1ον εως 5ον κεφαλαιο-24-12-2019---Από Τον Κόσμο Της Αγίας Γραφής-- ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Από Τον Κόσμο Της Αγίας Γραφής-- 
ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ
(Μετά βιβλικού χάρτου)
Υπό
GEORGE DBECKWITH
Διδάκτωρ φιλοσοφίας = ιεροκήρυκος
 Μετάφρασης
Γ. Ε. Π.
Έκδοσης Δευτέρα
 Εκδόσεις «Ο λόγος» Εμμανουήλ Μπενάκη 28 Αθήναι (142)
 ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟΥ
 Ο συγγραφέας του ανά χείρας βιβλίου George DBeckwith (Γεώργιος Δ. Μπέγκουϊθ) γεννήθηκε σε μια αγροτική κατοικία στις όχθες της λίμνης Οντάριο μέσα σε ένα αγαπημένο χριστιανικό σπίτι κοντά στον  Winterport της Πολιτείας Νέας Υόρκης της Αμερικής.
Ο πατέρας του ήταν αγρότης και η μητέρα του δασκάλα και κόρη ενός Μεθοδιστή Ποιμένα.  Προ της γεννήσεως του οι γονείς του τον αφιέρωσαν στον Κύριο. Μελετούσαν την Γραφή και είχαν οικογενειακή λατρεία και ευχαριστία εις το τραπέζι.
Το 1903 έλαβε πτυχίο από το Χάι Σκούλ της Albion το 1904 από το διδασκαλείο της Albion και εργάστηκε επί ένα έτος ως δάσκαλος.

  Το 1905 φοίτησε στο Κολέγιο μηχανικής του Πανεπιστημίου των Συρακουσών όπου σπούδασε ζωγραφική και σκιτσογραφία. Έτσι παρασκευάστηκε χωρίς να το αποσκοπεί εις το να σχεδιάσει το διάγραμμα της ιστορίας και των προφητειών της Γραφής.
  Το 1906 φοίτησε στο κολέγιο καλών τεχνών του Πανεπιστημίου Συρακουσών όπου σπούδασε Ιστορία και ειδικεύθηκε στα θέματα του σημιτισμού ως ταύτα παρουσιάζονται τόσο στη Π.Δ. όσο και στην Κ.Δ.
  Το 1909 έλαβε από το Πανεπιστήμιο των Συρακουσών το πτυχίο της φιλοσοφίας και κατά το ίδιον έτος διορίστηκε Κοινωνικός διευθυντής του
Κεντρικού κλάδου της χριστιανικής αδελφότητας των νέων του Σικάγο και το 1911 γενικός γραμματέας του κέντρου χριστιανικής αδελφότητας νέων του Kingston όπου επέδειξε αξιοζήλευτη κοινωνική και χριστιανική δράση.

  Το 1923 εξελέγη μέλος της κομητείας Fulton.
  Το 1937 δημοσίευσε βιβλίο περί της Αμερικανικής
Οικογένειας και:
   Το 1941 το διάγραμμα της Ιστορίας των Προφητειών της Γραφής ως και το ανά χείρας βιβλίο το οποίο μέχρι σήμερα σημείωσε πολλές εκδόσεις.
  Από το 1941 και εντεύθεν ασχολείται εις το κήρυγμα και το συγγραφικό έργο….κλπ.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
 Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ—Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
«»»»»»»»»»


  «Σπούδασον να παρασιτήσεις σεαυτόν εις τον Θεόν εργάτη ανεπαίσχυντον ορθοτομούντα τον λόγον της αληθείας».(Β΄ Τιμ.β:15)
«Εν τη καρδία μου εφύλαξα τα λόγια Σου δια να μη αμαρτάνω εις Σε».
(Ψαλμός ριθ:11).
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
   Η Αγία Γραφή είναι ο Λόγος του Θεού και ο Λόγος της αλήθειας. Είναι η αγγελία του Θεού προς τον άνθρωπο. Είναι ο μόνος τέλειος κανόνας ζωής και έργων του ανθρώπου.
  «Ο Λόγος του Θεού είναι ζων και ενεργός και κοπτερώτερος υπέρ πάσαν δίστομον μάχαιραν» (Εβραίους δ:12).
Οι σελίδες του είναι γεμάτες δύναμη. Οι άνθρωποι οφείλουν σήμερα να επιστρέψουν προς την Αγία Γραφή. Η Αγία Γραφή αποκαλύπτει ότι το κακό υπάρχει σήμερα εις τον κόσμο είναι αποτέλεσμα της απιστίας.  Είναι το αποτέλεσμα της εγωιστικής θελήσεως εκείνων που τυφλώθηκαν από τον σατανά και ζουν στην αμαρτία.
Είναι το αποτέλεσμα της παρακοής του ανθρώπου προς τις εντολές του αγίου και πανσόφου Θεού. Η παρακοή του ανθρώπου προς το θέλημα του Θεού είναι η αιτία του αποχωρισμού εκατομμυρίων ανδρών και γυναικών από της κοινωνίας με τον Θεό. εκατομμύρια ανθρώπων χάνονται εις την αμαρτία και τον θάνατο εξ’ αιτίας των επιθυμιών αυτών. «Η επιθυμία αφού συλλάβη γεννά την αμαρτία η δε αμαρτία εκτελεσθείσα γεννά τον θάνατο». (Ιάκ.α:15) Οργανώσεις αμαρτωλών ανθρώπων ελέγχουν τις κυβερνήσεις των εθνών. Παραβιάζουν όλους τους νόμους του θεού και της πολιτείας εις βάρος της ειρήνης και του πολιτισμού. Αμαρτωλοί άνθρωποι ενώνουν τις προσπάθειες τους κατά του Θεού. Οι καρδιές των αμαρτωλών ανθρώπων λιποψυχούν στις ημέρες μας από του φόβου και της προσδοκίας των επερχομένων δεινών εις την οικουμένη.
Ο Ψαλμωδός εις το δεύτερο ψαλμό περιγράφει την κρίσι του Θεού επί των αμαρτωλών ανθρώπων που ενώνουν τις προσπάθειες τους κατ’ Αυτού λέγων: «Ο καθήμενος εν ουρανοίς θέλει γελάσει ο κύριος θέλει εκμυκτηρίσει αυτούς τότε λαλήσει προς αυτούς εν τη οργή Αυτού και εν τω θυμώ Αυτού θέλει συνταράξει αυτούς». Η Αγία Γραφή είναι το μοναδικό βιβλίο που μπορεί να δώσει ικανοποιητική εξήγηση και σαφή αντίληψη περί της αιτίας και της σημασίας της ταραχής και του φόβου που χαρακτηρίζουν την ανήσυχη εποχή μας και είναι ακόμη το μοναδικό βιβλίο που μπορεί να δώσει το φάρμακο κατά της ταραχής και του φόβου.
Η Αγία Γραφή είναι το μοναδικό βιβλίο που αποκαλύπτει τον Ιησού Χριστό τον Σωτήρα της ανθρωπότητας. Η Αγία Γραφή μας ομιλεί περί του γεγονότος της αμαρτίας περί της καταστάσεως του ανθρώπου μέσα στην αμαρτία περί της καταδίκης του ανθρώπου ως αμαρτωλού και περί του απολυτρωτικού σχεδίου του Θεού από την αμαρτία εις ζωήν αιώνιον. «Διότι δεν έδωκεν εις ημάς ο Θεός πνεύμα δειλίας αλλά δυνάμεως και αγάπης και σωφρονισμού». 
(Β΄ Τιμοθέου α:7).   Η αγία Γραφή δεν είναι κοινό βιβλίο. Δι’ εκείνους που δεν πιστεύουν εις τον Θεό είναι βιβλίο κλειστό αλλά δι’ ημάς τους πιστεύοντας είναι Θεόπνευστος λόγος είναι το επίκαιρο και κατάλληλο για κάθε εποχή βιβλίο.
Ο 
Ulysses SGrant   αναφερόμενος εις την αγία Γραφή είπε: «Προσκληθείτε εις την Βίβλον ως τον κύριο παράγοντα των ελευθεριών σας γράψτε τα διδάγματά της στις καρδιές σας και εφαρμόζετε αυτά   στην ζωή σας. είμαστε οφειλέτες εις την επιρροή του βιβλίου αυτού δια την περίοδο που κάμαμε εις τον πολιτισμό και εις αυτό πρέπει να αποβλέπουμε ως οδηγό μας για το μέλλον. O William Mc Kinley είπε: « Όσον βαθύτερα μελετούμε αυτό το θαυμαστό βιβλίο και όσο πιστότερα φιλάττομεν τα θεία διδάγματα του τόσο καλύτεροι πολίται θα είμαστε και το μέλλον μας ως έθνος θα είναι ανώτερο».

O Dwight I.. Moody όταν ρωτήθηκε από πού είχε λάβει τόσην δύναμη εις την ζωή του απάντησε: «έχω δύναμη ανάλογα προς το πλημμύρισμα της ψυχής μου από τον Λόγο του Θεού».

Ο απ. Παύλος γράφει: «Διαμαρτύρομαι λοιπόν εγώ ενώπιον του Θεού και του Κυρίου μας Ιησού Χριστού όστις μέλλει να κρίνει ζώντας και νεκρούς
εν τη επιφανεία αυτού και τη βασιλεία αυτού κήρυξον τον λόγον εγκαίρως ακαίρως έλεγξον επίπληξον πρότρεψον μετά πάσης μακροθυμίας και διδαχής διότι θέλει ελθεί καιρός οτε δεν θέλουσιν υποφέρει την υγιαίνουσαν διδασκαλίαν αλλά θέλουσιν επισωρεύσει εις εαυτούς διδασκάλους κατά τα ιδίας αυτών επιθυμίας γαργαλιζόμενοι την ακοήν αυτών εις δε τους μύθους θέλουσιν εκτραπεί. Συ δε αγρύπνει εις πάντα  κακοπάθησον εργάσθητι έργον ευαγγελιστού την διακονίαν σου κάμε πλήρη».

(Β΄  Τιμόθεος δ:1—5).  Και πάλιν λέγει ο Παύλος: «Διότι θέλουσιν είσθαι οι άνθρωποι φίλαυτοι φιλάργυροι αλαζόνες υπερήφανοι βλάσφημοι απειθείς εις  τους γονείς αχάριστοι ανόσιοι άσπλαχνοι αδιάλλακτοι συκοφάνται ακρατείς ανήμεροι αφιλάγαθοι προδόται προπετείς τετυφωμένοι φιλήδονοι μάλλον παρά φιλόθεοι έχοντες μεν μορφήν ευσεβείας ηρνημένοι δε την δύναμιν αυτής και τούτους φεύγε».
Β΄ Τιμόθεος γ:2—5).
Οι αληθείς χριστιανοί πιστεύουν ταπεινώς εις την διδασκαλία του Λόγου του Θεού. ως υπηρέται του Θεού ας εμβαθύνουμε εις τον Λόγον του Θεού εις την αλήθεια του ιλασμού εις την κατανόηση του θελήματος του θεού εις τις ενέργειες του Αγίου Πνεύματος ξεχνώντας τους εαυτούς μας και τις θλίψεις μας εις την ηρεμία και την ειρήνη που μας δίδει η αιώνιος Αυτού παρουσία. Η αγία Γραφή μπόρεσε να αντέξει εις τον έλεγχον όλων των αιώνων διότι είναι ο Λόγος του Θεού και ο λόγος της Αλήθειας.
Οι ανίσχυρες προσπάθειες μερικών άθεων συγγραφέων κατεχόμενοι από πονηρό πνεύμα που ζητούσαν να καταρρίψουν την αξιοπιστία του Λόγου του Θεού και να ισχυριστούν ότι η Αγία Γραφή είναι ψευδής δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Εκατομμύρια ανθρώπων σε όλα τα έθνη βρήκανε οδηγία θάρρος δύναμη και χαρά από τις σελίδες του βιβλίου αυτού. Η αγία Γραφή ονομάσθηκε το βιβλίο των βιβλίων. Όλα μαζί τα 66 βιβλία της ενώνονται σε ένα βιβλίο. Η Αγία Γραφή περιέχει την καλύτερη φιλολογία. Υπήρξε πάντοτε βιβλίο σε χρήση των γονέων για την διδασκαλία νέων και παιδιών. Οι διδασκαλίες της Αγίας Γραφής ασκούν πανίσχυρη επιρροή  για την δημιουργία μιας κοινωνικής τάξεως εις την οποία η ορθή σκέψης και η ηθική ζωή θα αποτελούν κανόνα.

