάτινο σώμα που είχε πλάσει «και ενεφύσησεν εις τους μυκτήρας αυτού πνοήν ζωής και έγινε ο άνθρωπος εις ψυχήν ζώσαν». Έκαμε την πρώτη γυναίκα από μια πλευρά που εφήρεσε από τον άνδρα. Ονόμασε τον πρώτο άνδρα Αδάμ και την πρώτη γυναίκα Εύα. Για πολλά χρόνια ο Αδάμ και η Εύα συζούσαν ευτυχισμένοι και ευδαίμονες στον ωραίο κήπο που ονομάσθηκε Εδέμ. Ήσαν γυμνοί αλλά δεν ντρέπονταν. Απολάμβαναν την επικοινωνία με τον Θεό ο οποίος τους είχε πλάσει και τους είχε δώσει εξουσία επάνω σ’ όλα τα δημιουργήματα Του. Ο Αδάμ και η Εύα απολάμβαναν τους καρπούς και τα άνθη του ωραίου κήπου αλλά ο Θεός τους έδωκε την εντολή να μη φάγουν από το δένδρο της γνώσεως του καλού και του κακού διότι αν έτρωγαν θα απέθνησκαν.

                     »»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΕΜΦΑΝΊΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ
Όλα πήγαιναν καλά μέχρις όταν εμφανίσθηκε ο Σατανάς στη σκηνή. Ο Θεός είχε πλάσει τον Σατανά για να είναι ένα απ’ τα εκλεκτά Χερουβείμ που θα φύλαγε το θρόνο Του. Ήταν ο ωραιότερος και σοφότερος από όλα τα πλάσματα του Θεού και η καρδιά του γέμισε από υπερηφάνεια εξ’ αιτίας της ομορφιάς του. δεν ήταν ικανοποιημένος να μένει εκεί όπου ο θεός τον είχε βάλλει αλλά φιλοδοξούσε έναν θρόνο που θα έστεκε πιο ψηλά από τα άστρα του Θεού. Οι μοχθηρές του επιθυμίες τον παρακίνησαν να επαναστατήσει εναντίον του Θεού και πολλοί από τους αγγέλους ενώθηκαν μαζί του.  αυτή ήταν η πρώτη αμαρτία που εμφανίστηκε στην πλάση. Εξ’ αιτίας του εγωισμού του απορρίφθηκε ως βλάσφημος ο σατανάς από τον θρόνο του Θεού. Ο Σατανάς είναι ο μεγάλος εχθρός του Θεού και του ανθρώπου. Επιδιώκει να εμποδίζει τους σκοπούς του Θεού. επιδιώκει να καταδικάζει τις ψυχές των ανθρώπων. Επιθύμησε να έχει τον άνθρωπο κάτω από την δική του εξουσία και επιρροή παρά να βρίσκεται υπό την επιρροή του Θεού. για να επιτύχει να επαναστατήσει ο άνθρωπος εναντίον του Θεού παρουσιάστηκε στη γυναίκα με την μορφή ενός ωραίου φιδιού. Ο σκοπός του ήταν να κατορθώσει να κάμει τον Αδάμ και την Εύα να πιστεύσουν και να υπακούσουν αυτόν και όχι τον Θεό. Για να επιτύχει του σκοπού του έσπειρε τον σπόρο της αμφιβολίας στην καρδιά της Εύας. Είπε στην γυναίκα: «Ιδού δεν είπε ο Θεός δεν θέλετε φάγει από τον καρπόν των δένδρων; Η γυνή είπε εις τον όφιν. Από καρπού των δένδρων του Παραδείσου δυνάμεθα να φάγωμεν από δε του καρπού του δένδρου το οποίον είναι εν τω μέσω του παραδείσου είπεν ο Θεός. Μη φάγετε απ’ αυτού μηδέ εγγίσετε αυτόν δια να μη αποθάνητε».

Τότε είπε ο Σατανάς  το πρώτο ψέμα «Δεν θέλετε βεβαίως αποθάνει». Είπε στη ότι ο Θεός αποκρύπτει κάτι καλό από αυτούς. Είπε ότι αν αυτή και ο άνδρας της έτρωγαν από του δένδρου της γνώσεως του καλού και του κακού θα ανοίγοντο οι
οφθαλμοί των και θα γίνονταν ως Θεοί γνωρίζοντας το καλόν και το κακόν. Η γυνή ζύγισε προσεκτικά τα λόγια του Σατανά. Είδε
το δένδρο ήταν καλόν εις βρώσιν. Ότι ήταν αρεστόν εις τους οφθαλμούς και επί πλέον πίστευσε ότι θα γινόταν σοφή αν έτρωγε από τον καρπό του. δεν έβλεπε κανένα κακό αν έκανε μια μικρή παρακοή. Σκέφθηκε ότι δεν θα έβλαπτε αν δοκίμαζε να δει τι θα συνέβαινε. Πήρε από τον καρπό και έφαγε. Ήταν εξαιρετικά εύγευστος. Φώναξε τον Αδάμ και τον έπεισε να μοιραστεί και κείνος τον καρπό μαζί της.

                          «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ
Ξαφνικά ο Αδάμ και η Εύα αντελήφθησαν πως ήταν γυμνοί. Ντράπηκαν και προσπάθησαν να σκεπάσουν την γύμνια τους με φύλλα συκής Όταν του κάλεσε ο Θεός κρύφτηκαν από την Παρουσία Του ανάμεσα στα δένδρα. Όταν τους βρήκε ο Θεός ρώτησε: «Τι είναι τούτο το οποίον έκαμες;» Ο Αδάμ κατηγόρησε την γυναίκα του και αυτή κατηγόρησε τον όφι…
Σκέψου τώρα την τρομερή  συνέπεια της αμαρτίας του Αδάμ και της Εύας! Όλη  η συνέπεια της αμαρτίας των. Ο Θεός είναι άγιος και δίκαιος. Δεν μπορούσε να παραβλέψει την αμαρτία τους. επειδή είναι Άγιος πρέπει να τιμωρήσει την αμαρτία.Καταράστηκε τον όφι και τον έκαμε να σέρνεται επάνω στην κοιλιά του τρώγοντας χώμα πάσας τας ημέρας της ζωής του. καταράστηκε την γυναίκα και της επέβαλε να γεννά τα τέκνα της με λύπας.

Καταράστηκε την γη εξ’ αιτίας της αμαρτίας του ανδρός. Αγκάθια και ζιζάνια φυτρώνουν σήμερα σ’ όλη τη γη. Κάθε γεωργός και κηπουρός γνωρίζει την κατάρα των ζιζανίων. Μέχρι σήμερα υποφέρουμε από την συνέπεια της αμαρτίας του Αδάμ. Ο άνθρωπος πρέπει να φάγει τον άρτον του με τον ιδρώτα του προσώπου του. ο Αδάμ και η Εύα εκδιώχθηκαν από τον κήπο της Εδέμ για να μη φάγουν από το δένδρο της ζωής.
.........................
Ο Θεός είχε πει: «Κθ’ ην ημέραν φάγεις απ’ αυτού θέλεις εξάπαντος αποθάνει». Στην Αγία Γραφή ο θάνατος εξηγείται κατά τρεις διαφορετικούς τρόπους.
1/. Ο φυσικός θάνατος είναι ο χωρισμός της ψυχής και του πνεύματος του ανθρώπου από το σώμα του.
2/. Ο δεύτερος θάνατος είναι ο αιώνιος χωρισμός από το Θεό.
3/. Όταν ο Θεός αποσύρει το Πνεύμα Του από το πνεύμα του ανθρώπου επέρχεται ο πνευματικός θάνατος. Ο Αδάμ και η Εύα δεν πέθαναν αμέσως από τον φυσικό θάνατο όταν έφαγαν τον απαγορευμένο καρπό αλλά ο φυσικός θάνατος είχε αρχίσει να ενεργεί στα σώματά τους όπως ενεργεί τώρα στο δικό σου και δικό μου σώμα. Την στιγμή που έφαγαν τον απαγορευμένο καρπό πέθαναν πνευματικά.
Ο Θεός απέσυρε το Πνεύμα Του από το δικό τους πνεύμα. Τα παιδιά που γεννήθηκαν από τον Αδάμ και την Εύα γεννήθηκαν μόνο με φυσική ζωή όχι με πνευματική ζωή. Κάθε άτομο που γεννάται από ανθρώπινο πατέρα από την ημέρα εκείνη μέχρι σήμερα γεννάται με ξεπεσμένη και αμαρτωλή ζωή. Το γνωρίζουμε αυτό πως είναι αλήθεια όχι μόνο επειδή το διδάσκει η Αγία Γραφή αλλά διότι το διαπιστώνουμε στην ανθρώπινη πείρα. Ο άνθρωπος εκ φύσεως είναι αμαρτωλός. Το  έχει στην φύση του να αμαρτάνει  ακριβώς όπως είναι και η φύση του πουλιού να πετά ή του ψαριού να κολυμπά.
Η Αγία Γραφή μα λέγει ότι ο άνθρωπος εκ φύσεως γνώριζε τον Θεό αλλά απέτυχε να Τον δοξάσει ως Θεόν. Έγινε ματαιόδοξος στη φαντασία του και άλλαξε την δόξα του άφθαρτου Θεού σε ομοιότητα εικόνας φθαρτού ανθρώπου πετεινών και τετραπόδων θηρίων ακόμη και ερπετών. Ο Θεός τιμώρησε τον άνθρωπο παραδίδοντας τον στην αμαρτία του. Ο άνθρωπος γέμισε από αδικία πορνεία φόνο και κάθε είδους κακίας. Για τούτο και η οργή του Θεού αποκαλύφθηκε και εξακολουθεί να αποκαλύπτεται από τον ουρανό.

