26--5--2018---08--ΚΑΙ --09---ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ---Γράφει ο Δρ Σπύρος Ζωδιάτης, Ιεροκήρυκας-Συγγραφέας

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



08-
(Λουκ. 6:31-37)
31 Κι όπως θέλετε να σας συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, έτσι ακριβώς να τους συμπεριφέρεστε κι εσείς.
32 Άλλωστε, αν αγαπάτε μόνο εκείνους που σας αγαπούνε, τότε ποια είναι η χάρη που σας έχει δοθεί; Γιατί και οι αμαρτωλοί αγαπούν εκείνους που τους αγαπάνε.
33 Και αν κάνετε καλό μόνο σ' εκείνους που σας κάνουν καλό, ποια είναι η χάρη που σας έχει δοθεί; Γιατί το ίδιο κάνουν και οι αμαρτωλοί.
34 Κι αν δανείζετε σ' εκείνους από τους οποίους ελπίζετε να ξαναπάρετε, ποια είναι η χάρη που σας έχει δοθεί; Γιατί και οι αμαρτωλοί δανείζουν σε αμαρτωλούς για να τύχουν την ίδια μεταχείριση.

35 Αντίθετα, ν' αγαπάτε τους εχθρούς σας και να κάνετε το καλό και να δανείζετε χωρίς να ελπίζετε οτιδήποτε, και θα είναι ο μισθός σας μεγάλος και θα γίνετε γιοι του Υψίστου, γιατί αυτός φέρεται με έλεος στους αχάριστους και στους κακόβουλους.
36 Να είστε λοιπόν σπλαχνικοί, όπως είναι σπλαχνικός ο Πατέρας σας».
37 «Επίσης μην κρίνετε και ποτέ δε θα κριθείτε. Μην καταδικάζετε και ποτέ δε θα καταδικαστείτε. Ελευθερώνετε και θα ελευθερωθείτε.
………………………….

Δεν είναι τρομερό αλήθεια ν’ ακούσεις αυτά τα λόγια από το Χριστό μια μέρα; Αλλά υπάρχει ακόμα χρόνος κι ελπίδα. Μπορείς τώρα να στραφείς στο Χριστό, ζητώντας συγχώρεση για τις αμαρτίες σου, αφήνοντάς Τον να σ’ αλλάξει με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος. Όταν γίνει αυτό δε θα χρειάζεται να καταβάλλεις καμιά δύναμη ν’ αγαπάς τους συνανθρώπους σου ακόμα και τους εχθρούς σου, γιατί δε θα είσαι παρά αναμεταδότης της αγάπης Εκείνου που θα κατοικεί μέσα
……………..

Γράφει ο Δρ Σπύρος Ζωδιάτης, Ιεροκήρυκας-Συγγραφέας
09-
Η εποχή μας διακρίνεται για την αφοσίωσή της στην υλική δύναμη. Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε τα πάντα για να αποκτήσουμε δύναμη.
   Οι επιστήμονες συζητούν για τη χρησιμοποίηση της ατομικής δύναμης για τους σκοπούς τους. Η δύναμη δεν δημιουργείται αλλά ελευθερώνεται. Το αυτοκίνητο δεν κινείται από τον εαυτό του αλλά με ορισμένα μηχανήματα απελευθερώνει τη δύναμη που υπάρχει στη βενζίνη. Η δύναμη των καταρρακτών του Νιαγάρα απελευθερώνεται και διοχετεύεται για την κίνηση μεγάλων βιομηχανιών.

  Η ζωή όλων μας εξαρτάται από τις δυνάμεις που αντλούμε από τον εξωτερικό κόσμο. Μόνοι μας δεν είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε τη δύναμη για να ζήσουμε. Το δέντρο με τις ρίζες και τα φύλλα του τρέφεται από τις δυνάμεις που περιέχονται στο ηλιακό φως και στο έδαφος. Τα σώματά μας χρειάζονται οξυγόνο που αποσπούν τη δύναμη για τη συντήρηση και ανάπτυξή τους. Κανένα ζωντανό ον στον κόσμο αυτό δεν είναι αυτοσυντήρητο. Η ενέργεια που χρησιμοποιούμε πηγάζει από δυνάμεις ανεξάρτητες του εαυτού μας.

   Δυστυχώς όσοι ασχολούνται με τις υλικές δυνάμεις αποδίδουν λίγη σπουδαιότητα στην πνευματική δύναμη. Υπάρχουν δύο βασίλεια: το υλικό και το πνευματικό. Για να ζήσει κανείς στο υλικό, χρειάζεται δύναμη υλική, για να ζήσει στο πνευματικό χρειάζεται πνευματική δύναμη. Όπως δεν μπορούμε μόνοι μας να δημιουργήσουμε υλική δύναμη, έτσι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε δύναμη πνευματική για την ηθική και πνευματική μας υπόσταση. Τα πνευματικά προβλήματα, είναι περισσότερα από τα υλικά. Για την αντιμετώπισή τους χρειαζόμαστε δύναμη από έξω. Οι νόμοι της φυσικής μας συντήρησης μοιάζουν με τους νόμους της πνευματικής μας. Γι' αυτό ακριβώς ο Χριστός υποσχέθηκε στους Μαθητές Του τέτοια πνευματική δύναμη: "Θέλετε λάβει δύναμιν, όταν επέλθη το Άγιον Πνεύμα εφ' υμάς".













...........