Η Αγία Γραφή διακρίνεται και εκ του γεγονότος ότι ήταν το πρώτο βιβλίο που εκτυπώθηκε από τον Ιωάννη Γουτεμβέργιο τον διάσημο εφευρέτη της τυπογραφίας. Η εκτύπωσης της έγινε μεταξύ των ετών 1450—1555 μ.Χ.
Στις ημέρες μας τυπώνονται κάθε χρόνο 21.000.000 αντίτυπα της αγίας Γραφής υπό 21 διαφόρων Βιβλικών Εταιριών εις 800 γλώσσες και διαλέκτους. Οι στατιστικές λέγουν ότι κατ’ έτος πωλούνται περισσότερα αντίτυπα της Αγίας Γραφής παρά άλλων 100 βιβλίων λαμβανομένων συνολικώς.
Από τις 21 αυτές βιβλικές Εταιρίες έχει μεγάλη σημασία να αναφέρουμε εδώ την ιστορία μιας και μόνον της Αμερικανικής Βιβλικής Εταιρίας. Η εταιρία αυτή ιδρύθηκε το έτος 1816 μ.Χ. εις μία αίθουσα του Δημαρχείου της Νέας Υόρκης. Έπειτα  από 125 χρόνια λειτουργίας που συμπληρώθηκαν τον Μάιο το 1941 η
Εταιρία έκαμε την 125ην  ετήσια συνέλευση της εις την ίδια αίθουσα.
Κατά τα 125 αυτά χρόνια της λειτουργίας της η αμερικανική βιβλική Εταιρία κυκλοφόρησε σε σύνολο 305.55.700 αντίτυπα της Αγίας Γραφής και τευχών αυτής. Δηλαδή ο μέσος όρος κυκλοφορίας της Γραφής καθ’ όλην αυτήν την περίοδο των 125 ετών ήταν 4 αντίτυπα κάθε ένα λεπτό των 24 ωρών κάθε μιας ημέρας. Τώρα μόνη η Αμερικανική Βιβλική Εταιρία τυπώνει ετησίως πλέον των 70.000.000 αντιτύπων της Γραφής ή τευχών αυτής. Το γεγονός αυτό αποτελεί αξιοθαύμαστο ρεκόρ και εμπνέει όλους εκείνους οι οποίοι ενδιαφέρονται για την εξάπλωση του ευαγγελίου.
Χιλιάδες ανθρώπων σήμερα σε όλο τον κόσμο μπορούν να δώσουν μαρτυρία προσωπικός περί της σπουδαιότητας της ευρείας κυκλοφορίας του Λόγου του Θεού κρίνοντας από την σωτήριο και αναμορφωτική δύναμη του Λόγου του Θεού στην ίδια τους ζωή.(*).
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Παράγραφος με τον (*) Η αμερικανική  Βιβλική Εταιρία προμήθευσε κατά τα τελευταία έτη στον ελληνικό στρατό 200.000Καινές Διαθήκες οι περισσότερες των οποίων ήταν εις την Νεοελληνική μετάφραση του Έλληνα κληρικού Νεόφυτου Βάμβα. Οι χιλιάδες αυτές οι Κ.Δ. δόθηκαν και δίδονται στους στρατιώτες εκείνους που υπερασπίζονται την ελευθερία της Πατρίδας μας με την πρωτοβουλία της ηγεσίας του Στρατεύματος.
Τούτο αποτελεί μια αναγνώριση ότι κατά την δύσκολη αυτή μεταπολεμική περίοδο η εθνική ελευθερία πρέπει να συμβαδίζει με την ελευθερία της ψυχής του Έλληνα πολίτη ή στρατιώτη από την δύναμη της αμαρτίας διότι η δουλεία στην αμαρτία είναι χειρότερη από την εθνική υποδούλωση. Και αυτό ήταν το βαθύτερο νόημα της αιτήσεως της ηγεσίας του Στρατού μας προς την αμερικανική Βιβλική Εταιρία όπως δωρίσει σε κάθε Έλληνα στρατιώτη μία Καινή Διαθήκη—η εξασφάλιση της πνευματικής μας ελευθερίας από την δουλεία της αμαρτίας. Επίσης εις την πατρίδα μας εργάζεται η «Αδελφότης προς διάδοση του Θείου Λόγου εις την Ελλάδα» η οποία με την στενή συνεργασία της εν Αμερική «εκστρατείας προς διανομή ενός εκατομμυρίου 

Καινών Διαθηκών και του περιοδικού η φωνή του Ευαγγελίου» διένειμε από το 1948 μέχρι σήμερα  170.000 Καινές Διαθήκες κομψότατου σχήματος σε Νοσοκομεία φυλακές σχολεία Εκκλησίες και μεμονωμένα άτομα. Η διανομή συνεχίζεται πετυχημένα. Η Δόξα ανήκει στον Θεό.(Σημείωση του Μεταφραστή).
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

Η αγία Γραφή πρέπει να αναγιγνώσκεται από όλους τους ανθρώπους. Πρέπει να μελετάται με προσοχή με προσευχή και τακτικά. Πρέπει να πληροί τις σκέψεις να οδηγεί τα βήματα και να κυβερνά την καρδιά του Ανθρώπου όπου εισέρχεται η Αγία Γραφή έχει αγαθά αποτελέσματα.
«ούτω θέλει είσθαι ο Λόγος μου ο εξερχόμενος εκ του στόματος μου δεν θέλει επιστρέψει εις εμέ κενός αλλά θέλει εκτελέσει το θέλημα μου και θέλει ευοδωθεί εις ότι αυτόν αποστέλλω.(Ησαϊας νε:11).
.................................

   23-12-2019-
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
 Ο ΑΝΑΡΧΟΣ ΘΕΟΣ –Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ –Η ΑΓΑΠΗ ΘΕΟΥ
 «Εγώ είμαι το Α και το Ω αρχή και τέλος λέγει ο Κύριος ο Ων και ο Ην και ο ερχόμενος ο Παντοκράτωρ
(Αποκ.1:8).
«Εγώ είμαι Θεός ο Παντοκράτωρ περιπάτει ενώπιον μου και έσο τέλειος. Και θέλω στήσει την διαθήκην μου αναμέσον εμού και σου».
(Γεν.17:1—2).
8 Και ονόμασε ο Θεός το στερέωμα ουρανό.
Και έγινε εσπέρα, και έγινε πρωί, ημέρα δεύτερη.

 «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Ένας μόνο υπάρχει ζων και αληθινός Θεός. Ο Θεός είναι το Α και το Ω η αρχή και το τέλος. Στην Αγία Γραφή ο Θεός ονομάζεται Παντοκράτωρ Κύριος Ιεχωβά Ύψιστος Αιώνιος Και Κύριος των Δυνάμεων. Ο Θεός είναι Δημιουργός του Σύμπαντος. Εν αρχή εποίησεν τα πάντα και τίποτε εξ εκείνων που έγιναν δεν έγινεν εκτός Αυτού. Το παρελθόν της Δημιουργίας είναι ανεξερεύνητο. Ο Θεός δημιούργησε κατ’ αρχάς τον ουρανό και την γη. Η γη μετά την δημιουργία ήτο άμορφος και έρημος.
Η γενική γνώμη είναι ότι ο διάβολος επέφερε την καταστροφή αυτή επί της γης. Αργότερα ο Θεός αποκατάστησε την γη η οποία φέρει τα σημεία μιας κατακλυσμικής μεταβολής ως αποτέλεσμα της Θείας κρίσεως κατά την προϊστορική περίοδο του κόσμου.
.........................
Βλέπε.Ιερ.4:23—26
23 Κοίταξα επάνω στη γη, και δέστε, είναι άμορφη και έρημη· και στους ουρανούς, και δεν υπήρχε το φως τους.
24 Είδα τα βουνά, και προσέξτε, έτρεμαν, και όλοι οι λόφοι κατασείονταν.
25 Είδα, και προσέξτε, δεν υπήρχε άνθρωπος, και όλα τα πουλιά τού ουρανού είχαν φύγει.

26 Είδα, και προσέξτε, ο Κάρμηλος ήταν έρημος, και όλες οι πόλεις του κατεδαφισμένες μπροστά από τον Κύριο, από τον φλογερό θυμό του.
27 Επειδή, έτσι λέει ο Κύριος: Ολόκληρη η γη θα είναι έρημη· συντέλεια, όμως, δεν θα κάνω.
Ησα.24:1
25 Είδα, και προσέξτε, δεν υπήρχε άνθρωπος, και όλα τα πουλιά τού ουρανού είχαν φύγει.

26 Είδα, και προσέξτε, ο Κάρμηλος ήταν έρημος, και όλες οι πόλεις του κατεδαφισμένες μπροστά από τον Κύριο, από τον φλογερό θυμό του.
27 Επειδή, έτσι λέει ο Κύριος: Ολόκληρη η γη θα είναι έρημη· συντέλεια, όμως, δεν θα κάνω.
Ησα. 45: 18
18 Επειδή, έτσι λέει ο Κύριος, αυτός που δημιούργησε τους ουρανούς· αυτός ο Θεός που έπλασε τη γη και την έφτιαξε· ο οποίος τη στερέωσε, την έκτισε όχι μάταια, αλλά την έπλασε για να κατοικείται. Εγώ  είμαι ο Κύριος, και δεν υπάρχει άλλος.
......................

Ο Θεός δημιούργησε τα ζώα τους ανθρώπους. Δημιούργησε τον άνθρωπο με σκοπό να έχει κοινωνία μαζί του. καθ’  όλους τους αιώνες ο Θεός δοκίμασε την αγάπη του ανθρώπου προς Αυτόν. Ο Θεός επιθυμεί να ενθρονιστεί στην καρδιά του ανθρώπου. Ο Θεός είναι προσωπικότης. Βρίσκεται διαρκώς επί του θρόνου Του. Είναι ο αυτός Θεός χθες και σήμερα και εις τους αιώνες. Είναι ο αιώνιος Θεός της αγάπης.
Ο Θεός είναι τριάς. Τρία πρόσωπα υπάρχουν εις την ενότητα της Θεότητος ο Πατήρ ο Υιός και το άγιο Πνεύμα. Τα τρία αυτά πρόσωπα ήσαν παρόντα κατά την βάπτιση του Χριστού. Το άγιο Πνεύμα εφανερώθει ο Πατήρ ομίλησε και ο Υιός εβαπτίσθει. Ο Θεός είναι Πνεύμα είναι πανταχού παρών είναι παντογνώστης και παντοδύναμος. «Οι Ουρανοί διηγούνται την δόξαν του Θεού και το στερέωμα αναγγέλλει το έργον των χειρών Αυτού. Η ημέρα προς την ημέρα λαλεί λόγον και η νυξ προς την νύκτα αναγγέλλει γνώσιν. Δεν είναι λαλιά ουδέ λόγος των οποίων η φωνή δεν ακούγεται».