Αμαρτία είναι η παράβασης από τον Άγιο νόμο του Θεού.
Ο  νόμος φανερώνει την αμαρτωλότητα της αμαρτίας. Όταν ζυγίζουμε τους εαυτούς μας με τα ανθρώπινα κριτήρια νομίζουμε ότι δεν είμαστε και τόσο κακοί αλλά όταν κρίνουμε
τους εαυτούς μας με το μέτρο του Θεού βλέπουμε ότι αμαρτήσαμε και έχουμε στερηθεί της δόξης του Θεού.
Πως μπορούμε να ξέρουμε τι είναι σωστό και τι είναι εσφαλμένο; Πως μπορούμε να βεβαιωθούμε αν ευχαριστούμε ή δυσαρεστούμε τον Θεό; Εκείνος μας αποκάλυψε στον Λόγο Του τον Άγιο ποιο είναι σωστό και ποιο είναι εσφαλμένο.
Πριν 3.500 χρόνια ο θεός έδωκε δια του Μωϋσέως δέκα βασικές εντολές. Οι δέκα αυτές εντολές μπορούν να συγκεφαλαιωθούν:

                 «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ως εξής:
1/. Μη έχεις άλλους Θεούς πλην εμού.
2/. Μη κάμεις εις εαυτόν είδωλον μηδέ ομοίωμα.
3/. Μη λάβεις το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω.
4/. Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου.
5/. Ενθυμού την ημέρα του Σαββάτου δια να αγιάζει αυτήν.
6/. Μη   φονεύσεις
7/. Μη μοιχεύσεις
8/. Μη κλέψεις
9/. Μη ψευδομαρτυρήσεις μαρτυρίαν ψευδή
10/. Μη επιθυμήσεις.
                «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Κανένας που έχει γεννηθεί από ανθρώπινο πατέρα δεν στάθηκε τόσο τέλειος ώστε να υπακούει στον Νόμο του Θεού. Ο Νόμος Του καταδικάζει κάθε άνθρωπο. Διότι ο Θεός λέγει « Όστις φυλάξει όλον τον Νόμον και πταίση εις εν έγινε ένοχος πάντων».
(Ιάκωβος β:10). Όταν ο άνθρωπος παραβαίνει τους νόμους της πολιτείας τιμωρείται από τους άρχοντας του κράτους. Όταν ο άνθρωπος παραβαίνει τους νόμους του Θεού θα τιμωρηθεί από το Θεό. η αμαρτία πρέπει να τιμωρείται. Η βίβλος με σαφήνεια διδάσκει ότι όλοι οι μη συγχωρηθέντες αμαρτωλοί θα περάσουν την αιωνιότητα «εις την λίμνην του Πυρός την καιόμενη με το θείον».
............................

Πρέπει λοιπόν να καταδικασθούν όλοι για πάντα χωρίς ελπίδα; Δεν  υπάρχει κανένας τρόπος όπου ο αμαρτωλός άνθρωπος να μπορεί να συμφιλιωθεί με τον άγιο Θεόν; Εάν ο Θεός αγαπά
όλους τους ανθρώπους δεν θα προνοήσει κάποιον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να σωθούν; Ευλογημένο το Όνομα Του! έχει προβλέψει ένα τέλειο σχέδιο σωτηρίας για τον άνθρωπο. Μη θέλων να απολεσθώσι τινές αλλά πάντες να έλθωσι εις μετάνοιαν»(Β΄ Πέτρου γ:9). Η θαυμαστή σωτηρία που ο θεός μας χορηγεί δίδεται δια μέσου του Υιού Του- του Κυρίου Ιησού
Χριστού.

                          «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είναι ο Μονογενής Υιός του Θεού. είναι ένας με τον Πατέρα. Πολύ προτού τεθούν τα θεμέλια του κόσμου ήταν η καθημερινή χαρά του Πατέρα Του. «Ότε ήλθε το πλήρωμα του χρόνου εξαπέστειλε ο Θεός τον Υιόν αυτού όστις εγεννήθη εκ γυναικός και υπετάγη εις τον νόμον». (Γαλάτας δ:4). Περίπου δύο χιλιάδες χρόνια πριν γεννήθηκε ο Χριστός στο μικρό χωριό της Βηθλεέμ στη χώρα της Ιουδαίας.Διαφέρει κατά πολλά από τους άλλους ανθρώπους διότι είναι Θεάνθρωπος. Ο Χριστός δεν είχε ανθρώπινο πατέρα. Ο Ιωσήφ ήταν θετός πατέρας Του αλλά η Μαρία η μητέρα του Χριστού «πριν συνέλθωσιν μετά του Ιωσήφ ευρέθη εν γαστρί έχουσα εκ Πνεύματος Αγίου»(Ματθαίος α:18). Ο Χριστός είναι ο μόνος άνθρωπος που γεννήθηκε από παρθένο.Γεννήθηκε έχοντας ως Πατέρα το Άγιον Πνεύμα και την Παρθένο Μαρία ως μητέρα για να γίνει ο Θεάνθρωπος. Για τούτο είναι και ο μόνος μεσάζων μεταξύ Θεού και ανθρώπων. Επειδή γεννήθηκε από τον Θεό μπορεί να απλώσει το ένα Του χέρι και να πιάσει τον άγιο Θεό. Επειδή γεννήθηκε από γυναίκα μπορεί με το άλλο Του χέρι να πιάσει τον χαμένο και αμαρτωλό άνθρωπο. Αυτός μόνο μπορεί να φέρει τους αμαρτωλούς στον άγιο Θεό.

Η Αγία Γραφήαποτελείται απόεξήντα έξηβιβλία. Τα πρώτα τριάντα εννέα βιβλία ονομάζονται:«Παλαιά Διαθήκη» και τα τελευταίαείκοσι επτάονομάζονται «Η Καινή Διαθήκη» τα πρώτα τέσσερα βιβλία της Κ.Δονομάζονται τα Ευαγγέλια. Αυτά είναι τα τέσσερα βιβλία μας μιλούν για τη γέννηση του
Χριστού για την εξαιρετική ζωή που έζησε στη γη πριν δυό χιλιάδες χρόνια.
Ο Χριστός έζησε μόνο τριάντα τρία χρόνια στη γη ευεργετώντας όλους που συναντούσε. Θεράπευσε τους ασθενείς έκαμε τους τυφλούς να αναβλέψουν τους κωφούς να ακούν. Καθάρισε τους λεπρούς ακόμα δε και νεκρούς ανέστησε. Περπάτησε στα ύδατα και κατασίγασε την τρικυμία. Σε δυό περιπτώσεις πήρε λίγα ψωμάκια και ψάρια και χόρτασε χιλιάδες ανθρώπους. Τα χείλη Του ήταν γεμάτα λόγια χάρητος.
Τα λόγια της σοφίας Του αναγνωρίζονται σ’ όλο τον κόσμο ως τα ανώτερα διδάγματα που άκουσε ποτέ άνθρωπος. Όλη του η ζωή ελέγχετε ενδυναμωνόταν και οδηγείτο από το Θεό.
Το μίσος των ανθρώπων ήταν φανερό από το γεγονός ότι μισούσαν το Χριστό για τα λόγια Του και τα έργα Του. Ήλθε στους Ιουδαίους ως ο Βασιλεύς τους αλλά αυτοί φώναζαν «Ας φύγει. Δεν θέλουμε ο άνθρωπος αυτός να μας βασιλεύει». Ήταν καταφρονημένος και απορημένος υπό των ανθρώπων.
Ήταν άνθρωπος θλίψεων και δόκιμος ασθενείας. Εξέλεξε  δώδεκα άνδρας για να γίνουν μαθηταί Του. ένας απ’ αυτούς Τον αρνήθηκε άλλος Τον πρόδωσε και Τον παρέδωσε στα χέρια των εχθρών Του. Καθώς αντιμετώπιζε την τρομερή αγωνία επάνω στο Σταυρό για τις αμαρτίες ολόκληρου του κόσμου ο ιδρώτας Του έτρεχε σαν σταγόνες αίματος. Προσευχήθηκε στον Ουράνιο Του Πατέρα.  «Εάν είναι θέλημα Σου ας παρέλθει το ποτήριον τούτο απ’ εμού αλλά όχι το θέλημα το εμόν το Σον ας γίνει». Καταδικάστηκεαπό το Συνέδριο των Ιουδαίων γιατί εφοβούντο μήπως πάρει το αξίωμα τους. Αντιμετώπισε μια χλευαστική δίκη μπροστά στον Πόντιο Πιλάτο τον Ρωμαίο Διοικητή.

