20—6—2020—Σάββατο Μέρος πρώτο β΄ Κορίνθιους 12: 8-9

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!
20—6—2020—Σάββατο Μέρος πρώτο
β΄ Κορινθίους 12: 8-9
8 ο οποίος και θα σας στηρίξει μέχρι τέλους άμεμπτους, κατά την ημέρα τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
9 Πιστός είναι ο Θεός, διαμέσου τού οποίου προσκληθήκατε στο να είστε κοινωνοί τού Υιού του, του Ιησού Χριστού, του Κυρίου μας.
Δύναμη μέσα στην αδυναμία
Θέλεις να καταλάβεις αν η πίστη ενός Χριστιανού είναι ρηχή η βαθιά;
Τότε πρόσεξε αυτά που λέει: Εάν μιλάει συνέχεια για το παρελθόν για προβλήματα και ατυχίες της ζωής εάν του φταίνε όλοι και όλα και γκρινιάζει για όλα τότε έχει μικρή πίστη χωρίς αντιστάσεις στου πειρασμούς. Αντίθετα ο Χριστιανός που έχει βαθιά πίστη εμπιστεύεται πλήρως στον Θεό και βλέπει εκείνα που μπορεί να κάνει στο μέλλον και να προχωράει με πλήρη εμπιστοσύνη στον ουράνιο Πατέρα του. ο ένας έχει τις ευκαιρίες αλλά δεν τις εκμεταλλεύεται επειδή βλέπει τις δυσκολίες. Ο άλλος μέσα στις δυσκολίες βλέπει ευκαιρίες και δυνατότητες προσπαθεί με πίστη, επιμονή, και ελπίδα να κάνει πάντα το μέρος του. ο ένας εχει χαμηλή αυτοεκτίμηση , ο άλλος αισθάνεται βαθιά τα λόγια του αποστόλου Παύλου:
Φιλιππησίους 4:13
13 τα πάντα δύναμαι διά του ενδυναμούντός με Χριστού.
Ο ένας επιτρέπει το παρελθόν να δηλητηριάζει και να παραλύει τη ζωή του, ο άλλος έχει αφιερώσει τον εαυτό του στον Θεό και μετατρέπει τις αδυναμίες του σε δύναμη και προοπτική. Κάποιος είπε σοφά: «ότι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό». Ο Θεός υποσχέθηκε να μη δοκιμαστούμε πάνω από τις δυνάμεις μας, κι ότι θα είναι πάντα δίπλα μας. Έκανε τον αδύνατο Δαβίδ να νικήσει τον Γολιάθ τον φιλάσθενο Παύλο σε δυνατό απόστολο και τους αγράμματους ψαράδες σε πάνσοφους κήρυκες του Ευαγγελίου.
Προσευχή
Κύριε Σ’ ευχαριστώ γιατί όταν νιώθω αδύνατος και έτοιμος να τα καταλείψω, Εσύ είσαι κοντά μου με ενισχύεις.
…………………..
Η ΑΜΑΡΤΙΑ ==01==
ΜΕΤΑΦΟΡΑ αγ.  Γραφής ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
ΘΕΜΑ Η αμαρτία
Η αμαρτία για τον πιστό είναι: όταν αφήνει τον αγώνα  του εναντίον της αμαρτίας και βάζει δικαιολογίες μέσα στην πνευματική του ζωή ως πρωταρχικά θέματα παράλληλα με τον Κύριο δεν του τα δίνουμε, και πάμε μόνοι μας να τα αντιμετωπίσουμε και είναι σαν να μπαίνει κάποιος σε μια καρβουναποθήκη με λευκά φορέματα και να μη λερωθεί. Και άλλο τόσο είναι δυνατόν να μη λερώσει απ΄ όλα αυτά που τον τριγυρίζουν οι ανησυχίες ως πιστό που ευτυχώς ακόμα δεν μπήκε στην καρδιά του η αμαρτία και να την μολύνει.
Αν δεν προσέξουμε αδέλφια μου πως το λέρωμα της ψυχής μας δεν θα γίνει απότομα. Σιγά - σιγά δίνουμε τόπο μη προσέχοντας. Η αμαρτία είναι σαν την σκόνη που πέφτει τόσο σιγά που δεν την βλέπουμε και δεν την καταλαβαίνουμε γιατί είμαστε στον κόσμο τον γεμάτο προβληματισμό και ξεχνούμε τον Κύριο να του τα δώσουμε, να τα αναλάβει Εκείνος.
Ματθαίος 11:
28 Ελάτε σε μένα όλοι όσοι κοπιάζετε και είστε φορτωμένοι, και εγώ θα σας αναπαύσω.
29 Σηκώστε επάνω σας τον ζυγό μου, και μάθετε από μένα· επειδή, είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά· και θα βρείτε ανάπαυση μέσα στις ψυχές σας.
30 Επειδή, ο ζυγός μου είναι καλός, και το φορτίο μου ελαφρύ.
……..
 Να  επιστρέψουμε εγκαίρως κοντά Του γιατί αλλιώς θα βρεθούμε παγωμένοι στην καρδιά μας και λερωμένη την ψυχή μας.
Θέλει να αγρυπνούμε πάντοτε γιατί έχουμε εχθρό που είναι ψιθυριστής μόνο για κακό.
Ματθαίος 26:
41 Αγρυπνείτε και προσεύχεστε, για να μη μπείτε σε πειρασμό· το μεν πνεύμα είναι πρόθυμο, η σάρκα όμως είναι αδύναμη.