 (Ψαλμός 19:1—3).
1 ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ διηγούνται τη δόξα τού Θεού, και το στερέωμα αναγγέλλει το έργο των χεριών του.
2 Η ημέρα προς την ημέρα εκφράζει λόγο, και η νύχτα προς τη νύχτα αναγγέλλει γνώση.
3 Δεν υπάρχει λαλιά ούτε λόγος, που η φωνή τους δεν ακούγεται.
......................
Η πίστης του ανθρώπου προς τον Θεόν  αποτελεί το μόνο φάρμακο κατά της ταραχής και του φόβου που τόσο επικρατούν σήμερα εις τον κόσμο. Με την πίστη προς τον Θεό συμβαδίζουν υγεία και δύναμης. Πίστευε λοιπόν εις τον Θεό όλες τις ημέρες της ζωής σου μη φοβού διότι Αυτός σε κρατά από το χέρι. Αυτός είναι το καταφύγιο και η δύναμη μας. Το τέκνο του Θεού πρέπει να πιστεύει και να εμπιστεύεται εις τον Θεό καθημερινώς ενώ εργάζεται σύμφωνα με το θέλημα Αυτού με ειρήνη και ευτυχία.
Οι τρεις παράγοντες της επιτυχίας είναι πίστις προς τον Θεό πίστις προς τον εαυτό σου και πίστις προς τους άλλους. Με την τριπλή αυτή πίστη ο άνθρωπος μπορεί να εργάζεται με ενθουσιασμό διότι ενθουσιασμός είναι πίστις εν δράσει. «Εν τη ησυχία και πεποιθήσει θέλει είσθαι η δύναμις σας».

(Ησαϊας 30:1).
1 ΟΥΑΙ στα παιδιά που αποστάτησαν, λέει ο Κύριος, τα οποία παίρνουν απόφαση, όμως όχι από μένα· και που κάνουν συνθήκες, όμως όχι διαμέσου τού πνεύματός μου, για να προσθέσουν αμαρτία σε αμαρτία·
.............................
Η χώρα μας δεν μπορεί να αγνοήσει τις βασικές διδασκαλίες του λόγου του Θεού. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την εξάρτηση μας από τον Θεό. χωρίς Αυτόν δεν δυνάμεθα να υπάρχομε ως έθνος. Χωρίς τον θεό δεν δύναται να υπάρξει δημοκρατικό πολίτευμα. Οφείλουμε να γνωρίζουμε τον Θεό να
ερευνούμε τις Γραφές και να αποδεχόμαστε την αιώνιο αλήθεια του Λόγου του Θεού. «Εάν ο Κύριος δεν οικοδομήση οίνον εις μάτην κοπιάζουσιν οι οικοδομούντες αυτόν εάν ο Κύριος δεν φυλάξει πόλιν εις μάτην 
αγρυπνεί ο φυλάττων».

(Ψαλμός 127:1)    
«Οι πεποιθότες επί Κύριον είναι ως το Όρος Σιών το οποίον δεν θέλει σαλευθή εις τον αιώνα διαμένει».
ΑΝ ο Κύριος δεν οικοδομήσει οίκο, μάταια κοπιάζουν αυτοί που τον οικοδομούν·
αν ο Κύριος δεν φυλάξει πόλη, μάταια αγρυπνεί αυτός που τη φυλάττει.
 (ψαλμός 125:1)
ΟΣΟΙ έχουν βάλει την πεποίθησή τους επάνω στον Κύριο, είναι όπως το βουνό Σιών, που δεν θα σαλευτεί· παραμένει στον αιώνα. 

.........................................
Από Τον Κόσμο Της Αγίας Γραφής
ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ  ΤΟΥ ΘΕΟΥ  ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ
Μεταφορά Σ.. Φίλου
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ
 ΑΙ ΕΠΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΙ—ΑΙ ΔΙΑΘΗΚΑΙ
«…Ο Θεός έκαμε τον κόσμον και πάντα τα εν αυτώ…και διόρισε τους προδιατεταγμένους καιρούς».
 (Πράξεις 17:24—26).
24 Ο Θεός, που έκανε τον κόσμο και όλα όσα υπάρχουν μέσα σ' αυτόν, αυτός που είναι Κύριος του ουρανού και της γης, δεν κατοικεί σε χειροποίητους ναούς,
25 ούτε λατρεύεται από χέρια ανθρώπων, ωσάν να έχει ανάγκη από κάτι, επειδή αυτός δίνει σε όλους ζωή και πνοή και τα πάντα.
26 Και από ένα αίμα έκανε κάθε έθνος ανθρώπων, για να κατοικούν επάνω στο πρόσωπο της γης, και διόρισε τους προδιαταγμένους καιρούς, και τα οροθέσια της κατοικίας τους·
.............................

Η μελέτη της Αγίας Γραφής με διάκριση των διαφόρων οικονομιών του θεού σχεδίου είναι υψίστης σπουδαιότητας προκειμένου να μάθει κανείς να ορθοτομεί τον λόγον της Αληθείας. Το απολυτρωτικό σχέδιο του Θεού όπως εκτίθεται εις την Βίβλον δεν είναι δυνατόν να γίνει καταληπτό παρά μόνο δια της διακρίσεως των οικονομιών αυτών.
Οικονομία λέγεται μια χρονική περίοδος κατά την οποία ο Θεός δοκιμάζει τον άνθρωπο ως προς την σχέση του με Αυτόν. Σε κάθε χρονική περίοδο ή οικονομία δίδεται αποκάλυψης του θελήματος του Θεού και ασκείται νέα δοκιμασία της πιστότητας του ανθρώπου.
Κάθε  οικονομία αρχίζει με νέο φως εκ μέρους του Θεού και αποκάλυψη και τερματίζεται με σκότος καταστροφή και κρίση. Υπάρχουν επτά Οικονομίαι:
Η οικονομία της Αθωότητας της Συνειδήσεως της Ανθρώπινης Κυβερνήσεως της Επαγγελίας του Νόμου της Χάριτος και της Βασιλείας.
 Οι πέντε εκ των οικονομιών αυτών πέρασαν ήδη εις την ιστορία και ανήκουν εις το παρελθόν η έκτη είναι η Οικονομία της Χάριτος εις την οποία ζει τώρα η Εκκλησία και η εβδόμη θα έλθει έπειτα από μία περίοδο που ονομάζεται περίοδος της Μεγάλης θλίψεως. Κάθε νέα οικονομία εισάγεται με μία συμφωνία ή Διαθήκη μεταξύ του θεού και του ανθρώπου η οποία καθορίζεται από τον Θεό. Οι Διαθήκες αυτές πρέπει να εκπληρωθούν από τον άνθρωπο κάτω από ορισμένες συνθήκες και περιλαμβάνουν τις υποσχέσεις του Θεού προς τον άνθρωπο.
Ο Θεός έκαμε οκτώ διαθήκες με τον άνθρωπο τις εξής:
1/ Την «Εδεμική» Διαθήκη που εδόθη εις τον Αδάμ και την Εύα εις τον κήπο της Εδέμ υπό τον όρο της υπακοής.
(Γεν.1:28—30 
28 και τους ευλόγησε ο Θεός· και είπε σ' αυτούς ο Θεός: Αυξάνεστε και πληθύνεστε και γεμίστε τη γη, και κυριεύστε την, και εξουσιάζετε επάνω στα ψάρια τής θάλασσας, κι επάνω στα πουλιά τού ουρανού κι επάνω σε κάθε ζώο που κινείται επάνω στη γη.
29 Και είπε ο Θεός: Δέστε, σας έδωσα κάθε χορτάρι που κάνει σπόρο, που είναι επάνω στο πρόσωπο ολόκληρης της γης, και κάθε δέντρο, που έχει μέσα του καρπό, δέντρο που κάνει σπόρο· αυτά θα είναι σε σας για τροφή·
30 και σε όλα τα ζώα τής γης, και σε όλα τα πουλιά τού ουρανού, και σε κάθε ερπετό που σέρνεται επάνω στη γη, και έχει μέσα του ψυχή που ζει, έδωσα κάθε χλωρό χορτάρι για τροφή. Και έγινε έτσι.

..................................
Γενεσης  2:15—17).
15 Και ο Κύριος ο Θεός πήρε τον άνθρωπο, και τον έβαλε στον παράδεισο της Εδέμ για να τον εργάζεται, και να τον φυλάττει.
16 Και ο Κύριος ο Θεός έδωσε προσταγή στον Αδάμ, λέγοντας: Από κάθε δέντρο του παραδείσου θα τρως ελεύθερα,
17 από το δέντρο τής γνώσης τού καλού και του κακού, όμως, δεν θα φας απ' αυτό· επειδή, την ίδια ημέρα που θα φας απ' αυτό, θα πεθάνεις οπωσδήποτε.

...............................
2/ Την «Αδαμική» Διαθήκη που εδόθει επίσης εις τον Αδάμ και την Εύα μετά την παρακοή τους εις τον Θεό χωρίς να τεθεί κανείς όρος .
(Γεν.3:14—19).
14 Και ο Κύριος ο Θεός είπε στο φίδι: Επειδή έκανες τούτο, επικατάρατο να είσαι ανάμεσα σε όλα τα κτήνη, και όλα τα ζώα τού χωραφιού· επάνω στην κοιλιά σου θα περπατάς, και θα τρως χώμα, όλες τις ημέρες τής ζωής σου·
15 και θα στήσω έχθρα ανάμεσα σε σένα και στη γυναίκα, κι ανάμεσα στο σπέρμα σου και στο σπέρμα της· αυτό θα σου συντρίψει το κεφάλι, κι εσύ θα του λογχίσεις τη φτέρνα του.

16 Και στη γυναίκα είπε: Θα υπερπληθύνω τις λύπες σου και τους πόνους της κυοφορίας σου· με λύπες θα γεννάς παιδιά· και στον άνδρα σου θα είναι η επιθυμία σου, κι αυτός θα σε εξουσιάζει.
17 Και στον Αδάμ είπε: Επειδή υπάκουσες στον λόγο τής γυναίκας σου, και έφαγες από το δέντρο, από το οποίο σε είχα προστάξει λέγοντας: Μη φας απ' αυτό, καταραμένη να είναι η γη εξαιτίας σου· με λύπες θα τρως τους καρπούς της όλες τις ημέρες τής ζωής σου·
18 αγκάθια δε και τριβόλια θα βλαστάνει σε σένα· και θα τρως το χορτάρι τού χωραφιού·
19 με τον ιδρώτα του προσώπου σου θα τρως το ψωμί σου, μέχρις ότου επιστρέψεις στη γη, από την οποία πάρθηκες· επειδή, γη είσαι και σε γη θα επιστρέψεις.