Οι άνθρωποι τον έπτυσαν στο Πρόσωπο. Εξέσχισαν τα ιμάτια Του από το Σώμα Του και Τον μαστίγωσαν στην πλάτη. Του φόρεσαν ακάνθινο στεφάνι στο μέτωπο. Το σώμα Του καρφώθηκε επάνω σ’ ένα σκληρό Σταυρό που ήταν στημένος
μεταξύ ουρανού και γης. Ακόμα κι’ όταν ο λαός με τις γροθιές Τον εχλεύαζε και Τον ενέπαιζε. Αυτός προσευχόταν «Πάτερ συγχώρησον αυτούς διότι δεν γνωρίζουσι τι ποιούσιν». Καθώς έρεε το αίμα της ζωής από τις φλέβες Του φώναξε  «Διψώ». Και
αντί ύδατος Του έδωκαν να πιει όξος αναμεμιγμένο με χολή. Ο ήλιος απέκρυψε το πρόσωπο του από την τρομερή θέα και έγινε σκοτάδι σ’ όλη την γη. Εφώναξε «Τετέλεσται» και μετά «Πάτερ εις χείρας Σου παραδίδω το πνεύμα μου και αφού είπε αυτά παρέδωκε το πνεύμα. Το σώμα Του το τύλιξαν σε λινή σινδόνι και έθεσαν αυτό εν μνημείω λατομημένο όπου ουδείς έτι είχε ενταφιαστεί». (Λουκάς κγ:53)

Προ του θανάτουΤου ο Χριστός είχε πει στους μαθητάς Του ότι θα αναστηθεί εκ νεκρών αφού θα έμενε στον τάφο τρεις μέρες και τρεις νύκτες. Οι Ιουδαίοι άρχοντες γνώριζαν ότι ο Χριστός τα είχε πει στους μαθητάς Του και τώρα που τον είχαν θανατώσει φοβήθηκαν μήπως έλθουν οι μαθηταί την νύκτα και αφού κλέψουν το σώμα Του διακηρύξουν στον λαό ότι ανέστη εκ νεκρών. Για να αποφύγουν το σκάνδαλο έβαλαν τον Ρωμαίο διοικητή Πόντιο Πιλάτο να σφραγίσει την πέτρα και να τοποθετήσει φύλακας Ρωμαίους στρατιώτες για να φροντίσουν ώστε κανείς να μη πειράξει τον τάφο.
Τα χαράματα της πρώτης ημέρας της εβδομάδας ήλθαν μερικές γυναίκες στο μνημείο για να αλείψουν το σώμα του Χριστού αλλά βρήκαν τον λίθο αποκυλισμένον από τον τάφο. Έτρεξαν οι γυναίκες να ειδοποιήσουν τους μαθητές γι’ αυτό που είδαν.
Ο Πέτρος και Ιωάννης δύο μαθηταί του Χριστού έτρεξαν αμέσως στον τάφο να βεβαιωθούν τι συνέβη. Ο Ιωάννης σαν πρώτος που είχε φθάσει δίστασε να εισέλθει αλλά ο Πέτρος εισήλθε και είδε τα καινά (άδεια)σάβανα. Το σώμα του Χριστού είχε τυλιχθεί προσεκτικά με ύφασμα από μεγάλες φαρδιές λωρίδες. Τα σάβανα του μνημείου δεν ήσαν τώρα πεταγμένα σ’ ένα σωρό αλλά διπλωμένα και τοποθετημένα όπως ήταν προτού τυλιχθεί το σώμα του Χριστού. Ήταν όμως άδεια. Το σώμα του Χριστού είχε γλυστρίσει ανάμεσα από αυτά και τα σάβανα 
 εγκαταλείφθηκαν σαν ένα άδειο όστρακο.
Οι μαθηταί αναχώρησαν απορούντες για τα γεγονότα. Η Μαρία η Μαγδαληνή ήταν η γυναίκα από την οποία ο Χριστός είχε βγάλει επτά δαιμόνια. Αγαπούσε βέβαια τον Χριστό και αφού έφυγαν οι άλλες γυναίκες στάθηκε κοντά στον τάφο  και έκλαιγε. Είδε έναν άνδρα που τον εξέλαβε για κηπουρό και τουλέγει: «Εάν εσύ σήκωσες Αυτόν ειπέ μου που έθεσες Αυτόν και εγώ θέλω σηκώσει αυτόν».
Και ο Ιησούς λέγει προς αυτήν: «Μαρία» εκείνη στραφείσαΤου λέγει: «Ραβουνί» το οποίον σημαίνει «Διδάσκαλε». Τότε της λέγει: «Μη μου άπτου διότι δεν ανέβην έτι προς τον Πατέρα μου. Αλλ’ ύπαγε προς τους αδελφούς μου και ειπέ προς αυτούς. Ανεβαίνω προς τον πατέρα μου και Πατέρα σας και Θεόν μου και Θεόν σας».
Έρχεται η Μαρία η Μαγδαληνή να αναγγείλει προς τους μαθητάς ότι είδε τον Κύριο και ότι της είχε ειπεί.
Το ίδιο απόγευμα δύο από τους μαθητές πήγαιναν στο σπίτι τους κοντά στην Ιερουσαλήμ. Καθώς πορεύονταν και συνομιλούσαν για όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες τους πλησίασε ο Χριστός και περπατούσε μαζί τους αλλά δεν Τον αναγνώρισαν. Τότε ο Κύριος άρχισε να τους ερμηνεύει τις Γραφές περί του Εαυτού Του. όταν έφθασαν κοντά στο σπίτι τους κάλεσαν τον ξένο να εισέλθει και να συμφάγει μαζί τους.

Εισήλθε ο Ιησούς μαζί τους και καθώς έκοβε τον άρτο αναγνώρισαν τον Χριστό και Κύριό τους. αλλ’ Αυτός έγινε άφαντος απ’ αυτούς. Σηκώθηκαν αμέσως και επέστρεψαν στην Ιερουσαλήμ για να πληροφορήσουν τους μαθητές για το συμβάν. Εκεί βρήκαν τους μαθητάς συγκεντρωμένους και καθώς διηγόντουσαν το πώς εμφανίσθηκε ο Ιησούς μεταξύ τους ξαφνικά στάθηκε ο Ιησούς ανάμεσα σ’ αυτούς και είπε: «Ειρήνη υμίν». Φοβήθηκαν οι μαθηταί και νόμισαν ότι έβλεπαν φάντασμα. Τους έδειξε ο Χριστός τις πληγές των χεριών και των πλευρών Του. έφαγε μαζί τους ψητό ψάρι και κηρήθρα μέλιτος και άρχισε να ομιλή από τας Γραφάς περί του Εαυτού Του.
Όταν έκαμε την πρώτη Του εμφάνησι ο Θωμάς ένας από τους μαθητάς Του δεν ήταν παρών. Όταν  συνάντησαν τον Θωμά οι άλλοι μαθηταί του Χριστού είπαν: «Είδαμε τον Κύριον». Κάτι παρόμοιο θα έχει πει ο Θωμάς. «Μη συγκινήσθε. Φαντασία σας είναι. Δεν μπορείτε να με πείσετε. Και δεν θα πιστεύσω εκτός εάν ίδω τα σημάδια των καρφιών στα χέρια Του και εάν δεν βάλω το χέρι μου επάνω στην πληγή της πλευράς Του».
Μετά από μία εβδομάδα ήταν συναθροισμένοι πάλι οι μαθηταί του Χριστού. Αυτή  τη φορά ο Θωμάς ήταν μαζί τους.

