22ον -12-6-2020- 05-χριστιανικό μήνυμα ελπίδας και ζωής. Ο ΑΜΝΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ - 05 ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Μέχρι να έρθει ο Χριστός ο λαός Ισραήλ ζήτησε νόμο και του δόθηκε στο Όρος Σινά οι 10 βασικές εντολές και πολλά πρόσθετα καθημερινότητας και συμπεριφοράς στους νόμους και στις συναλλαγές τους από τον Θεό, αναμεταξύ τους.
Τα έθνη πίστευαν και προσκυνούσαν θεούς που δεν ήταν αληθινοί θεοί. Ξέρουμε από την ιστορία της Ελλάδος το δωδεκάθεο και τους ημίθεους που είχαν, τους προσκυνούσαν του επικαλούνταν σε προσευχές. Έτσι και γύρω από το λαό του Θεού το Ισραήλ τα έθνη είχαν δικούς τους θεούς.
  Ο λαός Ισραήλ ήταν θεοκρατικός λαός τον κυβερνούσε ο Κύριος ο Θεός.


   Μέχρι εδώ μπορούμε να δούμε πως απαιτούσε ο Θεός να είναι μονοθεϊστές να κάνουν τα δικά του διατάγματα να μην παρασύρονται σε άλλους Θεούς που τα γύρω έθνη προσκυνούσαν.
Έφτασε ο Θεός να τους πει: 
Δευτερονόμιον 7:3-4-5-6
3 ούτε θα συμπεθερέψεις μαζί τους• τη θυγατέρα σου δεν θα δώσεις στον γιο του ούτε τη θυγατέρα του θα πάρεις στον γιο σου•
4 επειδή, θα αποπλανήσουν τους γιους σου από μένα, και θα λατρεύουν άλλους θεούς• και η οργή τού Κυρίου θα εξαφθεί εναντίον σας, κι αμέσως θα σε εξολοθρεύσει.
5 Αλλά, έτσι θα κάνετε σ' αυτούς• τους βωμούς τους θα τους καταστρέψετε, και τα αγάλματά τους θα τα συντρίψετε, και τα άλση τους θα τα κατακόψετε, και τα γλυπτά τους θα τα κάψετε με φωτιά•
6 επειδή, εσύ είσαι άγιος λαός στον Κύριο τον Θεό σου• ο Κύριος ο Θεός σου σε έκλεξε για να είσαι σ' αυτόν εκλεκτός λαός, από όλους τούς λαούς, που είναι επάνω στο πρόσωπο της γης.
..............
 Και όλα αυτά τα λέει και σε μας ο Θεός μέσα στην Κ. Διαθήκη.
............
Κορινθίους Β' 6:14
Μη ομοζυγείτε με τους απίστους• επειδή, ποια συμμετοχή έχει η δικαιοσύνη με την ανομία; Και ποια κοινωνία έχει το φως προς το σκοτάδι;
15 Και ποια συμφωνία έχει ο Χριστός με τον Βελίαλ; Ή, ποια μερίδα έχει ο πιστός με τον άπιστο;
16 Και πώς να συμβιβαστεί ο ναός τού Θεού με τα είδωλα; Επειδή, εσείς είστε ναός τού ζωντανού Θεού, όπως είπε ο Θεός, ότι: «Θα κατοικώ ανάμεσα σ' αυτούς και θα περπατάω• και θα είμαι Θεός τους, κι αυτοί θα είναι λαός μου».
17 Γι' αυτό, «βγείτε έξω από ανάμεσά τους και αποχωριστείτε», λέει ο Κύριος, «και μη αγγίξετε τίποτε ακάθαρτο»• και «εγώ θα σας δεχθώ,
18 και θα είμαι Πατέρας σας, κι εσείς θα είστε γιοι μου και θυγατέρες», λέει ο Κύριος, ο Παντοκράτορας.