................................
3/ Την προς τον Νώε Διαθήκη που δόθηκε εις αυτόν μετά τον κατακλυσμό χωρίς κάποιου όρου και απευθυνόταν προς ολόκληρο τον κόσμο.(
Γεν.8:20
 20 Και ο Νώε έκτισε ένα θυσιαστήριο στον Κύριο· και πήρε από κάθε καθαρό κτήνος, και από κάθε καθαρό πουλί, και πρόσφερε ολοκαυτώματα επάνω στο θυσιαστήριο.
21 Και ο Κύριος οσφράνθηκε οσμή ευωδίας· και ο Κύριος είπε στην καρδιά του: Δεν θα καταραστώ στο εξής τη γη εξαιτίας του ανθρώπου· επειδή, ο λογισμός της καρδιάς τού ανθρώπου είναι κακός από τη νηπιότητά του· ούτε θα πατάξω στο εξής όλα όσα ζουν, καθώς έκανα·
22 όσον καιρό η γη μένει, σπορά και θερισμός, και ψύχος και καύμα, και καλοκαίρι και χειμώνας, και ημέρα και νύχτα, δεν θα παύσουν να υπάρχουν.
Γενεσης 9:17).
17 Και ο Θεός είπε στον Νώε: Τούτο είναι το σημείο τής διαθήκης, που έστησα ανάμεσα σε μένα και σε κάθε σάρκα, που υπάρχει επάνω στη γη.

.................................
4/Την «Αβρααμική» Διαθήκη δοθείσα προς τον Αβραάμ. Ήταν διαθήκη χωρίς όρους και επικυρώθηκε προς τον υιόν αυτού τον Ισαάκ όπως επίσης και προς τον υιόν τούτου τον Ιακώβ.
(Γέν.12:1—3
1 ΚΑΙ ο Κύριος είπε στον Άβραμ: Βγες έξω από τη γη σου, και από τη συγγένειά σου, και από την οικογένεια του πατέρα σου, στη γη που θα σου δείξω·
2 και θα σε κάνω να γίνεις ένα μεγάλο έθνος· και θα σε ευλογήσω, και θα μεγαλύνω το όνομά σου· και θα είσαι για ευλογία·
3 και θα ευλογήσω εκείνους που σε ευλογούν, και θα καταραστώ εκείνους που σε καταριούνται· και μέσα από σένα θα ευλογηθούν όλες οι φυλές τής γης.
Γένεσης  26:1—5
1 ΚΑΙ έγινε πείνα στη γη, εκτός της προηγούμενης πείνας, που είχε γίνει στις ημέρες τού Αβραάμ. Και ο Ισαάκ πήγε στον Αβιμέλεχ, τον βασιλιά των Φιλισταίων, στα Γέραρα.

2 Και ο Κύριος φάνηκε σ' αυτόν, και είπε: Μη κατέβεις στην Αίγυπτο· να κατοικήσεις στη γη, που θα σου πω·
3 να παροικείς σε τούτη τη γη, κι εγώ θα είμαι μαζί σου, και θα σε ευλογήσω· επειδή, σε σένα και στο σπέρμα σου θα δώσω όλους αυτούς τους τόπους· και θα εκπληρώσω τον όρκο, που ορκίστηκα στον Αβραάμ τον πατέρα σου·
4 και θα πληθύνω το σπέρμα σου σαν τα αστέρια του ουρανού, και θα δώσω στο σπέρμα σου όλους αυτούς τους τόπους, και διαμέσου του σπέρματός σου θα ευλογηθούν όλα τα έθνη τής γης·
5 επειδή, ο Αβραάμ υπάκουσε στη φωνή μου, και φύλαξε τα προστάγματά μου, τις εντολές μου, τα διατάγματά μου, και τους νόμους μου.

Γένεσης 28:10—15).
10 ΚΑΙ ο Ιακώβ βγήκε από τη Βηρ-σαβεέ, και πήγε στη Χαρράν.
11 Και έφτασε σε κάποιον τόπο, και διανυχτέρευσε εκεί, επειδή είχε δύσει ο ήλιος· και πήρε από τις πέτρες τού τόπου, και έβαλε για προσκεφάλι του, και κοιμήθηκε σ' εκείνο τον τόπο.
12 Και είδε ένα όνειρο, και να, μια σκάλα στηριγμένη στη γη, που η κορυφή της έφτανε στον ουρανό· και να, οι άγγελοι του Θεού ανέβαιναν και κατέβαιναν επάνω σ' αυτή.
13 Και να, ο Κύριος στεκόταν επάνω απ' αυτή, και είπε: Εγώ είμαι ο Κύριος, ο Θεός τού Αβραάμ τού πατέρα σου, και ο Θεός τού Ισαάκ· τη γη, επάνω στην οποία κοιμάσαι, σε σένα θα τη δώσω, και στο σπέρμα σου·

14 Και το σπέρμα σου θα είναι όπως η άμμος τής γης, και θα απλωθείς προς τη δύση, και προς την ανατολή, και προς τον βορρά και προς τον νότο· και θα ευλογηθούν μέσα από σένα, και από το σπέρμα σου, όλες οι φυλές τής γης·
15 και δες, εγώ είμαι μαζί σου, και θα σε διαφυλάττω παντού, όπου κι αν πας, και θα σε επαναφέρω σε τούτη τη γη· επειδή, δεν θα σε εγκαταλείψω, μέχρις ότου κάνω όσα μίλησα σε σένα.
...................................

5/ Τη «Μωσαϊκή» Διαθήκη δοθείσα εις τον Μωϋσή μετά την έξοδο εις το Όρος Σινά.
(Έξοδ. 20:1—26
1 ΚΑΙ ο Θεός μίλησε όλα αυτά τα λόγια, λέγοντας:
2 Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σου, που σε έβγαλε από τη γη τής Αιγύπτου, από οίκο δουλείας.
3 ΜΗ έχεις άλλους θεούς εκτός από μένα.
4 ΜΗ κάνεις για τον εαυτό σου είδωλο μήτε ομοίωμα κάποιου, από όσα είναι στον ουρανό επάνω ή όσα είναι στη γη κάτω ή όσα είναι στα νερά κάτω από τη γη·
5 μη τα προσκυνήσεις μήτε να τα λατρεύσεις· επειδή, εγώ ο Κύριος ο Θεός σου είμαι Θεός ζηλότυπος, που ανταποδίδω τις αμαρτίες των πατέρων επάνω στα παιδιά, μέχρι τρίτης και τετάρτης γενεάς εκείνων που με μισούν·
6 και κάνω έλεος σε χιλιάδες γενεές εκείνων που με αγαπούν, και τηρούν τα προστάγματά μου.

7 ΜΗ πάρεις το όνομα του Κυρίου τού Θεού σου μάταια· επειδή, δεν θα αθωώσει ο Κύριος εκείνον που παίρνει μάταια το όνομά του.
8 ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ την ημέρα του σαββάτου, για να την αγιάζεις·
9 έξι ημέρες να εργάζεσαι, και να κάνεις όλα τα έργα σου·
10 η ημέρα, όμως, η έβδομη είναι σάββατο του Κυρίου τού Θεού σου· μη κάνεις σ' αυτή κανένα έργο, ούτε εσύ ούτε ο γιος σου ούτε η θυγατέρα σου ούτε ο δούλος σου ούτε η δούλη σου ούτε το κτήνος σου ούτε ο ξένος σου, που βρίσκεται μέσα στις πύλες σου·
11 επειδή, σε έξι ημέρες δημιούργησε ο Κύριος τον ουρανό και τη γη, τη θάλασσα, και όλα όσα βρίσκονται σ' αυτά· και κατά την έβδομη ημέρα αναπαύθηκε· γι' αυτό ο Κύριος ευλόγησε την ημέρα τού σαββάτου, και την αγίασε.

12 ΤΙΜΑ τον πατέρα σου και τη μητέρα σου, για να γίνεις μακροχρόνιος επάνω στη γη, που σου δίνει ο Κύριος ο Θεός σου.
13 ΜΗ φονεύσεις.
14 ΜΗ μοιχεύσεις.
15 ΜΗ κλέψεις.
16 ΜΗ ψευδομαρτυρήσεις ενάντια στον πλησίον σου με ψεύτικη μαρτυρία.
17 ΜΗ επιθυμήσεις το σπίτι τού πλησίον σου· μη επιθυμήσεις τη γυναίκα τού πλησίον σου· ούτε τον δούλο του ούτε τη δούλη του ούτε το βόδι του ούτε το γαϊδούρι του ούτε κάθε τι που είναι του πλησίον σου.

Εξοδος  25:1—40).
1 ΚΑΙ ο Κύριος μίλησε στον Μωυσή, λέγοντας:
2 Πες στούς γιους Ισραήλ να φέρουν προσφορά σε μένα· από κάθε άνθρωπο που έχει προαίρεση στην καρδιά του, θα πάρετε την προσφορά μου...
.. 40 Και πρόσεχε να κάνεις σύμφωνα με τον τύπο τους, που σου δείχθηκε επάνω στο βουνό.
Έξοδος 26: διαβάστε όλο το κεφάλαιο
...................................

6/ Την «Παλαιστινική» διαθήκη δοθείσα εις τον Ισραήλ υπό τον όρο της μετανοίας του Λαού τούτου.
(Δευτερον.30:1—10).  
1 ΚΑΙ όταν έρθουν επάνω σου όλα αυτά τα πράγματα, η ευλογία και η κατάρα, που έβαλα μπροστά σου, και τα φέρεις σε ενθύμηση στην καρδιά σου, ανάμεσα σε όλα τα έθνη, όπου και αν σε διασκορπίσει ο Κύριος ο Θεός σου,
2 και επιστρέψεις στον Κύριο τον Θεό σου, και υπακούσεις στη φωνή του, σύμφωνα με όλα όσα εγώ σε προστάζω σήμερα,
εσύ και τα παιδιά σου, με ολόκληρη την καρδιά σου, και με ολόκληρη την ψυχή σου,
3 τότε, ο Κύριος ο Θεός σου θα σε επαναφέρει από την αιχμαλωσία, και θα σε σπλαχνιστεί, και θα σε συγκεντρώσει ξανά από όλα τα έθνη, όπου ο Κύριος ο Θεός σου σε διασκόρπισε·

4 και αν η διασπορά σου είναι στα έσχατα του ουρανού, και από εκεί θα σε συνάξει ο Κύριος ο Θεός σου, και από εκεί θα σε πάρει·
5 και ο Κύριος ο Θεός σου θα σε φέρει μέσα στη γη, που οι πατέρες σου κληρονόμησαν· και θα την κληρονομήσεις· και θα σε αγαθοποιήσει, και θα σε πολλαπλασιάσει περισσότερο από τους πατέρες σου.
6 Και ο Κύριος ο Θεός σου θα κάνει περιτομή στην καρδιά σου, και στην καρδιά του σπέρματός σου, για να αγαπάς τον Κύριο τον Θεό σου με ολόκληρη την καρδιά σου, και με ολόκληρη την ψυχή σου, για να ζεις.