Από το φόβο των Ιουδαίων οι πόρτες ήταν κλειστές αι κλειδωμένες. Ακόμη μια φορά εις το μέσον αυτών στάθηκε ο Ιησούς και τους είπε:»Ειρήνη υμίν». Και αμέσως είπε στο Θωμά
«Φέρε τον δάκτυλον σου εδώ και  ιδέ τας χείρας μου. Και φέρε την χείρα σου και βάλε εις την πλευράν μου και μη γίνου άπιστος αλλά πιστός». Και απάντησε ο Θωμάς: «Ο Κύριος μου και ο Θεός μου!» Ο Απ. Παύλος μας λέγει ότι ο Χριστός φανερώθηκε αργότερα σε περισσότερους από πεντακοσίους δια μιας.Παρουσιάστηκε στον Παύλο επάνω στον δρόμο της Δαμασκού. Ο Λουκάς μας αναφέρει «ότι φανέρωσε τον εαυτόν Του ζωντανό μετά το πάθος Του δια πολλών τεκμηρίων (αποδεικτικά στοιχεία ή πειστήρια). (Πράξεις α:3)
Ο θάνατος και η ανάστασης του Χριστού είναι η καρδιά του Ευαγγελίου.»Ο Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες μας κατά τας Γραφάς ετάφη και ανέστη κατά τας Γραφάς». «Παρεδόθη δια τας αμαρτίας ημών και ανέστη δια την δικαίωση ημών.
(Ρωμαίους δ:25).
                           «
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
Πολύ περισσότερα επετεύχθησαν δια του θανάτου του Χριστού επάνω στο Σταυρό απ’ όσα θνητός άνθρωπος μπορεί να κατανοήσει. Αποθνήσκων πάνω στο Σταυρό ο Χριστός απομάκρυνε την αμαρτία με την δική Του θυσία. Απέθανε για τις αμαρτίες του όλου κόσμου. Απέθανε για τις αμαρτίες κάθε ανθρώπου από τον Αδάμ μέχρι τον τελευταίο που θα γεννηθεί.
«Επειδή και ο Χριστός άπαξ έπαθε δια τας αμαρτίας ο δίκαιος υπέρ των αδίκων δια να φέρει ημάς προς τον Θεόν». (Α΄ Πέτρου γ:18). Δια του θανάτου του Χριστού οι αμαρτίες μας ρίχθηκαν πίσω από την πλάτη του Θεού ετάφηκαν στα βάθη των βαθύτερων θαλασσών απομακρύνθηκαν από μας όσο απέχει η ανατολή από την δύση και διαλύθηκαν σαν το πυκνό σύννεφο.
Ο Χριστός απέθανε όχι μόνο για τις αμαρτίες μας αλλά ο Θεός Τον έκαμε αμαρτία υπέρ ημών. Όταν κρεμόταν επάνω στο σταυρό φώναξε: «Θεέ μου Θεέ μου γιατί με εγκατέλειψες;» Την τρομερή εκείνην ώρα τον εγκατέλειψε ο Θεός διότι έγινε αμαρτία για μας και ο Άγιος Θεός δεν μπορεί να βλέπει την αμαρτία. Επάνω στο Σταυρό ο Χριστός φώναξε «Τετέλεσται». Αυτό σημαίνει εξεπληρώθη».

Ξεπλήρωσε το χρέος της αμαρτίας για όλον τον κόσμο. Και μπορούμε να έχουμε την συγχώρηση των αμαρτιών επειδή ο Χριστός ξεπλήρωσε αυτό για μας. Εάν όμως θέλουμε να συγχωρηθούν οι αμαρτίες μας πρέπει να δεχθούμε την συγχώρηση η οποία στραγγίστηκε με το πολύτιμο αίμα Του.
Όταν ένας κακούργος παίρνει συγχώρηση από τις αρχές του κράτους οφείλει ή να δεχθεί την συγχώρηση ή να πληρώσει την ποινή του εγκλήματος του. ως αμαρτωλοί είμαστε στην ίδια θέση ενώπιον του Αγίου Θεού. Ή πρέπει να δεχθούμε την συγχώρηση του Θεού ή να πληρώσουμε την ποινή για την αμαρτία μας.
Κατά την εποχή της Αποστολικής Εκκλησίας ο Απ. Παύλος  χρησιμοποιήθηκε κατά θαυμαστό τρόπο για να κηρύξει την Καλή Αγγελία της Σωτηρίας σε πολλά μέρη της γης. Ο απ. Παύλος έκαμε το πρώτο Ιεραποστολικό ταξίδι εκεί όπου είναι η σημερινή Τουρκία. Όταν έφτασε στην πόλη της Αντιόχειας της Πισιδίας κήρυξε ότι δια του Ιησού Χριστού δικαιώνονται όλοι οι πιστοί. Πως είναι δυνατόν ένας Άγιος Θεός να είναι δίκαιος και όμως να δικαιώνει έναν ένοχο αμαρτωλό;

Δεν μπορεί να σώσει ούτε έσωσε ποτέ ο Θεός τον άνθρωπο απλώς και μόνο επειδή τον αγάπησε. Εάν δικαίωσε τους ανθρώπους επί τη βάση της αγάπης Του γι’ αυτούς δεν θα ήταν ο Άγιος Θεός και Δίκαιος Θεός. Πρέπει να πληρωθεί η ποινή για την αμαρτία. Όταν πέθανε ο Κύριος Ιησούς Χριστός επάνω στο
 Σταυρό του Γολγοθά ικανοποίησε πλήρως τις απαιτήσεις του Αγίου Θεού. εξ’ αιτίας του εξιλαστήριου θανάτου του Χριστού ο Θεός είναι τώρα ελεύθερος να δικαιώνει τον χειρότερο αμαρτωλό του κόσμου. Για τον λόγο αυτό ο άνθρωπος δεν είναι δικαιωμένος ή μπορεί να πάρει δικαίωση με αυτό που κάμνει η αυτά που δεν κάμνει. Δικαιώνεται δια της πίστεως με το έργο που έκαμε ο Χριστός γι’ αυτόν στον σταυρό του Γολγοθά.
Όταν αμάρτησαν ο Αδάμ και η Εύα επαναστατώντας εναντίον του Θεού έγιναν εχθροί Του. με μια μόνη πράξη της δικής τους θελήσεως έγιναν αμαρτωλοί.
Και αμαρτάνοντας έλαβαν την φύση της αμαρτίας. Όλα  τα τέκνα τους και τα τέκνα των τέκνων τους γεννήθηκαν με την αμαρτωλή φύση. Ο καθένας μας σήμερα γεννάται μ’ αυτήν την αμαρτωλή φύση. Και γι’ αυτό
 είμαστε εχθροί του θεού. είμαστε χωρισμένοι από τον Θεό εξ’ αιτίας της αμαρτίας μας.
Μας καταδικάζει η αμαρτωλή μας καρδιά και φοβόμαστε να πλησιάσουμε τον Θεό. όταν ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός πέθανε επάνω στο Σταυρό ο Θεός «ήτο εν Αυτώ συμφιλιώνοντας προς τον Εαυτόν Του τον κόσμο.(Β΄ Κορινθίους ι:19). Λόγω της συμφιλιώσεως που εκτελέσθηκε στον «Γολγοθά» έχουμε ειρήνη με του Θεού δια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού(Ρωμαίους ε:1)
Ο Χριστός είναι ο μεγάλος Λυτρωτής. Μας απάλλαξε και μας εξαγόρασε δια του Αίματος Του από την δουλεία της αμαρτίας. Είναι ο ισχυρός μας σωτήρας. Μπορεί να μας ελευθερώσει από τον φόβο του θανάτου διότι αφαίρεσε το κεντρί του θανάτου όταν πέθανε στη θέση μας στον Σταυρό του Γολγοθά. Η αγάπη του Θεού αποδείχτηκε στον Γολγοθά. Απέδειξε την αγάπη Του σε όλους τους ανθρώπους όταν παρέδωκε τον Μονογενή Του Υιόν να πεθάνει για τις αμαρτίες τους. Ο Ιησούς Χριστός απέδειξε ότι μας αγαπά πεθαίνοντας αντί για ημών..

                «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
Κάθε άτομο στον κόσμο έχει δύο μεγάλες πνευματικές ανάγκες. Η μία είναι να του συγχωρεθούν οι αμαρτίες του και η άλλη η αιώνια ζωή. Και οι δύο αυτές ανάγκες αντιμετωπίζονται τελείως δια του Κυρίου Ιησού Χριστού. Ο Ιησούς Χριστός είναι ένας θαυμαστός και κατά πάντα επαρκείς Σωτήρας. Ο Θεός μπορεί να συγχωρεί και τον χειρότερο αμαρτωλό του κόσμου επειδή ο Κύριος Ιησούς Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες του ανθρώπου. Όταν Τον δεχθούμε δια πίστεως ως Κύριο και Σωτήρα μας λαμβάνουμε την αιώνια ζωή. Δεχόμενοι Αυτόν  δεχόμαστε Αυτόν δεχόμαστε ζωή. Η φυσική γέννηση μας δίνει την φυσική ζωή.
Λαμβάνουμε πνευματική ζωή όπως λάβαμε φυσική ζωή. Η φυσική γέννηση μας δίνει την ζωή αλλά πρέπει να γεννηθούμε πνευματικά για να αποκτήσουμε την πνευματική ζωή.