Εφεσίους 6:
18 προσευχόμενοι εν παντί καιρώ μετά πάσης προσευχής και δεήσεως διά του Πνεύματος, και εις αυτό τούτο αγρυπνούντες με πάσαν προσκαρτέρησιν και δέησιν υπέρ πάντων των αγίων,
Κολοσσαείς 4:
2 Εμμένετε εις την προσευχή, αγρυπνούντες εις αυτήν μετά ευχαριστίας,
…………….
Και όταν ξυπνήσουμε η καταστροφή θα έχει γίνει και το ξύπνημα θα είναι ένας πολύ βαθύς πόνος. Όμως μη απελπιζόμαστε ο Κύριος είναι εκεί να μας παρηγορήσει και να μας καθαρίσει.
Α΄ Ιωάννου 1:
7 Αν, όμως, περπατάμε μέσα στο φως, όπως αυτός είναι μέσα στο φως, έχουμε κοινωνία ο ένας με τον άλλον, και το αίμα τού Ιησού Χριστού, του Υιού του, μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία.
8 Αν πούμε ότι δεν έχουμε αμαρτία, εξαπατούμε τον εαυτό μας και η αλήθεια δεν υπάρχει μέσα μας.
9 Αν ομολογούμε τις αμαρτίες μας, ο Θεός είναι πιστός και δίκαιος ώστε να συγχωρήσει σε μας τις αμαρτίες, και να μας καθαρίσει από κάθε αδικία.
…………………..
Η ΑΜΑΡΤΙΑ ==02==
ΜΕΤΑΦΟΡΑ αγ.  Γραφής ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
ΘΕΜΑ Η αμαρτία
Γένεσης 4:
7 Αν εσύ ενεργείς σωστά, δεν θα είσαι ευπρόσδεκτος; Αν, όμως, δεν ενεργείς σωστά, στην πόρτα βρίσκεται η αμαρτία. Αλλά, σε σένα θα είναι η επιθυμία του, κι εσύ θα εξουσιάζεις επάνω του.
………
Εδώ ο Θεός το λέγει στον Κάιν. Όμως είναι και για μας αυτός ο λόγος: «7 Αν εσύ ενεργείς σωστά, δεν θα είσαι ευπρόσδεκτος»;
Για να βάλλουμε λίγο την σκέψη μας όχι στου Κάιν τις σκέψεις και ενέργειες αλλά στις δικές  μας σκέψεις και ενέργειες.
Όταν γνωρίσαμε τον Κύριο και μετά πόσες ενέργειες κάναμε χωρίς τον Κύριο; Και μετά απελπιζόμαστε ότι ο Θεός  ότι δεν μας έδωσε αυτό που θέλαμε δεν ευλόγησε αυτό που κάναμε. Όπως ο Κάιν. Ο Κάιν το ήξερε ότι έπρεπε να κάνει θυσία με ζώο και όχι θυσία με τα γεωργικά προϊόντα.
Γι αυτό του λέγει: «7 Αν εσύ ενεργείς σωστά, δεν θα είσαι ευπρόσδεκτος»;
Ο Θεός δεν είναι προσωπολήπτης όλους μας δέχεται αρκεί να κάνουμε αυτό που θέλει Αυτός όχι αυτό που θέλουμε εμείς. Πάλι  ας τον αφήσουμε τον Κάιν. Εκείνος είναι μάθημα για μας και παράδειγμα που θα το δούμε παρακάτω.
Οι  σωστές ενέργειες τώρα στο πιστό παιδί του Θεού.
Οι σωστές ενέργειες σε έναν άνθρωπο που νοιάζεται για την ζωή του την πνευματική είναι να πλησιάσει τον Θεό σωστά.
1/. Είναι πρώτα η μετάνοια. Να αναγνωρίσει ότι γεννήθηκε αμαρτωλός, είναι αμαρτωλός και χρειάζεται έναν σωτήρα.
Μετά έρχεται όλη η ζωή μπροστά του, του παρελθόντος του
Ζητά συγγνώμη και έλεος από τον Ιησού Χριστό εναποθέτει την ζωή του στα χέρια Του και είναι σίγουρος ότι τον συγχώρησε.
Αυτό είναι το πρώτο βήμα μιας σωστής ενέργειας. Αναγνωρίζεις ότι ο Ιησούς Χριστός είναι αυτός που έγινε ολοκαύτωμα θυσία και προσφορά για μένα για σένα.
Κολοσσαείς 2

Αυτό ήμασταν πάντοτε πριν τον δεχτούμε σωτήρα και ελεήμονα.
«13 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί στα αμαρτήματα και στην ακροβυστία τής σάρκας σας, σας ζωοποίησε μαζί του, καθώς σας συγχώρεσε όλα τα πταίσματα»
……………..
Αυτός όταν τον δεχτήκαμε και κάναμε σωστή επιλογή έκανε αυτό που λέει παρακάτω:
«14 όταν εξάλειψε το χειρόγραφο με τα διατάγματα, που ήταν εναντίον σας, και το αφαίρεσε από το μέσον, καρφώνοντας το επάνω στον σταυρό·»
Και τότε έκανε τον εχθρό απογυμνωμένο μπροστά στις αρχές και εξουσίες των καταντρόπιασε δημόσια και θριάμβευση επάνω του και εναντίον τους.
…………..
«15 και αφού απογύμνωσε τις αρχές και τις εξουσίες, τις καταντρόπιασε δημόσια, όταν, επάνω του, θριάμβευσε εναντίον τους».
Να ο Θεός αυτό που είπε στον Κάιν.
«7 Αν εσύ ενεργείς σωστά, δεν θα είσαι ευπρόσδεκτος»;
...................