7 Και ο Κύριος ο Θεός σου θα φέρει όλες τις κατάρες αυτές επάνω στους εχθρούς σου, κι επάνω σε κείνους που σε μισούν, που θα σε καταδιώξουν.
8 Κι εσύ θα επιστρέψεις και θα υπακούσεις στη φωνή τού Κυρίου, και θα εκτελείς όλες τις εντολές του, που εγώ σε προστάζω σήμερα.
9 Και ο Κύριος ο Θεός σου θα σε πληθύνει σε όλα τα έργα των χεριών σου, και στον καρπό τής κοιλιάς σου, και στον καρπό των κτηνών σου, και στα γεννήματα της γης σου, σε αγαθό· επειδή, ο Κύριος θα ευφρανθεί ξανά επάνω σου για αγαθό, όπως ευφράνθηκε επάνω στους πατέρες σου,

10 αν υπακούσεις στη φωνή τού Κυρίου τού Θεού σου, ώστε να τηρείς τις εντολές του, και τα διατάγματά του, που είναι γραμμένα σ' αυτό το βιβλίο τού νόμου· αν επιστρέψεις στον Κύριο τον Θεό σου με ολόκληρη την καρδιά σου, και με ολόκληρη την ψυχή σου.
..................................
7/ Την «Δαβιτική» Διαθήκη δοθείσα εις τον Βασιλέα Δαβίδ.
(Β΄ Σαμουήλ 7:4—17).
4 Και εκείνη τη νύχτα έγινε λόγος τού Κυρίου προς τον Νάθαν, λέγοντας:
5 Πήγαινε, και πες στον δούλο μου τον Δαβίδ: Έτσι λέει ο Κύριος: Εσύ θα οικοδομήσεις οίκο σε μένα, για να κατοικώ;

6 Επειδή, δεν κατοίκησα σε οίκο, από την ημέρα που ανέβασα τους γιους Ισραήλ από την Αίγυπτο, μέχρι αυτή την ημέρα, αλλά περιερχόμουν μέσα σε σκηνή και παραπετάσματα.
7 Παντού όπου περπάτησα μαζί με όλους τους γιους Ισραήλ, μίλησα ποτέ σε κάποιον από τις φυλές τού Ισραήλ, στον οποίον πρόσταξα να ποιμαίνει τον λαό μου τον Ισραήλ, λέγοντας: Γιατί δεν οικοδομήσατε κέδρινον οίκο σε μένα;
8 Τώρα, λοιπόν, έτσι θα πεις στον δούλο μου τον Δαβίδ: Έτσι λέει ο Κύριος των δυνάμεων: Εγώ σε πήρα από τη μάντρα, πίσω από τα πρόβατα, για να είσαι ηγεμόνας επάνω στον λαό μου, επάνω στον Ισραήλ·

9 και ήμουν μαζί σου παντού όπου περπάτησες, και εξολόθρευσα όλους τους
εχθρούς σου από μπροστά σου, και σε έκανα ονομαστό, σύμφωνα με το όνομα των μεγάλων που βρίσκονται επάνω στη γη·
10 και θα διορίσω έναν τόπο για τον λαό μου τον Ισραήλ, και θα τους φυτέψω, και θα κατοικούν σε δικό τους τόπο, και δεν θα μεταφέρονται πλέον· και οι γιοι τής αδικίας δεν θα τους καταθλίβουν πια, όπως άλλοτε,
..............................

8/ Την «Νέα» Διαθήκη γινομένη προς τον Ισραήλ χωρίς κανενός όρου και η οποία θα περιλαμβάνει την περίοδο που θα επακολουθήσει την Αποκάλυψη του Ιησού Χριστού και την επάνοδο του Ισραήλ εις την Παλαιστίνη.
(Ματθ.27:8—29
8 Γι' αυτό, το χωράφι εκείνο ονομάστηκε: Χωράφι αίματος, μέχρι τη σημερινή ημέρα.
9 Τότε, εκπληρώθηκε εκείνο που ειπώθηκε διαμέσου τού Ιερεμία τού προφήτη, που είπε: «Και πήραν τα 30 αργύρια, την τιμή που εκτιμήθηκε, τον οποίο εκτίμησαν οι γιοι Ισραήλ,
10 και τα έδωσαν στο χωράφι τού κεραμέα, καθώς ο Κύριος παρήγγειλε σε μένα».
11 Και ο Ιησούς στάθηκε μπροστά στον ηγεμόνα· και ο ηγεμόνας τον ρώτησε, λέγοντας: Εσύ είσαι ο βασιλιάς των Ιουδαίων;
Και ο Ιησούς τού είπε:
Εσύ το λες.
12 Και ενώ οι αρχιερείς και οι πρεσβύτεροι τον κατηγορούσαν, δεν απάντησε καθόλου.
13 Τότε, ο Πιλάτος λέει σ' αυτόν: Δεν ακούς πόσα μαρτυρούν εναντίον σου;
14 Και δεν του απάντησε ούτε σε έναν λόγο· ώστε ο ηγεμόνας θαύμαζε πολύ.
15 Και κατά τη γιορτή, ο ηγεμόνας συνήθιζε να απολύει στο πλήθος έναν φυλακισμένο, όποιον ήθελαν.
16 Και είχαν τότε έναν περιβόητο φυλακισμένο, που λεγόταν Βαραββάς.
17 Ενώ, λοιπόν, ήσαν συγκεντρωμένοι, ο Πιλάτος είπε σ' αυτούς: Ποιον θέλετε να σας απολύσω; Τον Βαραββά ή τον Ιησού, που λέγεται Χριστός;

18 Επειδή, ήξερε ότι από φθόνο τον παρέδωσαν.
19 Και ενώ καθόταν επάνω στο βήμα, η γυναίκα του έστειλε κάποιον προς αυτόν, λέγοντας: Άπεχε από εκείνον τον δίκαιο· επειδή, πολλά έπαθα γι' αυτόν σήμερα σε όνειρο.
20 Οι αρχιερείς, όμως, και οι πρεσβύτεροι έπεισαν τα πλήθη να ζητήσουν τον Βαραββά, και να θανατώσουν τον Ιησού.
21 Και απαντώντας ο ηγεμόνας, τους είπε: Ποιον από τους δύο θέλετε να σας απολύσω; Και εκείνοι είπαν: Τον Βαραββά.
22 Και ο Πιλάτος λέει σ' αυτούς: Τι, λοιπόν, να κάνω τον Ιησού, που λέγεται Χριστός; Και όλοι λένε σ' αυτόν: Να σταυρωθεί.
23 Και ο ηγεμόνας είπε: Και τι κακό έπραξε; Εκείνοι, όμως, έκραζαν περισσότερο, λέγοντας: Να σταυρωθεί.

24 Και βλέποντας ο Πιλάτος ότι δεν ωφελεί σε τίποτε, αλλά μάλλον γίνεται θόρυβος, παίρνοντας νερό, ένιψε τα χέρια του μπροστά από το πλήθος, λέγοντας: Είμαι αθώος από το αίμα αυτού τού δικαίου· αφορά εσάς.
25 Και απαντώντας ολόκληρος ο λαός, είπε: Το αίμα του ας είναι επάνω μας, και επάνω στα παιδιά μας.
26 Τότε, τους απέλυσε τον Βαραββά· τον δε Ιησού, αφού τον μαστίγωσε, τον παρέδωσε για να σταυρωθεί.
27 Τότε, οι στρατιώτες τού ηγεμόνα, παίρνοντας τον Ιησού στο πραιτώριο, συγκέντρωσαν εναντίον του ολόκληρο το τάγμα των στρατιωτών.
28 Και αφού τον ξέντυσαν, τον έντυσαν με μια κόκκινη χλαμύδα.

29 Και πλέκοντας ένα στεφάνι από αγκάθια, το έβαλαν επάνω στο κεφάλι του, και του έδωσαν ένα καλάμι στο δεξί του χέρι· και καθώς γονάτισαν μπροστά του, τον ενέπαιζαν, λέγοντας: Χαίρε, ο βασιλιάς των Ιουδαίων.
Ιερεμ.31:31—37
31 Δέστε, έρχονται ημέρες, λέει ο Κύριος, και θα κάνω στον οίκο Ισραήλ, και στον οίκο Ιούδα, μια νέα διαθήκη·
32 όχι σύμφωνα με τη διαθήκη, που έκανα στους πατέρες τους, κατά την ημέρα που τους έπιασα από το χέρι για να τους βγάλω από την Αίγυπτο· επειδή, αυτοί παρέβηκαν τη διαθήκη μου, και εγώ τους αποστράφηκα, λέει ο Κύριος·

33 αλλ' αυτή θα είναι η διαθήκη, που θα κάνω στον οίκο Ισραήλ: Ύστερα από τις ημέρες εκείνες, λέει ο Κύριος, θα βάλω τον νόμο μου στα ενδόμυχά τους, και θα τον γράψω στις καρδιές τους· και θα είμαι Θεός τους, κι αυτοί θα είναι λαός μου.
34 Και δεν θα διδάσκουν πλέον κάθε ένας τον κοντινό του, και κάθε ένας τον αδελφό του, λέγοντας: Γνωρίστε τον Κύριο· επειδή, όλοι αυτοί θα με γνωρίζουν, από τον πιο μικρό ανάμεσά τους μέχρι τον πιο μεγάλο ανάμεσά τους, λέει ο Κύριος· επειδή, θα συγχωρήσω την ανομία τους, και δεν θα θυμάμαι πλέον την αμαρτία τους.

35 Έτσι λέει ο Κύριος, αυτός που έδωσε τον ήλιο για φως τής ημέρας, τις διατάξεις τού φεγγαριού και των άστρων για φως τής νύχτας, αυτός που ταράζει τη θάλασσα και βοούν τα κύματά της· το όνομά του είναι ο Κύριος των δυνάμεων.
36 Αν αυτές οι διατάξεις εκλείψουν από μπροστά μου, λέει ο Κύριος, τότε και το σπέρμα τού Ισραήλ θα πάψει από το να είναι μπροστά μου έθνος, όλες τις ημέρες.
37 Έτσι λέει ο Κύριος: Αν ο ουρανός επάνω μπορεί να μετρηθεί, και τα θεμέλια της γης κάτω να εξιχνιαστούν, τότε και εγώ θα απορρίψω ολόκληρο το σπέρμα τού Ισραήλ για όλα όσα έπραξαν, λέει ο Κύριος.

Εβρ. 8: 7—13).
7 Επειδή, αν η πρώτη εκείνη σκηνή ήταν άμεμπτη, δεν θα υπήρχε ανάγκη να ζητηθεί τόπος για μια δεύτερη·
8 επειδή, καθώς τούς κατηγορεί, λέει: «Δέστε, έρχονται ημέρες, λέει ο Κύριος, και θα πραγματοποιήσω επάνω στον οίκο Ισραήλ κι επάνω στον οίκο Ιούδα μια καινούργια διαθήκη·
9 όχι σύμφωνα με τη διαθήκη που έκανα προς τους πατέρες τους, κατά την ημέρα που τους έπιασα από το χέρι, για να τους βγάλω έξω από τη γη τής Αιγύπτου· δεδομένου ότι, αυτοί δεν έμειναν στη διαθήκη μου, και εγώ τους παραμέλησα, λέει ο Κύριος.
10 Επειδή, αυτή είναι η διαθήκη που θα κάνω προς τον οίκο τού Ισραήλ ύστερα από τις ημέρες εκείνες, λέει ο Κύριος: Θα δώσω τους νόμους μου στη διάνοιά τους, και θα τους γράψω επάνω στην καρδιά τους, και θα είμαι σ' αυτούς Θεός, κι αυτοί θα είναι σε μένα λαός.