Όταν ο Χριστόςζούσε επάνω στην γη ένας καλός ηθικός και θεοσεβής άνθρωπος με το όνομα Νικόδημος ήλθε να τον επισκεφθεί κάποια νύχτα. Είπε στον Ιησού «Ραββί εξεύρομεν ότι από Θεού ήλθες διδάσκαλος διότι ουδείς δύναται να κάμνει τα σημεία ταύτα τα οποία συ κάμνεις εάν δεν είναι ο Θεός μετ’ αυτού».(Ιωάννης γ:2). Η κολακεία του δεν συγκίνησε τον Χριστό αλλά του είπε: «Εάν τις δεν γεννηθεί άνωθεν δεν δύναται να ίδη την βασιλεία του Θεού». Αν και είχε ο Νικόδημος ανωτέρα μόρφωση δεν κατάλαβε τι εννοούσε ο Χριστός με την νέα γέννηση. Τότε ο Χριστός εξήγησε στον Νικόδημο τι είναι η αναγέννησης αφού εξιστόρησε την πείρα των Υιών Ισραήλ όταν περιπλανιόντουσαν στην έρημο. Ο λαός του Θεού είχε επαναστατήσει εναντίον Του και ως τιμωρία ο Θεός έστειλε τους φαρμακερούς όφεις στις σκηνές τους. Ο λαός πέθαινε κατά χιλιάδες. Ήλθαν στον αρχηγό τους τον Μωϋσή και ζήτησαν να προσευχηθεί αυτός ώστε ο Θεός να απομακρύνει τους όφεις από ανάμεσα τους. Όταν προσευχήθηκε ο Μωϋσής ο Θεός του είπε να κατασκευάσει ένα χάλκινο όφιν και να τον στήσουν επάνω σε στύλο στο κέντρο του στρατοπέδου. Ο Θεός τότε υποσχέθηκε ότι ο καθένας που θα ανέβλεπε στον χάλκινο όφι θα θεραπευόταν.
Ο Μωϋσής έκαμε όπως διατάχθηκε αλλά μερικοί νομίζοντας ότι αυτό ήταν πολύ ανόητο αρνήθηκαν να κοιτάξουν στον όφι άλλοι συνέχισαν την θεραπεία με δικά τους φάρμακα αλλά πέθαναν. Άλλοι με απλή πίστη υπάκουσαν στον Θεό  και η αγία Γραφή λέγει»και συνέβη εάν όφις δάγκανε κάποιον κοιτάζοντας αυτός στον όφι τον χάλκινο ζούσε.
Ο Χριστός είπε στον Νικόδημο πρέπει να συγχωρηθούν οι αμαρτίες μας και να γεννηθούμε άνωθεν. Όπως οι Υιοί Ισραήλ θεραπεύονταν από τα τσιμπήματα των όφεων κοιτάζοντας στο χάλκινο όφι έτσι και ο Χριστός υψώθηκε επάνω στο Σταυρό για να πεθάνει για τις αμαρτίες  όλου του κόσμου.
Όταν εμβλέψουμε σ’ Αυτόν με πίστη βλέποντας Αυτόν να πεθαίνει στη δική μας θέση μπαίνουμε στην οικογένεια του Θεού. Όταν δεχθούμε τον Χριστό δια πίστεως γίνεται η νέα γέννηση στην καρδιά μας. Όταν δεχόμαστε τον Χριστό νυμφευόμαστε τον Χριστό όπως νυμφεύονται οι άνδρες και οι γυναίκες. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας δέχεται τον άλλον εισερχόμενοι σε νέα σχέση. Σημαίνει ότι αναλαμβάνουν νέες ευθύνες ο ένας προς τον άλλον. Κατά τον ίδιο τρόπο δεχόμαστε τον Χριστό ως Σωτήρα μας. Αυτός μας δέχεται και δεχόμενος εμάς αναλαμβάνει την ευθύνη να γίνει ένας θαυμαστός και κατά πάντα επαρκών Σωτήρας. Αλλά σημαίνει επίσης ότι όταν Τον δεχθούμε οφείλουμε να Του επιτρέψουμε να ζήσει την δικιά Του ζωή δια μέσου ημών. Ο Ιησούς Χριστός δεν είναι μόνο Λυτρωτής αλλά και Κύριος. Και πρέπει να τιμάται ως Κύριος της ζωής μας.
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε όλα τα μέρη του κόσμου που με ευκολία ομολογούν ότι δέχθηκαν τον Χριστό. Αυτοαποκαλούνται Χριστιανοί αλλά επειδή δεν έχουν ιδέα για την δύναμη του αναστάντος Χριστού στην ζωή τους φέρνουν το όνειδος(την ντροπή) στο όνομα Του.

                             «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ
Η Αγία Γραφή μας διδάσκει ότι η δικαίωσης μας γίνεται δια πίστεως. Τι είναι πίστης; Εξασκούμαστε στην πίστη σε πρακτικά γεγονότα εκατοντάδες φορές στην καθημερινή μας ζωή. Όταν ταξιδεύουμε με τραίνο ή λεωφορείο ζει μέσα μας το αίσθημα της πίστεως γιατί έχουμε την εμπιστοσύνη ότι το τραίνο ή το λεωφορείο θα μας φέρει στον προορισμό μας. Το περπάτημα είναι αποτέλεσμα πίστεως. Με το βάδισμα ωθούμε το σώμα εμπρός με την πεποίθηση ότι τα πόδια μας στηρίζουν το σώμα. Όταν καθόμαστε στην καρέκλα ή στο σκαμνάκι είναι εξάσκηση πίστεως επειδή εμπιστευόμαστε ότι θα μας κρατήσει η καρέκλα.
Θα σας διηγηθώ μια αληθινή ιστορία που απεικονίζει την ζωντανή πίστη. Πολλά χρόνια πριν ένας άνθρωπος διαλαλούσε ότι θα περνούσε με το ποδήλατο του επάνω από ένα δυνατό σχοινί που ήταν τεντωμένο στα ύψη ενός ψηλού καταρράκτη.

Την ορισθείσα μέρα μαζεύτηκε κόσμος από κοντά και μακριά για να δουν το καταπληκτικό θέαμα. Όλοι ήταν βέβαιοι πως αν ο άνθρωπος αυτός έκαμνε το παραμικρό ολίσθημα θα εύρισκε το θάνατο. Τον παρακολούθησαν καθώς το έβαλε αργά σε κίνηση πήδησε επάνω και άρχισε το θανάσιμο του ταξίδι επάνω από τα αγριεμένα νερά. Το πλήθος κρατούσε την αναπνοή καθώς προχωρούσε. Έφθασε ασφαλώς στην άλλη όχθη γύρισε το ποδήλατο και ξαναπήρε τον δρόμο της επιστροφής μέχρις ότου έφθασε πίσω. Έκαμε την διαδρομή αρκετές φορές. Κάθε φορά το πλήθος ζητωκραύγαζε άγρια. Κάποια φορά ρώτησε: «Πιστεύετε πως μπορώ να μεταφέρω κάποιον στους ώμους μου επάνω από τους καταρράκτες;» Το πλήθος χειροκροτούσε και φώναζε»πιστεύουμε πως μπορείς να το κάμεις». Μετά ρώτησε: «Ποιος από σας θα ήθελε να ανεβεί πίσω μου και να διαπεράσει μαζί μου;» Τώρα το πλήθος σώπασε. Τραβήχτηκαν πίσω από φόβο. Ένας άνδρας βγήκε από το πλήθος. Φώναξε: «Εγώ πιστεύω πως μπορείς να το κάμεις». Ανέβηκε στους ώμους του ποδηλάτη και μαζί πήγαν και γύρισαν χωρίς ζημιά επάνω από τον καταρράκτη.
Ο άνθρωπος αυτός μπορούμε να πούμε είχε ζωντανή πίστη. Το πλήθος όλο ομολογούσε ότι πίστευε πως ο άνθρωπος ήταν ικανός να μεταφέρει τον άλλο επάνω στον καταρράκτη αλλά μόνο ένας άνθρωπος ήταν πραγματικά πρόθυμος να κάνει το ταξίδι.
Οι άνθρωποι παντού πιστεύουν τον Θεό. Ναι και οι διάβολοι πιστεύουν και Τον τρέμουν.  Πολλοί άνθρωποι ομολογούν πως ο Ιησούς Χριστός είναι Υιός του Θεού. Πιστεύουν πως πέθανε στον Σταυρό για τις δικές τους αμαρτίες ότι ανέστη την Τρίτη ημέρα και όμως δεν είναι σεσωμένοι. Η πίστη τους είναι μόνο κατά διάνοια. Ποτέ δεν έχει αγγίξει την καρδιά τους.
Ποτέ δεν έχουν αφιερώσει τους εαυτούς τους στο έλεος του Θεού.
Θα σκέπτεσαι ίσως  ότι παντού στον κόσμο όλοι δέχθηκαν με χαρά μια τόση θαυμαστή σωτηρία αλλά ένας μικρός αριθμός ανθρώπων στον κόσμο είναι σεσωσμένοι. Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους στον κόσμο δεν έχουν σωθεί επειδή ποτέ δεν άκουσαν για το όνομα του Χριστού. Εσύ δεν συγκαταλέγεσαι
από αυτούς που δεν άκουσαν ποτέ για το Ευαγγέλιο. Όταν σταθείς μπροστά στον Θεό την ημέρα της Κρίσεως δεν θα μπορέσεις να πεις: «Δεν το γνώριζα κανείς ποτέ δεν μου είπε». Με το διάβασμα αυτού του βιβλιαρίου έχεις μάθει τον δρόμο προς την σωτηρία. Ο Θεός κρίνει τους ανθρώπους ανάλογα με το φως και την γνώση που έλαβαν. Αν αρνηθείς να δεχθείς να έλθεις στον Χριστό θα έχεις να δώσεις λόγο στον Θεό σαν εκείνους που γνώρισαν τον δρόμο της Ζωής αλλά τον αρνήθηκαν. Πιστεύω και προσεύχομαι ότι ακόμη και τώρα με απλή παιδική πίστη θα δεχθείς τον Ιησού Χριστό ως Κύριο και Σωτήρα σου.