.................
Δεν μπορούμε, να έχουμε κοινωνία, με το σκοτάδι εφόσον είμαστε φως. Ούτε συμμετοχή πρέπει να έχουμε διότι εμείς είμαστε ναός του ζωντανού  Θεού και το Πνευμα το άγιο κατοικεί μέσα μας.
  Να τους αναγγείλουμε τα καλά νέα του ευαγγελίου ναι,  να τους αναγγείλουμε την σωτηρία ναι, αλλά στα έργα τους, δεν πρέπει να έχουμε καμία συμμετοχή μαζί τους.
Αυτά τα είπε μέσα στο Νόμο ο Θεός αλλά και  ο Κύριος τον Νόμο και τον πέρασε μέσα από την χάρη που έκανε επάνω στο σταυρό με το αίμα του.
Γαλάτες-3
20 ο δε μεσίτης δεν είναι ενός, ο Θεός όμως είναι εις.
21 Ο νόμος λοιπόν εναντίος των επαγγελιών του Θεού είναι; Μη γένοιτο. Διότι εάν ήθελε δοθεί νόμος δυνάμενος να ζωοποιήσει, η δικαιοσύνη ήθελεν είσθαι τωόντι εκ του νόμου•
...............
Βλέπουμε ότι όλα εκ πίστεως γίνονται πια.
Γαλάτες - 3
22 η γραφή όμως συνέκλεισε τα πάντα υπό την αμαρτίαν, διά να δοθεί η επαγγελία εκ πίστεως Ιησού Χριστού εις τους πιστεύοντας.
Διαπιστώνουμε ότι:
  Το  Νόμο δεν μπόρεσε να τον κρατήσει εύκολα ο άνθρωπος διότι σε ένα να έπεφτε έφταιγε σε όλο το Νόμο.
Μέχρι να έρθει ο Χριστός όλοι έφταιγαν ο Νόμος τους έδειχνε την αμαρτία τους. Κανένας δεν μπορούσε να σωθεί με τα έργα του Νόμου ή οι εθνικοί με τα καλά τους έργα .
Γαλάτες 3:
23 Πριν, όμως, έρθει η πίστη, φρουρούμασταν κάτω από τον νόμο, περικλεισμένοι στην πίστη που επρόκειτο να αποκαλυφθεί.
24 Ώστε, ο νόμος έγινε παιδαγωγός μας στον Χριστό, για να ανακηρυχθούμε δίκαιοι διαμέσου τής πίστης·


25 τώρα, όμως, που ήρθε η πίστη, δεν είμαστε πλέον κάτω από παιδαγωγό.
26 Επειδή, όλοι είστε γιοι τού Θεού διαμέσου τής πίστης στον Ιησού Χριστό.
27 Δεδομένου ότι, όσοι βαπτιστήκατε στον Χριστό, ντυθήκατε τον Χριστό.
28 Δεν υπάρχει πλέον Ιουδαίος ούτε Έλληνας· δεν υπάρχει δούλος ούτε ελεύθερος· δεν υπάρχει αρσενικό και θηλυκό· επειδή, όλοι εσείς είστε ένας στον Ιησού Χριστό.
....................
Διότι  υπήρχαν εθνικοί που ναι μεν ήταν στο σκοτάδι της ειδωλολατρίας αλλά είχαν την συνείδηση τους που τους οδηγούσε στο καλό και στο κακό. Και όμως κι αυτοί πάλι είχαν τον Νόμο. Μην  κλέψεις μην κάνεις κακό στον άλλον ψευδομαρτυρήσεις να σέβεσαι τον γονιό. Είχαν μέσα τους νόμο την συνείδηση τους.
Αυτό μας το λέει και ο Απ. Παύλος:  
Ρωμαιους3:
20 Επειδή, από έργα τού νόμου δεν θα δικαιωθεί μπροστά του καμιά σάρκα• για τον λόγο ότι, διαμέσου τού νόμου δίνεται σαφής γνώση τής αμαρτίας.
21 Τώρα, όμως, χωρίς τον νόμο, φανερώθηκε η δικαιοσύνη τού Θεού, έχοντας τη μαρτυρία τού νόμου και των προφητών•
22 δικαιοσύνη, όμως, του Θεού, διαμέσου τής πίστης στον Ιησού Χριστό, προς όλους κι επάνω σε όλους εκείνους που πιστεύουν• επειδή, δεν υπάρχει διαφορά.
Υπήρξαν οι εκ των Ιουδαίων απέναντι στους Εθνικούς να καυχώνται ότι έχουν το Νόμο τους προφήτες τον αληθινό Θεό.
Έρχεται τώρα ο Κύριος να μιλήσει με το στόμα του απ.
Παύλου να τους πει:



27 Πού είναι, λοιπόν, η καύχηση; Κλείστηκε έξω. Με ποιον νόμο; Των έργων; Όχι• αλλά με τον νόμο τής πίστης.
28 Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι ο άνθρωπος ανακηρύσσεται δίκαιος διαμέσου τής πίστης, χωρίς τα έργα τού νόμου.
..................
Με τον ερχομό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού τελείωσε ο Νόμος και ο αμνός που πήρε όλη την αμαρτία επάνω του ήταν  ο Ιησούς Χριστός με το αίμα του μας καθάρισε μια για πάντα από την αμαρτία και τώρα δια πίστεως μπορούμε να πούμε Πατέρα τον Θεό.

  Ένας αμνός μια για πάντα είναι στα ουράνια για μας και μεσιτεύει. Δεν χρειάζονται ούτε ιερείς ούτε αρχιερείς διότι ο Κύριος μια φορά σαν αρχιερέας μπήκε στο ζωντανό θυσιαστήριο με το αίμα του για μας. Μας ράντισε, μας καθάρισε.
 Τα έργα τώρα χρειάζονται όχι για την ψυχή μας που λένε οι άνθρωποι που δε γνωρίζουν, αλλά ο ίδιος ο Κύριος τα θέτει μπροστά μας για να ξεχωρίζουμε από τους άλλους και να δοξάζετε το Όνομα Του.
  Θα μου πεις καλά έργα κάνουν ίσως και καλύτερα από σένα άνθρωποι που δεν πιστεύουν.
 Πάντως εμείς τα κάνουμε γιατί πολλές φορές ο Κύριος βάζει ένα έργο δύσκολο και ζητά να το εκτελέσω.
  Αυτό λέγετε παιδία Κυρίου. πχ. αγάπα τον εχθρό σου και να προσεύχεσαι γι αυτόν σε μένα. 
 Τι πιο δύσκολο από αυτό; Να προσεύχομαι ναι, αλλά και να τον αγαπώ;
 Ματθαίος 5:43
Ηκούσατε ότι ερρέθη, θέλεις αγαπά τον πλησίον σου και μίσει τον εχθρόν σου.
44 Εγώ όμως σας λέγω, Αγαπάτε τους εχθρούς σας, ευλογείτε εκείνους, οίτινες σας καταρώνται, ευεργετείτε εκείνους, οίτινες σας μισούσι, και προσεύχεσθε υπέρ εκείνων, οίτινες σας βλάπτουσι και σας κατατρέχουσι,
45 διά να γείνητε υιοί του Πατρός σας του εν τοις ουρανοίς, διότι αυτός ανατέλλει τον ήλιον αυτού επί πονηρούς και αγαθούς και βρέχει επί δικαίους και αδίκους.
46 Διότι εάν αγαπήσετε τους αγαπώντας σας, ποίον μισθόν έχετε; και οι τελώναι δεν κάμνουνε το αυτό;
47 και εάν σπασθείτε τους αδελφούς σας μόνον, τι περισσότερον κάμνετε; και οι τελώναι δεν κάμνουν ούτως;
48 εστέ λοιπόν σεις τέλειοι, καθώς ο Πατήρ σας ο εν τοις ουρανοίς είναι τέλειος.

Εύχομαι ο κύριος να μιλήσει μέσα από τον Λόγο του σε όλους μας.
Ιωάννης 14:
27 Ειρήνη αφήνω σε σας, ειρήνη τη δική μου δίνω σε σας· όχι όπως δίνει ο κόσμος, σας δίνω εγώ. Ας μη ταράζεται η καρδιά σας μήτε να δειλιάζει.
Ειρήνη και έλεος αμήν




.....