11 Και δεν θα διδάσκουν κάθε ένας τον πλησίον του, και κάθε ένας τον αδελφό του, λέγοντας: Γνώρισε τον Κύριο· για τον λόγο ότι, όλοι τους θα με γνωρίζουν, από μικρόν μέχρι μεγάλον.
12 Επειδή, θα είμαι ελεήμονας στις αδικίες τους, και τις αμαρτίες τους, και τις ανομίες τους δεν θα τις θυμάμαι πλέον».
13 Λέγοντας, όμως, «καινούργια», έκανε παλιά την πρώτη· αυτό δε που παλιώνει και γερνάει, είναι κοντά σε αφανισμό.
...........................................
 Θα παρατηρήστε εις το διάγραμμα ότι κάθε περίοδος τερματίζεται με μία κρίσι. Εις το τέλος κάθε μιας των τεσσάρων πρώτων χρονικών περιόδων η κρίσις εικονίζεται με ένα ορθογώνιο επάνω από την περίοδο.(δυστυχώς δεν ξέρω να το περάσω μέσα το σχεδιάγραμμα). Οι κρίσεις είναι
η εκδίωξης εκ του Παραδείσου η Κιβωτός του Νώε ο Πύργος της Βαβέλ και το Πάσχα. Η κρίσης που γίνεται εις το τέλος της Πέμπτης περιόδου είναι ο Σταυρός εις δε το τέλος της έκτης περιόδου θα λάβει χώραν η Δευτέρα έλευσης του Χριστού.
Η κρίσης εις το τέλος της εβδόμης περιόδου είναι Μέγας Λευκός Θρόνος και η Ανακαίνισης της γης δια πυρός.
  Πολλοί από τους μελετώντας τις προφητείες της Γραφής πιστεύουν σήμερα ότι ο Αιώνας της Χάριτος εις τον οποίο ζούμε τώρα πρόκειται σύντομα να τερματιστεί. Παρατηρούν τις επικρατούσες οικονομικές κοινωνικές και θρησκευτικές ανωμαλίες του κόσμου και τα ιδιαίτερα γεγονότα που λαμβάνουν χώραν εις τον κόσμο και παραδέχονται ότι όλα αυτά προαναγγέλλουν μία επικείμενη (επερχόμενη)κρίση. Έχει παρατηρηθεί από προσεκτικούς ανθρώπους ότι μία κρίσης επέρχεται και εις τους ανθρώπους και εις τα έθνη όταν εξαντληθούν οι πόροι τούτων.
 Πολλοί ερευνητές της Γραφής πιστεύουν ότι ο Θεός είναι έτοιμος και πάλι να επέμβει προσωπικός στην πορεία του κόσμου με σκοπό να μεταβάλλει οριστικός τον ρουν της ιστορίας και να κάμει κρίσιν επάνω σε άτομα και έθνη.
 Όσοι γνωρίζουν τον Λόγο του Θεού δεν ευρισκόμαστε εις το σκότος σε σχέσει με τα επικείμενα γεγονότα. Τα μελετούμε καθημερινά υπό το φως της Γραφής και ετοιμαζόμαστε να τα αντιμετωπίσουμε με ευχαριστία και χαρά.
 Με την γνώσιν του Λόγου του Θεού όπως την φανερώνει το Άγιο Πνεύμα οι μελετώντες τας Γραφάς έχουν πεισθεί ότι το καθήκον της «διαλλαγής προς τον Θεό» είναι υψίστης σπουδαιότητας για κάθε άτομο. Επίσης τονίζουν ότι η πολυτιμότερη απόκτησης για κάθε πνευματικόν χριστιανό είναι η γνώσης του γεγονότος της προσωπικής σωτηρίας του από την αμαρτία και τον Σατανά δια του καθαρτηρίου αίματος του Ιησού Χριστού του Σωτήρος του ανθρωπίνου γένους και η εν τη πράξει προσωπική καθοδήγησης του  δια του Αγίου Πνεύματος κατοικούντος εις την καρδιά του. Δια της «διαλλαγής προς τον Θεό» ο πιστός γίνεται μέλος του μυστικού σώματος του Χριστού της Εκκλησίας. Προετοιμάζεται έτσι δια το μέλλον χωρίς να φοβάται τα επερχόμενα γεγονότα. Είναι έτοιμος και άγρυπνος δια την Αρπαγή της εκκλησίας και παρασκευάζεται δια να εμφανιστεί προ του βήματος του Χριστού όπου θα κριθούν όσα έπραξε επί της γης και θα λάβει το βραβείο του Στεφάνου που του ανήκει. Τότε θα αποτελέσει μέλος της νύφης του Χριστού και λάβει μέρος εις το δείπνον του Γάμου του Αρνίου διότι θα γίνει όμοιος με τον Χριστόν. Θα μετέχει της Ουράνιας Στρατιάς η οποία θα είναι με τον Χριστό όταν Αυτός αποκαλυφθεί και θα βασιλεύσει μετά του Χριστού κατά τον Αιώνα της Βασιλείας έπειτα από την μεγάλη θλίψι όταν ο Ιησούς Χριστός θα καθίσει επί του Θρόνου του Δαβίδ.
 Είθε όλοι εκείνοι που μελετούν τις χρονικές περιόδους να είναι έτοιμοι κατά τον Αιώνα τούτον της Χάριτος ίνα μετάσχουν εις την δόξαν της μέλλουσας ζωής η οποία επιφυλάσσεται εις όλους εκείνους που αγαπούν τον Θεόν.  
«»»»»»»»»»»»»»


ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ
Μετ5αφορα Αγ. Γραφής  Σ. Φίλου

ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
(Γένεσης 1:28)
« Και ευλόγησεν αυτούς ο Θεός και είπε προς αυτούς ο Θεός αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και γεμίσατε την γην και κυριεύσατε αυτήν»
(Γένεσης 1:28)ΣΤΟ ΑΠΛΟ
28 και τους ευλόγησε ο Θεός· και είπε σ' αυτούς ο Θεός: Αυξάνεστε και πληθύνεστε και γεμίστε τη γη, και κυριεύστε την, και εξουσιάζετε επάνω στα ψάρια τής θάλασσας, κι επάνω στα πουλιά τού ουρανού κι επάνω σε κάθε ζώο που κινείται επάνω στη γη.
   Η πρώτη χρονική περίοδος που εμφανίζεται εις το διάγραμμα ονομάζεται «Οικονομία της αθωότητας». Εκτείνεται από την δημιουργία του Αδάμ και της Εύας μέχρι της εκδιώξεως αυτών από τον κήπον της Εδέμ.
 Ο Αδάμ εδημιουργήθη κατ’ εικόνα του Θεού και ευρίσκετο εις άμεσον κοινωνία μετ’ Αυτού. Κατά την περίοδον αυτήν ήτο αθώος από κάθε παραβίασιν των νόμων του Θεού διότι δεν είχε γνώσι του καλού και του κακού. Είχε πλασθή με σκοπόν να έχει κοινωνίαν μετά του Θεού.
  Ο Θεός είπε προς τον Αδάμ: « Ιδού σας έδωκα πάντα χόρτον κάμνοντα σπόρον οστις είναι επί του προσώπου πάσης της γης και παν δένδρον το οποίον έχει εν αυτώ καρπόν δένδρου κάμνοντος σπόρον»
(Γένεσης 1:29). Σ. Φίλου στο απλό
29 Και είπε ο Θεός: Δέστε, σας έδωσα κάθε χορτάρι που κάνει σπόρο, που είναι επάνω στο πρόσωπο ολόκληρης της γης, και κάθε δέντρο, που έχει μέσα του καρπό, δέντρο που κάνει σπόρο· αυτά θα είναι σε σας για τροφή·
..........................
Και εφύτευσεν ο θεός εις τον κήπον της Εδέμ το ξύλον της ζωής και το ξύλον της γνώσεως του καλού και του κακού. «Και έλαβε Κύριος ο θεός τον άνθρωπον και έθεσεν αυτόν εν τω παραδείσω της Εδέμ το ξύλον της γνώσεως του καλού και του κακού. «Και έλαβε ο Κύριος ο θεός τον άνθρωπον και έθεσεν αυτόν εν τω παραδείσω» της Εδέμ δια να εργάζεται αυτόν και να φυλάττει αυτόν προσέταξε δε ο Κύριος ο θεός εις τον Αδάμ λέγων από παντός δένδρου του Παραδείσου ελευθέρως θέλεις τρώγει από δε του δένδρου της γνώσεως του καλού και του κακού δεν θέλεις φάγει απ’ αυτού διότι καθ’ ην ημέραν φάγεις θέλεις εξάπαντος αποθάνει»(
Γένεσης 2:15—17).
15 Και ο Κύριος ο Θεός πήρε τον άνθρωπο, και τον έβαλε στον παράδεισο της Εδέμ για να τον εργάζεται, και να τον φυλάττει.
16 Και ο Κύριος ο Θεός έδωσε προσταγή στον Αδάμ, λέγοντας: Από κάθε δέντρο του παραδείσου θα τρως ελεύθερα,
17 από το δέντρο τής γνώσης τού καλού και του κακού, όμως, δεν θα φας απ' αυτό· επειδή, την ίδια ημέρα που θα φας απ' αυτό, θα πεθάνεις οπωσδήποτε.
.....................................
  Ο Θεός έπλασε επί της γης τον Αδάμ και την Εύα υπό τας πλέον ευνοϊκάς συνθήκας. Οι λόφοι οι κοιλάδες και οι πεδιάδες που ήσαν γεμάτες από κοπάδια ζώων και από ποίμνια προβάτων ήσαν εις την διάθεσιν των. Ο Θεός κάθε πράγμα που είχε κάμει δια τον άνθρωπον και ιδού τα πάντα ήσαν «καλά λίαν».
  Ο Θεός τότε έκαμε την πρώτην διαθήκην Του προς τον Αδάμ που περιελάμβανε τους εξής επτά  όρους:
  1/. Να γεμίσουν την γην.
  2/.Να κυριεύσουν την γην.
  3/.Να εξουσιάζουν επί της ζωικής δημιουργίας.
  4/. Να έχουν φυσική μόνον δίαιτα.
  5/.Να εργάζονται τον κήπον της Εδέμ.
  6/.Να μη φάγουν από τού ξύλου της γνώσεως του καλού και του κακού.
  7/.Εν περιπτώσει παρακοής η τιμωρία των θα ήτο ο  θάνατος.
  Ο Διάβολος όστις αντιτίθετο εις το σχέδιο του θεού δια τον άνθρωπον ήλθεν εις τον παράδεισο της Εδέμ δια να πειράξει την Εύα υπό το σχήμα του όφεως του φρονιμότερου όλων των ζώων. Ο πειρασμός συνίστατο εις το να αμφισβητήσει τον λόγο του Θεού εν σχέσει με τον απαγορευμένο καρπό και είπε προς την γυναίκα:»Δεν θέλετε βεβαίως αποθάνει». Εψεύσθη προς αυτήν και την ηπάτησεν ώστε να φάγει από τον απαγορευμένο καρπό.  Η Εύα άκουσε  πεθύμησε έλαβε και έφαγε. Κατόπιν έδωκε και εις τον άνδρα της τον Αδάμ και έφαγε επίσης.
  Το αποτέλεσμα ήταν ότι και οι δύο παράκουσαν εις τον Θεόν. «Ηνοίχθησαν οι οφθαλμοί αμφοτέρων και εγνώρισαν ότι ήσαν γυμνοί και ράψαντες φύλλα συκής έκαμον εις εαυτούς περιζώματα»
(Γένεσης 3: 6—7).
6 Και η γυναίκα είδε ότι το δέντρο ήταν καλό για τροφή, και ότι ήταν αρεστό στα μάτια, και το δέντρο ήταν επιθυμητό στο να δίνει γνώση· και αφού πήρε από τον καρπό του, έφαγε· και έδωσε και στον άνδρα της μαζί της, κι αυτός έφαγε.
7 Κι ανοίχτηκαν τα μάτια και των δύο και γνώρισαν ότι ήσαν γυμνοί· και αφού έραψαν φύλλα συκιάς, έφτιαξαν για τον εαυτό τους περιζώματα.
............................
  Εν συνεχεία ακούσαντες την φωνήν του Κυρίου εκρύβησαν. Ο Αδάμ απέδωσε ο Αδάμ απέδωσε την ευθύνη της πράξεως του εις την Εύα και η Εύα εις τον όφιν. Οπωσδήποτε έγινα τέκνα του διαβόλου αντί να είναι τέκνα Θεού. Εξεδιώχθησαν ως εκ τούτου από τον παράδεισο και ο Θεός τους απομάκρινε από το ξύλο της ζωής λόγω της αμαρτωλής καταστάσεως των.
  Είναι φρόνιμο δια τους χριστιανούς να μη πηγαίνουν εις απαγορευμένα μέρη να ιδούν να επιθυμήσουν και να συγκατατεθούν εις το να κάνουν πράξεις που απαγορεύονται.
  Η Εύα υπέκυψε εις τον διάβολο τον ισχυρότερον εχθρόν του Θεού και του ανθρώπου. Από τότε άρχισε η ατελείωτη σύγκρουσης των δυνάμεων του Θεού και των δυνάμεων του Σατανά. Ο Διάβολος μηχανεύθηκε τότε να καταστρέψει το σχέδιο του Θεού δια τον άνθρωπο μεταχειριζόμενος τον πειρασμό της γυναικός. Και έτσι οι δυνάμεις του κακού δεν έπαυσαν να προσπαθούν από εκείνη την εποχή να ματαιώσουν το μέγα απολυτρωτικό σχέδιο του Θεού υπέρ του ανθρώπου.
  Ευθύς αμέσως μετά την πτώση ο θεός έκαμε μία δευτέραν διαθήκη προς τον Αδάμ και την Εύα που ονομάζεται Αδαμική Διαθήκη και περιελάμβανε μία κατάρα και μία υπόσχεση.
  Η κατάρα εδόθη εις τον όφι: «επειδή έκαμες τούτο επικατάρατος να είσαι μεταξύ  πάντων των κτηνών και πάντων των ζώων του αγρού επί της κοιλίας σου θέλεις περιπατεί και χώμα θέλεις τρώγει πάσας τα ημέρα της ζωής σου»
(Γένεσης 3: 14).
14 Και ο Κύριος ο Θεός είπε στο φίδι: Επειδή έκανες τούτο, επικατάρατο να είσαι ανάμεσα σε όλα τα κτήνη, και όλα τα ζώα τού χωραφιού· επάνω στην κοιλιά σου θα περπατάς, και θα τρως χώμα, όλες τις ημέρες της ζωής σου·
.............................
 Η κατάρα είχε σαν αποτέλεσμα ώστε το φρονιμότερο των ζώων να γίνει ένα βδελυρό ερπετό.
  Η υπόσχεσης που εδόθει ήταν η εξής: «Και έχθραν θέλω στήσει αναμέσον σου και της γυναικός και αναμέσον του σπέρματος σου και του σπέρματος αυτής και συ θέλεις κεντήσει την πτέρνα αυτού». (Γένεσης γ:15).
  Εδώ υποδηλούται ο ιλασμός του Χριστού όστις «έγινε αμαρτία « υπέρ ημών. Αυτή ήτο η πρώτη υπόσχεσης περί του Λυτρωτού. Ο Χριστός τελικώς θα νικήσει την αμαρτία τον θάνατο και τον διάβολο. Λόγω της αμαρτίας μετεβλήθη και η κατάστασης της γυναικός. Αι λύπαι της και οι πόνοι της κυοφορίας της επολλαπλασιάσθησαν. Ο άνδρας ανέλαβε την εξουσία επ’ αυτής πράγμα αναγκαίο μετά την είσοδο της αμαρτίας.(Γένεσης 3:16).
16 Και στη γυναίκα είπε: Θα υπερπληθύνω τις λύπες σου και τους πόνους της κυοφορίας σου· με λύπες θα γεννάς παιδιά· και στον άνδρα σου θα είναι η επιθυμία σου, κι αυτός θα σε εξουσιάζει.
..............................
  Η κατάρα περιέλαβε ακόμα και την γη εξ’ αιτίας του
Αδάμ.»ακάνθας και τριβόλους θέλει βλαστάνει εις σε και θέλεις τρώγει τον χόρτον του αγρού εν τω υδρώτι του προσώπου σου θέλεις τρώγει τον άρτον σου εωσού επιστρέψεις εις την γη εκ της οποίας ελήφθης επειδή γη είσαι και εις γην θέλεις επιστρέψει».
(Γένεσης 3: 18—19).
18 αγκάθια δε και τριβόλια θα βλαστάνει σε σένα· και θα τρως το χορτάρι τού χωραφιού·
19 με τον ιδρώτα του προσώπου σου θα τρως το ψωμί σου, μέχρις ότου επιστρέψεις στη γη, από την οποία πάρθηκες· επειδή, γη είσαι και σε γη θα επιστρέψεις.
..............................
  Επειδή υπήκουσας εις τον λόγον της γυναικός σου και έφαγες από του δένδρου από του οποίου προσέταξα εις λέγων: Μη φάγεις απ’ αυτού κατηραμένη να είναι η γη εξ’ αιτίας σου με λύπας θέλεις τρώγει τους καρπούς αυτής πάσας τας ημέρας της ζωής σου»
(Γένεσης 3:17).
17 Και στον Αδάμ είπε: Επειδή υπάκουσες στον λόγο τής γυναίκας σου, και έφαγες από το δέντρο, από το οποίο σε είχα προστάξει λέγοντας: Μη φας απ' αυτό, καταραμένη να είναι η γη εξαιτίας σου· με λύπες θα τρως τους καρπούς της όλες τις ημέρες τής ζωής σου·
..............................
Η απόφασης του Θεού περί του Αδάμ ήταν ότι θα υφίστατο τον φυσικό θάνατο και το σώμα του θα επέστρεφε εις την γη από την οποία προήρχετο.
  Η οικονομία της αθωότητας κατέληξε εις μία καταστρεπτική αποτυχία του φυσικού ανθρώπου η οποία εκληρονομήθη από ολόκληρο το ανθρώπινο γένος.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ
Μετ5αφορα Αγ. Γραφής  Σ. Φίλου
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ—Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ—Η ΗΤΤΑ ΤΟΥ
                                 Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ
(Γένεσης 1:27).
«Και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον κατ’ εικόνα εαυτού
Κατ’ εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς».
(Γένεσης 1:27).
27 Και ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο σύμφωνα με τη δική του εικόνα· σύμφωνα με την εικόνα τού Θεού τον δημιούργησε· αρσενικό και θηλυκό τούς δημιούργησε·
.....................................
  Ο άνθρωπος εδημιουργήθη υπό του Θεού αθώος και κατ’ εικόνα Αυτού και ο Θεός τον έθεσεν επί τη γης μέσα εις ένα τέλειο περιβάλλον. Του έδωκε μεγάλη δύναμη και εξουσία επί της γης και είχε κοινωνία μετ’ αυτού. Ολόκληρος η ιστορία της ανθρωπότητας αναφέρεται εις την σχέση του ανθρώπου προς τον Δημιουργό του. Ο Θεός θέλει να τον αγαπά ο άνθρωπος να τον υπακούει και να είναι πλήρης πνεύματος. Αντιθέτως ο Σατανάς όστις έφερε την αμαρτία και προκάλεσε την πτώση του ανθρώπου δι’ αυτής θέλει να τον ακολουθεί ο άνθρωπος να τον λατρεύει και να αποφύγει κάθε σχέση με τον Θεό με τον Υιό Του Ιησού Χριστό και με το Άγιο Πνεύμα.
Είναι πολύ σπουδαία δια τον άνθρωπο η γνώσης των αληθειών της Αγίας όσον αφορά την δημιουργία του και τις σχέσεις του προς τον Θεό και τον Διάβολο.