                 «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
Εάν δεν ήλθες στον Χριστό ποια είναι η αιτία που δεν ήλθες; Ή μάλλον θα έλεγα τι δικαιολογία έχεις για να μην έλθεις; Δεν υπάρχει αιτία βάσιμος αιτία που να δικαιολογούν οι άνθρωποι την άρνηση τους στο θαυμαστό αυτό δώρο της αγάπης του Θεού. Ο Θεός έχει κάποια απάντηση για όλες σου τις δικαιολογίες. Θέλει να συζητήσει γι’ αυτές μαζί σου.
Ίσως θα πεις «θέλω να σωθώ αλλά δεν καταλαβαίνω αρκετά».
Είναι καλό να καταλαβαίνουμε αλλά δεν σωζόμαστε με την κατανόηση αλλά με την πίστη. Αν πάλι πεις «Δεν καταλαβαίνω  γι’ αυτό δεν πιστεύω ποτέ δεν θα σωθείς. Αν όμως ενεργήσεις με την πίστη που έχεις ο Θεός θα σου δώσει μεγαλύτερη κατανόηση. Όταν στρώνεται το τραπέζι μπροστά μας είναι πολλά πράγματα που δεν καταλαβαίνουμε.
Δεν μπορεί να το καταλάβει ο νους πως ο σπόρος που σπάρθηκε στη γη μπόρεσε να γίνει φυτό για να τραφεί το σώμα μας. Δεν είναι ευκολονόητο πως η τροφή μετατρέπεται σε όργανα του σώματος μας. Ακόμη και αν γνωρίζαμε τα χημικά συστατικά του νερού δεν καταλαβαίνουμε πως μας ξεδιψάει αν και πίνουμε το νερό κάθε ημέρα. Καταλαβαίνουμε πολύ λίγο για τον ηλεκτρισμό και όμως τον χρησιμοποιούμε και ωφελούμεθα κάθε ημέρα από την χρήση του. δεν καταλαβαίνουμε πως λειτουργεί το ραδιόφωνο αλλά μας τέρπει(ευχαριστεί) ακούγοντας το. 
Πολλοί άνθρωποι έχουν παράξενη γνώμη ότι δεν βλάπτει το τι πιστεύει ο καθένας αρκεί να είναι ειλικρινής στις πεποιθήσεις του. Δεν είναι παράξενο να σκέπτονται έτσι οι άνθρωποι για πνευματικά αιώνια ζητήματα όταν γνωρίζουν πόσο ανόητο θα ήταν να εφαρμόσουν την γνώμη αυτή σε ζητήματα κοσμικά; Αν πρόκειται να ταξιδέψουμε σε κάποια μακρινή πόλη θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι αποτελεί το άκρον άοτον της ανοησίας αν ξεκινήσουμε προς οιανδήποτε κατεύθυνση χωρίς να ενδιαφερθούμε να μάθουμε που θα μας βγάλει.
Πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους παίρνοντας δηλητήριο ενώ νόμιζαν πως παίρνουν το φάρμακο τους. Ήταν ειλικρινείς σ’ αυτό που έκαμαν αλλά ήσαν ειλικρινά λανθασμένοι.  
Πολλοί πιστεύουν ότι είναι τόσο καλοί που δεν έχουν ανάγκη να σωθούν. Έχουν αυτή την εσφαλμένη αντίληψη επειδή μετρούν τους εαυτούς τους με άλλους γύρω αντί να μετρηθούν με τα μέτρα του Θεού. Βλέπουν τους γύρω ανθρώπους με την αμαρτωλή του ζωή και νομίζουν ότι επειδή οι ίδιοι ζουν καλύτερα από μερικούς απ’ αυτούς θα πάνε στον ουρανό. Συγκρίνουν πολλές φορές την δική τους με την ζωή αδυνάτων χριστιανών με τα πολλά τους παραπτώματα. Από την άποψη της ανθρώπινης πλευράς μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι καλύτεροι από τους άλλους αλλά στην παρουσία του Θεού όλοι είναι αμαρτωλοί και υστερούνται της δόξης του Θεού. «Ο Θεός συνέκλεισε τους πάντας εις την απείθεια δια να ελεήσει τους πάντας» (Ρωμαίους ια:32)

Άλλοι  πάλινομίζουν ότι είναι τόσο κακοί ώστε είναι αδύνατο να σωθούν. Ίσως να αισθάνονται ένοχοι για τα τρομερά τους εγκλήματα. Φόνευσαν έκλεψαν είπαν ψέματα μοίχευσαν και βλαστήμησαν το όνομα του Θεού. Φέρθηκαν άσχημα στις οικογένειες τους βασάνισαν ζώα έζησαν για να ικανοποιήσουν το πάθος της σάρκας τους. αν συνεχίσουν την ζωή αυτή ασφαλώς θα περάσουν στην αιωνιότητα στη λίμνη του πυρός αλλά ο Ιησούς Χριστός πέθανε στον Σταυρό για όλες τις αμαρτίες τους και πιστεύσουν στον Χριστό και αυτοί επίσης μπορούν να σωθούν διότι ο Χριστός ήλθε στον κόσμο για να σώσει
αμαρτωλούς. Δεν ήλθε να καλέσει δικαίους αλλά αμαρτωλούς εις μετάνοιαν. «Ο Θεός δεικνύει την εαυτού αγάπην εις ημάς διότι ενώ ημείς είμεθα έτι(ακόμη) αμαρτωλοί ο Χριστός πέθανε υπέρ ημών»(Ρωμαίους ε:8).
Ίσως θα πεις «δεν με ενδιαφέρουν αυτά που μας λέτε επειδή εγώ έχω την δική μου θρησκεία».
Η θρησκεία είναι η προσπάθεια εκ μέρους του ανθρώπου να κάνει τον εαυτό του ενάρετο στον Θεό. Υπάρχουν εκατοντάδες θρησκείες στον κόσμο.
Μπορούμε να τις χωρίσουμε σε δύο κατηγορίες:

α/.Ειδωλολατρικές θρησκείες και:
β/.Ψεδοχριστιανικές θρησκείες.
Σε κάθε μια περίπτωση πρέπει ο άνθρωπος να κάνει κάτι για να σωθεί. Οι φιλόθρησκοι λένε προσευχές ταξιδεύουν σε άγιους τόπους καίνε λαμπάδες κάνουν θυσίες λούζονται σε άγια νερά κάνουν τελετές στρέφουν ρόδες από προσευχές(εννοεί τα κομποσκοίνια ή παλιότερα κάτι σαν κομπολόι). Φορούν χιτώνες και ιερές ενδυμασίες νηστεύουν βασανίζουν τα σώματά τους και
μερικοί για να εξευμενίσουν τους Θεούς τους θυσιάζουν ακόμα και τα παιδιά τους.(πχ τα πετούν στο στόμα κροκοδείλων).
Όλοι οι άνθρωποι είναι πνευματικά τυφλοί αλλά οι απλώς θρησκόληπτοι είναι διπλά τυφλοί και δεσμευμένοι από το Σατανά. Η θρησκεία τους κρατά αιχμαλώτους του φόβου και της απειλής. Η αγία Γραφή μας λέγει: «Και θέλετε γνωρίσει την αλήθεια και η αλήθεια θέλει σας ελευθερώσει». Η αλήθεια δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από το φως. Ευχαρίστως δέχεται την έρευνα. Οι αρχηγοί των ψευδοθρησκειών αποτρέπουν τους οπαδούς τους να διαβάζουν την Βίβλον (Αγ. Γραφή) ή άλλη χριστιανική φιλολογία.