  Ο άνθρωπος εικονίζεται εις το διάγραμμα κατά την οικονομία της αθωότητας εν σχήματι ισοπλεύρου τριγώνου. Η φύσης που έλαβε κατά την δημιουργία είναι πολύ διάφορος από την φύσιν των ζώων. Ακόμη μετά την πτώση του ανθρώπου εξακολουθεί να υπάρχει μέγιστη απόστασης μεταξύ του κατωτάτου ανθρωπίνου όντος και του ανώτατου ζώου. Και το ανώτατο ακόμη ζώο δεν έχει ίχνος θρησκευτικού συναισθήματος. Η επιστήμη δεν ανακάλυψε ούτε κατόρθωσε τίποτε δια να γεφυρώσει την απόσταση αυτή.
  Ο άνθρωπος εδημιουργήθη κατά θαυμαστό τρόπο και με τριπλή φύσι με πνεύμα ψυχή και σώμα. Εις οιονδήποτε μέρος του κόσμου και εάν γεννηθεί ο άνθρωπος ή οποιαδήποτε φυλή και χρώμα και αν προέρχεται παρουσιάζει μία παγκόσμια ομοιότητα εις την σωματική του κατασκευή και τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται εις το περιβάλλον του και την μόρφωση,
  Το πνευματικό μέρος της ανθρώπινης φύσεως είναι εκείνο που έχει την ικανότητα της γνώσεως.
(Α΄ Κορινθίους 2:11).
11 Επειδή, ποιος από τους ανθρώπους γνωρίζει αυτά που είναι μέσα στον άνθρωπο, παρά μονάχα το πνεύμα τού ανθρώπου που είναι μέσα του; Έτσι, και εκείνα που είναι μέσα στον Θεό δεν τα γνωρίζει κανένας, παρά μονάχα το Πνεύμα τού Θεού.
..................................
Και επειδή ο άνθρωπος είναι πνεύμα δύναται να έχει συνείδηση του Θεού και κοινωνία μετ’ Αυτού. Δύναται ακόμη να ζει πνευματική ζωή εν τω μέτρω της πληρώσεως του από το Πνεύμα του Θεού. αγαπά τα τέκνα του Θεού επιθυμεί να έχει συναναστροφή με αυτά και αισθάνεται τελεία οικειότητα προς αυτά.
(Ιωάννης 3:2—8—
1 ΥΠΗΡΧΕ δε ένας άνθρωπος από τους Φαρισαίους, που ονομαζόταν Νικόδημος, άρχοντας των Ιουδαίων.
2 Αυτός ήρθε στον Ιησού μέσα στη νύχτα και του είπε: Ραββί, ξέρουμε ότι ήρθες Δάσκαλος από τον Θεό· επειδή, κανένας δεν μπορεί να κάνει αυτά τα σημεία που εσύ κάνεις, αν ο Θεός δεν είναι μαζί του.
3 Αποκρίθηκε ο Ιησούς και του είπε: Σε διαβεβαιώνω απόλυτα, αν κάποιος δεν γεννηθεί από επάνω, δεν μπορεί να δει τη βασιλεία τού Θεού.
4 Ο Νικόδημος λέει σ' αυτόν: Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να γεννηθεί ενώ είναι γέροντας; Μήπως μπορεί να μπει μια δεύτερη φορά στην κοιλιά τής μητέρας του και να γεννηθεί;
5 Αποκρίθηκε ο Ιησούς: Σε διαβεβαιώνω απόλυτα, αν κάποιος δεν γεννηθεί από νερό και Πνεύμα, δεν μπορεί να μπει μέσα στη βασιλεία τού Θεού.
6 Εκείνο που έχει γεννηθεί από τη σάρκα είναι σάρκα· και εκείνο που έχει γεννηθεί από το Πνεύμα, είναι πνεύμα.
7 Μη θαυμάσεις ότι σου είπα: Πρέπει να γεννηθείτε από επάνω.
8 Ο άνεμος πνέει όπου θέλει, και ακούς τη φωνή του, αλλά δεν ξέρεις από πού έρχεται, και πού πηγαίνει· έτσι είναι καθένας που γεννήθηκε από το Πνεύμα.
....................................
Ψαλμός 18:28).
28 Επειδή, εσύ θα φωτίσεις το λυχνάρι μου· ο Κύριος, ο Θεός μου, θα φωτίσει το σκοτάδι μου.
...................................
Επειδή ο άνθρωπος επλάσθη με πνευματική φύσι ο θεός δύναται να τον ελευθερώσει από τα δεσμά της αμαρτίας και αν σημείωσε την χειροτέραν κατάπτωση και να τον περιβάλει με την καθαρότητα και την δόξα του ουρανού δια μέσου του Σταυρού.
  Το ψυχικό μέρος της ανθρώπινης φύσεως είναι η έδρα των αισθημάτων των συγκινήσεων των πόθων της αγάπης και της ενεργού θελήσεως του ανθρώπου. Επειδή ο άνθρωπος έχει ψυχή δια τούτο έχει συνειδητή ζωή που τον διακρίνει από το φυτικό βασίλειο
(Ψαλμός 52:1—6).
όταν ήρθε ο Ιδουμαίος Δωήκ, και
ανήγγειλε στον Σαούλ, και του είπε:
Ο Δαβίδ ήρθε στο σπίτι τού Αχιμέλεχ.
ΓΙΑΤΙ καυχάσαι στην κακία, δυνατέ; Το έλεος του Θεού παραμένει στον αιώνα.
2 Η γλώσσα σου μελετάει κακίες, εργάζεται δόλο, σαν ακονισμένο ξυράφι.
3 Αγάπησες το κακό μάλλον παρά το αγαθό, το ψέμα παρά να μιλάς δικαιοσύνη. (Διάψαλμα).
4 Αγάπησες όλα τα λόγια τού αφανισμού, τη δόλια γλώσσα.
5 Γι' αυτό, ο Θεός θα σε εξολοθρεύσει για πάντα· θα σε αποσπάσει και θα σε μετατοπίσει από τη σκηνή σου, και θα σε ξεριζώσει από τη γη των ζωντανών ανθρώπων. (Διάψαλμα).
6 Και οι δίκαιοι θα δουν, και θα φοβηθούν· και θα γελάσουν γι' αυτόν, λέγοντας:
7 Δέστε ο άνθρωπος, που δεν έβαλε τον Θεό δύναμή του· αλλά, έλπισε στο πλήθος τού πλούτου του, και υποστηριζόταν στην πονηρία του.
8 Εγώ, όμως, θα είμαι σαν ελιόδεντρο, που ακμάζει στον οίκο τού Θεού· στο έλεος του Θεού ελπίζω στον αιώνα του αιώνα.
9 Θα σε δοξολογώ πάντοτε, επειδή ενέργησες έτσι· και θα ελπίζω στο όνομά σου, επειδή είναι αγαθό μπροστά στους οσίους σου.
........................................
Ο άνθρωπος δύναται να εκλέξει τον δρόμο που επιθυμεί να ακολουθήσει. Δύναται να αποφασίσει περί της επιτυχίας ή της αποτυχίας του και από αυτόν εξαρτάται να έχει κοινωνία μετά του Θεού. η φυσική σύστασης του ανθρώπου είναι το σώμα του. Υπάρχουν πέντε αισθήσεις εις το σώμα τούτο η όρασης η ακοή η όσφρησης η γεύσης και η αφή. Αυταί αι αισθήσεις δίδουν εις τον άνθρωπο συνείδηση του περιβάλλοντος του.
  Ο άνθρωπος δύναται να χαλιναγωγεί το σώμα του και έτσι δια της ορθής χρήσεως των αισθήσεων να προχωρήσει εις τελειοτέραν σχέση μετά του Θεού. Ο Θεός έδωκεν εις τον άνθρωπο την ικανότητα της αναπαραγωγής.
  Ο Θεός είπεν: «αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και γεμίσατε την γη και κυριεύσατε αυτήν»
(Γένεσης 1:28).
28 και τους ευλόγησε ο Θεός· και είπε σ' αυτούς ο Θεός: Αυξάνεστε και πληθύνεστε και γεμίστε τη γη, και κυριεύστε την, και εξουσιάζετε επάνω στα ψάρια τής θάλασσας, κι επάνω στα πουλιά τού ουρανού κι επάνω σε κάθε ζώο που κινείται επάνω στη γη.
.....................................
Ο Θεός επίσης προίκισε τον άνθρωπο ευθύς εξαρχής με την ικανότητα της εκλογής της τροφής του και της γνώσεως του τρόπου καθ’ ον πρέπει να τρέφει το σώμα του δια να διατηρήσει εις την ζωήν. Η Αγία Γραφή αναφέρει ορισμένους κανόνας δια την φροντίδα του σώματος και την αρμόζουσα διαγωγή με σκοπό να διατηρηθεί το σώμα ικανό προς υπηρεσία και κοινωνία με τον Θεό. Πόσο θαυμαστό δημιούργημα είναι ο άνθρωπος με την ικανότητα που του δίδει ο Θεός να αυξάνει να προφυλάττει εαυτόν από την αμαρτία και τον Σατανά και να ευημερεί. Ο Θεός παρακαλεί τον άνθρωπο να αποβάλλει το κακό από την ψυχή του και να συμφιλιωθεί μαζί Του προτού να είναι αργά.
  Ο Παύλος διατηρεί τους ανθρώπους εις τρεις τάξεις σύμφωνα με την πρόοδο των προς τη τελειότητα του πνευματικού ανθρώπου. Αι τάξεις αυταί είναι ο φυσικός άνθρωπος ο σαρκικός άνθρωπος και ο πνευματικός άνθρωπος. Ο φυσικός άνθρωπος είναι ο Αδαμικός τοιούτος ο οποίος δεν έχει αναγεννηθεί.
 (Α΄ Κορινθίους 2: 14
14 Ο φυσικός άνθρωπος, όμως, δεν δέχεται αυτά που ανήκουν στο Πνεύμα τού Θεού· επειδή είναι σ' αυτόν μωρία, και δεν μπορεί να τα γνωρίσει· για τον λόγο ότι, ανακρίνονται με πνευματικό τρόπο.
............................
(Α΄ Κορινθίους 15: 44).
44 σπέρνεται ως σώμα ζωικό, ανασταίνεται ως σώμα πνευματικό. Υπάρχει σώμα ζωικό, υπάρχει και σώμα πνευματικό.
....................................
 Ο Σατανάς τον νέμεται και τον παίζει στα χέρια του. ο φυσικός άνθρωπος μπορεί να είναι μορφωμένος εύγλωττος και γοητευτικός αλλά το πνευματικό περιεχόμενο της Γραφής του είναι απολύτως άγνωστο διότι δεν άνοιξαν τα μάτια του δια της αναγεννήσεως και δεν έχει λάβει το Άγιον Πνεύμα.
  Ο σαρκικός άνθρωπος είναι ο φρονών τα της σαρκός. Ο
Παύλος χρησιμοποιεί την λέξη «σαρκικός»δια τον πιστό όστις ζει υπό το κράτος της Αδαμικής φύσεως και περιπατεί κατά σάρκα.
(Ρωμαίους 8:9).
9 Εσείς, όμως, δεν είστε τής σάρκας, αλλά του Πνεύματος, αν το Πνεύμα τού Θεού κατοικεί μέσα σας. Αλλά, αν κάποιος δεν έχει το Πνεύμα τού Χριστού, αυτός δεν είναι δικός του.
..........................
Είναι γνωστό ως νήπιο εν Χριστώ μη περιπατών κατά το Πνεύμα. Είναι ικανός να αντιλαμβάνεται τας Γραφικάς αληθείας αλλά μόνο υπό την απλουστέραν των μορφή. Ο Παύλος λέγει ότι οι σαρκικοί αυτοί χριστιανοί ήτο ανάγκη να τρέφονται μόνο με «γάλα» ως νήπια εν Χριστώ διότι δεν μπορούσε να τους θρέψει με «στερεά τροφή» όπως θα το έκανε προς πνευματικούς ανθρώπους. Ο πνευματικός άνθρωπος είναι εκείνος που έχει αναγεννηθεί.
  Ο τοιούτος παρέδωκε τον εαυτό του εις τον Θεό αφ’ ότου εκαθαρίσθει από πάσης αμαρτίας δια του αίματος του Αρνίου ώστε είναι πεπληρωμένος υπό του Πνεύματος και περιπατεί κατά το Πνεύμα εν πλήρη κοινωνία με τον Θεό
(Εφεσίους 5:18—20).
18 Και μη μεθάτε με κρασί, στο οποίο υπάρχει ασωτία· αλλά, γίνεστε πλήρεις με το Πνεύμα,
19 μιλώντας μεταξύ σας με ψαλμούς και ύμνους και πνευματικές ωδές, τραγουδώντας και ψάλλοντας με την καρδιά σας στον Κύριο·
20 ευχαριστώντας πάντοτε για όλα τον Θεό και Πατέρα στο όνομα του Κυρίου Ιησού Χριστού·
..............................
  Η πίστης του ανθρώπου δεν πρέπει να στηρίζεται δια της σοφίας αυτού αλλά δια της δυνάμεως του Θεού. Πολλοί θέλουν να κατευθύνουν τον Θεό το θεό αντί να παραχωρούν τους εαυτούς των ώστε να κατευθύνονται υπ’ Αυτού. Θέλουν να δείξουν τον δρόμο εις τον Θεό αντί να ακολουθήσουν με υπομονή εκεί που τους οδηγεί. Ο Ιερεμίας προσευχόταν: «Κύριε γνωρίζω ότι η οδός του ανθρώπου δεν εξαρτάται απ’ αυτού του περιπατούντος ανθρώπου δεν είναι το να κατευθύνει τα διαβήματα αυτού»
(Ιερεμίας 10:23).
23 Κύριε, γνωρίζω ότι ο δρόμος τού ανθρώπου δεν εξαρτάται απ' αυτόν· του ανθρώπου που περπατάει δεν είναι το να κατευθύνει τα διαβήματά του.
............................
Ο Ψαλμωδός έλεγε: «Δίδαξον με Κύριε την οδόν Σου»
(Ψαλμός 17:11).
11 Τώρα, περικύκλωσαν τα βήματά μας· προσήλωσαν τα μάτια τους για να μας γκρεμίσουν καταγής·
............................
   Η νέα ζωή έρχεται εις τον άνθρωπο όταν αναγνωρίζει το γεγονός της δυνάμεως του Θεού εις την πνευματική ζωή όπως αναφέρεται υπό του Παύλου εις τα κεφάλαια δεύτερον και τρίτον της πρώτης προς Κορινθίους επιστολής και όταν ακόμη αναγνωρίζει ότι η κοσμική ζωή είναι ανάξια να συγκριθεί με την δύναμη που λαμβάνει όταν περιπατεί και ομιλεί με τον Θεό.
   Η επιτυχία μας εξαρτάται απ’ την ενέργεια των κρυμμένων πνευματικών δυνάμεων μέσα εις ένα ήσυχο πνεύμα που επιστηρίζεται εις τον Θεό.
  Εκείνος λέγει προς τον άνθρωπο: «Ησύχασε και γνώρισε ότι είμαι ο Θεός» και πάλι λέγει: «Κύριον τον Θεόν σου θέλεις προσκυνήσει και Αυτόν μόνο θέλεις λατρεύσει»
(Ματθαίος 4:10).
10 Τότε, ο Ιησούς λέει σ' αυτόν: Πήγαινε, σατανά· επειδή είναι γραμμένο: «Τον Κύριο τον Θεό σου θα προσκυνήσεις και μονάχα αυτόν θα λατρεύσεις».
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