Αυτοί που έχουντην δική τους θρησκεία πρέπει να υποβάλουν μερικές ερωτήσεις στον εαυτό τους. «Τι έκαμε η θρησκεία μου για μένα; Μου έδωκε την αιώνια ζωή; Μου έδωκε ειρήνη με τον Θεό; μου έφερε την βεβαιότητα της σωτηρίας; Είναι η θρησκεία μου κάτι ζωντανό που να έχει αλλάξει την ζωή μου; Μπορούν οι άλλοι να δουν την αλλαγή της ζωής μου;»
Εάν δεν είσαι σε θέση  να απαντήσεις θετικά στις ερωτήσεις αυτές τότε καλύτερα άρχισε να αναζητάς τον δρόμο της ζωής του Θεού. ο χριστιανισμός είναι περισσότερο από θρησκεία. Είναι μια ζωή. Είναι η ίδια η ζωή του αναστημένου Χριστού που χαρίζεται στον πιστεύοντα κάνοντας τον ικανό να είναι όπως ο Θεός τον προόρισε να είναι.

Ίσως θα  πεις«θέλω να γίνω Χριστιανός θέλω να πάω στον ουρανό όταν πεθάνω  αλλά ξέρω ότι δεν μπορώ να ζήσω τη ζωή του Χριστιανού». Φίλε μου  έχεις δίκαιο σ’ αυτό. Δεν μπορείς να ζήσεις την χριστιανική ζωή ούτε εγώ μπορώ να την ζήσω. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο κάθε άνθρωπος είναι να μη ζει μια ψεύτικη απομίμηση της χριστιανικής ζωής. Το μυστικό είναι τούτο: ότι δεν ζούμε την χριστιανική ζωή με τις δικές μας δυνάμεις. Ο ίδιος ο Χριστός που πέθανε στον Σταυρό για να μας σώσει κατοικεί τώρα δια της πίστεως στην καρδιά κάθε πιστού. Ζούμε την χριστιανική ζωή όταν επιτρέπουμε στον Χριστό να κυριαρχεί στην ζωή μας και να φαίνεται ως κυρίαρχος δια μέσου της ζωής μας.

Πολλοί άνθρωποι έχουν ανάγκη την ανόητη σκέψη ότι αν παρουσιάσουν περισσότερα καλά έργα παρά κακό θα πάνε στον παράδεισο όταν πεθάνουν. Τα καλά έργα δεν αφαιρούν από το παθητικό μας τα κακά έργα. Στην πραγματικότητα ο μη αναγεννημένος άνθρωπος δεν έχει να παρουσιάσει κανένα έργο άξιον λόγου μπροστά στα μάτια του Θεού. ο αμαρτωλός είναι πνευματικά νεκρός εξ’ αιτίας της αμαρτίας και ανομίας του. ο νεκρός δεν μπορεί να παράγει παρά μόνο νεκρά έργα. Όταν ένας εγκληματίας καταδικάζεται από το δικαστήριο του τόπου του για κάποιο έγκλημα που έπραξε. Δεν ελπίζει να τον συγχωρήσει ο δικαστής για το έγκλημα του άσχετα πόσες καλές πράξεις έχει κάνει στο παρελθόν. Και ο Καθένας μας έπαιρνε την απόφαση να ζήσει εφεξής μια τέλεια ζωή οπωσδήποτε θα οφείλαμε να δώσουμε λόγο για τις περασμένες μας αμαρτίες.

Άλλοι άνθρωποιείναι τόσο απασχολημένοι με την σταδιοδρομία τους ή με την έλξη του πλούτου που νομίζουν ότι δεν έχουν καιρό για να σωθούν.
Οποία αυταπάτη!Κάποτε όμως θα πρέπει να έχουν καιρό για να συναντήσουν το θάνατο.
«Ανθρώπου τινός πλουσίου ευτύχησαν τα χωράφια. Και διελογίζετο εν αυτώ λέγων: Τι να κάμω διότι δεν έχω που να συνάξω  τους καρπούς μου; Και είπε τούτο θέλω κάμει: Θέλω χαλάσει τας αποθήκας μου και θέλω οικοδομήσει μεγαλυτέρα και συνάξω εκεί πάντα τα γεννήματα μου και τα αγαθά μου. Και θέλω ειπεί προς την ψυχή μου έχεις πολλά αγαθά αποταμιευμένα δι έτη πολλά αναπαύου φάγε πίε ευφραίνου. Είπε δε προς αυτόν ο θεός άφρον τούτη την νύκτα την ψυχήν σου απαιτούσιν από σου όσα δε ετοίμασας τίνος θέλουσιν είσθαι;» (Λουκάς ιβ:16—20 ). Πόσον ανόητος ο άνθρωπος που ζει μονάχα για τούτη τη ζωή!
Πολλοί άνθρωποι δεν σώζονται επειδή αγαπούν την αμαρτία τους περισσότερο από τον Κύριο. Η Αγία Γραφή ομιλεί για την αφροσύνη της αμαρτίας. Σταμάτησε και σκέψου και δες πόσο γελοίο και ανόητο είναι κάθε είδους αμαρτίας. Ίσωςκατορθώσουμε για λίγο καιρό να αποφύγουμε την αμαρτία αλλά γρήγορα ή αργά θα συληφθούμε και θα πληρώσουμε την τιμωρία. Μερικοί κακούργοι ίσως να μην τιμωρηθούν από χέρια ανθρώπων αλλά κάποια μέρα οπωσδήποτε θα αντιμετωπίσουν το Θεό. Θα προτιμήσεις άραγε μια σύντομη ζωή γεμάτη από αμαρτία για την αιωνιότητα στην λίμνη την καιομένη με πυρ και θείον;

Πολλοί άνθρωποιεμποδίζονται να έλθουν στον Χριστό από τις μέριμνες του κόσμου. Υπάρχουν πολλά πράγματα από μόνα τους δεν είναι κακά αλλά γίνονται αμαρτωλά όταν η καρδιά στηρίζεται επάνω σ’ αυτά. Πολλοί έχουν την λανθασμένη γνώμη 
ότι θα ευτυχήσουν όταν συγκεντρώνουν πολλά από τα αγαθά του κόσμου αυτού. Τα πράγματα του κόσμου δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ποτέ τις επιθυμίες της ανθρώπινης καρδιάς. Ο βασιλιάς Σολομών ήταν ο σοφότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ.Απόλαυσε όλες τις επιθυμίες της καρδιάς του. και όμως  ακούστε πως περιγράφει την πείρα του «Έκαμα πράγματα
μεγάλα εις τον εαυτό μου οικοδόμησα οικίες  φύτευσα για τον εαυτό μου αμπελώνες. Έκαμα για τον εαυτό μου κήπους και παράδεισους και φύτευσα μέσα τους δένδρα που κάνουν κάθε καρπό. Έκαμα στον εαυτό μου δεξαμενές υδάτων δια να ποτίζω απ’ αυτές το άλσος το κατάφυτον από δένδρα. Απόκτησα δούλους και δούλες και είχα δούλους μέσα στην οικογένεια που γεννήθηκαν.
Απόκτησα ακόμα αγέλες και ποίμνια περισσότερα πάνω από κάθε άλλον που υπήρξαν πριν από μένα στην Ιερουσαλήμ.

Συνήθροισα(μάζεψα) στον εαυτό μου και αργύριο και χρυσό και εκλεκτά κειμήλια βασιλέων και τόπων. Απέκτησα στον εαυτό μου άδοντας και αδούσας(τραγουδιστές και τραγουδίστριες) και τα εντρυφήματα των υιών των ανθρώπων παν είδος παλλακίδων.
Και έγινα μεγάλος και αυξήθηκα πάνω από όλους που υπήρξαν πριν από μένα στην Ιερουσαλήμ και η σοφία μου έμεινε εν εμοί
(μαζί μου ή επάνω μου). Και ότι εζήτησαν οι οφθαλμοί μου δεν αρνήθηκα εις αυτούς δεν εμπόδισα την καρδιά μου από κάθε ευχαρίστηση διότι η καρδιά μου ευφραίνετο (ευχαριστιόταν) σε όλους τους μόχθους μου  και τούτο ήταν η μερίς μου(μερίδα μου)εκ παντός του μόχθου μου(από κάθε τι που μόχθησα)
Και παρατήρησα εγώ εν πάση  τοις έργοις μου (σε όλα τα έργα μου)τα οποία έκαμαν τα χέρια μου και σε όλο τον μόχθο μου τον οποίο εμόχθησα και ιδού τα πάντα ματαιότης και θλίψης πνεύματος και ουδέν όφελος υπό τον ήλιον»

(Εκκλησιαστής α:4—11).
Μερικοί δεν είναι Χριστιανοί επειδή υπολογίζουν το κόστος και δεν είναι πρόθυμοι να πληρώσουν την αξία. Ουσιαστικά η σωτηρία δεν μας στοιχίζει τίποτα. Είναι το ελεύθερο δώρο του Θεού. Μας χαρίζεται χωρίς χρήματα και χωρίς αντίτιμο. Το δώρο δεν κερδίζεται ούτε πληρώνεται διότι θα έπαυε να είναι δώρο. Με άλλη έννοια η σωτηρία μας στοιχίζει το κάθε τι. Στις χώρες όπου η πλειονότης του πληθυσμού είναι Χριστιανοί ο νέος προσήλυτος δεν αντιμετωπίζει συνήθως σοβαρό διωγμό. Αλλά σε πολλές χώρες στοιχίζει πολύ το να είσαι Χριστιανός. Όταν ένας γίνει Χριστιανός ενδέχεται να χάσει τους φίλους του την οικογένεια του την εργασία του. μπορεί να δαρεί και να πάει φυλακή. Ίσως και να σφραγίσει τον ζήλο του με το αίμα του.

Από την πρώτη αρχή των Χριστιανικών χρόνων οι άνθρωποι ευχαρίστως πλήρωσαν υψηλό τίμημα για να γίνουν ακόλουθοι του Χριστού. Πολλές χιλιάδες με χαρά παρέδωκαν την φυσική τους ζωή για να αποκτήσουν την αιώνια ζωή. Όλοι οι μαθηταί του Χριστού εκτός του Ιωάννου πέθαναν ως μάρτυρες.
…Ο Στέφανος λιθοβολήθηκε—ο Ματθαίος σκοτώθηκε στην Αιθιοπία—ο Μάρκος σύρθηκε στους δρόμους μέχρις ότου πέθανε—ο Λουκάς κρεμάστηκε επάνω σε σταυρό—ο Πέτρος σταυρώθηκε—ο Ανδρέας δέθηκε επάνω στο σταυρό—ο Ιάκωβος αποκεφαλίστηκε—ο Φίλιππος σταυρώθηκε και λιθοβολήθηκε—ο Βαρθολομαίος κάηκε ζωντανός—ο Θωμάς τρυπήθηκε με μαστίγια—ο Ιάκωβος ρίχτηκε από το ναό και δάρθηκε μέχρι θανάτου—ο Ιούδας χτυπήθηκε και φονεύτηκε με βέλη—ο Ματθίας λιθοβολήθηκε—και ο Παύλος αποκεφαλίστηκε.


 Οι ποταμοί αυτοί του αίματος δεν έπαυσαν να ρέουν με το κλείσιμο των αποστολικών χρόνων. Σε κάθε γενεά οι άνθρωποι πέθαναν με χαρά για την πίστη τους. Πολλοί άνθρωποι και σήμερα πεθαίνουν για την πίστη τους σε πολλά μέρη του κόσμου. Το αίμα των μαρτύρων υπήρξε πάντοτε ο σπόρος της Εκκλησίας. Καθώς οι Εθνικοί παρακολουθούσαν τους χριστιανούς να πεθαίνουν παρατηρούσαν την ηρεμία και γαλήνη την οποία ήσαν βέβαιοι πως δεν την είχαν οι ίδιοι. Ο Χριστιανισμός μπορεί να αντιμετωπίσει τον θάνατο επειδή γνωρίζει ότι ο θάνατος είναι κέρδος. Γνωρίζει ότι δια μέσου του θανάτου ο πραγματικός εαυτός του είναι απλώς χωρίζεται από το σώμα της αδυναμίας και ταπεινώσεως και πηγαίνει αμέσως στην παρουσία του Κυρίου.


Όλοι οι συνετοί άνθρωποι επιθυμούν να πάνε στον Ουρανό όταν πεθάνουν. Και όμως χιλιάδες άνθρωποι που είχαν τις καλύτερες προθέσεις να πάνε στον Παράδεισο βρίσκονται σήμερα στην κόλαση. Περίμεναν πολύ για να έλθουν σε ειρήνη με τον Θεό.
Χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν στην αιωνιότητα από κάποιο
απροσδόκητο και απρόβλεπτο ατύχημα. Όταν ήμαστε υγιείς νομίζουμε πως έχουμε πολύ καιρό για να προετοιμαστούμε για τον θάνατο. Αλλά κανείς δεν γνωρίζει πότε έρχεται εκείνη η μοιραία ώρα. Ο θάνατος είναι το γνωστότερο γεγονός σ’ όλο τον κόσμο η ζωή είναι το πιο αβέβαιο. Ο αξιαγάπητος Θεός μας όχι μόνον έχει κάμει κάθε προετοιμασία για την σωτηρία μας αλλά δια του Πνεύματος Του δια του Λόγου Του και δια των πιστών Του υπηρετών μας προσκαλεί να σπεύσουμε στον Χριστό προτού είναι πολύ αργά.
Τώρα είναι ο μόνος καιρός που μπορεί να είναι κανείς βέβαιος. Αύριο ίσως είναι πολύ αργά. Ο Θεός λέγει: «Ιδού τώρα είναι καιρός ευπρόσδεκτος ιδού τώρα είναι ημέρα σωτηρίας».
«Έλθετε τώρα και ας διαδικασθώμεν» λέγει ο Κύριος. Ο Θεός μας λέγει να μη καυχώμαστε για την αύριο διότι δεν γνωρίζουμε τι θα μας φέρει η ημέρα. Ο Θεός μας ειδοποιεί ότι εάν έχουμε συχνά έλεγχο και όμως σκληραίνουμε τις καρδιές μας θα καταστραφούμε ξαφνικά χωρίς να υπάρχει τρόπος θεραπείας.
 Το αιώνιο μέλλον της ψυχής σου εξαρτάται από την απόφαση που κάνεις τώρα. Πρέπει να αποφασίσεις τον ένα δρόμο ή τον άλλο. Δεν υπάρχει μέσος δρόμος. Είτε πρέπει να δεχθείς τον Χριστό ή να Τον αρνηθείς. Αν αποφασίσεις να περιμένεις Τον αρνείσαι προσωρινά. Όχι μόνο υπάρχουν αόρατοι εχθροί που ενδιαφέρονται για την απόφαση που θα κάνεις αλλά προσπαθούν και να σε επηρεάσουν στην απόφαση σου,. ο Σατανάς που είναι καταδικασμένος και καταραμένος θέλει να καταδικαστείς και να καταραστείς μαζί του. επιδιώκει να σε κάνει οπαδό του. Γεμίζει την καρδιά σου με αμφιβολίες και φόβους. Σε προτρέπει στην αναβολή της αποφάσεως σου. σου υπενθυμίζει τι θα πούνε και τι θα σκεφθούν οι άλλοι.

Το Πνεύμα του Θεού με ηρεμία και αγάπη σε καλεί να έλθεις στον Χριστό. Ο Παντοδύναμος Θεός έχει κάνει παν το δυνατόν για να σε σώσει. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός ο θαυμαστός και τέλειος Σωτήρας περιμένει με απλωμένα χέρια να σε δεχθεί. Χιλιάδες άγιοι έχουν προσευχηθεί για σένα. Οι άγγελοι του Θεού θα χαρούν όλοι μαζί όταν έλθεις στον Χριστό αλλά η απόφαση να δεχθείς τον Χριστό πρέπει να είναι δική σου.
Όταν έλθεις στον Χριστό με μια ορισμένη πράξη πίστεως Προτείνω να προσευχηθείς μια απλή προσευχή σαν αυτή:
«Ω αληθινέ και Ζων Θεέ γνωρίζω ότι είμαι ένας αμαρτωλός. Πιστεύω ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός πέθανε στον Σταυρό για τις αμαρτίες μου και αυτή τη στιγμή δέχομαι τον Ιησού Χριστό ως Κύριο και Σωτήρα μου αμήν». Όταν έλθεις στον Χριστό μ’ αυτόν τον τρόπο να είσαι βέβαιος ότι θα σε δεχθεί διότι η υπόσχεση Του είναι: «Τον ερχόμενο προς εμέ δεν θέλω εκβάλει έξω».
Η Αγία Γραφή λέγει: «όταν δε εδέχθησαν Αυτόν εις αυτούς έδωκε εξουσίαν να γίνωσι τέκνα Θεού εις τους πιστεύοντας εις το όνομα Αυτού». Δεχόμενος τον Χριστό γίνεσαι μέλος της οικογένειας του Χριστού. Η Νέα Γέννηση δεν είναι το τέλος της σωτηρίας αλλά απλώς η αρχή. αφού δεχθείς τον Χριστό είσαι πλέον νεογέννητο βρέφος εν Χριστώ. Δεν θέλεις όμως να παραμείνεις εφ΄ όρου ζωής ένα πνευματικό βρέφος. Θα θέλεις
 να αυξάνεσαι στη χάρη. Θα ενδιαφέρεσαι να μάθεις το θέλημα του Θεού και τον σκοπό της ζωής σου μελετώντας το Λόγο του Θεού. είθε οι πλούσιες ευλογίες του Κυρίου να μένουν μαζί σου. Είθε ο Θεός να σε οδηγεί από Νίκη σε Νίκη δια του Χριστού. ΑΜΗΝ










                      «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»